Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-27, 11:32   #3361
iwantyou99
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Ja się ciągle zastanawiam nad kupnem isofix bo jednak koszt spory. Fajnie jak baza pasuje potem również do kolejnego fotelika, a w sumie na ten moment nie wiem jeszcze jaki kolejny fotelik kupimy
Ja zostawiłam decyzje mężowi ale z tego co sie orientuje to niewiele jest modeli bazy które pasują do nosidełka i większego fotelika.
Ten iso fix rzeczywiście zwiększa bezpieczeństwo wiec chyba warto pomyśleć.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 11:35   #3362
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Pierwszy rzut okiem proponuję tutaj:
http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0...aco/index.html
Sporo znajomych ma właśnie foteliki z tej firmy, ale nie wiem czy konkretnie ten model (na pewno profi plus, tylko z różnych roczników, więc nie wiem czy to na pewno ten sam).
dzięki, tam już sprawdziłam, i grzebię dalej, właśnie chodzi mi o żywe, sprawdzone opinie a jak to znajomy to można go o wszystko podpytać, dlatego Was męczę

myślicie, że cena niecałe 300 zł razem z 2 pokrowcami jest ok?

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
U mnie teściowa obiecała mebelki dla małej mówiłam jej ze w sierpniu bede zamawiać i ona stwiedziła "ze pokaże palcem co chcę a ona zapłaci" i tak pokazałam jej a ona stwierdziła ze fajne, przyszła komoda na początku września a ona coś kasy mi nie oddaje i się nie wychyla... powiedziala TŻowi ze obiecala i zeby zapytał czy zpaomniala czy co - jak ja nie lubię niesłownych ludzi !
jak ja nie lubię takiego gadania, to po co obiecywała, jak teraz musisz się upominać? mogla od razu dać kasę, albo nie obiecywać, bo chyba nie żądaliście tego od niej?
Stary 2013-09-27, 11:38   #3363
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się ciągle zastanawiam nad kupnem isofix bo jednak koszt spory. Fajnie jak baza pasuje potem również do kolejnego fotelika, a w sumie na ten moment nie wiem jeszcze jaki kolejny fotelik kupimy
Tylko nie wiem,czy każda baza pasuje do następnego fotelika.nasza chyba nie,musiałabym sprawdzić .my ten fotel z grupy II kupiliśmy z baza,ale nie można go z niej zdjąć,jest przymocowana na stałe
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 11:39   #3364
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Ja mam tylko te twardnienia.
A masz wtedy twardy brzuch?

.
Wiesz co tak sie skupiłam na tym bólu w podbrzuszu że nie zwróciłam uwagi, a skoro nie zwróciłam uwagi to nawet jeśli był twardszy to nie bardzo.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 11:40   #3365
iwantyou99
Zadomowienie

Dzisiaj jakoś mało o jedzeniu.
Chodzą za mną mandarynki. Jeszcze trochę i bedą dobre

Stary 2013-09-27, 11:40   #3366
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
dzięki, tam już sprawdziłam, i grzebię dalej, właśnie chodzi mi o żywe, sprawdzone opinie a jak to znajomy to można go o wszystko podpytać, dlatego Was męczę

myślicie, że cena niecałe 300 zł razem z 2 pokrowcami jest ok?
Ci znajomi którzy mają są zadowoleni i polecają tylko właśnie wiem że w zależności od roku z którego jest fotelik to coś tam się zmienia.
Co do ceny spora. My ten fotelik możemy kupić za 220 zł.

Edytowane przez em ma
Czas edycji: 2013-09-27 o 11:42
em ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 11:42   #3367
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:

myślicie, że cena niecałe 300 zł razem z 2 pokrowcami jest ok?[COLOR="Silver"]

[
Pokrowce tzn?takie frotte?kupili nowy,jedno dziecko jeździło?jak nowy kosztuje 439,to 300zl chyba dość.tak chociaż na 250 żeby zeszli

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-27, 11:44   #3368
ejani
Zadomowienie

Cytat:
no właśnie już wiem, że tę bazę można dokupić, szukam ceny też bym chciała, żeby pasowała do następnego, ale tak samo nie mam pojęcia jaki kupimy i kiedy...
Stary 2013-09-27, 11:45   #3369
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Ja zostawiłam decyzje mężowi ale z tego co sie orientuje to niewiele jest modeli bazy które pasują do nosidełka i większego fotelika.
Ten iso fix rzeczywiście zwiększa bezpieczeństwo wiec chyba warto pomyśleć.
Ja chyba też tą decyzję zostawię mężowi. Sama wybiorę wózek
Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Tylko nie wiem,czy każda baza pasuje do następnego fotelika.nasza chyba nie,musiałabym sprawdzić .my ten fotel z grupy II kupiliśmy z baza,ale nie można go z niej zdjąć,jest przymocowana na stałe
A te foteliki z 2 grupy to da się jakoś przechylić żeby dziecko mogło spać, czy małe skazane jest już tylko na spanie z pochyloną do przodu główką?
Stary 2013-09-27, 11:46   #3370
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Tez mamy fotele z isofix.raz,ze bezpieczeństwo,a dwa wygoda.teraz jakieś nowe wyszły,bodajże Jane.dziecko można na płasko w nich położyć i ta baza jest obrotowa
nam na tych warsztatach tłumaczyli, że jak dziecko leży na płasko, to w razie nawet nagłego hamowania bardzo duże naprężenia działają i dziecko może albo wylecieć albo może doznać urazu wewnętrznego, trafiło to do mnie, więc się bym bała
Stary 2013-09-27, 11:50   #3371
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:

A te foteliki z 2 grupy to da się jakoś przechylić żeby dziecko mogło spać, czy małe skazane jest już tylko na spanie z pochyloną do przodu główką?
Troche sie przechylaja,także dziecko śpi w pozycji polsiedzacej,ale główka nie leci (bynajmniej w naszym,mamy Römer).

Cytat:
nam na tych warsztatach tłumaczyli, że jak dziecko leży na płasko, to w razie nawet nagłego hamowania bardzo duże naprężenia działają i dziecko może albo wylecieć albo może doznać urazu wewnętrznego, trafiło to do mnie, więc się bym bała
Nawet nie wiedziałam,musiałabym poczytać,co w testach wyszło.

Teraz coraz bardziej wchodzą na rynek fotele z grupy II montowane tyłem do kierunku jazdy,tylko sa drogie.ponoc dziecko do 4 rż powinno tak jeździć,bo przy wypadku łatwo uszkadza sie kręgosłup jak siedzi przodem

Ok,doczytalam o tych fotelach.nie przeprowadzono wystarczająco testów,ale ogolnie beznadziejny w montażu i pare innych minusów.

Edytowane przez OlusiaS
Czas edycji: 2013-09-27 o 11:55

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-27, 11:54   #3372
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Wszystko zależy jak ten fotelik jest zbudowany i co oznacza "na płasko" Trzeba by więcej poczytać o tym konkretnym modelu. Nie ma jednych wytycznych do wszystkich fotelików. Takich całkiem na płasko to robić się w ogóle nie powinno (jak słyszę że ktoś przewozi dziecko w gondoli to się zastanawiam czy mózg mu działa czy przestał). Pozycja zgięta ma swój sens jeśli chodzi o bezpieczeństwo i tego bym się trzymała (pamiętając oczywiście o przerwach podczas jazdy).
Stary 2013-09-27, 11:55   #3373
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość

ja się dziś raz zacisnęłam i to przy kichaniu- czy to się liczy jako ćwiczenie?
To i tak o raz więcej niż ja
Cytat:

Wlasnie siedzę z małym pudełkiem lodów czekoladowych Grycana .odkrylam je dzisiaj w sklepie,gdzie maja pare polskichroduktow
Lody Grycan om nom nom

Nemezis23 no właśnie też czytałam, że w tych modelach memo poprawili te spacerówki. Ale poczekam jeszcze na więcej opinii Bardzo wpadł mi w oko ten wózeczek, bo jest duży, a my do malutkich ludzi nie należymy A masz już go w domu? Jaki kolor wybrałaś ?
Stary 2013-09-27, 11:57   #3374
OlusiaS
Wtajemniczenie

Akkma zezarlam całe opakowanie
Stary 2013-09-27, 11:57   #3375
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Teraz coraz bardziej wchodzą na rynek fotele z grupy II montowane tyłem do kierunku jazdy,tylko sa drogie.ponoc dziecko do 4 rż powinno tak jeździć,bo przy wypadku łatwo uszkadza sie kręgosłup jak siedzi przodem
Fotele montowane tyłem do kierunku jazdy zdecydowanie są najbezpieczniejsza opcją dla malucha
Stary 2013-09-27, 11:58   #3376
ejani
Zadomowienie

Cytat:
wózek już "mamy" więc nie ma co wybierać - mąż w pracy więc nie ma czasu się tym zająć (fotelik też z jego pracy), zresztą ja jestem częściej/dłużej kierowcą zresztą raczej takie decyzje podejmujemy wspólnie
Stary 2013-09-27, 12:02   #3377
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Troche sie przechylaja,także dziecko śpi w pozycji polsiedzacej,ale główka nie leci (bynajmniej w naszym,mamy Römer).

Nawet nie wiedziałam,musiałabym poczytać,co w testach wyszło.

Coś czuję że wybór 2 fotelika to dopiero będzie hardcore
Co tej jazdy tyłem to słyszałam, że jest to bezpieczniejsze, ale co w sytuacji gdy małe ma chorobę lokomocyjną? Ja odkąd 2 lata skończyłam to wystarczyło, że spojrzałam do tyłu i rzyganie gotowe...do tej pory nie mogę jeździć tyłem. Mnie ratowała tylko jazda przodem i to na środku żebym mogła obserwować co się dzieje z przodu.

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Odebrałam wyniki tokso i wszystko ok na szczęście nie zaraziłam się podczas 2 trymestru

Ja uciekam póki co Lecę po jakieś zakupy, bo lodówka świeci pustkami
Stary 2013-09-27, 12:03   #3378
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie już wiem, że tę bazę można dokupić, szukam ceny też bym chciała, żeby pasowała do następnego, ale tak samo nie mam pojęcia jaki kupimy i kiedy...
te bazy potrafią być strasznie drogie- używane są tańsze ale są jeszcze taki adaptery za ok 70 zł tylko chyba nie do wszystkich modeli pasują- to takie jakby "przejściówki".
Ja decyzję o foteliku zostawiam mężowi
Stary 2013-09-27, 12:04   #3379
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Ja póki co nastawiam się pozytywnie-że Dorotka będzie grzecznym bezproblemowym dzieckiem jak się pojawią kolki to się będę martwić i szukać info o tym
To co mnie interesuje na ten moment to rozwój malucha w brzuchu. Fajnie wiedzieć jak się dziecko rozwija we mnie. Zastanawiam się też jak to moje dziecko jest obecnie ułożone i jakimi częściami ciała się rozpycha
Mój mąż ciągle powtarza, że nasze bobasy będa najgrzeczniejsze na świecie i będą od razu po urodzeniu rozumiały co sie do nich mówi, będą mówiły i chodziły hehehe. Niech sobie myśli tak do porodu

Co do ułożenia to ja wiem że jeden cały czas główką w dół ułożony a drugi tak pod skosem bardziej w poprzek brzucha. I chyba rączkami i nóżkami ułożony w stronę pleców bo cały czas tak czuję jego ruchy, że bardziej z tyłu niż z przodu.

Cytat:
U mnie teściowie to wogole oddzielny temat. Wole w ciazy nawet o nich nie myślec. A jutro maja przyjechać zobaczyć pokoik
Od samego początku podniecali sie ze kupują wnukowi wozek wiec wybraliśmy jeden i wielka afera bo jest popielato fioletowy a oni by woleli niebieski . Wiec podziękowałam za współpracę i tyle w dyskusje sie nie wdaje.

To ja mogę powiedzieć, ze teściów mam spoko. Teściowa to anioł. Teść ma ciężki charakter ale dobry człowiek jest. Mimo, że często się z nim kłócimy - bo nie toleruje tego, że ktoś może mieć inne zdanie niż on, to uczy się cały czas, że jednak my często myślimy inaczej i nie może nam narzucać swojego zdania. Szczególnie w sprawach remontu domu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-27, 12:06   #3380
iwantyou99
Zadomowienie

Dziewczyny co do badań to mam pytanko za chwile zaczynam 26 tydzien jutro mam zrobic próbę obciążenia glukozy 75g czy to nie za dużo? Słyszałam ze od któregoś tygodnia obciążenie powinno byc 50g glukozy.

Stary 2013-09-27, 12:11   #3381
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Odebrałam wyniki tokso i wszystko ok na szczęście nie zaraziłam się podczas 2 trymestru
super

pytanie do dziewczynek, które mają dzieciaczki: jakie czapeczki kupuje się dla noworodka? Czy to jakiś rozmiar jest czy nie ma (bo na czapeczkach dla starszych sa rozmiary)?
Jak się kupi za małą to można zdeformować dyńkę małego, nie? Za duża chyba tez nie dobra..
Kupować takie cienkie bawełniane i np 2-3 grubsze czy po jednej?

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Mój mąż ciągle powtarza, że nasze bobasy będa najgrzeczniejsze na świecie i będą od razu po urodzeniu rozumiały co sie do nich mówi, będą mówiły i chodziły hehehe. Niech sobie myśli tak do porodu
.

mój mąż dowrał dziś ofertę kłada na grupponie i mówi- "patrz jaki fajny kład dla Adasia można kupić" ja się go pytam po jakiego grzyba noworodkowi kład i żeby się zastanowił odrobinę co mówi. Na co on stwierdził obrażony i z wyrzutem, że się nie znam bo Adaś jak będzie miał 3 lata to już samochodem będzie jeździł...
Skończyłam rozmowę bo mi ręce opadły

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Dziewczyny co do badań to mam pytanko za chwile zaczynam 26 tydzien jutro mam zrobic próbę obciążenia glukozy 75g czy to nie za dużo? Słyszałam ze od któregoś tygodnia obciążenie powinno byc 50g glukozy.

ja też mam na skierowaniu 75g nie wiem od czego to zależy- może od morfologii???
Stary 2013-09-27, 12:11   #3382
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
hej,

a co myślicie o tym foteliku?

http://www.ceneo.pl/17588012

miała któraś z Was z nim do czynienia? mam możliwość odkupić używany od znajomego...

zaraz poczytam opinie, testy itp, ale może któraś zna?
My się zdecydowaliśmy na ten fotelik Recaro i Maxi Cosi to ta sama półka, z tym, że Maxi Cosi lepiej wypada w testach z bazą a Recaro lepiej w testach bez bazy. My w samochodzie nie mamy isofixa, więc wybór padł na Recaro.
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 12:12   #3383
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość

Co do ułożenia to ja wiem że jeden cały czas główką w dół ułożony a drugi tak pod skosem bardziej w poprzek brzucha. I chyba rączkami i nóżkami ułożony w stronę pleców bo cały czas tak czuję jego ruchy, że bardziej z tyłu niż z przodu.

To ja mogę powiedzieć, ze teściów mam spoko. Teściowa to anioł. Teść ma ciężki charakter ale dobry człowiek jest. Mimo, że często się z nim kłócimy - bo nie toleruje tego, że ktoś może mieć inne zdanie niż on, to uczy się cały czas, że jednak my często myślimy inaczej i nie może nam narzucać swojego zdania. Szczególnie w sprawach remontu domu.
Co do wszystko rozumiacych dzieci to miałam sen - rodzę w nowoczesnej brzoskwiniowej sali , porod trwa 15 minut i nic nie boli a mój synek po porodzie chodzi i nosi dżinsy
Mam nadzieje ze sen proroczy - przynajmniej odnośnie porodu

Moje a właściwie nasze duże kłopoty z treściami zaczęły sie już w zeszłym roku jak przygotowywaliśmy wesele. I tak już zostało. Czasem zastanawiam sie jakim cudem mój maz jest taki normalny.

Stary 2013-09-27, 12:13   #3384
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Brzuch robi sie twardy.
Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Ano teraz na szybko podczytalam i wydaje mi sie ze mam je codziennie ale mniej niz 5 razy na dzien. Czasem to jest tak ze jak sie podniose to musze sobie brzuch przytrzymac, ale nie sa jakies bolesne.. Wczesniej wydawalo mi sie ze to dziecko a teraz jak czytam to takie rozpychajace uczucie.. Zreszta zglupialam juz..
Ja miewam też takie skurcze, ale nie są one regularne, a ja też nie każdy potrafię rozpoznać. Bo są one podobne do skurczy moich jelit (syndrom jelita wrażliwego) i wtedy też twardnieje mi brzuch i pobolewa.

Np. dziś w nocy miałam masakrę, nie wiem czy to od najedzenia się sosu z duszoną cebulą, czy to skurcze - ale bardzo mnie bolał brzuch i był twardy, wzięłam no-spę no i przeszło. Na szczęście mały się ruszał w nocy i rano więc jestem spokojniejsza.

Co do fotelika to ja nie mam pojęcia gdzie w ogóle tutaj go kupić. Bo w mothercare są wg. mnie b.drogie i chyba też się zdecyduję na używany jakiś.

Sniło mi się, że zamiast synka to urodziłam córeczkę. Może to jakiś proroczy sen, że się na USG pomylili?

Będzie nam wtedy chodzić w połowie niebieskich ciuszków przez pierwsze 3 miesiące.

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-09-27 o 12:18
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 12:20   #3385
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
super

pytanie do dziewczynek, które mają dzieciaczki: jakie czapeczki kupuje się dla noworodka? Czy to jakiś rozmiar jest czy nie ma (bo na czapeczkach dla starszych sa rozmiary)?
Jak się kupi za małą to można zdeformować dyńkę małego, nie? Za duża chyba tez nie dobra..
Kupować takie cienkie bawełniane i np 2-3 grubsze czy po jednej?[COLOR="Silver"]

ja też mam na skierowaniu 75g nie wiem od czego to zależy- może od morfologii???
Ja mam czapeczkę taka cieniutka rozmiar 0-3 m. Z kapphal. Ale nie zamierzam zakładać małemu czapy w domu. Jedynie po kąpieli na chwile. Muszę kupic jeszcze taka grubsza no i szalik.

Już wiem o co chodzi z ta glukoza. Kiedyś najpierw robiło sie 50g jak coś było nie tak to powtarzali 75g. Teraz większość lekarzy od razu daje 75g zeby nie męczyć pacjentki w razie konieczności powtarzania. 75g dają tez wtedy kiedy istnieje większe prawdopodobieństwo wystąpienia cukrzycy - ja sie do tej grupy zaliczam.
Nie cierpię tego badaniach

Stary 2013-09-27, 12:22   #3386
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Moje a właściwie nasze duże kłopoty z treściami zaczęły sie już w zeszłym roku jak przygotowywaliśmy wesele. I tak już zostało. Czasem zastanawiam sie jakim cudem mój maz jest taki normalny.

.
Ja patrząc na rodziców i siostre męża też nad tym samym się zastanawiam Dokładnie jakbym siebie słyszała hehe
Stary 2013-09-27, 12:26   #3387
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Ja patrząc na rodziców i siostre męża też nad tym samym się zastanawiam Dokładnie jakbym siebie słyszała hehe
😎 i oby tacy " odmienni" pozostali 😜

Stary 2013-09-27, 12:28   #3388
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:

jak ja nie lubię takiego gadania, to po co obiecywała, jak teraz musisz się upominać? mogla od razu dać kasę, albo nie obiecywać, bo chyba nie żądaliście tego od niej?
Nieee, my nie żądaliśmy nic to było tak, że była u nas, była też moja mama która powiedziała, że już nam na wózek zbiera i nam kupi to ta pewnie nie chciała być grosza i powiedziała o tych mebelkach. Moja mama słowa dotrzymała a ona cisza i nawet widziała u nas już tą komode i powiedziała, że fajna , ja z jednej strony milczałam bo sobie myślę stać nas, żeby kupić ale myślę sobie a co jak obiecała to niech się ustosunkuje a nie pozamiatamy pod dywan i cisza.
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 12:31   #3389
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
😎 i oby tacy " odmienni" pozostali 😜

Ja tam mojemu zawsze mówie że sie musi pilnować bo jest w grupie ryzyka, ze wzgledu na obciazenia genetyczne
Stary 2013-09-27, 12:33   #3390
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Nieee, my nie żądaliśmy nic to było tak, że była u nas, była też moja mama która powiedziała, że już nam na wózek zbiera i nam kupi to ta pewnie nie chciała być grosza i powiedziała o tych mebelkach. Moja mama słowa dotrzymała a ona cisza i nawet widziała u nas już tą komode i powiedziała, że fajna , ja z jednej strony milczałam bo sobie myślę stać nas, żeby kupić ale myślę sobie a co jak obiecała to niech się ustosunkuje a nie pozamiatamy pod dywan i cisza.
Ależ oczywiście ze nie ma co pod dywan zamiatać! Dorośli ludzie powinni brać odpowiedzialność za swoje słowa. A co Twój Tż na to wszystko?? Ja bym swojego na mamusie nasłała w końcu to jego matka łatwiej im sie o pieniądzach rozmawia.

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Ja tam mojemu zawsze mówie że sie musi pilnować bo jest w grupie ryzyka, ze wzgledu na obciazenia genetyczne
😂😂😂 tekst roku! Zapisuje i wykorzystam jeśli pojawi sie potrzeba

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości