|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
1 | 2,17% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę |
|
32 | 69,57% |
| Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka |
|
5 | 10,87% |
| Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Trwają średnio 30 sekund, może trochę dłużej...
|
|
#4022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Cytat:
dawaj go prędko wykorzystaj to już na pewno dziś/jutro porodzik zaliczysz
|
||
|
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
moja Myszka też już śpi u siebie w łóżeczku
![]() w ogóle chyba mi się jeden szew nie rozpuścił
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
My już po kąpieli, a Julek pierwszy raz został zapakowany w rożek, bo jeszcze wczorajszej nocy spał w naleśniku
![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Agusia, ach te emocje! ![]() ![]()
|
#4025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no cóż będę się martwić później, póki co i tak tylko o Małego potrafię się martwić ![]() Cytat:
pewnie już bym była w drodze na porodówce
|
|
#4026 |
|
Wtajemniczenie
|
TŻ zadowolony z pomysłu wykorzystania
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
Jedź, jedź i życzę Ci aby pojawiło się już rozwarcie
|
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
No kurde dobrze radzi ciocia Cotka, później miesiąc pomarzy jedynie
|
|
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Nie tylko Ty
Też wsuwam wszystko jak leci a nabiału najwięcej Mleko, jogurt, ser biały i żółty. Póki co nie zauważyłam żeby Młodemu coś nie pasowało aczkolwiek alergia może ujawnić się po np. 6 tygodniach. Póki co nie odmawiam sobie
|
|
|
|
#4031 |
|
Rozeznanie
|
ja też jem wszystko.
Smażone jadłam 4 dni po porodzie bo moja Mama zapomniała że nie powinnam, ale Zuzi nic nie było.dzisiaj tylko na buzi wyskoczyły jej jakieś malutkie krosteczki czerwone ale nie mam pojęcia od czego? Bo nic nowego nie jadłam. Jedyne co mi przychodzi do głowy to używaliśmy kremu do buzi z mustelli. Używała go któraś? Bo niewiem czy mi się wydaje czy on ma taki intensywny zapach.
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Masakra,od rana próbuję Was nadrobić,ale ciagle coś.A jak karmię to nie mam jak pisać jedną ręką Widzę,że u Agusi coś się dzieje-trzymam kciuki ![]() Byłam dzisiaj u kosmetyczki i fryzjera, jeszcze skoczyłam do rp po kilka rzeczy i znowu 100 zł z głowy ![]() W tym czasie mój mąż zrobił rzecz karygodną-uznał,że pogoda piękna to idzie z młodą na pierwszy spacer, beze mnie! A mieliśmy iść jutro...no ale trudno,ważne,że mała pospała na świeżym powietrzu, a tata jaki przejęty! W ogóle czuję,że gdyby nie mój "bar mleczny" to on z córeczką świetnie daliby sobie radę sami Wysłałam go do sklepu po mm na wszelki wypadek, miał kupić Nan Pro 1 bo to dawali jej w szpitalu, a on nie wiem jakim cudem kupił Bebilon 1 Pronutra... Faceci... Myślicie,że jakby coś to możemy podawać?Bo podobno lepiej nie mieszać i nie zmieniać... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Kaśka przejrzałam,żeby zobaczyć jak tam w poradni, cieszę się,że jest światełko w tunelu ![]() Więcej nie nadrobię, padam, idę spać
|
#4033 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tam cieszę się, że teraz trochę wątek zwolnił. Można na szybko ogarnąć a przyznam, że jest o wiele ciekawiej
![]() Byłam dziś w naszym tesco...a tam patrzę- mój g. który mnie badał w środę szpitalu... Widziałam, że mnie poznał i tylko czekałam na reprymendę co robię o 22 w hipermarkecie z obdartym nosem ![]() Bosh...nie chce mi się spać. Mała buszuje w brzuchu na dobre... To po ilu mniej więcej się dostaje pieniądze od ZUS-u na macierzyńskim? Bo ja jestem na zwolnieuniu od 1.08, do 2.09 pracodawca mi płaci... i kiedy mniej więcej sa pieniądze z ZUS za chorobowe za 3.09-30.09?
|
|
#4034 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
![]() a Kornelcio się wypiął jednym słowem na mamusi propozycję |
||
|
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
Elenke drugi dzień boli brzuszek
nie wiem, co jej.szkodzi, wczoraj sobie nieco pozwoliłam, ale dziś już grzecznie z jedzeniem, a tu znów zielona kupa i problem z zaśnięciem bidula moja mała nie mam serca jej odłożyc...
|
|
#4036 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ---------- eeeee a ja znowu sama... juz wszystkie spia?![]() dzis juz po wizycie a raczej wczoraj wiec badania wyszly dobrze, nie musze wracac do szpitala wystarcza leki na ta watrobe ![]() Julka ma juz 2700g gin mowil tylko ze mam juz stare lozysko i widac zwapnienia i mowil ze rozwarcia nie mam, nie wiem jak to mozliwe jak w szpitalu mowili ze bylo....cofło sie?![]() a co do linomagu to ja widze ze przeplacilam bo zaplacilam 9,50 ![]() aaa i powiedzcie dziewczyny jaki kupilyscie i jaki termometr polecacie bo chce cos zakupic a tego setki do wyboru
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4039 |
|
Zadomowienie
|
Cześć laseczki
Nie mam cZasu z Wami pisać za bardzo ![]() Moje dziecko ma od kilku dni jakiś dziwny system jedzenia budzi się co 1,5-2 godziny na jedZonko, z rykiem takim jakbym jej 3 dni jeść nie dała. I zjada jednorazowo nawet 120-150 ml! Tak jest w dzień, a nocą budZi się nadal z rykiem, ale przysypia przy karmieniu i w rzeczywistości karmię ją godzinę bo trzeba ją budzić, a weź Ja odłóż jak zasnie po np 60 ml, to pośpi 3 minuty i dalej ryk Ja jej czasem kompletnie nie rozumiem mam nadzieję, że jej to przejdzie a może to ten skok rozwojowy? Poza tym zaliczyliśmy w tym tygodniu okuliste (3godziny trwała wizyta) - wszystko w porządku i usg głowy i bioderek - gdzie pani doktor spóŹniła się "tylko" godzinę w dodatku w tej je.ba.nej przychodni od usg nie grzeją! Nosz ku.rwa ludzie z dziećmi małymi przychodzą, na dworze około 8 stopni, a te gnojki kaloryfery powylaczane zła byłam strasznie Kaśka - cieszę się, że wizyta w poradni udana Misia i dziewczyny które znają odpowiedź powiedzcie mi czy po porodzie mogą tak biodra boleć? Jezu w ciąży bolały mnie bo tam się wszystko rozchodzilo i przygotowywalo do porodu. A teraz to możliwe, że one bolą dlatego że to wszystko wraca do normy? Przy czym tak strasznie mnie napierniczaja, że jak już po całym dniu się poloze do łóżka to rycze z bólu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem beznadziejna, nie ogarniam własnego dziecka, nie ogarniam własnego męża
Z tz się poklocilam, nie daje rady z nocnym spaniem mlodej, teraz ze zmęczenia nie wpadlam żeby jej pieluche sprawdzic i godzinę jeczala, ze ma kupę, a do tego nie mam mleka próbowałam odciągnąć i poleciało ledwo 30ml, kak wcześniej nawet 130ml luzem lecialo. W związku z tym nie mam na kolejne karmienie i jeszcze oka nie zmrozylam, a ona znów steka
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
Matal
ja siedzę z cycem, który chce mi wybuchnąć a Mikiś śpi ale zaraz go obudzi głodek o już się naciąga ![]() Agusia ![]() Motyl to mleczko jest ok, a z mieszaniem to nie wiem ![]() a ja wieczorem-mimo 22 stopni- miałam jakieś drgawki i dreszcze i nie wiem dlaczego
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-09-28 o 02:20 |
|
|
|
#4042 |
|
Wtajemniczenie
|
Umieram
Jestem na porodówce, 3cm rozwarcia, czop odpadł, boli jak cholera!!! Nie ma mowy o leżeniu, ciągle chodzę na skurczu. Pachwiny mi rozrywa
|
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niema to jak weekend porody sie zaczely ![]() Badzia897 - jezeli pracodawca zatrudnia piwyzej 20 pracownikow to normalnie dostaniesz wyplate razem z innymi pracodawcy a oni z zus sie rozlicza. Jezeli ponizej to niewiem dziewczyny roznie dostawaly.Matal - co jest? Moze jakiws kropelki dla Elenki? Myslisz ze dziecku naprawde kupa przeszkadza w pampie ? Bo ja mysle ze one sa tak chlonne ze one tego nieczuja... a krzywia sie i poplakuja bo ta kupe robia... taka msm teorie... ![]() Filip wstal po 4 h na pasze - spal z nami i to na brzuszku a teraz oczy jak 5 zloty i niewiem czy 20 minut po szamie polozyc go na brzuchu..
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4045 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia, kciuki !
Kaska super ze wizyta udana, na mądra babkę trafiłaś, sns to.zdecydowanie lepszy pomysł niż butelka jeśli zależy Ci na kp ! I w ogóle moje uznanie ze tak. Dzielnie walczysz, trzymam mocne mocne kciuki za Was ! Młoda nakarmiona i niby spi ale.co chwila.ciśnie bąki a ja kurde nie mogę spac jak ona tak stęka
|
|
|
|
#4047 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4048 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mam mieszane odczucia niby jest ok ma wszystkie regulacje i pasuja butelki avent a z deugiwj atrony czesciej odciagam recznym i ubolewam ze pzydzilam na medele no nie wiem Cytat:
tak sie rozstepy robia Cytat:
microlife Cytat:
moze tak jak matal od za duzej iloaci pokarmu w cycach ja tez tak mam musze odciagac polozna mi tak poradzila Cytat:
trzymam kciuko love is in the air
|
|
|
#4049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.

Pozdrów od nas dzielnego tatusia. 

Huberciku siedź jeszcze trochę w brzuszku bo mama chora 

juz wszystkie spia?