|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
![]() Katerine Matka chyba bym umarla! Cale szczescie ze nic sie nienstalo. Ale skoro gowniarz mial 16 lat to sprawa powinna trafic do sadu! My juz na 2 karmieniu. Mala sie cos poprEstawiala i odstawia cyrk przy cycu:/ musze znowu sciagac:/ |
|
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
I mnie po 3 karmieniu, ale mała niespokojna cała noc, wierci sie przez sen.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Katerin jejku jak dobrze, że nic się Niuni nie stało. I Twoja noga Co za palant! CYNOMONKU trzymam za Was kciuki. Będzie dobrze, musi być! Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
Życie nabrało sensu! 09.07.2011 Żona Edytowane przez Agrafka86 Czas edycji: 2013-10-01 o 07:01 |
|
|
|
|
#154 |
|
Zadomowienie
|
Kupiliśmy na szybko nowy żeby rozbujać laktację. Niestety nie udało się i mały na mm od 2 miesięcy. Jeśli chodzi o głośność to ma poziom hałasu depilatora. Swing jest cichszy ale drogi. Swoją drogą to tak prosta konstrukcja a ceny kosmos.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
ja ma szybko chcialam tylko dwoe rzeczy i ide karmic mala...po 1:misiaczka jak tesciowa znowu pochyli soe nad wozkiem i powoe Kici kici to jej powiec "kici kici mam Cie w zyci" hahahahhaahah (nie musze nikomu mowoc co to kest zyć?:-P)(chociaz noe kestem pewna przez jakie ź czy rz:-P pisze)...katerina jestwm w szoku poszlabym do tego gowniarza i szczelila w pysk...ja bym ta sprawe zglosila na polocje czy gdzies...dobrze ze sie dziecku nic nie stalo i Tobie szybkiego powrotu do zdrowia:-* zeby noga soe zagoila szybko.. dzoan a co mamy sobie nieporadzic same z dzieckiem kto jak kto ale my?(ze kobiety,wizazowe na dodatek )
|
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a propos u mnie akurat mojej mamy:
Mój Marcel codziennie o 18 zaczyna marudzenie. Codziennie ![]() No i przeważnie jest tak, że zje ok 16- 2 h ma aktywności i zaczyna być zmęczony. Jak nie uśpię małego to zaczyna wyć.. No i teraz była moja mama u nas(na chrzcinach) No i mały oczywiście marudzi i zaczyna płakać..na co moja mama, że mam Mu zrobić 100 ml mleka i będzie pokój. Mówię, że zjadł 2 h temu 170 ml i nie jest głodny! No i Ona swoje.. tak jest już 3 dzień. Wciąż mówi, ze młody jest głodny i że ja mam Go nakarmić o tej 18 On Jej próbował wytłumaczyć, ale się nie da Nie ważne, że On się tak zachowuje codziennie, i nawet jak je godzinę wcześniej to i tak marudzi i płacze o 18 ![]() Moja siostra też tak uważa, że głodzę małego i powinnam Go karmić na rządnie..czyli wtedy jak płacze.. No i oczywiście najprościej zatkać dziecko butelką... Przypominam, że karmie tylko mm.. I co tu z Nimi zrobić? |
|
|
|
#157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/laktator-elektrycz...583569870.html |
|
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
no oczywiście, inaczej byłoby nudno
![]() EN... wstawiaj więcej swoich zdjęć, katuj mój mózg, to może mu się wreszcie przestawi i przestane ciągle coś podjadać! EWUSIA, oj sporo skróciłaś włosy, ale ładnie Ci Mnie wypadają ale z radykalną zmianą chce poczekać (jak sie da) do konca roku, bo może jeszcze z paru długich kłaków uda się mojej fryzjerce coś wymodzić na ew chrzciny. -------- Prezes Pijaweczka ma posiedzenie rady nadzorczej w łóżeczku. Robi wykład żabie, małpce, papudze i motylkowi (karuzelka). Temat mi nieznany W nocy 2 karmienia, teraz śniadanie przyspieszone bo czkawka się włączyła. Ide się szykować, bo lece w miasto z rodzinką. |
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Kocurku mam wtazenie ze duzo osob mysli ze dziecko placze tylko bo albo jest glodne albo ma mokro/kupe...inne rzeczy nie wchodza w gre co za podejscie...
moja np kwiczy rano bo nudzi jej sie samej i chce zeby z nia pogugac a jak kiedys jeszcze nie wiedzialsm tego chcialam dac butle to zrobila dziubek i ni huhu... ja tam na wszystko co mi nie pasuje mowie "to moje dziecko"wersja bardziej niemila "to moje dziecko zrob sobie swoje"...hahaha kurde powiem Wam naly K od szwagierki bedzie mial rok juz kiedy to zlecialo...tak szybko czas leci..juz zaczyna smigac zaraz bez trzymania bd chodzil...bedzie zaraz mowil...niuniuska ma tez juz prawie 3msc...kiedy ten czas leci.... slyszalyscie ze ma byc zima stulecia? |
|
|
|
#162 |
|
Wtajemniczenie
|
CYNAMONKU- myslami jestesmy z Wami. Kciuki mocno zacisniete. Juz niedlugo koszmar sie skonczy i bedziecie mogli cieszyc sie cala rodzina
KATERINE- co za przezycia. Cale szczescie wszystko szczesliwie sie skonczylo. Zglosilabym wypadeo na policje. Gowniarz powinien zostac ukarany. Jeszcze kogos zabije. Lece nadrabiac dalej. A tak wogole.to
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Drugie karmienie
![]() Katherine, współczuję wypadku, nerwów i problemy z kostką. Masz coś zamiar zrobić z tym dalej? Zgłosić to? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie powinno podawać się mm częściej niż co 3h, bo żołądek nie da rady strawić takiej ilości i może to skutkować bólem brzucha, zaparciami. Możesz jedynie spróbować go przepoić. My mamy ustalone stałe godziny karmienia i nikt nie ma prawa tego zmienić U mnie teściowa chciała wprowadzić karmienie na żądanie, ale się nie dałam bo wtedy Franek jadłby non stop i wyrządziłabym mu tym krzywdę.Dzień dobry ![]() Noc kiepskawa, w sobotę zaczęliśmy 14 tydzień i mam nadzieję, że to nie zbliżające się kroki Pana Skoka
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-10-01 o 08:31 |
|
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo to cos w ten deseń powiedziałam, że na szczęcie to moje dziecko i ja decyduje i nie dam Mu MM Zrobiłaś mi dzień :br zydal:
|
|
|
|
|
#167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może nauczyłoby mojego jak to się robi ![]() Cytat:
ale Ty dzielna baba jesteś także dasz sobie radę
|
||
|
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Jakbyś była mądrzejsza to bys mnie posłuchała i miałbyś spokój" ![]() Ostatni skoku dał nam się we znaki...a teraz kolejny może trwać do 6 tygodni
|
|
|
|
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie odnosze sie do postow, bo razem z Aleksem mam katar gigant
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Przelecialam Was na szybko bo czasu brak byl. Kolejna klotnia z Tz :/ szkoda gadac. Bylismy dzis u tesciowej. Pojechalam na rower na 30min. Spoko bylo. Tyle ze mi biodro bolalo. Tesciowa poszla na spacer z malym. Po drodze dojechalam do nich na kontrole. No nawet mysle luz do czasu kiedy nie dostala nagle jakiegos pier.olca i nie zaczela pstrykac miliona zdjec. Nagrywac filmikow itd. Do tego maly rabna kupsko na 102 to go wzielam i przebralam a potem wlozylam go do wozka bo chcialam zabrac pieluche brudnal i wziac moj telefon z auta i pojsc nakarmic mlodego bo juz byla jego pora, a ona go wyciagnela i mowi choc pokaze ci swiat Mowie jej spoko potem bo teraz jesc on chce zobaczyc A ona co tam przeciez glucha i idzie z nim dalej, on zaczal poplakiwac az taki zal mial w glosie. Mowie jej glosno ze jesc zabieram moje dziecko to w koncu zrozumiala.Wscieklosc mnie wziela juz ![]() A jak wychodzilismy to podeszla do mnie i dala mi ubranko dla malego i mowi "tak mowicie ze maly juz rosnie to masz tu ubranko bo ja na pozniej mu trzymalam, ale patrze ze on wyrosnie z niego zaraz to niech tylko nosi" Mowie Wam dala mi je jakby mi z $500 dawala A do tego na tych spiochach od tesciowej jest napis super brat ale czyj ? Ofc moj Tz mowi ze ona tak celowo taki napis kupila zeby nas na drugie dziecko namowic,a ja uwazam ze ona sie nie zna i tyle. A potem bylo spiecie z Tz o chrzciny. Szkoda gadac bo czemu ksiadz w domu nie moze ochrzcic tylko on musi tluc malego na sped ludu i ze cala impra potem to dla ludzi, a dziecko nic z tego miec nie bedzie ![]() Moj Tz jest tak ciezki w tym temacie, ze az boli bo chrzest mu sie kojarzy z najazdem chrzescijan i mordami i przymusem chrztu Teraz mi gnic z tego sie chce ale wtedy to malo go nie zabilam. Katherine- dzieki Bogu ze malutkiej sie nic nie stalo. Straszne to i prxykro ze masz noge w gipsie ![]() Ciekawe co przezywa tego smarkacza matka. Pewnie jej glupio. Az strach pomyslec, ze kiedys mojemu synowi tez cos odpali w wieku nastoletnim Daj znac jak to sie skonczylo i jak sie czujecie En- nie chudnij juz. Bedziesz za chuda. za swietna figure.Ewuniu- za odwage. Zrobilam prawie to co Ty ![]() Super fryzurka ![]() Moja fota w klubie jest w folderze "rozne" tak BTW ![]() Dzoan- my z malym bylismy dwa razy w sklepach i on zawsze spi jak aniolek. Nawet ostatnio babka mowila ze tak spiacego dziecka to ona jeszcze nie widziala ![]() A druga babka chodzila z dziewczynka malutka a ta mala sie darla w nieboglosy, ale ja na jej miejscu tez bym sie darla. Amerykanki mnie rozwalaja czasem. Ej jak mozna niesc dziecko trzymane pod paszkami i w kroku plecami do brzucha serca cyckow kiedy to biedne dziecko placze i wiadomo ze chce sie przytulic poczuc cieplo, a ona huziu jeszcze robila Przeciez ta dziewczynka nie wiedziala co sie dzieje Az mi jej szkoda bylo. Albo raz o 23 w nocy murzynka z takim chyba bez kitu noworodkiem jeszcze zakupy robila. Szok!Cynamonku- caly czas trzymamy. Bedzie dobrze Moj syn w koncy polubil karuzelke. Patrzy sie ma nia na obrazki i slucha muzyczki i odplywa Co do ciazy to mile wspominam pierwsze ruchy dziecka i pierwsze kopniaczki- to jest bezcenne uczucie. No ale generalnie moglabym tez ubiegac sie o role do filmu uwolnic orke, a raczej wieloryba I za ciaza nie tesknie. A tesknie za moim brzuchem sprzed ciazy i tak dumam jak on wygladal bo zapomnialam. Na rozstepy juz nie patrze. Przyzwyczailam sie do nich oby mi miesnie sie zeszly to dni mojego sadla sa policzone ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby zapalenie oskrzeli sobie szybko poszłoCytat:
dla tżja tam mam mase rozstępów, ale jakoś mocno sie nie przejmuje :mam na brzuchu, wew str ud, zew str ud, pośladkach , nad i pod kolanem lewej nogi a ty laska jesteś, chciałabym mieć taką figurę |
||
|
|
|
#172 |
|
Zadomowienie
|
Miałam coś napisać ale przeczytam wpis cynamonkai wszystko jakieś takie bez sensu się wydało.
Jak byście były zainteresowane to w smyku są fajne przeceny udało mi się kupić spiworek za trzydzieści cztery złote ciekawą zawieszkę za 40 złoty gdzie pewnie z lamaze kosztowałaby że 100. Do tego na tesco na stoisku dziecięcym tej firmy f and f bardzo fajne pajace i całkiem niedrogo bo za 3 pajace zapłaciłam 55 złotych a są bardzo dobre jakościowo bo miałam takie mniejszym rozmiarze tylko mój wielkolud już z nich wyrósł. No i oczywiście musiałam kupić buty bo wszystkie za małe mój mały koszykarz ![]() Cynamoniu jesteśmy z tobą dużo siła dla Adasia wierzę że wszystko będzie dobrze i że już niedługo cały ten koszmar się skończy musi przecież to jest nasz szczęśliwy wątek. Mamusia Antosia |
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
ghia i dziewczynki od 3-10 pazdziernika 30% znizki na ciuszki niemowlece z F&F
katerine i ty bez echa tak pozostawilas cala sytuacje, ja bym tak mlodego i jego rodzicow nastraszyla, ze do konca zycia by popamietal. Dobrze ze sie nic nie stalo tylko kostka, ale nigdy nie wiadomo jak to si emoglo skonczyc.
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! 12.06.2010![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2013-10-01 o 09:00 |
|
|
|
#174 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wageCytat:
pucuś z igorka |
|||
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny...
Mały całą noc charczał, a ja 2 razy na śpiocha próbowałam mu glutki gruszką wyciągnąć..do tego pokasływał i martwię się.. gorączki nie ma, jak wstaniemy jest lepiej..ale ciągle cos mu w nosku siedzi. Nie wiem czy powinnam z nim iść do lekarza? No ale co do chorych dzieci, to go zaraz gorzej pozałatwiają. Ogólnie ładnie mi spał..2 razy po 1,5godz i 2 razy po 2,5 godz. No i jedna ponad godzinna przerwa na zmianę pieluchy i wyciąganie glutków, kiedy to mi się obudził i usnąć nie mógł. No i ładnie też zasypiał, po karmieniu chwilę go nosiłam, bo strasznie łykał i bałam się ulania. A później za pierwszym podejściem do łóżeczka już spał i nie było żadnego kołysania za bioderka czy unieruchamiania nóżek kocem ![]() Nie pisałam Wam, że wczoraj podczas popołudniowej drzemki przestraszyłam się..Mały zjadł na leżąco i dobrze, że z nim zostałam odpocząć, bo po paru minutach lekko kaszlnął i pożądnie ulał..gdybym wyszła do salonu prawdopdobnie bym tego nie usłyszała teraz jeszcze zasnął na boku, więc nie zakrztusił się, ale z reguły śpi na pleckach i tylko główka na bok..aż nie chcę myśleć co by było gdyby...![]() Dzisiaj mam wizytę u giny, proszę o kciuki.. W czwartek jesteśmy umówieni z Małym na szczepienie- pneumokoki.. tylko czy do niego dojdzie, to śmiem wątpić.. W ogóle to cały czas się zastanawiam czy szczepić na te pneumo. Tweed pisałaś, że idziecie NFZ, my też.. A myślicie o jakiś dodatkowych? pneumo, rota?
|
|
|
|
#176 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wasze wagiCytat:
Cytat:
Cytat:
jesteśmy cały czas z Wami |
|||||
|
|
|
#177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby wszystko szybko i sprawnie poszło ![]() Cytat:
![]() Mój TŻ ma co drugi tydzień popołudniówki i wtedy ja zajmuję się dzieckiem 24h/dobę, a jak ma ranki to popołudniu zawsze ma coś do zrobienia. Nie to, że się wykręca, bo te sprawy do załatwienia to duże zakupy dla nas, gotowanie, różne sprawy domowe, ale coraz częściej po prostu wyć mi się chce ![]() Na dodatek nie mamy na miejscu nikogo, kto mógłby mi pomóc czasem. I jeszcze jak nie skok, to katar, to ja sama byłam chora. Każde zabranie Małego na zakupy w ramach mojej rozrywki ( ![]() Ehh koniec tych żali-u nas nocka była wspaniała. Mały poszedł spać o 20 ( ) i pierwsze karmienie było przed 3cią Pogoda dziś u nas wspaniała i zaraz lecimy na spacer. Planuję wybrać się do mnie do pracy -zobaczymy co z tego wyjdzie. Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-10-01 o 09:32 |
||
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
na prośbę Neni wrzucam filmik https://www.youtube.com/watch?v=FFfR...e_gdata_playerWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#179 |
|
Zadomowienie
|
Eveewe noszą qrcze a ja wczoraj się obkupilam :banghead: ja to mam szczęście
Karolajn Tosiek robi tak samo ale u niego to przez brzuszek więc może Hani też coś na brzusiu siedzi? Mamusia Antosia Edytowane przez Ghia Czas edycji: 2013-10-01 o 09:39 |
|
|
|
#180 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
tyłku w wózku na spacerze kładę ja na plecki, ale ona i tak domaga sie na boczek![]() Co do charczenia. Moja też tak czesto ma i zawsze myślałam źe to gile bo słychać jakby spływający katar do gardła, taka jakby flegma ale odciagam katarkiem i zawsze jest tylko jakaś marna sucha koza i malutka zdrowa. Nie wiem o co chodzi z tym charczeniem...dzis w nocy kminiłam. Może to jeszcze wiotka krtań i jak dziecko śpi to wydaje taki dźwięk
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

KCIUKI DLA ADASIA

czas zapiernicza jak szalony. Za chwile przyprowadzi mi jakas babe do domu i powie: zenie sie 
ja ma szybko chcialam tylko dwoe rzeczy i ide karmic mala...po 1:misiaczka jak tesciowa znowu pochyli soe nad wozkiem i powoe Kici kici to jej powiec "kici kici mam Cie w zyci" hahahahhaahah (nie musze nikomu mowoc co to kest zyć?:-P)(chociaz noe kestem pewna przez jakie ź czy rz:-P pisze)...

. 
12.06.2010

za swietna figure.

chce..