|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
A powiedzcie mi w ktorej czesci czuje sie skurcze? Moze glupie pytanie ale do tej pory nie czulam i sie zastanawiam
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3662 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Odpoczywajcie dziewczyny
Dzidzia może zrób morfo, jak bardzo poleciała, to może by Cię jeszcze tzreba znów było krwią poratować ![]() Aaby reklamówę z logo wizażu masz jak w banku w razie biedy ![]() Lineczka to pewnie różnie, ja np. najpierw mam w dole pleców taki okresowy ból przy skurczach, a potem dopiero na brzuch promieniuje Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-09-29 o 17:48 |
|
|
|
#3663 |
|
Wtajemniczenie
|
lineczka- skurcze u mnie jak bardzo silne bole mentruacyjne z przechodzeniem na brzuch.Twardnienie i rozkurczanie sie wszystkiego od srodka.
dzidzia- 3 tygodnie? Ojej, blisko masz szpital?Bylismy znow na grzybach. Mnie tez dzis cmi, pobolewa janik i boli pecherz. Ehhh koncowka ciazy. Mi tez mleko wyplywalo podczas przytulanek. Caly biust byl mokry i moj maz to zcalowywal Dla niego to bylo mega podniecajace.
|
|
|
|
#3664 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak sie teraz czujesz? Młody dzisiaj cały dzień cisza a teraz tak kopie że masakra. Kilka kopów pod rzą, takich porządnych, a potem cisza i za 5 minut znów.
|
|
#3665 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej melduje że jesteśmy już w domu po weselu, nadrobiłam Was ale zupełnie nie mam siły cytować i odpisywać.
Wytańczyłam się jeszcze ale Zuzki to nie rusza, na świat się jeszcze nie wybiera, urządza tylko dyskoteke w brzuchu. Jutro już powinnam być na bieżąco jak odeśpię, bo ja spałam jakieś 4 godziny a mąż 2,5 bo kuzyn poprosił go o odwiezienie znajomych. Byłam bardzo zadowolona że mąż już nic nie pił, torbę w razie czego mieliśmy zapakowaną w aucie, w końcu wesele 80 km od domu
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem I ja.
Po spacerze I obiadku pije sobie kawke z pianka I za godzinke ruszam dalej. Umowilismy sie ze znajomymi na kregle .. Podejscie numer 252 - ostatnie Dzis babka w kolejce zapytala mnie na kiedy termin ? - na wczoraj - oo malo spottkane zeby bliznieta urodzic po terminie. Moj Tz sie obrocil oburzony I mowi - to jedno dziecko! A ona : - Ooo ale Pani wspolczuje ! Normalnie babka miala łzy w oczach Nie ma jak kopnać leżacego )Aha co do mleka - ja jestem chyba jakas inna ale tez nie dałabym possac mojemu chlopu - dla mnie to obrzydliwe!! Co innego gdy podczas zblizenia , mleko wycieka a co innego gdy facet mowi : Đaj possac A jak slysze wogole okreslenie Doić to mam ciary. Jak by mi moj Tz powiedzial ze chce mnie wydoić to chyba bym go obrzygała. Tyle ode mnie Do potem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
Aż zapytałam z ciekawości swojego czy spróbowałby mleka z piersi
|
|
|
|
#3668 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej ja dziś tylko z doskoku., Cały czas coś się dzieje cały dzień ktoś przychodzi, ja nie wiem no zmówili się
Dobrze że chciałam zrobić obiad na dwa dni, to miałam czym poczęstować i nie było głupio jeść bo już taka głodna byłam.Troszkę podczytywałam a reszta już doczytuję![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3669 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3670 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem, żyję i mam się w miare okej ale nie piszę bo coś u nas z netem było :/ Od jutra do piątku będe u rodziców bo mąż wyjezdza na szkolenie do Gliwic i nie chce być sama
A już myślałam, że jak dziś wejdę to przeczytam, że Trele urodziła/zaczęła rodzić dalej trzymam kciuki za kichnięcie i chluuup To pa dziewuszki, jakby miało mnie mniej być lub nie być wcale. Choć będę się starać aha! Wyprawka w pełni skompletowana, brakuje tylko Octeniseptu i soli fizjologicznej No i trzeba zrobić pranie...
|
|
|
|
#3671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do mleka z piersi, moja szwagierka kiedyś rozmawiała z moim mężem i coś jej powiedział śmiesznego, to ta w odzewie (akurat karmiła małego) wycelowała i psiuknęła tym mlekiem w męża..haha ja tam się śmiałam ale mąż to aż uciekł hhhahah..jak mnie zdenerwuje też go cycem do pionu potraktuję |
|
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
De autem 25 minut w dzień. Komunikacja miejska około godziny w jedna stronę.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3673 |
|
Zadomowienie
|
Mój TŻ miał przed chwilą czkawkę. Ale nie taką zwyczajną, tylko odgłos, jakby kaczka srała
I znowu musiałam iść sikać... ![]() Aaby- nie planuję pudru, chyba, że mały będzie miał tak wrażliwą skórę, że kremy nie będą dawały rady. |
|
|
|
#3674 |
|
Zadomowienie
|
Mao fajnie, że się wybawiłaś, podziwiam, o szczerze jakbym miała sobie teraz wyobrazić jakieś wesele i mnie na nim, to już mnie wszystko boli.
![]() Trele podziwiam...ale zacznie się...jeszcze chwilę i oczywiście trzymam kciuki. Dzisiejszy dzień nie należy do dobrych dni, poza tym noce mam coraz cięższe, bo coraz częściej się budzę i nie mogę zasnąć. Teraz siedzę przed kompem, oglądam jakiś serial i robię róże ale szczerze mam wrażenie, że mi się to nie podoba. Wychodzą mi jakieś takie nijakie. ![]() I ciągle mi się pić chce. |
|
|
|
#3675 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja zaraz zaplone...znaczy moj przelyk,gardlo czy cos w srodku.mam taka zgage jakiej w zyciu nei mialam wlasciwie od poczatku ciazy ani mdlosci,ani zgagi-totalnei mnie to nie dotyczylo.ostatnio jakos tam cos delikatnie zaczynalo sie dziac,ale tak,ze przechodzilo samo...a dzis,uraczylam sie z mezem gotowym daniem-paella z frosty,taka mrozona,troche zjadlam od meza,bardziej z ciekawosci jak smakuje...i cierpie teraz za swoje lakomstwo![]() dodam,ze mleko nie pomoglo,herbatka tez nie,kefir naturalny tez nie (ale juz troche tylko,bo nie mialam gdzie wcisnac).pali mnie dalej:/ rennie mozna?czy lepiej sie wstrzymywac i po prostu przeczekac-nei wiem,bo ja niedoswiadczona w zgagowo-mdlosciowych tematach ciazowych (o dziwo do 37tyg.nie byla mi potrzeba ta wiedza) |
||
|
|
|
#3676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rybko ja wróce do twojego gina....hmmmm ja chodzę prywatnie to może mam inaczej ale: usg i samolot na każdej wizycie, wizyty co 4 tygodnie, morfologia i mocz na kazda wizyte, różne inne badanie, które jak mi mówił poprostu ma w jakims regulaminie czy czyms, że musi mi je zlecić żebym czasem nie myślała, że chce mnie zaciągnąć. Grupa krwi to podstawa mam ją wpisane w karte ale do porodu mimo to musze mieć orginał, tak samo u mnie wymagają mieć wynik badania HBS czy jakos tak, paciorkowca i juz nie pamietam co. Mnie choroba rozkłada ale nie daje sie mąż mi robi herbatke z cytrynką i miodem oraz mleko z czosnkiem i miodem mam nadzieje, ze sie nie rozkręci bardziej. Trele nie chce nic mówić ale nam kolejke tamujesz
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
co do próbowania mleka to mój szwagier chciał spróbować. żadna szwagierka mu nie dała
teraz swoje będzie mieć :P |
|
|
|
#3678 |
|
Wtajemniczenie
|
Maoami fajnie, że się pobawiłaś
Basiula nie daj się choróbsku, a z tęsknotą jakoś poradzicie z Peppermint Rennie możesz bez obaw Dzidzia a Ł. pewnie ciągle pod wrażeniem, co?
|
|
|
|
#3679 |
|
Zadomowienie
|
Anulka tylko, ze ja jestem gorsza niż dziecko strasznie przywiązana do nich. Jak leżałam tydzień w szpitalu jak synka rodzilam to maz codziiennie przyjeżdżał i długo ze mną był praktycznie tylko jeździł do pracy potem domnie i do domu na noc a jak miał 2 zmianę to przed praca a do szpitala mamy 40 km i mimoo to zawsze jak odjeżdżał to płakałam. Teraz jak syncio jest to jeszcze gorzej:'( tak myślałam to chyba poproszę męża zeby go przywiózł dopiero jak będzie nas wybierał bo tak w odwiedziny to za dużo płaczu by było. Ja teraz płacze jak na niego patrzę i myślę ze będę musiała go zostawić przy dobrych wiatrach na 3 dni a co dopiero jak to nastąpi.
|
#3680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
basiula, nie daj się chorobie. Ja też podziębiona i walczę. Miód do każdej herbaty, no i syrop z cebuli i czosnku. A ble! nasturcja, biedactwo Dzisiaj u nas pracowita niedziela i prawie z mężem się nie widziałam. On ten balkon malował, ja po tym jak już to pranie zrobiłam i obiad i sprzątanie w skrzyni łóżkowej to zaczęłam składać szafę. I jeszcze nie skończyłam - jutro muszę dokończyć. Ale mąż to powinien mi normalnie zdjęcia robić jak pokracznie wyglądałam to na ziemi ze śrubokrętem, to ze śrubkami gdzieś na stołku. Ciężarny majsterkowicz Teraz odpoczywam przy herbatce.
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NIe chce sie już wkurzac, no trafiłam jak trafiłam. Nauczka na przyszłość. Maomami- zazdroszcze wesela ale ja teraz bym nie potańczyła Lineczka- jak sie czujesz?
|
|
#3682 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
Rodzice pojechali a ja padam na twarz po całym dniu, poza tym okropnie boli mnie głowa... Mam oglądać z mężem jakiś film ale coś czuję że wymięknę...
Od jutra TŻ wraca do pracy... coś czuję że ciężko będzie się nam rozstać, przywykłam do tego że jest w domu i że w razie czego przypilnuje Jaśka, że mogę go wykorzystać jak mi potrzeba jakiejś pomocy... Mam wrażenie że jemu też ciężko będzie nas zostawić i iść do pracy ![]() Mam pytanie do dziewczyn które miały cesarkę... Może to głupie ale po jakim czasie się "tam" goliłyście ? I po jakim czasie brałyście kąpiel a nie prysznic ? bo mi się marzy żeby posiedzieć troszkę w wannie |
|
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
Domi ja juz sie kapie. Nie lubię w wannie sie prysznicowac bo mi zimno
ale ze mnie to praktycznie nic nie wyplywa.Anulka pod wrażeniem czego? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lineczka a te komody z Lidla na żywo ładne są? |
|
|
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze mnie w sumie też już nic nie wypływa
|
|
|
|
|
#3687 |
|
Rozeznanie
|
Domi ja co prawda cesarji nie miałam ale po poważnej operacji na brzuchu lekarz mówił że jak się ładnie goi to spokojnie można sue kąpać tylko później ładnie ranę osuszyc nawet przetrzec spirytusem czy czymś takim. Z tego co wiem ti bardziej że coś sue zrobi to kąpiel po naturalnym porodzie jak np są szwy
Ja padam na spacerku cały dzień ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
Domii ja bym sie z wstrzymala az bym przestała ze tak powrotem cieknac :p
Byliśmy dzisiaj na rozku ![]() Maz wieczorem zamontował ledy w kuchni. Kurde, fajnie świeca
|
|
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
Gorąca kąpiel może wzmóc krwawienie. Do poziomu krwotoku. O ile się krwawi
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.

Caly biust byl mokry i moj maz to zcalowywal 

i mala jest w poprzek brzucha bo czuje czkawke z prawej strony.. Wzielam nospe i leze czekam az mi przejdzie
a te jajniki to mnie tak bardzo bola ehh
)
KCIUKI DLA ANI