|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Wróciliśmy wlasnie do miasta. Byliśmy u teścia i na grzybach Nawet trochę znaleźliśmy, tak ze 4-5 sloiczkow marynowanych powinno z tego byc. A chodziliśmy tak ze 2 godziny. Ale jednak ciagle schylanie trochę mnie wykończylo. I glaskalam słodkie, miesięczne szczeniaczki. Cudowne były, cała siódemka :love kukurydziana rozumiem Twoje oburzenie co do karmienia dziecka w toalecie, ale jednocześnie uważam, ze karmienie z cała piersią na wierzchu (co widziałam nie raz i nie dwa) jest grubą przesadą. I tez trudno mi uwierzyć, zeby karmienie dziecka poza domem mogło byc dla niego jakimś szczególnym stresem - ostatecznie nie ma bezpieczniejszego miejsca niz matczyna piers Co do pęcherza - w dzien biegam non stop, w zasadzie cały czas czuje parcie na pecherz, ale niewiele z tego wynika. Natomiast noce o dziwo przesypiam, budzę się zazwyczaj raz, ale zdarzają sie takie, kiedy nie wstaje w ogole.
|
#3632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
przed ciążą to ja przy trzecim browarze szłam na pierwsze siku a teraz po połowie szklanki wody lecę jak emerytka
|
|
#3634 |
|
Rozeznanie
|
nosz k.... chyba mnie zaraz trafi
znowu nie ma gorącej wody ![]() właśnie to jest między innymi przyczyna mojego południowego nerwa ![]() no nic pozostaje mi nadrabiać ![]() a posta może napisze jeszcze raz |
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
zgłodniałam po tych zakupach- mąż mi właśnie pierogi ruskie odsmaża
wchłonę cały talerz z tłuszczykiem- mniammmm
|
|
#3636 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3637 |
|
Zadomowienie
|
magnusia smacznego
![]() dzisiejszy tekst dnia mojego męża? że teraz zamiast "brawo Jasiu" mówić jak mi coś spadnie/chlapnie czy coś innego dziwnego zrobię powinnam mówić "brawo Kaziu" skoro twierdzę, że to wina syna, że mam taką gapę ![]() ![]() muszę się zdrzemnąć, pewnie się rano odezwę, dobranoc dziewczyny )
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-09-28 o 21:33 Powód: ortografia |
|
|
|
#3638 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3639 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3640 | |||||
|
Zadomowienie
|
Jak dobrze że zaraz się położę spać...normalnie mam już dość tego dnia
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dla mnie to nie była komfortowa sytuacja i widziałam, że dla innych też nie. Cytat:
Co do tej bezsenności to mi póki co minęła i praktycznie całą noc przesypiam. Zdecydowanie lepiej śpię jeśli wywietrzę sobie pokój przed spaniem i w ogóle jak pochodzę po dworze. Cytat:
wystarczy, że wstanę i...muszę do wc![]() Cytat:
|
|
#3641 | |
|
Rozeznanie
|
o taką: http://www.mothercare.com/Mothercare...%20your%20body
Nadaje się do sutków maltretowanych przez ssaczka, to teraz też się nada. [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43037595] Na szczęście dzisiaj w końcu wolny wieczór i czas dla siebie Czy u Was też taka okropna pogoda? Jest okropnie zimno i będę musiała kupić kurtkę którą dam radę dopiąć.[/QUOTE]Pogodę dziś mieliśmy super - prawie 20st i słońce. Jak w lecie. Cytat:
My dzisiaj byliśmy w SR. Temat - opieka nad noworodkiem. Szczególnie przewijanie i kąpanie lalki wzbudzało salwy śmiechu. Obawiam się, że w życiu już tak zabawnie nie będzie. W ogóle muszę pochwalić swojego męża, chodzi ze mną dzielnie i nie narzeka, mimo, że nie wszystko rozumie. Ale on bardzo chciał tego dziecka i wiem, że będzie świetnym tatą. |
|
|
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostałam wczoraj potwierdzenie ze szkoły rodzenia - zaczynamy 17 października. Mam nadzieje, ze bedzie fajnie. Na razie kuszą mnie głownie worki sako, na których siedzi się podczas zajęć
Swoją drogą zaczynam się martwić, ze skończy się cesarką Jakos do wczoraj w ogole nie brałam tej ewentualności pod uwagę, po prostu wyparlam z głowy
|
#3643 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3644 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Melduję się po długiej nieobecności Starałam się trochę nadrobić, ale tak dużo piszecie że ogarnęłam tylko ostatnie kilka stron <przeprasza>U mnie sporo się działo, imprezka w domu, wizyta u Rodziców - też byłam na grzybach z Mamą i jakimś cudem nawet kilka znalazłam W czwartek byliśmy pierwszy raz na zajęciach w szkole rodzenia i akurat były zajęcia o porodzie. Tż trochę przerażony był na filmiku z porodu, mnie też to straszzznie przestraszyło, ale ogólnie fajne zajęcia Aaaaa u mnie też już 27 tydzień...kiedy to minęło? Cytat:
Na szczęście moja z mieszkania nie wychodzi, a jak jedziemy do rodziców to nie wychodzi poza podwórko i łatwo ją idzie zawsze znaleźć.Na szczęście już nie wstaję tak często - prawie całą noc potrafię przespać. Budzę się dopiero nad ranem (koło 5 - goni mnie do łazienki i Młoda się budzi i kopie jak szalona). W ciągu dnia jak wypiję więcej to często mnie też goni. |
|
|
|
|
#3645 |
|
Gang Iren
|
Widzę,że burzliwa dyskusja na temat publicznego karmienia.
To się wypowiem ![]() Karmiłam dwoje dzieci i wychodziłam często z domu,bywałam w różnych miejscach publicznych. Nikt nigdy nie widział mojej piersi podczas karmienia (poza osobami,które mogly widzieć jak mąż,mama) Uważam karmienie piersią za naturalną rzecz,ale również za rzecz intymną. Różni ludzie mogą mieć różne odczucia,więc należy to uszanować i naprawdę można wybrać miejsce ustronne trochę na uboczu oraz zrobić to dyskretnie.
|
#3646 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podobnie jak większość z Was również nie ma opcji, żebym przespała całą noc bez wstawania. Z reguły budzę się koło 2:00 - 3:00 i zawsze w okolicach 6:00. |
|
|
|
|
#3647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie robiłam sama tych pierogów- co TY ![]() mąż gotowiznę kupił a że mamy dobą garmażerkę w sklepie obok to na prawdę są pyszne idę spać- dobranoc
|
|
|
#3648 |
|
Rozeznanie
|
Ejani: nie mówiłam o wyjsciu na kilka h ze znajomymi, zeby oblać narodziny brzdąca - czyli tradycyjne pepkowe. Mówiłam o turne po polsce, jakie sobie moj tz zaplanowal, zaczynajac od Warszawy. A to juz zmienia postac rzeczy, bo moim zdaniem jego miejsce po porodzie powinno byc przy nas, kto ma nam pomóc? Wiem, ze samotne matki jakos sobie radza, ale skoro nią (może jeszcze?) nie jestem, to dlaczego mam pierwsze dni z małym przeżywać sama?... Zwłaszcza, ze nie rodze w miescie, w którym mam rodzinę. Sa tu rodzice tza ale to nie to samo. Zresztą o czym tu w ogóle mowa...
Co do karmienia - nie da się w takich sytuacjach z butelki? Pytam całkiem serio. Wychodze, wiem, ze nie bedzie mnie 5 h, małe będzie ze mną, więc odciągam mleko, pakuje w coś, co trzyma temperaturę i jak placze, to podaję butlę? Może zbyt wielka ze mnie optymistka... Potrzebuje pozytywów, niech się wydarzy coś dobrego
|
#3649 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Teoretycznie da się. Jednak nie każde dziecko cyckowe chce pić z butelki (tak miałam z córką),po drugie wychodząc na dłuższy czas i mając butelkę niewiele by mi to dało,bo i tak szukałabym miejsca,żeby pokarm odciągnąć,bo cycki by mi eksplodowały.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3650 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a do tego komoda malm jest bardzo pojemna ![]() Cytat:
jak będzie gotowe to wrzuć zdjęcia ![]() Cytat:
ale dokładnie tak jak napisałaś nie myśli o tym co bedzie później, dla niego nie ma żadnego problemu czy przeszkód. Będzie jakoś i tyle. Może właśnie taka uroda facetów, a my kobiety mamy skłonność w drugą stronę i niepotrzebnie się zamartwiamy... Kto wie![]() Cytat:
a zrobił to tak: rozkręcił go na części, starł farbę i lakier papierem ściernym, następnie skręcił nowymi śrubami ( te moje były już w kiepskim stanie, a jedna nawet urwana), zakitował dziury po śrubach i pomalowaliśmy go białą farbą łącznie z siedziskiem i oparciem( my mieliśmy taką z luxensa do drewna i metalu półmat zakupioną w leroy merlin). Jak co to służę pomocą ![]() Cytat:
bardzo się cieszę Cytat:
![]() A co do siusania chodzę dość późno spać ( nie mogę zasnąć) i ostatni raz idę do łazienki ok 1:00 i później mam spokój do rana do ok 8 chyba że przeciągnę do 9 ale przez dzień to już różnie bywa, raz co godzinę a czasami to pół dnia nie mam potrzeby
|
||||||
|
|
|
#3651 |
|
Gang Iren
|
Mi Bavaria jakoś nie specjalnie smakuje.
Za to Beck's tak. Nie wiem tylko czy w Pl jest? W takim kartonie kupuję po 6 pakowane: http://www.premierexports.co.uk/4077...er-6x275ml.jpg
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
wstałam, piję kawe i wysmarkuję gila z nosa- cholera znów mam karat i gardło zawalone
![]() jedziemy dziś z małżem na zakupy ubraniowe bo ja nie mam żadnego swetra w który się zmieszczę, małż portki chce kupić a i może dla Adasia coś upoluję ![]() pogoda u mnie kiepska- 7 stopni i wilgotno- błeeee miłego dnia
|
|
#3653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam dziś jakiś kiepski zoladkowo dzien. A nie zjadlam nic ciężkiego. W dodatku Tz chce pospać a ja bym już pogadala wiec całkowity konflikt interesów. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3654 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
śmieję się że ja się w swoje mieszcze ale Zuzka to już nie bardzo. U nas za oknem póki co dość słonecznie, tylko nie wiem jaka temperatura. Trzymam kciuki za udane zakupy ![]() ![]() Cytat:
i jakoś tak w żołądku mam dziwnie. Mój chłopina też śpi a ja mam nie mam ochoty nawet już leżeć i co tu zrobić? Pozostaje TV i Forum
|
||
|
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() u mnie też szarówa za oknem a dodatkowo taka mgła że własnego nosa na porannym spacerze z psem nie widziałam. Za to spotkała nas miła niespodzianka i znajomi zaproponowali nam odkupienie łóżeczka z materacem i całym wyposażeniem za śmieszne pieniądze uwielbiam oszczędności ![]() Cytat:
|
|
|
#3656 |
|
Gang Iren
|
Ja w większość swoich się mieszczę i mam ubrania z poprzedniej ciąży. Ale nowy ciuch też bym chciała. Może po weekendzie zaszaleję zakupowo
|
#3657 |
|
Zadomowienie
|
Heh, u mnie jak zwykle pogoda kiepska, jak wczoraj było ładnie tak dzisiaj już gorzej...
My wczoraj wieczorem siedzieliśmy u cioci na urodzinach, ale narzekać nie mogę bo było bardzo przyjemnie, w knajpie, jedzenie bardzo dobre, ja się nasłuchałam komplementów na temat tego jak to ja dobrze wyglądam ![]() był mój kuzyn z 3 miesięczną córcią i powiem Wam, że byłam w szoku jak on się nią zajmuje, tzn pozytywnym szoku, bo cały czas on się małą zajmował, co by jego żona mogła sobie odpocząć.... I tu mogę się odnieść do publicznego karmienia, bo akurat przyszło jej karmić małą, wzięła swoje krzesło i się odkręciła bokiem tak jakby... Nikomu to nie przeszkadzało, jej nikt nie zaglądał więc wszyscy mogli być szczęśliwi ![]() W ogóle w końcu czuję ruchy, może nie jakieś mocne i tylko wtedy kiedy spokojnie leżę, więc jestem o niebo spokojniejsza Pytanie do dziewczyn, które mają te kombinezony z H&M, kiedy planujecie w to dzieci ubierać? bo ja to kupiłam a teraz nie mam pomysłu kiedy w to ubierać Lenkę??? W domu za ciepło, na dworze raczej za zimno, dokupić do tego ten kombinezon-śpiworek? no bo co 2 na siebie zakładać? Może głupie pytanie, ale poważnie nie wiem..... |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3658 |
|
Gang Iren
|
Tajeczka a jaki to kombinezon? Nie zimowy? Pokaż,co?
U mnie ostatnie dni pogodna ładna się zrobiła. Wczoraj padało od rana i chłodno,ale później się wypogodziło. W dzień mamy temperaturę 18-20 stopni,więc fajnie. I zauważyłam,że jak u mnie ładnie to w Polsce nie bardzo i na odwrót.
|
#3659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3660 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Gosiu zazdroszczę pogody ![]() U mnie od rana pochmurno, chłodno i jeszcze coś chyba bojler nawala bo nie mamy ciepłej wody...rano leciała jeszcze letnia, a teraz lód dobrze, że nie zaczęłam myć włosów, bo spłukiwać się tą lodowatą wodą mało fajne by byłoMy dziś zamierzamy spędzić miły dzień poza domem wreszcie mąż ma wolne
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:03.

Nawet trochę znaleźliśmy, tak ze 4-5 sloiczkow marynowanych powinno z tego byc. A chodziliśmy tak ze 2 godziny. Ale jednak ciagle schylanie trochę mnie wykończylo.

16.06.2012 
wchłonę cały talerz z tłuszczykiem- mniammmm