|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() Córeczka siostry męża ma zadatki na "rudzielca", matka jest ciemna, ojciec blond. Chociaż trudno powiedzieć, jaki właściwie kolo włosów ma moja szwagierka, bo cały czas je farbuje ![]() Czarnamadonna nie rozumiem tego "dogadywania" co do Twojego synka. Kolor włosów może komuś nie przypaść do gustu, podobnie jak piegi, kartoflowaty nos czy odstające uszy, ale komentarzy na ten temat zwłaszcza w stosunku do swojego dziecka bym nie zniosła! U nas natomiast jest inna sprawa, my z mężem mamy włosy proste jak druty a nasz synek kręcone. Dobrze, że listonosz tez ma proste, bo miałabym ciepło ![]() ![]() ![]() Ucięłam sobie popołudniową drzemkę i właśnie mi się śniło, że miałam robione usg, pani doktor mi pokazywała wszystko a ja to widziałam i opowiadałam oczami Małego/Małej... i obudził mnie telefon! szkoda, taki fajny sen ![]() Uparta awantury teściowej nie zrobiłam ![]() Oczywiście nie jestem zadowolona, że postąpiła wbrew mojej woli, ale chyba nie ma o co wszczynać kłótni ![]() miałam coś jeszcze napisać, ale mózg mi się kurczy w ciąży i duuużo zapominam... Mariola trzymam kciuki za pomyślną amnio!! Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-09-30 o 13:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1022 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Po wyjściu do domu mała w ciągu dnia spała pod cienkim kocykiem (był październik) w nocy pod trochę cieplejszym. Kiedy zaczęła się ruszać ![]() U nas też choróbsko ![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie mne powiem szczerze bola uwagi na temat wlosow tymka bo dla mnie jest najladniejszy.i bylam wogole zaskoczoa komentarzami rodziny po narodxinach gdzie wszyscy biadolili ojeju jeju czemu rude... Sorry ale dla mnie kolor jak kazdy inny zawsze mialam takie podejscie kazdy chce miec dziecaczka blond czarnego ale rudego nikt .nawet tu to widac sorki ale no tak jest
![]() ![]() Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2013-09-30 o 14:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1024 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zupełnie nie masz się czym przejmować, ja uważam, że rude dzieci są urocze ![]()
![]() |
#1025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1026 |
Rozeznanie
|
Ja dzis mam zly dzien. Od rana tylko placze. TZ juz oberwal przez telefon. Wszystko na mojej glowie jest i juz nie mam sily. Potrzebuje relaksu i spokojnego otoczenia. On ciagle zapomina. O rachunkach, o waznych rzeczach. Zakrecony jest jak nie wiem co. I nadal nie skonczyl remontu. A to byl chory i nie pracowal caly tydzien i nie bylo kasy a to teraz z tej drabiny spadl.
Mial sie zapisac na kontrole. Zapomnial. A ja dzis zamiast lezec latalam po miescie placilam rachunki i do lekarza go zapisalam. Wzielam pożyczkę bo musze sama ta lodowke kupic bo on nie wezmie sie za to nigdy i nie zamieszkamy razem. Mowie wam. On jest kochany chlopak, kocha mnie i w ogole ale bym go rozszarpala czasami. Tesciowa do mnie dzwonila bo tez sie ju martwi ile to trwa i powiedziała ze go wezmie za leb i ze tesc ma mu pomoc w remoncie bo ma troche wolnego. Czy kobiety musza byc od wszystkiego? Edytowane przez nadzwyczajna Czas edycji: 2013-09-30 o 15:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1027 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja w rożku też małą nosiłam jak się urodziła, karmiłam. A w szczególności przydawał się jak goście przyjeżdżali i chcieli małą brać na ręce, Tym bardziej że moi bracia małą bawili kiedy tylko byli u mnie, słodki widok: trzech dorosłych chłopów a tak słodko żartowali i do małej mówili .... Swoich dzieci jeszcze nie mają więc mała jest oczkiem w ich głowie. nauczyli ją jak miała 2 latka tupać nogą na kota... fajnie to wyglądało i kopać w kostkę, dawać żółwika zdechniętego itd... no cyrki z nimi mam a dziecko jak wraca od ich rąk to zawsze coś nowego "umie" ![]() Ale mi się na wspominanie bierze ... ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Zakorzenienie
|
Brzuchatka dzięki za relację
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1030 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To są stereotypy niestety ... Szczerze ja się nie zastanawiałam nad kolorem włosów mojego dziecka. ![]() ![]() Wiem, że to będzie bardziej zależeć o sposobu żywienia, ale w tych czasach przetworzonej żywności, to szczerze boję się tendencji do tycia mojego dziecka ![]() Cytat:
"Denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych" Moja mama też nerwus straszny i sobie zapisała to na kartce i jak tylko się czymś denerwuje to czyta ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja Wam się przyznam, że nie lubię jak za często mnie goście odwiedzają ![]() ![]()
![]() |
#1031 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powodzenia na wizycie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() powiem Ci, że trochę taki powolny i nie zorganizowany wydaje się być ten Twój luby.Ale Ty się nie denerwuj i nie lataj po mieście ![]() Cytat:
![]() A jak pójde do szpitala to prawie nikomu nie powiem ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Zakorzenienie
|
Nadzwyczajna wspolczuje sttuacji zwlaszcza ze powinnas sie oszczedzac.pogadaj ostrzej z tż ci do mieszkania i rachunkow moze on nie zauwaza ze cos robi nie tak
|
![]() ![]() |
![]() |
#1034 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
inna rzecz, każdy się wypowiada za siebie i nikt nikomu nie mówi co ma kto robić, więc z tymi "Matkami Polkami" to chyba ironicznie bezsensu - wątpię, żeby "mówiły i kierowały jak masz postępować" (swoje zdanie wyrazić może każdy, nikt tu przecież nie mówi "musisz to czy tamto", więc nie uogólniajmy wypowiedzi, bo wychodzi z tego zawsze jakieś zawirowanie też dziekuję za uwagę :P
![]() |
#1035 |
Zakorzenienie
|
Mnie w szpitalu odwiedzal po porodzie i przed tylko maz
|
![]() ![]() |
![]() |
#1036 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A po narodzinach, to czuję, że masakra będzie. Bo jak rodziców moich czy męża mogę przyjąc, to już wszystkich 4 jego braci nie bardzo... Ja po narodzinach chciałabym się poświęcić dziecku a nie martwić się czy mam posprzątane, bo goście w drodze. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1037 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale na razie na obietnicach sie konczy. A ja jestem czlowiek poukładany co jak na cos do zrobienia to to robi. Cytat:
Ja gdybym mogla to uwierz ze bym sama ten remont zrobila. A on na czas na wszystko. Nie umiem sie nie martwic i olac niezaplacony czynsz. A co do kasy na lodowke. Nie dalo sie inaczej. W tym miesiacu TZ ciagle byl chory i nie zarabial. Ale spłacac bedziemy razem. On naprawde nie jest zly. Kocha nas i okazuje mi duzo ciepla i milosci. Szanuje mnie i moja mamę. Nigdy nie odezwal sie nieladnie czy cos. Zmywa, robi zakupy. Jest dobrym i ciepłym czlowiekiem. I bedzie super tatusiem. Ale ma problem z organizacja zadan. A ja jestem mistrzem planowania. I ten brak planu teraz jest dla mnie nie do zniesienia. Rozmawialismy i ja płakałam a on powiedział ze dostrzega jak to wyglada i ze postanowil pare rzeczy i obiecal ze sie wezmie do roboty ostro. A zeby taki powiew optymizmu wniesc jednak. Zaczynam czuc babelki, slusze nawet jak sie przelewa. I to nie jelita na 100 % Dzis to tak glosno bylo ze az powiedzialam do brzuszka:co ty tam wyprawiasz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
Powiedział ze bierze się w garsc zebym juz nie plakala. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nadzwyczajna Czas edycji: 2013-09-30 o 17:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1038 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No a po porodzie ![]() ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że teściowa też to widzi i teściu pomoże. Może to w końcu ruszy wszystko ![]()
![]() |
#1039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1040 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Niby mam w tej pracy duzo czasu ne ☠☠☠☠☠☠☠y, ale zeby Was Dziewczyny nadrobic to trzeba mi paru ladnych godzin, tym bardziej ze nie zawsze moge sie skupic na tym co czytam. Strasznie nerwowa jestem, masakra sama siebie nie poznaje. nigdy nie bylam oaza spokoju ale teraz to ![]()
![]() |
#1041 |
Zadomowienie
|
Bardzo mądry te słowa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy wywiesili to dla siebie, bo ich denerwują ludzie, czy dla nas, bo oni są niemili i żebyśmy się na nich nie denerwowali ![]()
![]() |
#1043 |
Zakorzenienie
|
Właśnie dzisiaj rozmawiałam z koleżanką na temat pielgrzymek po porodzie... Mnie też to przeraża
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1044 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do siostry tża, to ja mam też takiego szwagra, ale kilka razy przyjęłam go w takim stanie, że jakoś przestał nas nachodzić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1045 |
Raczkowanie
|
Odnośnie odwiedzin po porodzie: urodziłam małą 0 6 Tż dzwonił do rodziny o 7 z informacją że dzieciak się urodził i zapraszamy w odwiedziny za 2 tygodnie do nas do domu. Poskutkowało, ja doszłam troszki do siebie a i zorganizowałam czas na sprzątanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Zakorzenienie
|
Będziemy musieli też tak zrobić. My jeszcze mieszkamy z moimi rodzicami, bratem i babcią, więc oni będą widzieć malucha
![]() ![]() ![]()
#1047 | ||
Zakorzenienie
|
Ja będę rodzić 100 km od miejsca zamieszkania moich i tż rodziców więc myślę że będziemy mieć spokój
![]() Cytat:
![]() ![]() ja wczoraj pierwszy raz poczułam swojego bąbelka, tak na 90% to on ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! ![]() Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-09-30 o 20:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1048 |
Zakorzenienie
|
U mnie dalej nic
![]() Nawet jelita pracują niezauważalnie ![]() Będzie spokojne dziecko. Za 12 dni idę go podglądać ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- A tak w ogóle, to gdzie się podziewa TEQIBA??
#1049 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jutro wizyta. Mam nadzieję, że wszytsko okej. A o TeQibie tez myślałam. I żadna dziewczyna po wizycie się nie odezwała... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1050 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tez z góry wszystkich uprzedziłam, że zapraszamy w odwiedziny do synka 2 tyg. po porodzie. Ale 2 tygodnie to byliśmy w szpitalu i dopiero po 3 zaczęły się odwiedziny w domu. W szpitalu miałam ciągłe wizyty, ale jak już stan Marcela był dobry i spędzał dużo godzin na naświetlaniach to chętnie wychodziłam na korytarz zmienić otoczenie ![]() Czy wam też drętwieją nogi? to takie dziwne uczucie "kręcenia", boląco-łaskoczące, jak np. u osób które kiedyś złamały kończynę i robi im się tak na zmianę pogody. Ja zwykle mam tak, gdy leże dłużej na prawym boku, to kręci mnie prawa noga a jak na lewym to lewa. Nie widzicie albumu z bębnem? zrobiłam publiczny, powinien być dostepny |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.