Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-30, 12:24   #4651
elllmi
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hehe też mamy tę kurteczkę
moja koleżanka pracuje w Pepco- tak większość rzeczy jest z reserved czasem z hm
fajna jest, nie?

a w ogóle mieliśmy taki dzień zakupowy w piatek, TŻ nakupił sobie pełno ciuchów, a ja tylko buty jakoś z nim na zakupach nic nie umiem dla siebie znaleźć; ale dobrze, że dla siebie kupił to co miał zaplanowane, bo jego na zakupy ubraniowe wyciągnąć, to masakra normalnie; jeszcze chciał jedną kurtkę z top secret, ale nie było rozmiaru i online też nie ma
w ramach rekompensaty dostałam fundusz zakupowy do samodzielnego wydania

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 12:28   #4652
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeszcze takie pytanko, zmieniałyście już foteliki na większe?? co wybrałyście?? bo moja Oliwka już histeryzuje w nosidełku i muszę się za czymś rozglądnąć??
Pola chyba od miesiąca jeździ w "dużym". TANGO, kupiony stacjonarnie.

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
Nie szalej

Oprócz Charliz, dawno nie było Marty. Powinna już wrócić z wczasów
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 12:30   #4653
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Ja to bym chętnie wytrzymała, inni nie bardzo

Bez przesady :/ niech ruszą du.py i posprzataja tego dnia po sobie a nie. Laska musisz postawic troche na swoim;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 12:30   #4654
hje
Zakorzenienie

Acha, no i po spacerze pół godzinnym, Pola przewietrzyła dupsko i śpi
Stary 2013-09-30, 12:31   #4655
hope01
Zakorzenienie

ws. wypadu to byliśmy na Przehybie (taka górka u nas ) Dadol bdb znióśł nawdychał sie świeżego powietrza. Tylko mój tato go pchał pod górę, a ja z tyłu z mamą po drodze grzyby zbierałyśmy (rydze) no i wypruli do przodu i za chwilę ojciec dzwoni i słyszę że Młody beczy no to rura do góry za nimi (a kawałek odeszli) no i Misiowi grochy lecą. No i z☠☠☠ałam ojca, bo jak zaczął płakać (obudził sie i mnie nie widział tylko łysą pałę) to zamiast go wyciągnąć i utulić to ten go w wózku woził i lulał. Wyciągnąłam, na przystanku zjadł i już się nie dał do wózka wsadzić. Tak kurczowo się mnie biedny trzymał.. Wsadziłam w nosidło i doszliśmy. Ale taka przylepa, że jak tylko wstawałam od stołu (obiad w schronisku) to alarm podnosił na całą jadalnie. Z powrotem moja mama się uparła na nosidło A i TZ po nas przyjechał na parking. Przywiózł na mieszkanie a tam wysprzątane na błysk

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 12:31   #4656
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Bez przesady :/ niech ruszą du.py i posprzataja tego dnia po sobie a nie. Laska musisz postawic troche na swoim;p
Jedyną opcją jest wybycie gdzieś z domu na cały dzień, więc na pewno tak zrobimy
Stary 2013-09-30, 12:31   #4657
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
dziewczyny..bo żadna sie nie odniosła do koloru moich włosów..a mnie to po łbie łazi...Cudwać czy SE dać spokój? Macie w albumie zdjęcie jak miałam wręcz czarne...a ja może bym jakiś jasny brązik se pierdyknęła???ale ja tak uwielbiam mój blond...tylko, że mi się nudzi..zawsze blond..blond..blond..tylk o przez rok eksperymentowałam..czarny-brąz ..rudy-WYDZIWIAM-WIEM

tyle , że na balejaż muszę raz na te niecałe 3 miesiące jeżdzić..o wydać te 150 zł-farba też nie taniej bo pewnie ze dwie musze kupić czyli ze 60 dyszek...no i częściej...ale mnie dylematy dopadły
A ja się wyłamuję i uważam że fajnie by Ci byłow jasnym brązie...
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY NIE DZIALA NAM PIECYK nie wiem o co chodzi, dzialal dzis. Chcialam napuscic wode do wanny to leciala zimna, ok nalalam cieplej z czajnika i wlaczylam ogrzewanie, zeby sprawdzic i co? Grzejniki lodowate! Ja ☠☠☠☠☠☠☠e....
O kurde....mam nadzieję, że nie zepsuty bo to chyba spory koszt jednak.
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Moja mama wychodzi dziś ze szpitala
Świetna wiadomość
Cytat:
jeszcze miałam jedno pisać, głownie dla mam chłopców: kupiłam młodemu w pepco super kurteczkę, na późną jesień raczej , bo dość ciepła, z kapturkiem (ale wczoraj na spacerze ją ubrałam, bo mimo słońca pizgało trochę i 10 st. tylko, a że pod spodem sam bodziak z długim, więc było ok); zielona z elementami granatowego i białego, podobne w hm za prawie stówkę widziałam, a ja dałam 40 zł; wstawię zdjęcie do klubu potem
Widziałam, super ta kurteczka. Też bym kupiła gdybyśmy nie mieli

I jeszcze:
marsi co do komentarza w klubie Ty zboczuchu
Stary 2013-09-30, 12:43   #4658
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jeszcze takie pytanko, zmieniałyście już foteliki na większe?? co wybrałyście?? bo moja Oliwka już histeryzuje w nosidełku i muszę się za czymś rozglądnąć??
http://fotelik.info/pl/news/testy-fo...-info,390.html

tutaj masz ranking i testy bezpieczeństwa

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ws. wypadu to byliśmy na Przehybie (taka górka u nas ) Dadol bdb znióśł nawdychał sie świeżego powietrza. Tylko mój tato go pchał pod górę, a ja z tyłu z mamą po drodze grzyby zbierałyśmy (rydze) no i wypruli do przodu i za chwilę ojciec dzwoni i słyszę że Młody beczy no to rura do góry za nimi (a kawałek odeszli) no i Misiowi grochy lecą. No i z☠☠☠ałam ojca, bo jak zaczął płakać (obudził sie i mnie nie widział tylko łysą pałę) to zamiast go wyciągnąć i utulić to ten go w wózku woził i lulał. Wyciągnąłam, na przystanku zjadł i już się nie dał do wózka wsadzić. Tak kurczowo się mnie biedny trzymał.. Wsadziłam w nosidło i doszliśmy. Ale taka przylepa, że jak tylko wstawałam od stołu (obiad w schronisku) to alarm podnosił na całą jadalnie. Z powrotem moja mama się uparła na nosidło A i TZ po nas przyjechał na parking. Przywiózł na mieszkanie a tam wysprzątane na błysk
rydze szkoda,że są tylko w Waszych okoicach
ostatnio jak TZ był to przywiozł słoiczek w zalewie takiej lekko miodowej, rany, mimo,że nie powinnam przy kp jeść grzybow, nie mogłam się powstrzymać

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
I jeszcze:
marsi co do komentarza w klubie Ty zboczuchu
, przepraszam ale naprawdę nie mogłam się powstrzymać
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 12:44   #4659
hje
Zakorzenienie

No i w ogóle, to oczywiście jestem wkurzona znowu na mamę. Wczoraj pisała z synusiem swym, no i jednak praca niezbyt, wiadomo, zarobi lepiej, niż tu, ale jednak mało godzin, etc. I przyszła do mnie się zapytać, ile to Przemek zarabia, bo K. tyle i tyle tylko. To jej mówię, a ona "To na co Wy te pieniądze wydaliście" ☠☠☠☠a, na wesele! A teraz jak przywiózł tż też trochę kasy, to wiadomo, pooddawał, co komu wisiał, zrobiliśmy zakupy dla Poli i jemu na wyjazd znowu. A ona "I co, wy pieniędzy nie macie?" "Teraz mamy".
Ja pierdzielę, bo synuś mniej zarabia, ale jest kawalerem i jedyne na co wydaje, to na siebie i dziewczynę, ale on przecież taki biedny, bo długi musi pospłacać najpierw. A my nie musieliśmy I na dziecko też przecież nie musimy mieć pieniędzy. Jak brat był w Pl, to jeździł samochodem taty do swojej (70 km do Krakowa), nie płacił za paliwo, nie tankował, jeszcze mu ktoś obrysował, to w☠☠☠☠iony, bo 800 zł za naprawę musiał dać...

No i jeszcze Wam nie pisałam. Przy ostatniej kłótni, jak temat zszedł na pracę, to mówię mamie, że zanim zaszłam w ciążę, to szukałam, chodziłam, ale nikt mnie nie chciał. To wiecie co usłyszałam? Że ona mi nie wierzy, że szukałam, bo ja często kłamię... I wiele rzeczy ciekawych się wtedy dowiedziałam jeszcze...
Stary 2013-09-30, 12:44   #4660
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Chicco X-pace z systemem isofix Już dosyć dawno zmieniliśmy, jak młody osiągnął 9 kg i zaczął siadać.
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Zauważyłam u Julki, że wcześniej tzn. jakieś pare dni temu stała ładniej w sensie tak mocno na nóżkach się trzymała, a wczoraj zauważyłam, że jak staje to tak mocniej sie chwieje, ugina nózki i za chwilę przysiada, tak jakby nie dawała rady wystać tyle co wczesniej
Zaczełam sie martwić, że może coś nie tak ? Ale jak ją trzymam i np. stanie mi na kolanach to czuć taką siłę w nóżkach. Już zaczełam wymyślać, że to może coś z bioderkami albo z kręgosłupem?

Zauważyłyście coś podobnego, czy to tylko u nas tak sie dzieje
Zluzuj stringi i nie wymyślaj znowu!!!
Stary 2013-09-30, 12:51   #4661
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Illusion...zburzylas mój wybór...co do pozostania przy blondzie:banghead:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 12:58   #4662
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hje, eeehhhh, ta Twoja mama to mnie zadziwia.

Illusion, obieram cukinię ze skórki, kroję, gotuję do miękkości, potem blenduję i dodaję pół łyżeczki masła na dużą porcję (dzielę na 2 dni). Jest prosta, pyszna i bardzo leciutka. Ma przyjemną konsystencję. Sama bym zjadła takie coś. Tylko ja używam warzyw z własnego ogrodu do obiadków dla małej, więc mam pewność, że nie było to pryskane ani nawożone żadnym badziewiem.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 13:05   #4663
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja tak na szybko
MAŁŻ DOSTAŁ AWANS!!!!!!!!!!!!!!!!!!
do pt ma się wyjaśnić sprawa jego pensji, w tym tyg dostanie Blackberry, laptopa, po nowym roku samochód mój zdolny małżonek

cholera, muszę się na jakieś studia wybrać, bo jak tak dalej będzie awansował to mi będzie wstyd przed jego znajomymi z roboty

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 13:13   #4664
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam maxi cosi tobi, ale dostałam, więc nie wybrzydzam ale nie używamy jeszcze

Cytat:
Zauważyłam u Julki, że wcześniej tzn. jakieś pare dni temu stała ładniej w sensie tak mocno na nóżkach się trzymała, a wczoraj zauważyłam, że jak staje to tak mocniej sie chwieje, ugina nózki i za chwilę przysiada, tak jakby nie dawała rady wystać tyle co wczesniej
Zaczełam sie martwić, że może coś nie tak ? Ale jak ją trzymam i np. stanie mi na kolanach to czuć taką siłę w nóżkach. Już zaczełam wymyślać, że to może coś z bioderkami albo z kręgosłupem?

u nas tylko takie niepewne nóżki miał na początku, a potem już stabilnie stał i tak jest już cały czas

Cytat:
Pola chyba od miesiąca jeździ w "dużym". TANGO, kupiony stacjonarnie.

Nie szalej

Oprócz Charliz, dawno nie było Marty. Powinna już wrócić z wczasów
Cytat:
Cytat:
ostatnio jak TZ był to przywiozł słoiczek w zalewie takiej lekko miodowej, rany, mimo,że nie powinnam przy kp jeść grzybow, nie mogłam się powstrzymać
tylko jak one smierdzą podczas gotowania

Edytowane przez elllmi
Czas edycji: 2013-09-30 o 13:18
Stary 2013-09-30, 13:16   #4665
mala_19kw
Zakorzenienie

Próbuje od rana coś napisać ale net strzelił mi zamuła

Silver-super wieści

Idę obciąć pazury Oskarowi bo akurat śpi-wtedy napisze coś więcej.

Parę zdjęć małego w k. (Lady dowód że zęby są też ).
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 13:20   #4666
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
No i w ogóle, to oczywiście jestem wkurzona znowu na mamę. Wczoraj pisała z synusiem swym, no i jednak praca niezbyt, wiadomo, zarobi lepiej, niż tu, ale jednak mało godzin, etc. I przyszła do mnie się zapytać, ile to Przemek zarabia, bo K. tyle i tyle tylko. To jej mówię, a ona "To na co Wy te pieniądze wydaliście"
ale po co jej mówiłaś, ile TŻ zarabia, to nie jej sprawa przecież; Ty jej nie wypytujesz pewnie, ile ma kasy

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
no to gratulacje

Stary 2013-09-30, 13:21   #4667
hje
Zakorzenienie

Lady, dla męża!
Stary 2013-09-30, 13:23   #4668
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
do pt ma się wyjaśnić sprawa jego pensji, w tym tyg dostanie Blackberry, laptopa, po nowym roku samochód mój zdolny małżonek

cholera, muszę się na jakieś studia wybrać, bo jak tak dalej będzie awansował to mi będzie wstyd przed jego znajomymi z roboty
Brawo! Gratulacje!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 13:28   #4669
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Super

Cytat:

zostaw

Ojej nasze Bąble dzień chłopaka obchodzą? wsio najlepsze!

No.. Z TZ to powiem Wam... Gdyby nie jego matka, sytuacja w domu, to pewnie byłoby dużo lepiej. A tak? Ona teraz dostaje na rękę 850zł + na córkę 500 alimenty + 1100 renta babki, która JESZCZE żyje. Same opłaty za dom to ok 450zł/msc + teraz na zimę opał. Co więcej. Dom należy do banku. Bo ojciec TZ wziął kredyt pod hipotekę, zwiał i nie miał kto płacic, to bank przejął. Już z 5 lat temu i w zasadzie zastanawiam się czemu do tej pory eksmisji nie było. I dalej nic na ten temat nie wiadomo.
BTW. Dziewczyny.. co my nie przyjedziemy to ja ☠☠☠☠a tylko słucham z czego ona ten węgiel kupi, opał, że tu opłaty że to itp. Ja rozumiem jej sytuację, ale kurcze Grzesiek ma też swoją rodzinę, którą musi utrzymać, a ja mam wrażenie że ona tak specjalnie mówi bo liczy na to, że on jej powie: My ci kupimy. Ja powiedziałam. Metr drzewa możemy jej kupić, ale węgiel, gdzie 800 zł za tonę? A z czego ja mieszkanie opłacę, dziecko ubiorę i wyżywię? Samochód, rachunki? Już nawet się nie odzywam, że nie oddała nam całego 400 zł, które pożyczała w marcu chyba na węgiel. Stwierdziłam, że nie będę się upominać,bo tam do niej się jeździ, wodę, prąd się ciągnie. Jedzenie to nie powiem, bo my zawsze kupujemy jak na kilka dni przyjeżdzamy i ja jej później zostawiam resztę w lodówce.
TZ żyje jedną nogą z nami a drugą z nią. Powiem Wam, że gdyby dom nie był pod hipoteką to może nawet byśmy tam mieszkali, bo tam jest przybudówka z całkiem osobnym wejściem, tylko trzeba wykończyć. Wtedy to by inaczej było bo te opłaty by się rozdzieliło i opał. A wiadomo też że w domu z ogrodem dużo lepiej niż w mieszkaniu. No i ta łajza Justysia by już tak sobie nie przyjeżdżała kiedy i uwaga Z KIM jej się podoba. Teściowa nie jest złą osobą. Wiadomo dobrymi radami mnie wqrwia i tym, że w sumie jest też dwulicowa. Bo do nas na tą qrwę szwagra nadaje jaka to ona jest, że nic się nie dokłada itp, a jak ona do niej siedzieć przyjedzie to Justysia cacana.
Ale poza tym też rozumiem. Mąż ją zostawił, sama musi dźwigać to wszystko, baba leżąca w dupe jej daje, a do domu opieki jej nie odda.
No ale zrozumcie. My też mamy swoją rodzine

Współczuję Ci tej całej sytuacji.
Ale dobrze piszesz. Macie już swoją rodzinę i Wy jesteście najważniejsi

Rozumiem że może pomagać mamie, ale powinno być to w pewnych granicach .
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 13:31   #4670
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
fajna jest, nie?

a w ogóle mieliśmy taki dzień zakupowy w piatek, TŻ nakupił sobie pełno ciuchów, a ja tylko buty jakoś z nim na zakupach nic nie umiem dla siebie znaleźć; ale dobrze, że dla siebie kupił to co miał zaplanowane, bo jego na zakupy ubraniowe wyciągnąć, to masakra normalnie; jeszcze chciał jedną kurtkę z top secret, ale nie było rozmiaru i online też nie ma

Cytat:
No i w ogóle, to oczywiście jestem wkurzona znowu na mamę. Wczoraj pisała z synusiem swym, no i jednak praca niezbyt, wiadomo, zarobi lepiej, niż tu, ale jednak mało godzin, etc. I przyszła do mnie się zapytać, ile to Przemek zarabia, bo K. tyle i tyle tylko. To jej mówię, a ona "To na co Wy te pieniądze wydaliście" ☠☠☠☠a, na wesele! A teraz jak przywiózł tż też trochę kasy, to wiadomo, pooddawał, co komu wisiał, zrobiliśmy zakupy dla Poli i jemu na wyjazd znowu. A ona "I co, wy pieniędzy nie macie?" "Teraz mamy".
Ja pierdzielę, bo synuś mniej zarabia, ale jest kawalerem i jedyne na co wydaje, to na siebie i dziewczynę, ale on przecież taki biedny, bo długi musi pospłacać najpierw. A my nie musieliśmy I na dziecko też przecież nie musimy mieć pieniędzy. Jak brat był w Pl, to jeździł samochodem taty do swojej (70 km do Krakowa), nie płacił za paliwo, nie tankował, jeszcze mu ktoś obrysował, to w☠☠☠☠iony, bo 800 zł za naprawę musiał dać...

No i jeszcze Wam nie pisałam. Przy ostatniej kłótni, jak temat zszedł na pracę, to mówię mamie, że zanim zaszłam w ciążę, to szukałam, chodziłam, ale nikt mnie nie chciał. To wiecie co usłyszałam? Że ona mi nie wierzy, że szukałam, bo ja często kłamię... I wiele rzeczy ciekawych się wtedy dowiedziałam jeszcze...
ehhh... ta Twoja mama to naprawdę dziwna jest :/ trzeba jej było nie mówić, ile macie kasy, co ją to obchodzi
Cytat:

dziewczyny, jak Wy gotujecie zupki dla swoich maluchów? Proszę o takie przepsiy krok po kroku bo ja chyba coś robię źle . Mojej zupki nie chce tknąć i zaraz odruch wymiotny a słoiczek bardzo chętnie dzisiaj wtryngolił połowę...krytyk kulinarny się znalazł :/
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 13:33   #4671
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Gratulacje dla męża klask i:

Hje ja bym nie powiedziała ile mąż zarabia. To są Wasze sprawy i tyle.

Cała
ja myślę, że to jest ok wszystko. Zuzka też nie raz stoi pewnie, a nie raz ugina w kolankach, siada, wstaje i tak w kółko. To musi być męczące dla nich.

edit: dlaczego poniedziałki są zawsze takie do d.u.p.y.!!!!????

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-09-30 o 13:35
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 13:38   #4672
hje
Zakorzenienie

Wiem, że nie powinnam mówić. Teraz będzie się to za nami ciągnęło Mądram po szkodzie

Aga, bo to poniedziałki
Stary 2013-09-30, 13:41   #4673
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
chciałam napisać pho, ale po pierwsze to chyba wietnamska a po drugie nie ma mnóstwa skłądników

mniaaaammmm uwielbiam takie makarony !

ja bym znów zrobiła quesadille ale jade do kumpelki i nie robie dziś obiadu, może ona mi co da a jak nie to kupię se zupkę chińska:P

prosze prosze jaka ciotka spryciula :P

ja też się przyłączam
Ja też uwielbiam makaron pod wszelką postacią a potem tyłek rośnie

Cytat:
hej
wracam do Was w końcu wczoraj nadrabiałam do 00:30, bo chciałam wszystko wiedzieć, ale wymiekłam i dzisiaj kończę; jeszcze mi dzisiejszy dzień został, więc jestem na bieżąco; nie będę cytować i się odnosić, bo za dużo tego;
pamiętam, że Daria już w domu nareszcie
Bokeh gratuluje wytrzymanego roku z TŻ Hancia świetnie ubrana na zdjęciach
pierwszy kroczek na wątku - brawo Leo
nie za dużo zapamiętałam, wybaczcie

w skrócie co u nas: z TŻ ok, burza minęła, choć ciężko jakoś zapomnieć o tym co było; ale mam nadzieję, że będzie dobrze wg mnie wszystkiemu winna jego praca tak daleko, bo jak przyjeżdża na ten weekend, to jakoś nie ogarnia naszych przyzwyczajeń itd. i to, co dla mnie jest oczywiste i uważam, że nie muszę nikomu tłumaczyć, bo każdy wie, to dla niego jakaś abstrakcja jest i się wkurza, jak mu w kółko gadam co i jak ma robić; a ja się wkurzam, że na tyle gadania on tego dalej nie robi i tak w kółko no zobaczymy...

co do Filipka, to właśnie jest przeziębiony, zakatarzony, ale powoli zdrowieje; ciężko mi za nim nadążyć, bo zapitala po podłodze jak perszing, wstaje gdzie tylko się da (a gdzie się nie da to też próbuje ), poobgryzał mi książki z najniższych półek i całą stertę gazet a jak teraz w weekend zaczął razem ze swoim kuzynkiem buszować, to był taki bajzel w domu, że szok; a jak zaczęli obydwaj ze sobą "gadać", to mielismy taki ubaw (i oczywiście padła bateria w aparacie, jak ich chciałam nagrać);

super że x TZ już lepiej i dużo Zdrówka dla Filipa!

Cytat:
Meneq, na 2 tygodnie. Wiem, że to pewnie krótko dla niektórych, ale teraz przynajmniej przyjechał w czwartek i mieliśmy czas do niedzieli. A tak będzie przyjeżdżał w piątki w nocy i w niedzielę po południu już jechał. Sobota zejdzie na zakupach na wyjazd i ogólnie do domu/dla Poli, ja sprzątanie w domu, a w niedzielę o 14 już go nie ma. Ale na razie wychodzi, że tylko przez dwa miesiące będzie delegacja. Zobaczymy.

Dla mnie dwa tygodnie to szmat czasu

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
pstryniu - też uważam że lepiej będzie jak zostawisz Dżejkoba z babcią
hope, ifwka - dla TŻtów
marsi - dla Leosia, ciekawe kiedy IGuś się zbierze na odwagę
bokeh - życzę kolejnych wspólnych lat w szczęściu i miłości, i żeby było więcej TŻta w domu
pomysł z Twoim zajęciem się zawodowo fotografią absolutnie popieram!

Zapraszam, jakiś marny kawałek jeszcze się uchował

Winny

dla Zosieńki
Też śpimy pod jedną 200 x 220

Ciesze się że Pietraszko ma się lepiej. dla niego!

Widzę że już wprowadza Antonio swoje porządki w łazience

Napisz jak robisz tą zupkę z cukinii

Super że weselucho udane, super pomysły pary młodej
I dla Majeczki za 9 miesięcy...U nas też lada dzień

Nadrobiłam przy porannej kawce, koleżanka ciasta przyniosła urodzinowego...i marcinek i tiramisu, i tarta czekoladowa z borówkami i malinami...mmmmm a rośnie
Akurat Tobie chudzinko nie zaszkodzi

Debrah wczoraj mi koleżanka mówiła że też jej synek był takim niejadkiem,dawała Mu mleko z czymś ze strzykawki .Może spróbuj?

Jesteśmy z Mała na spacerze nad Zalewem. Pierwszy raz od nie pamiętam kiedy usnęła w wózku!

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 13:52   #4674
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Neti zostaw blond ja bym rozjasnila do jasnego brazu, ale boje sie znowu je niszczyc

DZIEWCZYNY NIE DZIALA NAM PIECYK nie wiem o co chodzi, dzialal dzis. Chcialam napuscic wode do wanny to leciala zimna, ok nalalam cieplej z czajnika i wlaczylam ogrzewanie, zeby sprawdzic i co? Grzejniki lodowate! Ja ☠☠☠☠☠☠☠e....
Aż mi się zimno zrobiło brr...

Cytat:

jakie wspaniałe wieści! Silver już teraz wszystko będzie tylko lepiej

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ooo wiem jaka katanka, bardzo fajna dla chłopców!

a gdzie sie podziewa CHARLIZZ?

pisała że będzie teraz mniej,smutno Jej-tak mówiła

Cytat:
Oki dziewczyny, ja jutro na nowe miejsce pracy ide więc mnie trochę na wizażu nie będzie bo tama kompa na razie nie będę miała, a w domu to czasu brak tylko z doskoku podczytuje.

powodzenia!

Cytat:
Hej dziewczyny, nadrobię Was na spokojnie później, ale teraz chciałam o coś zapytać, bo strasznie mnie to zaniepokoiło i ciągle o tym myśle...

ja powiem jedno-nie schizuj!

Stary 2013-09-30, 13:56   #4675
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

Nie zrozum mnie źle kochana, ale uważam, że zrobiłaś DUŻY BŁĄD mówiąc mamie jaką macie dokładnie sytuację finansową, ile zarabiacie. Owszem, mieszkacie razem więc wydatki się dzielą i bierzecie w nich udział, ale teraz doprowadziłaś do sytuacji, że będziesz się spowiadać z własnych wydanych pieniędzy...
Musisz kochana odciąć pępowinę i przestać mamie wszystko mówić, tym bardziej, że obraca się to przeciw Tobie, bo twoja mama jest jaka jest....
Jesteście dorosłymi ludźmi, macie swoją rodzinę, i nikt Wam nie powinien zaglądać do portfela (wcześniej już uwzględniłam że mieszkacie razem z rodzicami, nie chodzi o to by być na ich utrzymaniu, nie nie - ale by nie musieć się spowiadać )

Cytat:

Braaawooo

Lady: ty się boisz, że Piotruś będzie gryzł?
Czy "zębate dziecko - za duże na kp"?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 13:57   #4676
s i l v e r
Zakorzenienie

evel, super że ślub udany !

Cytat:

w skrócie co u nas: z TŻ ok, burza minęła, choć ciężko jakoś zapomnieć o tym co było; ale mam nadzieję, że będzie dobrze wg mnie wszystkiemu winna jego praca tak daleko, bo jak przyjeżdża na ten weekend, to jakoś nie ogarnia naszych przyzwyczajeń itd. i to, co dla mnie jest oczywiste i uważam, że nie muszę nikomu tłumaczyć, bo każdy wie, to dla niego jakaś abstrakcja jest i się wkurza, jak mu w kółko gadam co i jak ma robić; a ja się wkurzam, że na tyle gadania on tego dalej nie robi i tak w kółko no zobaczymy...
Trzymam za Was kciuki aby już było dobrze

Cytat:
dziewczyny..bo żadna sie nie odniosła do koloru moich włosów..a mnie to po łbie łazi...Cudwać czy SE dać spokój? Macie w albumie zdjęcie jak miałam wręcz czarne...a ja może bym jakiś jasny brązik se pierdyknęła???ale ja tak uwielbiam mój blond...tylko, że mi się nudzi..zawsze blond..blond..blond..tylk o przez rok eksperymentowałam..czarny-brąz ..rudy-WYDZIWIAM-WIEM
Ja uważam że ładnie by Ci było w jasnym brązie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Zaraz zbieram się do kumpeli kurcze ja to nigdy nie umiem ogarnąć szybko wyjścia zawsze potem czego zapominam macie tak? czy jesteście perfekt zorganizowane??
Też tak mam - ZAWSZE

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
bokeh zdradzisz mi skąd ma Hania ledzinsy i sweterek te z wpisu na blogu z rocznicy
Bokeh, ja też proszę o odpowiedź

Cytat:

Cytat:

dla męża
GRATULACJE
Stary 2013-09-30, 13:59   #4677
mala_19kw
Zakorzenienie

Już po spaniu Właśnie zajadamy się z synkiem bułeczkami. Ja zjadłam trzy z szyneczką a synek cały środek z jednej,"czyściochy"(bez niczego)
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 14:01   #4678
nancykenator
Zakorzenienie

silver widzę, że wróciliście do domku a Ty od razu z grubej rury zaczynasz walkę o płaski brzuch

ja po zeszłotygodniowych ćwiczeniach coś sobie zrobiłam, że boli mnie jak wstaje kręgosłup i promieniuje aż na brzuch. Próbowałam ćwiczyć ale się nie da, tak boli :/
Stary 2013-09-30, 14:01   #4679
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
http://fotelik.info/pl/news/testy-fo...-info,390.html

tutaj masz ranking i testy bezpieczeństwa

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

, przepraszam ale naprawdę nie mogłam się powstrzymać
Ale dlaczego nie możesz? Podobno grzyby nie przenikaja
do pokarmu?

Cytat:
Illusion...zburzylas mój wybór...co do pozostania przy blondzie:banghead:

ja też tak myślę-taki miodowy,jasny brąz.

Cytat:

ogromne gratulacje!

Stary 2013-09-30, 14:03   #4680
nancykenator
Zakorzenienie

nawijko co tak cichutko siedzisz? Rozgrzałaś się wczorajszym prasowaniem?

Debrah powiedz mi, czy w Solvayu jest h&m?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości