|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Zadomowienie
|
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Ola Kiedyś kupię
![]() ![]() ![]()
#4772 |
Zadomowienie
|
Dobre mają opinie te lotiony, kiedyś się skuszę
![]()
#4773 |
Zadomowienie
|
A my ciąglę, że się skusimy i skusimy
![]()
#4774 |
Zadomowienie
|
Haha
![]() ![]()
#4775 |
Zadomowienie
|
Ja jeszcze zawrotnej sumy nie wydałam raczej
![]() ![]()
#4776 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4777 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4778 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4780 | ||
Rozeznanie
|
Dlaczego? Mnie się już nie chce studiować.
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Ja tego u siebie nie zauważyłam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4781 |
Raczkowanie
|
Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Ja tez dolaczam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4782 | ||||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Taki, który im służy ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
![]() Mało postów nastukałyście. Byłam na małych zakupach i kupiłam: - szampon do włosów z łupieżem Cien - szampon volume&style Cien - szampon brzozowy Malwa gloria - szampon do włosów bławatek, Cari - odzywka do włosów Eva natura z bursztynem - odżywka do włosów Eva natura z lawendą, chabrem i dziką różą - odżywka b/s Joanna Naturia, mak i bawełna - odżywka Cien do włosów farbowanych - maska Ziaji do włosów farbowanych - grzebień z szeroko rozstawionymi zębami z Top Choice za 2,70 zł Niby dużo, ale jak dla mnie- mało. ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Byłam w L.Eclerc i widziałam tam dużo olejów: olej sezamowy, z pestek dyni itd. Edytowane przez Amalia1989 Czas edycji: 2013-09-27 o 18:28 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4783 | ||
Konto usunięte
|
![]() Moje włosy mogę określić ogólnie: po przejściach ![]() Średnio 3 razy w roku chcę mieć inny kolor włosów, raz mi się podoba blond, innym razem czarne, rude, fioletowe, wszystko przerabiałam ![]() Ostatnio rozjaśniałam w maju, z bardzo ciemnego brązu, bo zachciało mi się osiągnąć kolor z dzieciństwa - czyli ciemny blond/ jasny brąz. Rozjaśniałam je dwa razy w odstępie dwóch tygodni ![]() Oczywiście są suche, puszą się, są sztywne w dotyku. Przez swoje niezdecydowanie nie mogę zapuścić włosów, bo końcówki są jak sztywny pędzel i muszę je ścinać co jakiś czas, a tak chciałabym mieć, chociaż raz w życiu długie włosy ![]() Ostatnio intensywnie olejuje BDFM, może coś z nich będzie za jakiś czas ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gdzieś czytałam, że siwe włosy moją się pojawić przy anemii, chociaż w moim przypadku, myślę, że to po prostu geny ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny tak piszecie o tych siwych wlosach, szczerze mowiac to jeden z moich najwiekszych lekow
![]() ![]() Wczoraj po raz pierwszy od dluzszego czasu od rana do wieczora mialam loko-fale, gladkie wlosy, troche zbyt przyklapniete jak na moj gust ale bylo dobrze. Co najlepsze podsuszylam tylko skore glowy, wiec to byl naturalny efekt, moze powraca im ta tendencja do krecenia sie? Dzisiaj chcialab zrobic waxa dla blondynek, mycie i pozniej tylko lekki spray, myslicie ze to dobry pomysl? OMO mozna robic tez z Waxem prawda? Jeszcze jedno pytanie, czy wcierki Seboradinu moge uzywac 4 tygodnie zamiast 3 czy przedobrze? Widze wysyp babyhairow ![]() Edytowane przez annakarenina123 Czas edycji: 2013-09-27 o 07:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Konto usunięte
|
Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
W SP promocja na Biovaxy - 11,99 zl.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4786 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To był taki beztroski czas, A później trzeba było pójść do pracy... ![]() Znowu powiększyłam moją włosową kosmetyczkę. Zakupiłam Odżywkę z olejkiem arganowy z Marion-promocja w Naturze-5 zeta. Dzisiaj mam w planach olejowanie olejem musztardowym na całą noc-muszę denkować, denkować i jeszcze raz denkować ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
Raczkowanie
|
Nie mam zbytnio czasu na olejowanie. Czy mogę w ramach olejowania wlać wodę + olej do buteleczki i psikać tym roztworem włosy? Czy godzinka wystarczy? Da to coś? Np. gdy będę tak robić przynajmniej 2 razy w tygodniu? Nie chcę by olej kapał mi z włosów, bo dużo pracuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4788 |
Raczkowanie
|
ja bym spróbowała
![]() Miałam takie piękne włosy gdy rano wyjechałam z domu, jak dojechałam na wydział - siano odstające ![]() ![]()
#4789 |
Raczkowanie
|
Smerfetka22 kupiłaś odżywkę czy ultralekką odżywkę?
![]() ![]()
#4790 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Raczkowanie
|
w rosmannie przeceny
![]()
#4792 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4793 |
Raczkowanie
|
blondyna skądś to znam
![]() ![]()
![]() |
#4794 |
Wtajemniczenie
|
Dobrze mieć ten wątek w obserwowanych, dzięki Wam wiem o promocjach
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4795 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4796 |
Raczkowanie
|
Dobry
![]() Kiedyś myłam włosy szamponami z silikonami, czasem używałam odżywek, też drogeryjnych. Potem sobie odpuściłam i przez dłuuugi czas myłam je jedynie pokrzywowym szamponem Avea z SLES, bez silikonów. A potem zainteresowałam się pielęgnacją włosów. Kontakt z lokówką/prostownicą miały tylko 2 razy w życiu, bo ja własnej nie posiadam, a i mnie nigdy nie kusiło, zbyt leniwa na to jestem. :P Moje włosy są:
Pielęgnacja:
Staram się pozwolić im naturalnie wyschnąć, ewentualnie podsuszam, żeby nie iść spać z mokrymi (myję wieczorem). Nakładam jedwab Green Pharmacy, oliwę z oliwek, odżywkę b/s Joanna Naturia zielona herbata i pokrzywa. Związuję w koczek- ślimaczek. Czeszę plastikowym grzebieniem lub szczotką zakończoną kulkami. Planuję kupić balsam Mrs Potter's aloes&jedwab. W moim mieście jest Rossmann, niewielki sklep fryzjerski, Tesco, drogeria Wispol i kilka średnio wyposażonych marketów. Raczej nie mogę sobie pozwalać na zbyt drogie kosmetyki, Nie ma też mowy o zamawianiu ich przez Internet. W okolicy nie widziałam sklepów ze zdrową żywnością, ale przypuszczam, iż jakieś są. Czytając o składach doszłam do wniosku, że powinnam unikać Isopropyl, Denat Alcohol, protein, szukać zaś wszelkich nawilżaczy. A jeżeli odstające włoski nie znikną, chyba poszukam silikonowych odżywek, masek. Najbardziej chciałabym aktualnie, żeby końcówki wyglądały normalnie, zniknęły odstające włoski, bym nie musiała co chwilę czesać włosów ze względu na zbijające się końce. Czytałam, że moje "czeszacze" mogą przyczyniać się do końcówek, dlatego myślę też nad zakupem szczotki z naturalnego włosia. Dobrze myślę? Proszę o jakieś rady. Gratuluję również wszystkim, którzy to przeczytali. |
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny
![]() Za mną chodzi od wczoraj olejek kokosowy. Już złożyłam na niego zamówienie na urodziny u mojego chłopaka, chyba, że nie wytrzymam i kupię sobie wcześniej ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4798 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A no i jaki olej byłby najlepszy do raczej suchych włosów? Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4799 |
Konto usunięte
|
jajko, owszem wysusza, ale żółtko olejek plus miód, to wspaniała mieszanka
![]() iwona, a próbowałaś różne sposoby nakładania olejów? Ja np. zauważyłam, ze moje włosy nie przepadają za olejowaniem na sucho, za to w połączeniu z wodą (niekoniecznie ciepłą) daje świetny efekt |
![]() ![]() |
![]() |
#4800 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiedziałam o tej odżywce Mariona. ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Musisz sama na sobie spróbować. Ja nie potępiam olejku rycynowego, tylko dodany do wysuszającej, bo za długo przetrzymanej nafty, do tego pijące wilgoć proteinki jajka, tworzy efekt wybuchowy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.