|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
|
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Dzidzia, jaki Okruszek
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
O jeziuniu ..
On jest taki malusienki Ale jaka ma grzywke , i oczyska
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śliczny jest |
|
|
|
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
A tu jeszcze pewna ciekawostka
.Fajnie będzie za lat kilka zobaczyć siebie w wersji męskiej . I mój talent to wydawania na świat klonów ![]() po lewej Witek, po prawej Alisa
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez shonyen Czas edycji: 2014-03-18 o 15:07 |
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
Aaby ty tak nie zacieszaj z tym praniem, bo zaraz Ci przyjdzie to prasować. A z Twoimi plecami, to więcej się napłaczesz niż nacieszysz.
|
#3397 |
|
Zadomowienie
|
Tak tylko daje znać, że żyje. Humor mam dzisiaj tak dupny, że szkoda to opisywać. Jutro jadę odebrać rodziców i brata z lotniska, to może się polepszy.
Dzidzia zdjęcie klonów rewelacyjne. Aż ciężko uwierzyć, że to dwoje dzieci ![]() Spokojnej nocki mamuśki. |
|
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam to mogę iść spać
![]() Trele ![]() za udane wizytyMaomami - za obronęWięcej nie pamiętam... Dobrej nocki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3399 |
|
Wtajemniczenie
|
Jezusieńku jaki on śliczny, a jaki okruszek malusieński
W życiu bym nie powiedziała że to dwójka dzieciaczków, są identyczni Dzień doberek, sobota a ja już na nogach bo mój kochany młodszy brat o 6:30 urządził już pobudkę, w sumie to poszłam siku no i usłyszałam jak się bawi, poszłam na chwilę z nim pogadać no i się rozbudziłam już. My dzisiaj jedziemy na wesele, chyba już ostatnie na którym będę w dwupaku.
|
#3400 |
|
Raczkowanie
|
|
#3401 |
|
Zadomowienie
|
Maluszki kapka w kapkę, Wituś jest śliczny, Aliska też piękna...i na serio wyglądają tak samo...
---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- A ja się witam i żegnam zarazem, ponieważ ruszamy w podróż do szpitali porodowych by obczaić trasę jaką trzeba będzie pokonać kiedy zacznę rodzić. Ech... ten termin nieuchronnie się zbliża a ja jakaś taka wystrachana jestem...miłego dnia dwupaki i rozpaki!!!! |
|
|
|
#3402 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super,ze tak wszystko idzie..no i ta waga,nic tylko pozazdroscic![]() Cytat:
jak wszystkie ciotki wizazowe- zakochalam sie !!! maluszek Cytat:
ciekawa jestem czy poskutkuja te przysiady,napewno troche sie porozciagasz przynajmniej...ale wyobrazam sobie jak moze byc ciezkoCytat:
niezle,faktycznie klony a ja wczoraj poszlam na szoping,moze nawet nei tyle szoping co jak ja to nazywam "zwiad i rozpoznanie" (bo na szoping trzeba niestety wziac troche wiecej kasy niz ja mialam)....zlazilam sie po dwoch galeriach (bo u nas dwie blisko siebie),lazilam sobie sama,wiec tak 3h sie kulalalm. Udalo mi sie kupic prezent urodzinowy dla meza,wiec jak go nei bedzie to zapakuje i do szafy-niech czeka do 21.10 (licze,ze jakby cesarka byla 14.10 to juz bede w domu i mu ladnie wreczymy z Tymusiem) wynalazlam super torebke w kazarze-cena wiadomo-kazarowa:/ no ale po tych 3h odebral mnie malzon,wrocilismy do domu,zjadlam obiad i sie zaczelo... nie wiem czy to bylo to co zjadlam i mnie tak wzdelo,czy ze zmeczenia...ale brzuch zrobil sie wiekszy i twardy jak skala,ani sie polozyc,ani usiasc..no nie moglam sobie dac rady,pol dnia brzuch ja kamien...no nie byl to dobry dzien dla mnie....malzon ciagle gdzies kursowal do swojej mamy,ciagle go nie bylo,agresja we mnie rosla,ze siedze sama,a ledwo wrocil... no i wrocil z torebka!!!! sluchajcie....tesciowa mi przysponsorowala ta torebke co mi sie tak podobala!!!no szok i niedowierzanie ![]() ale poniewaz slodyczy za duzo nie moze byc,dzis znowu calu dzien meza nei ma bo ma u nich skreca dalej meble i cos pomaga w remoncie...tak sie widzicie zalatwia pewne sprawy! coz mam powiedziec,fajna torebka,ale wolalabym chociaz jeden weekend wspolny...nawet na wspolne nic nie robiebie...bo malo nam juz takiej swobody zostalo :/ to sie rozpisalam po calym dniu |
|||||
|
|
|
#3403 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Trele, Ryba - rodzi któraś? Bo mnie się nudny weekend zapowiada :P Maz będzie się uczył do obrony a ja nie mam nic szczególnego do roboty, tylko domowe obowiązki. Wczoraj dotarł do mnie ten magiczny kubek,fajny Jest. Mam nadzieję,że się tz spodoba. Dzidzia Witek i Alisa są jak dwie krople wody, aż ciężko uwierzyć,że to dwoje różnych dzieci. Wituś jest słodki, dziękujemy za zdjęcia. Domii brawa za wagę! Czyli jednak nie jest tak źle, napawacie nas z Dzidzia nadzieją, obie tak szybko uporalyscie się z kg A telefonik to w prezencie za wydanie na świat Jasia? Kathrin gratuluje zakupu wózka i fotelika! Ten tutek taki niestandardowy w Eko skórze, ciekawa jestem jak się prezentuje na żywo, czekam na fotki! Nasturcja jak zdrowie? Przeszło ci? Newtrend a jak synus? Przestał wymiotować? Oby to nie była jelitowka, żeby czasem na ciebie nie przeszło... Trzymam kciuki. Maomami gdzieś mi umknęło,że miałaś obronę, chyba mało o tym pisałaś - GRATULACJE!!!!! Aaby śliczna ta zebra! Co to za firma? Myślę,że malucha zainteresują te biało czarne kolory. Co do książeczki to faktycznie trzeba mieć co czytać dzieciaczkowi, muszę przywieźć od rodziców jakieś stare książki po nas z bajkami. Lusesita brawa dla babla za piękną wagę, mógłby już się ujawnić. Kolejne usg to bardzo dobry pomysł, możesz iść bez obaw, jest bezpieczne. Lineczka szkoda że warsztaty nieudane, przynajmniej nie mam co żałować, że u mnie ich nie ma :P
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-09-28 o 08:39 |
|
|
|
#3404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dzień dobry witam się w ten słoneczny dzień! ![]() http://komediowo.pl/gid,16011683,img...qticaid=611630 na miły początek dnia
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#3405 |
|
Wtajemniczenie
|
Pepper pochwal się torebka! Fajna masz teściową :P
Też mam chcice na nową torebkę...
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Córcia mi coś deformuje brzuch wypina się i wygina, pewnie znowu się przekręca glizdka mała Trzeba się ogarnąć, bo zaraz śniadanko ![]() Maomami - bawcie się dobrze ![]() Jak będziesz dużo tańcować to możesz na porodówce wylądować Peppermint - super, ze strony teściówki A małżon niech nie świruje tylko spędza z żoną ostatnie chwile we dwoje Trele - powiedz Mai, że dziś mija jej słodkie pływanie w brzusiu i czas na zewnątrz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
Si
Bardzo przyjemny szpital i mamy do niego najbliżej Moja ginka też go polecała, że dużo pozytywnych opinii ostatnio mają, nasza znajoma tam dwa razy rodziła i też zadowolona. Ale słodzinka malutka Dzień Doberek ![]() Lecę jeść śniadanko, zbieram się i lecimy na usg ![]() 3majcie kciuki
|
|
|
|
#3408 |
|
Rozeznanie
|
ImageUploadedByWizaz Forum1380353628.089858.jpg
To taka listonoszka,wiec do macierzynstwa jestem teraz gotowa,bo rece beda wolne ![]() A prezent naprawde ucieszyl,super,no ale naprawde powiedzialam,chociaz mialoby sie klotnia skonczyc,weekend prZed cesarka meza niewypuszczam z domu!!!!chociaz by tesciowa mowila,ze jej sie dom zawali bez syna ![]() Ciagle mam w glowie dowcip,ktory pisala ktoras z was...o sprZataniu po synku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja też mam tylko brazowa, mam ją z rok, a wygląda jakby miała z 10lat :/ Tzn zaczęła się pruc, a pasek tam gdzie sa wstawki skorzane przy szlufkach zaczyna się targac :/ Z tyłu porobiły mi się takie białe kreski, ale to wyszło jakiś miesiąc po zakupie
|
|
|
|
|
#3410 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem,ja sie narazie ciesze,bo podoba mi sie bardzo,a kasy na nia bym teraz nie wdala jak masa dzieciowych wydatkow. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3411 |
|
Wtajemniczenie
|
musze sobie taka listonoszke sprawic...oczywiscie bede polowac na lumpeksie na nia,czesto spotykalam do tej pory a nie kupowalam...;/
milego dnia,ja dzis sobota wiec mam troche robotki przy drzewie (bede ukladac) i grabic liscie....cala jesien u mnie to bedzie grabienie lisci.
|
#3412 |
|
Rozeznanie
|
Dzidzia malutki cudny, pokazałam mężowi i stwierdził że kawał chłopka. Jesteśmy oczarowani malutkim.
Mój mały do rana ozdrowiał na szczęście wymiotował ostatni raz ok 11 i później spał do rana. Rano się obudził z krzykiem że chce pić kompot. Śniadanko nie bardzo mu poszło ale wiadomo po wymiotach na smak do jedzenia trzeba poczekać więc go nie zmuszam. |
|
|
|
#3413 |
|
Wtajemniczenie
|
trele ma termin!!!!!!!!!! aaa zazdraaaszczaaam
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z Wami
Żyję ![]() Co tam u WAS????? Myśłałam sobie wczoraj cały dzień co się dzieje na forum a nie mogłam sprawdzić ![]() Nie miałam wczoraj internetu,jak na złość Play zmieniał system na LTE. Potrzebowałam sobie sprawdzić parę informacji a tutaj Nawet byłam specjalnie w galerii zapytać czemu nie mogę się połączyć przez telefonlub przez kompa.To się dowiedziałam właśnie że zmieniają system. ![]() Powiedziałam co o tym sadzę bo nawet głupiej wiadomości nie dostałam że internet może nie działać Kurcze niech mi odliczą od rachunku,bo to nie pierwszy raz. No nic dzisiaj mam nadzieje znajdę chwilkę żeby poczytać co tam się wydarzyło ciekawego. Wczoraj ogólnie zalatany dzień
|
|
|
|
#3415 |
|
Wtajemniczenie
|
dzidzia- jaki on slodki
![]() Po raz pierwszy od chyba trzech miesiecy spalam jednym ciagiem od 23 do 6 |
|
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
od wczoraj tak mnie bolą kości spojenia, że to coś strasznego po no-spie dopiero przechodzi, to tak ma być? ;/
witam się ze śniadankiem i na 13 wędruję na wizyte u endo
|
|
|
|
#3417 |
|
Raczkowanie
|
Witam się dziewczynki przy weekendzie
![]() Ponownie gdyby nie psina to spałabym i spała i spała Zaraz chyba uderzę pod prysznic to może więcej chęci do wszystkiego będę mieć heheale póki co rozkoszuję się herbatką z miodem mniam
|
|
|
|
#3418 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do pleców... Nie chcę chwalić dnia przed zachodem słońca, zwłaszcza, że mają one swoje lepsze i gorsze dni, ale! od wtorku mogę chodzić ). Też nam się strasznie spodobała ![]() Tylko w smyku stacjonarnie jest w regularnej cenie 54,99zł. W necie można znaleźć za niecałe 40zł, ale zawsze dochodzi przesyłka. A w smyku online jest w promo za 37,99zł Także odebraliśmy sobie za free w empiku Cytat:
Bardzo fajna jest ![]() Co do bajek to właśnie nie mieliśmy żadnych! Tutaj jest co prawda tylko parę, więc kolejny będzie Brzechwa do kupienia Muszę przejść się do rodziców i poszperać na strychu. Cytat:
![]() dla teściowej ![]() Cytat:
![]() Bry! Ja już od 6.30 na nogach, nie mogłam już zasnąć ![]() Pozmywałam (nie było już czystej łyżeczki ), poszłam na zakupy, zrobiłam śniadanko. Teraz każde z nas romantycznie siedzi przed swoim kompem Zaraz wstawię fasolkę po bretońsku, a potem... idziemy sprzątać piwnicę A tam Sodoma i Gomora Ale musimy, koniecznie już musimy, bo odkładamy to od paru m-cy, a przecież wózek tam będzie! W tej chwili nawet tam nie idzie wejść - i nie przesadzam! Także przydadzą się telepatyczne ręce do pomocy ![]() Tak w ogóle nie ma już u mnie nigdzie Elle ani InStyle, a jest tam zniżka do Badury - upatrzyliśmy buty dla męża i zniżka potrzebna ![]() Mam co prawda Twój Styl i tam też jest zniżka, ale na wybrane modele A w Elle i InStyle na weekend wcześniej jest na całą kolekcję. Nie ma któraś z Was może którejś gazety i nie chciałaby mi wyciąć i wysłać listem? Pokryję koszty wysyłki ![]() No to tyle... Wcinam rurki nadziewane kremem kakaowym ![]()
|
|
#3419 |
|
Zadomowienie
|
dzidzia jaki on cudowny taki malutki a na tym zdjęciu z otwartymi oczkami takiem maleństwo bezbronne
|
#3420 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje wszystkich wczorajszych tygodni i wizyt
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje ![]() Udanej zabawy weselnej!!!! Cytat:
bo ja tam nie wierzę dopóki się nie przekonam ![]() Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:40.

KCIUKI DLA ANI 
Jeszcze razem wylądujecie na porodówce 

- posegregowałam na białe i kolor i wyprałam pierwszą turę. Na pierwszy ogień poszły białe - ledwo do pralki zmieściłam 

za udane wizyty

Muszę przejść się do rodziców i poszperać na strychu.