|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Muszę wydrukować jakąś listę z wyprawką
![]() ![]() Dziś czekałam na wiadomość odnośnie mieszkania, kobieta stwierdziła.. że nie chce wynajmować małżeństwu z małym dzieckiem.. nawet nie spotykając się z nami. Szkoda, fajna okolica.
#4022 |
Wtajemniczenie
|
Te buciki szydełkowe niestety nie trzymają sie na nóżkach.takze ogolnie nie warto.
Sukienek miałam bardzo dużo dla małej,a jak dla mnie to strata pieniędzy,bo takie leżące,machające nóżkami dziecko i tak kiecke podwija ![]() Co do imion-to każdego indywidualna sprawa,jak nazwie swoje dziecko,wiec nie rozumiem osób,które negatywnie komentują wybór imienia.yo rodzicom ma sie podobać,a nie babkom,ciotkom i wszystkim innym doradcom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4023 |
Rozeznanie
|
magnusia, dziękuję bardzo
![]() ![]() W brzuszku mam chłopca, a takie przypuszczenia były już od 12 tygodnia kiedy to pierwszy raz na genetycznym lekarz powiedział, że może być chłopiec. Potwierdziły się jego słowa na połówkowym i cieszymy się z mężem bardzo, choć oczywiście z dziewczynki byśmy byli równie zadowoleni. Najpewniej mały będzie miał na imię Igor, ale może nam się coś jeszcze pozmienia. Mamy już też całe mnóstwo ubranek, które dostaliśmy w darze od rodziców, ale ja i tak cały czas szukam nowych ![]() Teraz, gdy leżę jestem na etapie przeglądania wózków i zakochałam się w takich klasycznych, niby retro wózkach, ale nie wiem czy jako spacerowe, będą się one również dobrze prezentować i przede wszystkim sprawdzać np. na leśnych drogach. |
![]() ![]() |
![]() |
#4024 | |
Zakorzenienie
|
Aaaaaaaaaaaaaaaaaa dziewczyny nie piszcie takich rzeczy
![]() Moja Lenka musi mieć sukienki i buciki choćbym miała je założyć tylko na chwilę, mam też parę takich kompletów leginsiki z tuniczką więc buciki się przydadzą ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4025 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4026 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4027 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę że znajdzie się okazja na sukienkę, chociażby wizyta rodziny, czy nasz wyjazd ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o rany- dobra jesteś ![]()
![]() |
#4029 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4031 |
Gang Iren
|
Lolita te buciki rozm 11 moga byc za duze,tak mi sie przypomnialo,ze ten rozmiar mial moj Eryk jak byl chrzczony,a mial wtedy 8 miesiecy. Ale fakt,ze on ma dosc mala noge.
Nie wiem co to za sukienka,ale jak taka codzienna,nie mega elegancka,to ja bym np cos takiego zalozyla,bedzie wygodniejsze chyba: http://allegro.pl/buciki-niemowlece-...581351433.html albo: http://allegro.pl/buciki-niemowlece-...577260678.html
#4032 |
Zakorzenienie
|
perfuzja fajna kurtka ale cena zabójcza .
Gosia 11 to na bank są duże . Na takiego noworodka. Mój chrześniak jak był chrzczony miał 2 miesiące i 10 była za duża a mały był sporawy |
![]() ![]() |
![]() |
#4033 |
Zadomowienie
|
Ale mam dzisiaj sajgon w brzuchu. Mały chyba czuje ze jutro idziemy na usg i znowu go bedą podglądać. Albo pogniewał sie za ten brak butów dla niego
![]() Czy taka wzmożona aktywność powinna niepokoić ?? A co do zachowania personelu to czasem mam ochotę zrobic taki sajgon ze szok ale to pewnie niewiele zmieni. Najgorsze jest to ze sytuacja o ktorej pisałam miała miejsce w największym szpitalu położniczym w województwie w dodatku jest to szpital kliniczny. Wiec masa studentów maja z kogo brać przykład. Ja osobiście doświadczyłam tylko nieprzyjemności ze strony pani doktor do ktorej polecialam zrobic usg zaraz po dwóch krzesłach na teście. "Z pani brzuchem to ja widzę ze coś jest ale czy serce bije to ja nie wiem". W ten sam dzien byłam u innego lekarza i wszystko jakoś dokładnie zobaczył łącznie z serduszkiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4034 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() O której masz? Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4035 |
Zakorzenienie
|
Alez złapała mnie rwa kulszowa
![]() ![]()
![]() |
#4036 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- A bol jest ciągły ?? Bo ja tez myślałam ze mam rwę a to był dysk i pomogły ćwiczenia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4037 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie jest ciągły. Boli jak wstaje, podnoszę nogę, schylam się. Jak leżę to nie boli w ogole.
#4038 |
Zakorzenienie
|
witam wieczorkiem ...
po trudach i znojach udało nam się wybrać panele ... w końcu zupełnie inne niż chciał TŻ ![]() A jutro po południu idziemy na te warsztaty Bezpieczny Maluch, zobaczymy czy u mnie też będzie tak jak pisałyście... w najgorszym wypadku przynajmniej gratisy będziemy mieli ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- widze że znowu temat porodów - ja się nie nastawiam na żaden typ i co będzie to będzie a jak mnie ktoś zacznie wkó....rzać to nie będę się powstrzymywać ![]() no i witam nową mamusię ![]()
#4039 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4040 |
Gang Iren
|
Oj wspolczuje
![]() Ja jutro ide do lekarza z moimi dolegliwosciami. Zobaczymy co ci magicy mi tym razem powiedza...
#4041 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie nie boli mnie kręgosłup tylko "naddupie" z jednej strony tylko i promienieje na nogę az do kolana w najgorszych momentach. Mówisz, ze pokazać się komuś? Ortopedzie? Neurologowi? Fizjoterapeucie? Hm...
![]() |
#4042 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez iwantyou99 Czas edycji: 2013-09-30 o 19:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4043 |
Wtajemniczenie
|
Dopiero co wyszli od nas znajomi, mają bliźniaki 3 letnie, chłopca i dziewczynkę. Czuję się jak po jakimś tornadzie
![]() http://dziecisawazne.pl/czerwony-rec...a-po-porodzie/ wklejam artykuł do poczytania, akurat ja sie nie zastosuję i pierwsze o tym słyszę. Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-09-30 o 19:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4044 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4045 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedna sukienka jest to princeska welurkowa a druga taka jakby jeansowa ogrodniczka tylko taka miękka jeansowa, będą pasowały idealnie ![]() Dziękuje ![]()
![]() |
#4046 |
Gang Iren
|
Umieram z przejedzenia.
Zjadlam kebab,dwa kawalki pizzy i kawalek ciasta na raz...
#4047 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pojechałam dzisiaj na morfologie i mocz i zapomniałam skierowania ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4048 |
Zakorzenienie
|
O rany....a może jakiś masaż
![]()
#4049 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Tez nie slyszalam. Mysle,ze najwazniejsze,zeby dziecko bylo po porodzie od razu przy mamie,slyszalo bicie serca,czulo zapach,possalo mleczka. A juz ten recznik chyba tak istotny nie jest. Cytat:
O to fajnie,ciesze sie.
![]() |
#4050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W mojej głowie rwa = cos naciska na nerw, wiec nerw wysyła sygnał "boli". Kończy się nacisk - kończy się ból. A zapalenie to stan zapalny, wiec bol jest tak długo, az organizm się nie wyleczy, jak z bólem gardła. Ale dlaczego nacisk miałby powodować stan zapalny to za cholerę nie wiem. ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Gosia zmus jutro tego lekarza, zeby obejrzał żylaki, chocbys miała zdjac spodnie jak bedzie Cię wyrzucal z gabinetu ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.