Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-29, 22:06   #3691
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Doczytałam ze juz prawie nic nie leci.

Jak sie zdecydujesz na kapiel to tak jak Antibia pisala, zadbać trzeba potem o rane

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 22:06   #3692
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

A tak na marginesie. W szpitalu Ł. powiedzial mi ze będziemy mieć jeszcze 2 dzieci jeśli finanse pozwola (jak Alisa miała pol roku nie chciał wiecej a nim zaszlam w pierwsza ciaze nie chciał ich wcale). A dziś w domu ze nawet więcej. Odbilo mu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 22:07   #3693
nasturcja7667
Zadomowienie

Domi, mnie położna mówiła, ze po cc kąpać w wannie można się dobę po ostatnim "wycieku"- byle nie w gorącej wodzie. Najlepiej zacząć od letniej, bez dodatku jakiejś piany, żeby rany nie zabrudzić chemikaliami No i na wszelki wypadek osuszyć porządnie, w razie, gdyby coś, można sobie psiknąć nawet Octaniseptem A no i nie za długo- mówiła, że pierwsza kąpiel to tak maks 10-15 minut. Jakby czuć było dyskomfort- pieczenie, ciągnięcie rany, bulgotanie pod raną czy coś- wychodzić z wody.

Jeszcze mi mówiła, że najlepiej to zasięgnąć rady położnej, która do domu przyjdzie. Na drugiej lub trzeciej wizycie niech looknie na ranę i powie, czy już wanna, czy lepiej poczekać, bo np. jest lekkie podrażnienie

A ja to chyba już ledwo żywa do porodu będę. Jest mi słabo cały czas, brzuch mnie pobolewa przeczyściło mnie jak armia ruska Polskę w 1914 roku, w dodatku widze jak za mgłą, musiałam sobie porządnie powiększyć na laptopie wszystko. Mam nadzieję, że to nawrót jelitówki tylko.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 22:26   #3694
Anoula
Zakorzenienie

o jak mało do nadrabiania. U nas byli z wizytą moi rodzice i teściowie to z nimi spędziliśmy pół dnia.

Dzidzia a co Ty na to, żeby o kolejne dzieci się starać?
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 07:21   #3695
Kabriela
Zadomowienie

No i dzień zaczynam mdłościami i potwornym bólem głowy, a muszę do przychodni iść podrzucić na badania materiały, w tym miesiącu tylko mocz- to aż dziwne jest.
Słuchajcie u mnie w mieście 2 stopnie i mgła taka, że bloku sąsiedniego nie widać, przecież to jest jakaś masakra.
Zastanawiam się co ja dzisiaj będę robić, ale właśnie sobie przypomniałam, że później muszę pojechać do Wawki na chwilę.

---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

A tak w ogóle to dzień dobry w ostatni dzień września, jutro mój siostrzeniec ma urodziny i kończy 2 latka, jupi!!!!!
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 07:39   #3696
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ja prałam w 40 stopniach bo w sumie czyste były te pieluchy więc wyższa temperatura zbędna. Wyprasuję je żelazkiem na maxa i będzie dobrze. Do tego dorzuciłam prześcieradełko frotte i pokrowce na przewijak. Nic mi nie oblazło, ale tetry mam takie porządne, podwójnie tkane a nie takie przez które widać cały świat Mimo to troszeczkę nitek z nich było jak rozwieszałam.
Ja właśnie wrzuciłam na 60 - mam nadzieję, że coś z tego w całości wyjmę

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Tetry pralam jak wszystko-w 60. Ale ja mam używane. Swoje przelezaly.
Kolory z kolorami, białe z białymi.

Aaby tam gdzie mi kolory nie pasuja wrzucam po prostu nasz pakiet prania i daje ta chemie co dla małego.
A rzeczy ktore traca swoją delikatnosc z reguły odzyskuja po prasowaniu.

Acha-torby nigdy nie praalam bo ten plastik mam zszyty z dnem. Ale rzeczy dla malucha po prostu miałam spakowane w worki w torbie.
Dziękuję
Zaryzykowałam i wrzuciłam pieluszki białe i kolorowe plus prześcieradła. Mam nadzieję, że z białych prześcieradeł nie zrobią mi się różowe

Aaa widzisz, nie pomyślałam, żeby wrzucić z naszymi i wlać płynu dzieciowego

Co do torby, to rzeczy dla małej i tak mąż przywiezie dopiero na wyjście (nie musimy mieć nic swojego w szpitalu ) - przygotuję mu wcześniej Ale jakoś mi tak szkoda do zakurzonej torby wrzucać np. mój świeżo uprany, pachnący szlafroczek
Chyba zaryzykuję i wypiorę - i tak to męża torba

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
tetry pralam razem z posciela dla malego i wytrzymalymi rzeczami w 60st.,ale biale z bialym,kolory z kolorami

i tak jak pisze Dzidzia-torby nie pralam,ubranka dla T. popakowane w zestawy w woreczkach- dla ulatwienia,chociazby dla tz,jakby to on musial cos wyjac-zeby nie robil wirowki w torbie
Ej no, wrzuciłam już wszystko razem!

No ja też planuję mężowi zostawić paczki podpisane

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Aaby reklamówę z logo wizażu masz jak w banku w razie biedy

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Dzis babka w kolejce zapytala mnie na kiedy termin ? - na wczoraj
- oo malo spottkane zeby bliznieta urodzic po terminie.
Moj Tz sie obrocil oburzony I mowi - to jedno dziecko!
A ona : - Ooo ale Pani wspolczuje !
Normalnie babka miala łzy w oczach

Nie ma jak kopnać leżacego )

Aha co do mleka - ja jestem chyba jakas inna ale tez nie dałabym possac mojemu chlopu - dla mnie to obrzydliwe!!
Co innego gdy podczas zblizenia , mleko wycieka a co innego gdy facet mowi : Đaj possac
A jak slysze wogole okreslenie Doić to mam ciary. Jak by mi moj Tz powiedzial ze chce mnie wydoić to chyba bym go obrzygała.
Maupa wredna! Co za babsko, zazdrości?

Co do mleka to dokładnie o to mi chodziło Na pewno będą sytuacje, że wyciek będzie nie do pohamowania, ale generalnie nie wyobrażam sobie tak ot dać posmakować

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
No i dzień zaczynam mdłościami i potwornym bólem głowy, a muszę do przychodni iść podrzucić na badania materiały, w tym miesiącu tylko mocz- to aż dziwne jest.
Słuchajcie u mnie w mieście 2 stopnie i mgła taka, że bloku sąsiedniego nie widać, przecież to jest jakaś masakra.
Zastanawiam się co ja dzisiaj będę robić, ale właśnie sobie przypomniałam, że później muszę pojechać do Wawki na chwilę.

Bry!
Wczoraj miałam lekkie ćmienie brzucha, w dodatku mała się tak wypina że zaczyna mi być niewygodnie. Wzięłam wieczorem nospę i przeszło, ale w nocy przez jej wypychanie mam coraz większe trudności z turlaniem się z boku na bok. Ale i tak uważam, że znoszę ciążę lekko w porównaniu do niektórych z Was
Oby tylko Młoda wyjść nie chciała, bo ma jeszcze czas

Zwolniła mi się suszarka, więc wstawiłam tetry, flanelki i prześcieradła. Wszystkie razem Wrzuciłam co prawda te chusteczki do łapania koloru, ale kciuki za niezafarbowanie się przydadzą

Muszę dziś mieszkanie posprzątać, bo trochę syf się zrobił.
W dodatku dziś dzień chłopaka, więc chcę mężowi jakiś pyszny obiad przygotować. I może jakąś fajną kolację na ciepło? Macie pomysł?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 07:59   #3697
niunia32
Zakorzenienie

Dzień dobry

dzisiaj mam wizyte.. i zaś się przerażę wagą.. już mnie przeraziła moja domowa waga... ale tak to jest, jak przed wizytą ma się jakieś urodziny w weekend. to juz 3 raz :/

:P

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 08:16   #3698
nasturcja7667
Zadomowienie

Witam się z Wami!

Kolejny słaby dzień. Popijam herbatkę gorzką, modląc się, by nie wróciła zbyt szybko żadną stroną. Na szczęście nie mam gorączki. Dzwoniłam już do gina do przychodni, kazał dużo pić, odpoczywać i jak do jutra nie przejdzie, to w środę się pokazać z samego rana.
Ciekawe jest to, że ucieka ze mnie tylko część rzeczy. Więc to nie jelitówka. Mam nadzieję, że to nie to słynne "przygotowanie organizmu do porodu". Bo lipton. Ciuszki nie wszystkie poprane.
Stary 2013-09-30, 08:38   #3699
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Nasturcja na tym etapie i tak chyba zarobilibyscie inkubator-ciuszki poczekają.

Anoula ja zawsze chciałam 3. Ale jeśli życie nam pozwoli a mi starczy nerwow i zdrowia (mam na myśli macice) to mogę być matką polką.

Jedziemy dziś zarejestrować Witka.

A od jutra rozpoczynamy walkę o nasze pieniądze ze skarbówką i tym burakiem który nas oszukal .
I mamy do tego teraz tyle sil, ze jestesmy gotowi na wszystko.

I jeszcze uderze do pracy o macierzynski i do urzedu pogadac o gminnym becikowym. Będę próbować z rodzinnym. Może sie uda.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 08:38   #3700
maomami
Wtajemniczenie

Dzień dobry ja już wstałam, nie z dobrej woli, budzik mnie obudził. Dzisiaj mam wizytę więc trzeba się oporządzić przed. Mąż jeszcze śpi, nadal odsypia.

Miłego dnia wszystkim!!!
No i Trele czekamy na jakieś wieści na czerwono

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 08:40   #3701
Kathrin Von Hexe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
a ja zaraz zaplone...znaczy moj przelyk,gardlo czy cos w srodku.mam taka zgage jakiej w zyciu nei mialam wlasciwie od poczatku ciazy ani mdlosci,ani zgagi-totalnei mnie to nie dotyczylo.ostatnio jakos tam cos delikatnie zaczynalo sie dziac,ale tak,ze przechodzilo samo...a dzis,uraczylam sie z mezem gotowym daniem-paella z frosty,taka mrozona,troche zjadlam od meza,bardziej z ciekawosci jak smakuje...i cierpie teraz za swoje lakomstwo
dodam,ze mleko nie pomoglo,herbatka tez nie,kefir naturalny tez nie (ale juz troche tylko,bo nie mialam gdzie wcisnac).pali mnie dalej:/
rennie mozna?czy lepiej sie wstrzymywac i po prostu przeczekac-nei wiem,bo ja niedoswiadczona w zgagowo-mdlosciowych tematach ciazowych (o dziwo do 37tyg.nie byla mi potrzeba ta wiedza)
Ja jak na razie na szczęście jeśli mam zgagę to tylko lekką (a nigdy nie miałam przed ciążą) i pomaga mi mleko i spanie z dwiema poduszkami pod głową.
W razie czego jakby było gorzej to lekarz mi poradził kupić Refluxin-M. Spróbuj, może Tobie pomoże.
Stary 2013-09-30, 08:45   #3702
nasturcja7667
Zadomowienie

Dzidziu, trzymam kciuki, żeby Wam się wszystko udało!
A co do Małego, to jutro zaczynam 33tc z OM, 35 tc z USG. A on na usg nawet ten 35 tc wyprzedza trochę. No i martwi mnie to łożysko. Za tydzień się dowiem, czy ciąć mnie będą już- czy jeszcze przeciągamy.
Stary 2013-09-30, 08:56   #3703
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
[FONT="Arial Narrow"]
Wczoraj miałam lekkie ćmienie brzucha, w dodatku mała się tak wypina że zaczyna mi być niewygodnie. Wzięłam wieczorem nospę i przeszło, ale w nocy przez jej wypychanie mam coraz większe trudności z turlaniem się z boku na bok. Ale i tak uważam, że znoszę ciążę lekko w porównaniu do niektórych z Was
skąd ja to znam

Cytat:

Anoula ja zawsze chciałam 3. Ale jeśli życie nam pozwoli a mi starczy nerwow i zdrowia (mam na myśli macice) to mogę być matką polką.

A od jutra rozpoczynamy walkę o nasze pieniądze ze skarbówką i tym burakiem który nas oszukal .

I jeszcze uderze do pracy o macierzynski i do urzedu pogadac o gminnym becikowym. Będę próbować z rodzinnym. Może sie uda.

powodzenia w walce

Mnie się w weekend zaczął strasznie oddech skracać. Wczoraj rano to myślałam, że się uduszę, nigdy tak się nie czułam. Wzięłam "w oczekiwaniu na dziecko" do konsultacji i jest napisane, że w 7 miesiącu może się to zacząć, to mnie trochę uspokoiło, ale źle mi z tym. TŻ też się martwił co się dzieje.

Co raz częściej mam też takie bóle okresowe, zastanawiam się czy nie za wcześnie...? Trwa to chwilę, później przechodzi.

A teść mnie wczoraj rozwalił na łopatki... niby w żartach niby na serio stwierdził, że to nasza wina, że rodzina nie wie, że jesteśmy po ślubie bo nie zrobiliśmy wesela. Ja postanowiłam olać, ale TŻ już się ponoć o to z ojcem wcześniej pokłócił.
Stary 2013-09-30, 09:07   #3704
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dzień dobry
Dziś sądny dzień...trzymajcie kciuki, odezwę się po usg

Cytat:
Paula az nauczy sie ssac i przekroczy 2 kilo. Myślę ze co najmniej 3 tygodnie.

Ooo to oby szybko zleciało

Cytat:

i powodzenia, żeby wszystko poszło po Waszej myśli

Stary 2013-09-30, 09:08   #3705
lubieolowki
Raczkowanie

Witam się w cudny poniedziałkowy poranek. Nie wiem co to jest, ale czuję się beznadziejnie. Dzisiaj kręgosłup się zbuntował i boli okropnie, nie mogę w ogóle znaleźć żadnej pozycji żeby choć przez chwilę nie bolał...

Cytat:
Ja właśnie wrzuciłam na 60 - mam nadzieję, że coś z tego w całości wyjmę

Dziękuję
Zaryzykowałam i wrzuciłam pieluszki białe i kolorowe plus prześcieradła. Mam nadzieję, że z białych prześcieradeł nie zrobią mi się różowe

Aaa widzisz, nie pomyślałam, żeby wrzucić z naszymi i wlać płynu dzieciowego

Co do torby, to rzeczy dla małej i tak mąż przywiezie dopiero na wyjście (nie musimy mieć nic swojego w szpitalu ) - przygotuję mu wcześniej Ale jakoś mi tak szkoda do zakurzonej torby wrzucać np. mój świeżo uprany, pachnący szlafroczek
Chyba zaryzykuję i wypiorę - i tak to męża torba

Ej no, wrzuciłam już wszystko razem!

No ja też planuję mężowi zostawić paczki podpisane

Maupa wredna! Co za babsko, zazdrości?

Co do mleka to dokładnie o to mi chodziło Na pewno będą sytuacje, że wyciek będzie nie do pohamowania, ale generalnie nie wyobrażam sobie tak ot dać posmakować

Bry!

Zwolniła mi się suszarka, więc wstawiłam tetry, flanelki i prześcieradła. Wszystkie razem Wrzuciłam co prawda te chusteczki do łapania koloru, ale kciuki za niezafarbowanie się przydadzą

Muszę dziś mieszkanie posprzątać, bo trochę syf się zrobił.
W dodatku dziś dzień chłopaka, więc chcę mężowi jakiś pyszny obiad przygotować. I może jakąś fajną kolację na ciepło? Macie pomysł?

Ja prałam kolory i białe teoretycznie porozdzielane (ostatni wkład zostały mi takie "odrzutki" ze wszystkiego i wrzuciłam razem ;p - były czapeczki w paski białe i czerwone i bałam się, że to farbnie, ale nie ), ale pieluchy tetrowe białe i kolorowe prałam razem + do tego jeszcze pościele i prześcieradełka Nic się nie stało, nic nie zafarbowało W ogóle ten płyn do prania co mam to jest i do kolorów i do białego co jest super

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Witam się z Wami!

Kolejny słaby dzień. Popijam herbatkę gorzką, modląc się, by nie wróciła zbyt szybko żadną stroną. Na szczęście nie mam gorączki. Dzwoniłam już do gina do przychodni, kazał dużo pić, odpoczywać i jak do jutra nie przejdzie, to w środę się pokazać z samego rana.
Ciekawe jest to, że ucieka ze mnie tylko część rzeczy. Więc to nie jelitówka. Mam nadzieję, że to nie to słynne "przygotowanie organizmu do porodu". Bo lipton. Ciuszki nie wszystkie poprane.
Nie zazdroszczę :/ Miałam jeden taki dzień jak Ty teraz i już byłam nie do życia... A co to za motyw z "przygotowaniem organizmu do porodu"?

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 09:17   #3706
maomami
Wtajemniczenie

Paulina bardzo mocno zaciśnięte!!!

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 09:20   #3707
Olenka_24
Zadomowienie

Dzień doby Mamusie !

U mnie dziś w nocy już przymrozek był nie wiem jak ja to przeżyję - nienawidzę tego przejścia w jesień

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

dzisiaj mam wizyte.. i zaś się przerażę wagą.. już mnie przeraziła moja domowa waga... ale tak to jest, jak przed wizytą ma się jakieś urodziny w weekend. to juz 3 raz :/

a wagą się nie przejmuj, już widziałyśmy że kto jak kto - ale Ty potrafisz się zaprzeć i zrzucić wagę

Cytat:
Witam się z Wami!

Ty tam się trzymaj kochana jeszcze w dwupaku, a ciuszkami się nie przejmuj - na pewno ktoś Ci pomoże. Ja co prawda już zaczęłam pranie robić , ale ostatnio oznajmiłam mateczkom że jakby co to moja mama pierze a tż-ta prasuje

Cytat:

Powodzenia Dzidzia , mocne

Dzidzia jak bierzesz macierzyński ? W sensie wiesz 100 % a później 60 np ?
I mam do Ciebie pytanko odnośnie rejestracji dziecka, Czy jeżeli moja miejscowość należy pod gminę to rejestruję w urzędzie gminy czy muszę w mieście wojewódzkim ?

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Dzień dobry ja już wstałam, nie z dobrej woli, budzik mnie obudził. Dzisiaj mam wizytę więc trzeba się oporządzić przed. Mąż jeszcze śpi, nadal odsypia.

Miłego dnia wszystkim!!!
No i Trele czekamy na jakieś wieści na czerwono
za wizytę !

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
skąd ja to znam

powodzenia w walce

Mnie się w weekend zaczął strasznie oddech skracać. Wczoraj rano to myślałam, że się uduszę, nigdy tak się nie czułam. Wzięłam "w oczekiwaniu na dziecko" do konsultacji i jest napisane, że w 7 miesiącu może się to zacząć, to mnie trochę uspokoiło, ale źle mi z tym. TŻ też się martwił co się dzieje.
Anoula rozumiem Cię doskonale z tym oddechem, Ja dziś w nocy miałam tak że myślałam że się uduszę - obudziłam się przerażona na maksa i bałam się później zasnąć. Straszne uczucie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dziś sądny dzień...trzymajcie kciuki, odezwę się po usg

W takim razie trzymamy
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 09:26   #3708
lineczka1989
Zakorzenienie

Siemanko!

jstem już po badaniach, na paciora pobierała mi z pipki

pytałam się o ten mój wczorajszy ból jajników i ból jak na okres i już jestem w kropce, bo jak pytałam lekarki to mi powiedziała że to bolą wiązadła a położna mi dzisiaj powiedziała że bóle na okres to są skurcze

na całe szczęście przeszło mi wczoraj chociaż jajniki mnie bolały brzuch z rana też mnie bolał

w ogóle rozpoczęłiśmy dzisiaj sezon na skrobanie szyb w samochodzie na termometrze było -1 :P
biorę się za nadrabianie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 09:28   #3709
nemosek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Jak po weekendzie? Mam nadzieję że u wszystkich dobrze

za wszystkie Wasze wizyty dzisiejsze.

Szczególnie dla Pauliny

Idę trochę poczytać

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 09:31   #3710
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Anoula rozumiem Cię doskonale z tym oddechem, Ja dziś w nocy miałam tak że myślałam że się uduszę - obudziłam się przerażona na maksa i bałam się później zasnąć. Straszne uczucie
jakby mnie to dopadło w nocy to serio pomyślałabym chyba że umieram, więc nie dziwię się ze nie chciałaś później zasypiać.
Stary 2013-09-30, 09:32   #3711
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ty sie wagą nie przejmuj i tak zrzucisz to co nadprogramowe ja sie martwie o swoją wagę
za wizyte
Cytat:
Witam się z Wami!

Współczuję- wiem co to znaczy . oby to tylko chwilowe
Cytat:

za walkę- wygracie I za rejestracje ;D

Jej, dziewczyny wiecie co mnie obudziło w nocy? ZĄB, ktory dopiero rośnie Ja pierdziele ale wiecie gdzie on jest, na tym takim twardym dziąśle na końcu- jak naliczyłam to 9 bedzie mój, Kurde nie sądziła ze wyrzynające się zęby aż tak bolą. Już widać kawałek białego, ale boli cholernie. A teraz doszła do tego głowa i nie umiem nawet usiedziec z bólu. Tabletka nic nie zdziałała :/ i chyba z "generalnego" sprzątania dzisiaj nici

dobra już nie zanudzam.
Kciuki za wszystkie wizyty
Stary 2013-09-30, 09:37   #3712
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Dzis babka w kolejce zapytala mnie na kiedy termin ? - na wczoraj
- oo malo spottkane zeby bliznieta urodzic po terminie.
Moj Tz sie obrocil oburzony I mowi - to jedno dziecko!
A ona : - Ooo ale Pani wspolczuje !
Normalnie babka miala łzy w oczach

Nie ma jak kopnać leżacego )
wkurzają mnei tacy ciekawscy ludzie i jeszcze z takimi tekstami wyskakują
Cytat:
Mój TŻ miał przed chwilą czkawkę. Ale nie taką zwyczajną, tylko odgłos, jakby kaczka srała I pierwsze, co sobie wyobraziłam, jak już opanowałam śmiech i się wysikałam- to to, że Bejbziol mi się z taką czkawką urodzi I znowu musiałam iść sikać...

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
lineczka a te komody z Lidla na żywo ładne są?
widziałam je na żywo zapakowane w karton ale tak na opakowaniu wyglądała na ładną
Cytat:
Witam się z Wami!

leż, odpoczywaj i zdrowiej!
Cytat:

trzymam kciuki za odzyskanie kasy i klasy: za rejestrację!

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
lineczka- to otwieracie okna kotom, pomimo ze nie sa zabezpieczone?
teraz mieszkamy w domu jednorodzinnym więc wychodzą kiedy chcą, ale wtedy co kotka wypadła to tato ją zamknął na balkonie bo nie sprawdził że ona tam siedzi a że okno w drugim pokoju było otwarte to chciała przeskoczyć i się jej nie udało
Cytat:
Pytanie: w ilu stopniach prać tetry? W 60? Czy razem z białymi tetrami mogę wrzucić prześcieradła, czy jest obawa, że te tetry się jakoś posiepią i będę miała prześcieradła w nitkach?
Myślicie, że kolorowe tetry mogę wrzucić z białymi, czy zafarbują?

I drugie pytanie: prałyście kiedyś w pralce torbę podróżną? Wyjęłabym tylko to dno kartonowe, ale chętnie bym ją uprała przed szpitalem...
tetry prałam też w 60 stopniach z rzeczami białymi, flanelowe też w 60 z kolorowymi
Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
To tylko mojego nie trzeba namawiać? Mi się nie chce i to ja mam obawy, że w końcu może coś przyspieszyć, nie docierają do niego żadne argumenty. Chodzi koło mnie, chodzi aż wychodzi

mojego też namawiać nie trzeba :P
Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak prałyście pokrowce od wózków używanych? Bo nie wiem czy mogę do pralki wrzucić
ja bym uprała, ale ie w pralce tylko w ręku
Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Jakie kremy do pielęgnacji pupy kupiłyście? Właśnie robię zamówienie na DOZie na swoje majtasy i podkłady to przy okazji dorzucę coś dla maleństwa.
Linomag A+E a przy odparzeniach Sudocrem
Cytat:
Dziewczyny, a będziecie pudrować w fałdkach/pod szyjką/pod paszkami? Kupujecie w ogóle puder?[/FONT]
nie kupuje pudru
Cytat:
Jestem tak słaba, że ledwo żyję.
Lineczka, Ty lepiej leż i się nie ruszaj. W razie, gdyby po nospie n ie przechodziło to jedź na IP
Ty też odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Lineczka to pewnie różnie, ja np. najpierw mam w dole pleców taki okresowy ból przy skurczach, a potem dopiero na brzuch promieniuje
Cytat:
lineczka- skurcze u mnie jak bardzo silne bole mentruacyjne z przechodzeniem na brzuch.Twardnienie i rozkurczanie sie wszystkiego od srodka.
to mi delikatnie promieniował ten ból na brzuch

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Jej, dziewczyny wiecie co mnie obudziło w nocy? ZĄB, ktory dopiero rośnie Ja pierdziele ale wiecie gdzie on jest, na tym takim twardym dziąśle na końcu- jak naliczyłam to 9 bedzie mój, Kurde nie sądziła ze wyrzynające się zęby aż tak bolą. Już widać kawałek białego, ale boli cholernie. A teraz doszła do tego głowa i nie umiem nawet usiedziec z bólu. Tabletka nic nie zdziałała :/ i chyba z "generalnego" sprzątania dzisiaj nici
może źle policzyłaś i to jest 8 ząb- mądrości
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-30, 09:41   #3713
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
A tak na marginesie. W szpitalu Ł. powiedzial mi ze będziemy mieć jeszcze 2 dzieci jeśli finanse pozwola (jak Alisa miała pol roku nie chciał wiecej a nim zaszlam w pierwsza ciaze nie chciał ich wcale). A dziś w domu ze nawet więcej. Odbilo mu

Spodobało mu się ojcostwo

Cytat:

Cały czas mocno trzymam za Was

Cytat:
domii-a tesciowa twoja caly dzien w domu czy pracuje?
Teściowa nie pracuje więc w razie czego mogę liczyć na pomoc z jej strony Choć wiadome głupio mi prosić żeby coś za mnie zrobiła

W ogóle moja teściowa to złota kobieta, Damian pojechał do pracy a ona przyszła na górę zająć się Jaśkiem a ja w tym czasie miałam wziąć prysznic, zjeść i zrobić to co mam zaplanowane Miło z jej strony że się młodym zajęła .
Po południu jedzie na grzyby więc mamy z Jaśkiem cały dom dla siebie

Dzień dobry
Aleee się wyspałam
Mam dzisiaj plan żeby zrobić porządki na laptopie bo mam wszystko tak pomieszane że ciężko mi to ogarnąć

Aaa no i dziś mija tydzień od kąd jesteśmy w domu Bardzo odżyłam przez ten tydzień i w dalszym ciągu nie mogę przestać się cieszyć że jestem już w domu a nie w szpitalu

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-09-30 o 09:43
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 09:46   #3714
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

może źle policzyłaś i to jest 8 ząb- mądrości
hahaha no własnie 3 razy liczyłam. 8 już mam i obok sie 9 pojawia, a 8 mam do wyrwania w ogóle.. ale po ciąży
Stary 2013-09-30, 09:50   #3715
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
hahaha no własnie 3 razy liczyłam. 8 już mam i obok sie 9 pojawia, a 8 mam do wyrwania w ogóle.. ale po ciąży
haha to dziwne

ale mi się nie chce wziąc za sprzątanie
dzisiaj muszę naszykować ubranka na wyjście dla małej ze szpitala i wybrać kombinezon i wsadzę w torebki i podpisze

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-30, 09:54   #3716
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Siemanko!

jstem już po badaniach, na paciora pobierała mi z pipki

pytałam się o ten mój wczorajszy ból jajników i ból jak na okres i już jestem w kropce, bo jak pytałam lekarki to mi powiedziała że to bolą wiązadła a położna mi dzisiaj powiedziała że bóle na okres to są skurcze

na całe szczęście przeszło mi wczoraj chociaż jajniki mnie bolały brzuch z rana też mnie bolał

w ogóle rozpoczęłiśmy dzisiaj sezon na skrobanie szyb w samochodzie na termometrze było -1 :P
biorę się za nadrabianie
Mam nadzieję że za tydzień na wizycie też mi z pipki pobierze a nie tam niżej

Co do bólu to ja bym tam wierzyła lekarce, mnie też tak czasami pobolewa. U nas też już sezon skrobania szyb
Stary 2013-09-30, 09:55   #3717
ryba91
Zakorzenienie

ciekawe jak tam Beatka..

no dziwne z tym zębem ale liczyłam 3 razy. wybiore sie do dentysty i sie okaze
Stary 2013-09-30, 09:56   #3718
malinka123108
Wtajemniczenie

Cytat:
skąd ja to znam

powodzenia w walce

Co raz częściej mam też takie bóle okresowe, zastanawiam się czy nie za wcześnie...? Trwa to chwilę, później przechodzi.

A teść mnie wczoraj rozwalił na łopatki... niby w żartach niby na serio stwierdził, że to nasza wina, że rodzina nie wie, że jesteśmy po ślubie bo nie zrobiliśmy wesela. Ja postanowiłam olać, ale TŻ już się ponoć o to z ojcem wcześniej pokłócił.
spokojnie z ttym oddechem to i ja mam to samo..masakra ..macica uciska juz nam na watrobe ,zoladek i wgl wszytsko co mozliwe....eh..coraz gorzeh sie wyspac...
a te bole co piszesz okresowe to moga byc skurcze przepowiadajace..wiesz macica trenuje ale nie lekcewaz ich tylko obserwuj

milego dnia laski wkoncu mamy piekna zlota jesien,ma byc tak caly tydzien-podobno
Stary 2013-09-30, 09:57   #3719
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Witam się w cudny poniedziałkowy poranek. Nie wiem co to jest, ale czuję się beznadziejnie. Dzisiaj kręgosłup się zbuntował i boli okropnie, nie mogę w ogóle znaleźć żadnej pozycji żeby choć przez chwilę nie bolał...

Ja prałam kolory i białe teoretycznie porozdzielane (ostatni wkład zostały mi takie "odrzutki" ze wszystkiego i wrzuciłam razem ;p - były czapeczki w paski białe i czerwone i bałam się, że to farbnie, ale nie ), ale pieluchy tetrowe białe i kolorowe prałam razem + do tego jeszcze pościele i prześcieradełka Nic się nie stało, nic nie zafarbowało W ogóle ten płyn do prania co mam to jest i do kolorów i do białego co jest super

Nie zazdroszczę :/ Miałam jeden taki dzień jak Ty teraz i już byłam nie do życia... A co to za motyw z "przygotowaniem organizmu do porodu"?
Podobno przed porodem, organizm się "oczyszcza" i pojawia się biegunka. Ale to podobno

Siostra mi pierze ręcznie dywan. A ja wrzuciłam do pralki ciuszki beżowo-żółto-zielonkawe. Wczoraj koleżanka mi podrzuciła ciuszki po swoim synku. Większość takich od 68cm w górę. Sporo jest lekko podniszczonych, bo ona też od kogoś dostała, ale są niektóre bardzo ładne. Piorę je teraz. No, nie licząc tych pow. 74cm, uznałam, że mogą w szafie posiedzieć nieprane póki co.

Ryba- 9 ząb? Idź do dentysty bo to trochę dziwne. Jak u rekina
Stary 2013-09-30, 09:57   #3720
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
jakby mnie to dopadło w nocy to serio pomyślałabym chyba że umieram, więc nie dziwię się ze nie chciałaś później zasypiać.
Mi się najpierw śniło że się czymś zakrztusiłam i obudziłam się dusząc - więc pewnie stąd ten sen. Podobno ten bezdech przechodzi jak brzuch się zacznie obniżać W każdym razie nikomu nie życzę tego co mi się przytrafiło.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości