|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#10981 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - Część II
Cytat:
Bardzo dziękuję za opinię ![]() ![]() ![]()
![]() |
#10982 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#10983 | |
Zakorzenienie
|
ale się czepiasz
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#10984 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() trzeba jakos poszukac nowych klientow ![]() ![]() I jeszcze pytanie ![]() jesli mam zamowienie z katalogu na okolo 140zlotych i dodatkowo zamawiam z DEMO Island Vibe(s?) za 16.90, to bede placila koszty malego zamowienia?? Pozdrawiam ![]()
#10985 |
Raczkowanie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;4300884]
![]() PWSZ IE PG
#10986 |
Zakorzenienie
|
ja się nie czepiam. odpowiedziałam tylko na twoje pytanie.
#10987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#10988 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#10989 |
Rozeznanie
|
Otworzyłam paczke dzisiaj i moje wrażenia:
- Z TPS dostałam balsama rozswietlajacy i mleko do kapieli SPA - matko jak to smierdzi, nie przyzwyczaje sie do tego zapachu okrony, mam nadzieje ze szybko sie tego pozbede - Gratisowa szminka nablyszczajaca - cos wspanialego, kolorek naturalny sliczny, ![]() - promienny Honeysuckle - byla o nim mowa nie jeden raz i nic sie nie zmieniło super reszta do wyprobowanai w najblizszych dniach Pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10990 |
Raczkowanie
|
Napisane przez KassiaKonsultantka
[B]I jeszcze pytanie ![]() jesli mam zamowienie z katalogu na okolo 140zlotych i dodatkowo zamawiam z DEMO Island Vibe(s?) za 16.90, to bede placila koszty malego zamowienia?? Na stronie AVON pisze: JAK DZIAŁAJĄ OPUSTY? Czy zwroty wpływają na opust wypracowywany dla kampanii? Zwroty będą na bieżąco odliczane od wartości sprzedaży, przez co wpłyną na pomniejszenie sumy sprzedaży, od której przyznawany jest opust. Czy i kiedy może się zdarzyć, że zamówienie w kolejnej Kampanii ma opust mniejszy niż poprzednie? Taka sytuacja może mieć miejsce w przypadku korekt i zwrotów. Jeśli Konsultantka złoży zamówienie z Kampanii 03/2005 - i ma przypisany 35% opust - a następnie zwróci część pierwszej paczki (i tym samym wartość jej sprzedaży spadnie do mniejszego progu), kolejne zamówienia będą wyliczane z mniejszym progiem, czyli od mniejszej wartości sprzedaży. Koszt realizacji małego zamówienia w zakupach w COK Od kampanii 11/2005 do odwołania wprowadzono możliwość dokonywania zakupów sklepowych bez kosztów realizacji małego zamówienia. Będzie to możliwe gdy: - suma zakupów w bieżącej lub poprzedniej kampanii* jest większa lub równa 150 zł- w cenach katalogowych( lub baza do podstawy opustu w przypadku udokumentowanych braków) - dokonujemy zakupu katalogów lub torebek na paragon fiskalny. *Kampania to 4 tygodniowy okres obowiązywania danego katalogu w Twoim okręgu. Okres ten liczony jest od momentu zakończenia realizacji II regularnego zamówienia poprzedniej Kampanii do zakończenia realizacji II regularnego zamówienia aktualnej Kampanii. Czy zamówienie poniżej 150 zł dolicza się do sumy sprzedaży z danej kampanii? Tak, każde zamówienie niezależnie od jego wartości wlicza się do sumy sprzedaży. Zasady realizacji zamówień bez kosztów realizacji małego zamówienia. Od kampanii 12/2005 obowiązują nowe zasady naliczania kosztów realizacji małego zamówienia. Koszt ten dla zamówień na paczkę będzie liczony w zależności od wartości sprzedaży w danej kampanii*. Warunki zwolnienia z opłaty to: - wartość sprzedaży w kampanii wynosi min.150 zł - kolejne zamówienia w tej samej kampanii( po osiągnięciu wymaganej sprzedaży) osiągają wartość pow. 50 zł. Zamówienia o wartości poniżej 50 zł będą realizowane z kosztem realizacji małego zamówienia, który wynosi 10 zł. Do wartości zamówienia nie są wliczane produkty z oferty netto, internetowej oferty specjalnej oraz produkty z Różową Wstążką. *Kampania to 4 tygodniowy okres obowiązywania danego katalogu w Twoim okręgu. Okres ten liczony jest od momentu zakończenia realizacji II regularnego zamówienia poprzedniej Kampanii do zakończenia realizacji II regularnego zamówienia aktualnej Kampanii. Które produkty wliczają się do wysokości zamówienia, a które nie? Do podstawy opustu wliczana jest wartość produktów po cenach katalogowych. Produkty budujące podstawę opustu: produkty kosmetyczne i niekosmetyczne z oferty katalogowej artykuły pomocne w sprzedaży, np. katalogi, próbki, zestawy próbek dla nowych Konsultantek, zestawy próbek dla członków Klubu Róży, książki zamówień, torebki do pakowania produkty z logo produkty zamówione w bieżącym zamówieniu i niedostarczone z powodu braków w magazynie Produkty niewliczające się do podstawy opustu: produkty z oferty netto ukazanej w postaci ulotki do katalogu produkty z ofert "Kącik wspomnień" i "Paczka niespodzianka" oraz z internetowej oferty specjalnej produkty z "Różową Wstążeczką" opłaty za szkolenia, np.kosmetyczne braki produktów z poprzednich zamówień, dosłane w ramach bieżącej Kampanii kurierskie opłaty transportowe koszty realizacji małego zamówienia prezenty z programu Twój Pewny Start i Klub Róży Istnieje grupa produktów, które nie podlegają opustowi, ale ich wartość zwiększa podstawę opustu, np. produkty z logo, artykuły pomocne w sprzedaży. Czy są produkty, które mają inny opust niż całe zamówienie? Tak. Są to z reguły produkty niekosmetyczne z przypisanym stałym opustem 10% i 20% (aktualna lista tych produktów znajduje się w każdej „Panoramie” oraz na naszej stronie internetowej w opcji „Aktualności”). Czy zamówienia odbierane w Centarch Obsługi i zakupy dokonywane w sklepach Avonu powiększają bazę opustu? Wartość zakupów w Centrum Obsługi Konsultantek, podobnie jak wartość pozostałych zamówień z Kampanii, doliczana jest do sumy zamówień budujących przyszły opust. Raz dziennie (na koniec dnia) zakupy w Centrach Obsługi doliczane są do wartości ogólnej sprzedaży Konsultantów. Dlatego kolejnego dnia po zakupie w Centrum Obsługi Konsultantem, wartość tego zakupu podniesie kwotę wyliczenia opustu gwarantowanego. Sory że tak dużo tego, ale podałam wszystko co żeby nie było nowych tego typu pytań. Konsultantka powinna takie rzeczy wiedzieć
#10991 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#10992 |
Raczkowanie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;4301218]A co to?
![]() ![]() Już niedługo i też zacznę nowy TPS ![]() INSTYTUT EKONOMICZNY PRZEDSIĘBIORCZOŚĆ GOSPODARCZA (kiedyś- Zarządzanie małym i średnim przedsiębiorstwem)
#10993 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za pokazanie mi netto
![]() Ale wy się rozpisujecie :P jeszcze po południu byłam na str 363 a już jestem str 367 ![]() ![]() Kurczę, wybrałam się do COKu po odbiór paczki i ... SZOK!! Paczki nie było! ma być jutro rano od 14 :[ A już tak sie cieszyłam. Zamawiałam w piątek rano a zazwyczaj jest tak że po dwóch dniach mogę odebrać paczkę. Myślałam ze w sobote mi przygotują już nawet miałam podgląd. :[ musze iść jutro jeszcze raz :[ Kiedyś poruszany był temat klijentek które nie odbierają swoich zamówień. Któraś z Was (nie pamiętam kto to był, nie chce mi się szukać ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10994 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#10995 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny
![]() mam pytanko: w ofercie netto jest pierścionek Diamante, taki z jakimiś srebrymi frędzlami ![]() Miała go któraś z Was? Albo chociaż widziała na żywo? Bo w opisie jest napisane, że te "frędzle" mają ok.4,5 cm, to dość dużo ![]() Ale spodobał mi się ten pierwścionek... z tym, że przed zakupem wolałabym zobaczyć jak wygląda na żywo...
![]() |
#10996 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#10997 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#10998 |
Zakorzenienie
|
nie zrozumiałaś mnie
![]() ja napisałam że pisze że zamówienie czeka na co ty: cyt :"w historii zamówień było 'czekanie ![]() i mój post był odpowiedzią na to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10999 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() A co do Pudru CT to ma bardzo intensywny pudrowy zapach.... Ale jaki jest w użytkowaniu to nie wiem.. Jednak wiem że puder powinno się wybierać jaśniejszy od cery ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11000 |
Zakorzenienie
|
a jak te kuleczki brązujące?? Czy któraś z Was je miała?? Dobrze sie rozprowadzają?? Bo kiedys kupiłam sobie takie kuleczki ale nie byłam z nich zadowolona zbytnio...
|
![]() ![]() |
![]() |
#11001 |
Zakorzenienie
|
moja siostra ma takie kuleczki i jest z nich zadowolona. Dobrze i równomiernie się rozprowadzają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11002 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
te źle się rozprowadzają, dają nierownomierny kolor, są małe, mało wydaje, i robią plamy na twarz y(to też zalezy od aplikacji :P) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#11003 |
Raczkowanie
|
Witam dostalam wiadomosc od którejś z as ale miałam problem z otwaorzeniem jej i chyba została skasowana proszę ta osobę jeszcze raz o kontakt.Pozdrawiam Basia
|
![]() ![]() |
![]() |
#11004 | |||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam z rana ![]() Ja mam normalne inteligo i może dlatego płacę 99gr. za przelew. Również płacę za Avon z tego konta. Jest o wiele wygodniej samemu płacić rachunki- nie trzeba iść 2 kilomerty na pocztę i opłaty są mniejsze. Dziewczyny mogłybyście mi podać nr próbek Podkładu rozświetlająco- antystresowego, bo na karcie zamówień do 6 nie ma tych próbek, a koleżanka chciała kupić podkład, ale najpierw musi dobrać kolor. Z góry WIELKIE DZIĘKI ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#11005 |
Rozeznanie
|
Ktoś kiedyś pytał o te kupony konkursowe Avonu na ten plebiscyt. Dostałam ich az 17 wiec polowe rozdalam a reszte chyba wysle. Trzeba smsa wysłac za 1.22 potem przyjdzie pytanie i tez bulimy 1.22. A pytanie akurat banalne bylo: Wielka Kampania Życia dotyczy i tu podpowiedzi. Trzeba jak najszybciej odpisac. Czekam do 10.00 bo napisali ze beda wysyłac smsa do zwyciezcow po 10.00 Hmm ciekawe co z tego bedzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11006 |
Zadomowienie
|
a ja jutro dostane swopja paczucie
![]()
#11007 |
Zadomowienie
|
![]()
Milagrosx pytała o koszt dostawy kurierskiej - 28zł taka przyjemność kosztuje.
![]() Proszę ![]() ![]()
#11008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#11009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() albo jestem ślepa i nie widzę ![]()
![]() |
#11010 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
No właśnie nie ma tych próbek na karcie do 6. Pomyślałam sobie,że jak były np. na karcie do 5, to można wpisać ich nr i może przyjdą? A ja swoją kartę zamówień do 5 wyrzuciłam ![]() Zadaje pytania i sama sobie odpowiadam- nieźle. Znalazłam pakiet 6 odcieni podkładu antystresowego z zamówienia wstecznego. Ale teraz jest 5 odcieni. Bez sensu. Moja bratanica zamówiła niedawno całą buteleczkę Warmest Beige i stwierdziła,że jest ciemniejszy od tego co był wcześniej jak było 6 odcieni. Wyrzucili jeden odcień Golden Caramel domiesali jakiegoś składnika i teraz WB jest najciemniejszy, co nie każdemu odpowiada. Ale zamotałam co?
![]() Edytowane przez sunik1 Czas edycji: 2007-05-08 o 09:00 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.