|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
Tylko właśnie wszystko zależy jakie badanie masz robić. ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
![]() |
#3452 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3454 |
Rozeznanie
|
Wczoraj sąsiedzi potwierdzili że dostaniemy od nich wypasiony wózek, już go wywalili do siebie do garażu i powiedzieli że czeka tylko na nas bo jeśli my go nie weźmiemy to go wyrzucą
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3456 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajny tylko czy nie za mały? ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3457 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a jak to jest z z aległym urlopem?? No bo wiem że urlop za 2013 rok będę mogła wykorzystać po urlopie rodzicielskim, ale ja miałam jeszcze ponad 2 tyg urlopu zaległego za rok 2012. Czy on tez będzie do wykorzystania w 2015r czy dostane za niego ekwiwalent??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3458 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Wróciłam z połówkowego, wszystko dobrze, książkowo bez zastrzeżeń test biofizyczny 10 pkt, waga 497 g ![]() Dziewczynka jak to doktor stwierdził nie na 100 % tylko na 1000 % Mała znowu kopała nóżkami aż lekarz się śmiał ![]() Po lekarzu skoczyłam jeszcze do budowlanego i na małe zakupy ![]() Przedstawiam Wam naszą Lenkę ![]()
#3459 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamówiłam pizzę i zaraz się zaślinię po kostki zanim dojedzie ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
witamy Lenkę - śliczna ![]() Tak patrzę, że mój syn mniejszy trochę bo 448g ważył a termin mamy jeden dzień różnicy. Zakupy super słodkie- rozumiem, że u Ciebie w budowlanym takie zaopatrzenie ![]() ![]()
![]() |
#3460 | |
Rozeznanie
|
cześć
![]() zaczynam nadrabiać. miałam jechać na grzyby to zaczęło padać:/ wróciłam od lekarza, holter ok, usg tak sobie, ogólnie nie jest źle. W razie pogorszenia mam się od razu zgłosić do niego albo na ip. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3461 |
Zakorzenienie
|
A nie jest czasem tak, że urlop np za rok 2012 nie wykorzystany do końca I kwartału 2013 przepada?
#3462 |
Rozeznanie
|
Lolita, brawa za wizytę i za piękne ciuszki
![]() Ja wklejam obiecany kombinezon, upolowany w Caerfurze za całe 30 zł ![]()
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
![]() |
#3463 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja od pon nie zjadłam NIC słodkiego (mam na myśli cukierka, czekoladki wafelka ... ) jedną delikatną kawę z łyżeczką cukru ![]() Nie zrezygnowałam z owoców, nie da rady, jem ich mniej trochę i patrzę co to jest, banany poszły w odstawkę (a tak je lubię). Pieczywo raczej ciemne, makaron pełnoziarnisty hmmm nie jest tragicznie ![]() ![]() dziś np. mleko z platkami (mam akurat takie bez soli i curku )z suszonym jabłkiem i rodzynkami, dwa krążki ryżowe, jajecznica z pomidorem mmmmm mniam i bułką pełnoziarnistą ![]()
![]() |
#3464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3465 |
Zakorzenienie
|
LOLITA gratuluję,sporą dziewczynka. A Lenki to fajne dziewczynki ;-)
TAJECZKA ![]()
![]() |
#3466 |
Raczkowanie
|
Hej!
Powiedzcie mi Kochane, czy kobieta w ciąży może jeść grzyby?? Bo do tej pory jadłam (uwielbiam!) i wczoraj miałam mały zgrzyt z Teściową. Przyjechali do nas teściowie w odwiedziny. Na kolację przygotowa≥łam makaron pełnoziarnisty z sosem śmietanowym z kurkami i boczkiem (pycha!) A moja teściowa na to: - ale ty Martusiu przecież nie możesz tego zjeść? Kobiety w ciąży nie mogą jeść grzybów. Łucja jak była w ciąży (jej druga synowa), to powiedziała, że grzyby są zakazane. Odpowiedziałam, że ja jem, a ona może nie lubi i dlatego nie jadła, albo nie chciała jeść, bo była niepewna czy na pewno są jadalne.. A ja grzyby jem i mi doktor nie zakazywał. Spałaszowałam cały talerz, ona patrzyła na mnie krzywo, ale potem zaczęłam się zastanawiać, że a nuż widelec ma rację....?
![]() |
#3467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3468 |
Wtajemniczenie
|
Z tego,co wiem grzyby w ciąży nie sa zakazane.ja akurat nie jem,bo sie ich boje
![]() Katarzyniak fajny kombinezonik ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/gannskjop73k13pj.png http://babystrology.com/tickers/baby...15&babycount=1 Edytowane przez OlusiaS Czas edycji: 2013-09-27 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3469 |
Rozeznanie
|
Mala098, zapamiętaj sobie jedną podstawową zasadę - teściowa nigdy nie ma racji
![]() OlusiaS, właśnie tez mnie to gnębi...bo jest na nim napisane że rozmiar 60 cm czyli 0-3 miesiące. No i wszyscy w koło polecają kupować kombinezony 62...Ogólnie rączki od kurtki są krótkie, tylko kurtka duża się wydaje... nie wiem czy nie będę musiała kupić jeszcze jednego mniejszego w razie czego. W rzeczywistości jest to materiał połyskujący i bardziej żywy kolor.
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-09-27 o 14:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3470 |
Rozeznanie
|
może chodzi też o to, że są ciężkostrawne i żeby się nie męczyć w razie czego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3471 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Tak, to fakt, ale kurki ze sklepu trudno pomylić z czym innym ![]() Dzięki za odpowiedzi. Uff... a już się bałam, że będę musiała przyznać rację teściowej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3472 |
Rozeznanie
|
Mala098,
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A tak w ogóle to ostatnio moja teściowa kategorycznie zabroniła mi pić wodę gazowaną..."bo lekarze mówią, że niezdrowa" - a za tydzień przyjeżdża do nas i przywozi paluszki i chipsy i mówi, że muszę jeść, bo MUSZĘ TYĆ! khmmm
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
![]() |
#3473 |
Zadomowienie
|
Hej, ja już po dłuuuugiej kąpieli, jeszcze depilator i będę jak z żurnali
![]() ![]() Potem będę nadrabiać, tylko zauważyłam temat urlopu, a na tym się znam. Na pewno nic nie przepada, dopiero bodajże po 5 latach- (pracodawca ma obowiązek udzielić go, ale pracownik nie ma go wziąć) ale czy Ci zapłacą czy udzielą to zależy tylko od nich.
#3474 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja spadam na weekend w moją leśną głuszę, życzę wam miłych pogaduch. Pa! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3475 |
Zadomowienie
|
Ja uwielbiam grzyby, dzisiaj jedziemy do moich rodziców i mam nadzieję, że mamuśka stworzy coś grzybowego
![]() Cholera nie możemy dojść z tż do porozumienia w sprawie imienia :|
![]() |
#3476 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Magnusia nie pomagasz mi ![]() Jesli chodzi o kombinezony to wiem , ze najlepiej sie sprawdzaja te worki, pamietam jak bratankowie sie denerwowali przy ubieraniu a to szybciutko sie zaklada. Ja własnie taki mam. Aaa i zapomniałam wychwalic męża 2, 5 godz prasowal wczoraj ubranka synusia, wracam z pracy a on przy zelazku ![]() Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-09-27 o 15:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3477 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogę popatrzeć do moich dokumentów z czasów odchudzania bo miałam właśnie dietę podobną do tej dla cukrzyków - tylko to dopiero jutro będę mogła zrobić. Cytat:
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3478 | |||||
Gang Iren
|
Cytat:
Kciuki!! Cytat:
Ja z reguły jak robię coś od niechcenia to wychodzi super,a jak bardzo się staram i zależy mi żeby coś wyszło (bo np chcę kogoś poczęstować) to już nie koniecznie wychodzi... Cytat:
Super,że wszystko OK. Witamy Lenkę ![]() A co to jest test biofizyczny? Mniam uwilbiam! A jaką? Ja właśnie trzecią dokładkę leczo sobie nałożyłam ![]() Cytat:
A czemu usg tak sobie? Cytat:
Wiem,że koleżanka z cukrzycą w ciąży miała,że np może zjeść mały owoc na jakiś posiłek,na inny posiłek kanapkę z czymś. Miała wyszczególnione wszystko co i jak. Ale bardzo głodna niestety chodziła... Ja jadłam. Jeśli to nie muchomory,to raczej można ![]()
![]() |
#3479 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam tylko 146 (140 norma). Zastanawiam się czy przypadkiem śmiechy z tż nie mogły wpłynąć na poziom cukru, stres może a takie "rozbawienie". z nudów śmialiśmy się ze wszystkiego tam ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- swoją drogą ja cały czas glodna dziś jestem.... ![]()
![]() |
#3480 |
Raczkowanie
|
Jeszcze jedno chciałam Wam napisać- odkąd piszę z Wami tu na forum i piszę sms-y- strasznie brakuje mi w telefonie niektórych emotikonek. Na przykład tej:
![]() Albo tej: ![]() Powinni je dodać ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:08.