Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-30, 21:44   #3541
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
nastepnym razem wlaczcie sobie glosno muzyke, potańcujcie i może będzie lzej zawsze lepiej posluchac jakiegos hiciora i choć na chwile oderwać się od jekow...

może zamiast raczek polozcie się razem na lozku, pogłaszcz po buzi, glowce. pośpiewaj jakas kolysanke...nam dzisiaj pomoglo, bo w lozeczku długo jeczala i nie mogla zasnąć. chwile wspólnego lezenia, wyciszenie, jeszcze na chwile cycus i wrocila do lozeczka, gdzie momentalnie karuzela ja ululala
ale nie podpowiadam, bo u nas nigdy nie było problemu z usypianiem na rekach.

dzięki za przypomnienie. te kupony sa chyba do końca października, wiec musze isc w końcu po słoiczki
dzisiaj bylam, ale o nich zapomniałam. nie wiem czy w każdym rossmanie, ale w promocji sa pampersy baby active chyba za 42,90

ja mojemu nawet nie mowilam, bo to już jednak mezczyzna
Patrxylam na te kupony i jeden kupin upowaznia do zakupu jednego deserku , obiadku, herbatki:banghead:
oszczednosc zadna

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
biedna Małgonia, oby szpital nie był potrzebny

nasz urządził koncert przed spaniem, usypiał mąż dobre 30 minut po czym stwierdził że to nie jest jego dziecko a jakiś diabeł wcielony

dłuuuuuugiego spania

ja nie pamiętałam

no u nas smoczek na pewno chroni przed chorobami gardła, bo jak I. zassa to przynajmniej nie zdziera sobie gardła
Heeheeee

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Aaaa jeszcze Wam napiszę, że byłam u fryzjera wiem, że włosy i tak będą lecieć ale czuje się 5 lat młodsza bo taką fryzurę miałam 5 lat temu - grzywka i włosy do brody coś jak bob i taaak mi lekko

brawooo

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Znalazłam wam coś na problemy z "teściowa dobra rada"

hahaha

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuje Wszystkim za odpowiedzi na moje pytania

Dzięki Diabli Nie śpieszy mi się jakoś. Julka jutro kończy 14 tygodni, jeszcze ze 3-4 poczekam i zacznę wprowadzać. Masz rację, nie wiadomo kiedy ona tak szybko urosła Odkąd skończyły nam się kolki i wszystkie problemy z brzuszkiem to czas leci jak szalony.

Mam jeszcze jedno pytanko. Wiem, że kaszki mają w sobie mleko modyfikowane swoich firm. Hipp ma Hippa, Nestle ma Nestle itp. Jeśli podaje NAN powinnam brać kaszki, które mają w sobie to mleko modyfikowane które podaje Julce?

Kaszki sa np. mleczno-ryzowe lub ryzowe te drugie dodajesz do swojego mleka

Cytat:
wspolczuje...2 miesiące okresu?! toz to jakas powodz krew Ci będą musieli przetaczać hehe.

zbieram szczeke z podłogi na jakim ona swiecie zyje? nie ma dostępu do neta? nie dostala zadnych ulotek, choćby z bobovity/hippa itd.? masakra...

moja znajoma dzisiaj opowiadala jak to dziecku urodzenemu w kwietniu ugotowala zupke na kostkach rosołowych... ale brzusio bolał, wiecwoli słoiczki. kaszki, zupki, wszystko naraz obiadki z ryba królikiem i wszystkim
no i była dziś znow tesciowa. zaczynam wymiekac "a soczki to kiedy będziesz dawac, bo chyba już trzeba", "a dlaczego jej jeszcze nie sadzacie, już możesz probowac"...i tekst dnia MAMUSIA CI BUZIE ZATKA SMOCZKIEM TO BEDZIESZ ZDROWIUTKA. TAK SIE ROBI, NA SPACERACH PAMIETAJ ZAAAAAWSZEEEE SMOCZEK W BUZI TO CI NIE BEDZIE NA GARDELKO CHOROWAC ratunku...

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Nelcia od dzisiaj uwielbia jak mama spiewa "czteeeeryyyy sloooonie zielone slooonie , każdy kokardke ma na ogonie (przy tych 2 wersach ruszamy raczkami - falujemy )
ten pyzaty (jeden policzek), ten smarkaty (drugi)
kochaja się jak wariaty! (i kulamy się na boczki i zjadamy ) kwiczy do rozpuku. wystarczy kolo niej przejść i zacząć piosenke, a cieszy się jak nigdy
albo lubi z tata tanczyc wczoraj pol dnia hitem było "sibom sibom sialalala sibom sibom" i tak nam to wlazło w glowy, ze dzisiaj rano tz nucil w pracy, a ja przy sniadaniu ogolnie repertuar piosenek dziecięcych baaardzo jej odpowiada.
poza tym oball, książeczki materiałowe, ksiega dzwiekow (wytrzymuje do końca!), kulanie się z plecków na brzuszek i odwrotnie. pierdziochy, szeleszczące opakowanie po chusteczkach higienicznych...
wszystko jej odpowiada
:banghead: heehee
A ze smocdkuem to ja tak robie zatykam Michasia bo po 10 min spaceru ma kombinezonik wylizany po pas a rekawy po pachy slini sie na potege a najgirzej jak gada i pluje z palcami w buzi hii a ze smoczkiem jest suchy a na dworze niestety ale juz piz...ga hiii

Co do dnia chlopaka to ja pamietalam .i byl mily wieczor,) we dwoje hee
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 22:02   #3542
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Ach, wiem co chcialam Wam jeszcze napisac! Kolejnamoja kolezanka urodzila w domu! porod nie byl jako taki planowany jej maz przyjal porod i wszystko sie szczesliwie skonczylo. nie znam szczegolow (wiem oczywiscie z FB, dumny tatus sie chwalil ) ale jestem pod wrazeniem!
znaczy ze miala rodzic w szpitalu a urodzila w domu?? ja jak będę w drugiej ciazy to pewnie też tak skoncze bo mam zamiar czekac w domu do oporu:p

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 22:05   #3543
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a ja się zastanawiam czy nie zacząc czegoś wprowadzać.. Mały się rzuca na wszystkie witaminy jakie mu podaje.. ostatnio mial cały arsenał. Antybiotyk 2x dziennie, witaminę C 2x dziennie, raz dziennie witaminę B6, witaminę D i kwas foliowy, oraz dicoflor.. I jak mu podawałam to tak się rzucał na to jakby nie wiem co dostawal...

Mój tak samo... jakbym go głodziła... dostaję witaminę D i od razu zaciesz i chce jeszcze
Stary 2013-09-30, 22:41   #3544
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Patrxylam na te kupony i jeden kupin upowaznia do zakupu jednego deserku , obiadku, herbatki:banghead:
oszczednosc zadna .
niby żadna, ale milo z ich strony, ze te 20% dali mnie to zmotywowalo żeby kupic ich produkty "na spróbowanie". jeśli się sprawdza dokupię kolejne. lepsza taka promocja niż z karta rossnet rabat 1% co 4 miesiące

w ogole beznadziejne jest to, ze niemieckie hippy maja taaaaki wybor, a u nas bieda.
http://www.hipp.de/beikost/produkte/...h-dem-4-monat/
zobaczcie sobie jakie cuda: pasternak, kalarepka, cukinia,
losos po 4 mies, spaghetti bolonese hehe
samego mieska w pl tez nie ma... http://www.hipp.de/beikost/produkte/...zubereitungen/
a z owocow: truskawki i maliny z jabłkiem mniaaaam. borowki, czarny bez czeresnie, ananas. http://www.hipp.de/beikost/produkte/...echte-im-glas/
nawet wode hipp swoja produkuje http://www.hipp.de/beikost/produkte/...y-quellwasser/

Polska jednak ma spore braki
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 22:42   #3545
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Diabli bo polskie matki gotują a Niemki gotowce kupują

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 22:58   #3546
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
hehe ja tam im zazdroszcze w Polsce tylko oklepana marchewka...o pasternaku mało kto slyszal. a gotowanie pewnie tak, choć w temacie zywienia dzieci wcale nie jest tak wesoło.
biszkopty jako gluten, zupki na kostkach rosołowych dla 5miesiecznego dziecka, soki, danonki i inne cuda...już chyba lepiej kupic sloik

jadlam wczoraj orzechy i kawalek wszedł mi miedzy żeby - w takim durnym miejscu, gdzie mam drut retencyjny po aparacie...i za nic nie mogę go wydlubac. jezyk, wykałaczki, szczoteczka nic. drugi dzień mnie skreca, dziaslo rozwaliłam do krwi, a to cholerstwo dalej ani drgnie już zaczynam podejrzewać, ze to skorupka hehe ktoś ma jakiś pomysl? nic dentys. nie da rady.
Stary 2013-09-30, 23:17   #3547
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
hehe ja tam im zazdroszcze w Polsce tylko oklepana marchewka...o pasternaku mało kto slyszal. a gotowanie pewnie tak, choć w temacie zywienia dzieci wcale nie jest tak wesoło.
biszkopty jako gluten, zupki na kostkach rosołowych dla 5miesiecznego dziecka, soki, danonki i inne cuda...już chyba lepiej kupic sloik

jadlam wczoraj orzechy i kawalek wszedł mi miedzy żeby - w takim durnym miejscu, gdzie mam drut retencyjny po aparacie...i za nic nie mogę go wydlubac. jezyk, wykałaczki, szczoteczka nic. drugi dzień mnie skreca, dziaslo rozwaliłam do krwi, a to cholerstwo dalej ani drgnie już zaczynam podejrzewać, ze to skorupka hehe ktoś ma jakiś pomysl? nic dentys. nie da rady.
pasternak ... do kupienia w każdym markecie pod nazwą "pietruszka" podobno zazwyczaj nas tak oszukują a pasternakiem to świnie się pasie
ale z tym gotowaniem to masz rację

na orzecha nie mam pomysłu niestety :P

Stary 2013-10-01, 00:25   #3548
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
pasternak ... do kupienia w każdym markecie pod nazwą "pietruszka" podobno zazwyczaj nas tak oszukują a pasternakiem to świnie się pasie

hehe, tz ostatnio kupil kapustę i mi wmawial, ze to salata i on ja będzie jadl na kanapce kiedyś pasternak był bardziej popularny, taki swojski jak ziemniak. szkoda, ze go wywialo...do chlewika

spadam do lozka, kolorowych.
Justyna rozgladalam się za czapka, ale nie mogę znaleźć dokładnie takiej...nie znalam tez wczesniej tej firmy. żadna z poniższych nie jest taka jak szukasz jutro wznowie poszukiwania hehe

http://allegro.pl/ciepla-czapeczka-z...584317611.html
http://allegro.pl/czapka-z-uszkami-e...569844184.html
http://allegro.pl/zimowa-czapeczka-d...568934512.html
http://allegro.pl/czapeczka-szalik-0...577379258.html
http://allegro.pl/ciepla-czapka-hm-s...579713004.html
http://allegro.pl/czapeczka-ms-kotek...580039005.html
http://allegro.pl/czapka-zimowa-ciep...572294011.html

najbardziej zależy Ci żeby była
a) wlochata
b) z daszkiem
c) dokładnie taki kroj ?
d) grubość, kolor
Stary 2013-10-01, 03:43   #3549
vil84
Wtajemniczenie

Tak piszecie o problemach z maluszkami, u nas na szczescie spokoj. Oby nie cisza przed burza ale ogolnie Przemek jak ma marudne dni to raz w miesiacu moze

Cloche super ze jestescie w domu!!! Nasz dzielny super Florus

Deb bardzo fajnie ze masz nowa fryzurke, mnie tez by sie przydalo. Ale uwazam ze w kazdej innej wygladam okropnnie ;p

Co do ulubionych piosenek to Przemek bardzo lubi "ach spij kochanie" - jak byl malusi i plakal to mu spiewalam i sie uspokajal, a dzis prawie zawsze sie usmiecha przy fragmencie o kotkach. Ale dzieci ogolnie chyba uwielbiaja jak im sie spiewa. Puszczamy sobie plytke i sie ucze nowych przy okazji

Diabli u nas czasami tez bywaja fajne smaki, ostatnio kupilam z hippa lososia z cukinia po 5 miesiacu ale pierwszy raz widzialam. Chyba ze do tej pory ograniczalam sie do 4m

Cos mialam jeszcze pisac ale nie pamietam. Wieczorem mialam takiego dola ze odechcialo mi sie wszystkiego.
I zle spalam i tak mnie boli dolny odcinek kregoslupa ze lezenie i siedzenie to meka ;/

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-10-01 o 03:45
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 06:00   #3550
deb
Zakorzenienie

Nie będę fotek pstrykać bo musiałabym się jakoś ogarnąć a mi się nie chce

Tak pisałyście o której kładziecie dzieci że stwierdziliśmy z mężem że też tak spróbujemy (kąpaliśmy o 20.30) i wykąpaliśmy o 19.30 małą, od razu usnęła po wszystkich zabiegach. Za to o 5 stwierdziła że już pora wstać a żebyście nie myślały że dała się wyspać w nocy to napisze że oczywiście jadła co 2 godziny a poza tym też się przebudzała, nie wiem już czemu dawałam jej smoczka wierciła się i usypiała.

Vil - Ty masz piękne włosy! strasznie mi się podoba Twoja fryzura
A z kołysanek to kotki dwa jedynie śpiewam A jaką płytę puszczałaś jak byłam u Ciebie? Takie spokojne te piosenki były
Stary 2013-10-01, 06:44   #3551
lonely_lady
Zakorzenienie

Dzień dobry
Mój Bączek od 3 postanowił nie spać..
czasem ma takie akcje, że włącza mu się gadulec,ale zawsze to bagatelizowałam, bo po kilku-kilkunastominutowym monologu zasypiał..
Teraz nie chciał.. w końcu zasnął i do 6 pospał.. po 6 dałam mu cyca, wzięłam do łóżka z nadzieją że przy cycu zaśnie.. ale nic z tego.
Teraz leży pod karuzelą a ja miałam czas żeby się ogarnąć

oooo już mu się znudziło

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Antoinettee Masakra z tymi ludźmi w lumkach... ja jako klientka nie mogę ich zdzierżyć.. mam takiego nerwa, że bym ich wszystkich
wspóółczuję Ci.. dobrze, że masz teraz macierzyński

co do ulubionych piosenek- ja małemu z moim talentem wokalnym rzadko śpiewam :bzydal: ale często recytuję mu wierszyki.. Znam chyba wszystkie Brzechwy, Kilka Tuwima... Bardzo lubi Panią Twardowską. A tż nie może z podziwu wyjść, że pamiętam to jeszcze tak dobrze ze szkolnych lat i zawsze podgląduje czy nie czytam przypadkiem
jak już coś śpiewam to jest to:
była sobie żabka mała rere kum kum...
szła dzieweczka do laseczka..
wieczorem standardowe aaa aaa kotki dwa
i takie tam oklepańce

Cytat:
a wiesz, że chyba faktycznie u nas skok...

też czasem karmię dwa razy z jednego jak się pomylę koleżanka ma znajomą, która karmi wyłącznie jedną piersią, nie wiem teraz dlaczego no ale faje radę
1. oo widziesz, a Ty chyba w skoki nie wierzyłaś
2. Moja babcia pierwsze dziecko wykarmiła jednym cycem. B0 w drugim dostała masakrycznego zapalenia..

Cytat:
też o tym słyszałam, ale już rzadko to się spotyka.. i jednak po zapachu łatwo rozróżnić

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 07:34   #3552
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
niby żadna, ale milo z ich strony, ze te 20% dali mnie to zmotywowalo żeby kupic ich produkty "na spróbowanie". jeśli się sprawdza dokupię kolejne. lepsza taka promocja niż z karta rossnet rabat 1% co 4 miesiące

w ogole beznadziejne jest to, ze niemieckie hippy maja taaaaki wybor, a u nas bieda.
samego mieska w pl tez nie ma... http://www.hipp.de/beikost/produkte/...zubereitungen/
a z owocow: truskawki i maliny z jabłkiem mniaaaam. borowki, czarny bez czeresnie, ananas. http://www.hipp.de/beikost/produkte/...echte-im-glas/
nawet wode hipp swoja produkuje http://www.hipp.de/beikost/produkte/...y-quellwasser/

nie nonpewnie ze milo

Cytat:

moj prezes na na nazwisko pasternak heeee

Cytat:
Nie będę fotek pstrykać bo musiałabym się jakoś ogarnąć a mi się nie chce

Tak pisałyście o której kładziecie dzieci że stwierdziliśmy z mężem że też tak spróbujemy (kąpaliśmy o 20.30) i wykąpaliśmy o 19.30 małą, od razu usnęła po wszystkich zabiegach. Za to o 5 stwierdziła że już pora wstać a żebyście nie myślały że dała się wyspać w nocy to napisze że oczywiście jadła co 2 godziny a poza tym też się przebudzała, nie wiem już czemu dawałam jej smoczka wierciła się i usypiała.

Vil - Ty masz piękne włosy! strasznie mi się podoba Twoja fryzura
A z kołysanek to kotki dwa jedynie śpiewam A jaką płytę puszczałaś jak byłam u Ciebie? Takie spokojne te piosenki były
O ja co 2h troche czestooo

M jest na maksa zasmarkanyyy :banghead:
Stary 2013-10-01, 07:46   #3553
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
suuuper, ze już jestescie w domku! noto niech Wam teraz Florus da popalić, żeby choć trochę zjednoczyć się z forumowymi wrzaskunami
cyce daja rade, chociaż czasem mam chwile zwątpienia i przed snem kusi mnie żeby jej dac butle. choć jak dzisiaj poczytałam, ze wszystkie dzieci marudzą to może u nas tez glownym powodem nie jest glod
daje popalic, nie martw sie
a co do cycow - jesli naprawde masz wrazenie, ze Nele meczy glod, to pozwol na mala flache. tak bez wyrzutow sumienia. ale wiesz, wieczorami to takie marudzenie to standard. ja jednak dokarmialam Florka czy to moim odciagnietym czy humana, bo jednym z warunkow do wypisu bylo, zeby mlody przybieral, a na obecnych lekach to okropnie trudne. teraz w domku sie bedziemy rozkrecac na nowo, no i zaczynam rozszerzac diete. nie jest to moje widzimisie, tylko zalecenia wielu lekarzy - to z powodu florkowych kupek i nietolerancji...
Cytat:
SUPER WIADOMOŚCI. Florek to dzielny facet. Super, że tak szybko doszedł do siebie. Wizażowe kciuki zadziałały Dużo leków musisz mu podawać?

a co do lekow - dostaje jeszcze leki pooperacyjne, moczopedny furosemid + takie cos, zeby sie nie odwodnil do reszty

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
Najbardziej cwane, silne i wredne są te eleganckie babcie, które ledwo chodzą. Zapierdzielają takim sprintem, że wiele razy chciałyśmy komórkę wyciągnąć i to całą hołotę nagrać.
nagraj i podsun to komisjom NFZ-owskim
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 07:49   #3554
humpback
Zakorzenienie

wyspałam się to muszą być zęby albo jakiś pociąg do alkoholu, bo jak posmarowałam małemu dziąsełka to obudził się dopiero o 3 nad ranem na jedzenie, o 6 zaczął gadać i trochę pojękiwać to dostał nową porcję żelu i pospał do 8.30
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 07:52   #3555
Elusiek85
Raczkowanie

Cytat:

dzięki za przypomnienie. te kupony sa chyba do końca października, wiec musze isc w końcu po słoiczki
dzisiaj bylam, ale o nich zapomniałam. nie wiem czy w każdym rossmanie, ale w promocji sa pampersy baby active chyba za 42,90
w każdym, ja już odebrałam zestaw startowy z marchewką, Adi się nią zajada

Adisiek ur. 30.04.2013
Elusiek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 07:53   #3556
antoinettee
Zadomowienie

Dziewczyny jak macie mega problemy z dziećmi z powodu ząbków to spróbujcie te czopki Viburcol jak już nie dajecie rady. Ja dawałam małej sporadycznie na kolki to się wyciszała po nich a wiem, że było napisane, że na ząbkowanie też są OK.
Stary 2013-10-01, 07:58   #3557
Elusiek85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ooo, pomysl na tytul przyszlego watku?

my jestesmy w domu!!! 10ty dzien po operacji... ja jeszcze w szoku troche jestem, bo... nosz kurde jakis rekord no... nie ogarniam! musze sobie na nowo wyrobic rutyne dnia. leki poporcjowac, ogarnac wszystko... mlody tez zdezorientowany, ale udalo sie mi go uspic w naszym duzym wspolnym lozu w koncu wygodne lozko i sporo miejsca! i zadnych kabli... achhhh jeszcze dlugo bedziemy musieli walczyc ze strachem mlodego, bo jednak cos mu sie poprzestawialo w glowie i panikuje troche za czesto jak na moj gust, ale damy rade mam nadzieje...

no i poprosze o skrot!!!!!!!!!!!!!!
zdazylam tylko wyczaic, ze diablowe cyce daja rade (gratuluje ) i ze pelno dzieci zdecydowalo sie byc wrzaskunami... no ale nie wiem, jak tam axelli sie udalo w sadzie, no i cos jeszcze mialo byc... kurde wylecialo mi z glowy, co tu mialo sie dziac. dlatego potrzebuje skrotu, bo nadrobic nie mam szans!
aa, u nas na domiar wszystkiego to ida jeszcze zeby. nie wychodza na razie, ale juz mlodemu daja w kosc. to taki gratis
super że w domu jesteście, zdrówka

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
hehe jakis zbiorowy zespol napięcia przedokresowego czy jak?
"idzie zima, a mamy prz zyciu kur.wi.ca trzyma" wybaczcie musiałam!

daj znac, oby skonczylo się na antybiotyku.

zbiorowe napięcie, wczoraj Adi dał popis 2h wrzasku i krzyku przed snem aaaaaa on ryczał a ja z nim, na koniec przyszedł tż i go ululał

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:

właśnie w Niemczech mają ogromny wybór, zastanawiam się czy nie kupić kilku słoiczków dyni na all, bo widziałam że sprowadzane są

Adisiek ur. 30.04.2013
Stary 2013-10-01, 07:59   #3558
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
wyspałam się to muszą być zęby albo jakiś pociąg do alkoholu, bo jak posmarowałam małemu dziąsełka to obudził się dopiero o 3 nad ranem na jedzenie, o 6 zaczął gadać i trochę pojękiwać to dostał nową porcję żelu i pospał do 8.30
Rozumiem ze calgel z etanolem masz heeee

Cloche super ze juz w domku

Stary 2013-10-01, 07:59   #3559
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
.. ale ciuszki są super
zwłaszcza dla dziewczynek
To może zapolujesz na jakiś kombinezon na zimę dla Paulinki
Cytat:
Chyba tylko dentysta ...
Jaki drut retencyjny? jak mi ściągali aparat to nic nie zostawili a ząbki trzymają się na swoich miejscach.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 08:00   #3560
Elusiek85
Raczkowanie

w H&M są teraz wyprzedaże czapek z pomponem dla maluszków po 5 zł, ciepła jest ale nie włochata

Adisiek ur. 30.04.2013
Stary 2013-10-01, 08:04   #3561
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
niemki tez gotuja, cala masa ksiazek na ten temat ale drogi to interes, bo u nas np. pasternak 10 zl za kilo, i to nie bio... a bio pewnie 2 razy tyle. to samo z reszta warzyw. za kilo bio ziemniakow 8 zl to minimum... no i lazic po sklepie kupujac pojedyncze bio warzywa, pociachac sie idzie...
dlatego ja najpierw na sloikach bede jechac, i to wlasnie hippa mam kupione marchewe, pasternaka i dynie, niedlugo zaczynamy!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 08:11   #3562
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Rozumiem ze calgel z etanolem masz heeee
Stary 2013-10-01, 08:27   #3563
Atena564
Zadomowienie

hej
Ale jestem dumna z mojej Natki wczorej przed kąpielą dostała kaszke, zjadła cała miseczke i tak szeroko otwierała pyska że nienadązyłam nabierać kaszke na łyżeczke po kapieli dostałą jeszcze butle mleka i jak zasneła 20.15 to wstałą dopiero o 5 , zjadła i poszła spać do 8 Chce tak zawsze

Sharp kupiłam wczorej ta witaminy i odzywke co polecałaś i licze na efekty bo poł włosów już niemam

Diabli
w polsce można kupić takie "inne " słoiczki z hippa jak co sa w niemczech (wiadomo tylko niekótre sa dostępne) na tej stronie
http://hipp.dodomku.pl/salon_hipp/ka...romocje-0.html

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
W kolejnym miesiącu czyli po skończeniu 5 m-ca dodam mięsko, gluten, brukselka, cukinia, kalafior, seler, jagody, dziką różę.
Po skończonym 6 m-cu wprowadzę kaszki. I tu się jeszcze zastanawiam czy te z opakowania owocowe, czy jaglana + owoce. Czy raz to raz to. Do kaszki będę dodawała owoce.
Burak, por, gruszka, żółtko z jajka.
Nad rybą się zastanawiam czy po 5 czy po 6 m-cu życia.
też mam problem z glutenem bo różnie piszą w ksiażkach necie,....ale ja zasueruje się ulotką co wziełam od pediatry jak byłam na szczepieniu i na mm tam pisze ż epo 6 mc a przy kp po 5. i poczekam do 6 i bede dawac kasze manne najpierw malutkimi porcjami , a co do kaszek to już daje mojej małej, i chetnie je ( niezapeszajac!!!!) a potem tez zaczne jej gotowas sama może i mieszać z owocami (ale teraz tak mówie a potem może mi sie niebedzie chciało )

A sharp jak ty robisz te zupki?????jak ci zostanie zupki to pasteryzujesz w słoiczkach czy co robisz???

Cytat:
Aaaa jeszcze Wam napiszę, że byłam u fryzjera wiem, że włosy i tak będą lecieć ale czuje się 5 lat młodsza bo taką fryzurę miałam 5 lat temu - grzywka i włosy do brody coś jak bob i taaak mi lekko
no ja wczorej też zaliczyłam fryzjera.......masakra... .....z ta ilością włosów co mi została i tym jak mnie obcieła wczorej babka to mam na głowie mopa od szczotki pozostaje mi tylko związywać włosy......

Color przykre co piszesz co jest z mama, moja ciotka chorowała na stwardzenie , z tym ze ona miałą 19 lat jak sie dowiedziała....leki jej pomagały i mogła chodzić i sprawna była ....oby twojej mamie się poprawiło

Loney, Salvie
za łowy

......................... ......................... ....
Nadrobie reszte potem, mała mi zasypia na macie, trzeba ja zabrać na spacer
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 08:47   #3564
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cloche super, że jesteście w domku !

Mam zdolne dziecko padł o 20, ja sie kładłam o 23 z pełnymi cyckami, ale mi się nie chciało odciągać w efekcie czego o 3.30 się obudziłam z kamieniami więc wzięlam młodzieńca i dopchałam z obu po trochę, żeby mi ulżyło. Młody padł, odłożyłam do łóżeczka, zgasiłam światło i tylko słyszę taki chlust zaglądam do łóżeczka a tam dziecko, materac, woombie i koc obrzygane i musiałam go całego z łóżkiem przewijać i co najlepsze był dalej głodny zjadł i padł do 7.15 leżeliśmy sobie w łóżeczku i o 8.15 zaczął przysypiać, właśnie zasnął jak zadzownił kurier i od 8.15 nie ma spania, mimo, że próbowałam już wszystkiego młody jest rozbawiony dostał karuzelkę i się cieszy

narazie zęby nie dokuczają tfu tfu tfu
Stary 2013-10-01, 08:48   #3565
modro
Rozeznanie

Cytat:
Marchewko mam wrażenie że wszyscy faceci są tacy sami...

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Dzięki że napisałyście jak to u Was z macierzyńskim... wiedzę że większość sobie przyoszczędziła...nie wiem jak my sobie poradzimy.

Póki co nie mogę się zamartwiać bo spać nie będę mogła Dobranoc
Jakoś musicie sobie poradzić, nie macie wyjścia, dla pocieszenia powiem Ci, że mi się nie za bardzo udało przyoszczędzić Sama się pocieszam tym, że im mniej człowiek ma tym mniej wydaje i jakoś żyje...

Cytat:
nie mogę sobie tego wyobrazić

a wiesz, że chyba faktycznie u nas skok...

super zakupy

witajcie w domu

też czasem karmię dwa razy z jednego jak się pomylę koleżanka ma znajomą, która karmi wyłącznie jedną piersią, nie wiem teraz dlaczego no ale faje radę

z doświadczenia innych wizażowych mam kp napiszę, że dziecko raczej będzie się budziło mimo kaszki
Niestety potwierdzam. Przy 1 córce, która bardzo długo budziła się w nocy na jedzenie, a ja już chodziłam do pracy - próbowałam kaszkę dawac na kolację i nie dało to zupełnie nic. Zrezygnowaliśmy więc z kaszki na rzecz mleka.

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 08:48   #3566
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
czyli jednak

Cytat:

tez miewam takie problemy z moim drutem i tylko irygator ustawiony na maksa pomaga

zawiozłyśmy mocz na nowy posiew, w czwartek powinien być wynik nie piszę jakie były cyrki z pobieraniem i obsraniem woreczka
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 08:56   #3567
xal
Zakorzenienie

Calgel jest z etanolem? To prościej wyciągnąć z barku jakieś % i posmarować, albo samej wypić i młoda z mleczkiem dostanie Ja posmakuję a ona dostanie zamiast calgelu

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 08:57   #3568
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Ale dzieci ogolnie chyba uwielbiaja jak im sie spiewa. Puszczamy sobie plytke i sie ucze nowych przy okazji

Cos mialam jeszcze pisac ale nie pamietam. Wieczorem mialam takiego dola ze odechcialo mi sie wszystkiego.
I zle spalam i tak mnie boli dolny odcinek kregoslupa ze lezenie i siedzenie to meka ;/

oj tak, chyba naprawdę muszą to lubić ja okropnie śpiewam a Bart zachwycony

przytulam
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
1. oo widziesz, a Ty chyba w skoki nie wierzyłaś
nie tyle, że nie wierzyłam co nie zauważałam ich u nas

Cytat:
niemki tez gotuja, cala masa ksiazek na ten temat ale drogi to interes, bo u nas np. pasternak 10 zl za kilo, i to nie bio... a bio pewnie 2 razy tyle. to samo z reszta warzyw. za kilo bio ziemniakow 8 zl to minimum... no i lazic po sklepie kupujac pojedyncze bio warzywa, pociachac sie idzie...
dlatego ja najpierw na sloikach bede jechac, i to wlasnie hippa mam kupione marchewe, pasternaka i dynie, niedlugo zaczynamy!
faktycznie drogo...

a która to czapki szuka? ja mam w domu coś takiego do oddania:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9300352.jpg (109,7 KB, 11 załadowań)

Stary 2013-10-01, 09:00   #3569
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
no i zaczynam rozszerzac diete. nie jest to moje widzimisie, tylko zalecenia wielu lekarzy - to z powodu florkowych kupek i nietolerancji...
to proszę nam tu opisać planowane Florkowe menu, może coś później zgapię

Cytat:
To może zapolujesz na jakiś kombinezon na zimę dla Paulinki
.
nie ma sprawy kurtek jest sporo fajnych, z kombinezonami gorzej, ale popatrzę.
Jaki rozmiar ? Bo pamiętam, że Ty gustujesz w dużych

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
......................... ......................... ....
Nadrobie reszte potem, mała mi zasypia na macie, trzeba ja zabrać na spacer
ja nie wiem jak te Wasze dzieci zasypiają na macie itp.
Mój w dzień może być nie wiem jak zmęczony, szoruje oczy jak szalony a nie zaśnie sam... trzeba go w wózku lulać

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 09:10   #3570
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Calgel jest z etanolem? To prościej wyciągnąć z barku jakieś % i posmarować, albo samej wypić i młoda z mleczkiem dostanie Ja posmakuję a ona dostanie zamiast calgelu
substancją czynną jest lidokaina, ale etanolu też jest trochę dlatego ciężko mi powiedzieć co małego tak uspokaja
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości