|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Ja pierdziu, jak u babli sie wszystko zmienia masakrycznie, bylam przeszczesliwa jak Pietraszko mial o 8 drzemki min godzinne, zazwyczaj ok 1,5godz a od paru dni zasypia o 9, 10, i to na 35min
![]() Hope, dokladnie jak byl chory w lipcu to wyrzygal wszysciusienko a teraz mu to siedzi![]() Bokeh, przypomnialas mi o oknach, tylko pierona, jaki jest sens, jak mi kot za chwile znowu zrobi we wszystkich oknach zazdrostki nosem? ![]() Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#4202 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
hope
może u Was jakoś szybciej to pójdzie bokeh buziaki dla Hani za 8 miesięcy
|
#4203 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
czy wychodzicie z maluchami na dwór jak maja lekko zatkany nosek? nic jej nie cieknie, ale trochę furczy, zwłaszcza jak ma smoka...nie wiem jest 8 stopni i słońce...wyjść nie wyjść??
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
dla Majeczki, Hani, Marcinka, Ani i Kubusia ![]() Misia no nie wiem, czy szybko pójdzie, bo nic a nic się nie przebija ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
spacer to jedno z najlepszych lekarstw na przeziębienie! jak nie pada, nie wieje to smiało wychodźcie. Na ten czas otwórz okna niech się wywietrzy, zarazki wszystkie, możesz też pościel wynieść jak jest tak ładnie |
|
|
|
|
#4205 |
|
Wtajemniczenie
|
no u mnie tak samo:/ tzn u Hani;p
trzeba czekać
|
#4206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
akurat wstała, więc pójdę odebrać zdjęcia,w końcu wywołaliśmy od urodzenia, trochę się nazbierało do albumu
|
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też wywoływałam jakieś dwa miesiące temu dopiero 400 zdjeć ![]() Na prawdę spacerek dobrze na zdrówko zrobi, nosek się przewentyluje
|
|
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez musze wywołać. Nie wiem ile tych zdjęc, ale wiem ze jest 15gb ;p
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie no to ja 111 zdjęć z 6 miesięcy i układanie do albumu teraz ![]() jednak nie wstała, gadała, śpiewała i usnęła
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
dzieć usnął, m a s a k r a :/ takich cyrków to nie było od baaaardzo dawna :/ może ma traumę po wczorajszym okuliście
|
|
|
|
#4212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nasza Julka jakoś nie ma histerii, kiedyś miała, ale to było ze 4 miechy temu...ona płacze tylko jak chce jej się spać, albo zabiorę ja od ulubionego zajęcia, czyli przycinania sobie paluszków szufladami
|
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
potwierdzam Cytat:
oo to to na pewno coś z tego sory nie mogłam się powstrzymać, biedny Kubulek ![]() U mnie też są cyrki przy zasypianiu Hania właśnie by zaraz zrzuciła na siebie suszarkę
|
|
#4214 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Chciałam Was poczytać i nadrobić ale Blanka chyba wyczuła przez sen że mama ma czas więc się obudziła i już zaczyna marudzić ;/ Oby wieczorem się udało. No i dzisiaj sobie uskutecznie wstawanie w łóżeczku , szok jak te dzieci szybko rosną Buziaki dla miesięczniaków ! |
|
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Wreszcie Daria zasnęła. O 6.00 nas obudzili do ważenia :/ i było po spaniu. Teraz dopiero zasneła.
Chodził lekarz i mówił że będzie dziś usg. Mamy czekac... NIBY około 12.00. Jak ja się boję
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurde komp mi się zawiesił i zjadło cytowanie.
Szajka ja na wsi mieszkam więc jakieś wiejskie jaja skombinuje ![]() Co do wykładania tych nóg na pałąk to u mnie to samo. Dlatego rajsuzki obowiązkowo, do tego jak Tż bierze Małą na ręce to nie zwraca uwagi czy jej gołe ciałko nie wystaje ![]() Dziewczyny napiszcie cos prosze o tych "ruchach" waleniu nogmi moje Młodej, u Was się to nie zdarzało??? ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas tak jest od urodzenia wlasciwie. Jak sie Kubus budzi to nie placze tylko wlasnie nawala z zamknietymi oczami nogami w lozko. Zreszta jak wyczuje jakis cel do kopania to nie ma zmiluj - i niewazne czy to lozko, czy moj brzuch/szyja albo folia przeciwdeszczowa na wozek. Dlatego ja sie tym nie przejmuje. ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- silver, kciuki mocno trzymam!! |
|
|
|
|
#4220 |
|
Zadomowienie
|
Ale mam humor do d.py
Musze się pakować ( dzisiaj wracamy do Polski ) i zrobić obiad. silver mocno zaciśniete
|
#4221 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale generalnie Zara ma bardzo dużo spodni z motywem kwiatowym teraz, dużo fajnych. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43014374] Bodziak, bluza gruba z kapturem jeśli masz, rajtki, spodnie i jeśli masz to na to getry, coś pod szyjkę i czapę, butki jakieś. Kurtki bym nie ubierała.=[/QUOTE] Czekaj czekaj - NA SPODNIE GETRY - czy ja źle czytam ![]() My ubieramy : bodziak z długim + sweterek (nie za gruby) + płaszczyk (lub grubsza bluza), spodnie + rajstopki + skarpetki (przy samych rajstopach = zimne stopy) + buciki. Na głowę cienka czapka. Cytat:
Cytat:
Bo u nas tak jest zazwyczaj - jęczydełko , a potem nowa umiejętność. ![]() Cytat:
Fryzjer dziś, wczoraj się nie udało, tylko nie wiem co z Amelcią zrobię w tym czasie.. bo idę z moją sis - ona też się ciacha, w tym samym czasie. Biorę matę i zabawki i licze na cud
|
||||
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah może i skok
zobaczymy czytam książkę Pusta kołyska ![]() ![]()
|
|
|
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
Hello !
Dziś wreszcie udało mi się włączyć forum, ale jak włączyłam o 9 z minutami to teraz dopiero mam czas przeczytać parę postów. W pracy mam roboty od groma, więc ostatnio nie mam czasu nawet tu zajrzeć. Jak skończę pracę to Ola mi nawet przez telefon nie pozwala do was zajrzeć. Wczoraj trochę w czasie drogi do moich rodziców udało mi się poczytać. A co u nas? Ola się rozszalała na maksa z wstawaniem, teraz już próbuje się przemieszczać i puszczać. Wreszcie nauczyła się porządnie raczkować, ale to chyba moja wina była że nie mogła sobie poradzić bo zmywałam podłogi płynem do panel i się ślizgała. Jak zmyłam samym płynem do naczyń to jeszcze tego samego dnia zaczęła raczkować. Zębów jak nie było tak nie ma :/ Ola 2 dni miała katarek po pasa, ale szybciutko przeszło. Wyciągałam jej 2 razy fridą i dziś mnie rozłożyło. Następnym razem kupuję katarek, bo to nie do pomyślenia :/ Wieczorem napiszę więcej jak tylko dam radę., bo roboty dużo |
|
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah Szaji chodziło chyba o getry-ocieplacze o takie:http://allegro.pl/kolorowe-getry-oci...572455588.html
|
|
|
|
#4225 |
|
Zadomowienie
|
jestem uziemiona wiec pisze z tel na 2 przegladarki ... mloda mnie objela raczka i nie moge wstac, a chce zeby miala jak najdluzsza drzemke ... o 12 dziadek ja zabiera to niech ma sily jak najwiecej na szalenstwa z nim
Dziewczyny nie wiedzialam, ze tu tyle kradziejek (slowo z mojego dziecinstwa :p) jest na watku ... mamuski niby, a tu prosze wynosza przypadkowe rzeczy Neti pasuje opis na zeby, szczegolnie jak zel pomaga na chwile .. ogladaj dziaselka, masuj palcem albo ta sylikonowa szczoteczka ... pewnie zaraz zebol bedzie Silver i Little 100 lat laseczki, troche spoznione ale szczere zyczenia ... :& Meduzza jestem wielka fanka Twojej coreczki .. odkad wrzucilas do k fote jestem tapirem jest moja ulubienica puziunia kochana <3 Lady a co to kotowe zazdrostki nosem robione ? Silver kciuki za Usg bedzie dobrze, musi byc 100 lat dla dzisiejszych solenizantow ja dzis kade zalatwiac do konca becikowe. do skarbowki i zusu po zaswiadczenia. biore chyba mala. moze mnie przepuszcza bez kolejki :p ... tz pojechal ba czechy na weekend wiec jade do rodzicow .. co bede sama siedziala ... wystawie troche ciuszkow dzisiaj na tablicy ... chcemy tez jechac do hm po takie puchatkowe misiowe kozaczki. troche jak kapciuchy ... maja miekka ala skorzana podeszwe. bo te emu na teraz za cieple a znow na trampki za zimno ... tesciu mial chyba racje ze nie wykorzystamy i 2 pary to za duzo :/
|
|
#4226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojniejsza będę ![]() Cytat:
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
Kurna... Chyba się porwałam z motyką na księżyc z tym nadrabianiem
No nic,stwierdziłam że będę tu na bieżąco a czytać z doskoku-bo inaczej wyjde na tym jak Zabłocki na mydle i wiecznie będę gonić jak Aśka (co nie Asiu? ). Właśnie gotuje obiad małemu i pije barszcz. Mnie też choroba postanowiła dopaść i ratuje się jak mogę. Zimno mi jak cholera. Oskarowi zamiast ustępować to postępuje Wczoraj przeżyłam chwilę grozy. Myślałam że zawału dostanę. Oskar zaczął się tak dusić że aż siny się robił-płakał i wpadał w taką panikę że było jeszcze gorzej. Miałam czarne myśli i bałam się że nie będę umiała mu pomóc ale wykrztusił co miał do wykrztuszenia i jakoś się uspokoił. Wtulił się po całej akcji we mnie i usnął. Tak się przestraszyłam że nie mogłam później spać(bo wszystko działo się późnym wieczorem). Od dziś zacznę mu robić inhalacje bo fridy się boi a muszę go jakoś oczyścić-żeby nie szło na płuca. Poza tym mamy już 7 zębala (Meduza-przebijacie? A może już nas ścignełyście bo jestem w tyle jeszcze).I jeszcze jesień tak na mnie wpłynęła że fundnełam sobie wizytę u fryzjera (znaczy dopiero w poniedziałek fundne ). Skracam i robię blond pasemka-moje włosy 3lata farby nie widziały ![]() Silver-widzę że jeszcze niestety jesteście w szpitalu caluję was mocno![]() No i buziaki dla naszych dzisiejszych i wczorajszych solenizantów
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
Hope:
Ale to fajne, to się na spodnie wkłada, w sensie na łydki? Super pomysł, chyba kupię. Bo też myślę pod kątem ubierania w nosidło. |
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wyrodzę bo to najlepszy lek na katar. U nas teraz po 2 dniach przeszedł
|
|
|
|
#4230 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:48.

jak byl chory w lipcu to wyrzygal wszysciusienko a teraz mu to siedzi

może u Was jakoś szybciej to pójdzie
dla Majeczki, Hani, Marcinka, Ani i Kubusia 

spacer to jedno z najlepszych lekarstw na przeziębienie! jak nie pada, nie wieje to smiało wychodźcie. Na ten czas otwórz okna niech się wywietrzy, zarazki wszystkie, możesz też pościel wynieść jak jest tak ładnie
400 zdjeć 

22.05.2008
14.08.2011
mocno zaciśniete