|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
I 3 karmienie..
Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
Karo widzę, że Hania ma jakieś jazdy na mleko. Współczuję.u nas pierwsze, ale i tak rytm zmieniony przez Skoka. Pobudka co 3h...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
Ją też się witam na 1 karmieniu, 1,5 h wcześniej niż zwykle
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z Wami nocna pora
![]() moje dziecko jadlo o 1.50 (pierwsze nocne karmienie) 3.50 drugie wlasnie wyciagnelam gluciory - cosik mu zalegalo i usnal - ufff ale za 2 h znow pobudka samantha ja raz zalozylam majtki wyszczuplajace (ale takie gites) tak tydzien temu i do dzis czuje rane w srodku jak mnie "ciagnie" i nie moge nacisnac w tym miejscu ![]() ide spac, bo ani sie obejrze drugi dziec wstanie
|
#4865 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy ktoś mi powie o co chodzi z moim dzieckiem? !
K**wa co godzine! Smoczek jak jej daje to jest ryk Wysłane z mojego GT-I9300 ---------- Dopisano o 05:16 ---------- Poprzedni post napisano o 05:05 ---------- Oczywiście byl mega ryk jak chcialam dac smok wiec ja dalam tz. A ten ja przebral w tempie zolwia przy zapalonym swietle a dziecko juz super rozbudzone :banghead::banghead: powiesze sie za chwile Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
Karolajn, współczuję takich akcji i nawet nie wiem co Ci doradzić. Mam nadzieję, że długo nie będziesz się tak bujać.
Drugie karmienie, dziś szybciej o godzinkę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też drugie karmienie,pierwsze przed 3 zaliczyliśmy. Dzień mieliśmy intensywny. Rano zakupy a raczej odbiór zakupów wczorajszych...potem goście goście goście. Igi wszystkich olal i spal 3h. Wieczorem przeszliśmy się po dzielni i tesciowa pomogła mi naszyokowac wszystko do kąpieli,bo maz miał wychodne. Przez to też nie zaliczyliśmy zakupów w realu - za wydane 100zl dawali 1000 punktów w payback..a i tak dzisiaj musimy gdzieś zakupy zrobić bo pusta lodówka w domu nas czeka..i znowu teł zaczyna mi wariować. Gubi siec non stop.
Karolajn: Hania widzę ładnie ci daje do wiwaty! Wspolczuje,mam nadzieje ze to przejdzie. Kallisto: jak operacja? Jak Dominiczek? Cynamonkowa: jak się czuje Adaś? I co lekarze uradzili? Kiedy operacja? Czarownica: halo?? Agaplast: jak malutkiej wysypka? Możesz normalnie jeść juz? Oliath wpadła w wir pracy i juz nawet do nas nie zajrzy. najlepszego za kolejne tygodnie i miesiące! Anulka: pan skok u was? Czy dziec po prostu marudny?
|
#4868 |
|
Konto usunięte
|
Tak to jest z tymi dziećmi, ze nagle nawet te, które już spały dlugo, budzą sie często... Dlatego ja sie tam nie cieszę z długich okresow snu, bo nie wiadomo, co będzie jutro. U nas akurat dziś fajnie, bo pobudki co 4 h, ale o 3 sie przebudzil i sue wiercil, wzięłam na siebie, a poza tym ja muszę wstawać i odciagac na każde karmienie, bo mi mucha zburzyla plan..
|
|
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
Karolajn chyba wiem- kryzys laktacyjny wypada na 3 i 6 tydz. ale też na 3 miesiąc...
|
|
|
#4870 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hania pospala 1, 5h u taty i juz wstajemy, bo oczywiście cycek :p Najlepsze jest to, ze codziennie wybaczam jej nocke jak tylko po przebudzeniu zasadzi mi ten swoj szeroki, bezzebny uśmiech ![]() Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.. Mały zrobił mi pobudkę 7:10..myślałam, że zje i zaśnie.. a on tylko krótka drzemka i ryk..7:20 trzeba było wstać
W nocy spał jak z zegarkiem w ręku po 1,40h.. a najlepsze jak mu chciałam z dobroci serca osiuraną pieluchę zmienić..włożyłam go do łóżeczka, żeby przewijak przygotować, z myślą 'i tak zaraz jak zwykle się ocknie i będzie wył'..zaglądam na łóżeczka, a ten śpi ..no i wyje mi bujaczku, znudził się... a ostrzegałam go, że o tej godzinie nie ma co robić w salonie ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- karolajn współczuję.. Ja ogólnie jestem przyzwyczajona, że mój Mały śpi po 1-1,5-2 godz..ale jak u Ciebie Mała przesypiała już większość nocy, to teraz wierzę, że jest ciężko U mojej przyjaciółki jej córka po pierwszym miesiącu potrafiła im już przespać 7 godz., a teraz włączyło jej się tak jak u Was- co godz. cycek! Tylko że Idka jest starsza 7 miesięcy ma.. to tak od jakiegoś miesiąca chyba takie akcje rozpoczęła. Przyjaciółka próbuje ją oduczyć, tzn. mimo wrzasków nie daje cyca na zawołanie.. próbuje przeciągać do przynajmniej 2 godz.. daje jej wodę (u nas to za wcześnie jeszcze).. oczywiście Mała i jej mąż się buntują |
|
|
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
Z pozdrowieniami ;D
|
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
Ale zła jestem! Małgosia obudziła się z mokrym kaszlem! Nosz...
Kejt gdzie taki pomnik mi wystawili?
|
#4874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdrowka dla Malgosi! Oby chorobsko nie poszło dalej!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo!
U mnie leje deszcz. Jest mega sennie. Wlasnie karmie malego. Ziomek spal w hustawce bo mu sie nowa karuzela znudzila Nic nie powiem Tz bo nas oboje udusi za to ile kosztowala ![]() U fryca bylo spoko. Mam pasemka i wlosy do ramion Znudzily mi sie juz moje do pasa. Fryzjer pytal sie sto razy czy napewno chce tak dlugie wlosy sciac. Sto razy mowilam ze sie nie moge doczekac ![]() Moj maly wciagnal 160ml mojego mleka u ciotki ![]() Nie myslalam ze tyle je. I potem jak wrocilam a on wstal z drzemki to nie kwekal od razu o papu tylko lezal i gadal se. Moze po 20min.zaczal robic miny ze chce jesc. Troche sie dziwnie poczulam ze moze z cycka tyle sam nie zciaga, ale potem w domu dalam mu cycek i jak wstal to tez nie plakal tylko se gadal do miskow z pol godzinki jeszcze. Karolajn- wspolczuje Swoja droga to pamietam jak raz maly spal w nocy 7h a Tz myslam ze on juz tak bedzie zawsze ![]() Zdarzylo sie raz jeden jedyny. Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
Sam
brawa za nową fryzurę i odważną decyzję ![]() kejt niezły pomnik.. coś na cześć mam karmiących.. tryskające mlekiem cyce dobrze, że nas tak nie zalewa.. dzieci nie nadążałyby jeść |
|
|
|
#4877 |
|
Konto usunięte
|
Jak odciągam laktatorem, to czasami tak to wygląda
|
|
|
|
#4878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skok |
|
|
|
|
#4879 |
|
Zakorzenienie
|
Niezly pomnik
![]() Mela - zeby chorobsko poszlo precz ![]() Moj maly zjadl. Dalam mu z dwoch cyckow w odstepie. Wlozylam do lozeczka i walczyl z rekoma. Strasznie gryzie piastki. No to go w kokon, a on ani mysli spac. Walczy jak sie uwolnic. Jest po 2w nocy Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#4880 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
KAROLAJN- a moze nie chodzi o jedzenie tylko o przytulaska.od mamy? DZOAN- peenie zabki ida i dziaselka swedza GHIA- o mamie w zasadzie wszyscy juz napisali. Takie samo mam zdanie EN- nawet mi sie komentowac nie.chce dziecinnego zachowania tesciow. A dla tz ![]() KATARZYNKAJG- SAM- wstaw zdjecie w niwej fryzurze Zdjec nie widze na tel, a w piatek wieczorem Wojciech nalal sprita do laptopa Jeszcze dycha- i laptop i Wojtek
|
#4881 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdź, żeby sobie kuku nie narobić. Ja ostatnio wskakuję w przedciążowe dżiny i też mnie trochę po tym ciągnie, ale ja dopiero miesiąc po cc Cytat:
![]() Może to rzeczywiście tak jak pisała kejt jakiś kryzys laktacyjny? Obyś kochana go przetrzymała, przesylam pozytywne fluidki, których nawet u mnie ostatnio jak na lekarstwo ![]() Cytat:
![]() W ogóle tak mnie tz ostatnio wkurza, że masakra Ledwo łażę ze zmęczenia, w wolnym czasie oczywiście chatkę ogarniam, żebyśmy w śmietniku nie mieszkali, bo mój geniusz nie wpadnie na pomysł, by choćby po sobie umyć gary jak np. wyjdę na spacer Leżą teraz z małym standardowo, Alik kwęka, a ten mu ciągle tylko smoczek wciska więc stawiam stówę ze za parę minut odda mi go ze słowami, że na pewno głodny, chociaż go karmiłam niedawno, albo wkurzony, że on nie wie o co mu chodzi. A ja wiem . Skąd te chłopy się biorą...![]() Tak wyglądają moje cycki po nocnych przerwach ![]() U nas dzisiaj ładniutka pogoda, postaram się wyjść na dłuższy spacer może Mam w doopie sprzątanie.W ogóle wyszłabym sobie gdzieś, na jakiś mini reset, ale nie mam gdzie, z kim i tak w koło macieju. Dostaje powoli pierd*lca w domu ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Ach, no i jakże mogłam zapomnieć, że moje miziu kończy dziś 4 tygodnie ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Hahahahah, no i uż padło upragnione "weźmiesz go?" Ja pierd....
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
Tweed, powiedz, że nie wezmiesz
![]() 4 tyg...o matko, jak to zlecialo!! A niedawno mialas dola z powodu wielkiego brzucha. A teraz w spodniach sprzed ciąży smigasz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
Jak sie uda to wstawie do klubu pozniej
![]() Twee- nie mam pojecia, a jak to sie sprawdza ![]() Tz mi mowi ciagle zebym cos pocwiczyla , a potem mnie ciasteczkami raczy i mowi jedz jedz ![]() A jak mu mowie, ze nie mam sily to mowi ze dwa czy trzy brzuszki nic zlego mi nie zrobia. No a dobrego chyba tez nie Bo zeby chudnac to trzeba odpiwiednio cwiczyc a nie jakies ☠☠☠☠☠☠☠y wyczyniac. Moj Tz taki sam. Leza sobie razem z malym, a on tylko kweknie lub odglos wydobedzie z siebie, a ten juz "ej on cos chce..." A i tez tekst,ze pewnie jesc chce Moze byc ze 5min.temu go karmilam a on juz znow glodny Dobra gnomisjusz zasnal w koncu wiec bujam i ja. Bez kitu ledwo na oczy patrze. Milego dzionka ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free ---------- Dopisano o 02:53 ---------- Poprzedni post napisano o 02:52 ---------- I za 4tyg dla Alka Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#4884 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cześć Ptysie Misie Kolorowe
![]() TŻ wrócił o 3.30 w stanie przyzwoitym i jeszcze psa na spacer wziął Wcześniej wysprzątał cały dom z resztą jak zwykle ugotował obiad więc nie mogę narzekać bo się spisał. Ogólnie jeśli chodzi o sprzątanie w domu czy pomoc przy Antosiu to na TŻ nie mogę złego słowa powiedzieć. Cytat:
![]() Cytat:
więc może to być kwestia wieku Boskie ![]() Cytat:
Cytat:
A dopiero wyczekiwałyśmy na poród ![]() Chwalę się że mamy chrzestnego niech no ja tam wpadnę. Więc biorę się za organizację chrzcin. Zobaczę jeszcze czy w końcu w restauracji czy u teściów. I jeszcze pytanko ile daje się księdzu za chrzciny?? |
||||
|
|
|
#4885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To sie oczywiście Ali rozryczał, bo jak to tato moze zrobic cos oprocz wkładania smoczka? ![]() Ale poszła wiązanka ![]() Racja ![]() I chociaż te dżiny to nie jest szczyt moich marzeń, to zawsze są lepsze niż ciążowe leginsy ![]() Cytat:
Ja już z tż jestem po "wymianie zdan" juz zdazyl nawet przylezc i sie przymilac bo wie, ze przegial
|
|
#4886 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
specjalnie dla dojrzewającego FICytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#4887 |
|
Zadomowienie
|
Twee no tak to przerażenie w oczach facetów gdy dziecko zaczyna płakać i akuratnie jest u nich na rękach. TŻ to czasem ma taką minę jakby miał się za chwile zderzyć z rozpędzoną lokomotywą
|
|
|
|
#4888 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja biegam w jeansach ciążowych jeszcze Cały czas mam nadzieję, że w końcu ruszy...A jakimi ćwiczeniami wzmocnić mięśnie? Mnie się też jeszcze nie zeszły i nie chciałabym sobie zrobić kuku. Ostatnio nawet odpuściłam ćwiczenia na brzuch w skalpelu
|
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
A ja muszę się pożalić, bo mam @ już 9 dzień. Przecież to jakieś przegięcie
|
|
|
|
#4890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, ale nakarmiłam małego i sprzedałam tacie w wersji light, czyli do spania ![]() Cytat:
No ja w przedciążowych, ALE... w wersji ciążowej (tym się jeszcze nie pochwaliłam ), bo są dość ciasne i uciskają mi bliznę to raz, dwa, mam flaka ciagle przez distasis właśnie i i tak się w nie nie wcisnę, więc wmontowałam w zamek gumkę do włosów i tak pomykamTeż się kochana jeszcze z tym męczę, ale czekam dzielnie na koniec połogu i żeby rana przestała pobolewać, bo jednak czuć, że miałam przecięte mięśnie ![]() Co ważne, przy podnoszeniu jakichkolwiek ciężarów (najlepiej tego unikać, ale wiadomo, jak jest), pamiętaj, żeby wziąć wdech i napiąć mięśnie. To wtedy ich tak nie obciąża. Tu masz art dot diastasis: http://www.sfd.pl/%5BART%5D_Rozst%C4....-t900427.html A tu ćwiczenia połogowe: http://www.sfd.pl/-t451674.html I pamiętaj kochana, że mięśnie brzucha biorą udział nie tylko w ćw na brzuch. W każdych innych też, więc uważaj
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

12.06.2010

W nocy spał jak z zegarkiem w ręku po 1,40h.. a najlepsze jak mu chciałam z dobroci serca osiuraną pieluchę zmienić..włożyłam go do łóżeczka, żeby przewijak przygotować, z myślą 'i tak zaraz jak zwykle się ocknie i będzie wył'..zaglądam na łóżeczka, a ten śpi
U mojej przyjaciółki jej córka po pierwszym miesiącu potrafiła im już przespać 7 godz., a teraz włączyło jej się tak jak u Was- co godz. cycek! Tylko że Idka jest starsza 7 miesięcy ma.. to tak od jakiegoś miesiąca chyba takie akcje rozpoczęła. Przyjaciółka próbuje ją oduczyć, tzn. mimo wrzasków nie daje cyca na zawołanie.. próbuje przeciągać do przynajmniej 2 godz.. daje jej wodę (u nas to za wcześnie jeszcze).. oczywiście Mała i jej mąż się buntują 

brawa za nową fryzurę i odważną decyzję
zeby chorobsko poszlo precz 

specjalnie dla dojrzewającego FI