Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. XXI - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 1 2,17%
Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę 32 69,57%
Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy 4 8,70%
Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy 4 8,70%
Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka 5 10,87%
Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-29, 22:15   #4441
Snow_White1
Wtajemniczenie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z obiadu u T. i spacerku.
Oczywiście zrobił się problem chrzcinowy...
Zadecydowaliśmy,że Natalkę ochrzcimy w parafii mojego męża, w KEA (ja jestem katoliczką).Mój Tata niewierzący,więc go to nie rusza, ale wiem,że moją Mamę trochę to boli, chociaż tego nie chce okazywać (nie jest zagorzałą katoliczką,ale jednak). Mama zaproponowała,żebyśmy obiad zrobili u nich z cateringiem. To wydawało nam się uczciwe rozwiązanie- chrzest w ich parafii, to obiad u moich rodziców i obie strony szczęśliwe.
Ale T. zaczęła kręcić nosem,że ma być jakoś 20 osób to lepiej zróbmy obiad u nich, bo mają więcej miejsca. I że ona sobie pogada z moją Mamą.Uprzedziłam już moją mamę i widzę,że jej przykro Pewnie,że u T, więcej miejsca, ale to chyba nie powinno być najważniejsze?
Tak się zastanawiam,czy jednak nie zrobić w restauracji...

Mnie bolał tylko jak leżałam przed operacją. Jak dali mi zzo to poczułam ciepło i ulgę i już potem mnie nie bolało aż do wyjęcia.
A ten ból to jak masz zapalenie pęcherza i czujesz,że chcesz siku a nie możesz.Tak bym to porównałaTakże ja pamiętam...

Ja dzisiaj wypiłam troszkę,ale z mlekiem sojowym. Nie tykam się normalnego mleka, boję się...

Ja od poczatku pije bardzo duzo mleka i jogurtow...nic sie nie dzieje. Chyba organizm sie wapnia domaga.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Biedna Ala

Jak ja potrzebuje odpoczynku. Piaty dzien w szpitalu sama. Maly od dwoch dni wisi tylko na cycu. Ja nie mam kiedy zjesc czy siku zrobic. Dzis na obiad jadlam suchary
Malz dalej chory wiec mnie nie podmieni. A kluska moja wazy juz 4600 wiec mam co nosic. Padam z niewyspania.

Dzis mialam kryzys bo maly praktycznie nie spal. Pobeczalam ale nie powiem zeby mi ulzylo Jak M. zasnie to sie klade bo ledwo na oczy patrze. Rozwazam przejscie na butle
Tez mialam takie chwile...my podajemy mm w takich momentach.

Stary 2013-09-29, 22:22   #4442
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Ja codziennie jem nabiał w małych ilościach. Samego mleka jeszcze nie piłam, ale naleśniki czy placki z mlekiem jadlam i nic się nie działo.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 22:36   #4443
karolson
Zakorzenienie

Nadrobilam

Widze ze nie tylko u nas Fifi sie prezy i kropelki w ruchu ;/

Ale powracam do rematu katarku. Fifi ma w noxy rano nu odciagam glutki. Czy w takiej syt szczepic czy czekac. W dzien jest ok wiec pediatra tego nie wychwyci..
Stary 2013-09-29, 22:41   #4444
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ile kropelek boboticu podajecie? Miki ma 25 dni
ja daje 8 raz dziennie, ewentualnie dwa. zaleznie czy mloda sie prezey czy nie.

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Nadrobilam

Widze ze nie tylko u nas Fifi sie prezy i kropelki w ruchu ;/

Ale powracam do rematu katarku. Fifi ma w noxy rano nu odciagam glutki. Czy w takiej syt szczepic czy czekac. W dzien jest ok wiec pediatra tego nie wychwyci..
no musisz pediatrze powiedziec. my mamy 8.10 szczepienie i zaczynam sie bac hehe i nadal do konca nie zdecydowalam czym szczepic, czy normalnymi czy skojarzonymi
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 22:44   #4445
your Angel
czyli Endżi

Matallku, możesz łyknąć coś przeciwbólowego Mnie położna ochrzaniła, że sama na to nie wpadłam

Mnie okropnie bolało ściąganie szwów (jeszcze w szpitalu) Na koniec schylałam się żeby wciągnąć na tyłek legginsy i pamiętam te ogromne krople łez jakie mi leciały prosto na buty Położna strasznie się przejęła, że tak się nacierpiałam i napłakałam i powiedziała, że tych rozpuszczalnych już nie będzie ruszać, bo szkoda mojego bólu.
No, ewidentnie nie nadaję się do porodów

Mam pytanie do rodzicielek - proszę nie śmiać się za głośno Czy to w końcu źle jak dziecko puszcza bąki? Trzeba wtedy dawać jakieś kropelki czy po prostu wtedy jeśli widać, że malucha boli brzuszek?
Stary 2013-09-29, 22:53   #4446
butterfly20
Zakorzenienie

Z mała na cycu więc wybaczcie literówki

Cytat:
ile kropelek boboticu podajecie? Miki ma 25 dni
widzę,ze masz te same rozkminy co ja...

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Biedna Ala

Jak ja potrzebuje odpoczynku. Piaty dzien w szpitalu sama. Maly od dwoch dni wisi tylko na cycu. Ja nie mam kiedy zjesc czy siku zrobic. Dzis na obiad jadlam suchary
Malz dalej chory wiec mnie nie podmieni. A kluska moja wazy juz 4600 wiec mam co nosic. Padam z niewyspania.

Dzis mialam kryzys bo maly praktycznie nie spal. Pobeczalam ale nie powiem zeby mi ulzylo Jak M. zasnie to sie klade bo ledwo na oczy patrze. Rozwazam przejscie na butle
Współczuję...jednak pomoc drugiej osoby jest nieoceniona.

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
obie dziewczynki śpią
ale pogoda dziś była popołudniu tak piękna, że od 15 do 17.30 byliśmy na dworze, Marysia się wyszalała, mała pooddychała fajnym powietrzem więc szybko padły

Hanie też trochę bąki męczą, czasem musi się sporo napracować żeby kupa poszła, ale nie płacze przy tym więc się nie spinam jak już pewnie się zdążyłyście zorientować, większość dzieciaków ma jakieś problemy brzuszkowe - to nic innego jak niedojrzałość układu pokarmowego i generalnie niewielki mamy na to wpływ.. ja nawet zbytnio nie zwracam na to uwagi no, z 2-3 razy dałam espumisan jak bardziej bąki męczyły, potem na samolot i po 15 minutach bąki pofrunęły
także nie stresujcie się dziewczyny i nie obwiniajcie się (te które kp) o bóle brzuszka Waszych maluchów bo z reguły nie macie na to wpływu
no chyba że ewidentnie macie coś na sumieniu

a jeszcze w kwestii kp/mm.... to ja rozumiem mamy, które robią wszystko by uniknąć mm, bo sama do nich należę... dla niektórych jest to po prostu bardzo ważny element macierzyństwa. aczkolwiek czasami faktycznie warto się nieco poratować, by choć chwile odpocząć od kp ale raczej na zasadzie wyjątku a nie regularnego dokarmiania bo jeśli wiszenie albo problemy z przybieraniem się przedłużają, to warto skorzystać z poradni laktacyjnej (jak Kaska )zamiast podawać ciągle butlę z mm bo jak już ktoś wejdzie na drogę regularnego dokarmiania mm, to raczej trudno z tego później przejść tylko na pierś...

no chyba że ktoś nie ma parcia na kp to wtedy może spokojnie karmić mieszanie aczkolwiek należy mieć wtedy świadomość, że kp może się wkrótce skończyć...
Ja od wyjścia ze szpitala raz dałam mm z cięzkim sercem.Ale nie ukrywam,że odciągam pokarm i raz w nocy to mąż karmi,zebym pospała

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dokładnie
Simeticonu nie da się przedawkować, bo on się nie wchłania. Jeśli 5 nie działa, to można więcej.
i to łyżeczka? przed jedzeniem?sorry za wypytywanie,ale na ulotce nie jest napisane,a ty to masz sprawdzone

Cytat:
Kaska, Ty chciałaś kupic alles caffe latte? ogladałam i przymierzałam wczoraj- piękny jest nie było mojego rozmiaru ale już zamówiłam na all
i czy Ty nie za ostra jesteś dla tego swojego męża dobry chłop z niego jest a Ty go rozliczasz z czasu jak dzieciaka z podstawówki

aaa i się nie pochwaliłam
Hania zaczęła się świadomie do nas uśmiechać
Tez będę go kupować
Chociaż podobno źle nosić teraz usztywniane,ale tylko one trzymają biust więc ja muszę mieć.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 22:55   #4447
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie
Simeticonu nie da się przedawkować, bo on się nie wchłania. Jeśli 5 nie działa, to można więcej.
A jak szybko on działa?

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja od poczatku pije bardzo duzo mleka i jogurtow...nic sie nie dzieje. Chyba organizm sie wapnia domaga.
Cytat:
Ja codziennie jem nabiał w małych ilościach. Samego mleka jeszcze nie piłam, ale naleśniki czy placki z mlekiem jadlam i nic się nie działo.
Ja nie jem nabiału jeszcze Bardzo brakuje mi mleka, mleka z corn flakesami, sera białego z dżemem Choć zaczęłam testowanie - za zgodą położnej. Na razie od masła, potem jogurt i śmietana, ser biały i żółty i na końcu mleko... Oby młodemu podpasowało

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Mam pytanie do rodzicielek - proszę nie śmiać się za głośno Czy to w końcu źle jak dziecko puszcza bąki? Trzeba wtedy dawać jakieś kropelki czy po prostu wtedy jeśli widać, że malucha boli brzuszek?
No, mi się wydaje, że to dobrze

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 23:00   #4448
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Matallku, możesz łyknąć coś przeciwbólowego Mnie położna ochrzaniła, że sama na to nie wpadłam

Mnie okropnie bolało ściąganie szwów (jeszcze w szpitalu) Na koniec schylałam się żeby wciągnąć na tyłek legginsy i pamiętam te ogromne krople łez jakie mi leciały prosto na buty Położna strasznie się przejęła, że tak się nacierpiałam i napłakałam i powiedziała, że tych rozpuszczalnych już nie będzie ruszać, bo szkoda mojego bólu.
No, ewidentnie nie nadaję się do porodów

To chyba rano.zapodam, w nocy wietrze i leze, to daje radę. W dzień łzy mi lecą przy chodzeniu ;(

Jak puszcza baki to dobrze, nic nie podawać.
Jak się prezy i puścić nie może, to źle i można dac kropelki.

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Z mała na cycu więc wybaczcie literówki

widzę,ze masz te same rozkminy co ja...

Współczuję...jednak pomoc drugiej osoby jest nieoceniona.

Ja od wyjścia ze szpitala raz dałam mm z cięzkim sercem.Ale nie ukrywam,że odciągam pokarm i raz w nocy to mąż karmi,zebym pospała

i to łyżeczka? przed jedzeniem?sorry za wypytywanie,ale na ulotce nie jest napisane,a ty to masz sprawdzone

Tez będę go kupować
Chociaż podobno źle nosić teraz usztywniane,ale tylko one trzymają biust więc ja muszę mieć.
Na lyzeczke, jak się prezy, niezależnie od jedzenia. Aczkolwiek Ena nie lubi smaku kropli, więc daje cyca, żeby się nie krzywila.

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
A jak szybko on działa?

Ja nie jem nabiału jeszcze Bardzo brakuje mi mleka, mleka z corn flakesami, sera białego z dżemem Choć zaczęłam testowanie - za zgodą położnej. Na razie od masła, potem jogurt i śmietana, ser biały i żółty i na końcu mleko... Oby młodemu podpasowało

Jakieś 30 min? Tak mi się wydaje, ze wczoraj tyle to zajęło. Musi przelecieć do jelitek, bo tam gazy rozbija.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-29, 23:04   #4449
butterfly20
Zakorzenienie

Matal nbbbbbardzo dziękuję skarbnico wiedzy

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 23:07   #4450
matallewar
Zakorzenienie

Haha, w ogóle to producent Boboticu powinien mi płacić za reklame

Idę spać, bo dzieci wreszcie śpią
Oho, jedna nie śpi...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-29, 23:09   #4451
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Jakieś 30 min? Tak mi się wydaje, ze wczoraj tyle to zajęło. Musi przelecieć do jelitek, bo tam gazy rozbija.
Dziś się złamałam i podałam te 5 kropli, bo nic nie mogło uspokoić Julka - wykąpany, najedzony, przewinięty, no może ciut zmęczony, prężył się i przeraźliwie płakał. Podałam i po 3 minutach zasnął No, ale na krople to chyba za szybko

Stary 2013-09-29, 23:10   #4452
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
a jeszcze w kwestii kp/mm.... to ja rozumiem mamy, które robią wszystko by uniknąć mm, bo sama do nich należę... dla niektórych jest to po prostu bardzo ważny element macierzyństwa. aczkolwiek czasami faktycznie warto się nieco poratować, by choć chwile odpocząć od kp ale raczej na zasadzie wyjątku a nie regularnego dokarmiania bo jeśli wiszenie albo problemy z przybieraniem się przedłużają, to warto skorzystać z poradni laktacyjnej (jak Kaska )zamiast podawać ciągle butlę z mm bo jak już ktoś wejdzie na drogę regularnego dokarmiania mm, to raczej trudno z tego później przejść tylko na pierś...
Natala mam do Ciebie pytanie: póki co karmię Stasia tylko kp (i niech tak zostanie) ale w przyszłym miesiącu mam wizytę u gina i wiem, że u niego czasem trzeba czekać i 3 h. Młody je co 1.5 - 2 h w ciągu dnia. Jak mu raz mąż poda mm to chyba mu się nie spodoba bardziej nić mój cyc no nie?? Zostawię mu mleko odciągnięte ale moje zapasy w zamrażarce są maleńkie i obawiam się, że to może być dla Stasia za mało :/
Tak się gryzę i zastanawiam się.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 23:14   #4453
Madziuchna27
Zakorzenienie

Kurde, Matall pisała dziś o krwawieniu, ja się chwaliłam, że u mnie już nic od kilku dni, a tu nagle znów taka brunatna krew ze strużkami czerwonej O co kaman? Tak może być?

Stary 2013-09-29, 23:17   #4454
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde, Matall pisała dziś o krwawieniu, ja się chwaliłam, że u mnie już nic od kilku dni, a tu nagle znów taka brunatna krew ze strużkami czerwonej O co kaman? Tak może być?
moze ja tez tak ostatnio mialam.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-09-29, 23:21   #4455
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dziewczyny, a my możemy pić koper włoski? Mam herbatkę na laktację i mam ten koper, który właśnie sobie zaparzyłam

Ps. Jutro jedziemy do kliniki, by lekarz obejrzał Julkowego buziaczka - ma sporo takich krostek żółto-czerwonych na policzkach i one nie schodzą. Trzymajcie żeby to nie było nic poważnego

Stary 2013-09-29, 23:26   #4456
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a my możemy pić koper włoski? Mam herbatkę na laktację i mam ten koper, który właśnie sobie zaparzyłam

Ps. Jutro jedziemy do kliniki, by lekarz obejrzał Julkowego buziaczka - ma sporo takich krostek żółto-czerwonych na policzkach i one nie schodzą. Trzymajcie żeby to nie było nic poważnego
mozemy tylko po tym sie pierdzi ostro

co do krostek, to pewnie tradzik niemowlecy Amelka miala ale na szczescie szybko zeszlo, a z tym sie nic nie robi.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-09-29, 23:27   #4457
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś się złamałam i podałam te 5 kropli, bo nic nie mogło uspokoić Julka - wykąpany, najedzony, przewinięty, no może ciut zmęczony, prężył się i przeraźliwie płakał. Podałam i po 3 minutach zasnął No, ale na krople to chyba za szybko
W sumie chyba możliwe, nie wiem

Cytat:
No ja już tylko plamilam, wczoraj leciała czerwona, dziś mniej i ciemniejsza.

Cytat:

Koper jak najbardziej

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-29, 23:32   #4458
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
moze ja tez tak ostatnio mialam.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
mozemy tylko po tym sie pierdzi ostro

co do krostek, to pewnie tradzik niemowlecy Amelka miala ale na szczescie szybko zeszlo, a z tym sie nic nie robi.

To małż będzie miał dziś w nocy konkurencję

Co bo krostek - trądzik? Ależ to brzmi... Brrrr
Ja się boję, że np. ze swojej twarzy przeniosłam coś niechcący na buźkę Julka

Cytat:
W sumie chyba możliwe, nie wiem

No ja już tylko plamilam, wczoraj leciała czerwona, dziś mniej i ciemniejsza.

Koper jak najbardziej

Stary 2013-09-29, 23:43   #4459
teacherka
Zakorzenienie

już mnie dłonie bola od tego szycia. :P A jeszcze prawie połowa przede mną...

Strasznie dużo dzis u mnie siary, bez porównania więcej, mam wrażenie, że wiecej niż wszystkiego co mi wypłynęło do tej pory. To jakiś kolejny symptom?
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 00:07   #4460
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
już mnie dłonie bola od tego szycia. :P A jeszcze prawie połowa przede mną...

Strasznie dużo dzis u mnie siary, bez porównania więcej, mam wrażenie, że wiecej niż wszystkiego co mi wypłynęło do tej pory. To jakiś kolejny symptom?
Gdyby wypływające wydzieliny były symptomami to ja chętnie bo dziś się ze mnie jakiś budyń leje

Zgage mam już nawet od wąchania. Dramat. Dziś po zapachu cebuli mnie dręczyło.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 00:56   #4461
rusałka_1
Zakorzenienie

śpicie?

ja ogladałam "ugotowanych" i zrobiłam się głodna
więc czas na sen.

Jutro z samego rana jadę na badania, gin przykazał mi powtórzyć mnóstwo badań przed porodem.

dobranoc

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 00:57   #4462
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Gdyby wypływające wydzieliny były symptomami to ja chętnie bo dziś się ze mnie jakiś budyń leje

Ja wcale nie mialam siary w ciazy. Zgagi tez nie zs bardzo :screwy:

Stary 2013-09-30, 01:07   #4463
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Ja zgage mam nadal
Także.chyba u mnie to jednak nadzerki, nie ciąża ;(

Mleko ściągnięte, młoda dalej śpi, uciekam też spać!

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-30, 01:35   #4464
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Mnie boli łeb i kregosłup.

Kiedy zacząć nosić pas poporodowy?
Jak jest u Was z krwawieniem? U mnie jakoś 3 dni temu skończyło się, tylko trochę żółtej mazi leci.Nie wiem czy nie za wcześnie.

Jakie mm dajecie dzieciom?Mały miał w szpitali Hipp więc kupiliśmy mu to samo.

Straszny orzygusek z małego.Ciągle mu się coś z buzi ulewa, wylewa, nie wiem jak ja nadążę z praniem jego ubrań.
ja zaczelam.nosic czwartej doby a lekarz powiedzial mi ze sens jest nosic pierszy tydzien bezposrednio po urodzeniu
polozna mowi zeby nosic przez 6 tygodni

a co do wzdec u maluszkow to ja dodatkowo jem espumisan
w sensie ja jem zeby maluszkowi do mleka sie przedostawal
troche sie poprawilo od tego momentu

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 01:43   #4465
logoasia
Zakorzenienie

hej dziewuszki witam się po niedzielnej nieobecności. weekend frapujący, anka i ja złapałyśmy jelitówkę ona na szczęście jakoś delikatnie to przechodzi, oprócz tego ze nie je. a u mnie tragedia. od kilku godzin ból brzucha, ewidentnnie jestem wzdęta, coś mi jeździ po jelitach i na dodatek co raz skurcze od tego, mdłości i ból głowy . jutro malutka miala isc do żłobka, tż wraca do pracy, pewnie będziemy leżały cały dzień na kanapie

---------- Dopisano o 01:43 ---------- Poprzedni post napisano o 01:42 ----------

motyl wzruszczający opis porodu
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 02:28   #4466
kaska87
Zakorzenienie

hej

Logoasia zdrówka dla Was

a! Madziuchna pytałaś o grzeszki- ja ciastka wpierdzielam nałogowo i czekoladę się zdarzy tfu! tfu! Mikiemu nic nie jest

my wczoraj mieliśmy pierwszą kupę, którą myliśmy w wanience

pisałam do foto, musimy termin z P. ustalić i idziemy

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 02:38   #4467
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ja zaczelam.nosic czwartej doby a lekarz powiedzial mi ze sens jest nosic pierszy tydzien bezposrednio po urodzeniu
polozna mowi zeby nosic przez 6 tygodni

a co do wzdec u maluszkow to ja dodatkowo jem espumisan
w sensie ja jem zeby maluszkowi do mleka sie przedostawal
troche sie poprawilo od tego momentu
Kochana, musze Cię zmartwic, ale dorosły espumisan to też simeticon, więc się nie wchłania. Nie ma szans więc, ze przejdzie do mleka. Także to efekt placebo

---------- Dopisano o 02:38 ---------- Poprzedni post napisano o 02:36 ----------

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
hej dziewuszki witam się po niedzielnej nieobecności. weekend frapujący, anka i ja złapałyśmy jelitówkę ona na szczęście jakoś delikatnie to przechodzi, oprócz tego ze nie je. a u mnie tragedia. od kilku godzin ból brzucha, ewidentnnie jestem wzdęta, coś mi jeździ po jelitach i na dodatek co raz skurcze od tego, mdłości i ból głowy . jutro malutka miala isc do żłobka, tż wraca do pracy, pewnie będziemy leżały cały dzień na kanapie

---------- Dopisano o 01:43 ---------- Poprzedni post napisano o 01:42 ----------

motyl wzruszczający opis porodu
Oj, żebyś nie urodziła od tego... Chyba, ze już chcesz

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-30, 02:40   #4468
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, musze Cię zmartwic, ale dorosły espumisan to też simeticon, więc się nie wchłania. Nie ma szans więc, ze przejdzie do mleka. Także to efekt placebo
no i zepsułaś, nie będzie już działało

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 03:02   #4469
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
A jak szybko on działa?

hejka

co do nabiału to ja w swej nieświadomości już od początku jak Lila jest na świecie wcinam produkty mleczne, a w zasadzie to było mleko dłuższy czas, bo to dawali w szpitalu i raz dziennie wchłaniałam coś na mleku, niunia w inkubatorze jeszcze była i od początku nic jej się nie działo na szczęścieteraz też jem wszystko poza serem żółtym, bo ten akurat zaszkodził dwa razy jak próbowałam, to jescze chwilę odczekam.

wiszę na laktatorze i w myślach tak się cieszę, że córcia przesypia nam noce, tylko karmienie 15-20minut i w miarę szybko zasypia, prześpi nawet ze 4 godziny i ja też mogę po takiej nocy jakoś funkcjonować, bo śpiochem byłam od zawsze i najgorzej znoszę brak snu. Kochana Lilunia, lituje się nad mamuśką

a tz wyeksmitowany na sofę do salonu, bo przeziębiony jakiś...

---------- Dopisano o 02:54 ---------- Poprzedni post napisano o 02:47 ----------

Cytat:
hej

Logoasia zdrówka dla Was

a! Madziuchna pytałaś o grzeszki- ja ciastka wpierdzielam nałogowo i czekoladę się zdarzy tfu! tfu! Mikiemu nic nie jest

my wczoraj mieliśmy pierwszą kupę, którą myliśmy w wanience

pisałam do foto, musimy termin z P. ustalić i idziemy
kupka przy kąpieli wam poszła?i co zrobiliście?szybko z wody i od nowa, czy to już był etap koncowy i zaczeliście po prostu wycierać już Mikusia?

a czekoladę jesz normalną mleczną, czy jakąś speszyl? tak mam ochotę nieraz na czekoladę, ale się ostro powstrzymuję, ale po kosteczce to by i mojej moze nic nie było? a ciastkami też grzeszę, z resztą nawet teraz wcinam biszkopty i belvitki
i zaczęłam robić dwa dni temu po 40 brzuszków na początek, bo coś brzuch stanął w mcu i zejść bardziej nie chce(a ciastek nie wykluczę, więc próbuję podejść do tematu od innej strony)

---------- Dopisano o 03:02 ---------- Poprzedni post napisano o 02:54 ----------

Cytat:

pamiętam, że ta nieszczęsna zgaga trwała do ostatniej chwili mojej ciąży dosłownie - leżałam już na stole do cc i jeszcze skubana mnie paliła niemiłosiernie

a wogóle dziewczyny, czy wypada mi stworzyć jeszcze opis mojegomporodu, czy jak ja jestem lipcowa taka przedawniona, to już tka nie teges?Bo w sumie bym się podzieliła z wami swoimi przeżyciami z wtedy, tylko wiecie, czy to nie będzie komiczne takie moje przedawnione wyznanie
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 03:25   #4470
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
a wogóle dziewczyny, czy wypada mi stworzyć jeszcze opis mojegomporodu, czy jak ja jestem lipcowa taka przedawniona, to już tka nie teges?Bo w sumie bym się podzieliła z wami swoimi przeżyciami z wtedy, tylko wiecie, czy to nie będzie komiczne takie moje przedawnione wyznanie
No ja nie wiem na co Ty czekasz może w grudniu już byśmy nie chciały bo nie będziesz już nic pamiętać ale teraz to zepnij poślady i proszę pisać opis ale już!

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości