Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-27, 13:44   #3241
malinka123108
Wtajemniczenie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

a ja sie boje krwawienia poporodowego ;( mialam z lena i ciagle o tym mysle.... pojde na ta wizyte prywatnie do ordynatora ale czuje ze i tak nic nie beda mogli zrobic,dopiero podobno jak urodze moga dac jakis zastrzyk...
Stary 2013-09-27, 13:53   #3242
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Może zadzwoń do szpitala w którym masz zamiar rodzić i powiedz że nie miałaś?

A ja wróciłam z miasta aaalle byłam daleko po zakupy spożywcze tylko parę kroków Powiem Wam-zimno, i to bardzo. Deszcze leje niesamowicie. Wstawiam rosołek.

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Nasłuchałam się paru historii i nie chce tego...

Moja niunia też chyba zmarzła czuję w brzuchu jak się..wzdryga
Moje dziecko tez tak sie otrzasa ostatnio , jak pies po deszczu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 13:54   #3243
Asist22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość
A dorzucę jeszcze dwie fotki
Dla mnie to ładnie wyszliście. U mnie fotograf do albumu wstawił zdjęcie, gdzie ja miałam przymrużone oczy w czasie przysięgi. Układ ust + przymrużenia = MASAKRA, ale co zrobię

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość

Miałam Wam pisać co wymyślił 6-cio letni siostrzeniec mojego Damiana
Dostał gumy mamby i pierwsze co poleciał do siostry Damiana i mówi "mamo a czy ten mały Jaś może gumy ? Bo jak będziemy do nich jechać to bym mu wziął"
Albo rozmawia z babcią:
B: Marcinku wiesz że Dominika urodziła Jasia
M: Wiem babciu ale mówiłaś że on wyjdzie dopiero w zimie
B: No tak Marcinku ale jednak jest wcześniej, cieszysz się ?
M: Cieszę się, a czy Ty też jesteś tego zdania ?
Dzieci są bezbłędne. Ciekawe skąd one mają takie pomysły i skąd te sformułowania?

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Heloł!!

O matko jak mnie plecy bolą całą noc wyłam z bólu. Żadna pozycja nie była dobra. Myślałam, że sobie kręgi w desperacji powyrywam.
Ledwo dziś chodzę. Każdy krok sprawia mi ból.
Bardzo Ci współczuję Ale pomyśl sobie, że to już niedługo i będzie przynajmniej z tym spokój

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
no to z jednej strony dobrze że tak szybko- nie meczyla sie
ciekawe czy porody naszych matek maja cos wspolnego z naszymi.. a raczej czy moga miec cos podobnego fdo naszych porodów..
Wczoraj akurat o tym czytałam. Podobno to mit. Porody nie są dziedziczne, aczkolwiek też nie jest wykluczone, że jak matma miała lekki poród to my też będziemy miały lekki.

Witam się. W końcu nadrobiłam.
Poryczałam się bo PRALKA NA SIĘ ZEPSUŁA Zawsze jak już myślimy, że już będzie spokój, zawsze wychodzi nowy wydatek!!!!!!:m ur:
Stary 2013-09-27, 13:58   #3244
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
cyli co, mozemmy spodziwac sie najpoźniej w poniedzialek Majeczki?
Czyli mi zrobia masaz szyjki. A to podobno tak boli ;(
No I absolutnie nie gwarantuje porodu .
Tymbardziej ze u mnie to raczej szyjka nie jest problemem. Przeciez ja juz w 35tc jej praktycznie nie mialam I byla miekka.

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
a ja sie boje krwawienia poporodowego ;( mialam z lena i ciagle o tym mysle.... pojde na ta wizyte prywatnie do ordynatora ale czuje ze i tak nic nie beda mogli zrobic,dopiero podobno jak urodze moga dac jakis zastrzyk...
I krwawilas bardzo?
Ciekawe jak to u mnie bylo bo to tez chyba zalezy Od organizmu co?
Po poronieniu tez mnie krwotokami straszyli a u mnie trwalo to kilka dni I nie bylo intensywniejsze niz zwykly moj okres.

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-27, 14:04   #3245
Margot156
Raczkowanie

Cytat:
Skurcze, biegunka, ból kręgosłupa i mocny ból spojenia- czy Ty czasem nie rodzisz?
To była moja pierwsza myśl jak przeczytałam opis....

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość

Chyba przywaliłam mężowi w nocy w nos Obudził się i skarżył, że go mocno boli tak jakby od kogoś dostał Nic nie pamiętał co się stało, ale z moim wierceniem to nigdy nic nie wiadomo. Ja za to obudziłam się cała podrapana na dekolcie, brzuchu i nogach
A nie swędzi cię skóra? Może przez sen się nie mogłaś opanować??

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość

Nam na SR mówili, że nospa nie pomaga na skurcze porodowe (tylko na przepowiadacze i inne takie). Ale ja nie wiem czy to u każdej ciężarnej tak samo działa
Nam mówili dokładnie to samo. Położna radziła że jak zaczną się skurcze to zrobić sobie ciepłą kąpiel i łyknąć dwie nospy. Jeśli przejdzie to kładziemy się spać jeśli nie.... szykujemy torbę dla męża

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Dzień Doberek

Ja już po wizycie u okulisty i wcinam drugie śniadanie

U nas noc przynajmniej u mnie była bliska o zawał serca
O 4 w nocy obudził mnie łomot i tak jakby ktoś chodził, biegał po tarasie, krzesła przesuwał - myślałam, że zejdę na zawał
Mąż się obudził i stwierdził, że to jakiś kot/lis/kuna i faktycznie było to jakieś zwierzę, ale normalnie taki łomot robił, biegało to po tarasie, musiało zeskakiwać ze stołu itp. W pierwszej chwili myślałam, że to jakiś człek chodzi i zagląda do domu, od razu czarne myśli. Ale mąż wyszedł na pole, pozapalał lampy i nikogo nie znalazł. Potem było słychać, że to coś biega po tarasie i potem uciekło Ale od 4 rano już nie spałam z nerwów
Ja dziękuję za takie atrakcje nocną porą.... przcież to zawału można dostać. I w takich momentach cieszę się z mieszkania w bloku.

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
no wiesz co nie czytaj już opisów porodów zabiegowych zwłaszcza, ciebie to na pewno nie spotka, większość z nas urodzi bez komplikacji. Myśl pozytywnie kochana to na prawdę pomaga. Mi przy drugim porodzie bardzo to pomagało i nawet mnie chwalili że taka pozytywnie nastawiona. Pozytywne nastawienie to polowa sukcesu.
Zgadzam się że pozytywne nastawienie to bardzo dużo. Tylko jak w nim pozostać jak od wszystkich dookoła słyszę same przykre opowieści? eh co robić trzeba sobie jak mantra powtarzać "będzie dobrze, będzie dobrze)

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Dla mnie to ładnie wyszliście. U mnie fotograf do albumu wstawił zdjęcie, gdzie ja miałam przymrużone oczy w czasie przysięgi. Układ ust + przymrużenia = MASAKRA, ale co zrobię
Właśnie większość zdjęć takich mam jak opisujesz a to przymrużenie a to cś mówię.... no i motywem przewodnim jest telefon komórkowy ciągle na łączach byłam, coś załatwiałam :P

Idę sobie zrobić kawkę latte... uzależniłam sie od niej w ciąży

A przypomniało mi się... czyw którymś momencie rozmiawiałyście dziewczynki o tym jakie kosmetyki kupujecie dla siebie na czas po porodzie? nie chcę na nowo rozkręcać rozmowy więc jeśli któaś pamięta na którym etapię wątku to było to sobie poczytam

Edytowane przez Margot156
Czas edycji: 2013-09-27 o 14:05
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 14:06   #3246
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

Dzieci są bezbłędne. Ciekawe skąd one mają takie pomysły i skąd te sformułowania?

Bardzo Ci współczuję Ale pomyśl sobie, że to już niedługo i będzie przynajmniej z tym spokój

Wczoraj akurat o tym czytałam. Podobno to mit. Porody nie są dziedziczne, aczkolwiek też nie jest wykluczone, że jak matma miała lekki poród to my też będziemy miały lekki.

Witam się. W końcu nadrobiłam.
Poryczałam się bo PRALKA NA SIĘ ZEPSUŁA Zawsze jak już myślimy, że już będzie spokój, zawsze wychodzi nowy wydatek!!!!!!:m ur:
skad ja to znam, nam sie na raz pralka, kuchenka (2palniki i piekarnik) i rura poszła. A potem wszystko po kolei.. lodówka, potem drwi do wymiany..
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Czyli mi zrobia masaz szyjki. A to podobno tak boli ;(
No I absolutnie nie gwarantuje porodu .
Tymbardziej ze u mnie to raczej szyjka nie jest problemem. Przeciez ja juz w 35tc jej praktycznie nie mialam I byla miekka.

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

I krwawilas bardzo?
Ciekawe jak to u mnie bylo bo to tez chyba zalezy Od organizmu co?
Po poronieniu tez mnie krwotokami straszyli a u mnie trwalo to kilka dni I nie bylo intensywniejsze niz zwykly moj okres.

hm.. a ja myslałam że to jak masaż juz zrobią to poró bedzie ;d
a faktycznie- kazali Ci ie oszczędzać bo poród a teraz czekanie do nie wiadomo kiedy ;p

Już mnie to leżenie dobija. choć widzę że pomaga, bo bóle troche zelżały, (oprócz spojenia i kręgosłupa) ale tyle leżeć tak bezczynnie to nie dla mnie..
a moja kicia tak miło sie do mnie przytula widać że cos jej sie dzieje i sie biedactwo meczy.
Stary 2013-09-27, 14:06   #3247
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Włożyłam z powrotem kolczyk do pępka Tak mi go brakowało że nie mogę się nim teraz nacieszyć
Uciekam na film i spać
Dobranoc Dwupaki
A mi dziurka zarosła

Cytat:
Nie, w łóżku. Mojego brata. Dosłownie do wanny nie dobiegła. Tata jechał z pracy, karetka była wezwana. W nocy miała lekkie skurcze, obudziła się i nie mogła wstać. Tyle, co do telefonu się dotaskała [był niedaleko łóżka], zadzwoniła po pogotowie i do taty. Odeszły jej wody. Doczołgała się do łóżka. Karetka przyjechała 15minut od wezwania. Wtedy już pępowina była przecięta. Ja przecinałam [miałam 5lat]. Musiałam potem do psychologa chodzić.
Tak właściwie to ja to zapamiętałam, że tata poszedł po karetkę, ale ostatnio mnie uświadomili, ze to raczej bez sensu by było.

Moja mama w ogóle szybko rodziła. Mnie np w niecałe 2h od pierwszego skurczu, który odczuła.
szok, a coś pamiętasz z tego wydarzenia?

Cytat:
no to z jednej strony dobrze że tak szybko- nie meczyla sie
ciekawe czy porody naszych matek maja cos wspolnego z naszymi.. a raczej czy moga miec cos podobnego fdo naszych porodów..
Mam nadzieję że nie. Ze mną mama miała poród pośladkowy i strasznie się umęczyła

Cytat:
czytalam opis porodu i kolejne dziecko wyciagane próznociagiem . mam nadzieje ze mnie to ominie ...
boję się tego

Hej!
Przeżyłam glukoze ale straszne to cholerstwo, gdyby nie cytryna to bym chyba nie wypiła, dla mnie to strasznie śmierdziało bleee, dobrze że mogłam jechać do domku i tam poczekać te dwie godz które przeleżałam bo mdliło mnie i spać mi się chciało, teraz już tylko rączki bolą od kłócia
A wogóle Tż jednak wczoraj wrocił, późno bo póżno ale zasnęliśmy obok siebie, dziś znowu w pracy ale będę go miała na wieczór i noc
Zastanawiam się nad SR, kurcze nie dość że drogie to, to jeszcze nie wiem czy mi się opłaca tam samej chodzić? Bo jak Tż da radę pójść chociaż raz to będzie dobrze, no i nie wiem sama co robić a przydałby mi się zajęcia z porodu i dbania o malucha bo ciemna w tym jestem
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 14:08   #3248
ryba91
Zakorzenienie

A ja wczoraj piłam pyszną czekoladę na gorąco a jak babka mnie zobaczyła to dała mi tyle bitej śmietany no coś niesamowitego takie to pyszne było
Stary 2013-09-27, 14:13   #3249
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
A ja wczoraj piłam pyszną czekoladę na gorąco a jak babka mnie zobaczyła to dała mi tyle bitej śmietany no coś niesamowitego takie to pyszne było
ja też chce
ale mnie suszy, chyba po tej glukozie
Stary 2013-09-27, 14:19   #3250
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:

TŻ ubłagany żeby po weekendzie przejść się do takiej genialnej kawiarni gdzie mają najlepsze czekolady w mieście!

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 14:20   #3251
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ryba91;43018902[B
]coo?to tak można? ja slyszalam ze za nozki nie wolno ciągnąć . [/B]moj krwi sie nie boi, on w ogole moze jesc a w tv moze krew sie lac,ja tak nie moge.. on jakoś tak tego nie przezywa.. bardziej boi sie tego jak juz maly wyskoczy że polozna bedzie kazala mu wziać go na ręce..
ej, no nie straszcie ;p nie rodze jeszcze.bole mam, ale jest lepiej niż w nocy. jestemdobrejmyśli,a poza tym czekam na TRELE.

a własnie-- trele pisała z kim tu bedzie gadać bo wszyscy weekend zaczynaja a jej nie ma ;D
ale ona go jeszcze podtrzymywała drugą ręką.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 14:31   #3252
Asist22
Rozeznanie

Ja też chcę czekolady!!!! A do tego jeszcze wielki kawał tortu z dużą ilością masy

Właśnie czytałam opis porodów na wrześniówkach i wyczytałam, że skolioza jest wskazaniem do cc, a ja chciałam sn. I teraz nie wiem bo jeszcze nie mówiłam o niczym lekarzowi. Na wizycie w następny poniedziałek porozmawiam o moim porodzie i o skoliozie.
Stary 2013-09-27, 14:32   #3253
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość

A przypomniało mi się... czyw którymś momencie rozmiawiałyście dziewczynki o tym jakie kosmetyki kupujecie dla siebie na czas po porodzie? nie chcę na nowo rozkręcać rozmowy więc jeśli któaś pamięta na którym etapię wątku to było to sobie poczytam
Ja kupiłam mydło biały jeleń i do higieny intymnej też biały jeleń, bo dziewczęta zachwalały
Cytat:
skad ja to znam, nam sie na raz pralka, kuchenka (2palniki i piekarnik) i rura poszła. A potem wszystko po kolei.. lodówka, potem drwi do wymiany..
I wiadomo że tekst "nieszczęścia chodzą parami " to prawda..
Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość

szok, a coś pamiętasz z tego wydarzenia?

A wogóle Tż jednak wczoraj wrocił, późno bo póżno ale zasnęliśmy obok siebie, dziś znowu w pracy ale będę go miała na wieczór i noc
Zastanawiam się nad SR, kurcze nie dość że drogie to, to jeszcze nie wiem czy mi się opłaca tam samej chodzić? Bo jak Tż da radę pójść chociaż raz to będzie dobrze, no i nie wiem sama co robić a przydałby mi się zajęcia z porodu i dbania o malucha bo ciemna w tym jestem
Może niech lepiej sobie nie przypomina..
Ja nie chodzę, też sama bym chodziła a nie chciałam, a o pielęgnacji jest pełno filmików na yt.Moje koleżanki też nie chodziły, a jednak dały sobie radę. Więc już sobie darowałam.

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:

I nawet łyczka nie dałaś
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 14:38   #3254
Madzik 89
Zadomowienie

Cytat:
czy tylko moj lekarz olał sprawe i nie zrobił mi tego badania??
Ja też jeszcze nie miałam
20.08.2016
Madzik 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 14:39   #3255
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
Ja kupiłam mydło biały jeleń i do higieny intymnej też biały jeleń, bo dziewczęta zachwalały

Ja nie chodzę, też sama bym chodziła a nie chciałam, a o pielęgnacji jest pełno filmików na yt.Moje koleżanki też nie chodziły, a jednak dały sobie radę. Więc już sobie darowałam.

Też mam białego jelenia I takie mydło w kostce i kupiłam w jednej paczce z dwoma żelami pod prysznic (w Biedronce na przecenie za 10zł wszystko a data ważności do 2015 ). Stwierdziłam, że biorę, bo wszyscy polecają w razie jakichś blizn/szyć, a i że bezzapachowe to plusik

Na SR chodziliśmy z mężem, ale znaleźliśmy bezpłatną Jak zobaczyłam 550zł za 4 spotkania w innych szkołach to myślałam, że się przewrócę xD Zgadzam się z Kyte - jak nie chcesz sama chodzić to jest dużo filmików w necie A poza tym jak będziesz miała jakieś pytania to masz aż nadmiar ciotek na wizażu, które na zajęcia w SR chodziły/chodzą

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 14:44   #3256
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba sobie zrobie kakalko I tez zawale bita smietana

Narazie ciumkam lizaka mam ostatnio manie na lizaki z guma balonowa

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-27, 14:45   #3257
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:

I wiadomo że tekst "nieszczęścia chodzą parami " to prawda..

Może niech lepiej sobie nie przypomina..

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

I nawet łyczka nie dałaś
No właśnie nie chciałabym tak sama chodzić a mi znowu każdy mówi idź idź bo naprawdę jest fajnie i nie będziesz żałowała i już sama nie wiem
Przeglądam na allegro pościele i nie mam pojęcia co mam wybrać, takie 5 elementowe wydaje mi się że mało tego i w sumie drogo jest albo myślałam że to tańsze i do tego nic mi się nie podoba, jedyne co to te z disneya, już zgupiałam doradźcie coś, albo zapodajcie jakiegoś linka co wy zamawiałyście
Stary 2013-09-27, 14:47   #3258
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też chcę czekolady!!!! A do tego jeszcze wielki kawał tortu z dużą ilością masy

Właśnie czytałam opis porodów na wrześniówkach i wyczytałam, że skolioza jest wskazaniem do cc, a ja chciałam sn. I teraz nie wiem bo jeszcze nie mówiłam o niczym lekarzowi. Na wizycie w następny poniedziałek porozmawiam o moim porodzie i o skoliozie.

ja tez cos slodkieg bym zjadla mam taaaaaaaaaaaką fazeee na słodkie
Stary 2013-09-27, 14:50   #3259
Trele_Morele
Zakorzenienie

Jak dzis dzien marudzenia to ja tez ..

Jak mi spuchly nogi
Jeszcze takiego czegos nie widzialam

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-27, 14:54   #3260
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie nie chciałabym tak sama chodzić a mi znowu każdy mówi idź idź bo naprawdę jest fajnie i nie będziesz żałowała i już sama nie wiem
Przeglądam na allegro pościele i nie mam pojęcia co mam wybrać, takie 5 elementowe wydaje mi się że mało tego i w sumie drogo jest albo myślałam że to tańsze i do tego nic mi się nie podoba, jedyne co to te z disneya, już zgupiałam doradźcie coś, albo zapodajcie jakiegoś linka co wy zamawiałyście
Wiem, że SR jest fajne, i też mi przykro że nie chodziłam, ale trudno.
Jedną mam taką:
http://allegro.pl/komplet-poscieli-d...555464613.html
Ale udało mi się kupić w Jysku za 50 zł.Akurat promocja była.
Ale zobacz sobie i tak taniej wychodzi.
http://jysk.pl/sypialnia/komplety-po...ece/dla-dzieci
Stary 2013-09-27, 14:55   #3261
Asist22
Rozeznanie

Tak to może tylko kobieta w ciąży. Najpierw zjadłam słodki serek, a raczej miętowy i po nim teraz zajadam kapustę kiszoną.

Trele a nos Ci spuchł, bo podobno kobietom przed samym porodem nosy puchną
Stary 2013-09-27, 14:56   #3262
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak to może tylko kobieta w ciąży. Najpierw zjadłam słodki serek, a raczej miętowy i po nim teraz zajadam kapustę kiszoną.

hahaha poważnie?
Stary 2013-09-27, 14:57   #3263
Madzik 89
Zadomowienie

Cytat:
Też mam białego jelenia I takie mydło w kostce i kupiłam w jednej paczce z dwoma żelami pod prysznic (w Biedronce na przecenie za 10zł wszystko a data ważności do 2015 ). Stwierdziłam, że biorę, bo wszyscy polecają w razie jakichś blizn/szyć, a i że bezzapachowe to plusik

Na SR chodziliśmy z mężem, ale znaleźliśmy bezpłatną Jak zobaczyłam 550zł za 4 spotkania w innych szkołach to myślałam, że się przewrócę xD Zgadzam się z Kyte - jak nie chcesz sama chodzić to jest dużo filmików w necie A poza tym jak będziesz miała jakieś pytania to masz aż nadmiar ciotek na wizażu, które na zajęcia w SR chodziły/chodzą
Też mam białego jelenia do szpitala i w domku też będę go używać
20.08.2016
Madzik 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 14:58   #3264
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Wiem, że SR jest fajne, i też mi przykro że nie chodziłam, ale trudno.
Jedną mam taką:
http://allegro.pl/komplet-poscieli-d...555464613.html
Ale udało mi się kupić w Jysku za 50 zł.Akurat promocja była.
Ale zobacz sobie i tak taniej wychodzi.
http://jysk.pl/sypialnia/komplety-po...ece/dla-dzieci
Bardzo ładna
Tak patrzę że jednak kupować pościel i wypełnienie osobno to drożej chyba wychodzi ja się chyba na nic nie zdecyduje.
Stary 2013-09-27, 14:59   #3265
Asist22
Rozeznanie

Cytat:
hahaha poważnie?
Ale z czym? Z kapustą czy z nosem?
Stary 2013-09-27, 15:01   #3266
rinco
Wtajemniczenie

Ja jak zwykle jestem ze 30 stron do tyłu, ale wpadłam tylko się pochwalić, że miałam dziś rano kontrolę z ZUSu
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 15:01   #3267
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:

oja kapusta!!! ale mi smaka zrobiłaś, aż mój Bartek zaczął fikać
Stary 2013-09-27, 15:02   #3268
Margot156
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:
Biały Jeleń mówicie? czyli zaczynam polowanie ihhaaaa

Cytat:
Ja chodzę sama męża zabieram tylko na zajęcia praktyczne... masaż, kąpiel itp. źle się z tym nie czuję... z każdą z dziewczyn można pogadać i porównać opinie.
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 15:02   #3269
nasturcja7667
Zadomowienie

Chciałam Wam powiedzieć, że jak mój brat się rodził, to moja mama krzyczała do mnie i moich dwóch sióstr, żebyśmy z pokoju nie wychodziły. Ale ja byłam ciekawa
Jak już wylazłam, to było po akcji całej. Pamiętam krew. I mama mi zawołała, żebym jej jakieś nożyczki przyniosła. To dałam. Przecięła pępowinę. A ja sprytne dziewczę poszłam do mojej najmłodszej wtenczas siostry, zabrałam jej smoczek z buzi i wsadziłam bratu z tekstem "Nie rycz już tak". Potem zabrałam z szafki czystą pieluchę tetrową, zmoczyłam w wodzie i dałam mamie mówiąc: "Umyj go trochę bo wygląda okropnie".

Wszyscy w rodzinie byli pewni, że jak dorosnę, to zostanę położną

A na pierwszej sesji psychologowi to powiedziałam, ze to nie było nic takiego. Tylko krwi dużo, ale jak tata sobie rękę przeciął to więcej było.

Moja mama każde dziecko szybko rodziła. Do tego stopnia, ze położne ją wyśmiały kiedyś. jak rodziła moją siostrę, była na łóżku, miała małe rozwarcie- położne sobie gadały, kawkę piły. A mama za chwilę w krzyk: idzie!!! A one: "Co pani idzie, jak pani rozwarcia prawie wcale nie ma!". I zaraz jak to powiedziała, to szklankę rozbiła, bo moja siostra siup zjechała po łóżku... Dobrze, że wtedy łóżka porodowe się materacami kończyły.... Ale i tak przez to były z mamą dłużej w spzitalu. Moja babcia ją rodziła długo, bo poród pośladkowy. Ale podobno moja prababcia też tak szybko rodziła. Więc to chyba genetyczne.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 15:03   #3270
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Jak dzis dzien marudzenia to ja tez ..

Jak mi spuchly nogi
Jeszcze takiego czegos nie widzialam

ja mam nogi ciagle spuchnięte... :/
Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja jak zwykle jestem ze 30 stron do tyłu, ale wpadłam tylko się pochwalić, że miałam dziś rano kontrolę z ZUSu
i co Ci powiedzieli?:P

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości