Panny młode z okolic Dębicy i Mielca - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-02, 21:31   #61
dziad kalwaryjski
Zadomowienie

Dot.: Panny młode z okolic Dębicy i Mielca

Aisog1987 Ooo to akurat dziś okrągło? To impreza
dziad kalwaryjski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-03, 12:56   #62
Aisog1987
Rozeznanie

Poszukuję osoby, która ma ładne auto (w kolorze innym niż czarny i zielony) i która chciałaby sobie trochę zarobić powożąc do ślubu. Cena za usługę oczywiście do uzgodnienia. Ma ktoś namiary do kogoś takiego z Mielca lub okolic????

Poszukuję także osoby / firmy , która wykona wystrój sali weselnej i bram przed domami młodych, a także dekoracji stołów. Bardzo proszę o namiary.
Z góry serdecznie dziękuję.
Stary 2013-05-04, 09:09   #63
AmilianaK
Raczkowanie

polecacie jakąs kwiaciarnie z Mielca ?
AmilianaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-04, 11:57   #64
Dominika2303
Przyczajenie

Hej. Dołączam do Was Ślub planowany w przyszłym roku. Co sądzicie o Karczmie Polskiej? Jakich macie fotografów? Tak się zastanawiam czy trzeba myśleć o kamerzyscie, fotografie już teraz czy można się jeszcze wstrzymać parę miesięcy.
Dominika2303 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-04, 13:33   #65
vye
Przyczajenie

Ja tez mam slub w przyszlym roku - video/foto niektorzy juz mają zamówione na przyszły rok, ale ja jeszcze sie zastanawiam....

o kwiaciarni slyszałam jakiejs na starowce, ale napewno nie chodzilo o Buc**a

Z kolei jesli chodzi o dekoracje stolow, sal, kosciolow itp. mimo, zę nie zamierzam korzystać polecam firmy z dębicy są dwie - znajdziecie u wujka gooogle (
vye jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-04, 14:17   #66
dziad kalwaryjski
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dominika2303 Pokaż wiadomość
Hej. Dołączam do Was Ślub planowany w przyszłym roku. Co sądzicie o Karczmie Polskiej? Jakich macie fotografów? Tak się zastanawiam czy trzeba myśleć o kamerzyscie, fotografie już teraz czy można się jeszcze wstrzymać parę miesięcy.
Ja chciałam robic wesele w Karczmie, właściwie to troszkę marzyłam o tym
Niestety, po podpytaniu ludzi, zespołów i fotografów zrezygnowałam.

Plusy karczmy:
- świetna akustyka, ponoć muzyka cudownie brzmi dzięki połączeniu kamienia i drewna
- jest tam pięknie, fajny klimat
- smaczne jedzenie i placki

Jeden minus:
BEZNADZIEJNA OBSŁUGA
Wolno podają jedzenie
Nie donoszą jedzenia i picia, ponoć na jakimś weselu para młoda musiała roznosić napoje, bo obsłudze nie chciało się donosić (ponoć jest tam polityka, że im mniej doniosą jedzenia tym więcej obsługa sobie weźmie do domu, nie wiem czy to prawda )
Obsługa poproszona o kawe mówiła zaraz i nie przynosiła nigdy
Zespół choć miał opłacony normalny talerzyk był traktowany jako goście gorszej kategorii i kiedy prosi o przyniesienie napoju został zjechany żeby im nie przeszkadzać w pracy

Ponoć wesela idealne w karczmie odprawiane są dla raczej większych szych w Mielcu, a szarzy ludzie są traktowani tak na "odwal".

To nie jest opinia, którą usłyszałam od 2 osób, a od 2 zespołów, jednego fotografa i około 5 znajomych O niestety musiałam zmienić marzenia i zaklepać inną salę

Edytowane przez dziad kalwaryjski
Czas edycji: 2013-05-04 o 14:18
Stary 2013-05-04, 17:16   #67
AmilianaK
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vye Pokaż wiadomość
Ja tez mam slub w przyszlym roku - video/foto niektorzy juz mają zamówione na przyszły rok, ale ja jeszcze sie zastanawiam....

o kwiaciarni slyszałam jakiejs na starowce, ale napewno nie chodzilo o Buc**a

Z kolei jesli chodzi o dekoracje stolow, sal, kosciolow itp. mimo, zę nie zamierzam korzystać polecam firmy z dębicy są dwie - znajdziecie u wujka gooogle (
Buc**k ma na stronie wlasnie jakies takie z poprzedniej epoki te bukiety na slub
Stary 2013-05-04, 22:40   #68
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
W kwestii fotografa, zapraszam do mnie Zrobiłem, kilka reportaży dla wizażanek, więc można zapytać o opinie na wątku tarnowskim.
Dla wiżażanek mam różne promocje.
http://fotoarkadiusz.blogspot.com
Stary 2013-05-05, 00:53   #69
Dominika2303
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dziad kalwaryjski Pokaż wiadomość
Ja chciałam robic wesele w Karczmie, właściwie to troszkę marzyłam o tym
Niestety, po podpytaniu ludzi, zespołów i fotografów zrezygnowałam.

Plusy karczmy:
- świetna akustyka, ponoć muzyka cudownie brzmi dzięki połączeniu kamienia i drewna
- jest tam pięknie, fajny klimat
- smaczne jedzenie i placki

Jeden minus:
BEZNADZIEJNA OBSŁUGA
Wolno podają jedzenie
Nie donoszą jedzenia i picia, ponoć na jakimś weselu para młoda musiała roznosić napoje, bo obsłudze nie chciało się donosić (ponoć jest tam polityka, że im mniej doniosą jedzenia tym więcej obsługa sobie weźmie do domu, nie wiem czy to prawda )
Obsługa poproszona o kawe mówiła zaraz i nie przynosiła nigdy
Zespół choć miał opłacony normalny talerzyk był traktowany jako goście gorszej kategorii i kiedy prosi o przyniesienie napoju został zjechany żeby im nie przeszkadzać w pracy

Ponoć wesela idealne w karczmie odprawiane są dla raczej większych szych w Mielcu, a szarzy ludzie są traktowani tak na "odwal".

To nie jest opinia, którą usłyszałam od 2 osób, a od 2 zespołów, jednego fotografa i około 5 znajomych O niestety musiałam zmienić marzenia i zaklepać inną salę
Mam już wpłaconą zaliczkę, także trochę za późno o to pytam. Też słyszałam taką opinię, ze trzeba sobie obsługę dobrze przypilnować. Mam nadzieję, że to ich największy minus i nic więcej mnie negatywnie nie zaskoczy, bo jeśli chodzi o opinię gościa ( sama miałam okazję uczestniczyć 2 lata temu w weselu tam zorganizowanych) to raczej wszystko na plus.

Jeśli chodzi o fotografów to w ogóle nie orientuję i nie mam pojęcia kto jest w tym dobry na naszym terenie. Jeśli są Wam znane jakieś nazwiska to podzielcie się opiniami znajomych/rodziny.

Edytowane przez Dominika2303
Czas edycji: 2013-05-05 o 00:57
Stary 2013-05-05, 01:04   #70
dziad kalwaryjski
Zadomowienie

To koniecznie musisz sobie dopilnowac obsługę i być przy tym stanowcza, od razu powiedzieć czego sobie nie życzysz i jak ma to wszystko wyglądać, a w trakcie wesela jak coś będzie nie tak nie bać się ich opierniczyć i powinno być super
Z resztą do Twojego wesela może zatrudnią lepszą obsługę

Bo poza tym jak już pisałam Karczma ma same plusy. Jadłam nie raz ich jedzenie weselne i jest bardzo smaczne

Ja czekam na jakieś opinie o kamerzystach
Stary 2013-05-05, 09:41   #71
Aisog1987
Rozeznanie

Jeśli chodzi o Karczmę to w tamtym roku w sierpniu koleżanka miała tam wesele. Przed swoim ślubem też słyszała niepochlebne opinie na ich temat i ktoś jej doradził, aby dokupiła sobie napojów, bo ponoć zawsze brakuje. Więc znaczyli sobie wszystkie napoje i wódkę (nic nikomu nie mówiąc że coś jest w jakiś sposób znaczone) i co się okazało w dniu wesela, do młodej podchodzi kelnerka koło 21 i mówi, że brakuje napojów, więc dali te ich dokupione. Ok 24 sytuacja sie powtórzyła a koleżanka zdziwiona, bo tych napojów mieli dość dużo dokupione.... Koniec końców wysłała chyba tatę z kimś tam i co się okazało, ze obsługa "zbierała" sobie napoje (zarówno te co młodzi mieli w cenie wesela, jak również te ich znaczone) i wódkę. Wszystko im udowodnili i powiadomili właściciela czy jakiegoś tam dyrektora już nie wiem. Koniec końców za zaistniałą sytuację zapłacili 1000zł mniej za wesele. Także PILNOWAĆ trzeba ich bardzo!
Stary 2013-05-05, 10:13   #72
Dominika2303
Przyczajenie

Dzięki dziewczyny za wszystkie opinie wizaz jak zwykle nie zawodzi
Stary 2013-05-06, 23:07   #73
oena88
Przyczajenie

Cytat:
Mam już wpłaconą zaliczkę, także trochę za późno o to pytam. Też słyszałam taką opinię, ze trzeba sobie obsługę dobrze przypilnować. Mam nadzieję, że to ich największy minus i nic więcej mnie negatywnie nie zaskoczy, bo jeśli chodzi o opinię gościa ( sama miałam okazję uczestniczyć 2 lata temu w weselu tam zorganizowanych) to raczej wszystko na plus.

Jeśli chodzi o fotografów to w ogóle nie orientuję i nie mam pojęcia kto jest w tym dobry na naszym terenie. Jeśli są Wam znane jakieś nazwiska to podzielcie się opiniami znajomych/rodziny.
Ja też początkowo marzyłam o karczmie, ale jak tam poszłam i obejrzałam to zrezygnowałam! jest okropnie!
oena88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-07, 21:41   #74
Aisog1987
Rozeznanie

Dziewczyny potrzebuję takiego ornamentu

https://www.google.pl/search?q=rysun...85%3B400%3B283

(to ten na czarnym tle) lub coś podobnego ale w takim kształcie tzn do roga. Ten jak zauważyłam ma jakiś znak pewnie autora (pl.fotolia) gdzie mogę coś podobnego bez tego znaku znaleźć????? Bardzo proszę o pomoc.
Stary 2013-06-20, 13:50   #75
ollka1994
Rozeznanie

Witam! Ja też z okolic Mielca. Ślub 10 maja 2014. Randez vous fajni i werda też. My mamy californie a wesele karczma polska. szukam kamerzysty i fotografa czy ktos cos poleci?

“Jedynie miłość rozumie tajemnice: innych obdarowywać i samemu przy tym stać się bogatym”
- Clemens von Brentano
ollka1994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 12:58   #76
vye
Przyczajenie

www.planujemywesele.pl
Stary 2013-06-21, 19:48   #77
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vye Pokaż wiadomość
Lepiej samemu poszukać niż przez ten portal bo wtedy cena wyższa o min. 150 zł tyle ten portal pobiera od fotografa, któremu wpadnie od nich zlecenie.
Sam tam mam profil ale pakiet jest droższy o 200 zł od tego przy kontakcie bez pośrednictwa.

Pomyłka, pomyliłem z portalem ślub-wesele.pl

Edytowane przez Emir1994
Czas edycji: 2013-06-22 o 12:56
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-24, 22:37   #78
blondyna_pl
Przyczajenie

Send a message via Skype™ to blondyna_pl

Ja robię wesele w Red Rose w Przecławiu, lokal jest bardzo ładny, słyszałam dużo pochlebnych opinii o lokalu i jedzeniu. Zespół Stop-er, nie robią "biesiady", grają dla młodszych i starszych. Kamerzystę mamy za 1.300 złotych, na privie mogę dać namiar.
blondyna_pl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-03, 11:54   #79
Dominika2303
Przyczajenie

Dziewczyny a co z fryzjerem, makijażem? Polecacie kogoś? Na innym forum polecają p.Beatę z ul. Szafera (makijaż) słyszałyście coś na ten temat? Jakiś dobry fryzjer, który mi nie zrobi jakiegoś tandetnego koka? Z kogo usług korzystałyście/bedziecie korzystać?
Stary 2013-08-05, 20:47   #80
AmilianaK
Raczkowanie

wiecie co ? porażka z zamkiem w Przecławiu.
Koleżanka miała slub i chciała zrobic kilka zdjęć w parku - chcą za to 100 zł !

rozumiem wejście do środka i w stylowych wnętrzach, ale za zdjęcia na tle drzew ? :P nawet za same drzewka opłata 100 zł
Stary 2013-08-21, 23:04   #81
Dominika2303
Przyczajenie

Ja nawet słyszałam o 300zł no ale pewnie masz lepsze informacje. Właśnie dziewczyny, gdzie robicie plener? Macie jakieś pomysły? Dworek Oborskich to chyba nic ciekawego, szczególnie z zewnątrz.
Stary 2013-08-22, 10:07   #82
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AmilianaK Pokaż wiadomość
wiecie co ? porażka z zamkiem w Przecławiu.
Koleżanka miała slub i chciała zrobic kilka zdjęć w parku - chcą za to 100 zł !

rozumiem wejście do środka i w stylowych wnętrzach, ale za zdjęcia na tle drzew ? :P nawet za same drzewka opłata 100 zł
Szkoda kasy, szczególnie, że zdjęcia w takich wymuskanych pałacykach, parkach, ogrodach itd. wychodzą bardzo słabo. Taką stówę to lepiej zainwestować w paliwo i poszukać naprawdę ciekawych miejscówek, które są za darmo.
Stary 2013-08-22, 17:16   #83
vye
Przyczajenie

A ja tak troszkę z innej beczki:

czy Waszym zdaniem opłaca się kupić suknię na przyszły rok (ślub w czerwcu) biorąc pod uwagę aktualne promocje? (znalazłam piękna suknię przecenioną z 4000 na 2500)
czy tendencje, moda ślubna diametralnie zmieni się przez 10 miesięcy?
Stary 2013-08-24, 00:08   #84
Elcia162
Raczkowanie

cześć dziewczyny Mam pytanie czy ktoś był na weselu w Dworku w Dębicy i jakie ma odczucia. Bo jedni mówią, że jedzenie nie dobre inni, że dobre, że za mało itd. Wole jednak Was zapytać bo wiem, że odpowiedz będzie obiektywna
Elcia162 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-06, 14:33   #85
elizunia1
Przyczajenie

Szukam płyty z wesela na którym grał zespół Ragtime
elizunia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-29, 17:26   #86
blondyna_pl
Przyczajenie

Send a message via Skype™ to blondyna_pl

Ja jestem już 3 tygodnie po ślubie i weselu i mogę śmiało powiedzieć, że od wszystkich gości usłyszeliśmy, że przebiliśmy wszystkich. Wesele było w Red Rose w Przecławiu, ok. 12 km od Mielca w kierunku Dębicy, jedzenie było bardzo dobre, sprawna obsługa, ładne obejście, z dala od ulicy głównej, piękna sala w drewnie. Zespół, który wybraliśmy to zespół Stop-er, który był po prostu rewelacyjny. Zero komputera, muzyka w pełni na żywo, w zespole skrzypaczka. A grali super, byłam na 7 weselach przez ostatnie 2 lata i mogę śmiało powiedzieć, że to najlepszy zespół. Nie trzeba się martwić o rozkręcenie imprezy, bo zrobią to za was. Jak to mój wujek powiedział, "ale skubańce", polecam wam ten zespół, bo lepszego w okolicach Mielca nie znajdziecie.

Fryzjerkę miałam "Iwonkę", ona przyjmuje na Niepodległości przy domu kultury w Mielcu, przystępna cena, zrobiła mi bardzo ładne upięcie z różami. Bukiet też wzięłam od kwiaciarki przy Niepodległości, koło Natury obok tzw. Placu. Zrobiła mi bukiet z bordowych róż, takie róże zbite, piękny był. Miałam bordo bukiet, bordowe róże we włosach, bordową szarfę w sukni, a mąż bordową muchę i różę w butonerce. Były też bordowe kotyliony, pudełko na koperty, poduszeczkę na obrączki, zaproszenia, bieżniki na stołach, winietki, numerki stołów, rozkład stołów na tablicy też bordowy, bordowe pudełka na ciasto i przywieszki na alkohol. Efekt był po prostu MEGA, jeden z fotografów powiedział mi, że nigdy nie był na weselu, na którym by tak wszystko idealnie wyszło. Ktoś by powiedział, że to szczegóły i może że przesada, ale tak pięknie wyglądało, zresztą każda przyszła panna młoda chce zadbać nawet o takie drobiazgi

Aaa...samochód mieliśmy wynajęty z Dębicy, zabytkowego Rovera (firma Auto Classic z Dębicy), fajna sprawa z takim samochodem, bardzo ładnie się prezentuje, superzdjęcia wychodzą no i w ogóle wrażenie robi, ale jak kto woli. Jednym pasują takie stare, a innym nowoczesne

Dlatego ja polecam lokal Red Rose w Przecławiu i zespół Stop-er, a będziecie mieć porządne wesele, o szczegóły też zadbajcie bo razem wszystko tworzy piękną całość i spostrzegawczy gość to zauważy

Edytowane przez blondyna_pl
Czas edycji: 2013-09-29 o 17:35
blondyna_pl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-02, 08:24   #87
gwiazdkaaa90
Raczkowanie

Hello! Jest tutaj ktoś jeszcze ? Ja z Dębicy
gwiazdkaaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-02, 13:44   #88
dziad kalwaryjski
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blondyna_pl Pokaż wiadomość
Ja jestem już 3 tygodnie po ślubie i weselu i mogę śmiało powiedzieć, że od wszystkich gości usłyszeliśmy, że przebiliśmy wszystkich. Wesele było w Red Rose w Przecławiu, ok. 12 km od Mielca w kierunku Dębicy, jedzenie było bardzo dobre, sprawna obsługa, ładne obejście, z dala od ulicy głównej, piękna sala w drewnie. Zespół, który wybraliśmy to zespół Stop-er, który był po prostu rewelacyjny. Zero komputera, muzyka w pełni na żywo, w zespole skrzypaczka. A grali super, byłam na 7 weselach przez ostatnie 2 lata i mogę śmiało powiedzieć, że to najlepszy zespół. Nie trzeba się martwić o rozkręcenie imprezy, bo zrobią to za was. Jak to mój wujek powiedział, "ale skubańce", polecam wam ten zespół, bo lepszego w okolicach Mielca nie znajdziecie.

Fryzjerkę miałam "Iwonkę", ona przyjmuje na Niepodległości przy domu kultury w Mielcu, przystępna cena, zrobiła mi bardzo ładne upięcie z różami. Bukiet też wzięłam od kwiaciarki przy Niepodległości, koło Natury obok tzw. Placu. Zrobiła mi bukiet z bordowych róż, takie róże zbite, piękny był. Miałam bordo bukiet, bordowe róże we włosach, bordową szarfę w sukni, a mąż bordową muchę i różę w butonerce. Były też bordowe kotyliony, pudełko na koperty, poduszeczkę na obrączki, zaproszenia, bieżniki na stołach, winietki, numerki stołów, rozkład stołów na tablicy też bordowy, bordowe pudełka na ciasto i przywieszki na alkohol. Efekt był po prostu MEGA, jeden z fotografów powiedział mi, że nigdy nie był na weselu, na którym by tak wszystko idealnie wyszło. Ktoś by powiedział, że to szczegóły i może że przesada, ale tak pięknie wyglądało, zresztą każda przyszła panna młoda chce zadbać nawet o takie drobiazgi

Aaa...samochód mieliśmy wynajęty z Dębicy, zabytkowego Rovera (firma Auto Classic z Dębicy), fajna sprawa z takim samochodem, bardzo ładnie się prezentuje, superzdjęcia wychodzą no i w ogóle wrażenie robi, ale jak kto woli. Jednym pasują takie stare, a innym nowoczesne

Dlatego ja polecam lokal Red Rose w Przecławiu i zespół Stop-er, a będziecie mieć porządne wesele, o szczegóły też zadbajcie bo razem wszystko tworzy piękną całość i spostrzegawczy gość to zauważy
Ja tez mam stoper, dzięki, że to napisałaś, bo wybraliśmy ich bez usłyszenia ich na żywo. Możesz napisać jak głos pana na żywo? Bo pani podejrzewam, że świetnie

I ile zapłaciliście za auto?
złociste jak len.
I przyszedł do niej grajek,
na skrzypcach zaczął grać
i mówi: Pójdź, królewno
konwalie ze mną rwać.

Pójdź, pójdź...
Stary 2013-11-25, 00:38   #89
balsammm
Przyczajenie

witam) ktoś jeszcze udziela się w tym temacie? mam ślub w 2015 roku: Dębica jaki zespół polecacie bo jestem na etapie szukania?
balsammm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 21:13   #90
gwiazdkaaa90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez balsammm Pokaż wiadomość
witam) ktoś jeszcze udziela się w tym temacie? mam ślub w 2015 roku: Dębica jaki zespół polecacie bo jestem na etapie szukania?

Hej, ja też w 2015r My wybraliśmy Kindersów Byliśmy na weselu ktore oni prowadzili i nam sie podobało A macie date wybraną i lokal?
gwiazdkaaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości