|
|
#2011 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Miminek przytulam mocno.
Cytat:
Pracuję, bo nikt tego za mnie nie zrobi. Mój mąż do zajęć domowych (nawet takich jak sprzątanie podwórka i pakowanie gruzu w wory) nie jest specjalnie wyrywny. Jak ja się biorę za robotę, to pomaga, ale jak się położę, to on też się kładzie i żadna siła go do pracy nie zmusi. Dziś też pobolewa mnie podbrzusze i mam mdłości. Dziś wieczorem odbieram nowy dowód i jutro zapisuję się do lekarza. |
|
|
|
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej dali Ci luteinę pod język w ciąży No pewnie, że na dopochwową zmień, pod język sama w sobie wywołuje mdłości a co dopiero w ciąży :/Kciukasy. Będzie dobrze My odpuszczamy te badania prywatnie. Jak zrobią na nfz to zrobią, jak nie to nie i tak nie usunę jak im wyjdą jakieś podejrzenia, a pewnie wyjdą jak poprzednio
|
|
#2014 |
|
Wtajemniczenie
|
W końcu jestem, nadrobiłam zaczęłam cytować i mnie wywaliło
![]() Jestem mega padnięta po 21h pracy w weekend, wczoraj czułam się dobrze, ale za to w sobotę było "ciężko", cały czas odbijało mi się kwasem, pomagała tylko guma. Za to w piątek, nie miałam przez cały dzień apetytu, jadłam tylko troszkę aż w końcu na koniec dnia złapały mnie nudności, dopiero jak zjadłam ciepłego obiadku przeszło mi. Czy to nie za wcześnie u mnie na objawy??To dopiero niecały 4 tydzień. Z wizytą u gina udało mi się zapisać na 14, więc jeszcze tylko albo AŻ 2 tygodnie. Gratuluję wszystkim mamusiom udanych wizyt, i podziwiam te które mają swoje pociechy w domku i w brzuszkach i ogarniają wszystko.
|
#2015 |
|
Wtajemniczenie
|
ZamyslonaRoztargniona
No to kiepsko ze Twoj maz tak nie bierze sie do pracy ale chyba nie mowisz powaznie ze ladujesz gruz do workow?? Jezu skoro boli Cie podbrzusze to to nie jest ok i nie mozesz tego ignorowac... Ja nie mam zamiaru cie pouczac, jak najbardziej rozumiem, ze kazdy sam decyduje o sobie i o tym co jest wlasciwe dla dziecka. Rozumiem tez rwanie sie fo roboty bo sama jestem typem ktory nie usiedzi jak jest nie zrobione. Ale podobnie jak ja dziewczyny tutaj maja syf w domu po 2 tygodnie i jak nie dajemy rady to czegos nie robimy dla dobra wlasnego i dziecka w lonie ktore wszystko czuje... Teraz wcale nie jest tak latwo o ciaze, i nie latwo jest ja utrzymac... W dodatku ten 1 trymestr jest tak ogromnie wazny.. Od niego zalezy nie ttylko czy dzecko bedzie sle jakie bedzie... Wszystko sie rozwija teraz. A ty sie tak przemeczasz... Nie powinnas, ale jesli chcesz byc bohaterka w swoim domu bedac w ciszy, czujac ze boli to nie pochwalam... Zrobilabym wszystko zeby ci pomoc zebys ty siebie oszczedzila... Ja od chojrakowania pierwsza ciaze stracilam. A teraz jak tylko wydaje mi sie ze jestem zdrowsza i biore sie za robote to zaraz plamie.. Ciebie tez boli brzuch.. Bardzo chcialabym uswiadomic cie i ustrzec przed tym co robisz, bo mozesz stracic to dziecko albo sprowadzic zagrozenie i wtedy priorytety szybko sie rozjasniaja, i juz nic nie jest takie wazne... Lezenie gdy sie zle czujesz to nie lenistwo. Pamietaj. I prosze nie odbierz mnie zle. Czulam sie w obowiazku zeby Cie przestrzec bym miala chociaz spokojniejsze sumienie. Odpoczywaj i jesli juz musisz cos robic to z zasada: godzine pracuje, godzine odpoczynku. Na przemian. Koniecznie.
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-09-30 o 09:58 |
|
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
paulka nie za wcześnie.
Od chwili implantacji w organizmie zachodzą zmiany. Ciąża to dla niego stan nieznany, wyjątkowy i reaguje jak reaguje. Ja tak obstawiam, że ten dzień który spędziłam cały na wymiotach, to właśnie było zaraz po implantacji. |
|
|
|
#2017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie na szczęście nudności pojawiły się tylko raz, ale zauważyłam że nie mogę dopuścić do "głodu" wtedy jest wszystko ok No i straszny ból pleców, oczywiście w pracy
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To samo przerabiałam w poprzedniej ciąży. Wtedy grzecznie leżałam, a brudne ciuchy wysypywały się z łazienki i nie było czystej szklanki. Po ponad miesiącu i tak ja to posprzątałam wszystko, bo jaśnie pan tyłka nie ruszył. Teraz muszę sprzątać, bo nie będę przecież starszego dziecka (alergika, astmatyka) w brudzie chować. Wierzę, że będzie dobrze. Kiedyś kobiety ciężko pracowały fizycznie i rodziły zdrowe dzieci, więc czemu ma u mnie tak nie być. Teraz siedzę w pracy 8h na krzesełku, to sobie odpocznę A, i w autobusie dziś rano siedziałam i nie dałam się podsiąść (jak to zwykle bywa) jak wstałam do synka (siedział w wózku). Przezornie zostawiłam sobie kurtkę na siedzeniu.
|
|
|
|
|
#2019 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wydaje mi sie ze powiedzenie ze jak komus cos nie zaszkodzilo to i mnie nie zaszkodzi mozna tylko sobie powtarzac dla wlasnego spokoju ale wiekszego sensu nie ma... Ja jestem wychowana zdrowo, na wsi, moja matka ciezko pracowala i dzieci urodzila, a ja nie moge. Kiedys byly inme czasy, to prawda, kobiety nie chodzily do lekarza, tez ronily dzieci tylko w domu. Nasze babki mialy po 10 ciaz, rodzily 5-6 szczesliwie. Teraz statystyki sa podobne, tylko wszystko juz ma znaczenie i lekarze maja wieksza kontrole i wplyw. Mysle ze jako sprzatanie spoko, ale ten gruz... Zamarlam jak o przeczytalam a podejrzewam ze to tylko przyklad... Kiedy boli cie brzuch to nie jest ok. Rozumiem ze masz dzieciatko juz jedno i w dodatku remont... Warunki nie dajace odpoczac, ale widze tutaj tylko jedno rozwiazanie i prosze cie staraj sie czesto odpoczywac po wysilkach. Nie masz lekko ale jestes w ciazy i musisz o nia dbac. Poki co to jest rownoznaczne z dbaniem o swoj tylek. Trzymam kciuki by to wszystko nie dalo ci se weznaki. Poodpoczywaj w pracy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-09-30 o 10:14 |
|
|
|
|
#2020 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie mi przykro, że tak się stało też nie wyobrażam sobie teraz co czujesz, ale wierzę, że czas leczy rany ![]() Cytat:
po prostu trzeba sobie będzie radzić i już - nie będzie wyjścia ![]() Cytat:
Dziś z rana też musiałam jechać na badania, bo moja "wspaniała" lekarka rodzinna uznała, że mam powiększoną tarczycę i byłam na tsh. Też się tym stresuje bardzo, na szczęście dzisiaj wynik. Cytat:
Nie powiem od kiedy Hania chodzi sama to też trudniej ze spacerami, to nie to samo co kiedyś ale pieszo póki co nie da się chodzić, bo ją interesuje dosłownie wszystko każdy liść na chodniku, papierek najmniejszy, przy wszystkim staje i obserwuje więc przejście 20 metrów trwa 20 minut tak mniej więcej ![]() U mnie będzie różnica 21 miesięcy czyli niecałe dwa lata i chyba właśnie też taką przystawkę będziemy musieli nabyć. Jeszcze jest opcja, że Hanka w wózku a maleństwo w chuście - z Hanią sporo maszerowałyśmy w chuście, potem nosidle ergonomicznym, w sumie do teraz chodzimy. Cytat:
chociaż mojej kuzynki synek podobno tak się rzucał przy zasypianiu, że udało mu się podrzeć materiał w łóżeczku turystycznym i musieli i tak kupić drewniane
|
|||||
|
|
|
#2021 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2023 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tego co wyczytałam wizytę masz jutro?? Ja dopiero za 2 tygodnie, trochę długo no ale chcę się dostać do mojej pani doktor. 3 mam kciuki za wizytę
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Nie było mnie tu prawie tydzień i nawet nie staram się was nadrabiać ![]() U mnie i maleństwa ok. Mamy się dobrze. We wtorek byłam na badaniach. I 14 będę miała wyniki. Mam do was takie pytanie, jak się zapatrujecie na badania prenatalne? Planujecie je robić???
|
#2025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko właśnie z racji tego ze musimy dojechać kawałek to prosił zeby wcześniej zadzwonić. Tez chciałam w sumie odczekać i jechac tak po 6 tygodniu zeby juz biło serduszko ale ze względu na to ze miałam plamienia muszę sie z nim zobaczyc wcześniej. Jakby u mnie wszystko bylo ok to tez bym poszła na pierwszą wizytę w tym samym czasie co Ty Możliwe ze bedzie kazał przyjechać innego dnia ale liczę ze sie uda jak najszybciej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie jest wszystko ok, miesiączkę miałam dostać tydzień temu, we wtorek zrobiłam test, a nawet dwa Wynik pozytywny.Czuję się trochę dziwnie, ale nic mi nie dolega więc czekam z niecierpliwością na wizytę
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
ab_cd - nie martw się przeziębieniem. Ja sama miałam w I trymestrze - a dokładnie w 9 t c okropne przeziębienie - katar i ból gardła. Leczyłam się łóżkiem, scorbolamidem, calcium i przede wszystkim czosnek i sok z cebuli. Polecam. Ból gardła przeszedł mi migiem. Źle smakuje i śmierdzi ale jest rewelacyjny dla kobiet w ciąży!
Nitka 88 a ja do bliźniaków mam różne podejście. Z jednej strony fajnie mieć 2 dzieci naraz, jest rówieśnik, dzieci mają się z kim bawić. A z drugiej 2 to niebywały system logistyczny jest potrzebny... Ale przecież ludzie mają bliźniaki i dają radę ![]() Dark lady Super pomysł. Ludzie powinni się cieszyć z nowego dziecka. A jak jest jeszcze ciekawy przekaz... Bomba ![]() Hope miałam podobną sytuację z plamieniami. Wydaje mi się że czasami zbyt dużo na siebie biorę zadań... Ale nie potrafię inaczej. Mi przy plamieniach pomógł Duphaston w zwiększonej dawce. I teraz od 4 tygodni jest ok. Żadnych plamień tfu tfu. madziuuula z moich obliczeń jestem już w 11 t i mój brzuch też się już zaokrągla. jeszcze do niedawna zwalałam na obżarstwo ( bo jem ogromne ilości ) ale to chyba nie obżarstwo ![]() VwVampirka moja gin powiedziała że w takiej sytuacja (częstych wymiotów ) zabierają cię do szpitala na kroplówkę... Żeby się nie odwodnić i nie stwarzać zagrożenia dla dzidzi. Miminek - 3 maj się
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczysz jak szybko zleca te dwa tygodnie do Twojej wizyty i zobaczysz swoje malenstwo a nawet pewnie posluchasz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2029 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się w zupełności... Mój mąż mnie bardzo kocha wiem to Musimy dbać o siebie... Dbając o siebie dbamy o nasze maleństwa... Ja też plamiłam i musiałam leżeć, czując się w sumie dobrze... Ale leżenie miało zbawienny skutek bo plamienia znikły... ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
14.10 też mam kolejną wizytę )---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Lolitka 888 3mam kciuki - nie bój się na zapas! wszystko będzie ok. Jaka cena jest takiego usg??? I na czym ono polega... Ja się cały czas zastanawiam nad badaniami prenatalnymi. ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
Nie chce nikogo oceniać, ale to ty jesteś w ciąży a nie twój mąż. Powinien pracować jak mróweczka i to przede wszystkim za ciebie... Może powiedz mu dosadnie że jak się nie wezmie za to co ty do tej pory robiłaś to... ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Miminek - bardzo mi przykro... A nasza służba zdrowia i ich podejście (położne) to jakiś absurd.
|
|
#2030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kupiłam sobie emulsję BabyDream o której jakiś czas temu pisałyście, jest świetna. Super się wchłania i tak ładnie pachnie
|
|
#2031 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- u nas narazie wiedza same mamy i narazie czekam i nie czuje potrzeby mowic wszystkim na około ze w ciazy jestem , jak byłam w pierwszej i trafiłam na zabieg to wiedzieli tylko najblisci co sie stało , bo uwazam ze to moja sprawa i nik o tym nie powinien wiedziec i rozpowiadac dalej a ja nie lubie litosci ja to tak odczuwam . Mam takie pytanie do kolezanek który drugi raz sa w ciaży jak szybko po porodzie doszłyscie do siebie ?
|
|
#2032 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale nie wazne.Co do tarczycy - tez dzisiaj odbieram wyniki. miedzy innymi z tarczycy o zrobilam ich sporo zleconych przez lekarza. Podobno tarczyca świruje w ciąży ![]() Cytat:
ciesze sie ze u ciebie jest ok! w ktorym jestes tyg? co do badan prenat. -zadalas dobre pytanie ! powinnysmy o tym porozmawiac wszystkie. Ja sie waham - po plamieniu i wyjsciu ze szpitala pojechalam do speca ktory mi je zlecil - oczywiscie na prywat.u innego - to mialoby byc dokladne usg plus pobrranie krwi i wyslanie bodajze do lodzi na jakies specjalistczne badania. Zainteresowalam sie ale jak mi powiedzial o cenie/... 300-400 zl :| fuckin joke!!!! jeszcze nie podjelam decyzji - zwlaszcza ze moja ciaza nie jest bezproblemowa i nie ukrywam ze sie boje ze cos nie tak...ale nawet jesli to pytanie : CZY TO COS ZMIENI? nie usunę ciąży przez prawdopodobne wady. to już wiem. Choć boję się. I zdaję sobie sprawę, że to indywidualna decyzja każdej kobiety. No i chyba zdrobię, ale tylko to dokładniejsze usg u gina ktore się robi miedzy tym 10/11 -13 tygodniem ciąży. a z tą krwią dam sobie spokój. Cytat:
no wejże zadzwon juz i sie umów to byśmy jutro obydwie wizyty miały! Cytat:
![]() opowiedz mi proszę jesli masz czas i mogłabyś... o tych swoich perypetiach z plamieniami itd - chetnie poslucham bo skoro mialas podobnie to jestes dla mnie nadzieją ja mialam 2 plamienie po kilku tygodniach w tą sobotę i znów powróciły mega czarne scenariusze a wizyte mam "dopiero" jutro o 19 :[ boję się o moje małe serduszko. bardzo.
|
||||
|
|
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nam się nie za dobrze układa tak ogólnie opcję rozwodu też już przerabialiśmy wtedy jeszcze więcej spadnie na mnie będzie dobrze tej myśli się trzymam
|
|
|
|
|
#2034 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mnie się udało czasem jeszcze mojemu sie wydaje, i glupio do mnie gada "a sama nie mozesz?!" ale szybko ustawiam go do pionu ![]() będziecie mieli dziecko więc musisz więcej się cieszyć tym stanem i w sumie to jest dobry moment na to, by i on cię oszczędził , masz bardzo dobry powód i pretekst by go pobudzać do roboty a sama odpocząć. Jeśli źle się czujesz - mów mu o tym. nie ukrywaj tego. Pokazujesz mu że wszystko sama w ciąży dźwigniesz, a że cierpisz potem, to nie bardzo... powinno byc na odwrót - daj mu dowody na to że robi źle nie wyręczając Cię. Facetom gorzej niż dzieciom czasem trzeba... na pewno wiesz o tym. Ale kobieta w związku musi bywać przebiegła i taktyczna. A ty nie masz niecnych celów tylko dobra swojego i dzieciaczka babki rulez buziaki
|
||
|
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
Paulka co do objawów to powiem Ci że jest różnie, każda odczuwa inaczej. W pierwszej ciąży już 3 dni po zapłodnieniu (wracaliśmy wtedy z wczasów) w aucie mnie mdliło, miałam nadmiar śliny w ustach i często sikałam. Nie wiedziałam jeszcze wtedy że jestem w ciąży, ale śmiałam się z TŻ że to TO
Jak się po 2 tyg potwierdziło że to ciąża , to byłam w szoku że tak szybko miałam objawy. A miałam je od 3dnia po zapłodnieniu do ok 2-3m. Ale to tylko mdłości (bez wymiotów), senność , częste sikanie itp. Teraz jestem w 8tc i jak na razie nic. W 4tc miałam tylko zawroty głowy i lekkie mdłości, a teraz zupełnie nic. ZamyślonaRoztargniona jesteś dorosłą osobą i sama decydujesz o sobie. Ale może warto poważnie, może i nawet ostro pogadać z TŻ-tem , aby w końcu zrozumiał powagę sytuacji, wziął na siebie te cięższe obowiązki. Bo z tego co piszesz to mam wrażenie że w tym związku to Ty jesteś facetem. Nie możesz udawać herosa. Wydaje mi się że pokazałaś mu że za dużo potrafisz i teraz on uważa , że przecież dasz sobie radę , że jesteś samowystarczalna. Ale kochana nie możesz mieć domu, dziecka itp tylko na swoich barkach. Związek to partnerstwo, to podział obowiązków, ról. Wspólne pomaganie sobie. wiola co do dojścia po porodzie do siebie to zależy co masz dokładnie na myśli?? Ja przez ok 1,5 miesiąca miałam biedę siedzieć przez nacięcie krocza. Niby jest 6tyg połogu , ale my z TŻ zaczęliśmy już współżyć po miesiącu i szczerze nie odczuwałam żadnego dyskomfortu. |
|
|
|
#2036 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Też mi w domu nie pomaga. Dużo pracuje, to prawda, ale czasem przez to zmęczenie i stres jest dla mnie bardzo niemiły. Także wiem o czym mówisz. I rozumiem cię. Wiem że doskonale wiesz o tym iż powinnaś odpoczywać, ale to tylko łatwo się mówi, a życie toczy się dalej. I nie oszukujmy się- nie zawsze da się żyć tak jak się powinno. Ja wychodzę z zalożenia że jak ciąza jest silna to wszystko będzie ok, a jak słaba to często i leżenie nie pomoże
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc Edytowane przez dwakolory1 Czas edycji: 2013-09-30 o 12:56 |
|||
|
|
|
#2037 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może ja jestem słabym przykładem bo miałam lekki poród i raz dwa doszłam do siebie ale np krwawiłam 5 tygodni...Cytat:
Ja miałam złe wyniki usg prenatalnego, przez to skierowanie na dalsze badania, pappa i kolejne testy które tylko wykazywały prawdopodobieństwo, że dziecko może być chore. Ale co z tego, skoro jedynym wiarygodnym badaniem jest amniopunkcja, która owszem może dać wynik: 100% zdrowy chłopiec, ale tego chłopca zaraz może nie być, bo to b.ryzykowne badanie. Nad nim nawet sie nie zastanawialiśmy, chociaz wielu lekarzy namawiało (zastanawiałam się jaki mają w tym cel... ). Wiedziałam, że dziecka nie usunę, nie będę potrafiła. Nawet jakby miało ZD to co z tego, przecież byłoby nasze, kochane. I tyle z tego wyszło, że od 12 tygodnia ciąży chodziłam w podświadomym stresie, że dziecko może być chore. Chociaż szczerze, to nie wiem, chyba jakiś matczyny instynkt mówił mi, że jest dobrze, że urodzi się zdrowe. Ale świadomość trzeba było zachować. Sama nie wiem jak tamtą ciąże przeżyłam :p Plus dwa razy owinięta pępowina od 32 tygodnia Teraz nie chcemy tych badań, wtedy plułam sobie w brodę że je robili, tylko miałam je robione przez prowadzącą lekarkę, bez pytania.
|
|
#2038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo ja już sama nie wiem jak to liczyć. OM miałam 28.08 ![]() Miałam kupić oliwkę ale kupiłam emulsję, tak jak poleciła mi przyjaciółka w 8 msc ciąży. Jak mi się skończy kupię oliwkę i porównam. A i jeszcze, emulsja jest w promocji w rossmannie po 9,99 ![]() W ogóle to moja pierwsza ciąża, i zastanawiam się czy nie kupić jakiejś książki o ciąży itp bo jakoś mam wrażenie że za mało wiem. Dobrze że na forum są doświadczone mamusie, będę Was się radzić jak coś
|
|
#2039 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dobrze gadasz, tez ta krew sobie daruje jesli nie bedzie potrzeby. (bo ta krew to ten test PAPPA tak ?) edytuję bo juz doczytalam - wyguglowalam to po co zadaje to pytanie i kaze ci sie produkowac
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-09-30 o 13:19 |
||
|
|
|
#2040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem są jeszcze jedne, jak co to poszukam ![]() A tak przede wszystkim to ja miałam wszystko za darmo - złe wyniki usg prenatalnego (robione na nfz przez prowadzącą ginekolożkę) i od razu skierowanie do szpitala do poradni prenatalnej na usg i testy. Swoją drogą zmieniłam od razu lekarkę, za teks którey wtedy powiedziała: o Boże, mam nadzieję, że się mylę... Jakby cholera dziecko conajmniej ręki nie miało ;/ a i jeszcze podczas badania opowiadała o jakiejś imprezie swojej córki chyba z hasłami do położne "mówię ci masakra" oglądając mojego dziecia
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

odpoczywaj teraz! polóż się proszę... nie lekceważ... 
No pewnie, że na dopochwową zmień, pod język sama w sobie wywołuje mdłości a co dopiero w ciąży :/
i Rysiu 

A, i w autobusie dziś rano siedziałam i nie dałam się podsiąść (jak to zwykle bywa) jak wstałam do synka (siedział w wózku). Przezornie zostawiłam sobie kurtkę na siedzeniu.
Szczególnie właśnie spacery - gdzie Emilka też będzie potrzebowała wózka. Hm..nawet ze spaniem nie wiem jak to zrobimy..gdzie będzie spał drugi dzidziuś. Myślę, że sporo planowania przede mną. 

buziaki

. Też mi w domu nie pomaga. Dużo pracuje, to prawda, ale czasem przez to zmęczenie i stres jest dla mnie bardzo niemiły. Także wiem o czym mówisz. I rozumiem cię. Wiem że doskonale wiesz o tym iż powinnaś odpoczywać, ale to tylko łatwo się mówi, a życie toczy się dalej. I nie oszukujmy się- nie zawsze da się żyć tak jak się powinno. Ja wychodzę z zalożenia że jak ciąza jest silna to wszystko będzie ok, a jak słaba to często i leżenie nie pomoże