Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-27, 18:54   #3121
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Kiedy logowalyscie sie na stronie Fp? Albo czy logowala sie ktoras z Was 25 sierpnia lub pozniej i dostala lewka? My jeszcze nie dostalysmy a wszystkie tak zachwalacie
nie pamiętam, maila wywaliłam ... ale tak jak wszystkie rejestrowałam dwa adresy - na mnie i na moją mamę - do mamy przyszedł, do mnie nie

Wiecie co, ja tak czasami narzekam że ciężko mi gdzieś z dzieckiem iść itp .. a moja kuzynka przyjechała z Niemiec sama z trójką malutkich dzieci, w tym jednym pięciomiesięcznym, pociągami i autobusami, z toną bagażu i zapasami dżemów itp dla wujka na całą zimę

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 19:19   #3122
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no to I. dał dziś popalić tatusiowi. pomatudził, pokazał jaki potrafi być absorbujący i 2 razy usrał się po pachy
dla I., mamusia na pewno zyska w oczach taty

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Wiecie co, ja tak czasami narzekam że ciężko mi gdzieś z dzieckiem iść itp .. a moja kuzynka przyjechała z Niemiec sama z trójką malutkich dzieci, w tym jednym pięciomiesięcznym, pociągami i autobusami, z toną bagażu i zapasami dżemów itp dla wujka na całą zimę
Szacunek, ja z moją póki co nie mam odwagi iść sama do sklepu

My obecnie ubieramy body na krótki rękaw z bluzką na długi rękaw lub sam bodziak na długi rękaw, rajstopki i spodenki, na to albo misiowy kombinezon albo półśpiochy i ciepła bluza, czapeczka. W wózku przykryta jest kocykiem polarowym, ale częściej chodzimy w nosidle.

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 19:20   #3123
deb
Zakorzenienie

Ja tą moją matę w końcu samą wyprałam na krótkim programie uciekam go gościa
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 19:47   #3124
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
jestem bardzo ciekawa co miałaś do powiedzenia
25 sierpnia

Cześć po basenie
Dziś nic nowego, tyle tylko, że dwa razy zanurzanie pod wodą Bartek zareagował tak samo jak tydzień temu, chciał się rozpłakać oprócz tego jest leniwcem jak na brzuszku to jeszcze tymi nóżkami porusza a na plecach.... totalny luz, myślałam, że mi dziś zaśnie
ehhehe luzak
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
jak ryczy ryczy i ryczy to trzeba usiasc
a tak t w foteliku? nie wiem ale mnie trzesie jak dzieci sa zle przewozone kurde tyle wypadkow ze masakra a co takie male cialko moze
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 19:59   #3125
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ehhehe luzak

a tak t w foteliku? nie wiem ale mnie trzesie jak dzieci sa zle przewozone kurde tyle wypadkow ze masakra a co takie male cialko moze
Co ty, tylko kolana tez bym wolala by byla grzeczna i jak zawsze spala w wozku.. Ale co pan zrobis, nic pan nie zrobisz ;p

Ide kapac i klasc Zunie

Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 20:07   #3126
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Co ty, tylko kolana tez bym wolala by byla grzeczna i jak zawsze spala w wozku.. Ale co pan zrobis, nic pan nie zrobisz ;p

Ide kapac i klasc Zunie

a to w busie nie maja fotelika?
moj juz kima po kapieli oby Zu tez szybko zasnela
lizaz mi nie dziala w tel (
jutro rano szpital z D. ponownie dalej boli go brzusio
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 20:15   #3127
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Nie maja.. W ogole sa jakies busy z fotelikami?? Przeciez nawet pasow nie ma..

Biedny D, trzymam kciuki

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-09-27, 20:15   #3128
Ashyshqa
Zakorzenienie

Justi wydaje mi sie, ze dwulatki juz.nie musza pic modyfikowanego, moga normalne mleko Ada, Wiktor jeszcze pije mm? Moze to tylko moje zyczeniowe myslenie, ze od razu z cyca na zwykle.mleko.da sie przeskoczyc

Vil, no tak Wy tez w spacerowce! I jak sie Wam jezdzi w Jedo? Przemek nie zjezdza bardzo do.produ?

Axella, w samochodzie tez bys ja wziela na kolana jakby plakala? Czytalas co spotkalo Komiksowa? Wole nie myslec co by bylo, gdyby Mieszko byl u kogos na kolanach
My jedziemy w niedziele na wycieczke 15min pociagiem za miasto. Busem byloby taniej ale nie mamy fotelika. W pociagu bedzie Sofia w chuscie.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 20:21   #3129
puchatkowa
Zakorzenienie

Sharp śliczna ta Twoja Karolcia

Dziewczyny powyjmowalyscie już te wkładki dla noworodka z fotelików? My to dalej mamy, ale ciągle mam wrażenie, że L.byłoby wygodniej bez tego, ale jakoś boję się wyjąć

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
co za przesyłak az hippa????niejestem w temacie a na lewka z fishera czekam nadal
Ta z hippa to lyzeczka, poradnik rozszerzania diety i kupony zniżkowe na ich produkty. Przypuszczam, że to przychodzi z powodu wypełnienia przeze mnie ankiet dołączonych do tych pudełek z prezentami w szpitalu.

Cytat:
I jak Lenka w podrozy?
D. Nadal boli jutro chyba powrot na Ip
Wiesz co Młoda zadziwiająco dobrze zniosła podróż - dziś całą przespala
No i w ogóle fajnie było gdyby nie to, że się na wózek obrazila i jeśli akurat nie spała to był krzyk

Biedny D. oby u jutro w końcu skutecznie pomogli.

M.faktycznie ledwo w fotelik już się mieści
A ten śpiwory to do spania czy do wózka?

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Aha włosy też mi lecą na na potęgę
Myślałam, żeby obciąć ale piszecie, że to i tak nic nie da? A jednak przy Młodej wygodniej w związanych

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 20:24   #3130
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
u Was są foteliki w autobusach??
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Justi wydaje mi sie, ze dwulatki juz.nie musza pic modyfikowanego, moga normalne mleko Ada, Wiktor jeszcze pije mm? Moze to tylko moje zyczeniowe myslenie, ze od razu z cyca na zwykle.mleko.da sie przeskoczyc
no właśnie nie wiem na ile to chwyt marketingowy jeszcze po drugim roku dzieci już mogą pić krowie, jeśli nie ma ryzyka alergii (rodzice nie są alergikami) to można zacząć wcześniej ALE... generalnie samo mleko krowie wcale dla nas takie dobre nie jest, wydaje mi się, że można się obyć bez, jedząc tylko przetwory mleczne
Też bym wolała nie podawać wcale mm ale nie wiem czy tyle wytrzymam kp

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość

Myślałam, żeby obciąć ale piszecie, że to i tak nic nie da? A jednak przy Młodej wygodniej w związanych
nic nie da

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 20:29   #3131
modro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Mam dwa pytania:

2. Czy jak wasze dzieci miały katar to chodziłyście na spacery czy lepiej odpuścić? Zapomniałam zapytać lekarza.
Wychodziłyśmy na spacery z mega katarem, w tym czasie robiłam przeciąg mieszkania, żeby te zarazy powywietrzać. Pogorszenia po spacerach nie było.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Nastawiłam pralkę, wsadziłam matę, zwierzaczki z maty i część leżaczka. Chciałam jeszcze jedną zabawkę, ale nie ma metki do prania, wywaliłam papierki ... pewnie następnym razem wypiorę, ale mam pytanie do was. To jest takie coś, że jak się pociągnie za nóżki to się rozciąga tasiemka a jak puści to wibruje i skraca się tasiemka. Prałyście takie cudo w pralce? Nie wiem na czym polega mechanizm, grzechotce nic się w wodzie nie dzieje a to można?
Prałam takie cudo wibrujące, spokojnie można prać i wirować i nic się nie dzieje. Ale ja nawet niektóre grające piorę i wychodzą bez uszczerbku. Co mnie zresztą zawsze zadziwia...

Cytat:
Ja podałam normalne mleko córce jak miała jakoś tak z 1.5 roku chyba. Ale moja koleżanka przeskoczyła w 10 miesiącu życia swojej córeczki z piersi bezpośrednio na mleko krowie i młoda to zaakceptowała bez żadnych problemów.

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:

Nie da nic. Ja ścięłam i niestety bardzo żałuję. Zaczęły mi strasznie wypadać, a nie mogę ich związać, bo są za krótkie. Nie wiem, co mi do łba strzeliło z tym ścięciem

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 20:29   #3132
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Nastawiłam pralkę, wsadziłam matę, zwierzaczki z maty i część leżaczka. Chciałam jeszcze jedną zabawkę, ale nie ma metki do prania, wywaliłam papierki ... pewnie następnym razem wypiorę, ale mam pytanie do was. To jest takie coś, że jak się pociągnie za nóżki to się rozciąga tasiemka a jak puści to wibruje i skraca się tasiemka. Prałyście takie cudo w pralce? Nie wiem na czym polega mechanizm, grzechotce nic się w wodzie nie dzieje a to można?
Ja prałam taka żabe z maty z Tiny Love i nic jej nie było

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 20:39   #3133
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
za łowy
też chcę taka sukienke z motylkami i tą z długim rekawem w kwiatki i buciki saszki z nexta śliczne te sukieneczki
saszki cale 7zl. było kilka roznych par, ale większość 0-3. i te miały najlepszy mięciutki srodek. sa idealne, bo mięciutkie i rozpinane wlasciwie na całej dlugosci, wiec latwo w nie zapakować stopki

i bryyyy! kolejny dzień chorobowego umierania, ale walczymy. nela dzielnie się trzyma, tatusia już zaraziłam dobrze, ze jest babcia i w ciągu dnia mogliśmy pospać, a mala była na długim spacerze.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 20:39   #3134
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
i jak, nie domyslil się?
nie ale troche zapaszku zostalo
Cytat:
ale bardziej mamie niż dziewczynie...kiedyś probowalam. jak miała chyba z 13 lat. wybrałam kilka swoich ciuchow, pozwoliłam z nich wybrać dwa które jej daje w zamian za smoczek. nastolatka, wiec myslalam, ze się skusi...no i gładko poszlo. zadowolona itd. ale nie minely 3 godz. a dostaliśmy z tz ochrzan, ze mamy oddac smoczek, bo ona jednak placze i go potrzebuje i ze mamy jej nie denerwować, bo i tak jest nerwowa także temat odpuscilam. nikt w to nie wierzy, wszyscy w szoku, a jednak...okres mieć, podkochiwać się w chłopakach i ciagnac smoka
super zakupy, te sweterki we wzory sa ekstra
a z tym smoczkiem masakra, nie wierze

Cytat:
Probuje przez normalna strone dodac
Tspieorek i wielkolud w foteliku cuekawe czy damy rade w nim pojezdzic do wiosny
ale fajny Michas, slicznie ubrany
Cytat:
Mam dwa pytania:

1. Jak teraz ubieracie dzieci?? U mnie jest dość zimno. Dziś byłam w aptece w koszulce i polarze i nie powiem, że było mi super ciepło. A do tego od tygodnia z małą nie wychodzę bo walczę z tym katarem.

2. Czy jak wasze dzieci miały katar to chodziłyście na spacery czy lepiej odpuścić? Zapomniałam zapytać lekarza.
1. spodnie z dresu, skarpety frote, body z dlugim, polar i cienka bluza+ kocyk na nogi, albo body z długim i misiowa bluza, mały lezy w tym wozku jak mumia, nie rusza sie i nie umie rak zlaczyc
2. ja chodzilam ale było lato, teraz bym chyba nie wyszla, ale podobno mozna
Cytat:
Axella, w samochodzie tez bys ja wziela na kolana jakby plakala? Czytalas co spotkalo Komiksowa? Wole nie myslec co by bylo, gdyby Mieszko byl u kogos na kolanach
My jedziemy w niedziele na wycieczke 15min pociagiem za miasto. Busem byloby taniej ale nie mamy fotelika. W pociagu bedzie Sofia w chuscie.
kurde, ja nie widzialam busow z fotelikami, a przeciez jak sie gdzies jedzie to ciezko wziasc wozek i fotelik, nigdy nie widzialam zeby dzieciaka w autobusie do fotelika zapinali, zawsze ludzie z wozkami jezdzili a przeciez w chuscie tez bezpiecznie nie jest, co za roznica ? ;>
Cytat:

Dziewczyny powyjmowalyscie już te wkładki dla noworodka z fotelików? My to dalej mamy, ale ciągle mam wrażenie, że L.byłoby wygodniej bez tego, ale jakoś boję się wyjąć
ja juz ta wkladke daaawno wyciagnełam, z 2,5 mieiaca

obejrzałam ten film, bebes, fajny Mongolskie dziecko wymiata, te krowy i kozy najbardziej podobało mi sie jak mały sie kapał, a koza piła mu wode z wanienki a murzynek był przesłodki
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 20:39   #3135
Veronic
Wtajemniczenie

puchatkowa-

ja obcięłam włosy i niestety lecą na potęgę, także obcięcie nic nie da...

dzisiaj wyjęłam wkładkę w foteliku i jest dużo lepiej

==
też muszę w końcu wyprać swoją matę, bo jest zaśliniona i zarzygana , a się bałam,że coś się stanie, ale jak piszecie, że pierzecie praktycznie wszystko to spróbuję

---

vil-
w końcu jaki śpiworek do wózka zamówiłaś?? bo mi chyba umknęło...
od jakiego sprzedawcy? ze 100% owczej wełny>?
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 20:42   #3136
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

Vil, no tak Wy tez w spacerowce! I jak sie Wam jezdzi w Jedo? Przemek nie zjezdza bardzo do.produ?

Chusta czt rece to jeden pies, przy hamowaniu i tak sie poleci
W aucie nie widze opcji jazdy bez fotelika nawet 5min,ale w busie musialam z nia usiasc bo by sie zawyla na smierc chyba
Raz wysiadlam by jej nie brac na rece bo plakala i szlam godzine po jakims zadupiu, wiejska droga, poboczem z wozkiem bo do wyboru mialam to lub drige szybkiego ruchu :p

No niestety, sa sytuacje awaryjne i sie nie poradzi, zasnela na 2 przystanki przed koncem, gdyby do tego momentu plakala to juz by sie zanosila.. Niestety..

Z innej beczki - gdzie kupujecie odplamiacz loveli? W zadnych rosmanach i techo u mnie nie ma

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Justyna-co do kataru i spacerow-podobno lepiej wyjsc by dziecko zalapalo świeżego powietrza niz siedzialo ciagle w domowycg zarazkach.
Z z katarem spacerowala jak i bez

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-09-27, 20:44   #3137
Veronic
Wtajemniczenie

co do smoczka:

to moja siora (ma 21lat) chętnie przygarnęła nieużywanego smoczka Wojtusia bo czasem lubi sobie possać:P:P

ona jak była mała to musiała mieć 4 smoczki- 1 w buzi, drugi w lewej rączce, trzeci w prawej, a czwarty nad głową

a potem jak miała 3 latka, to rodzice musieli wymyślać bajki , że kotki potrzebują smoczka i trzeba im go oddać;p
Stary 2013-09-27, 20:46   #3138
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

na razie jeździ na rozłożonej na płasko, ale zaczynam mu czasami na kilka min podnosić lekko oparcie - jak ma kocyk podłożony to nie zjeżdża aż tak, ale fakt, trzeba podciągać co jakiś czas. mam nadzieję że w śpiworku nie będzie zjeżdżał. no i nie zapinam go póki co.

Stary 2013-09-27, 20:47   #3139
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
diabli i co ta dziewczyna teraz chodzi do sklepu i sobie smoczka wybiera?

dziękujemy za komplementy diabli Karola nie jest taka zła gdyby ciut więcej spała i dłużej zajmowała się sama sobą to by było idealne dziecko. Chociaż dla mamusi to ona i tak jest idealna i cudowna
boje się żeby neli nie podkradala a tak poważnie to nie mam pojęcia i az strach się bac, bo pewnie za często ich nie zmienia

kazde dziecko dla swojej mamusi jest najlepsze na swiecie. czasem jak o Karlolci piszesz, o jej wrzaskurzeniu hehe (fajne slowo!) to mam przed oczyma małego zboja a ona wygląda jak aniołek. i mamusia musi sciemniac hehe.

MATKOOOOO JAK MNIE SWEEEEEEDZI SZYJAAAAA OSZALEJEEEEEEEEEE:mu r:

http://i44.tinypic.com/rwuypy.jpg
fotka dla ciekawskich, wrazliwce nie ogladac trochę im nie wyszlo...krzywe to takie i niefajne sciagnelam opatrunek, bo się dziura po drenie zaczela paskudzić. octanisept, a później contractubex i może jakos to upiekszymy
Stary 2013-09-27, 20:48   #3140
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
co do smoczka:

to moja siora (ma 21lat) chętnie przygarnęła nieużywanego smoczka Wojtusia bo czasem lubi sobie possać:P:P

ona jak była mała to musiała mieć 4 smoczki- 1 w buzi, drugi w lewej rączce, trzeci w prawej, a czwarty nad głową

a potem jak miała 3 latka, to rodzice musieli wymyślać bajki , że kotki potrzebują smoczka i trzeba im go oddać;p
Ale jak to? ciumka smoka? W moim wieku..
To jakbym ja zabieala Zu by sama ssac!
Nie ogarniam..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-09-27, 20:49   #3141
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość

serio? mi by smutno było mieć świadomość że tyle godzin spędzam bez mojego dziecka
ja lubię zostawiać dziecko, a potem wracać do niego z nowymi pokładami energii

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
yyy myślałam że coś słodkiego pokazujesz, ja po obiedzie więc mnie to nie rusza, pokaż lepiej jakieś ciacho a w sumie to może nie pokazuj
też myślałam że to coś słodkiego
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 20:51   #3142
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
a takie pytanko:
czym dopieracie plamy np. po marchewce???widziałam z loveli odplamiacz ale troche boje sie kupić dla małej odplamiacza pomono ze to dla dzieci
wystaw na slonce. magicznie znikna!

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
u mnie dziś zupa krem z cukini, ale żeby ją zrobić z moim małym maruderem to nie lada wyczyn gdyż uspokaja go masowanie dziąseł, chyba ostro go swędzą
no i w dodtaku strasznie boli mnie głowa, wzięłam już 2 paracetamole, wypiłam kawę i nadal boli, tż się rozchorował ale i tak musial iść do pracy, oby tylko mały nic nie podłapał
domowy szpital jak u nas...i tez mi dzisiaj pekala glowa. obstawiam, ze to od zatok.

Colorek - kciukasy za chrzciny i podziwiam za cierpliwość przy chłopakach!
Stary 2013-09-27, 20:51   #3143
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa;43025194
[U
Dziewczyny powyjmowalyscie już te wkładki dla noworodka z fotelików?[/U] My to dalej mamy, ale ciągle mam wrażenie, że L.byłoby wygodniej bez tego, ale jakoś boję się wyjąć
ja już zapomniałam że jakaś wkładka była

Cytat:
vil- w końcu jaki śpiworek do wózka zamówiłaś?? bo mi chyba umknęło...
od jakiego sprzedawcy? ze 100% owczej wełny>?
http://allegro.pl/ocieplane-spiworki...486915577.html

polarowy, bo mama mówiła że jak byłam mała byłam uczulona na wełnę więc nie chciałam ryzykować. a ten ma w opisie niby że podwójnie ocieplany - pewnie ściema ale skusiłam się

Stary 2013-09-27, 20:53   #3144
salviae
Zadomowienie

Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:

fotka dla ciekawskich, wrazliwce nie ogladac trochę im nie wyszlo...krzywe to takie i niefajne sciagnelam opatrunek, bo się dziura po drenie zaczela paskudzić. octanisept, a później contractubex i może jakos to upiekszymy
ee jak na tydzien to ladnie wyglada, mam kolezanke z tym samym, jest rok po operacji i ma takie brzydkie zgrubienia, u ciebie to lepiej zrobili za niedlugo nie bedzie widac, a ona mi mowila, ze contratubex nie dzialal,
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 20:55   #3145
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale jak to? ciumka smoka? W moim wieku..
To jakbym ja zabieala Zu by sama ssac!
Nie ogarniam..

hehe nooooo:P ale chyba tylko czasami :P

==

diabli !

na moje oko to wcale źle nie wygląda
tylko współczuję tego swędzenia...

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
ja już zapomniałam że jakaś wkładka była

http://allegro.pl/ocieplane-spiworki...486915577.html

polarowy, bo mama mówiła że jak byłam mała byłam uczulona na wełnę więc nie chciałam ryzykować. a ten ma w opisie niby że podwójnie ocieplany - pewnie ściema ale skusiłam się
dzięki
właśnie patrzyłam na tego sprzedawcę

będzie trzeba się zaopatrzyć, żeby Małemu było cieplutko
Stary 2013-09-27, 20:55   #3146
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
nie ale troche zapaszku zostalo

super zakupy, te sweterki we wzory sa ekstra
a z tym smoczkiem masakra, nie wierze

ale fajny Michas, slicznie ubrany

1. spodnie z dresu, skarpety frote, body z dlugim, polar i cienka bluza+ kocyk na nogi, albo body z długim i misiowa bluza, mały lezy w tym wozku jak mumia, nie rusza sie i nie umie rak zlaczyc
2. ja chodzilam ale było lato, teraz bym chyba nie wyszla, ale podobno mozna

kurde, ja nie widzialam busow z fotelikami, a przeciez jak sie gdzies jedzie to ciezko wziasc wozek i fotelik, nigdy nie widzialam zeby dzieciaka w autobusie do fotelika zapinali, zawsze ludzie z wozkami jezdzili a przeciez w chuscie tez bezpiecznie nie jest, co za roznica ? ;>

ja juz ta wkladke daaawno wyciagnełam, z 2,5 mieiaca

obejrzałam ten film, bebes, fajny Mongolskie dziecko wymiata, te krowy i kozy najbardziej podobało mi sie jak mały sie kapał, a koza piła mu wode z wanienki a murzynek był przesłodki

w chuscie czy w wozku wzielabym dzieko.do.pociagu. Ryzyko kolizji.prawie zadne, hamowania.ostrego.tez nie uswiadczydz. Za to bus na trasie niczym sie dla.mnie nie rozni od samochodu. Ryzyko wypadku takie samo.

Cytat:
Chusta czt rece to jeden pies, przy hamowaniu i tak sie poleci
W aucie nie widze opcji jazdy bez fotelika nawet 5min,ale w busie musialam z nia usiasc bo by sie zawyla na smierc chyba
Raz wysiadlam by jej nie brac na rece bo plakala i szlam godzine po jakims zadupiu, wiejska droga, poboczem z wozkiem bo do wyboru mialam to lub drige szybkiego ruchu :p

No niestety, sa sytuacje awaryjne i sie nie poradzi, zasnela na 2 przystanki przed koncem, gdyby do tego momentu plakala to juz by sie zanosila.. Niestety..

Z innej beczki - gdzie kupujecie odplamiacz loveli? W zadnych rosmanach i techo u mnie nie ma

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Justyna-co do kataru i spacerow-podobno lepiej wyjsc by dziecko zalapalo świeżego powietrza niz siedzialo ciagle w domowycg zarazkach.
Z z katarem spacerowala jak i bez

Jw. Co za roznica czy bus czy samochod?

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-09-27 o 20:56
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 20:56   #3147
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Za to chyba niedlugo przeniesiemy sie na spacerowke bo kazdy spacer, kiedy mala nie spi to jeden wielki bunt... Niestety ta spacerowka jedo jest tak wielka, ze Sofia sie w nuej gubi... Coraz czesciej myslimy, zeby juz kupic maclarena i nim pomykac... wiem, ze Banka juz jezdzi spacerowka. A reszta z Was? Kiedy planuje zaczac?

Ten tatus co wczoraj porod przyjal zadnym medykiem nie jest. Prowadzi sklep z planszowkami. Ktos mu w komentarzu napisal,ze pewnie bylo to dla niego jak kolejna gra strategiczna
spacerówka - jak mala zacznie się buntować w gondoli to pewnie nie będziemy jej zniewalać na razie odrobine podnosimy ja do góry (bo w tym tako można wlasciwie do siadu w gondoli plecki podnosić).
jeśli Sofia chce ogladac swiat to nawet się nie zastanawiaj

a tatuś racja! otrzymal pięknego bonusa
Stary 2013-09-27, 20:57   #3148
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
wow!

Cytat:

ja nie, ale I. to jeszcze maluszek

Cytat:
co do smoczka:

humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 20:57   #3149
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
co do smoczka:

omg

Cytat:

przeczytałam, że Ci śmierdzi

a zdjęcie... super to wygląda!! spodziewałam się jakiejś masakry

A Ash pisała o chuście w pociągu a nie busie/autobusie - dla mnie spora różnica

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 21:01   #3150
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Mam dwa pytania:

1. Jak teraz ubieracie dzieci?? U mnie jest dość zimno. Dziś byłam w aptece w koszulce i polarze i nie powiem, że było mi super ciepło. A do tego od tygodnia z małą nie wychodzę bo walczę z tym katarem.

body z długim, gruby sweterek (ocieplany polarkiem, albo sam polarek. w cieplejsze dni cienki sweter i kamizelka myszkowa w wozku przykryta kocykiem i nakladka.

spacery sa codziennie chyba, ze naprawdę leje i leje. ale jeśli pada to staramy się miedzy deszczem wyjść chociaż na chwile. przy katarku teraz tez. w domu mam więcej wirusow niż na zewnątrz. wole mala na chwile wyslac na spacer i dokładnie wywietrzyć mieszkanie

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
też tak mi się wydaje z tą piersią a wiem (z wizażu), że wiele dzieci posiłek stały popija piersią samo-odstawienie następuje około drugich urodzin najczęściej...
a do kiedy dziecko ma pić mm? bo widziałam nawet takie po 2r.ż... tak długo raczej nie będę kp
podobno mleko krowie od 3 roku zycia...wiec do 3 jakies mleczne produkty - kaszki, mm. ale widziałam reklamę mleka m po 3 roku zycia

Cytat:
My już po obiadku, zrobiłam kotlety jajeczne
Dziś basen Miał iść M. z młodym do wody ale nie ma spodenek będę musiała zaaplikować tampon
jak już będziecie kupować to lepiej zwykle kapielowki. na większości pływalni jest spodenkowy zakaz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości