|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
o, kolejny fajny chłopak!
#3962 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
lepiej bym tego nie ujęła;p a dno to było straszne ![]() ale już prawie tego nie pamiętam ![]()
![]() |
#3963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3964 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie nie będzie. Nie mam ani jednego zdjęcia ciążowego i jakoś mnie nie ciągnie do ich posiadania. Cytat:
Moja lekarka się cieszy, że schudłam 5 kg ![]() Cytat:
Mam wyniki obciążenia glukozą. Cukrzycy nie ma ![]()
![]() |
#3965 |
Wtajemniczenie
|
gosia, lidka, ale przystojniaki rosną
![]() mezaga, super, że wyniki cukrzycowe dobre ![]() To się nazywa konkret ![]() Właśnie zjadłam całą wielką michę surówki z kiszonej kapusty, która miała być na obiad ![]() ![]() Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-09-30 o 14:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3966 |
Rozeznanie
|
Moja mała jak w zegarku jest, gdy się budzę rano, pokręcę się 5minut na łóżku to wtedy zaczyna kopać (śmieję się że woła mamo śniadanie), około 15 znowu kopie jak szalona (mąż wraca do domu i jemy zwykle obiad około 15.30-16) a później wieczorem pomiędzy 19-20 gdy oglądamy coś i jemy kolacje no i o 22 jest szaleństwo w brzuszku
![]()
#3967 |
Zakorzenienie
|
lidka super chłopak
![]()
#3968 |
Zadomowienie
|
Uff nadrobilam
![]() Co do wagi to moj lekarz tez sie cieszy ze taki mały przyrost jest a dziecko rozwija sie prawidłowo. A cc hmmm zanim zaszłam w ciąże mówiłam ze to jedyne rozsądne rozwiazanie teraz trochę mi sie zmieniło. Niemniej jednak wiem jak reaguje na bole usytuowane w miednicy i wiem ze kompletnie sobie z nimi nie radzę a te które miałam pewnie nawet w połowie nieprzypominaly tych porodowych. Wiec boje sie ze poprostu bol mnie sparaliżuje. Pozatym w jednym oku mam wielka wadę wzroku +6,5 wiec nie wiem czy dodatkowo to mnie nie kwalifikuje do cesarki. Boje sie jej bo to operacja a u mnie bedą mieli co przecinać zeby dostać sie do dziecka ale z drugiej strony chyba nie jestem jedyna z nadwaga która bedzie mieć cc?! Ehh z jednej strony chciałabym mieć maleństwo już obok siebie a z drugiej tak sie boje tego wszystkiego. Masakra Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3970 |
Zakorzenienie
|
#3971 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez souris5 Czas edycji: 2013-09-30 o 14:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3972 | |||
Gang Iren
|
Dzięki dziewczyny
![]() Tak nieskromnie powiem,że dzieciaki to jest to co wyszło mi idealnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przystojniak z twojego synka! Wspaniały!! Cytat:
Pewnie,że trzeba być dobrej myśli. Jaki by nie był poród,czy sn czy cc to jednak wiekszość z nich dobrze się kończy,bez powikłań. I po cc większość kobiet także sobie radzi. O też bym zjadła! Ale tu ciężko trafić na dobrą kapuchę.
![]() |
#3973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3974 |
Gang Iren
|
A pamiętacie dziewczyny,że dziś Dzień Chłopaka?
![]()
#3975 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=gosia261282;4305408 6]Hej.
Tak się chwalicie zakupami dla maluchów... ![]() ![]() Nowa kolekcja z next teraz się ukazała dla maluszka. Kurcze byłam przy okazji odwiedzin koleżanki w szpitalu zobaczyć wózki i kolejny model mi się podoba... A z Johnsona próbki dziś dwie przyszły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3976 |
Zakorzenienie
|
o masz- zapomniałam.
pogłaszczę małża jak wróci ![]()
#3977 |
Zakorzenienie
|
Dobra zrobiłam listę i proszę o rady co dokupić a więc mam :
Rozmiar 56/62 Pajace 2 welurowe +3 bawełniane z darów i 7 nowych w sumie 12 Pajacyków śpiochy 10 kaftaniki 5 +1 nowy rampersy 4 półśpiochy 1 + 3 nowe spodenki 4 body długi rękaw 1 +3 nowe body krótki rękaw 9 komplety śpioch /spodenki+ kaftanik 2 szt body na ramiączka 5 bluzki na długi rękaw 3 Rozmiar 68/74 Pajace 3 w tym jeden welur śpiochy 13 kaftaniki7 rampersy2 półśpiochy 2 spodenki 2 body długi rękaw 8+ 1 nowy body krótki rękaw 4 komplety śpioch /spodenki+ kaftanik 1 nowy bluzki na długi rękaw 2 ogrodniczki 1 nowe sweter 1 kombinezon średnio ciepły 1 I zastanawiam się co dokupić ? Na pewno jakieś komplety żeby były na wyjście do lekarza jakieś cieplejsze może i nie wiem co jeszcze ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3978 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak gotowałam zupę to fasolinka tłukła mi się w brzuchu. Uczy się ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Pamiętałam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3979 |
Zakorzenienie
|
myślisz, że warto kupować na taki rozmiar? chyba że jakaś fajna obniżka będzie. Nie wiadomo jak maluszek będzie rósł i czy na 74 nie będzie już lato więc ciepłe ciuszki raczej nie potrzebne będą.
Bodziaki można kupić bo to się chyba zawsze przyda- szczególnie z krótkim rękawkiem na lato mogą być ![]() poza tym na wiosnę mogą być fajne przeceny ciuszków ![]() to tylko taka moja sugestia ![]()
![]() ![]() Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2013-09-30 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3980 |
Zakorzenienie
|
Nie obchodzimy
![]() A jak TŻ coś będzie gadał, to jako prezent będzie mógł mi zrobić herbatę ![]()
#3981 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gosia i Lidka jakie małe przystojniaki Wam rosną. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3982 |
Zakorzenienie
|
magnusia nie no na 68/74 to raczej nie planuję chyba , że coś mi się fajnego trafi jak ostatnio ogrodniczki . Raczej myślę o tych mniejszych ciuszkach .
Teraz to stawiam na 62 raczej bo na 56 trochę mam . a w takim 62 chyba trochę pochodzi w szczególności do końca zimy powinno małemu starczyć dlatego coś cieplejszego chciałam kupić |
![]() ![]() |
![]() |
#3983 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3984 | ||
Gang Iren
|
U mnie Dzień Chłopaka skromny,bo jakoś weny nie miałam: dla małża piwko się chłodzi,a na kolację zamówię mu kebab,bo bardzo lubi. Eryczek dostał oczywiście auto,bo to go cieszy najbardziej. A o Kacperka też zadbam,czyli cały dzień jedzenia pyszności. A niech ma dziecina
![]() ![]() Cytat:
Kombinezon na 68/74 będzie sporo za duży,kupiłabym coś mniejszego. Czapeczki,skarpetki bedziesz potrzebować,jakiś sweterek,coś na wyjście jeszcze też bym kupiła (bo nie wiem jak wy,ale ja na wyjścia nie zakładam pajacy,bo to dla mnie piżamy ![]() Kupuj raczej w rozmiarach 56/62,bo o ile nie będziesz mieć bardzo dużego dziecka,to następne rozmiary będą wypadać już w czasie kiedy będzie wiosna/lato to później na pewno zaplanujesz sobie coś także na cieplejszą pogodę. Cytat:
![]() Krótko widzę go trzymasz ![]()
![]() |
#3985 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
Skarpetki , czapki to pamiętam . Właśnie pajace tez traktuję jaką piżamę czyli ogólnie chcę celować w coś cieplejszego na wyjścia właśnie jakieś komplety spodenki i bluza czy sweterek . i te body na dlugi kupię w jakiś 2-5 paku jedną na 56 drugą może na 62. I może jeszcze paczkę pajacyków na 62 bym kupiła z 3 szt . |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3986 |
Rozeznanie
|
cześć
![]() właśnie wróciłam ze Smyka. Byłam po ten szlafroczek kąpielowy, niestety rozmiar który chciałam wykupiony ![]() ![]() ![]() ALE trafiłam na fajną promocje (do jutra alno wyczerpania zapasów z ogólnej gazetki) ![]() -śpiworki przecenione z 69zł na 34zł http://www.smyk.com/cool-club-spiwor...a-dla-dzieci-p -oraz zestaw butelka antykolkowa Tommee Tippee + zwykła TT za 26zł http://www.smyk.com/tommee-tippee-bu...t-niemowlaka-p zaczynam nadrabiać! |
![]() ![]() |
![]() |
#3987 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3988 |
Zakorzenienie
|
![]() Hmmm chyba wymyślę jednak coś innego, bo herbatę mi robi na co dzień ![]() Jutro będzie robił pyszny obiadek - królika ![]() ![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-09-30 o 15:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#3989 | |
Zakorzenienie
|
Pamiętamy! i jak ja mam temu najmniejszemu dogodzić?
![]() eh... Twa hojność nie zna granic ![]() ![]() Ja kupiłam ptasie mleczko ![]() Cytat:
Wczoraj oglądałam kobietę na krańcu świata o kobiecie, która jako najgrubsza kobieta urodziła dziecko, ważyła ponad 300 kg. szok, ma dwójkę dzieci, ale z powodu swojej tuszy nigdy nie była w pokoju swojego syna, bo nie jest w stanie przejść przez korytarz. Nigdy nie była na zebraniu u swojej córki, bo nie może przejść przez drzwi w szkole ![]()
![]() |
#3990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż mam znajomą która była bardzo szczupła ale w ciąży przytyła ok 22-25 i brzuch miała gigantyczny mimo , że dużo nie jadła i się nie objadała jadła po prostu tak jak zawsze i pielęgniarki na oddziale się z niej podśmiewały , ze na pewno dużo podjadała dlatego tak teraz wygląda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:17.