|
|
#5881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jak schudnąć?
Świtezianko znam to z autopsji
Nie wiem od czego zacząc, bo historia wydaje się tak głupia że aż w swej głupocie nieprawdopodobna (raczej osoba, która zaczęła stwarzać tę historię......)Może jutro Wam opiszę..........
|
|
|
|
#5882 |
|
Zakorzenienie
|
No i ja muszę siejuż zbierac, temat na razie odkładamy
![]() Miłego popołudnia Kochane!! |
|
|
|
#5883 |
|
Wtajemniczenie
|
Dorinko Kochana,
to bedziemy chętnie kontynuowac temat. Teraz już uciakm Kochane Moje Piekne Czarowniczki. Miłego wieczorka. Pa Kochane |
|
|
|
#5884 |
|
Zakorzenienie
|
Pa Kochane
|
|
|
|
#5885 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Nie bagatelizowałabym w tej kwestii czynnika, jakim jest socjalizacja. Z kilku powodów, które postaram się wymienić. Primo: od najmłodszych lat chłopcom pozwala się na większą swobodę, większą ekspresję i bardziej zdecydowane dążenie do zaspokajania pragnień. Wedle badań niemowlęta obu płci są tak samo ruchliwe, nieposłuszne i żywiołowe. W okolicach czwartego roku życia różnica staje się znaczna, właśnie dlatego, że społeczeństwo warunkuje dziewczynki do większego posłuszeństwa, bierności, spełniania oczekiwań cudzych, a nie własnych, bardziej skłonne jest przypisywać im rolę opiekuńczo-usługową, niż chłopcom, których rozwój zmierza w kierunku jednostki niezależnej, nastawionej na sukces i samorealizację. Secundo: przekazywany z pokolenia na pokolenie pogląd, że mężczyzn natura predystynuje do zdrady, a kobiety do wierności sprawia, że mężczyźnie łatwiej jest się usprawiedliwić. Taki "z natury" niewierny mężczyzna czuje się mniej podle, niż kobieta, która "z natury swej" wierna być powinna. ![]() Dodam, że z punktu widzenia biologii i teorii ewolucji to bzdura, bo tak samo jak samiec usiłuje przekazać swe nasienie możliwie dużej ilości samic, tak samica zwiększa pulę genów jej dostępnych kopulując w okresie płodnym z możliwie wieloma samcami (bo to najlepsze plemniki wygrywają). Jedna i druga płeć (wśród zwierzą na szczęście)najczęściej robi to wyłącznie raz w roku w okresie rui. To tyle w kwestii predyspozycji biologicznych. ![]() Tertio: społeczny ogląd zdrady, czy też doświadczenia seksualnego jest zależny właśnie od płci. Mężczyzna o bogatym życiu erotycznym to ogier, Casanowa, macho, czyli jednostka godna podziwu. Kobieta o takich samych doświadczeniach to dziwka, puszczalska, łatwa "panienka", czyli osoba godna pogardy. Strach przed opinią, przed stygmatyzacją jest jednym z czynników powstrzymujących kobiety przed podejmowaniem współżycia. Nawet jeśli mają na to ochotę. Quatro: W epoce powszechnie dostępnych i przyjaznych użytkownikowi środków antykoncepcyjnych (tak dla kobiet, jak i dla mężczyzn) twierdzenie, że kobiety nie współżyją, bo obawiają są ciąży zdaje się coraz mniej prawdziwe. Dodatkowo biologiczne konsekwencje ciąży w dobie powszechnej opieki medycznej i suplementów diety są coraz mniejsze, a społeczne... Społeczne (i finansowe) powinni ponosić oboje partnerzy. Ale to znów kwestia mentalności. Zarżnęłam temat? Zanudziłam Was na śmierć? Bo o to, czy zbulwersowałam nawet nie pytam.
|
|
#5886 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kochane babeczki
|
|
#5887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można tylko posłuzyć się jeszcze jakimiś przykładami ewentualnie.Oki, ja tylko na chwilę, bo siedzę teraz nad zdjęciami. Muszę dziś przejrzeć je do końca, i jeśli zdążę to coś Wam pokażę. A już mi się ziewaaaaa..... |
|
|
|
|
#5888 |
|
Zadomowienie
|
Wpadlam życzyć Wam kochane kolorowych snów
Jutro postaram sie wpasc na ploteczki Rzeczywiscie mialam trudny okres w moim życiu moje kochane. Mój Tata walczył kilka dni o życie,ale teraz wszystko pomału wraca do normy.Dziekuje,ze myślałyście o mnie. Switezianko,nie jestem zła,Dziekuje
|
#5889 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Nikuś!
A wracając do powyższego tematu i wywodu Sabbath Bulwersujące Sabbatku to może być tylko to, że jest prawdą to co napisałaś i niestety mamy do czynienia z takimi właśnie mężczyznami, bo coż można na to poradzić... Ale może jednak nie wszyscy są tacy, i tym optymistycznym akcentem kończę i życzę dobrej nocki
|
|
|
|
#5890 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nika cieszę się ,że wszystko wraca do normy i zdrowie taty się polepsza.Mój tato 2 lata temu miał zawał i tylko dzięki szybkiej i sprawnej interwencji lekarskiej przeżył i wrócił do poprzedniej sprawności.Myślę,że i w waszym przypadku też wszystko dobrze się skończy...tego wam życzę |
|
|
|
|
#5891 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, jestem strasznie zarobiona
Temat zdrady i jej uwarunkowań społeczno-charakterologicznych to rzeczywiście temat RZEKA Sabbath świetnie, jak zawsze stresciła podłoże tematu, z właściwą sobie precyzją i głębią naukowo-socjologiczną . Sabbath jesteś cudowna i niezastąpiona Ja uważam, że w temacie zdrady obowiązywać powinno równouprawnienie, jeśli tak można powiedzieć o tym Myslę, że są przynajmniej dwa rodzaje zdrady, bo np. czym innym długotrwały romans a czym innym jednorazowy "skok w bok" pod wpływem chwili. Oczywiście nie pochwalam ani jednego ani drugiego, ale zauważam różnicę ...., choć brzydzi mnie j jedno i drugie.... Ale pewnie z wielkiej miłości próbowałabym wybaczyć taki skok w bok a romansu nigdy. Mam nadzieję, ze nigdy nie stanę przed takim dylematem .... Cześć NKIUŚ, cieszę się że sytuacja się normuje. Trzymaj się. Buziaki |
|
|
|
#5892 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane
Cytat:
Moj Tata mial wylew,pękł mu tetniak aorty brzusznej i podobnie jak w pzrypadku Twojego taty szybka interwencja i sprawnosc lekarzy utrzynala Go przy zyciu.Potem przyplataly sie problemy z oddychaniem ale mamy nadzieję,ze po malu wroci do formy. Gdzie Wy dziewczynki wszystkie jesteście???? Witaj Dorinko,dziekuje Czytalam,ze wypoczełas podczas długiego weekendu,to dobrze,ze sie dobrze bawilas kochana
Edytowane przez nika672 Czas edycji: 2007-05-08 o 11:58 Powód: zobaczyłam Dorinke |
|
|
|
|
#5893 | |||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Jesteś cudowna i bardzo miła. ![]() Cytat:
Cytat:
Witaj Nikuś. Obiecałaś nam wczoraj, że wpadniesz na ploteczki, nie tylko się przywitać. Plotkuj więc, plotkuj...
|
|
#5894 |
|
Zadomowienie
|
Witam,witam
Troszke spozniona ale jestem.....Zly humor mam dzisiaj..... |
|
|
|
#5895 | |
|
Zadomowienie
|
Witaj Sabbathku
już plotkuje ![]() Cytat:
Chyba... .......Johannko witaj kochana
|
|
#5896 |
|
Zadomowienie
|
A taka wstretna jestem...poklocilam sie z moim najlepszym kolega....nagadalam mu....w sumie on mial racje ja nie....ale mu nagadalam i tak poszlo....az trzasnelam sluchawka..i teraz mi glupio..plakac mi sie chce..uparta jestem jak osiol..no w sumie to lew ...bo jestem spod tego znaku..
|
|
|
|
#5897 |
|
Zakorzenienie
|
Sabbath masz rację, jeszcze ta ZDRADA PSYCHICZNA
, dla mnie świadomość jej byłaby chyba też najbardziej bolesna.....nawet ostatnio mówiłam o tym Tżowi, że taka zdrada byłaby dla mnie straszna. Zrobił taaakie oczy, i tu Sabbath liczę na Twoją pomoc, czyżby faceci nie znali tego pojęcia?????????? -zdrady psychicznej Ale u nas było to przy okazji bardzo szokującego wydarzenia w naszym życiu, oczywiście nie chodzi bezpośrednio o nas ale pośrednio......Ale kręcę, no w każdym razie z nami jest wszystko O.K. |
|
|
|
#5898 |
|
Zadomowienie
|
Johannko lwy sa podobno zazdrosne
![]() Kochana,przemyśl sprawe jeszcze raz,jesli czujesz,ze rzeczywiscie nie mialas racji,zadzwon do kolegi i pogadajcie jeszcze raz.Poczujesz sie lepiej
|
#5899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też bywam uparta ale dużą cenę za to płacę i mój organizm, staram się trochę zmiękczyć bo wiem, że taki upór do nieczego dobrego nie prowadzi.... |
|
|
|
|
#5900 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Jestem uparta, jak kozioł w kapuście (to opinia mojego męża) i trochę czasem chciałabym odpuścić. Nie za bardzo, oczywiście. Joasiu, na Twoim miejscu zadzwoniłabym i powiedziała po prostu: Stary, przemyślałam sprawę, miałeś rację. Następnym razem, kiedy znów ją będziesz miał i cię zakrzyczę - też zadzwonię. ![]()
|
|
#5901 |
|
Zadomowienie
|
Wyjasnilam....tzn.on wyjasnil....bo juz sie zastanawialam czy zadzwonic...a tu telefon...on.....nakrzycz al na mnie...a potem zapytal czy juz mi przeszlo
Przeprosilam Nie chcialabym go stracic,bo to moj najlepszy przyjaciel tutaj...pracujemy razem...jest tak jak ja obcokrajowcem tutaj i zawsze sie nawzajem wspomagamy....Wiem,ze moge na niego liczyc...a i on na mnie Tylko dzisiaj cos mnie dopadlo....moze juz za dlugo w domu siedze W kazdym badz razie zasluzylam sobie dzis na |
|
|
|
#5902 |
|
Zadomowienie
|
No widzisz Johannko,bedziesz miala mile popołudnie.
Dorinko wiesz gdzie Cie znalazłam Kiedy kochana zamierzałas nam powiedzieć o swoim szcześciu![]() ![]() Dziewczyny Switezianka Nasza nam sie rozchorowala i bedzie w poniedzialek ![]() Pozdrawia wszystkie
|
#5903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
switezianko |
|
|
|
|
#5904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam czym na razie się dzielić......, bo to tylko plany, nie potwierdzone faktami ani datami.... Ślub planujemy na 2008 rok, ale jeszcze nie poczyniliśmy ku temu żadnych konkretnych starań.... Mój Tż uważa, że pół roku na załatwienie wszystkiego to ho, ho , a ja się dowiaduje że to może być zbyt późno aby zaklepać letni termin ślubu i sali, bo choć tylko cywilny weźmiemy to weselicho chcielibyśmy jak tra-lala....... no i trzeba działać z organizacją...Ot cała tajemnica A gdzie Wy jesteście szpiegi jedne??????????? Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2007-05-08 o 13:55 Powód: brak szpiegów:) |
|
|
|
|
#5905 |
|
Zadomowienie
|
Szpieg sie melduje
![]() Dorinko kochana,Latorośle pzryszly do domu i głodomorom musialam dać jesc ![]() Bardzo sie ciesze,ze w końcu zrealizujecie swoje marzenia z TZ. Jakis czas temu pisalas o tym na wątku naszym ale potem jakos umknał nam ten temat ![]() Swoja dorga jestem zaskoczona,że przy takiej ilosci sal,knajpek ..........są takie problemy z rezerwcja,ale z drugiej strony soboty nie sa codziennym dniem tygodnia,zapewne dlatego. Ale mam nadzieje,ze jak juz Dorinko ustalicie date ślubu to zostaniemy o tym powiadomione moja kochana ![]()
|
#5906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to sie ciesze twym szczesciem Ale tez musze przyznac,ze pol roku to moze byc malo Jednak jest tego zalatwiania...wiem to po sobie(chociaz bylo to 15 lat temu ),a rok temu brala slub moja siostra i wiem ile to przygotowan
|
|
|
|
|
#5907 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście moje Drogie, zostaniecie powiadomione
Jeśli zdązymy w ogóle coś zarezerwować na przyszły rok
|
|
|
|
#5908 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Niby ślub to nic takiego, tylko formalność, ale wiem, że dla części ludzi ważna. ![]() Mój Miły do teraz twierdzi, że to najszczęśliwszy dzień w jego życiu - więc gratuluję. Dla mnie to kupa zupełnie niepotrzebnych wydatków i męczących ceregieli; impreza, która mi się nie podobała - więc współczuję. Gdybym miała jeszcze raz brać ślub - zrobiłabym to w tajemnicy, najlepiej daleko od domu. Mam jednak nadzieję, że raz wystarczy.
|
|
#5909 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny maja rację pół roku to niewiele żeby pozałatwiać wszystkie sprawy.Ja salę i kucharkę zamawiałam z rocznym wyprzedzeniem i wiem,że w dalszym ciągu tak sie robi...a i jeszcze orkiestra ją też trzeba wcześniej zwerbować
Dorinko kochana musicie już poważnie pomyśleć jeżeli chcecie zdażyć na wytyczoną przez siebie datę. Kochane właśnie uświadomiłam sobie,że we wrześniu minie 10 lat mojego małżeństwa
|
|
|
|
#5910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale drugi raz juz bym za maz nie wyszla...jak by tak cos w tym zwiazku nie wypalilo....raz i wystarczy....zylabym juz tak na wolna reka..... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.

Nie wiem od czego zacząc, bo historia wydaje się tak głupia że aż w swej głupocie nieprawdopodobna (raczej osoba, która zaczęła stwarzać tę historię......)

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Można tylko posłuzyć się jeszcze jakimiś przykładami ewentualnie.