|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
1 | 2,17% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę |
|
32 | 69,57% |
| Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka |
|
5 | 10,87% |
| Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Nocna zmiana wita
![]() ja-ikadobrze, ze z tata na tym sie skonczylo ![]() logoasia zdrowka dziewczyny |
|
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
e tam, już rano-my też na stołówce
dzisiaj znowu kilka spraw do załatwienia m.in. ważenie Myszki ja muszę swoje wyniki odebrać itd.
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
Halo
Już prawie poniedziałek, a co za tym idzie za 2h rozpoczne 38 tydzień, a tym samym ciąża będzie donoszona yeeeeeah ! Dodatkowo to mój ostatni dzień w pracy, który zamierzam zakończyć po kilku godzinach ![]() ![]() ![]() Wróciliśmy właśnie z TZ z baby shower. Było całkiem sympatycznie, sporo znajomych z dzieciaczkami przesłodkimi, pyszne mięsko i warzywka z grilla i inne smakołyki. Naprawdę, aż się wzruszyłam jak zobaczyłam to wszystko Balony, napisy itd. Dostaliśmy mnóstwo prezentów, bujaczek dla dziecka, kocyki, ręczniczki z kapturkami, otulaczki, worki/śpiworki do spania i kupę ubranek. Także dzień udany Pola mam nadzieje posiedzi jeszcze z tydzień, a później zapraszam ją na świat, no ale zobaczymy jak będzie chciała wyskoczyć ![]() I z okazji ciąży donoszonej progress brzuchowy - od lewej: 30tygodni, 35tygodni i dziś 37tygodni. Nie widać, żeby szczególnie urósł, ale centymetr mówi, że jednak rośniemy.. |
|
|
|
#4474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Baby shower full wypas ekstra i jeszcze ile prezentow I gratuluje ostaniego dnia pracy odpoczniesz sobie troszke.Brzuszek sliczny, rzeczywiscie nie ma duzej roznicy. A Miłosz kończy dziś 3 tygodnie Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2013-09-30 o 07:20 |
||
|
|
|
#4475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jogurt jest najblizej skladem.zblizony do.mleka chyba ze robisz jogurt sama w domu ale.w.skladzie.jest mleko.w.proszku i najpredzej moze.uczulic ja powodzenia ostatniego dnia w.pracy i trzymamy kciuki zeby pola za tydzoen sie szykowala zobaczyc ten swiat
|
|
|
#4476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zdecydowałam się na 6w1 ale wezmiemy tez i 5w1 bo z tego co wiem szczepiąc caly czas 6w1 niepotrzebnie dajemy dawke więcej szczepionki na zółtaczke.Zastanawiam sie tylko czy na pneumokoki szczepic w ten sam dzien czy tydzien pozniej..Hej kobitki! Czy Wasze dzieciaczki tez tak stękaja nad ranem?Moja Lila codziennie w tych samych godzinach zaczyna pręzyc się ,wykręcac,stekac i to wszytsko robi jakby przez sen..Juz naprawde nie wiem co jej dolega... ja super ze babyshower sie udał to jaka pogoda u Was ze na grila sobie mogliscie pozwolic?a brzusio-cudny i widac ze urósł![]() ło Matko Boska!!ale mnie moje dziecko zadziwia..właśnie poszedł koncert baków jak u dorosłego chłopa...az się sama przestraszyla
Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2013-09-30 o 07:37 |
|
|
|
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
czesc mamusie i ciężarówki
na początek chciałam serdecznie pogratulować nowym mamusiom nephelim89, LaLoca, agusiamaskota , 83monia, maharet ![]() ![]() my wczoraj wróciliśmy ze szpitala, dopiero się docieramy ![]() mi się zrobił nawał pokarmu w 4 dobie i cycek mnie meczy jeden szczególnie małemu cięzko załapać bo nie mam super smoczkowatych sutków więc ściągam pokarm laktatorem a mnie cycki odpadają;p na dniach postaram się napisac opis porodu ale nie obiecuję, że szybko ![]() w klubie kilka fot załączam
|
#4478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do prezenia to moja tez ma codzienne od 17:30-19 i poplakuje przy tym raz mniej raz bardziej. Kolki wykluczam. Śniło mi sie ze teacherka uridzila i ja-ika ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4479 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie, że impreza się udała, pochwal się prezentami ![]() A brzuszek zgrabniutki ![]() Cytat:
cześć, witajcie w domu ja zbieram się na badania, nie lubię być na czczo, już mi w brzuchu burczy
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
ha! mi też się śniło, że rodziłam
niestety nadal dwupak
|
#4481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a brzusio sliczny ![]() dzien sie dopiero zaczyna
|
|
|
|
|
#4482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż mi opowiedział wczoraj swój sen. "budzę się i chcę cię przytulic a ty masz mały brzuszek, więc cię budzę wystraszony i pytam co się stalo z brzuszkiem, a ty na to "głuptasie, przecież Zuzinka śpi w swoim łóżeczku już!" Ja ogromne gratulacje za wytrwałość, naprawde podziwiam, że dałaś radę tyle pracować! Szacun! Fajnie, że baby shower udane, mogłabyś nam wrzucić jakieś fotki, tyleee wolnego czasu przed Tobą I miłego ostatniego dnia pracy! ![]() Ty tam jeszcze wracasz czy już zostaniesz z Polą w domu do czasu przyjazdu do Pl?Lolaaa, witaj w domu! Logoasia, biedneeee... Mam nadzieję, że szybko Wam się poprawi! Dirty, koniecznie opis porodu! Nie każ nam dłużej czekać!! Cholerka, kicham i kicham... A w nocy oczywiście spocona jak szczur sie budziłam.... po 5 zrobiłam Tżowi pobudkę niechcący, tak sapałam przez ból brzucha... Odczekałam trochę, wzięłam nospę i przestało... A teraz jestem bleeeeeee! W dodatku chciałam zapłacić za wylicytowaną chustę i du.pa
|
|
#4483 | |
|
Zakorzenienie
|
dziś w ddtvn o szczepionkach
dzięki Cytat:
wiem
|
|
#4484 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Brzuch jakoś się trzyma i ogólnie nawet udało mi się szczególnie nie przytyć - także jak widać i cukrzyca ciążowa ma swoje zalety ![]() Policzanka, u nas ciepło - wrzesień to najprzyjemniejszy miesiąc tutaj Dziś było prawie 30 stopni. Ale za to grudzień/styczeń ciągle leje ![]() Rusałka, pochwalę się jak rozpakuje wszystko. Od wtorku wolne więc będzie czas na to ![]() Cytat:
![]() Jak bajka już wspomniała - dzień się dopiero zaczyna
|
|
|
|
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
JA
gratulacje donoszonej ciąży! ![]() JA-IKA Sio na porodowke! My się cyckujemy poszlysmy spać o 23:30 i super, bo 2 pobudki były Ale z cyckow mi leci
|
|
#4486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fakt faktem, że już jestem zmęczona i nie mogę się doczekać odpoczynku ![]() I z Polą już zostaje do przyjazdu A Ty się moja droga kuruj, żeby nam się tu nie rozłożyć. Mój TZ tez kicha mocno i nieciekawie wygląda, ale mam nadzieję, że szybko mu przejdzie i nie zdążę się zarazić. |
|
|
|
|
#4487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
JA
to super, że sie nie dasz Ameryce i będziesz z Polą ![]() A katarek.... czasem mnie właśnie taka kichawa dopada. Sok z winogron sobie zrobię na gorąco, może pomoże. Kaśka, wylicytowałam używaną elastyczną LennyLamb. Na próbę, jak nam podpasuje, to na wiosnę kupimy właśnie Nati tkaną Chciałam Nati już teraz, ale wydatki, wydatki.... i postanowiłam najpierw spróbować za niższą cenę
|
#4489 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Cytat:
Cytat:
Wczoraj kupiłam sobie czekolade białą i może spróbuje.Cieszę, się bo wprowadzam powoli coś więcej do mojego menu i jest dobrze ![]() Nam też się zdarzyła ostatnio mała kupka w wanience Cytat:
Też mam zamiar wypróbować. Cytat:
![]() Brzuszek uroczy ![]() Oj leci ten czas ![]() Cytat:
Niby podaje mu bobotic ale nie wiem czy mu pomaga. Chyba sięgnę wkrótce (jak mu nie przejdzie) po te niemieckie kropelki. Widzę, że chłopak się męczy a nie wiem jak mu pomóc. Cytat:
Czekamy na opis. E też miałam nadzieję, że już urodziłaś Ale dopiero ranek,więc wszystko może się wydarzyć
|
||||||
|
|
|
#4490 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
matal )))Cytat:
piekny brzuszek, do mnie nadal nie dochodzi, ze w moim siedzi dzidzius ![]() przypomnij mi kiedy Cie biora na wywolanie ewentualnie?czego nie zycze dziewczyny, w sobote mialam skurcze przez godzine co 10 min ale byly niebolesne, czy to moga byc przepowiadacze? a ja glupia zapomnialam dac A. pidzame do przedszkola i teraz musze isc |
|||||||
|
|
|
#4491 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To juz pewnie ostatnie Twoje badania. Cytat:
Nie mozesz na maila wyslac przypomnienia hasla? Cytat:
Zazdroszcze pogody. Czekaja was dlugie spacery, super. Dirty pisz opis koniecznie Ja jeszcze wszystkich nie przeczytalam nawet. W domu sie zabiore za to. Lola super ze juz w domku
|
|||
|
|
|
#4492 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myślałam, że dziecko przesikało pampa a po prostu mi przeciekło z drugiego cyca na moją koszulę i jego spodenki :tobra:Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulek, u mnie chyba nie ma takiej opcji...
Musze poszukać umowy, tam chyba powinien ten nr być... Kaśka, chyba nie są tańsze, ja kupiłam używaną, no i elastyczną, czyli na krócej starczy...
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomnialam sie pochwalic. Udalo mi sie kupic kolyske coneci za 129 zl
|
|
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
Mózg mi się odblokował, chusta opłacona
Zbieram się na szybko do sklepu, MUSZĘ mieć mleko, a wczoraj się skonczyło.... Mleko to mój hit ciążowy.... Każdą ilość bym wypiła/zjadła... Wiem, ze zero wartości, ale po prostu muuuuuuszę.... ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Gorgulek, no to nowe świetne łóżeczko czeka na Miłoszka! Niech zdrowieje i wracajcie szycbciutko do domku ![]()
|
#4496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4497 |
|
Zadomowienie
|
Muszę się wyżalić....
Czytam, że wiele mam ma problemy z kp i ja w tym temacie. Młody dzisiaj kończy 2 tygodnie, a ja nadal nie mam czym go karmić W szpitalu był karmiony niestety głównie mm i nie miałam go jak przystawiać, bo bylismy na innych oddziałach (z powodu braku miejsc), a ja po cc nie byłam w stanie tak często do niego chodzić. Poza tym nie było gdzie karmić bo siedzieliśmy na korytarzu W 4-tej dobie przeżyłam koszmar - ogromny ból piersi, twarde jak skała, laktator nic nie odciągał, pastwiła się nade mną położna, a ja wyłam do księżyca do 4 nad ranem.... Kazali mi przystawiać synka jak najczęsciej, ale on nawet nie miał jak złpać, bo miałam tak wszystko nabrzmiałe... Na drugi dzień stopniowo po 15, 20, 30 ml udało mi się pościągać, poprzystawiać Kubusia i było coraz lepiej. Po powrocie ze szpitala przyszła do nas położna/doradca laktacyjny (mój mąż jak patrzył jak cierpie to postanowił poszukać fachowej pomocy ) i pomogła mi trochę z prawidłowym przystawianiem maluszka, dała wiele wskazówek i pomimo moich poranionych brodawek twardo się do wszystkiego stosowałam.Po kilku dniach znowu kryzys - nie umiałam przystawić Kuby do piersi źle łapał, krzyczał, wyrywał się a ja ryczałam razem z nim,że nie wiem co robić i że nawet dziecka nakarmić nie umiem... byliśmy na wizycie patronażowej i okazało się, że Młody nie przybrał nic na wadze ![]() Poprosilam jeszcze raz o pomoc fachowca i dostałam taki oto plan do wykonania: karmić 8x na dobę, po karmieniu dokarmiać mm lub wczesniej odciągniętym mlekiem i odciągać laktatorem z kazdej piersi po 15 min, żeby rozbuzić laktację. Dla mnie to jakiś koszmar. nie robię nic innego tylko przewijam, karmię, dokarmiam, odciągam i szykuję laktator i butelki do następnej sesji. Trwa to już 4 dzień, ja chodzę jak zombie, do płaczu potrafi mnie doprowadzić duperela, a pokarmu jak nie miałam tak nie mam. Odciągam maks 40 ml z obu piersi, a zazwyczaj to jakieś 20-30... Już nie mam siły i zaczynam myśleć o całkowitym przestaniu kp. Boli mnie to strasznie, ale nie wiem co zrobić, zeby mieć więcej pokarmu. W takim systemie dalej psychicznie się wykończę |
|
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
Figulinda nie poddawaj się, ja mika przystawiałam non stop, wisiał cały dzień na cycu też nawet siku nie miałam kiedy iść
|
#4499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekam niecierpliwie aż napiszesz gdzie rodziłaś i jak wrażenia ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4500 | |
|
Zakorzenienie
|
Czeeeść
![]() Dzisiaj się wyspałam, dziecko przewinięte i nakarmione śpi, więc teraz trochę czasu dla siebie i domu ![]() Cytat:
Zazdroszczę imprezki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:31.

m.in. ważenie Myszki
ja muszę swoje wyniki odebrać itd.

Balony, napisy itd. Dostaliśmy mnóstwo prezentów, bujaczek dla dziecka, kocyki, ręczniczki z kapturkami, otulaczki, worki/śpiworki do spania i kupę ubranek. 

Choć zaczęłam testowanie - za zgodą położnej. Na razie od masła, potem jogurt i śmietana, ser biały i żółty i na końcu mleko... Oby młodemu podpasowało 
[/RIGHT]

i czekoladę się zdarzy
tfu! tfu! Mikiemu nic nie jest
witam się po niedzielnej nieobecności. weekend frapujący, anka i ja złapałyśmy jelitówkę