|
|
#31 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zazdrośnice, część 69
Cytat:
Mój tak się znalazł i to jeszcze był na białym rumaku ![]() Ty stara???Dobre! ![]() ![]() ![]() To co ja mam powiedzieć??? Zaręczysz się już niedługo, ja Ci to mówię ![]() ![]() ![]() Mam dwie spore rany, nie wyglądają typowo jak poparzone i pęcherze, wygląda nieciekawie, martwie się...w nd posmarowałam pantenolem a teraz niczym nie smaruję, boję się, że może się to zacząć jeszcze bardziej paprać...mam tylko lekki opatrunek, z jednej strony mi to pomaga, z drugiej sobie szkodze, bo przy zmianie naruszam na nowo ranę i proces gojenia zaczyna się od nowa, czyli jest bez sensu i nie wiem co robić... A za godzinkę zaczynam weekend! Cytat:
Edytowane przez margueri Czas edycji: 2013-09-27 o 14:17 |
||
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja jestem zła na TŻ miałam ostatni (no, pozaweekendowy ) dzień wakacji spędzić z nim, ale wczoraj wyszło, że musi odebrać brata ze szkoły i się nim zająć potem.. I ok, nie miałabym z tym problemu, gdyby nie to, że matka TŻ - w moim mniemaniu - decydując się na macierzyństwo w późnym wieku założyła sobie, że dziecko (po części) wychowa starsze rodzeństwo. Ona sobie wychodzi na tańce, a ktoś musi z nim zostać, więc albo TŻ albo jego siostra są w tym momencie uziemieni. Dla mnie zrozumiałe byłoby, gdyby chodziło o dłuższe zostanie w pracy, wizytę u lekarza, a nie przyjemności.. Ona ma drugą młodość a jej starsze dzieci mają rezygnować ze swojego życia. I nawet nie boli mnie to, że został z bratem, bo wiem że go kocha i jest dla niego ważny. Boli mnie, bo spytałam czy chociaż próbował, czy mówił, że ma już plany na ten dzień - on po prostu się zgodził odstawiając mnie na bok. Na zasadzie "N. zrozumie a matka nie". Mam już tego dość, od kilku lat jest ten sam scenariusz... Nie wiem, może to ja jestem dziwna ![]() No to się wygadałam, teraz zrobię sobie pyszną karmelową kawkę na poprawę humoru
What you're drinking? Rum or whiskey? Now won't you have a Double with me? I'm sorry I'm a little late I got your message by the way I'm calling in sick today So let's go out for old time's sake Edytowane przez Organzza Czas edycji: 2013-09-27 o 14:21 |
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Nie bedzie gipsu. Moj lekarz wlasnie oddzwonil i rozmawial z konsultantem z A&E i to nie jest zlamana kosc tylko fragment kosci sie odlamal (matko, nie wiem jak to napisac po polsku, zeby to mialo sens
). Mam nosic opaske uciskowa i starac sie chodzic, brac przeciwbolowe a w domu lezec z noga w gorze i jesli przez tydzien nic sie nie zmieni albo moja stopa nabierze dziwnego koloru, bol sie zwiekszy albo bede miec dziwne czucie w palcach u stopy mam wrocic. Czyli w sumie nic nowego, ale przynajmniej leki mam mocniejsze
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja zamelduję się w nowym wątku, choć w starym jeszcze mam duuuużo do nadrobienia
Ale choć tu postaram się być na bieżąco ![]() Stefcia, współczuję migreny ![]() Simply, ale masz przeboje z tą nogą...
|
#35 |
|
Konto usunięte
|
Heloł
Czy tylko mi się wysypała aplikacja na telefon? Aaa, no i będzie mi miło, jak ktoś mnie na listę wpisze :P |
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b276cf7d045b24ab4154d1e 231f6ab4a04fdd640;4302069 3]Heloł
Czy tylko mi się wysypała aplikacja na telefon? Aaa, no i będzie mi miło, jak ktoś mnie na listę wpisze :P[/QUOTE] done
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() serio? no dobra ![]() to bierzesz.... marchewkę.... mogą 2,3,4 - ile chcesz i ścierasz ją na tarce o grubych oczkach. Potem bierzesz, uwaga...... jabłko obierasz je ze skórki i ścierasz na tarce do tej samej misko, gdzie już jest marchewka dodajesz łyżkę, albo dwie oleju/oliwy (ja wolę olej osobiście) i mieszasz to razem ze sobą. No i..... już ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Bulgotka dzisiaj na widok miski i łyżki dostała takiej chichrawy, że aż mnie ubawiła. A marchewkę wciągnęła nosem niemalże w ilości pół słoiczka. Nie wiedziałam, że ona ma taki apetyt ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Jedziemy jutro oglądać dwa domy wczoraj tworzyliśmy wizję i rozmarzyliśmy się na temat, jak to fajnie będzie kupić grabie i grabić liście
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Gwizdak, mam zaległości, już rozszerzasz Bulgotce dietę? Dlaczego?
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
bo pediatra kazał
![]() Bo mało przybiera na wadze. W ciągu ostatniego m-ca tylko 400g. Ona b. szybko rośnie w długość i możliwe, że energii z samego mleka już jej brakuje. Ona teraz waży tylko 4900g. Jak na 4,5 miesięczne dziecko trochę mało. Nawet na 3 miesięczne dziecko (wg wieku korygowanego) trochę mało
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć jeśli chodzi o przybór wagi, to nasza położna jakieś 1,5 miesiąca temu mówiła nam, że teraz już tempo przybierania może zwolnić i wynosić właśnie 400-450 g miesięcznie. Bulgotka faktycznie nie waży dużo, ale chyba Mrówka też jest drobna? Ty zresztą też ![]() My wczoraj daliśmy małej posmakować jabłko ze słoiczka, wielkiego wrażenia na niej nie zrobiło, więc z rozszerzaniem diety, zgodnie z planem, jeszcze poczekamy. Prawie cały słoiczek tatuś zjadł ze smakiem
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno jej stałe posiłki nie zaszkodzą ![]() Nasza wyrównała i teraz już wzrost, wagę i obwód głowy ma między 10 a 25 centylem.
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ponieważ jak już pisałam nie potrafię obiektywnie ocenić jej przypadku, postanowiłam ufać lekarzowi
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
hmm część 69
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No OK, zrobię w weekend ![]()
I tak płynie czas... I dzień do dnia niepodobny... Edytowane przez magda2109 Czas edycji: 2013-09-27 o 17:25 |
|
|
|
|
#46 | ||
|
Zakorzenienie
|
Melduję się. Oby ta część była owocna i szczęśliwa dla wszystkich zazdrośnic
Jovi fajne te żyrafki ![]() Cytat:
Prostownica kosztuje ponoć 499zł ![]() Impreza zapowiada się fajnie. Jakbym miała bliżej to wpadłabym bo menu brzmi smakowicie ![]() [1=b276cf7d045b24ab4154d1e 231f6ab4a04fdd640;4302069 3]Heloł Czy tylko mi się wysypała aplikacja na telefon? [/QUOTE] Miałam pytać o to samo. Cytat:
Simply biedactwo Mam nadzieję, że z nogą będzie ok. Ten odprysk brzmi groźnie. Gwizdak powodzenia z szukaniem domu. |
||
|
|
|
#47 |
|
✌
|
Witam Was wszystkie.
Ja to chyba będę musiała całkowicie zrezygnować z tego wątku (raczej z podczytywania go, bo nie nadążam za Wami Kochane w pisaniu ) bo mój TŻ to coś gorszego niż ZSK.
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() witam się z Wami w nowym wątku i cieszę się, że już piątek..dokonałam w tym tygodniu wielu rzezy niemożliwych, z czego jestem niesamowicie dumna, ale czas się zdrzemnąć
|
|
|
|
#49 | ||
|
Zakorzenienie
|
Simply biedactwo
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() HEJKA!!!
|
||
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
tempo spadło więc jest spora szansa na to
![]() Simply mam nadzieje że na opasce elastycznej się skończy i że przestanie Cię boleć choć trochę melduje się w nowej części moja ósemka chyba wyczuła że sie urlop zbliża bo znowu daje o sobie znać
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Britni, Ty to powinnaś avka zmienić
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojj osemki sa do pupy
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
No! Teraz bomba
![]() W końcu, po długiej przerwie udało mi się popełnić wpis na Mrowisku Zapraszam
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
melduje sie
![]() postaram sie byc na biezaco
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() dziś soobota |
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Spałam do 9 Szok!
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
ależ tu dziś spokój
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
hewj, nadrobię kiedyś tam, kiedykolwiek. wpadłam powiedzieć, że jestem w lesie, a za 4 godziny goście. no i że P. jest kochany, wczoraj zaziębił mi się pęcherz, tak jakoś natychmiastowo to było. wzięłam więc gorącą kąpiel, ale to nie dość, że nie pomogło, jeszcze chyba zaszkodziło, bo pierwszy raz w życiu miałam krew w moczu... wystraszyłam się, nafaszerowałam uroseptem, no i czekałam. Luby dostał stresa niezłego, ja już zasnęłam, ale P. mnie budził co chwilę, nie mogąc spać. Mówi mi: "tak płytko oddychasz, chciałem sprawdzić, czy wszstko w porządku" itp. To było słodkie
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- |Grape, odpisze w poniedziaek |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.

) dzień wakacji spędzić z nim, ale wczoraj wyszło, że musi odebrać brata ze szkoły i się nim zająć potem.. I ok, nie miałabym z tym problemu, gdyby nie to, że matka TŻ - w moim mniemaniu - decydując się na macierzyństwo w późnym wieku założyła sobie, że dziecko (po części) wychowa starsze rodzeństwo. Ona sobie wychodzi na tańce, a ktoś musi z nim zostać, więc albo TŻ albo jego siostra są w tym momencie uziemieni. Dla mnie zrozumiałe byłoby, gdyby chodziło o dłuższe zostanie w pracy, wizytę u lekarza, a nie przyjemności.. Ona ma drugą młodość a jej starsze dzieci mają rezygnować ze swojego życia. I nawet nie boli mnie to, że został z bratem, bo wiem że go kocha i jest dla niego ważny. Boli mnie, bo spytałam czy chociaż próbował, czy mówił, że ma już plany na ten dzień - on po prostu się zgodził odstawiając mnie na bok. Na zasadzie "N. zrozumie a matka nie". Mam już tego dość, od kilku lat jest ten sam scenariusz... Nie wiem, może to ja jestem dziwna 

wczoraj tworzyliśmy wizję i rozmarzyliśmy się na temat, jak to fajnie będzie kupić grabie i grabić liście