Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-29, 17:42   #3661
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

A powiedzcie mi w ktorej czesci czuje sie skurcze? Moze glupie pytanie ale do tej pory nie czulam i sie zastanawiam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 17:42   #3662
anulka2205
Wtajemniczenie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Odpoczywajcie dziewczyny

Dzidzia może zrób morfo, jak bardzo poleciała, to może by Cię jeszcze tzreba znów było krwią poratować

Aaby reklamówę z logo wizażu masz jak w banku w razie biedy

Lineczka to pewnie różnie, ja np. najpierw mam w dole pleców taki okresowy ból przy skurczach, a potem dopiero na brzuch promieniuje

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-09-29 o 17:48
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 18:15   #3663
De28
Wtajemniczenie

lineczka- skurcze u mnie jak bardzo silne bole mentruacyjne z przechodzeniem na brzuch.Twardnienie i rozkurczanie sie wszystkiego od srodka.

dzidzia- 3 tygodnie? Ojej, blisko masz szpital?

Bylismy znow na grzybach. Mnie tez dzis cmi, pobolewa janik i boli pecherz. Ehhh koncowka ciazy.

Mi tez mleko wyplywalo podczas przytulanek. Caly biust byl mokry i moj maz to zcalowywal Dla niego to bylo mega podniecajace.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 18:15   #3664
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak prałyście pokrowce od wózków używanych? Bo nie wiem czy mogę do pralki wrzucić
Ja wrzuciłam do pralki wszystko co sie dało na delikatne pranie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Jak mnie pozniej TZ dopusci do laptopa to pocytuje :P

Boli mnie brzuch okresowo bola mnie jajniki i czuje gdzies w okolicach jajnikow tak jakby skurcze ale nie wiem i mala jest w poprzek brzucha bo czuje czkawke z prawej strony.. Wzielam nospe i leze czekam az mi przejdzie a te jajniki to mnie tak bardzo bola ehh

Wiecie tak sobie mysle ze moze lepiej by bylo jakbym urodzila w listopadzie..

Odpoczywaj!!
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Jestem tak słaba, że ledwo żyję.
Lineczka, Ty lepiej leż i się nie ruszaj. W razie, gdyby po nospie n ie przechodziło to jedź na IP
Ty tez odpocznij

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi w ktorej czesci czuje sie skurcze? Moze glupie pytanie ale do tej pory nie czulam i sie zastanawiam

Pewnie zależy, jak miałam pierwszy raz skurcze to cuzłam w dole brzucha, taki co potem sie rozległ na cały brzuch, ale od dołu wszystko. Ostatnio miałam tj. od kręgosłupa aż na cały brzuch. Myślę ze to zależy..

Jak sie teraz czujesz?

Młody dzisiaj cały dzień cisza a teraz tak kopie że masakra. Kilka kopów pod rzą, takich porządnych, a potem cisza i za 5 minut znów.
Stary 2013-09-29, 18:32   #3665
maomami
Wtajemniczenie

Hej melduje że jesteśmy już w domu po weselu, nadrobiłam Was ale zupełnie nie mam siły cytować i odpisywać.
Wytańczyłam się jeszcze ale Zuzki to nie rusza, na świat się jeszcze nie wybiera, urządza tylko dyskoteke w brzuchu.
Jutro już powinnam być na bieżąco jak odeśpię, bo ja spałam jakieś 4 godziny a mąż 2,5 bo kuzyn poprosił go o odwiezienie znajomych. Byłam bardzo zadowolona że mąż już nic nie pił, torbę w razie czego mieliśmy zapakowaną w aucie, w końcu wesele 80 km od domu

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 18:43   #3666
Trele_Morele
Zakorzenienie

Jestem I ja.
Po spacerze I obiadku pije sobie kawke z pianka I za godzinke ruszam dalej.
Umowilismy sie ze znajomymi na kregle ..
Podejscie numer 252 - ostatnie

Dzis babka w kolejce zapytala mnie na kiedy termin ? - na wczoraj
- oo malo spottkane zeby bliznieta urodzic po terminie.
Moj Tz sie obrocil oburzony I mowi - to jedno dziecko!
A ona : - Ooo ale Pani wspolczuje !
Normalnie babka miala łzy w oczach

Nie ma jak kopnać leżacego )

Aha co do mleka - ja jestem chyba jakas inna ale tez nie dałabym possac mojemu chlopu - dla mnie to obrzydliwe!!
Co innego gdy podczas zblizenia , mleko wycieka a co innego gdy facet mowi : Đaj possac
A jak slysze wogole okreslenie Doić to mam ciary. Jak by mi moj Tz powiedzial ze chce mnie wydoić to chyba bym go obrzygała.

Tyle ode mnie
Do potem

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 18:50   #3667
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Aż zapytałam z ciekawości swojego czy spróbowałby mleka z piersi "Od Ciebie mogę próbować wszystko"

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 19:05   #3668
kyte
Wtajemniczenie

Hej ja dziś tylko z doskoku., Cały czas coś się dzieje cały dzień ktoś przychodzi, ja nie wiem no zmówili się Dobrze że chciałam zrobić obiad na dwa dni, to miałam czym poczęstować i nie było głupio jeść bo już taka głodna byłam.Troszkę podczytywałam a reszta już doczytuję
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

Aha co do mleka - ja jestem chyba jakas inna ale tez nie dałabym possac mojemu chlopu - dla mnie to obrzydliwe!!
Co innego gdy podczas zblizenia , mleko wycieka a co innego gdy facet mowi : Đaj possac
A jak slysze wogole okreslenie Doić to mam ciary. Jak by mi moj Tz powiedzial ze chce mnie wydoić to chyba bym go obrzygała.

Tyle ode mnie
Do potem

Zgadzam się w 100%
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 19:12   #3669
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Aż zapytałam z ciekawości swojego czy spróbowałby mleka z piersi "Od Ciebie mogę próbować wszystko"
Mój kiedyś przez przypadek spróbował, jak był u ciotki wlal sobie do kawy, mówił że okropnie smakowalo, może w do kawy się nie nadaje, ale ja tam nie wiem.
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 19:19   #3670
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Ja jestem, żyję i mam się w miare okej ale nie piszę bo coś u nas z netem było :/ Od jutra do piątku będe u rodziców bo mąż wyjezdza na szkolenie do Gliwic i nie chce być sama

A już myślałam, że jak dziś wejdę to przeczytam, że Trele urodziła/zaczęła rodzić dalej trzymam kciuki za kichnięcie i chluuup

To pa dziewuszki, jakby miało mnie mniej być lub nie być wcale. Choć będę się starać

aha! Wyprawka w pełni skompletowana, brakuje tylko Octeniseptu i soli fizjologicznej No i trzeba zrobić pranie...

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 19:21   #3671
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Spróbuję, będzie na Ciebie Jak się spsuje, to mi reklamówkę z Lidla zafundujesz

Hmmm, na moim jest np. żeby czyścić szmatką, ale ja pewnie wrzuciłabym do pralki na jakieś pranie ręczne/delikatne i raczej albo leciutkie wirowanie, albo bez. I wtedy powiesiła gdzieś na balkonie czy nad wanną żeby sobie ociekło i wyschło.

Ja wczoraj też padłam

Bepanthen. Ale ja planuję smarować tylko raz dziennie, po kąpieli, nie po każdej zmianie pieluszki A jak to się sprawdzi to wyjdzie w praniu.

Dziewczyny, a będziecie pudrować w fałdkach/pod szyjką/pod paszkami? Kupujecie w ogóle puder?
Nie nie będę kupować pudru. Oliwką po kąpieli wysmaruję.

A co do mleka z piersi, moja szwagierka kiedyś rozmawiała z moim mężem i coś jej powiedział śmiesznego, to ta w odzewie (akurat karmiła małego) wycelowała i psiuknęła tym mlekiem w męża..haha ja tam się śmiałam ale mąż to aż uciekł hhhahah..jak mnie zdenerwuje też go cycem do pionu potraktuję
Stary 2013-09-29, 19:29   #3672
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

De autem 25 minut w dzień. Komunikacja miejska około godziny w jedna stronę.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 19:34   #3673
nasturcja7667
Zadomowienie

Mój TŻ miał przed chwilą czkawkę. Ale nie taką zwyczajną, tylko odgłos, jakby kaczka srała I pierwsze, co sobie wyobraziłam, jak już opanowałam śmiech i się wysikałam- to to, że Bejbziol mi się z taką czkawką urodzi I znowu musiałam iść sikać...

Aaby- nie planuję pudru, chyba, że mały będzie miał tak wrażliwą skórę, że kremy nie będą dawały rady.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 19:35   #3674
Kabriela
Zadomowienie

Mao fajnie, że się wybawiłaś, podziwiam, o szczerze jakbym miała sobie teraz wyobrazić jakieś wesele i mnie na nim, to już mnie wszystko boli.
Trele podziwiam...ale zacznie się...jeszcze chwilę i oczywiście trzymam kciuki.
Dzisiejszy dzień nie należy do dobrych dni, poza tym noce mam coraz cięższe, bo coraz częściej się budzę i nie mogę zasnąć.
Teraz siedzę przed kompem, oglądam jakiś serial i robię róże ale szczerze mam wrażenie, że mi się to nie podoba. Wychodzą mi jakieś takie nijakie.
I ciągle mi się pić chce.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 20:01   #3675
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Hej melduje że jesteśmy już w domu po weselu, nadrobiłam Was ale zupełnie nie mam siły cytować i odpisywać.
Wytańczyłam się jeszcze ale Zuzki to nie rusza, na świat się jeszcze nie wybiera, urządza tylko dyskoteke w brzuchu.
Jutro już powinnam być na bieżąco jak odeśpię, bo ja spałam jakieś 4 godziny a mąż 2,5 bo kuzyn poprosił go o odwiezienie znajomych. Byłam bardzo zadowolona że mąż już nic nie pił, torbę w razie czego mieliśmy zapakowaną w aucie, w końcu wesele 80 km od domu
no to super,ze sie pobawiliscie,odpoczywaj teraz

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Jestem I ja.
Po spacerze I obiadku pije sobie kawke z pianka I za godzinke ruszam dalej.
Umowilismy sie ze znajomymi na kregle ..
Podejscie numer 252 - ostatnie

Dzis babka w kolejce zapytala mnie na kiedy termin ? - na wczoraj
- oo malo spottkane zeby bliznieta urodzic po terminie.
Moj Tz sie obrocil oburzony I mowi - to jedno dziecko!
A ona : - Ooo ale Pani wspolczuje !
Normalnie babka miala łzy w oczach

Nie ma jak kopnać leżacego )

Tyle ode mnie
Do potem

no to mysle,ze juz niedlugo...do podejscia nr 300 szybko zleci

a ja zaraz zaplone...znaczy moj przelyk,gardlo czy cos w srodku.mam taka zgage jakiej w zyciu nei mialam wlasciwie od poczatku ciazy ani mdlosci,ani zgagi-totalnei mnie to nie dotyczylo.ostatnio jakos tam cos delikatnie zaczynalo sie dziac,ale tak,ze przechodzilo samo...a dzis,uraczylam sie z mezem gotowym daniem-paella z frosty,taka mrozona,troche zjadlam od meza,bardziej z ciekawosci jak smakuje...i cierpie teraz za swoje lakomstwo
dodam,ze mleko nie pomoglo,herbatka tez nie,kefir naturalny tez nie (ale juz troche tylko,bo nie mialam gdzie wcisnac).pali mnie dalej:/
rennie mozna?czy lepiej sie wstrzymywac i po prostu przeczekac-nei wiem,bo ja niedoswiadczona w zgagowo-mdlosciowych tematach ciazowych (o dziwo do 37tyg.nie byla mi potrzeba ta wiedza)
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 20:01   #3676
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Nie nie będę kupować pudru. Oliwką po kąpieli wysmaruję.

A co do mleka z piersi, moja szwagierka kiedyś rozmawiała z moim mężem i coś jej powiedział śmiesznego, to ta w odzewie (akurat karmiła małego) wycelowała i psiuknęła tym mlekiem w męża..haha ja tam się śmiałam ale mąż to aż uciekł hhhahah..jak mnie zdenerwuje też go cycem do pionu potraktuję
mój raz dostał po oczach bo coś sie głupio w łóżku odezwał heheheh

rybko ja wróce do twojego gina....hmmmm ja chodzę prywatnie to może mam inaczej ale: usg i samolot na każdej wizycie, wizyty co 4 tygodnie, morfologia i mocz na kazda wizyte, różne inne badanie, które jak mi mówił poprostu ma w jakims regulaminie czy czyms, że musi mi je zlecić żebym czasem nie myślała, że chce mnie zaciągnąć. Grupa krwi to podstawa mam ją wpisane w karte ale do porodu mimo to musze mieć orginał, tak samo u mnie wymagają mieć wynik badania HBS czy jakos tak, paciorkowca i juz nie pamietam co.

Mnie choroba rozkłada ale nie daje sie mąż mi robi herbatke z cytrynką i miodem oraz mleko z czosnkiem i miodem mam nadzieje, ze sie nie rozkręci bardziej.

Trele nie chce nic mówić ale nam kolejke tamujesz swoją drogą ciekawe która nastepna........ja sie strasznie boje o synka jak on przejdzie moj pobyt w szpitalu.....jest strasznie przywiązany bo ja nie pracuje tylko ciągle z nim zresztą ja chyba też oszaleje bez niego

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 20:02   #3677
niunia32
Zakorzenienie

co do próbowania mleka to mój szwagier chciał spróbować. żadna szwagierka mu nie dała
teraz swoje będzie mieć :P

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 20:24   #3678
anulka2205
Wtajemniczenie

Maoami fajnie, że się pobawiłaś

Basiula nie daj się choróbsku, a z tęsknotą jakoś poradzicie z kilka dni szybko minie, czasem pół ciązy w szpitalu kobiety leżą i też dzieciaki w domu zostają, będzie dobrze

Peppermint Rennie możesz bez obaw

Dzidzia a Ł. pewnie ciągle pod wrażeniem, co?

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 20:37   #3679
basiula19
Zadomowienie

Anulka tylko, ze ja jestem gorsza niż dziecko strasznie przywiązana do nich. Jak leżałam tydzień w szpitalu jak synka rodzilam to maz codziiennie przyjeżdżał i długo ze mną był praktycznie tylko jeździł do pracy potem domnie i do domu na noc a jak miał 2 zmianę to przed praca a do szpitala mamy 40 km i mimoo to zawsze jak odjeżdżał to płakałam. Teraz jak syncio jest to jeszcze gorzej:'( tak myślałam to chyba poproszę męża zeby go przywiózł dopiero jak będzie nas wybierał bo tak w odwiedziny to za dużo płaczu by było. Ja teraz płacze jak na niego patrzę i myślę ze będę musiała go zostawić przy dobrych wiatrach na 3 dni a co dopiero jak to nastąpi.

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 20:41   #3680
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Dziewczyny, a będziecie pudrować w fałdkach/pod szyjką/pod paszkami? Kupujecie w ogóle puder?
Na razie nie planuję używać. Zamierzam oliwkę stosować, ewentualnie kremy. Chyba, że będzie taka potrzeba.

basiula, nie daj się chorobie. Ja też podziębiona i walczę. Miód do każdej herbaty, no i syrop z cebuli i czosnku. A ble!

nasturcja, biedactwo tak Cię choroba rozłożyła? wracaj do formy natychmiast!

Dzisiaj u nas pracowita niedziela i prawie z mężem się nie widziałam. On ten balkon malował, ja po tym jak już to pranie zrobiłam i obiad i sprzątanie w skrzyni łóżkowej to zaczęłam składać szafę. I jeszcze nie skończyłam - jutro muszę dokończyć. Ale mąż to powinien mi normalnie zdjęcia robić jak pokracznie wyglądałam to na ziemi ze śrubokrętem, to ze śrubkami gdzieś na stołku. Ciężarny majsterkowicz Teraz odpoczywam przy herbatce.
Stary 2013-09-29, 20:52   #3681
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość

rybko ja wróce do twojego gina....hmmmm ja chodzę prywatnie to może mam inaczej ale: usg i samolot na każdej wizycie, wizyty co 4 tygodnie, morfologia i mocz na kazda wizyte, różne inne badanie, które jak mi mówił poprostu ma w jakims regulaminie czy czyms, że musi mi je zlecić żebym czasem nie myślała, że chce mnie zaciągnąć. Grupa krwi to podstawa mam ją wpisane w karte ale do porodu mimo to musze mieć orginał, tak samo u mnie wymagają mieć wynik badania HBS czy jakos tak, paciorkowca i juz nie pamietam co.

Mnie choroba rozkłada ale nie daje sie mąż mi robi herbatke z cytrynką i miodem oraz mleko z czosnkiem i miodem mam nadzieje, ze sie nie rozkręci bardziej.

Trele nie chce nic mówić ale nam kolejke tamujesz swoją drogą ciekawe która nastepna........ja sie strasznie boje o synka jak on przejdzie moj pobyt w szpitalu.....jest strasznie przywiązany bo ja nie pracuje tylko ciągle z nim zresztą ja chyba też oszaleje bez niego
Ja mam wiyty- co ile chce. Nigdy nie mówi mi za ile przyjść.. nie no raz powidział ze mam przyjść 5 września ale on nie wie czy akurat bedzie w pracy.. zawsze mówi- jk sie cos bedzie działo to przyjść. A ja zapisywałam sie srednio co 2,5-3 tygodnie. Jak wchodziłam to pierwsze pytanie po dzien dobry to było "o co chodzi? " a reszte tak jak opisywałam. Mój lekarz nawet musi w ksiaze kukać żeby sprawdzić co w którym miesiacu sie należy- wtedy co o te USG sie upominałam, to zajrzał do jakiejś książki i powiedział - dobrze, już wypiszę..
NIe chce sie już wkurzac, no trafiłam jak trafiłam. Nauczka na przyszłość.

Maomami- zazdroszcze wesela ale ja teraz bym nie potańczyła

Lineczka
- jak sie czujesz?
Stary 2013-09-29, 20:54   #3682
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość

Rozstanie na pewno będzie trudne, ale pomyśl sobie że to tylko pare dni szybko wrócisz do domku

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Ja mam wiyty- co ile chce. Nigdy nie mówi mi za ile przyjść.. nie no raz powidział ze mam przyjść 5 września ale on nie wie czy akurat bedzie w pracy.. zawsze mówi- jk sie cos bedzie działo to przyjść. A ja zapisywałam sie srednio co 2,5-3 tygodnie. Jak wchodziłam to pierwsze pytanie po dzien dobry to było "o co chodzi? " a reszte tak jak opisywałam. Mój lekarz nawet musi w ksiaze kukać żeby sprawdzić co w którym miesiacu sie należy- wtedy co o te USG sie upominałam, to zajrzał do jakiejś książki i powiedział - dobrze, już wypiszę..
NIe chce sie już wkurzac, no trafiłam jak trafiłam. Nauczka na przyszłość.

Maomami- zazdroszcze wesela ale ja teraz bym nie potańczyła

Lineczka
- jak sie czujesz?
Już końcóweczka i nie będziesz musiała się nim więcej denerwować
Stary 2013-09-29, 21:14   #3683
domii29
Zakorzenienie

Rodzice pojechali a ja padam na twarz po całym dniu, poza tym okropnie boli mnie głowa... Mam oglądać z mężem jakiś film ale coś czuję że wymięknę...

Od jutra TŻ wraca do pracy... coś czuję że ciężko będzie się nam rozstać, przywykłam do tego że jest w domu i że w razie czego przypilnuje Jaśka, że mogę go wykorzystać jak mi potrzeba jakiejś pomocy... Mam wrażenie że jemu też ciężko będzie nas zostawić i iść do pracy

Mam pytanie do dziewczyn które miały cesarkę... Może to głupie ale po jakim czasie się "tam" goliłyście ? I po jakim czasie brałyście kąpiel a nie prysznic ? bo mi się marzy żeby posiedzieć troszkę w wannie
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 21:22   #3684
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Domi ja juz sie kapie. Nie lubię w wannie sie prysznicowac bo mi zimno ale ze mnie to praktycznie nic nie wyplywa.

Anulka pod wrażeniem czego?

. Witaj Kochanie

Stary 2013-09-29, 21:26   #3685
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Wiecie co? Wszystko ogólnie dobrze się uklada, rytm dnia mamy juz względnie opanowany i wszystko w miarę ogarniam. Poza jednym.
Od mojego powrotu ze szpitala Alisa jest nieznosna.I co gorsza ja wszystko pozmienialam tak, żeby więcej czasu i siebie jej poswiecac a ona totalnie przestala słuchać i slyszec, oczekuje niestworzonych rzeczy. Jak na nia wrzasne to czasem działa, ale z reguły wpada w szal a ja teraz mam takie hustawki, ze w ciąży takich nie miałam. Przerasta mnie to, siadam i rycze. Lapie sie na tym, ze przy Witku sie wyciszam i jest mi tam lepiej. A to przecież szpital, ciagle pika aparatura, szumią pompy itd. :/. Bardzo mi z tym zle.
I co gorsza-mloda jest taka nie tylko wobec mnie. Wobec Ł. tez.

Dzidzia a może po prostu weszła w okres buntu? R od jakiegoś miesiąca jest nie do poznania Zawsze był cichy i grzeczny a teraz rzuca się i histeryzuje bez powodu...

lineczka a te komody z Lidla na żywo ładne są?
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 21:27   #3686
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Domi ja juz sie kapie. Nie lubię w wannie sie prysznicowac bo mi zimno ale ze mnie to praktycznie nic nie wyplywa.

Anulka pod wrażeniem czego?

Mi wszyscy mówią że nie powinnam się kąpać bo coś tam mi się zrobi Wiadome że nie zamierzam się kąpać w gorącej wodzie, wtedy to wiadome że coś tam mogło by się rzeczywiście zrobić... Kusi mnie okropnie i chyba jutro zrobię sobie relaksującą kąpiel
Ze mnie w sumie też już nic nie wypływa
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 21:44   #3687
Antibia86
Rozeznanie

Domi ja co prawda cesarji nie miałam ale po poważnej operacji na brzuchu lekarz mówił że jak się ładnie goi to spokojnie można sue kąpać tylko później ładnie ranę osuszyc nawet przetrzec spirytusem czy czymś takim. Z tego co wiem ti bardziej że coś sue zrobi to kąpiel po naturalnym porodzie jak np są szwy

Ja padam na spacerku cały dzień

Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 21:58   #3688
niunia32
Zakorzenienie

Domii ja bym sie z wstrzymala az bym przestała ze tak powrotem cieknac :p

Byliśmy dzisiaj na rozku
Maz wieczorem zamontował ledy w kuchni. Kurde, fajnie świeca

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 21:58   #3689
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Gorąca kąpiel może wzmóc krwawienie. Do poziomu krwotoku. O ile się krwawi

. Witaj Kochanie

Stary 2013-09-29, 21:59   #3690
De28
Wtajemniczenie

domii-a tesciowa twoja caly dzien w domu czy pracuje?

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości