Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-30, 14:01   #3811
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Też tak mówiłam Ale kupić nie zdąrzyłam Dobrze że mam wspaniałą mamcię która zaraz po porodzie poszła i kupiła... Tyle że fotelik przyniosła nam do szpitala w dzień wypisu i nie mieliśmy nawet kiedy przetestować jak się go zapina w samochodzie Ale to naprawdę nic trudnego
Ty to masz anioła nie mamę
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Właśnie może to nie wirus???

Ja po wizycie, ogólnie wszystko ok, wyniki krwi mi się trochę poprawiły, trochę mnie położna na początku wkurzyła bo jej się moja waga nie spodobała. A mnie już to szczerze wali ile waże ważne żeby mała była zdrowa, po porodzie będę się martwić wagą.
Ciśnienie ok, wymaz na paciora pobrany, kolejna wizyta za tydzień, rybko proszę wpisz mi 7.10 o 12:30.
Szyjka się już trochę skróciła, nie wiem ile bo lekarz na macanego mi to powiedział, nie robił USG ani nic. Ale mówi że jest ok

A teraz idę do kuchni smażyć rydze mojemu mężulowi bo przywieźliśmy od cioci, ja grzybów nie papu ale mój za rydze da się powiesić
a ile przytyłaś? ja nie rozumiem dlaczego się tak lekarze/ położne czepiają wagi jak to nie od nas zależy ile tyjemy
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 14:03   #3812
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Trele- miałam blisko, teraz sie przeprowadziłam :P ogólnie pieszo to mam z 15 minut na skróty, 40 minut normalnie. Ale samochodem przez łąkę nie pojadę :P wiec samochodem tak czy siak musimy

no faktycznie, magalska zamilkła, a termin tuż tuż

czy Wam wizaż tez szwankuje? nie ma żadnych ikonek, nawet do cytowania, odpowiedzi, zmiany koloru.. i "uśmieszków" wszystko na ślepo musze :/

PYTANIE!!

czy kupować czopki na gorączkę i lek zawierający simetikon lub herbatkę na kolki dla dziecka? pewnie pytanie padło, ale nie zakodowałam :P
Dobre pytanie
Ja póki co mam tylko czopki na gorączkę jakby co a co do herbatki na kolki też się zastanawiałam ostatnio. A ten lek zawierający simetikon to co to jest ? bo pierwsze słyszę

Co do wizażu. U mnie wszystko ok
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 14:03   #3813
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
czy Wam wizaż tez szwankuje? nie ma żadnych ikonek, nawet do cytowania, odpowiedzi, zmiany koloru.. i "uśmieszków" wszystko na ślepo musze :/

PYTANIE!!

czy kupować czopki na gorączkę i lek zawierający simetikon lub herbatkę na kolki dla dziecka? pewnie pytanie padło, ale nie zakodowałam :P
wizaż mi nie szwankuje

a czopków i leków takich żadnych nie kupuję, jak będzie potrzeba to podskoczę do apteki i kupię
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-30, 14:03   #3814
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
No i dopadła mnie jelitówka, w nocy się zaczęło wymioty i biegunka aż do rana. Przeżyłam chwilę grozy bo jak pierwszy raz zwymiotowałam koło północy to się aż posikałam i takie miałam darcie że tego nie czułam. W pierwszym momencie pomyślałam że to wody mi odeszły. I się wystraszyłam. Teraz się czuję jak gówno, moja mama od rana do mnie przyjechała się mną zajmuje i chłopakami. Starszego nie wysłałam rano do szkoły bo nie miałam siły się podnieść z łóżka.
O jeżuniu co jest z tą jelitówką Współczuję Ci kochana
Leż i odpoczywaj
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 14:05   #3815
ryba91
Zakorzenienie

Newtrend-współczuję jelitówki.. dużo pij!!

Maomami- za wizytę nie martw sie wagą, bedzie czas na diety

Domii- kiedy planujecie ochrzcić Jaśka?
Stary 2013-09-30, 14:07   #3816
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Newtrend-współczuję jelitówki.. dużo pij!!

Maomami- za wizytę nie martw sie wagą, bedzie czas na diety

Domii- kiedy planujecie ochrzcić Jaśka?
Nie rozmawialiśmy jeszcze na ten temat choć myślę że będziemy kombinować tak żeby ochrzcić go w święta
Stary 2013-09-30, 14:08   #3817
ryba91
Zakorzenienie

Domii- wyczytałam w gazetce happy baby przy dziale apteczka maluszka, ze albo to albo to, wiec chyba to i to na kolki

to chyba cos z kompem ;/
Stary 2013-09-30, 14:13   #3818
anulka2205
Wtajemniczenie

Newtrend wsólczuję

Maoami super, że wszystko ok

Ryba ja nie kupuję chyba, bo tak na samym początku to i tak z gorączką trzeba lecieć do lekarza, a przy nagłym wzroście to dzwonić po pogotowie chyba, nie wiem czy można podać czopek na własną rękę no tylko że ja mam mimo wszytsko czopki dla Ani, to w razie co można kawałek ułamać

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 14:13   #3819
Trele_Morele
Zakorzenienie

Ja tez jeszcze nie kupilam ani herbatki ani nic na kolki. U mnie apteki na kazdym rogu - a I w drogeriach mozna kupic to wszystko.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 14:14   #3820
nasturcja7667
Zadomowienie

Przespałam ostatnie godziny. Moja siostra pojechała do domu, bo jutro musi do pracy iść. Jestem sama, a czuję się fatalnie.
Średnio raz na godzinę, bez względu na to, czy coś zjem czy nie- mam takie mdłości, że szok. Większość kończy się wielkim exodusem treści żołądkowej. Na szczęście w drugą stronę się uspokoiło. Niestety, myślę, ze to mdłości ciążowe. Bo nie mam gorączki, brzuch mnie nie boli. Apetyt mam.
Idę spać dalej.

A - dzięki za odpowiedzi, co dać na przewijak Jesteście kochane!
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 14:15   #3821
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

a czopków i leków takich żadnych nie kupuję, jak będzie potrzeba to podskoczę do apteki i kupię
uważam tak samo aptekę mam 5 min od domu - w razie potrzeby będę kupować.

Melduję, że złożyłam do końca szafę teraz nie pozostaje mi nic innego jak prasować i układać te wszystkie ciuszki nienawidzę prasować! już wolę szafy składać... Ale na razie muszę chwilkę posiedzieć i za obiad zacząć się brać. Dobrze, że dzisiaj prosty sobie wymyśliłam - zupa krem z pieczarek to szybko pójdzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-30, 14:17   #3822
Trele_Morele
Zakorzenienie

A I poki pamietam ..
Czy taki pas po porodowy powodu je to ze skora brzucha choc w jakims stopniu wraca na swoje miejsce? Od kiedy mozna go nosic?

Ja mam duzy brzuch , rozstepow tez nie malo I boje sie takiego zwisu do kolan
Dzis jak wstalam to mala byla bardzo wysoko, jakby do zoladka mi sie pchala potem przerwa plasko a potem taki zwis.
Pomyslalam tylko o Kurna

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-30, 14:18   #3823
ryba91
Zakorzenienie

ja akurat całodobową apteke mam kawałek od siebie ... no ale chyba też nie bede kupować na już skoro tak mówicie, jak bedzie trzeba to sie kupi.

Nasturcja- odpoczywaj a jak sie nie poprawi to moze do lekarza zajrzysz?
Stary 2013-09-30, 14:20   #3824
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Przespałam ostatnie godziny. Moja siostra pojechała do domu, bo jutro musi do pracy iść. Jestem sama, a czuję się fatalnie.
Średnio raz na godzinę, bez względu na to, czy coś zjem czy nie- mam takie mdłości, że szok. Większość kończy się wielkim exodusem treści żołądkowej. Na szczęście w drugą stronę się uspokoiło. Niestety, myślę, ze to mdłości ciążowe. Bo nie mam gorączki, brzuch mnie nie boli. Apetyt mam.
Idę spać dalej.

A - dzięki za odpowiedzi, co dać na przewijak Jesteście kochane!
Oj bidulko
Podobno tak czasami jest ze te mdlosci ma sie na koncu a nie na poczatku. U jednych dochodza z porodem u innych jeszcze trwaja ze dwa tygodnie. A napewno to nie jakas grypa zoladkowa ? Tu teraz jakas epidemia na forum

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-30, 14:28   #3825
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A I poki pamietam ..
Czy taki pas po porodowy powodu je to ze skora brzucha choc w jakims stopniu wraca na swoje miejsce? Od kiedy mozna go nosic?

Ja mam duzy brzuch , rozstepow tez nie malo I boje sie takiego zwisu do kolan
Dzis jak wstalam to mala byla bardzo wysoko, jakby do zoladka mi sie pchala potem przerwa plasko a potem taki zwis.
Pomyslalam tylko o Kurna

gdzieś wyczytałam że ten pas poporodowy to taki wcale superowy nie jest bo nie zmusza mięśni do pracy czy coś w tą mańkę

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-30, 14:46   #3826
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Ty to masz anioła nie mamę

a ile przytyłaś? ja nie rozumiem dlaczego się tak lekarze/ położne czepiają wagi jak to nie od nas zależy ile tyjemy
Od początku ciąży mam +14, ale co mam na to poradzić, w sumie ostatni miesiąc dużo mi przybyło, ale i nogi mi teraz puchną dzień w dzień mam bańki, mąż się mnie pyta codziennie gdzie są moje kostki.
Dla mnie jest ważne że mała jest zdrowa kurcze no

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 14:51   #3827
De28
Wtajemniczenie

Te pasy to raczej nie pomagaja. Rozleniwiaja miesnie. Skora niestety przy ogromnym brzuchu nie wroci raczej do dawnego wygladu. Mi np zostay pomarszczone miejsca pod brzuchem, ale tylko w pozycji siedzacej. Na stojaco nie widac bylo ze bylam kiedys w ciazy. Plaski brzuch mialam juz 4 tygodnie po porodzie. Ale zostal nadmiar skory.Pare miesiecy trwalo zanim sie wchlonal ale nie do konca niestety.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-09-30 o 14:53
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 14:55   #3828
ktosiula
Wtajemniczenie

Hej!

No to już jestem żoną magistra Taka obrona to kupa stresu a po 10 minutach jest po wszystkim Dobrze, że oboje mamy to za sobą.
Wczoraj poprasowałam wszystkie pieluchy i się umęczyłam, a właśnie teraz wstawiłam 2 pranie naszych ciuchów i tak w kółko - pralka/żelazko/pralka/żelazko :P Ciekawe kiedy ja to wszystko będę prasować jak mały już będzie na świecie

Coś się mało dzieje na forum ostatnio.
MAGALSKA wywołuje Cię do odpowiedzi, jak się nie odezwiesz to przyjmuję, że urodziłaś

Paulinaizabela czekam na wieści! Oby przepływy były ok!
Trele trzymam kciuki za spotkanie z położną, może jak Ci masaż zrobi i dojdziesz do domu po nim to tylko weźmiesz torbę i sruuu do szpitala!

Dziewczyny co do zapinania fotelika to uważam, że jest to mega ważna rzecz, żeby go dobrze wpiąć i do tego dobrze, ciasno zapiąć dziecko pasami! Większość rodziców robi to źle i w razie W dzieciątko nie będzie odpowiednio zabezpieczone! Poczytajcie o tym, obejrzyjcie filmiki na YT bo tylko od nas zależy czy zapewnimy naszemu dziecku odpowiednie zabezpieczenie!

Domii jak to w rożku dostałaś małego na wyjście??? To jak wy go zapieliście do fotelika???

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
PESEL to sie juz w swojej gminie odbiera tylko niewiem czy cos sie składa jakis wniosek czy nie bo to tż u nas załatwiał becikowe i wybierał ten PESEL. Wiem tylko, że brał od położnej zaświadczenie do becikowego ale czy teraz tez jest takowe potrzebne to nie wiem. Ten 1000 zł dostaje chyba każdy, a ten dodatkowy 1000 zł o którym dzidzia pisała to tylko wtedy jak składasz o rodzinne i ci sie należy.
Teraz obowiązuje na becikowe max dochód 1922 zł netto na osobę, jak masz więcej to guzik dostaniesz. Dochody liczą się z roku wcześniej.

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43059227]Przybiegłam w ostatniej chwili się z Wami przywitać i zaraz uciekam bo o 15 wyjeżdżamy do lekarza.

Trzymam kciuki za wszystkie w szpitalu i za Trele- oby było wszystko ok i żadnego masażu!

Ja dziś chodzę na rzęsach bo nie spałam znów pół nocy: a to kręgosłup, a to miednica, a to niedobrze mi było..
Dzisiaj strasznie boli mnie spojenie i muszę to już ostro podkreślić mojej pani dr bo chyba nie dociera... Żebym miała jeszcze prawie 2mce do porodu i nie mogła chodzić to tego nie zniosę, albo w te albo we wte, niech coś ustali.

Lecę, jak czegoś się dowiem to napiszę tu albo przekażę przez dziewczyny smskiem.

Miłego dnia dziewczyny [/QUOTE]

Oby tym razem lekarce się nie spieszyło i potraktowała Cię poważnie i z należytą uwagą! Daj znać jak tam!

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
No i dopadła mnie jelitówka, w nocy się zaczęło wymioty i biegunka aż do rana. Przeżyłam chwilę grozy bo jak pierwszy raz zwymiotowałam koło północy to się aż posikałam i takie miałam darcie że tego nie czułam. W pierwszym momencie pomyślałam że to wody mi odeszły. I się wystraszyłam. Teraz się czuję jak gówno, moja mama od rana do mnie przyjechała się mną zajmuje i chłopakami. Starszego nie wysłałam rano do szkoły bo nie miałam siły się podnieść z łóżka.
Biedna Ty, strasznie Wam wspołczuję. Dobrze, że mama przyszła do pomocy ale znając życie za chwile i ją rozłoży... a mężul zdrowy?

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
uważam tak samo aptekę mam 5 min od domu - w razie potrzeby będę kupować.

Melduję, że złożyłam do końca szafę teraz nie pozostaje mi nic innego jak prasować i układać te wszystkie ciuszki nienawidzę prasować! już wolę szafy składać... Ale na razie muszę chwilkę posiedzieć i za obiad zacząć się brać. Dobrze, że dzisiaj prosty sobie wymyśliłam - zupa krem z pieczarek to szybko pójdzie
Żadnej pracy się nie boisz to lubię! Brawa za szafę

Zmykam się trochę położyć bo plecki mnie bolą. Będę czytać Was na telefonie

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

A właśnie, mam fajną broszurkę z instruktażem ćwiczeń na "po porodzie", jak chcecie to Wam później zeskanuję. Chcecie???

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 14:59   #3829
lineczka1989
Zakorzenienie

Ktosiula, chcemy! musze isc do sklepu a nie chce mi sie:P zachcialo mi sie surowki do obiadu z pora, ciekawe czy moj szanowny malzonek marudzic nie bedzie :P

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app

Nela 5/11/13

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-30, 15:02   #3830
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

A właśnie, mam fajną broszurkę z instruktażem ćwiczeń na "po porodzie", jak chcecie to Wam później zeskanuję. Chcecie???
chcemy

a ja smaże placuszki jogurtowe

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 15:05   #3831
ryba91
Zakorzenienie

Ktosiula- wrzuć przydadzą się

a ja zjadłam pierogasy

W Wietnamie tajfun
Stary 2013-09-30, 15:23   #3832
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Newtrend wsólczuję

Maoami super, że wszystko ok

Ryba ja nie kupuję chyba, bo tak na samym początku to i tak z gorączką trzeba lecieć do lekarza, a przy nagłym wzroście to dzwonić po pogotowie chyba, nie wiem czy można podać czopek na własną rękę no tylko że ja mam mimo wszytsko czopki dla Ani, to w razie co można kawałek ułamać

czopki najprędzej będą Wam potrzebne po pierwszym szczepieniu tj. Jak dziecko skończy 6 tygodni bodajże. Co do herbatki to mogę polecić Humana Na brzuszek. Ale to spokojnie poporodzie można kupić. Mi to poleciła położna na wizycie jak przyszła do nas pierwszy raz i potem wysłałam tz-ta z lista na zakupy bo to jeszcze witaminki KiD trzeba.

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Ktosiula napewno dobrze napisałaś? To strasznie duże pieniądze jak dla mnie trzeba by zarabiać zeby nie dostać tego becikowego. To my nie mamy się co martwic bo u nas sam tz pracuje i bierze 2000 zł czasami mniej wypłaty.

U mnie w szpitalu to ci dziecka nie wydadzą jak bez fotelika będziesz i też mnie zastanowiło jak Wy Domi go zapieluscie w rożku? I czemu ktoś ubieral małego? U mnie samemu się ubiera.

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 15:35   #3833
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Hej!

No to już jestem żoną magistra Taka obrona to kupa stresu a po 10 minutach jest po wszystkim Dobrze, że oboje mamy to za sobą.
Wczoraj poprasowałam wszystkie pieluchy i się umęczyłam, a właśnie teraz wstawiłam 2 pranie naszych ciuchów i tak w kółko - pralka/żelazko/pralka/żelazko :P Ciekawe kiedy ja to wszystko będę prasować jak mały już będzie na świecie

Coś się mało dzieje na forum ostatnio.
MAGALSKA wywołuje Cię do odpowiedzi, jak się nie odezwiesz to przyjmuję, że urodziłaś

Paulinaizabela czekam na wieści! Oby przepływy były ok!
Trele trzymam kciuki za spotkanie z położną, może jak Ci masaż zrobi i dojdziesz do domu po nim to tylko weźmiesz torbę i sruuu do szpitala!

Dziewczyny co do zapinania fotelika to uważam, że jest to mega ważna rzecz, żeby go dobrze wpiąć i do tego dobrze, ciasno zapiąć dziecko pasami! Większość rodziców robi to źle i w razie W dzieciątko nie będzie odpowiednio zabezpieczone! Poczytajcie o tym, obejrzyjcie filmiki na YT bo tylko od nas zależy czy zapewnimy naszemu dziecku odpowiednie zabezpieczenie!

Domii jak to w rożku dostałaś małego na wyjście??? To jak wy go zapieliście do fotelika???

Teraz obowiązuje na becikowe max dochód 1922 zł netto na osobę, jak masz więcej to guzik dostaniesz. Dochody liczą się z roku wcześniej.

Oby tym razem lekarce się nie spieszyło i potraktowała Cię poważnie i z należytą uwagą! Daj znać jak tam!

Biedna Ty, strasznie Wam wspołczuję. Dobrze, że mama przyszła do pomocy ale znając życie za chwile i ją rozłoży... a mężul zdrowy?

Żadnej pracy się nie boisz to lubię! Brawa za szafę

Zmykam się trochę położyć bo plecki mnie bolą. Będę czytać Was na telefonie

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
czopki najprędzej będą Wam potrzebne po pierwszym szczepieniu tj. Jak dziecko skończy 6 tygodni bodajże. Co do herbatki to mogę polecić Humana Na brzuszek. Ale to spokojnie poporodzie można kupić. Mi to poleciła położna na wizycie jak przyszła do nas pierwszy raz i potem wysłałam tz-ta z lista na zakupy bo to jeszcze witaminki KiD trzeba.

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Ktosiula napewno dobrze napisałaś? To strasznie duże pieniądze jak dla mnie trzeba by zarabiać zeby nie dostać tego becikowego. To my nie mamy się co martwic bo u nas sam tz pracuje i bierze 2000 zł czasami mniej wypłaty.

U mnie w szpitalu to ci dziecka nie wydadzą jak bez fotelika będziesz i też mnie zastanowiło jak Wy Domi go zapieluscie w rożku? I czemu ktoś ubieral małego? U mnie samemu się ubiera.
U nas w szpitalu jest tak że matka i dziecko wchodzą do "przebieralni" i matka przebiera się za parawanem a dziecko ubiera położna. Myślałam że dziecko ubiera się w kombinezon więc kazałam TŻtowi przynieść ale wypytałam wcześniej i kazały przynieść mi rożek stwierdziłam że chyba się im coś pomyliło bo też zastanawiałam się jak włożyć dziecko w rożku do fotelika. Jak położna ubierała Jaśka to stwierdziła że w kombinezon go nie ubierze bo jest za ciepło jeszcze żeby dziecko w kombinezon ubierać. Włożyła go do rożka i położyła w foteliku tak jak powinno się kłaść dziecko czyli troszkę wyżej - tak żeby dziecko nie wpadło do tego wgłębienia które jest w foteliku bo się mu ponoć kręgosłup wtedy krzywi (przynajmniej tak tłumaczyla to położna w SR). Jeśli Jasiek leżał troszkę wyżej nie było problemu z zapięciem go w foteliku

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-30, 15:36   #3834
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cały czas czekam na scan
Podobno duże kolejki dzisiaj w przychodni i dlatego...

Do później

Stary 2013-09-30, 15:54   #3835
Anoula
Zakorzenienie

Newtrend, Nasturcja, współczuję problemów żołądkowych

Ja dzisiaj też się gorzej czułam, ale zastanawiam sie czy to nie jest spowodowane zmianą wody (bo teraz w Rabce jesteśmy) ostatnio chyba też po przyjeździe miałam przeboje.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 15:57   #3836
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
U nas w szpitalu jest tak że matka i dziecko wchodzą do "przebieralni" i matka przebiera się za parawanem a dziecko ubiera położna. Myślałam że dziecko ubiera się w kombinezon więc kazałam TŻtowi przynieść ale wypytałam wcześniej i kazały przynieść mi rożek stwierdziłam że chyba się im coś pomyliło bo też zastanawiałam się jak włożyć dziecko w rożku do fotelika. Jak położna ubierała Jaśka to stwierdziła że w kombinezon go nie ubierze bo jest za ciepło jeszcze żeby dziecko w kombinezon ubierać. Włożyła go do rożka i położyła w foteliku tak jak powinno się kłaść dziecko czyli troszkę wyżej - tak żeby dziecko nie wpadło do tego wgłębienia które jest w foteliku bo się mu ponoć kręgosłup wtedy krzywi (przynajmniej tak tłumaczyla to położna w SR). Jeśli Jasiek leżał troszkę wyżej nie było problemu z zapięciem go w foteliku
A jak zapiąć pas między nóżkami skoro dziecko jest w rożku? Ja bym się bała niezapięte dziecko wieźć.

Cytat:

Wydaje mi się, że dobrze napisałam, taka jest moja wiedza na ten temat

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 16:00   #3837
maomami
Wtajemniczenie

basiula napewno ktosiula dobrze napisała

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 16:06   #3838
niunia32
Zakorzenienie

Witam sie popoludniowa pora z kawka.

Na wizycie ok, szyjka długa, zamknięta. Córcia akurat wypchalac główkę jak leżałam na samolocie. Ogolnie lekarz sie zastanawiał czy to faktycznir glowka, ale usg potwierdziło, tyle ze dosyć głęboko byla usadowiona

No to jest córeczka
Ryba mozesz wpisac MARTYNKA
waga 30t3d 1324g

Anoula wpisz mi wizytę 21.10 z usg o 9.20

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 16:07   #3839
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Ktosiula, chcemy! musze isc do sklepu a nie chce mi sie:P zachcialo mi sie surowki do obiadu z pora, ciekawe czy moj szanowny malzonek marudzic nie bedzie :P

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
Ja właśnie wróciłam ze sklepu , oprócz potrzebnych rzeczy kupiłam sobie kinder niespodziankę

edit : już ją zjadłam

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

Na wizycie ok, szyjka długa, zamknięta. Córcia akurat wypchalac główkę jak leżałam na samolocie. Ogolnie lekarz sie zastanawiał czy to faktycznir glowka, ale usg potwierdziło, tyle ze dosyć głęboko byla usadowiona

No to jest córeczka
waga 30t3d 1324g

Niunia Gratulacje !
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 16:10   #3840
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

No to jest córeczka
waga 30t3d 1324g

gratulacje
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości