|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
my już grzejemy od dobrych dwóch tygodni bo dla mnie temperatura 19 stopni w domu to stanowczo za mało conajmniej 21 musi byc. I nienawidzę wszechobecnej wilgoci
|
|
#3062 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Dziękuję ![]() Cytat:
Cytat:
Nisia wszystkiego dobrego Anusia gdzie jesteście??? |
||
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Monia 77 km do Ciebie
![]() Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
marta zdrówka dla Zuzi iwa super,ze u Ali już lepiej Pola zaczyna brzydko kaszleć ![]() a mi po katarze uszy się pozatykały i normalnie glucha jestem ![]() nisia 100 lat i spełnienia marzeń anusia udanejpodróży
|
|
#3065 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 20
Nisia wszystkiego najlepszego Kobieto
Cytat:
spokojnej podróży!
|
|
|
#3066 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
mam mieć ze sobą wyniki moczu i morfologii z rozmazem myślę że pediatra mi da skierowanie na badania co myślicie? Cytat:
ja dopiero zjazd mam 12,13 październik także jeszcze trochę mąż ręce ma więc sam może też sobie obiad chyba zrobić ![]() Cytat:
a mąż już lepiej?---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- NISIA sto lat dla Ciebie kochana !
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Mamy dziewczynek,
czy któraś widziała w Zarze te kurtke? http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...6p1325734.html Ona typowo zimowa jest? Jakiej firmy kupujecie kurtki/kombinezony? Ja się cały czas rozglądam i nie wiem, co wybrać
|
|
|
|
#3068 | ||
|
Zakorzenienie
|
któraś pytała o szczepienie to Jagoda jest tymi darmowymi szczepiona i wczoraj była pierwsza dawka odry, świnki i różyczki. Byłam pewna,że będzie 3x kłuta ale byla tylko raz. Następne w styczniu i wtedy trzy ukłucia będą
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- nie wiem czy da rade z Jagoda w domu. Ale dzwonił,że mam zadzwonić do teściowej by przyjechała jutro tzn. mojej teściowej,a jego mamyu nas dzis na obiad drugi dzien ogórkowa ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
|
|
#3069 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam pytanie, czy Waszym dzieciom już przy takich temperaturach jak teraz marzną raczki? Kinga ma bardzo zimne, musiałam dzisiaj kupić rękawiczki, dziwi mnie to bo ja jeszcze mam na dworze zupełnie ciepłe dłonie
|
|
|
|
#3070 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() U nas goście od wczoraj się zjechali i niebardzo mam czas na kompa Mała szalała w nocy bo chciała cyca już o 11 a ja nie chciałąm jej dać Ostatnio już mi tak ładnie spała do 2 później cyc spanie do 5, cyc i pobudka ok 7. A teraz znowu jej się coś poprzestwaiało Nawet jak się budziła wcześniej to wystarczyło wziąć na ręce kilka razy pokołysać i spała spowrotem a teraz nie ma cyca nie ma spania...i jeszcze najlepiej jakby cycek był w buzi cały czas bo jak próbuję wyjąć to też awantura ![]() Nisia 100 lat! Zupka kalafiorowo-brokułowa i pierożki tzn teściówka pierożki robi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo jak temp spada w domu poniżej 20,5 st to już mi za zimno ![]() Cytat:
będzie na lżejszą zimę a na większe mrozy muszę jeszcze coś kupićCytat:
ale to u nas
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-09-27 o 14:19 |
||||
|
|
|
#3071 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Odcycowania ciąg dalszy
i idzie całkiem dobrze.Lewek, Katee, ile wam mniej więcej zajęło odstawienie, tak by dzieci się nie upominały?? ![]() Nisia, sto lat! Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak tam kac?? Cytat:
albo zupkę chińską kupw ogóle jak ja mam szkołę, to mój robi obiady, ja w tygodniu on w weekend. Może tak spróbujecie?? ![]() i szybko masz szkołę, ja 18 zaczynam Cytat:
![]() mam nadzieję, że dzisiaj już lepiej Cytat:
Cytat:
Antek wtedy więcej ssał ![]() w temacie kurteczek, teraz będą w lidlu http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-C6B3F...erta.htm?id=72 myślę, że warto się przyjrzeć
|
|
#3072 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3073 |
|
Zadomowienie
|
hejka buziaki dla wszystkich dzieciaków ktore skończyły roczek;***
moja panna tez chora smarka i kaszle bylismy dziś u lekarza i ma antybiotyk piszecie o cycu u nas cyc to podstawa więc nie wiem kiedy ja skończe karmić ja mam w planie zakup takiego kombinezonu http://allegro.pl/2-cz-kombinezon-zi...572162659.html
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Była Anusia z chłopakami Dzikus jeden, chyba w szoku był jak dwa diabły tasmańskie chatę opanowały. Fabiś... matko zawału mało przez niego nie dostałam, jak próbował wsiąść do samochodzika. Wszędzie go pełno, energia go roznosi. Cudowni, normalnie cudowni wszyscy czworo |
|
|
|
|
#3075 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam.Wybaczcie,ale nie mam dziś humoru.
Powiedzcie proszę jaki tran podajecie swoim dzieciom?Kupiłam ten http://www.mollers.pl/produkty-dla-d...tran-norweski/ a potem wyczytałam w ulotce,że jest też baby.No nic,będę podawała ten 5ml tak lekarz kazał zamiast wit.D3 Cytat:
Kiedy Kuba zaczął jeść 2x dziennie kaszkę mleczno-ryżową nie potrzebował już tyle cyca.Jedynie do usypiania i trwało to jego ssanie ok.5min.po czym odwracał się tyłkiem i zasypiał.Mleka miałam już mało(stwierdziłam po sflaczałym biuście )i tylko mnie wnerwiało to jego gryzienie.Szybko się odstawił,nawet nie protestował w niebogłosy Pokarm sam zanikł.Cytat:
![]() Nisia wszystkiego co najlepsze! ![]() angel miałam zapytać i zawsze zapominam.Jagódka ma ten jeździk? http://allegro.pl/mocne-jezdziki-meg...547372003.html jeśli tak,to powiedz coś o nim,chciałabym taki dla Kuby Dużo zdrówka dla chorych Maluszków!!!!!! Marta jak Zuzinka?
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-09-27 o 17:32 |
||
|
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
Monia kto tu jest cudowny!
Świetna kawka była ![]() Monia jest cudowną,ciepła i przesympatyczna osoba!!! A Mati jakie wspaniałe i uśmiechnięte dziecko Wcale nie burak ![]() Teraz czekam aż Wy Nas odwiedzicie My już u Pensjonacie fajnie się jechało
|
|
|
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę a foty na fb rewelacja
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
He he, super dziś dzień.
Ania i chłopaki, wyróżnienie przez Chodakowską ![]() Cudnie jest po prostu
|
|
|
|
#3079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tamlin widziałam!!! Gratuluję!!!
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3081 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
widziałam na fb jak diabełki szaleją
|
||
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Tamlin widziałąm na fb - super, i gratulacje. Kuchnia będzie za chwile na klubie
|
#3083 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Co do rączek to Kinga była ciepło ubrana jak na 10 stopni, miała cienkie rajstopki, dresiki, kryte buty, body bez rękawów na to bluzeczkę z długim i płaszczyk na polarku . W domu ma normalne rączki, ja kupiłam na targu takie w miarę cienkie rękawiczki i będę zakładać.---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Marta jak Zuzia? ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
Ja leżę w łóżku już,Zuzia na razie śpi spokojnie,oby tak zostało.
Bardzo się o nią martwię. ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Dzisiaj nie wymiotowała ale było 5 luznych kupek,na szczęście dużo zaczęła pić.
|
#3085 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
eh Giulia tez ma zimne, ale karczek cieply wiec nie sugeruje sie rączkami. Cytat:
![]() Cytat:
trudno mi wierzyc, że Kindze bylo zimno. a sprawdzałaś kark? |
||||
|
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
LILKA tak jak mówi KASIAM najlepiej sprawdzić kark
Jaś ma bardzo często zimne rączki ale wcale to nie świadczy o tym że jest jemu zimno .
|
#3087 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki, stęskniłam się za Wami, ale w dzień jakoś nie mam kiedy, przy Miśku to tylko na telefonie mogę poczytać a i tak muszę się ukrywać, bo od razu chce go. A na kompa to mam czas tylko wieczorem, kiedy nie mam siły na nic innego.
Nisia wszystkiego najlepszego!!! Cytat:
Ale cieszę się, że pije. W ogóle zaczął więcej pić wody, od momentu odstawienia cyca. Cytat:
My mamy jedną furę i TŻ więcej, choć czasami zostawia mi auto i jeździ służbowym. Gratulacje dla przyjaciółki ![]() Cytat:
zawsze jak zaczyna marudzić i płakać to ten od razu, a może podaj mu syropek... Nie wiem czy nie nadużyliśmy tej metody czasami jak Misiek był marudny i myślałam, że to zęby mu idą. Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o odstawianie w dzień to u mnie różnie było, przestałam karmić całkiem potem wracałam bo był marudny bardzo, nie mógł zasnąć itp. A jeśli chodzi o nockę to w zasadzie już trzeciej nocy się nie upominał. I do tej pory mam spokój pod tym względem, choć nocki nie są idealne, dziś np budził się delikatnie popłakując i odkąd go położyłam o 20 to samo, już ze 3 razy chodziłam bo popłakuje... Dziewczynki jak ja bym już chciała żeby był kwiecień i być po porodzie... Jakoś inaczej przeżywam tą ciążę, może dlatego że przecież jeszcze w zeszłym roku też w niej byłam. Przeraża mnie że brzuch mam już wielki, a z drugiej strony objadam się nieprzyzwoicie, ale nie potrafię się oprzeć smakołykom i sobie myślę, że i tak przecież będę gruba. I takie błędne koło. A potem mam wyrzuty że myślę o sobie, a powinnam się modlić żeby dzieciątko było zdrowe bo to przecież najważniejsze... ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Tamlin gratuluję wyróżnienia! ![]() wysłane z fona
|
|||||
|
|
|
#3088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Sam też nie bierze żadnych środków przeciwbólowych i nawet znieczulenia u dentysty. Lewek wytrzymasz jakoś, dzidzia najważniejsza, potem można się odchudzać Zresztą przy dwójce maluchów będzie pewnie niezły zapieprz i kilogramy same spadną . To Cię pocieszyłam heh ![]() Ja karczek sprawdziłam i był taki na granicy w miarę ciepły, ale teraz jak śpi w domu ma cieplejszy. U mnie było 10 stopni i wiatr. Nie wiem spróbuję trochę cieplej ubrać jutro na spacer. O dziwo rękawiczek nie ściągała, widocznie faktycznie zimno jej było i w rękawiczkach lepiej. To samo jest z czapką, latem ściągała wszystko z głowy, a teraz nie protestuje. |
|
|
|
|
#3089 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziękuję za odpowiedź w sprawie odstawiania ![]() Cytat:
p.s pozwoliłam sobie zaprosic Cie do znajomych ![]() Cytat:
Cytat:
ale w nocy jeszcze sie upomina, chyba czuje mleko. za to zaczal sie trzasc za butla A mleka mam mnostwo, piersi caly czas nabrzmiale, az sie boje zapalenia ![]() nie stresuj sie, ze bedziesz gruba, przeciez schudniesz a stres szkodzi dzieciaczkowi. A duzy brzuch, moze duzo wod masz?
Moja miłość - Antek 16.09.2012 Edytowane przez Katiaskaa Czas edycji: 2013-09-27 o 23:24 |
||||||
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Odkąd odstawilam dziecia od cyca to wstajemy o 6...
nie podoba mi się ta zmiana. Dzięki Dziewczynki za pocieszenie. Idzie zima a z nią stany depresyjne. Dobrze ze urodze wiosna. wysłane z fona
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.

my już grzejemy od dobrych dwóch tygodni bo dla mnie temperatura 19 stopni w domu to stanowczo za mało conajmniej 21 musi byc. I nienawidzę wszechobecnej wilgoci

bo przychodzi głodny jak wilk z przedszkola

a mąż już lepiej?

Nawet jak się budziła wcześniej to wystarczyło wziąć na ręce kilka razy pokołysać i spała spowrotem a teraz nie ma cyca nie ma spania...i jeszcze najlepiej jakby cycek był w buzi cały czas bo jak próbuję wyjąć to też awantura