Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-28, 21:54   #3841
201604261006
Konto usunięte

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

dziękuję
i gratuluje wszystkim innym które kupiły suknie!
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 22:01   #3842
mojakaren
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Boję się, że całe żółte nie będą pasować do białego pierścionka ...
Hm nie znam się na tym, ale nie wiem czy powinno się łączyć białe złoto i żółte złoto. W sensie, jak pierścionek jest z białego to już chyba należy się trzymać tego. Ja mam pierścionek z białego złota (zawsze taki chciałam) i na pewno pozostaniemy w tej tonacji.

ale być może są jakieś ciekawe połączenia? masz może jakieś przykładowe fotki bo ciekawa jestem

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 22:15   #3843
KasiaK_080290
Zadomowienie

ja mam pierścionek z białego złota i chcę obrączki z łączonego bo biżuterię z żółtego noszę BARDZO BARDZO rzadko a mimo wszystko chce żeby obrączka pasowała do tego i do tego TŻ chciał całe z białego
klasyka mi się podoba jak najbardziej ale dla mnie jednak łączone

http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,wielobarwne,173

o takie chcemy, niebawem wybierzemy się zmierzyć czy nam pasują

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 22:50   #3844
BlueOstrich
Przyczajenie

Witajcie Dziewczynki, można dołączyć? Ja także PMka 2014 (data wrześniowa, jeszcze w trakcie ustalania). Wspaniałe forum!
BlueOstrich jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 22:50   #3845
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Anesthesia

Dziękuję ;* A przymierzałaś już jakieś u jubilera? Warto sobie zobaczyć jak w zestawieniu wygląda. U mnie to dość ciekawie by wyglądało jakbym nosiła na jednym palcu z zaręczynowym. Jak ktoś chce to mogę wstawić zdjęcie zaręczynowego, ale jest bardzo delikatny ze względu na moje chude łapska .My od razu chcieliśmy klasyczne, ja mam z brylancikiem. To 4 mm. Na palcu TŻ prezentuje się bardzo ładnie, na moim palcu jakby gruba była
Nie przymierzałam jeszcze, pewnie dopiero wiosną będziemy wybierać Ale chyba nie będę nosiła na jednym palcu, choć kto wie... Pewnie właśnie wszystko wyjdzie "w praniu", u jubilera.
4mm to chyba wg mnie grubość idealna Tż ma dość "szczupłe" dłonie, ja z kolei takie średnie, więc wydaje mi się że ta sama grubość będzie nam odpowiadać.

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Hm nie znam się na tym, ale nie wiem czy powinno się łączyć białe złoto i żółte złoto. W sensie, jak pierścionek jest z białego to już chyba należy się trzymać tego. Ja mam pierścionek z białego złota (zawsze taki chciałam) i na pewno pozostaniemy w tej tonacji.

ale być może są jakieś ciekawe połączenia? masz może jakieś przykładowe fotki bo ciekawa jestem
No właśnie wg mnie biały pierścionek + żółta obrączka jednak nie pasują. TŻ jednak nie jest do końca przekonany do obrączek w 100% wykonanych z białego złota. Pewnie ostateczna decyzja padnie dopiero przy wizytach u jubilerów, ale dlatego też zastanawiamy się mocno nad łączonym złotem.

Moje typy póki co prezentują się jak w załączniku Z czego:
1 - podobają mi się i wydają mi się dość oryginalne, bo zwykle proporcje są odwrócone
2 - dość typowe dla łączonego złota
3 - mają w sobie "cosia"
4 - chyba mój ideał, niby złote, klasyczne, ale pewna korespondencja do białego złota jest... muszę je zobaczyć na żywo Jestem stasznie ciekawa, jak się prezentują w Aparcie, ale koniecznie będę chciała je przymierzyć...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obrączki.jpg (49,7 KB, 49 załadowań)
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 22:55   #3846
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
1 - podobają mi się i wydają mi się dość oryginalne, bo zwykle proporcje są odwrócone
3 - mają w sobie "cosia"
4 - chyba mój ideał, niby złote, klasyczne, ale pewna korespondencja do białego złota jest... muszę je zobaczyć na żywo Jestem stasznie ciekawa, jak się prezentują w Aparcie, ale koniecznie będę chciała je przymierzyć...
A ten pierwszy model to nie ma przypadkiem środka z czerwonego złota?
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 22:56   #3847
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
ja mam pierścionek z białego złota i chcę obrączki z łączonego bo biżuterię z żółtego noszę BARDZO BARDZO rzadko a mimo wszystko chce żeby obrączka pasowała do tego i do tego TŻ chciał całe z białego

też takie mi się podobają
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 23:32   #3848
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:

My mamy właśnie takie, tydzień temu je odebraliśmy, dokładnie ten wzór!
Mam zdjęcia jak one wyglądają na żywo i na palcu, więc jak chcesz to się do mnie odezwij na priv to Ci prześlę, będziesz miała porównanie zdjęcia katalogowego z tym jak to jest na żywo

Pierścionek też mam z białego złota. Mieszana obrączka moim zdaniem pasuje

Grubość 5 mm, i ja i TŻ. Mam bardzo szczupłe palce i malutkie, ale fajnie pasuje mi te 5 mm Mi zależało, żeby była dość szeroka ta obrączka, bo pierścionek mam bardzo wąski i to mi się średnio podoba.

Edytowane przez monikkad
Czas edycji: 2013-09-28 o 23:35
monikkad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-28, 23:41   #3849
KasiaK_080290
Zadomowienie

monikkad wysłałam pw pamiętam, pamiętam, że masz ten model
uważam tak samo jak Ty, że łączone złoto będzie pasowało do białego pierścionka i też mam szczupłe palce, mam nadzieję, że będą pasowały

fajny kuferek na koperty, trochę gadżet ale praktyczny w tym dniu
http://www.zaproszenia.com.pl/p1091,142,kufer-na-koperty-kremowy.html

zaręczynowy mam taki dokładnie: http://wkruk.pl/product-pol-2308185-PIERSCIONEK.html

7.06.2014

Edytowane przez KasiaK_080290
Czas edycji: 2013-09-28 o 23:46
Stary 2013-09-29, 00:39   #3850
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlueOstrich Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczynki, można dołączyć? Ja także PMka 2014 (data wrześniowa, jeszcze w trakcie ustalania). Wspaniałe forum!
witaj i opowiedz coś o Was
ile jesteście ze sobą, kiedy się zaręczyliście, co już macie ustalone ?

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-09-29, 08:30   #3851
asia1206
Raczkowanie

BlueOstrich Witaj

Kochane gratuluje wszystkim zakupu sukien ślubnych ja póki co jeszcze jestem daleko w lesie,ale wiem co pi razy drzwi chce,a co zdecydowanie odpada

KasiaK_080290 śliczny ten Twój pierścionek

monikkad tak jak Ty celuje w obrączki 5mm-ostatecznie 4mm

My chcemy klasyczne żółte złoto,jednak wydaje mi się,iż łączenie białego złota w zaręczynowym i ''mieszanego'' w obrączce będzie ładnie wyglądać

justynkie suknia w groszki bardzo ładna-mogłyby być tylko mniejsze lub całkowicie zniknąć...trzymam kciuki byś znalazła tą jedyną i mimo wszystko chociaż cichutko powiedziała WOW-to jest to

Anesthesia w takich cenach garnitury?Ja na waszym miejscu bym już chodziła i szukała bo ceny są bardzo przystępnea co tam niech czeka już w szafie na białą godzine

Nasze kochane serduszko
asia1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 08:31   #3852
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
3 - mają w sobie "cosia"
Numer 4. prezentuje się świetnie! Delikatnie i klasycznie, bardzo mi się podoba

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 09:24   #3853
cude
Zadomowienie

justynke, widziałam wczoraj taką w kropki, ale długą i z innym dekoltem. Niestety nie miałam okazji jej przymierzyć.
Udało mi się w końcu połazić po salonach:P
Obsługa w pierwszym salonie taka sobie, ale co do sukienek... w pierwszej się chyba zakochałam

1.http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...,item,931.html
tylko górę gorsetu miała prostą

2.http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,6143.html

3.http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,6143.html
też mi się bardzo podoba

4.http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,17197.html
ale białą

i wiele innych, których zdjęć nie mogę znaleźć :/
W jednym z salonów jest wyprzedaż, suknie od 800 zł Jednak żadna mnie nie zachwyciła. Były ładne, ale to nie to.
Usłyszałam też, że trudny wybór-Panie nie wiedzą co mi najbardziej polecić, bo we wszystkim będę wyglądała ładnie i uśmiecham się w każdej
Zostały mi jeszcze 3 salony, może w tygodniu się przejdę :P
Jak weszłam do drugiego salonu, to się prawie popłakałam-takie śliczne sukienki mieli

300 dni!!!

Edytowane przez cude
Czas edycji: 2013-09-29 o 09:28
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 09:39   #3854
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
justynke, widziałam wczoraj taką w kropki, ale długą i z innym dekoltem. Niestety nie miałam okazji jej przymierzyć.
Udało mi się w końcu połazić po salonach:P
Obsługa w pierwszym salonie taka sobie, ale co do sukienek... w pierwszej się chyba zakochałam

1.http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...,item,931.html
tylko górę gorsetu miała prostą

2.http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,6143.html

3.http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,6143.html
też mi się bardzo podoba

4.http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,17197.html
ale białą

i wiele innych, których zdjęć nie mogę znaleźć :/
W jednym z salonów jest wyprzedaż, suknie od 800 zł Jednak żadna mnie nie zachwyciła. Były ładne, ale to nie to.
Usłyszałam też, że trudny wybór-Panie nie wiedzą co mi najbardziej polecić, bo we wszystkim będę wyglądała ładnie i uśmiecham się w każdej
Zostały mi jeszcze 3 salony, może w tygodniu się przejdę :P
Jak weszłam do drugiego salonu, to się prawie popłakałam-takie śliczne sukienki mieli

300 dni!!!
4 jest mega
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 10:04   #3855
Dotka90
Zakorzenienie

An, my też w Factory będziemy garnitur kupować
Tam jest mnóstwo sklepów i na pewno, w którymś coś wybierzemy.
A z racji miejsca pracy, to liczę na dobrą obsługę i może jakąś zniżkę dodatkową

Ale my będziemy kupować niedługo przed ślubem, bo TŻ chce trochę zrzucić do ślubu, więc nie ma sensu kupować teraz.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 10:25   #3856
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
A ten pierwszy model to nie ma przypadkiem środka z czerwonego złota?
Owszem, ale my i tak będziemy u jubilera robić z własnego złota, więc wtedy byśmy zamienili tą część na żółte złoto

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Mam zdjęcia jak one wyglądają na żywo i na palcu, więc jak chcesz to się do mnie odezwij na priv to Ci prześlę, będziesz miała porównanie zdjęcia katalogowego z tym jak to jest na żywo
Też się odezwałam na prv, będę wdzięczna za zdjęcia

Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość
Anesthesia w takich cenach garnitury?Ja na waszym miejscu bym już chodziła i szukała bo ceny są bardzo przystępnea co tam niech czeka już w szafie na białą godzine
To jest oultet więc tam cały rok są takie ceny Co prawda teraz na wystawach jest dużo stricte ślubnych - tzn. manekiny są w ślubnych krawatach itp, ale w sumie wcześniej nigdy na te wystawy nie patrzyłam i być może tak jest zawsze. Ja bym może nawet i już kupowała, ale TŻ kręci na to nosem i on chciałby mieć garnitur ok. 3 miesiące przed ślubem kupowany... Nie widzę powodów, bo on jest szczupły i waga mu się od 5 lat raczej nie zmieniła, no ale...

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Numer 4. prezentuje się świetnie! Delikatnie i klasycznie, bardzo mi się podoba
Super, cieszę się bardzo, że Ci się podobają

Cude, rozumiem, że w żadnej nie poczułaś, że to ta jedyna? Z tych linków co podałaś nr 2 i 3 prowadzą do tego samego linka chyba... za to nr 4 - boska!

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
An, my też w Factory będziemy garnitur kupować
Tam jest mnóstwo sklepów i na pewno, w którymś coś wybierzemy.
A z racji miejsca pracy, to liczę na dobrą obsługę i może jakąś zniżkę dodatkową

Ale my będziemy kupować niedługo przed ślubem, bo TŻ chce trochę zrzucić do ślubu, więc nie ma sensu kupować teraz.
Mój TŻ niby nie będzie raczej ani chudł (nie ma z czego ) ani tył, ale on nie chce z dużym wyprzedzeniem kupować, więc pewnie wiosną-latem będziemy kupować dopiero. Bo skoro to Factory to takie ceny tam są non-stop, no nie?
Choć korci mnie go zaciągnąć bo te garniaki w Lordzie na wystawie mnie oczarowały Możesz sobie zerknąć, jeśli na dniach będziesz bo to w sumie chyba kawalątek od Twojego stoiska. Byłam wczoraj zobaczyć, czy jesteś, ale była jakaś inna dziewczyna
Stary 2013-09-29, 10:26   #3857
moniczka_90
Zakorzenienie

nie mogę się doczekać naszych obrączek
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 10:29   #3858
Dotka90
Zakorzenienie

An, tak, akurat jestem w centrum wszystkich tych sklepów z garniakami, bo wszystkie koło mnie Tylko Bytom i Vistula za rogiem

Nie było mnie wczoraj, bom chora okrutnie
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 10:49   #3859
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
No właśnie wg mnie biały pierścionek + żółta obrączka jednak nie pasują. TŻ jednak nie jest do końca przekonany do obrączek w 100% wykonanych z białego złota. Pewnie ostateczna decyzja padnie dopiero przy wizytach u jubilerów, ale dlatego też zastanawiamy się mocno nad łączonym złotem.

3 - mają w sobie "cosia"
A to są modele z Apartu wszystkie? Mnie i Tż się nr 1 podoba, może o taki wzór spytamy u złotnika

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 11:28   #3860
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
wrzucam wartą uwagi stronę z zaproszeniami

w Warszawie mają swój sklep i weszłam się rozejrzeć, jakość zaproszeń na prawdę bardzo na tak !
http://www.zaproszenia.com.pl/
Bardzo ladne te zaproszenia, ale baaaardzo drogie.... niestety, ale ja na takie nie moge sobie pozwolic i w dodatku sa jakies koszta nakaladu, opcje druku...

Ja w porywach bym wydala na zapro 5 zl, ale chce sie zmiescic w 3.
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 11:30   #3861
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

iLoNuS_ktl
Ślicznie Ci w tej sukience, dobry wybór. Witam w gronie posiadaczek Sincerity

mojakaren, november_rain, BlueOstrich
Witam nowe PMki

dodaja
Gratuluję zakupu, szkoda, że nie mogę zobaczyć fotki.

Cytat:
My od razu chcieliśmy klasyczne, ja mam z brylancikiem. To 4 mm. Na palcu TŻ prezentuje się bardzo ładnie, na moim palcu jakby gruba była
To ja już nie wspomnę o mojej 6 mm, też z diamencikiem (3 szt. z ukosa)

251 ddś

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-09-29 o 11:34
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 11:53   #3862
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Przypomniałaś mi, że miałam zrobić pudełko na pamiątki po ślubie Jak tylko zrobię zaproszenia to wezmę się za to.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 12:12   #3863
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
RELACJA Z PRZYMIAREK!

Byłam dziś z TŻ w Madonnie w Gdyni. Ogólne wrażenia bardzo pozytywne, miło i przyjemnie, ale miałam wrażenie że pani obsługująca drugą przymierzalnię była bardziej kompetentna Może dlatego, że ja wiedziałam czego chcę, a tamta PMka kompletnie nic, była z mamą i siostra i ciągle słyszałam: weź rybke, albo nie weź księżniczkę...
Mierzyłam kilka modeli ale nie wszystkie moge odnaleźć w internecie, mimo że zapamiętałam nazwy firm.

1. Sposa - nie mogę znaleźć zdjęcia ale coś w stylu http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,17224.html ale długość 7/8 i więcej tych koronkowych zdobień.
Suknia OK, nieco ciężka jak na taką długość, trochę za krótka po do połowy łydek a ja szukałam bardziej do kostek. TŻ jak mnie zobaczył to spytał: a to ma być takie szerokie? Więc wiedziałam że to nie ta...

2. Gala Valery - http://www.galasuknieslubne.pl/valery.php
Pani uparła się na długość do ziemi. Na modelce suknia wygląda OK, na mnie +10 lat. Mam za mały biust, ramiączka były za duże i wisiały, suknia sznurowana i byłam mocno sciśnięta, fakt że fajna talia się zrobiła ale było to niewygodne. TŻ tylko powiedział OK...

3. Gala Charmi - http://www.galasuknieslubne.pl/charmi.php
Długość nieco nad kostką. Długość super, fason super, wszystko super gdyby nie kropki. Nie byłam do końca przekonana czy chcę kropki.
TŻ jak mnie zobaczył to powiedział że super, podoba mu się.

4. Gala Alexis - http://www.galasuknieslubne.pl/alexis.php
Baaardzo fajna suknia. Mierzyłam bez halki ale i tak było jej sporo i ogólnie fajnie podkreśla figurę. Nagle cyc mi się taki fajny zrobił podkreślony Ten kwiat z motylem trochę mi nie pasował, ale można zamówić bez tego i wstawić pas. TŻ-owi też się podobało i powiedzial że albo kropki albo ta.

5. Famosa - nie widze jej w internecie. Suknia podobna do pierwszej Sposy, długość 7/8 ale dwa razy większy dół. Nawet nie pokazywałam TŻ-owi bo wiedziałam że to nie to.

Ogólnie, to jestem zawiedziona bo moje typy były niedostępne. Zaledwie kilka modeli 7/8, reszta to typowe długie, modne fasony.
Wiem że na pewno chcę 7/8 bo w tej długości wyglądam dobrze. Alexis też była fajna, ale stwierdziliśmy z TŻ że trzymamy się pierwotnej wersji, poza tym wiem że w butach na obcasie nie wytrzymam całego wesela i długa suknia byłaby problematyczna.

Jak już wyszliśmy i na spokojnie omówiliśmy te suknie to wyszło, że te kropki bardzo się TŻ-owi spodobały. Powiedział że moja uroda jest na tyle oryginalna, żeby brac oryginalną suknię i że on chce wesele w stylu lat 60. Nawet powiedział że jest gotów założyć muchę i szelki i kaszkiet!!! Jak mu powiedziałam że kaszkiet to lata 20 to się obraził i powiedział że on chce kaszkiet i ch...
Ale do rzeczy: spróbuję jeszcze jakimś cudem zmierzyć Gala Bora http://www.galasuknieslubne.pl/bora.php lub Terrence http://www.galasuknieslubne.pl/terrence.php
Jesli nie znajdę tych modeli, to biorę kropki. Nie było super wow ale też tego się spodziewałam, ja nie lubię zakupów ciuchowych. Mam włożyć i wyglądać fajnie, podobac się sobie.
Musze się przespać z tym modelem kropkowym, nie wiem czy jestem gotowa na taki wzór. Ale wiem że na pewno będę miała suknie 7/8
A wiesz, że jak spojrzałam na tą w kropki, to od razu pomyślałam, że to strzał w 10 ? Baaardzo mi pasuje do Twojej urody i koncepcji

Cytat:

dodaja
gratuluję zakupu sukni! szkoda, że nie mogę zobaczyć
Dziękuję !

Jeszcze chwila i dołączysz do klubu

Cytat:
Napisane przez asia1206 Pokaż wiadomość
Ja tam chyba wolę poczekać z garniakiem. Czort wie czy tż nie przytyje albo nie schudnie

Cytat:

300 dni!!!

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
dodaja
Gratuluję zakupu, szkoda, że nie mogę zobaczyć fotki.
Dziękuję
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 12:15   #3864
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do was pytanie - zauważyłam dziś że na moim pierścionku na zewnętrznej stronie od spodu pierścionek jest jakby delikatnie "wgnieciony" w jednym punkcie. Nie widać żeby była zmieniona geometria, jakieś zarysowania czy coś... zirytowałam się tym.. nie walnęłam nigdzie pierścionkiem, nie przejechałam, dbam o niego, nie kąpie się z nim, nie śpię, nie myję, nie ma styku z chemią... czy możliwe jest żeby coś zostawiło "odcisk" w złocie?
a z jakiej próby masz pierścionek? może to od tego zależy...

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Dzisiaj szukałam też sukienki na poprawiny i chciałabym mieć coś takiego ale w ładniejszym kolorze: http://glamourlook.pl/product-pol-43...LOSOSIOWA.html[COLOR="Silver"]
ładny ma ten pas w talii

y też już mamy temat obrączek mocno przedyskutowany robimy z własnego złota, ja 4 mm, Tż 6 mm i ściete boki będą, a tak to klasyczne. Zapłacimy 400 zł za zrobienie ich

co do wódki też decyzja zapadła - będzie pałacowa - wszystkim smakuje
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 12:20   #3865
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
A to są modele z Apartu wszystkie? Mnie i Tż się nr 1 podoba, może o taki wzór spytamy u złotnika
Tak, o ile się nie mylę, wszystkie modele są z Apartu
Stary 2013-09-29, 12:21   #3866
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Przypomniałaś mi, że miałam zrobić pudełko na pamiątki po ślubie Jak tylko zrobię zaproszenia to wezmę się za to.

a ja bym chciała takie pudełko na koperty właśnie, muszę podrzucić pomysł świadkowej

7.06.2014
Stary 2013-09-29, 12:26   #3867
Lemon_Drop
Zadomowienie

BlueOstrich witaj!

Cytat:
Moja kumpelka ją kupiła, na żywo wygląda duuużo ładniej

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
my też już mamy temat obrączek mocno przedyskutowany robimy z własnego złota, ja 4 mm, Tż 6 mm i ściete boki będą, a tak to klasyczne. Zapłacimy 400 zł za zrobienie ich
Hehe to tak jak my tylko wczoraj zaczęła nam się zmieniać koncepcja żeby dołączyć kawałeczek z białego złota (TŻ bardzo się takie podobają)

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość

Pierścionek też mam z białego złota. Mieszana obrączka moim zdaniem pasuje

Grubość 5 mm, i ja i TŻ. Mam bardzo szczupłe palce i malutkie, ale fajnie pasuje mi te 5 mm Mi zależało, żeby była dość szeroka ta obrączka, bo pierścionek mam bardzo wąski i to mi się średnio podoba.
Monika ja też poproszę o fotkę na priv Wczoraj pisałam, że chcemy proste obrączki w takim stylu jak zdjęcie 1, a jak zaczeliśmy wieczorem oglądać zdjęcia w necie to coraz bardziej skłaniamy się do łączonych jak na zdj. 2, ale boki zostawilibyśmy ścięte. Co do rozmiaru to u mnie będzie 4mm a u TŻ 6mm.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (23,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (16,3 KB, 11 załadowań)

Edytowane przez Lemon_Drop
Czas edycji: 2013-09-29 o 12:28
Lemon_Drop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 12:34   #3868
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja myslałam o tym, żeby zamiast pudełka wziąć wiklinowy koszyk z uchylną klapą. Świadek trzymałby ten koszyk i klapa byłaby podniesiona i goście tam wrzucaliby koperty.

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
A wiesz, że jak spojrzałam na tą w kropki, to od razu pomyślałam, że to strzał w 10 ? Baaardzo mi pasuje do Twojej urody i koncepcji
Dziękuję Wszystkim Wam bardzo dziękuję za opinie
Jestem coraz bardziej na tak na kropki. Ja nigdy nie byłam fanką grochów więc powoli się z nimi oswajam. Teraz oglądam tą Borę i rzeczywiście ona jest łysa... Znalazłam sporo zdjęć PM w sukni w grochy i coraz bardziej mi się to podoba. A najbardziej podoba mi się, że TŻ wykazał ogromną chęć na stylizację z lat 60. Opcja pomarańczowej muchy i szelek baaaaardzo mu się podoba, ostatnio jest wielkim fanem kaszkietów więc juz sobie znalazł kaszkiecik do sesji. I co więcej! Mój TŻ jest ogrooooomnym miłośnikiem zegarków. Jakiś czas temu znalazł w domu rodzinnym stary zegarek po dziadku, taki na łańcuszku. Totalny oldschool. Wynalazł jakiegoś gościa w Warszawie, który robi skorzane paski na rekę, żeby ten zegarek można było nosić na ręku. Ale taki pasek to koszt ok. 350 zł więc na razie nie stać nas na kolejną zabawkę dla TŻ. I on teraz wymyślił że przecież do stylizacji na lata 60 KONIECZNIE musi mieć ten pasek i ten zegarek, bo to będzie dopełnienie jego stroju Cwany lis mnie teraz szantażuje! Nawet rano się sprzeczaliśmy że jeśli nie wezmę grochów to z lat 60, on idzie ubrany normalnie

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 12:39   #3869
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Dziękuję Wszystkim Wam bardzo dziękuję za opinie
Jestem coraz bardziej na tak na kropki. Ja nigdy nie byłam fanką grochów więc powoli się z nimi oswajam. Teraz oglądam tą Borę i rzeczywiście ona jest łysa... Znalazłam sporo zdjęć PM w sukni w grochy i coraz bardziej mi się to podoba. A najbardziej podoba mi się, że TŻ wykazał ogromną chęć na stylizację z lat 60. Opcja pomarańczowej muchy i szelek baaaaardzo mu się podoba, ostatnio jest wielkim fanem kaszkietów więc juz sobie znalazł kaszkiecik do sesji. I co więcej! Mój TŻ jest ogrooooomnym miłośnikiem zegarków. Jakiś czas temu znalazł w domu rodzinnym stary zegarek po dziadku, taki na łańcuszku. Totalny oldschool. Wynalazł jakiegoś gościa w Warszawie, który robi skorzane paski na rekę, żeby ten zegarek można było nosić na ręku. Ale taki pasek to koszt ok. 350 zł więc na razie nie stać nas na kolejną zabawkę dla TŻ. I on teraz wymyślił że przecież do stylizacji na lata 60 KONIECZNIE musi mieć ten pasek i ten zegarek, bo to będzie dopełnienie jego stroju Cwany lis mnie teraz szantażuje! Nawet rano się sprzeczaliśmy że jeśli nie wezmę grochów to z lat 60, on idzie ubrany normalnie
Fajnie że twój TŻ tak się angażuje Nie chodzi o to, żeby Cię przekonywac na siłę, ale tak suknia w groszki jest naprawde extra Jest jeszcze sporo czasu więc może uda Ci się jeszcze przymierzyć Borę - tak dla pewności.
Stary 2013-09-29, 12:44   #3870
Kate Noir
Zakorzenienie

http://www.pinterest.com/pin/217298750743414730/ podoba mi się ten pomysł... jest taki romantyczny
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości