Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-27, 22:04   #2731
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

znów biorę zabawki i wracam spod kulonym ogonem do mojej piasownicy kochanej
(może jesień, może codzienny dzień świstaka, może wtorkowy neurolog dziecka, może fakt, że dziecko nie chce nic jeść poza cycem a potrzeby ma coraz większe, bo o cyca woła częściej niż co 2 godziny 24/24... WYBACZCIE )

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość

dziewczyny proszę Was o radę.
Ponieważ pomału podejmuję próby zwiększania aktywności po leżakowaniu to mam watpliwości co do "plamek".
nie ma pierdołowatych pytań w ciąży po #. nie ma.

lekarz kazał Ci zwiększać aktywność? cóż to za kurs?
podczas plamień (których przyczyny nigdy nie poznałam...) miałam leżeć jak najwięcej (paraliżował mnie też strach, więc było łatwiej...). Moje plamienia/nitki unormowały się ok. 12 tc. Potem czasem była krew w gaciach, ale już były insze powody.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 22:14   #2732
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

Cytat:
Napisane przez Ofiera Hellp Pokaż wiadomość
Moja koleżanka z pracy ogłosiła dzisiaj, że jest w ciąży. Wiem, że powinnam się cieszyć, ale już zaczynają się dyskusje jaki lekarz, który tydzień, kiedy poród. Boże, jakie to dla mnie ciężkie... A do tego tekst, że może dołączę do niej "do pary" ;( Gdyby to było takie łatwe i zależało tylko od mojej zachcianki... ;( Jacy ludzie są nie taktowni... A może to ja jestem przewrażliwiona... Na pewno jestem... Co nie zmienia faktu, że łzy napłynęły mi do oczu.
Dla każdej z nas tego typu informacje były ciosami i chyba każda z nas była na tym punkcie przewrażliwiona, więc rozumiem.. (kiedy ja straciłam maleństwo, kuzynka była w ciąży, tydzień po moim wyjściu ze szpitala widziałyśmy się na świętach; ona za parę miesięcy urodziła a ja musiałam trochę dłużej poczekać).

Swoją drogą cały czas boli mnie pojawiający się od czasu tekst, że nie sztuką jest dać życie... Nie raz na prawdę mam ochotę wykrzyczeć komuś jak bardzo się myli..

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
(może jesień, może codzienny dzień świstaka, może wtorkowy neurolog dziecka, może fakt, że dziecko nie chce nic jeść poza cycem a potrzeby ma coraz większe, bo o cyca woła częściej niż co 2 godziny 24/24... WYBACZCIE )
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 22:19   #2733
fiolusiek
Zakorzenienie

Pani A jakie smaki już Michaś próbował?
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 22:19   #2734
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

iza24
fiolusiek
pani22ka
dziękuję za odpowiedzi. grzecznie wracam pod kołdrę...
Cytat:
lekarz kazał Ci zwiększać aktywność? cóż to za kurs?
nie to nie lekarz, to moje chojractwo. głupota może.

dobrej nocki dziewczyny
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 22:46   #2735
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Pani A jakie smaki już Michaś próbował?
chyba wszystkie ale za żółtko się obraża, grudki powodują focha stulecia, małe słoiczki (i owocowe, i warzywne) je po pół dziennie - żaden "dodatkowy posiłek" nie wypiera cyca a wręcz przeciwnie. rozjusza go i chce cyca jeszcze bardziej i jeszcze częściej ... ostatnio (przez przypadek) się okazało, że to nie jest tak, że mój syn je pół małego słoiczka mięsnego, bo jest niejadkiem. On jest wege. Wciąga 190 ml warzyw za jednym posiedzeniem. Tylko skąd wtedy ma czerpać żelastwo (pozostaje actiferol...)?!

(Perse, Michaś miał już ze 4 razy morfologię robioną. jestem w ciężkim szoku, że Ci z łaską pobierano i posyłano od Annasza do przychodni.... W ogóle z pobieraniem z głowy, poza szpitalem, pierwszy raz się spotkałam/przeczytałam... Jak T. był tyci to ja krzyczałam, by mu z żyły pobierali - rach ciach i po sprawie. Teraz miał wyciskane i nawet nie zajęczał...)

Cytat:
grzecznie wracam pod kołdrę...

nie to nie lekarz, to moje chojractwo.
e, to wracaj. i skonsultuj kwestię z lekarzem. być może wcale nie będziesz musiała wieść życia płaszczki. ale niech Ci ktoś to "klepnie"

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 22:49   #2736
Hosenka*
Zakorzenienie

Kubek: nie bada. Na polowkowym pytałam lekarke o te przepływy to odp że dopiero od ok 30 tyg się je bada a teraz tylko te w obrębie dziecka -przez serce, mózg. Nie wiem nawet czy się dobrze dogadalysmy.

Hope: ja też bym nie ryzykowała. Lezalam prawie 2,5 miesiąca, wiem że Cię donosi, sama często to tu pisałam, chciałam od razu wracać do pracy a ostatecznie dalej jestem na zwolnieniu. Chodzić mogę ale i tak nie wolno mi sprzątać odkurzac podnosić, więc najwięcej leze, sama wychodzę na max pół godziny.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 23:08   #2737
fiolusiek
Zakorzenienie

Pani U nas hitem była rybka w słoiczku Gerbera. Na grudki też ma jeszcze czas. A co do zastępowania posiłku cycem to u nas też to różnie bywa, choć już jest lepiej.
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 23:45   #2738
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Pani Twój Michas chce pierś chociaż, a Artus mi robi takie cyrki ostatnio przy butli, ze mi sie wyć chce. Wypije 50 ml i jak mu chce dac dalej, to jest dziki wrzask. Muszę go uspokajać i nie raz dawać pić na stojąco, lulajac go... (Potem pije dobrze, kończy na raz). Dziś tak sie wnerwil, ze mi wytracil butle z reki, dostał mlekiem w oczko i dopiero była histeria.. Nie przy każdym karmieniu tak jest. Już miałam tak kilka razy, ale przeszło, od wczoraj od nowa....

Co do morfologii, aż mnie trzęsie na samo wspomnienie i na myśl o powtorce.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 23:52   #2739
eseska
Zakorzenienie

MEASIA!!!!!!!!!:cmo k:wkurz jak najbardziej uzasadniony i domyślam się ze boli bardzo.
Cytat:
Eska Wiesz co czytałam, że do usypiania nie powinno się dwać smoczka to wtedy dziecko nie będzie się dopominać. A dzisiejsza noc masakra. Nie wytrzymałam i dałam. Idą nam dwójki
to my do 18rz będziemy chyba na smoczku- bo ja w ciągu dnia nie daje ale do usypiania musi być.

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość

no bo teraz nie było dr i nie dogadaliśmy się co do planu a teraz jak będzie we wtorek, to już za późno na clo (9dc) no i kiedy napisałam czy mogę iść do innego gina na monitorowanie (żeby zobaczyć czy torbiel się wchłonęła i czy mogę wziąć clo), to nie odpisał...i ja nie zadzwoniłam, bo mi głupio było

straszna pogoda - deszcz leje i zimno... brrr...na szczęście mąż włączył piec i w domku przy kawce, i w ciepełku relaksujemy się wreszcie piątek, piąteczek, piątunio nowy tekst tżta: "idziemy do łózia zrobić łobuzia" może się wreszcie uda
RENA! może lekarz strzelił focha ze chcesz isc do innego? Przytul am mocno. A tekst męza super!!!

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość

ja dziś bez sił i humoru. wczoraj byłam w odwietkach i wyć mi się co parę minut chciało
w pracy po prostu mordęga przez ten remont, padam ze zmęczenia
byłam u babci na cmentarzu i dałam upust emocjom
BERBIE!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Esia kiedy Wam peditara zalecila badania krwi? by my juz mamy 8,5mca i ani razu nie bylo badania krwi :/
KUNDZIA! nam zleciła miesiąc temu. ja poszłam do lekarza bo mi się waga Zosi nie podobała- wolno przybierala i mi trochę z centyli spadła i wtedy dostałyśmy skierowanie.

PANI!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 10:15   #2740
iza243
Zakorzenienie

Witam.FIOL moge iśc do mamy,ale jakoś nie chce nie czuję się tam dobrze.Siedze sobie w innym pokoju lekko wietrze,tż w sypialni działa i ma okna na ościerz pootwierane.PANI fajnie że jesteś

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 10:25   #2741
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Rena- oczywisicie ze możesz zamienić
dziękuję ciągle wchodzę do klubu i oglądam Twoje zdjęcia mam jeszcze jedną prośbę o radę powiedz mi co się robi w przypaku tak niskiego progesteronu...oprócz duphastonu coś się dostaje? może właśnie w tym tkwi mój problem z zajściem w ciążę i #????

Cytat:

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
RENA! może lekarz strzelił focha ze chcesz isc do innego? Przytul am mocno. A tekst męza super!!!
też tak pomyślałam, ale powinien to zrozumieć - miałam iść do niego, ale miał dyżur w szpitalu i nie przyjechał tu jest u nas raz w tygodniu tylko no trudno ten cykl przepadł - chyba, że matka natura zrobi ze mnie matkę i uda się naturalnie

Anitka odezwij się - jak się czujesz?? kiedy jakaś wizyta??

-----------------------------------------------------
ale się wyspałam mój nowy zakup - w postaci zatyczek do uszu - był cudownym pomysłem spałam jak zabita dosłownie a teraz słoneczko za oknem, ale zimno jak nie wiem co a ja z gorącą kawusią w ciepłym domeczku - uwielbiam to

komu kawusię - zbożową, sypaną, rozpuszczalną - robię wszystkie

Mateuszek -> cuda się zdarzają

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2013-09-28 o 10:29
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 10:28   #2742
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Esia - my tez smoczkowi.. Na poczatku Jakub plul smokiem dalej niz widzial, nie dalo rady go przekonac, ale jak calkowicie odstawilam od cyca mial straszna potrzebe memlania i polubil smoka. Dostaje prawie zawsze do zasypiania, na noc na spacer i w dzien. Zazwyczaj po zasnieciu wypluwa i zabieram. Jak ma takie dni ze koszmarnie sie piekli to dostaje przy przewijaniu ubieraniu. Za to moja mama daje mu jeszcze czesciej smoka niz ja... Trudno, bedziemy sie martwic potem i oduczac.

_________

U nas ciezkie dni. Histeria za histeria, nie moge zostawic go samego nawet na chwile bo straszny placz lzy ciekna a sporo jestem z nim teraz sama.. Chyba zabki cos sie ruszyly bo strasznie sie wscieka. Dentinox pozera razem z moim palcem, zazwyczaj pomaga na chwile. Ale pediatra mowi ze jeszcze poczekamy na zeby...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 14:18   #2743
Kubek29
Zadomowienie

Rena, życzę Ci takiego rosnącego brzuchola, jak najszybciej

Co do Twojego pytania to nie mam pojęcia. To zupełnie nie moja dzialka a i problemu takiego nie miałam, więc nie wiem. :/
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 15:21   #2744
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Barbie Lepiej Ci po tym odreagowaniu? Może powinnaś zrobić coś dla siebie jakieś zakupy czy fryzjer?
lepiej. nie mam ochoty na zakupy czy fryzjera. nie tego mi trzeba do szczęścia.
Cytat:
wstydziłabyś się tak nas zostawiać!
Cytat:
ale się wyspałam mój nowy zakup - w postaci zatyczek do uszu - był cudownym pomysłem spałam jak zabita dosłownie
a co ci do tej pory przeszkadzało spać?

ja dziś urwałam się godzinkę z pracy głowa mi pęka i nie wiem czy to do farb czy coś mnie łamie. na wszelki wypadek się trochę dziś pod kuruję.

Czytała któraś z was "Jeźdźca miedzianego" Simons?
Stary 2013-09-28, 15:25   #2745
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

rena5, pytanie nie do mnie, ale odpowiedz nie jest trudna,
Na niedomoge progesteronową daje sie zarowno duphaston, jak i, albo przede wszystkim luteine/ utrogestan/ lutinus dopochwowo lub podjęzykowo. Dawka zalezy od problemów, jakie posiadasz. Nic wiecej na to sie nie zleca. Zapytaj ginekologa, jaka dawka bedzie dla Ciebie odpowiednia (po przedstawieniu badan oczywiscie)

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 15:55   #2746
Kubek29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Na niedomoge progesteronową daje sie zarowno duphaston, jak i, albo przede wszystkim luteine/ utrogestan/ lutinus dopochwowo lub podjęzykowo. Dawka zalezy od problemów, jakie posiadasz. Nic wiecej na to sie nie zleca. Zapytaj ginekologa, jaka dawka bedzie dla Ciebie odpowiednia (po przedstawieniu badan oczywiscie)
Chyba jednak jest trudne, bo w leczeniu niedomogi lutealnej nie stosuje sie tylko preparatów z progesteronem ( a same takie wmienilas i napisałas ze nic wiecej...)

Najlepiej wszystko upraszczac... nie zawsze mieć racje a i jeszcze przy tym byc złośliwym.
Nie rozumiem czemu zawsze jak cos napiszesz to musi to byc z przytykiem i z wyższością.

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-09-28 o 15:56
Stary 2013-09-28, 15:58   #2747
Konto usunięte

Ja przyznaję, daję często smoka. Ale wolę smoka niż zanoszenie się od płaczu. Z reguły do zasypiania też.

I wykrakałam, dostałam @ dziś....
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 15:59   #2748
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Kubek, oj tam, czepiasz sie

Jak sie ma za malo progesteronu to lekarze specjalizujacy sie w leczeniu nieplodnosci zlecaja duphaston + luteine albo utrogestan albo lutinus dopochwowo.
I nie jestem zlosliwa, ale po prostu przeszlam przez takie leczenie i skoro wiem, to moge sie podzielic swoja wiedza
A skoro napisalas, ze nie masz o tym pojecia, to czemu teraz mnie pouczasz? Zluzuj

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 16:06   #2749
Kubek29
Zadomowienie

Nie mam pojecia na tyle, zeby komus doradzac i sie na ten temat rozwodzic, nie jestem specjalista ani żadnej praktyki w leczeniu takich problemów nie mam.

Natomiast mam pojęcie o medycynie na tyle, zeby farmazony prostowac

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-09-28 o 16:10
Stary 2013-09-28, 16:54   #2750
iza243
Zakorzenienie

Dziewczyny od kilku dni jak wbijam zastrzyki z insuliny w prawą noge(zmieniam)to mam ciągłe uczucie odrętwienia tej nogi.Od kilku dni to nie ustępuje.Zaczynam się martwićCzy któraś z was wie co to może być?

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 17:13   #2751
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
a co ci do tej pory przeszkadzało spać?
ja ma słaby sen generalnie - budzi mnie wszystko - np. szczekanie psa za oknem, chrapanie męża, przejeżdżający samochód nawet

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Chyba jednak jest trudne, bo w leczeniu niedomogi lutealnej nie stosuje sie tylko preparatów z progesteronem ( a same takie wmienilas i napisałas ze nic wiecej...)

Najlepiej wszystko upraszczac... nie zawsze mieć racje a i jeszcze przy tym byc złośliwym.
Nie rozumiem czemu zawsze jak cos napiszesz to musi to byc z przytykiem i z wyższością.
przykro mi to napisać, ale też mam takie wrażenie ...

Cytat:
Kubek, oj tam, czepiasz sie

Jak sie ma za malo progesteronu to lekarze specjalizujacy sie w leczeniu nieplodnosci zlecaja duphaston + luteine albo utrogestan albo lutinus dopochwowo.
I nie jestem zlosliwa, ale po prostu przeszlam przez takie leczenie i skoro wiem, to moge sie podzielic swoja wiedza
A skoro napisalas, ze nie masz o tym pojecia, to czemu teraz mnie pouczasz? Zluzuj
Elizka dzięki...z tego co czytałam są jeszcze inne leki np. castagnus...ale muszę to skonsultować z dr oczywiście...
pytanie było do Kubka, bo jej zawód powoduje, że mam do niej zaufanie w tej sprawie. Co nie znaczy, że nikt inny nie może się wypowiedzieć

Stary 2013-09-28, 17:38   #2752
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

pani, hosenka dziękuję za rady.
rena mam to samo z tym snem.. nawet jak sie obracam to sie budze a gdzie kupilas stopery? ja mialam tylko 1 porzadne ktore mama mi przywiozla zza granicy, ale dosc zuzyte juz sa kupilam inne ale wszytko slysze. ciekawa jestem
Stary 2013-09-28, 19:15   #2753
BERBIE
Zakorzenienie

piszę na fb z koleżanką, która jest 2 tygodnie przed porodem i znowu łapię doła czekam tylko kiedy padnie pytanie "a wy kiedy?"
Stary 2013-09-28, 19:26   #2754
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
piszę na fb z koleżanką, która jest 2 tygodnie przed porodem i znowu łapię doła czekam tylko kiedy padnie pytanie "a wy kiedy?"
to przykre.... rozumiem Cię... Ale niestety nic nie poradzisz. Jesteśmy na to skazane. Wiesz ja miałam przed tą ciążą tak samo ciężką akcję gdy nasi znajomi z ktorymi wszedzie jezdzimy oznajmili nam ze będą mieli dziecko... oczywiscie pogratulowałam ale potem cicho ryczałam pod nosem. I w dodatku teraz czuję się jeszcze gorzej bo w swoją ciążę znowu tracę wiarę, bo znów poplamiłam dziś więcej, i się boję, bo w mieedzycasie okazało się że przybyło wśród moich kolezanek takich nowin, moje 3 koleżanki są niemal w równej ciąży, wszyscy żartują w koło że będziemy z wózeczkami chodzić, a mnie to wcale nie bawi, bo ja nie jestem tego taka pewna... Wiem że może brzmi ten post egocentrycznie, ze przeszłam do mowienia o sobie, ale po prostu tak samo ku* mi teraz źle i nawewt mężowi nie powiem,bo nie chcę go martwić. jeszcze się oczytałam o # i koniec względnego spokoju. Współczuję Ci i myślę, że rozumiem co czujesz. Nawet teraz nie umiałabym z koleżankami rozmawiać normalnie o ciąży.
Stary 2013-09-28, 19:38   #2755
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
pani, hosenka dziękuję za rady.
rena mam to samo z tym snem.. nawet jak sie obracam to sie budze a gdzie kupilas stopery? ja mialam tylko 1 porzadne ktore mama mi przywiozla zza granicy, ale dosc zuzyte juz sa kupilam inne ale wszytko slysze. ciekawa jestem
w aptece kupiłam ja też budzę się kiedy się przewracam a czasem nawet kiedy sama chrapnę kupiłam takie które zmieniają kształt - parafinowe czy coś - jak wcisnę to nic nie słyszę nawet nie słyszałam jak mąż wstawał dziś z łóżka i się ubierał w sypialni

Cytat:
wiem co czujesz...
--------------------------------------------
nie miałam pomysłu na kolację, to upiekłam bułeczki drożdżowe pełnoziarniste z serem żółtym i ziołami prowansalskimi

Stary 2013-09-28, 19:39   #2756
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
nie miałam pomysłu na kolację, to upiekłam bułeczki drożdżowe pełnoziarniste z serem żółtym i ziołami prowansalskimi
skad ty bierzesz energię? ja wyprosiłam tż o kanapki
Stary 2013-09-28, 19:48   #2757
Konto usunięte

A u nas obiad robił Tż i całkowicie wszystko spie.przył.

Najpierw chciał smażyć kotlety na maśle, położył je na suchej patelni, w końcu je jakoś tak usmażył, że były niedopieczone, o czym dowiedziałam się, jak już zjadłam 2 kawałki
Z kolei na cukinię masło spalił i mam czarny garnek.
Jedynie kaszę (w woreczkach) ugotował dobrze, no ale co to za filozofia. Oczywiście wszystko z awanturą, że on się do tego nie nadaje. Ale z dzieckiem się również nie pobawi, bo.. właściwie już nie wiem; fakt, że Artuś jest dzisiaj marudny, ale ja się zajmuję nim 24h/dobę 7 dni w tygodniu, a on nie umie jednego popołudnia.... I się nieźle pokłóciliśmy, mi się odechciało tego obiadu, jak zobaczyłam ten niedosmażony kotlet i w ogóle jest bosko.

Teraz robi to, co lubi najbardziej i umie najlepiej, czyli siedzi przed kompem :/
Stary 2013-09-28, 19:57   #2758
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
skad ty bierzesz energię? ja wyprosiłam tż o kanapki
sama nie wiem skąd ale ja robię takie "szybkie" rzeczy - zbyt "długie" i skomplikowane ostatnio mnie odstraszają

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43037873] Ale z dzieckiem się również nie pobawi, bo.. właściwie już nie wiem; fakt, że Artuś jest dzisiaj marudny, ale ja się zajmuję nim 24h/dobę 7 dni w tygodniu, a on nie umie jednego popołudnia.... I się nieźle pokłóciliśmy, mi się odechciało tego obiadu, jak zobaczyłam ten niedosmażony kotlet i w ogóle jest bosko.

Teraz robi to, co lubi najbardziej i umie najlepiej, czyli siedzi przed kompem :/[/QUOTE]
ale co - wcale się synkiem nie zajmuje??

Stary 2013-09-28, 20:04   #2759
Konto usunięte

Nie no ogólnie to trochę tak (w proporcji ja 95, on 5% - albo nawet nie)...

Dzisiaj stwierdził, że już nie da rady, bo Artek sporo marudził. No to skoro tak, to robi obiad. I widzisz, jak to się skończyło...
Stary 2013-09-28, 20:07   #2760
wadera4
Wtajemniczenie

Dziewczyny ja tylko na chwilkę, zameldować, że mamy bycusia
Nie obyło się jednak bez weterynarza, bo cielę nie dość, że szło tyłem, to jeszcze było skręcone. Ale wielki jest

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości