|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() Cytat:
a ile przytyłaś? ja nie rozumiem dlaczego się tak lekarze/ położne czepiają wagi jak to nie od nas zależy ile tyjemy
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
Ja póki co mam tylko czopki na gorączkę jakby co a co do herbatki na kolki też się zastanawiałam ostatnio. A ten lek zawierający simetikon to co to jest ? bo pierwsze słyszę ![]() Co do wizażu. U mnie wszystko ok
|
|
|
|
|
#3813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czopków i leków takich żadnych nie kupuję, jak będzie potrzeba to podskoczę do apteki i kupię
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Współczuję Ci kochana ![]() Leż i odpoczywaj
|
|
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
Newtrend-współczuję jelitówki..
Maomami- za wizytę nie martw sie wagą, bedzie czas na diety Domii- kiedy planujecie ochrzcić Jaśka?
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
Domii- wyczytałam w gazetce happy baby przy dziale apteczka maluszka, ze albo to albo to, wiec chyba to i to na kolki
![]() to chyba cos z kompem ;/
|
#3818 |
|
Wtajemniczenie
|
Newtrend wsólczuję
Maoami super, że wszystko ok Ryba ja nie kupuję chyba, bo tak na samym początku to i tak z gorączką trzeba lecieć do lekarza, a przy nagłym wzroście to dzwonić po pogotowie chyba, nie wiem czy można podać czopek na własną rękę no tylko że ja mam mimo wszytsko czopki dla Ani, to w razie co można kawałek ułamać
|
|
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez jeszcze nie kupilam ani herbatki ani nic na kolki. U mnie apteki na kazdym rogu - a I w drogeriach mozna kupic to wszystko.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3820 |
|
Zadomowienie
|
Przespałam ostatnie godziny. Moja siostra pojechała do domu, bo jutro musi do pracy iść. Jestem sama, a czuję się fatalnie.
Średnio raz na godzinę, bez względu na to, czy coś zjem czy nie- mam takie mdłości, że szok. Większość kończy się wielkim exodusem treści żołądkowej. Na szczęście w drugą stronę się uspokoiło. Niestety, myślę, ze to mdłości ciążowe. Bo nie mam gorączki, brzuch mnie nie boli. Apetyt mam. Idę spać dalej. A - dzięki za odpowiedzi, co dać na przewijak Jesteście kochane!
|
|
|
|
#3821 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Melduję, że złożyłam do końca szafę teraz nie pozostaje mi nic innego jak prasować i układać te wszystkie ciuszki
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
A I poki pamietam ..
Czy taki pas po porodowy powodu je to ze skora brzucha choc w jakims stopniu wraca na swoje miejsce? Od kiedy mozna go nosic? Ja mam duzy brzuch , rozstepow tez nie malo I boje sie takiego zwisu do kolan Dzis jak wstalam to mala byla bardzo wysoko, jakby do zoladka mi sie pchala potem przerwa plasko a potem taki zwis. Pomyslalam tylko o Kurna Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
ja akurat całodobową apteke mam kawałek od siebie ... no ale chyba też nie bede kupować na już skoro tak mówicie, jak bedzie trzeba to sie kupi.
Nasturcja- odpoczywaj a jak sie nie poprawi to moze do lekarza zajrzysz?
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno tak czasami jest ze te mdlosci ma sie na koncu a nie na poczatku. U jednych dochodza z porodem u innych jeszcze trwaja ze dwa tygodnie. A napewno to nie jakas grypa zoladkowa ? Tu teraz jakas epidemia na forum Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie jest ważne że mała jest zdrowa kurcze no
|
|
#3827 |
|
Wtajemniczenie
|
Te pasy to raczej nie pomagaja. Rozleniwiaja miesnie. Skora niestety przy ogromnym brzuchu nie wroci raczej do dawnego wygladu. Mi np zostay pomarszczone miejsca pod brzuchem, ale tylko w pozycji siedzacej. Na stojaco nie widac bylo ze bylam kiedys w ciazy. Plaski brzuch mialam juz 4 tygodnie po porodzie. Ale zostal nadmiar skory.Pare miesiecy trwalo zanim sie wchlonal ale nie do konca niestety.
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-09-30 o 15:53 |
|
|
|
#3828 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
No to już jestem żoną magistra Taka obrona to kupa stresu a po 10 minutach jest po wszystkim Dobrze, że oboje mamy to za sobą.Wczoraj poprasowałam wszystkie pieluchy i się umęczyłam, a właśnie teraz wstawiłam 2 pranie naszych ciuchów i tak w kółko - pralka/żelazko/pralka/żelazko :P Ciekawe kiedy ja to wszystko będę prasować jak mały już będzie na świecie ![]() Coś się mało dzieje na forum ostatnio. MAGALSKA wywołuje Cię do odpowiedzi, jak się nie odezwiesz to przyjmuję, że urodziłaś Paulinaizabela czekam na wieści! Oby przepływy były ok! Trele trzymam kciuki za spotkanie z położną, może jak Ci masaż zrobi i dojdziesz do domu po nim to tylko weźmiesz torbę i sruuu do szpitala! Dziewczyny co do zapinania fotelika to uważam, że jest to mega ważna rzecz, żeby go dobrze wpiąć i do tego dobrze, ciasno zapiąć dziecko pasami! Większość rodziców robi to źle i w razie W dzieciątko nie będzie odpowiednio zabezpieczone! Poczytajcie o tym, obejrzyjcie filmiki na YT bo tylko od nas zależy czy zapewnimy naszemu dziecku odpowiednie zabezpieczenie! Domii jak to w rożku dostałaś małego na wyjście??? To jak wy go zapieliście do fotelika??? Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43059227]Przybiegłam w ostatniej chwili się z Wami przywitać i zaraz uciekam bo o 15 wyjeżdżamy do lekarza. Trzymam kciuki za wszystkie w szpitalu i za Trele- oby było wszystko ok i żadnego masażu! Ja dziś chodzę na rzęsach bo nie spałam znów pół nocy: a to kręgosłup, a to miednica, a to niedobrze mi było.. Dzisiaj strasznie boli mnie spojenie i muszę to już ostro podkreślić mojej pani dr bo chyba nie dociera... Żebym miała jeszcze prawie 2mce do porodu i nie mogła chodzić to tego nie zniosę, albo w te albo we wte, niech coś ustali. Lecę, jak czegoś się dowiem to napiszę tu albo przekażę przez dziewczyny smskiem. Miłego dnia dziewczyny [/QUOTE]Oby tym razem lekarce się nie spieszyło i potraktowała Cię poważnie i z należytą uwagą! Daj znać jak tam! Cytat:
Cytat:
to lubię! Brawa za szafęZmykam się trochę położyć bo plecki mnie bolą. Będę czytać Was na telefonie ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- A właśnie, mam fajną broszurkę z instruktażem ćwiczeń na "po porodzie", jak chcecie to Wam później zeskanuję. Chcecie???
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiula, chcemy!
musze isc do sklepu a nie chce mi sie:P zachcialo mi sie surowki do obiadu z pora, ciekawe czy moj szanowny malzonek marudzic nie bedzie :PSent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja smaże placuszki jogurtowe
|
|
|
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiula- wrzuć
przydadzą się a ja zjadłam pierogasy W Wietnamie tajfun
|
#3832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czopki najprędzej będą Wam potrzebne po pierwszym szczepieniu tj. Jak dziecko skończy 6 tygodni bodajże. Co do herbatki to mogę polecić Humana Na brzuszek. Ale to spokojnie poporodzie można kupić. Mi to poleciła położna na wizycie jak przyszła do nas pierwszy raz i potem wysłałam tz-ta z lista na zakupy bo to jeszcze witaminki KiD trzeba. ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Ktosiula napewno dobrze napisałaś? To strasznie duże pieniądze jak dla mnie trzeba by zarabiać zeby nie dostać tego becikowego. To my nie mamy się co martwic bo u nas sam tz pracuje i bierze 2000 zł czasami mniej wypłaty. U mnie w szpitalu to ci dziecka nie wydadzą jak bez fotelika będziesz i też mnie zastanowiło jak Wy Domi go zapieluscie w rożku? I czemu ktoś ubieral małego? U mnie samemu się ubiera.
|
|
#3833 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
Cały czas czekam na scan
Podobno duże kolejki dzisiaj w przychodni i dlatego... Do później Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Newtrend, Nasturcja, współczuję problemów żołądkowych
Ja dzisiaj też się gorzej czułam, ale zastanawiam sie czy to nie jest spowodowane zmianą wody (bo teraz w Rabce jesteśmy) ostatnio chyba też po przyjeździe miałam przeboje. |
|
|
|
#3836 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3837 |
|
Wtajemniczenie
|
basiula napewno ktosiula dobrze napisała
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie popoludniowa pora z kawka.
Na wizycie ok, szyjka długa, zamknięta. Córcia akurat wypchalac główkę jak leżałam na samolocie. Ogolnie lekarz sie zastanawiał czy to faktycznir glowka, ale usg potwierdziło, tyle ze dosyć głęboko byla usadowiona ![]() No to jest córeczka ![]() Ryba mozesz wpisac MARTYNKA waga 30t3d 1324g Anoula wpisz mi wizytę 21.10 z usg o 9.20 |
|
|
|
#3839 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() edit : już ją zjadłam ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.

Ale kupić nie zdąrzyłam
Ale to naprawdę nic trudnego 
a ile przytyłaś? ja nie rozumiem dlaczego się tak lekarze/ położne czepiają wagi jak to nie od nas zależy ile tyjemy

Współczuję Ci kochana 

KCIUKI DLA ANI