|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3992 |
Zadomowienie
|
Lolita i ktoras jeszcze dziewczyna
![]() Dzięki z góry |
![]() ![]() |
![]() |
#3993 | |
Gang Iren
|
Cytat:
No jak tak można!!! Nie powinno się pozwalać na takie traktowanie. Ja bym z tego aferę zrobiła. I jestem prawie pewna,że w Anglii coś takiego nie miałoby miejsca.
![]() |
#3994 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny muszę kupić Lence buciki, co myślicie o takich http://allegro.pl/buciki-buty-baleri...567476306.html
Kozaczki raczej bez sensu no bo co...w domu w kozakach? A kombinezon będzie ze stópkami więc raczej będą nie wykorzystane w tym sezonie zimowym ![]() Zależy mi żeby było Lence wygodnie,ciepło no i żeby pasowało do sukienek i leginsów zimą w domu ![]()
#3995 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a mam jeszcze pytanie . Teraz zmieniły się zasady otrzymywania becikowego i dochód nie może przekracza 1922 zł netto na osobę . Ale to już liczone na 3 czyli razem z dzieckiem czy na 2 bez dziecka ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3996 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Chyba też to widziałam kiedyś... okropne,jak można coś takiego zrobić sobie świadomie?? I jak można tyle pochłonąć jedzenia dziennie??
![]() |
#3997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podobno na 3 ![]()
![]() |
#3998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3999 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Śliczne! Ale to chyba tak bardziej ozdobne do wózka na wiosnę. Ja w domu będę skarpetek używać,mam grubsze też skarpety,albo coś takiego: http://image.ceneo.pl/data/products/...kami-9692a.jpg
![]() |
#4000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jutro wizyta będę coś widzieć na reszcie ![]()
![]() |
#4001 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4002 |
Zadomowienie
|
Lolita mąż to widzi woje zakupy wszystkie ,czy jak w kabarecie chowasz do szafki później wyciagniesz i powiesz stare...
![]() ![]() Mi już szał zakupowy przeszedł, ale pochwale się ile ja mam już butów dla synka. |
![]() ![]() |
![]() |
#4003 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4004 | |
Zakorzenienie
|
Przyszła mi kurtka ciazowo-chustowa, ale jest duuuzo za duża. Muszę odesłać i wymienić na mniejszą
![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś mu pokazałam pare rzeczy....za jakiś czas je przeglądałam a on się mnie pyta skąd to mam.... ![]() ![]()
![]() |
#4006 |
Zadomowienie
|
Lolita mąż to widzi woje zakupy wszystkie ,czy jak w kabarecie chowasz do szafki później wyciagniesz i powiesz stare...
![]() ![]() Mi już szał zakupowy przeszedł, ale pochwale się ile ja mam już butów dla synka. |
![]() ![]() |
![]() |
#4007 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=lolita25;43061769]Mojego męża często nie ma,wiec....on się nie orientuje w temacie
![]() Kiedyś mu pokazałam pare rzeczy.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4008 |
Zadomowienie
|
Aha bo podobne wzory widzialam z firmy Amy.
Dzięki Lolita. Buty niekoniecznie, raczej ozdobą, slodkie jest malenstwo w bucikach . Cherubinka kota zabawę- grę mi chodziło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4009 |
Rozeznanie
|
To i ja się przywitam w tym wątku, bo obecnie leci mi 24 tydzień, a termin mam na koniec stycznia
![]() Moja ciąża od początku przebiega niestety nie do końca prawidłowo ze względu na skracającą się szyjkę. Obecnie leżę i oszczędzam się jak tylko się da, a w tym tygodniu powinnam wiedzieć czy będę miała założony pessar. Mam nadzieję, że ostatecznie tak i będę mogła choć trochę wrócić do normalności. Pochwalę się Wam też moim brzuchem, bo jest już sporych rozmiarów ![]() Zdjęcie z 23 tygodnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4010 |
Raczkowanie
|
A mój mi mówi, że mam kupować co tylko uważam za potrzebne, a czasem nawet sam coś znajduje i chce kupować. Ostatnio wybrał 3 bodziki, które od razu kupiliśmy. Stwierdził mi też, że jak już będzie trzeba robić te późniejsze zakupy a ja już nie będę chciala lub mogła iść z nim, to sam będzie wszystko kupował
|
![]() ![]() |
![]() |
#4011 |
Rozeznanie
|
Możesz mu pozwolić wymasować swoje stopki
![]() bo mi się to marzy... ![]() Ja w środę mam spotkanie z położną. Mam w planie się jej wypytać o wszyyyyystko już sobie zapisuje w kalendarzu. Wydaje mi się być osobą konkretną i miłą. Zobaczymy co mi będzie mówić. Odnośnie porodu... ja bardzo bardzo chcę urodzić naturalnie. Ale ja też jestem taką osobą, która musi wszystko wiedzieć o tym co się dzieje. Najbardziej na świecie boję się że coś się stanie z malutką i tego bym nie przeżyła. Wg mnie więcej możliwych komplikacji dla dziecka jest przy porodzie naturalnym. Niedotlenienia, urazy. I podobnie jak wiele z Was znam przykry orzypadek sn, dziewczyna, która jest sparaliżowana bo skurcze zanikły i naciskali na brzuch. To jest nieprawda, że już w pewnym momencie nie można zrobić cesarki. Można w każdym momencie. Moja koleżanka będąc w połowie drogi została przez lekarza wepchnięta z powrotem do środka i decyzja cc... Ja się nie boję o siebie, tzn boje się bólu ale to tylko kilka/naście/dziesiąt godzin a jeśli coś sie stanie córeczce ból będzie na całe życie. Już tyyyle się nasłuchałam o porodach (jak pewnie każda z nas) i wiem, mam się przygotować na nieopisywalny ból, jakby mi wyrywali głowe, macicę, jelitka i łamali kości jednocześnie... ale to tylko teoria. Jak wszystko pójdzie dobrze to w tym temacie wypowiem się w lutym. |
![]() ![]() |
![]() |
#4012 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() gosia261282 super ubrania! w ogóle to zapomniałam pogratulować znalezionego kotka! upadly_aniol00 fajne ciuszki upolowałaś! to na dziale Tesco czy f&f?? i fajny prezent od szwagierki ![]() forester super łowy!! nattalli super, że masz już wózek! ![]() a ta Twoja znajoma to m a s a k r a ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() natura, brak ingerencji w "naturę"... hmmm to po co brać znieczulenie i dlaczego tyle porodów jest wywoływanych sztucznie ![]() ![]() sama też będę miała cc co prawda mam wskazanie (ale nawet gdyby nie to co kogo obchodzi co chcę robić? ![]() ![]() ![]() ![]() a co do tych kosztów hehe nie jest tak, że lekarze nie chcą robić na życzenie, ależ chcą tylko jak im się prywatnie da... to się właśnie nazywa hipokryzja. bo za poród naturalny fundusz płaci więcej! a już najwięcej płaci za poród bez znieczulenia, więc mimo iż od tego roku podobno każda kobieta ma zagwarantowane znieczulenie, lekarze nie chcą dawać, bo im się nie kalkuluje i szpital dopłaca! to jest dopiero dramat. zresztą... to temat rzeka Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-09-30 o 17:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4013 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=isia4891;43061889]
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4014 | |
Zakorzenienie
|
Mój małż miał wczoraj urodziny więc u nas dnia chłopaka się nie obchodzi
![]() Cytat:
![]() ![]() Biorę się za dłubanie kocyka ![]()
Twory - powrót do życia ![]() ![]() Zaproszenia - odkurzamy wątek ![]() Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2013-09-30 o 17:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4015 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cały czas myślę czy dam radę SN skoro taka boi dupa jestem, mdleję przy pobieraniu krwi i w ogóle. Ciężko to widzę. Z resztą Tżet też z tym "miękkich" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4016 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4017 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ale ty serio chcesz miec noworodka czy kilkumiesieczna dziewczynke w domu w sukience i bucikach?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4018 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
witaj ![]() ![]() Kto siedzi w Twoim brzuszku? Macie już imię? odpoczywaj i zdrówka życzę
![]() |
#4019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co takie dwu miesięczne dziewczynki nie ubiera się w sukienki? U mnie w pracy zawsze szukają takich małych sukienek ![]()
![]() |
#4020 | |
Raczkowanie
|
Ja planuję dać buzi.
![]() Cytat:
![]() A kiedy planujesz ubrać jej sukienkę? Bo po tym jak moja siostra urodziła córeczkę ja nawet na sukieneczki nie patrzę; Mała sukienkę miała na sobie raz- przez 15 minut, przed wigilią, gdy okazało się, że trzeba zmienić pieluchę, a włożenie rajstopek jest czymś równie przyjemnym jak ubranie ośmiornicy w bluzeczkę. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.