|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Doczytałam ze juz prawie nic nie leci.
Jak sie zdecydujesz na kapiel to tak jak Antibia pisala, zadbać trzeba potem o rane |
|
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
A tak na marginesie. W szpitalu Ł. powiedzial mi ze będziemy mieć jeszcze 2 dzieci jeśli finanse pozwola (jak Alisa miała pol roku nie chciał wiecej a nim zaszlam w pierwsza ciaze nie chciał ich wcale). A dziś w domu ze nawet więcej. Odbilo mu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3693 |
|
Zadomowienie
|
Domi, mnie położna mówiła, ze po cc kąpać w wannie można się dobę po ostatnim "wycieku"- byle nie w gorącej wodzie. Najlepiej zacząć od letniej, bez dodatku jakiejś piany, żeby rany nie zabrudzić chemikaliami
No i na wszelki wypadek osuszyć porządnie, w razie, gdyby coś, można sobie psiknąć nawet Octaniseptem A no i nie za długo- mówiła, że pierwsza kąpiel to tak maks 10-15 minut. Jakby czuć było dyskomfort- pieczenie, ciągnięcie rany, bulgotanie pod raną czy coś- wychodzić z wody.Jeszcze mi mówiła, że najlepiej to zasięgnąć rady położnej, która do domu przyjdzie. Na drugiej lub trzeciej wizycie niech looknie na ranę i powie, czy już wanna, czy lepiej poczekać, bo np. jest lekkie podrażnienie ![]() A ja to chyba już ledwo żywa do porodu będę. Jest mi słabo cały czas, brzuch mnie pobolewa przeczyściło mnie jak armia ruska Polskę w 1914 roku, w dodatku widze jak za mgłą, musiałam sobie porządnie powiększyć na laptopie wszystko. Mam nadzieję, że to nawrót jelitówki tylko. |
|
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
o jak mało do nadrabiania. U nas byli z wizytą moi rodzice i teściowie to z nimi spędziliśmy pół dnia.
Dzidzia a co Ty na to, żeby o kolejne dzieci się starać? |
|
|
|
#3695 |
|
Zadomowienie
|
No i dzień zaczynam mdłościami i potwornym bólem głowy, a muszę do przychodni iść podrzucić na badania materiały, w tym miesiącu tylko mocz- to aż dziwne jest.
Słuchajcie u mnie w mieście 2 stopnie i mgła taka, że bloku sąsiedniego nie widać, przecież to jest jakaś masakra. Zastanawiam się co ja dzisiaj będę robić, ale właśnie sobie przypomniałam, że później muszę pojechać do Wawki na chwilę. ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- A tak w ogóle to dzień dobry w ostatni dzień września, jutro mój siostrzeniec ma urodziny i kończy 2 latka, jupi!!!!! |
|
|
|
#3696 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zaryzykowałam i wrzuciłam pieluszki białe i kolorowe plus prześcieradła. Mam nadzieję, że z białych prześcieradeł nie zrobią mi się różowe ![]() Aaa widzisz, nie pomyślałam, żeby wrzucić z naszymi i wlać płynu dzieciowego ![]() Co do torby, to rzeczy dla małej i tak mąż przywiezie dopiero na wyjście (nie musimy mieć nic swojego w szpitalu ![]() Chyba zaryzykuję i wypiorę - i tak to męża torba ![]() Cytat:
No ja też planuję mężowi zostawić paczki podpisane Cytat:
Co za babsko, zazdrości? ![]() Co do mleka to dokładnie o to mi chodziło ![]() Cytat:
![]() Bry! Wczoraj miałam lekkie ćmienie brzucha, w dodatku mała się tak wypina że zaczyna mi być niewygodnie. Wzięłam wieczorem nospę i przeszło, ale w nocy przez jej wypychanie mam coraz większe trudności z turlaniem się z boku na bok. Ale i tak uważam, że znoszę ciążę lekko w porównaniu do niektórych z Was Oby tylko Młoda wyjść nie chciała, bo ma jeszcze czas ![]() Zwolniła mi się suszarka, więc wstawiłam tetry, flanelki i prześcieradła. Wszystkie razem Wrzuciłam co prawda te chusteczki do łapania koloru, ale kciuki za niezafarbowanie się przydadzą ![]() Muszę dziś mieszkanie posprzątać, bo trochę syf się zrobił. W dodatku dziś dzień chłopaka, więc chcę mężowi jakiś pyszny obiad przygotować. I może jakąś fajną kolację na ciepło? Macie pomysł?
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() dzisiaj mam wizyte.. i zaś się przerażę wagą.. już mnie przeraziła moja domowa waga... ale tak to jest, jak przed wizytą ma się jakieś urodziny w weekend. to juz 3 raz :/ :P |
|
|
|
#3698 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z Wami!
Kolejny słaby dzień. Popijam herbatkę gorzką, modląc się, by nie wróciła zbyt szybko żadną stroną. Na szczęście nie mam gorączki. Dzwoniłam już do gina do przychodni, kazał dużo pić, odpoczywać i jak do jutra nie przejdzie, to w środę się pokazać z samego rana. Ciekawe jest to, że ucieka ze mnie tylko część rzeczy. Więc to nie jelitówka. Mam nadzieję, że to nie to słynne "przygotowanie organizmu do porodu". Bo lipton. Ciuszki nie wszystkie poprane. |
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
Nasturcja na tym etapie i tak chyba zarobilibyscie inkubator-ciuszki poczekają.
Anoula ja zawsze chciałam 3. Ale jeśli życie nam pozwoli a mi starczy nerwow i zdrowia (mam na myśli macice) to mogę być matką polką. Jedziemy dziś zarejestrować Witka. A od jutra rozpoczynamy walkę o nasze pieniądze ze skarbówką i tym burakiem który nas oszukal .I mamy do tego teraz tyle sil, ze jestesmy gotowi na wszystko. I jeszcze uderze do pracy o macierzynski i do urzedu pogadac o gminnym becikowym. Będę próbować z rodzinnym. Może sie uda. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3700 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry ja już wstałam, nie z dobrej woli, budzik mnie obudził. Dzisiaj mam wizytę więc trzeba się oporządzić przed. Mąż jeszcze śpi, nadal odsypia.
Miłego dnia wszystkim!!! No i Trele czekamy na jakieś wieści na czerwono
|
#3701 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W razie czego jakby było gorzej to lekarz mi poradził kupić Refluxin-M. Spróbuj, może Tobie pomoże.
|
|
#3702 |
|
Zadomowienie
|
Dzidziu, trzymam kciuki, żeby Wam się wszystko udało!
A co do Małego, to jutro zaczynam 33tc z OM, 35 tc z USG. A on na usg nawet ten 35 tc wyprzedza trochę. No i martwi mnie to łożysko. Za tydzień się dowiem, czy ciąć mnie będą już- czy jeszcze przeciągamy. |
|
|
|
#3703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mnie się w weekend zaczął strasznie oddech skracać. Wczoraj rano to myślałam, że się uduszę, nigdy tak się nie czułam. Wzięłam "w oczekiwaniu na dziecko" do konsultacji i jest napisane, że w 7 miesiącu może się to zacząć, to mnie trochę uspokoiło, ale źle mi z tym. TŻ też się martwił co się dzieje. Co raz częściej mam też takie bóle okresowe, zastanawiam się czy nie za wcześnie...? Trwa to chwilę, później przechodzi. A teść mnie wczoraj rozwalił na łopatki... niby w żartach niby na serio stwierdził, że to nasza wina, że rodzina nie wie, że jesteśmy po ślubie bo nie zrobiliśmy wesela. Ja postanowiłam olać, ale TŻ już się ponoć o to z ojcem wcześniej pokłócił. |
||
|
|
|
#3704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dziś sądny dzień...trzymajcie kciuki, odezwę się po usg Cytat:
Cytat:
i powodzenia, żeby wszystko poszło po Waszej myśli Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3705 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam się w cudny poniedziałkowy poranek. Nie wiem co to jest, ale czuję się beznadziejnie. Dzisiaj kręgosłup się zbuntował i boli okropnie, nie mogę w ogóle znaleźć żadnej pozycji żeby choć przez chwilę nie bolał...
Cytat:
), ale pieluchy tetrowe białe i kolorowe prałam razem + do tego jeszcze pościele i prześcieradełka Nic się nie stało, nic nie zafarbowało W ogóle ten płyn do prania co mam to jest i do kolorów i do białego co jest super ![]() Cytat:
|
|
#3706 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulina
bardzo mocno zaciśnięte!!!
|
#3707 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień doby Mamusie !
U mnie dziś w nocy już przymrozek był ![]() Cytat:
a wagą się nie przejmuj, już widziałyśmy że kto jak kto - ale Ty potrafisz się zaprzeć i zrzucić wagę ![]() Cytat:
Cytat:
Dzidzia jak bierzesz macierzyński ? W sensie wiesz 100 % a później 60 np ? I mam do Ciebie pytanko odnośnie rejestracji dziecka, Czy jeżeli moja miejscowość należy pod gminę to rejestruję w urzędzie gminy czy muszę w mieście wojewódzkim ? Cytat:
za wizytę !Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
Siemanko!
![]() jstem już po badaniach, na paciora pobierała mi z pipki ![]() pytałam się o ten mój wczorajszy ból jajników i ból jak na okres i już jestem w kropce, bo jak pytałam lekarki to mi powiedziała że to bolą wiązadła a położna mi dzisiaj powiedziała że bóle na okres to są skurcze ![]() na całe szczęście przeszło mi wczoraj chociaż jajniki mnie bolały brzuch z rana też mnie bolał ![]() w ogóle rozpoczęłiśmy dzisiaj sezon na skrobanie szyb w samochodzie na termometrze było -1 :Pbiorę się za nadrabianie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Jak po weekendzie? Mam nadzieję że u wszystkich dobrze za wszystkie Wasze wizyty dzisiejsze.Szczególnie dla Pauliny Idę trochę poczytać
|
|
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
jakby mnie to dopadło w nocy to serio pomyślałabym chyba że umieram, więc nie dziwię się ze nie chciałaś później zasypiać.
|
|
|
|
#3711 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak zrzucisz to co nadprogramowe ja sie martwie o swoją wagę za wizyteCytat:
. oby to tylko chwilowe ![]() Cytat:
za walkę- wygracie I za rejestracje ;D Jej, dziewczyny wiecie co mnie obudziło w nocy? ZĄB, ktory dopiero rośnie Ja pierdziele ale wiecie gdzie on jest, na tym takim twardym dziąśle na końcu- jak naliczyłam to 9 bedzie mój, Kurde nie sądziła ze wyrzynające się zęby aż tak bolą. Już widać kawałek białego, ale boli cholernie. A teraz doszła do tego głowa i nie umiem nawet usiedziec z bólu. Tabletka nic nie zdziałała :/ i chyba z "generalnego" sprzątania dzisiaj nici dobra już nie zanudzam. Kciuki za wszystkie wizyty
|
|
#3712 | |||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
widziałam je na żywo zapakowane w karton ale tak na opakowaniu wyglądała na ładną Cytat:
Cytat:
klasy: za rejestrację!teraz mieszkamy w domu jednorodzinnym więc wychodzą kiedy chcą, ale wtedy co kotka wypadła to tato ją zamknął na balkonie bo nie sprawdził że ona tam siedzi a że okno w drugim pokoju było otwarte to chciała przeskoczyć i się jej nie udało Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||||||||||||
|
|
|
#3713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Teściowa nie pracuje więc w razie czego mogę liczyć na pomoc z jej strony Choć wiadome głupio mi prosić żeby coś za mnie zrobiła ![]() W ogóle moja teściowa to złota kobieta, Damian pojechał do pracy a ona przyszła na górę zająć się Jaśkiem a ja w tym czasie miałam wziąć prysznic, zjeść i zrobić to co mam zaplanowane Miło z jej strony że się młodym zajęła . Po południu jedzie na grzyby więc mamy z Jaśkiem cały dom dla siebie ![]() Dzień dobry Aleee się wyspałam Mam dzisiaj plan żeby zrobić porządki na laptopie bo mam wszystko tak pomieszane że ciężko mi to ogarnąć ![]() Aaa no i dziś mija tydzień od kąd jesteśmy w domu Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-09-30 o 09:43 |
||
|
|
|
#3714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale mi się nie chce wziąc za sprzątanie ![]() dzisiaj muszę naszykować ubranka na wyjście dla małej ze szpitala i wybrać kombinezon i wsadzę w torebki i podpisze
|
|
|
|
#3716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do bólu to ja bym tam wierzyła lekarce, mnie też tak czasami pobolewa. U nas też już sezon skrobania szyb |
|
|
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe jak tam Beatka..
no dziwne z tym zębem ale liczyłam 3 razy. wybiore sie do dentysty i sie okaze
|
#3718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a te bole co piszesz okresowe to moga byc skurcze przepowiadajace..wiesz macica trenuje ale nie lekcewaz ich tylko obserwuj ![]() milego dnia laski wkoncu mamy piekna zlota jesien,ma byc tak caly tydzien-podobno
|
|
#3719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Siostra mi pierze ręcznie dywan. A ja wrzuciłam do pralki ciuszki beżowo-żółto-zielonkawe. Wczoraj koleżanka mi podrzuciła ciuszki po swoim synku. Większość takich od 68cm w górę. Sporo jest lekko podniszczonych, bo ona też od kogoś dostała, ale są niektóre bardzo ładne. Piorę je teraz. No, nie licząc tych pow. 74cm, uznałam, że mogą w szafie posiedzieć nieprane póki co. Ryba- 9 ząb? Idź do dentysty bo to trochę dziwne. Jak u rekina |
|
|
|
|
#3720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W każdym razie nikomu nie życzę tego co mi się przytrafiło.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:25.

No i na wszelki wypadek osuszyć porządnie, w razie, gdyby coś, można sobie psiknąć nawet Octaniseptem 

Co za babsko, zazdrości? 

.
wlasciwie od poczatku ciazy ani mdlosci,ani zgagi-totalnei mnie to nie dotyczylo.ostatnio jakos tam cos delikatnie zaczynalo sie dziac,ale tak,ze przechodzilo samo...a dzis,uraczylam sie z mezem gotowym daniem-paella z frosty,taka mrozona,troche zjadlam od meza,bardziej z ciekawosci jak smakuje...i cierpie teraz za swoje lakomstwo

i powodzenia, żeby wszystko poszło po Waszej myśli 

Ja pierdziele ale wiecie gdzie on jest, na tym takim twardym dziąśle na końcu- jak naliczyłam to 9
klasy: za rejestrację!
W każdym razie nikomu nie życzę tego co mi się przytrafiło.