|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
hej
![]() nie odzywałąm się przez weekend ale w miarę możliwości starałam się podczytywać. Podróż z do Polski przebiegłą nam w spokojnie nie liczącz pierwszych 30 min bo Bartuś odstawił taka histerie ( nie chciał siedzieć w foteliku ). Weekend spędziliśmy rodzinnie. W sobote wieczorem mieliśmy z TŻ takie pierwsze oficjalne wyjście ma impreze ale o 01:30 dzwoniła mama żebyśmy przyjechali.
|
#4562 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
Dziekuje za odp w sprawie weselicha Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje!!!! cos tak czulam ze Leo pierwszy wystartuje! i teraz bedziemy sie znow zamartwiac bo Leo juz chodzi a nasze dzieciaki nie u mnie bedzie to samo ale pocieszam sie ze za jakies 18 lat powinno minac ![]() Cytat:
powinni zrobic slub u mlodego i byloby njlepiejCytat:
u nas przez dziewiec miesiecy 1 Cytat:
tule
|
|||||
|
|
|
#4563 |
|
Zakorzenienie
|
No i Antonio się przebudził...witam ciocie....a wczoraj tak już, się do mnie do łazienki przyczolgal...
Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
#4564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czesc Antonio i Kurcze Neti nie przypominam sobie nic na fb ![]() I moje spiochy dwa
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-09-30 o 08:30 |
|
|
|
|
#4565 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
cieszę się, że już lepiej Cytat:
![]() Bokeh wszystkiego dobrego Wczoraj: Otóż w sobotę moi rodzice zaproponowali żebyśmy w niedzielę poszli w góry tzn. 6 km asfaltem pod górę do schroniska. Ja na to przystałam pogoda miała być, wózki są nosidło jest to ok. Też chciałam niedzielę z moimi rodzicami spędzić, a nie tylko do t. na obiad notorycznie i z nią siedzieć. No i TZ ok, pójdziemy. Pojechał do Biedry po drobny prowiant i wszystko spoko. Do wczoraj. Wstajemy rano i zaczęło się: -pogoda do dupy (mgła była z rana, później cały dzień słoneczny) -Młody nie wyzdrowiał (troszkę tylko w krtani siedzi jeszcze, poza tym sam mu lekarz mówił, że jak tylko nie wieje i nie pada to na dwór z dzieckiem) -za zimno (wiadomo że rano już zimno w ciągu dnia było pięknie. Odparowałam mu czy w takim razie w zimie w domu się zapuszkujemy) -on się źle czuje (zaczął udawać że kaszle -zaczął na moich rodziców nadawać, że robię co KAZALI. (hello? oni zapytali ja się zgodziłam, on też) I generalnie że on nie idzie, zaczął kłamać, że on chciał z nami niedzielę spędzić czyt. jechać do jego matki jak zwykle Ja się wkurzyłam spakowałam Młodego i siebie i pytam czy nas kutafollo odwiezie, czy ma tata po mnie i dziecko przyjechać. To że mnie odwiezie. Słuchajcie ja do końca myślałam, że on pójdzie. A ten świniopas nas zostawił i pojechał (nie wiem gdzie, i czy nie do matki) Rozpieprzył cały dzień, nie wiem nawet dlaczego. Ja mu powiedziałam że mam dosyć, bo poprawa wtedy była nawet nie na tydzień, tylko 4-5 dni. I żejak wrócę to ma go nie być, bo nie zdzierżę dziada to mnie wyśmiał. Dziewczyny ja nawet jak mu każę całkiem serio wypi*rdalać to on ma to w dupie. Nawet jak go spakuję to on by oknem wlazł. Człowiek mnie tak grzej |
|||||
|
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
Czeeeść
![]() Kurdę, kiedy wymioty u dziecka są serio powodem do zmartwienia? Mała mi się znowu obudziła wczoraj przed 24 (2 dni temu było to samo), stęka, stęka jakby kupkę miała robić, ale ogólnie humor dobry. Kupki nie zrobiła, zaczęła się bawić, jak się zmęczyła to myślę, idziemy spać. Noszę, prawie już śpi, oczy zamknięte i nagle jej się odbija i co? i rzyg. Tula do prania, podłoga do mycia, my obie do przebrania.. O co chodzi? Gorączki niet, innych objaów niet, humor szampański, tylko kupki dawno nie było. Pomyślałam, że może ją przytkało, i dałam pół czopka (dorosłe tylko miałam), żeby kupa poszła (jeszcze ni ma, więc coś słabo zadziałał). Wystraszyłam się serio. No ale mówię, że innych objawów brak. No nie wiem? Przejadła się, coś ją przytkało? Jelita słyszę, więc perystaltyka jest, Mała nie płacze. |
|
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
Hope... Jakie to wkurzajace...kiedy myślisz że jednak się zdecyduje być z Wami....a on dziad uparty ma to gdzies.... Odczep mu klucze od domu i wyrwał za drzwi
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny ale naprodukowałyście, ja po weekendzie to się nigdy nie moge na wizażu obrobić
![]() Gratuluję nowych umiejętnośći ![]() U mnie niestety katar, niw iem co z tym zrobić, mam tylko aspirator, wogóle nie odciąga i nie wqiem czy w końcu zęby nie idą bo Mała w nocy budzi się z darciem ( to już nawet płacz nie jest) dostała raz nurofen to pomogło i spała nawet w miarę. Cytat:
|
|
#4569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na Twoim miejscu polowalabym na mrozone. W Polsce nie kupisz swiezych, te co kupujesz jako swieze, to sa rozmrozone, a z krewetkami jest tak, ze one sie blyskawicznie psuja. Nawet aobie nie wyobrazasz... neti przepisy zaraz beda w k. |
||
|
|
|
#4570 |
|
Zadomowienie
|
Meneq xo do breloczka o kt pytalam to rzeczywiscie chin sie tyczylo ... ja nie. wiem ale jakos wkladam wszystkich azjatow do 1 worka ...
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
Marsii, gratuluje kroczka !!
a u mnie chyba skok, przed chwilą usiadła, pierwszy ząbek a teraz to -> Nocka msakryczna tak jak poprzednia..masaaaaaaakra !! idzie chyba drugi ząbeksss
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz powiedzialam malzowi, ze jak wyjda zeby to koniec z kp. Wczoraj od 11 do 18 bez UU ale jak sie dossal to wisial na cyckach przez 3godz
uwielbiam, kocham karmic ale wczoraj juz mi bylo tak slabo, cycki bolaly, sutki jak detki, myslalam, ze padne. Hope, boszesz, skad ja znam takiego maruda, nie cierpie!!!!!!!! Gorzej niz Madonna normalnie, nic nie pasuje! Z tymze moj by sobie za nic w swiecie nie pozwolil i by nas nie zostawil, bardziej na zasadzie totalnego mega maruda, ale w kponcu to zrobi (co i tak jest mega, mega irytujace!) Musze isc do spoldzielni, a mi sie taaaaaaak nie chceeeeeeeeeeeee...... Debrah, a Amelki jakies glutki nie mecza??? A moze od rozszerzania? Black, a jak u was rozszerzanie??? Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#4574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Misiael, a nie od 7 października ten lidl?[/QUOTE] No chyba właśnie od 07.10., ale fajne rzeczy są! Ja na pewno się wybiorę, już widzę, że kupię różowe kapciuszki, pewnie dresik, bo Lidl ma fajne jakościowo, mam jedne dresy dla małej i są super... Cytat:
Widać wszystko zależy od dziecka. A co do TŻ, to... ostry palant z niego. Podziwiam Cię, moja droga, że z nim wytrzymujesz... Burak jeden.
|
||
|
|
|
#4575 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43052197]Cała, a gdzieś ty się chowała, co? baty w dupkę
![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Misiael, a nie od 7 października ten lidl?[/QUOTE] tak od 7 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobrze, że wyrzygał flegmę Cytat:
![]() Cytat:
dzień dobry u nas noc tragedia. Hania sie obudzila o 12 z przeraźliwym płaczem, uspokoic Jej nie mogłam, mleko nie, woda nie, nic. nosiłam, bujałam, nic nie pomagało w końcu na brzuchu połozylam i szły bączki. i tak do 3 się męczyliśmy. o 6 znowu sie obudziła z płaczem, ale zasnęła szybko i potem o 8. jestem nieprzytomna:/ i powiem Wam, że taki płacz pierwszy raz u Niej słyszałam do tego jeszcze zaczęła pokasłiwać:/a hope co za palant Ty to masz przeprawy z tym swoim Tż:/ współczuję
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2013-09-30 o 09:26 |
|||||
|
|
|
#4576 | ||||
|
Zakorzenienie
|
U nas dziwna nocka. Daria budziła się co 1h - 1,5h z płaczem! Nie wiem co to ale wydaje mi się że ząbki bo dolne jakby już wychodzą.Gorączki nie miała.Wczoraj chciałam sprawdzić czy ma ząbka i ugryzła mnie w palec (normalnie takie bardzo ostre poczułam) -patrzę- a tam ząbek! ![]() także dziołszki- MAMY ZĘBA!!!! Tż dziś cały dzień w pracy do 21 Miał 2 tyg urlopu i co? Nawet się tym nie nacieszyliśmy ![]() Cytat:
kocham Twoje texty ![]() Cytat:
za pierwszą rocznicę. Wszystkiego najlepszego dla WasSuper że dzionek się udał Cytat:
![]() Cytat:
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-09-30 o 09:49 |
||||
|
|
|
#4577 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hello,
nie wyspałam się za to od rana w humorku i przecudowny Cytat:
gratulacje za rozszerzanie, jeśli mogę zapytać, po co dajesz nutramigen? bo przecież u Was było kp? prawda? Cytat:
Cytat:
będę Ci wdzięczna za wpisy i mam jeszcze do Ciebie prośbę o jeszcze jeden przepis ale muszę sprawdzić dokładnie nazwę o co mi chodzi ![]() Cytat:
![]() co do tych rożnic to fakt, Samek ma 12 lat jest z lipca, widać jeszcze różnicę między dzieciakami z początku roku tak jak mówisz- chyba do 18 się wszystko wyrówna ![]() Cytat:
![]() a co do karmienia to ja też chyba zakończe jak będą zęby- tylko mam wrażenie,że u nas będą za rok ![]() uwielbiam karmić ale czasem mam serdecznie dość ostatnio oświadczylam TZ,że mały zjada kaszkę łyżeczką i już nie potrzebuje butelki a TZ odpowiada: kochanie ale on po wakacjach miał się odzywaczajać od piersi a nie od butelki ![]() ale ze mnię tępa dzida Bokeh ojej to już rok? pytałaś ostatnio k kryzys UU- na szczęscie po kryzysie, cycki znowu pełne, lakracja pełną gębą |
|||||
|
|
|
#4578 |
|
Zadomowienie
|
Hej,no to i u nas noc tragedia...żeby się nie wyłamywać
Julka spała, płakała, spała, chciała smoka, jadła,spała, płakała,smok i tak całą noc...zdychamy!!a w dodatku...znowu miała wczoraj skurcz i wymiotowała.kurde już nie wiem, jestem przerażona co jej jest... spała sobie godzinkę, później poraczkowała troche i nagle główka w bok i skurcz, cała się spięła, czerwona zrobiła, ale przeszłoi po paru minutach zwróciła większość jedzenia... jutro ide po skierowanie na pobranie krwi...bo pediatra nic, ortopeda nic,neurolog nic...masakra!!!
|
#4579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój też czasem ma takie dni, kiedy nic mu nie pasi i wszystko jest nie takie, jak trzeba. A co do rozszerzania, to u nas już wszystko się unormowało. Dzień zazwyczaj wygląda tak (przybliżone godziny): 6:00 - mleko. 8:30 - kaszka. 12:00 - przekąska (budyń, owocek). 15:00 - obiadek. 18:00 - mleko. 22:30 - mleko. ??:?? - jeszcze jedno mleko, ale też nie zawsze. Co do obiadków, to wiadomo, księżniczka uwielbia wybrzydzać, ale nawet, jak jej średnio smakuje, to zje przynajmniej pół porcji, którą jej przygotuje. Do tej pory wg niej najbardziej wstrętnym jedzeniem był ziemniak z jajkiem. Po jednej łyżcze był płacz. |
|
|
|
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe, co teraz bedziesz miala ochote przygotowac... |
|
|
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja uwielbiam nasze krzesełko do karmienia! Mała sobie w nim siedzi, bawi się, a ja mogę chwilę odpocząć, albo coś zrobić. Genialny wynalazek.
Jeszcze to nasze jest wygodne, mięciutkie, ona naprawdę bardzo je lubi. Świetnie nam służy. Marsi, o widzisz! To super, że się jednak unormowało. |
|
|
|
#4582 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to niedobrze że śpicie osobno. Ja bym Nigdy się na takie coś nie zgodziła Cytat:
![]() Cytat:
Widzę że był SZAŁ w łazience ![]() Cytat:
![]() Czekam aż Daria tak zrobi ![]() Marsi za 1 kroczek ![]() Daria sama zasnęła w łóżeczku
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-09-30 o 09:55 |
||||||
|
|
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie jakas obca baba przekonywala mnie do zalet chodzika... Olalam, drugi raz w zyciu udawalam, ze jezyka nie znam...
|
|
|
|
#4585 |
|
Zakorzenienie
|
Deli, Caretero Magnus.
|
|
|
|
#4586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje za ząbka !!! ![]() tez chcę ![]()
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam was o rozszerzaniu diety i znowu dół. Właśnie mała zasnęła przy uu, wcześniej próbowałam podać jabłko z gruszką, po chętnie zjedzonych 2!! Lyzeczkach zaczęła trzec oczy na sen i ryk, koniec. Mleczko przy zasypianiu wydoiła oczywiście...
Dzwonię dziś do przychodni...chociaż autentycznie sie boję ze mnie lekarz zruga.. widzę po wątku że idzie nam bezapelacyjnie najgorzej... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hope dla Tż. Współczuję
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:23.

bo u nas odkurzacz zasysa brzegi dziurki
ale pocieszam sie ze za jakies 18 lat powinno minac 
powinni zrobic slub u mlodego i byloby njlepiej

Ciekawe jak wyniki 

22.05.2008
14.08.2011
zreszta.... Przy czym ja wtedy nie ryczalam
potem padl jak muszka w Smyku, moja mama kupila mu czapusie na zime
juz nawet M.mi racje przyznaje bo to naprawde kolejny raz pod rzad, ze tak to sie konczy.... W efekcie zasnal dopiero o 23
) i widza, ze maly sie wyrywa, nie chce na raczkach, to non stop nosza nosza nosza, a jak nie to do chustawki, a jak nie to do fotelika, a jak nie to do wozka 

Burak jeden.

za pierwszą rocznicę. Wszystkiego najlepszego dla Was