Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.III - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-30, 22:07   #3691
Jelizawieta
Rozeznanie

Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.III

dorot_qa śliczna kurteczka, uwielbiam takie dłuższe jak żaden wiatr nie podwiewa od spodu.No i futerko przy kapturze obowiązkowe
Jelizawieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 22:11   #3692
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorot_qa Pokaż wiadomość
Ja kupiłam parkę w C&A za 179 zł, naprawdę super. Niestety nie ma jej na stronie, więc nie mogę pokazać. Jak chodziłam po sklepach to za 200 zł nie kupisz, ceny sa od 250. Oprócz tej co kupiłam podobała mi sie też w Diverse, ale cena mnie powaliła - 300 zł za parkę.

Na allegro niestety nie moge kupić, ja muszę mierzyć ubrania, a kurtki to już na pewno... zawsze mam problem z rękawami i ogólnie z dopasowaniem, bo jestem wysoka i mam długie ręce

To jest przejściowa parka, na zimę mam z Cubusa, kupiłam jak były już przeceny na początku grudnia za 200 zł, o taka http://cubus.com/pl/Damska/Kolekcja/...37518/7137518/

na żywo ładniejsza, można sobie ładnie w pasie ściągnąć i dopasować
Przeglądałam w ostatnich dniach sklepy internetowe, żeby mieć jakiś pogląd i szczerze mówiąc ceny mnie delikatnie przeraziły. Jeśli jest coś w miarę w przystępnej cenie, to nie takie jak bym chciała. Dziś weszłam do Orsaya, ale ceny zdecydowanie wygórowane jak dla mnie- mam teraz sporo wydatków i wolałabym nie rozbijać się tak z tą kurtką.

Ta z Cubusa wygląda super, teraz trochę żałuję, że nie pomyślałam o jakiejś zimowej kurtce podczas wyprzedaży. No a ja tak wirtualnie szukam w dużej mierze z lenistwa. Jak pomyślę o wyprawie "na sklepy" i poszukiwaniach konkretnej rzeczy to odechciewa mi się zanim zacznie mi się chcieć.

olanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 22:21   #3693
dorot_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olanna Pokaż wiadomość
Ta z Cubusa wygląda super, teraz trochę żałuję, że nie pomyślałam o jakiejś zimowej kurtce podczas wyprzedaży. No a ja tak wirtualnie szukam w dużej mierze z lenistwa. Jak pomyślę o wyprawie "na sklepy" i poszukiwaniach konkretnej rzeczy to odechciewa mi się zanim zacznie mi się chcieć.
No właśnie, ja najpierw sprawdzam na necie, a potem idę do konkretnego sklepu i szukam tej konkretnej rzeczy tak jak dzisiaj gorzej jak nie znajdę w sklepie, albo okaże się nieładne na żywo, albo źle leży

razem 31.12.2007
zaręczeni 12.08.2014
ślub 19.09.2015

2015
książki 17
filmy 54

2016
książki 8
filmy 63
dorot_qa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 22:26   #3694
Lady_AnneBelle
Carpe Diem!

Cytat:
Napisane przez sherlook Pokaż wiadomość
U nas to ja mam dwie lewe ręce w kuchni, nawet budyń mi nie wychodzi z torebki bo ma grudki Ale mój mąż uwielbia gotować, więc się uzupełniamy ja zmywam gary w zmywarce, a on gotuje. I na serio dobrze, lepiej niż moja mama
Wystarczy dodać trochę masła i grudek nie będzie

Cytat:
Napisane przez Malinovva Pokaż wiadomość
Dajcie mi mikołaje czekoladowe na patykuuuuuuuuuuuu! Teraz, zaraz, już!!!!!
Ostatnio widziałam je w jednym z marketów i nie dowierzałam. Następnym razem jednak kupię

Cytat:
Napisane przez martaw_mw Pokaż wiadomość
Nie rozpędzajcie się tak z ta zima :pała: do świat się znudzi i zmarznie a nie o to chodzi:p na dodatek muszę kupić sobie kurtkę, a ze to większy wydatek to jak zwykle mi trochę szkoda
Ja na szczęście nic na zimę kupować nie muszę. Obkupiłam się w zeszłym roku

Cytat:
Napisane przez martyna_tina Pokaż wiadomość
Ja też Złapałam się nad tym, że więcej myślę nad prezentem na naszą wymianę, niż nad prezentem dla męża
Ja już prezent dla męża zamówiłam. Wody toaletowe z avonu

Cytat:
I jeszcze 4 dni do weekendu :d
Z racji tego, że żyję od weekendu do weekendu też zawsze odliczam

U nas w sklepach ogrodniczych zaczynają szaleć ze świątecznym asortymentem. W niedzielę omal nie padłam jak zobaczyłam poubierane choinki.
Kupiłam przecenione, ceramiczne, świecące gwiazdy do powieszenia na choinkę i świecznik-aniołek. Widziałam cudną choinkę, którą kupię przy następnej wizycie w sklepie. Postaram się znaleźć w necie i wkleić zdjęcie.

Z uniesień pozostało mi uniesienie brwi,
ze wzruszeń - wzruszenie ramion.

home sweet home

Lady_AnneBelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 22:26   #3695
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
Napisane przez Jelizawieta Pokaż wiadomość
To nie jakaś praca. To praca najwyższej rangi, bo zapłatą za nią nie jest kasa tylko uśmiech i wdzięczność babci i dziadka

Od jutra chyba padnę. Dwa dni na rano, a więc wstawanie o 4, żeby na 6 do pracy dojechać. Tragedia.... Ale powiem wam, że jakoś nie potrafię się cieszyć w pełni jesiennym czasem w tym roku. Jakoś tak mi dziwnie... Pewnie jesienne przesilenie...
A ja się już czuję lepiej. Dziękuję za wsparcie zdrowotne misiaczki buziaki
Dziękuję za miłe słowa Niestety, dziadek już bardzo rzadko się uśmiecha, ale mimo wszystko staram się jak mogę, aby jakoś odciągnąć jego myśli od choroby.
Ja też jeszcze nie w pełni cieszę się jesienią - dziś jestem szczególnie nerwowa, irytuję się z byle powodu

Cytat:
Napisane przez Ccarolinaa Pokaż wiadomość
Haha dobre :P uważaj żeby mąż nie przeczytał
Ja mam zawsze problem do godziny 10 rano śpioch ze mnie
Mąż to chyba zdał już sobie z tego sprawę...

Ja na szczęście kurtkę zimową kupiłam w zeszłym roku, więc choć ten wydatek odpada
martyna_tina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 22:34   #3696
Hei_
Przyczajenie

Witam, witam i o zdrowie pytam!
Temat podczytuję już od jakiegoś czasu i postanowiłam się przyłączyć do maniaczek Bożego Narodzenia, zważywszy na to, że o świętach myślę już od czerwca... Niestety nikt z otoczenia nie podziela tej pasji, a moje niewinne napomknienia kwitowane są propozycją zaparzenia ziółek czy innego kaftana bezpieczeństwa...Jak tu żyć?
W ramach wkupin wstawiam (o ile zdołam...) zdjęcia co prawda nie świąteczne-ale zimowe, bo niektórym już widzę tęskno.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kot.jpg (71,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg g1.jpg (59,3 KB, 14 załadowań)
Hei_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 22:35   #3697
Jelizawieta
Rozeznanie

tinka, to zafundujcie dziadkom prawnusia moja babuszka twierdzi, że mój bratanek a jej prawnuczek to największa radość i szczęście i wiem, że to prawda bo młody strasznie lgnie do babci, bo babcia jak to babcia tylko ona umie specjalnie utulić i uśmiechnąc się nic kochane, ja zbieram się nynać, bo o 4pobudka bleee. Śpijcie słodko i niech śni wam się mikołaj z reniferami
Stary 2013-09-30, 22:47   #3698
Kelis95
Raczkowanie

Ja już od początku września chodzę w zimowej kurtce, taki ze mnie zmarzlak ( a i tak sie przeziębiłam). Wole nie wiedzieć co będzie jak naprawdę zrobi się zimno : P

Dzisiaj jak chciałam włączyć RMF Święta, przez przypadek włączyłam na RFM Muzyka Filmowa. Polecam, moja nowa miłość Słuchałam sobie tego radia, odpaliłam Sparkling Snow, zrobiłam herbate z cynamonem, imbirem, pomarańczem i zrobiła się w moim pokoju idealna atmosfera do nauki
Takie popołudnia lubię!

Musze sie wybrac Lidla, bo im wiecej czytam o tych czekoladowych mikolajach tym bardziej chodza mi po glowie
Kelis95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 23:09   #3699
Hei_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kelis95 Pokaż wiadomość
Dzisiaj jak chciałam włączyć RMF Święta, przez przypadek włączyłam na RFM Muzyka Filmowa. Polecam, moja nowa miłość Słuchałam sobie tego radia, odpaliłam Sparkling Snow, zrobiłam herbate z cynamonem, imbirem, pomarańczem i zrobiła się w moim pokoju idealna atmosfera do nauki
Podziwiam zapał do nauki, w moim przypadku skończyło by się to słodkim lenistwem i wyrzutami sumienia, że nic nie robię.
Poza tym, słuchając świątecznych piosenek już teraz, nie czujecie w grudniu syndromu wypalenia? Ja często tak mam że w październiku/listopadzie napalam się jak szczerbaty na suchary, a jak już jest upragniony grudzień to jakoś tak zapał opada? Dlatego ustaliłam sobie zasadę, że dopiero od 1 grudnia mogę już bezkarnie słuchać kolęd i stroić pokój. Co nie zmienia faktu, że już myślę nad dekoracjami...
Stary 2013-09-30, 23:17   #3700
Andzya77
Raczkowanie

Czytam i zaczynam się zarażać wczesną atmosferą Bożonarodzeniową
Stary 2013-10-01, 00:38   #3701
grubella
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Hei_ Pokaż wiadomość
Temat podczytuję już od jakiegoś czasu i postanowiłam się przyłączyć do maniaczek Bożego Narodzenia, zważywszy na to, że o świętach myślę już od czerwca... Niestety nikt z otoczenia nie podziela tej pasji, a moje niewinne napomknienia kwitowane są propozycją zaparzenia ziółek czy innego kaftana bezpieczeństwa...Jak tu żyć?
W ramach wkupin wstawiam (o ile zdołam...) zdjęcia co prawda nie świąteczne-ale zimowe, bo niektórym już widzę tęskno.
Piękny kot i piękne góry.
Gór w mojej okolicy nie ma , jedynie pagórki ale kota mam podobnego tylko mój ma biały kołnierzyk i białe skarpetki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg stary kot.jpg (150,6 KB, 12 załadowań)
grubella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 01:09   #3702
Cytruskowa6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grubella Pokaż wiadomość
Gór w mojej okolicy nie ma , jedynie pagórki ale kota mam podobnego tylko mój ma biały kołnierzyk i białe skarpetki.

Mam prawie identycznego!
Cytruskowa6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 04:25   #3703
Jelizawieta
Rozeznanie

Hej ciotki, fajne macie te kociaki A ja sie dzis obudzilam z bolem gardla. Nie wiem czym to jest spowodowane, bo w pokoju mam mega ciepło, wczoraj piłam tylko gorące herbatki. W sumie okno mielismy otwarte, ale raczej nie spie z otwartą buzią. Kurcze juz sama nie wiem Nic, miłego dnia ja zbieram się do pracki buziaki
Stary 2013-10-01, 05:27   #3704
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Bliżej

I jeszcze 4 dni do weekendu :d

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Czasami tak szybko mi tygodnie lecą... W zeszły piątek nawet trochę byłam zła, bo fajną pracę miałam, a tu do domu trzeba było się zbierać

---------- Dopisano o 05:23 ---------- Poprzedni post napisano o 05:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Ccarolinaa Pokaż wiadomość
Ja mam zawsze problem do godziny 10 rano śpioch ze mnie
Ze mnie też W weekend nawet nie myślę o nastawieniu budzika

A kiedyś szkoda mi było dnia i nastawiałam budzik na 7, ale wstawałam po 8-9

---------- Dopisano o 05:26 ---------- Poprzedni post napisano o 05:23 ----------

Cytat:
Ale pięknie A kiciuś jak się nazywa? Napisz mi coś o nim

A skąd jesteś?

U mnie znowu mróz

---------- Dopisano o 05:27 ---------- Poprzedni post napisano o 05:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Andzya77 Pokaż wiadomość
I pozytywnie

---------- Dopisano o 05:27 ---------- Poprzedni post napisano o 05:27 ----------

Cytat:
Napisane przez grubella Pokaż wiadomość
Mój kot Wymiziaj ode mnie

To ja dodam psy w scenerii zimowej i park :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0002 (9).jpg (56,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0016 (4).jpg (80,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-10-27 14.47.55.jpg (112,0 KB, 6 załadowań)

Edytowane przez Nimfa20
Czas edycji: 2013-10-01 o 05:39
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 07:41   #3705
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
Podziwiam zapał do nauki, w moim przypadku skończyło by się to słodkim lenistwem i wyrzutami sumienia, że nic nie robię.
Poza tym, słuchając świątecznych piosenek już teraz, nie czujecie w grudniu syndromu wypalenia? Ja często tak mam że w październiku/listopadzie napalam się jak szczerbaty na suchary, a jak już jest upragniony grudzień to jakoś tak zapał opada? Dlatego ustaliłam sobie zasadę, że dopiero od 1 grudnia mogę już bezkarnie słuchać kolęd i stroić pokój. Co nie zmienia faktu, że już myślę nad dekoracjami...
Ja też mam takie podejście, że dekorowanie, kolędy, świąteczne piosenki i filmy dopiero w grudniu. Wcześniej co najwyżej planuję albo nucę pod nosem (ale śpiewać kolędy zdarzyło mi się nawet w lipcu). Takie powstrzymywanie się skutkuje tym, że w grudniu to wszystko ma jeszcze większą magie jak dla mnie.

Cytat:
Napisane przez Andzya77 Pokaż wiadomość
Świetnie, bo ten wirus jest nieszkodliwy.

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Czasami tak szybko mi tygodnie lecą... W zeszły piątek nawet trochę byłam zła, bo fajną pracę miałam, a tu do domu trzeba było się zbierać

---------- Dopisano o 05:23 ---------- Poprzedni post napisano o 05:22 ----------

---------- Dopisano o 05:26 ---------- Poprzedni post napisano o 05:23 ----------

A skąd jesteś?

U mnie znowu mróz

---------- Dopisano o 05:27 ---------- Poprzedni post napisano o 05:26 ----------

I pozytywnie

---------- Dopisano o 05:27 ---------- Poprzedni post napisano o 05:27 ----------

Ile śniegu, a psiaki jakie szczęśliwe!

Stary 2013-10-01, 07:54   #3706
sherlook
Zadomowienie

Cytat:
A jak z jakością? Bo ja szukałam właśnie czegoś na Allegro, ale zależy mi na ciepłej kurtce, najlepiej dłuższej, tylko boję się, żeby nie kupić badziewia, w którym będę marznąć.
Tą co ja zamówiłam ma w środku ocieplenie i misia, na kapturze też jest miś w środku (pierwszy raz się z czymś takim spotkałam) i futerko na zewnątrz. Moja sięga mi do połowy uda, ale ja maluch jestem tylko 159cm wzrostu mam Ona jest ciepła, ale nie na -30 stopni mrozu, tak myślę do -20 max. Tylko ja na taką dużą zimę mam inną kurtkę-płaszcz też kupioną na allegro rok temu i tamta to jest tak gorąca, że wszyscy moi znajomi chcieli taką samą Długa z ogromnym futrem w środku i kosztowała około 160zł pamiętam, teraz chyba już jej nie ma, ale jakby jeszcze była na all to tamtą polecam każdemu

Cytat:
Przeglądałam w ostatnich dniach sklepy internetowe, żeby mieć jakiś pogląd i szczerze mówiąc ceny mnie delikatnie przeraziły. Jeśli jest coś w miarę w przystępnej cenie, to nie takie jak bym chciała. Dziś weszłam do Orsaya, ale ceny zdecydowanie wygórowane jak dla mnie- mam teraz sporo wydatków i wolałabym nie rozbijać się tak z tą kurtką.

Ja zanim tą na allegro kupiłam to też po sklepach łaziłam i szczerze mówiąc te ceny mnie przeraziły Ja rozumiem, że kurtka dobrej jakości musi kosztować, ale te krótkie kurtki były droższe, niż ta moja z tamtego roku i o wiele zimniejsze. Tym bardziej, że ja nie mam kurtek na kilka lat, bo się szybko nudzę i kasy mi szkoda.

Cytat:
Napisane przez Lady_AnneBelle Pokaż wiadomość
Wystarczy dodać trochę masła i grudek nie będzie
Dzięki nie wiedziałam o tym. Następnym razem wypróbuje.

Edytowane przez sherlook
Czas edycji: 2013-10-01 o 07:56
sherlook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 08:02   #3707
wikajaga
Zadomowienie

Witamy!! Takich kaftaników to więcej by potrzeba bo my tu siedzimy od ubiegłych świąt bez przerwy!
Ja wczoraj miałam fazę na kolędę ,,Gdy śliczna panna..,, Chłop się w głowę postukał.

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Aj, zapomniałam, u mnie dzisiaj -2. I mało co nie zabiłam się na schodach o moje koty, sztuk dwie.

Odliczam do kolejnych świąt BN..
wikajaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 08:20   #3708
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sherlook Pokaż wiadomość
Tą co ja zamówiłam ma w środku ocieplenie i misia, na kapturze też jest miś w środku (pierwszy raz się z czymś takim spotkałam) i futerko na zewnątrz. Moja sięga mi do połowy uda, ale ja maluch jestem tylko 159cm wzrostu mam Ona jest ciepła, ale nie na -30 stopni mrozu, tak myślę do -20 max. Tylko ja na taką dużą zimę mam inną kurtkę-płaszcz też kupioną na allegro rok temu i tamta to jest tak gorąca, że wszyscy moi znajomi chcieli taką samą Długa z ogromnym futrem w środku i kosztowała około 160zł pamiętam, teraz chyba już jej nie ma, ale jakby jeszcze była na all to tamtą polecam każdemu

Ja zanim tą na allegro kupiłam to też po sklepach łaziłam i szczerze mówiąc te ceny mnie przeraziły Ja rozumiem, że kurtka dobrej jakości musi kosztować, ale te krótkie kurtki były droższe, niż ta moja z tamtego roku i o wiele zimniejsze. Tym bardziej, że ja nie mam kurtek na kilka lat, bo się szybko nudzę i kasy mi szkoda.

Dzięki nie wiedziałam o tym. Następnym razem wypróbuje.
Czyli jednak pogrzebię jeszcze na Allegro, to Twoje "do -20" mnie przekonało. Niektóre wyglądają na rzeczywiście ciepłe no i ta cena nieporównywalna do sklepowych. Ja byłabym w stanie zapłacić tyle, ile sobie liczą, jeśli te kurtki byłyby tego warte, ale jak dla mnie większość z nich to takie imitacje kurtki zimowej.
Jeszcze przejdę się może po stacjonarnych sklepach, ale czuję, że wrócę bez kurtki, za to z czapką, szalikiem i rękawiczkami, bo już nawet coś wypatrzyłam.

No i podobnie mam z tym, że się nudzę, więc wolę nie przepłacać, żeby nie mieć potem wyrzutów sumienia.

Stary 2013-10-01, 08:33   #3709
wiki2501
Rozeznanie

Dzień dobry zamarzam dzisiaj totalnie. U Was też takie zimno?
wiki2501 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 08:43   #3710
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiki2501 Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Oj, zimno, zimno. Teraz na termometrze niby 5 stopni, ale był przymrozek. W domu też nie najcieplej, mimo że wczoraj paliliśmy w centralnym. No ale teraz wszystko już ostygło i siedzę zapakowana w szlafrok i koc z gorącą herbatę- tak się grzeję.

Stary 2013-10-01, 09:54   #3711
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
tinka, to zafundujcie dziadkom prawnusia moja babuszka twierdzi, że mój bratanek a jej prawnuczek to największa radość i szczęście i wiem, że to prawda bo młody strasznie lgnie do babci, bo babcia jak to babcia tylko ona umie specjalnie utulić i uśmiechnąc się nic kochane, ja zbieram się nynać, bo o 4pobudka bleee. Śpijcie słodko i niech śni wam się mikołaj z reniferami
Ha! Moja mama i babcia bez przerwy mi trują, że chcą już dzidziusia Niestety (dla nich ) - prędko się nie doczekają Ja ogólnie za dziećmi nie przepadam, nie widzę u siebie za grosz instynktu macierzyńskiego, mężu też nie pali się do dzieciaka. Dzidziusia to byśmy chcieli, ale psiego Niestety, sprawienie sobie mastifa angielskiego, posiadając już jednego dużego psa, mieszkając w niewielkim, wynajmowanym mieszkaniu w bloku na 4 piętrze - ryzykowna decyzja

Cytat:
Ja nie czuję się wypalona w grudniu Owszem, słucham sobie teraz piosenek świątecznych, ale nie robię tego bez przerwy Poza tym, dla mnie w grudniu wszystko staje się bardziej magiczne i nawet piosenka, której słuchałam setki razy już we wrześniu, usłyszana w "normalnym" radiu czy tv brzmi inaczej, lepiej

Cytat:

Pięknie Mój pies z pewnością zacząłby się tarzać jak szalony w największej zaspie

Cytat:
Napisane przez wikajaga Pokaż wiadomość
Witamy!! Takich kaftaników to więcej by potrzeba bo my tu siedzimy od ubiegłych świąt bez przerwy!
Ja wczoraj miałam fazę na kolędę ,,Gdy śliczna panna..,, Chłop się w głowę postukał.
---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------
Aj, zapomniałam, u mnie dzisiaj -2. I mało co nie zabiłam się na schodach o moje koty, sztuk dwie.
Ja od kilku dni podśpiewuję "Dzisiaj w Betlejem" Ostatnio przypomniało mi się, że za dzieciaka, słuchając tej kolędy w wykonaniu Natalii Kukulskiej, nie wiedziałam o co chodzi z tym wesołaniem wina ("Dzisiaj w Betlejem, dzisiaj w Betlejem wesoła nowina...") Myślałam, że w Betlejem sobie bibę przy winiaczu zrobili

Cytat:
Czyli jednak pogrzebię jeszcze na Allegro, to Twoje "do -20" mnie przekonało. Niektóre wyglądają na rzeczywiście ciepłe no i ta cena nieporównywalna do sklepowych. Ja byłabym w stanie zapłacić tyle, ile sobie liczą, jeśli te kurtki byłyby tego warte, ale jak dla mnie większość z nich to takie imitacje kurtki zimowej.
Jeszcze przejdę się może po stacjonarnych sklepach, ale czuję, że wrócę bez kurtki, za to z czapką, szalikiem i rękawiczkami, bo już nawet coś wypatrzyłam.

No i podobnie mam z tym, że się nudzę, więc wolę nie przepłacać, żeby nie mieć potem wyrzutów sumienia.
Ja w zeszłym roku kurtkę zimową kupiłam w Kiku Czarna, przed kolano, z wielkim kapturem obszytym futerkiem,bardzo wygodna Płaciłam chyba 125zł Zaznaczę, że ja jestem ogólnie mało wrażliwa na mrozy i nie potrzebuję jakiejś szczególnie grubej kurtki W każdym razie, kiedy przeszłam się po sieciówkach, popatrzyłam na jakość oferowanych kurtek i porównałam ją z ceną - pomyślałam, że na łeb upadli

Cytat:
Dzień dobry! Oj, zimno, zimno. Teraz na termometrze niby 5 stopni, ale był przymrozek. W domu też nie najcieplej, mimo że wczoraj paliliśmy w centralnym. No ale teraz wszystko już ostygło i siedzę zapakowana w szlafrok i koc z gorącą herbatę- tak się grzeję.
Ja też tak chcę - grzać się w cieplutkich paputkach, szlafroku, pod kocem Niestety, musiałabym chyba otworzyć wszystkie okna i balkon w mieszkaniu na oścież - mimo, że ani jeden grzejnik nie jest włączony, mam tutaj niezłe ciepełko W łazience to niedługo saunę będę mogła zrobić
martyna_tina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 10:08   #3712
Hei_
Przyczajenie

Witam w to słoneczne przedpołudnie!

[QUOTE=Nimfa20;43068681] Ale pięknie A kiciuś jak się nazywa? Napisz mi coś o nim A skąd jesteś? /QUOTE]
Kiciuś oficjalnie nazywa się Feli, ale czasami mówimy na niego Iwanek, albo po prostu- kot. Mam niestety dziwny zwyczaj nazywania zwierząt "chomik" czy "pies" mimo, że mają imiona. Kotek przypałętał
się do nas jakieś trzy lata temu, niestety nie możemy przyjąć go do domu, bo mój tato jest strasznie uczulony...Dlatego pomieszkuje sobie w budzie- gdy jest cieplej, lub w garażu jak są mrozy. Podejrzewamy, że ktoś go chyba wyrzucił, bo strasznie garnie się do ludzi. Okoliczne koty są dzikie, chyba że tylko on taki nonkonformista.
Masz piękne pieski, a twój Cham jest nieziemski, porwę go kiedyś do siebie więc go pilnuj!
Poza tym widzę, że ty też jesteś "Karkonoszanką"! (jak to brzmi!) Tylko, że ja mieszkam bardziej pod Szrenicą, niż pod Śnieżką. Niestety jutro muszę znowu wyjechać na studia...Dopiero jak się opuszcza rodzinne strony to widzi się ich piękno ze zdwojoną siłą.
Cytat:
Ja też mam takie podejście, że dekorowanie, kolędy, świąteczne piosenki i filmy dopiero w grudniu. Wcześniej co najwyżej planuję albo nucę pod nosem (ale śpiewać kolędy zdarzyło mi się nawet w lipcu). Takie powstrzymywanie się skutkuje tym, że w grudniu to wszystko ma jeszcze większą magie jak dla mnie.
Widzę, że nie tylko ja stosuję ten żelazny reżim świąteczny.

Cytat:
U mnie piękne słoneczko, niby cud miód malina, ale wiatr chłodny. Wypadłam na dwór odziana li jedynie w cienką bluzę i pożałowałam...
Stary 2013-10-01, 10:22   #3713
grubella
BAN stały

Cytat:
Hej ciotki, fajne macie te kociaki A ja sie dzis obudzilam z bolem gardla. Nie wiem czym to jest spowodowane, bo w pokoju mam mega ciepło, wczoraj piłam tylko gorące herbatki. W sumie okno mielismy otwarte, ale raczej nie spie z otwartą buzią. Kurcze juz sama nie wiem Nic, miłego dnia ja zbieram się do pracki buziaki
Powody mogą być takie , że picie zbyt gorącej herbaty niszczy nabłonek gardła. Zbyt wysoka temperatura i brak wilgoci w pomieszczeniu , zbyt suche powietrze dodatkowo wysusza gardło. Może to nielogiczne ale takie warunki mogą powodować ból gardła.

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:

A skąd jesteś?

U mnie znowu mróz

I pozytywnie

Już wymiziany, piękne psy i widoki.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Chcę się jeszcze przyznać , że do tej pory nie wysłałam kartki do Michałka/Iwona Mazury/.
W mojej małej miejscowości w "księgarenko-papierniczo-zabawkowo -sportowo-chemicznym "sklepiku nie było odpowiednich kartek.
Tylko imieninowo-urodzinowe, ślubne, na chrzest i jakieś pozostałości po walentynkach i Wielkanocy ale nic ciekawego dla chłopca.
Na moją prośbę pani właścicielka przywiezie dziś po południu z hurtowni coś odpowiedniego bo miała jechać po kartki świąteczne dzisiaj.
Przepraszam Iwonko za zwłokę !
grubella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 10:23   #3714
wioleta20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja od kilku dni podśpiewuję "Dzisiaj w Betlejem" Ostatnio przypomniało mi się, że za dzieciaka, słuchając tej kolędy w wykonaniu Natalii Kukulskiej, nie wiedziałam o co chodzi z tym wesołaniem wina ("Dzisiaj w Betlejem, dzisiaj w Betlejem wesoła nowina...") Myślałam, że w Betlejem sobie bibę przy winiaczu zrobili
Genialne:hahaha :
wioleta20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 10:33   #3715
Hei_
Przyczajenie

Cytat:

Ja nie czuję się wypalona w grudniu Owszem, słucham sobie teraz piosenek świątecznych, ale nie robię tego bez przerwy Poza tym, dla mnie w grudniu wszystko staje się bardziej magiczne i nawet piosenka, której słuchałam setki razy już we wrześniu, usłyszana w "normalnym" radiu czy tv brzmi inaczej, lepiej
Niestety, jestem na dodatek tak niecierpliwa, że gdy ewentualnie słucham czegoś świątecznego wcześniej niż grudzień to mi żal, że to jeszcze tak daleko i tyle czekania... Jednak z wami na pewno będzie szalenie przyjemnie odliczać dni do BN!
Cytat:
Bardzo ciekawa interpretacja kolędy...

Cytat:
Ja w zeszłym roku kurtkę zimową kupiłam w Kiku Czarna, przed kolano, z wielkim kapturem obszytym futerkiem,bardzo wygodna Płaciłam chyba 125zł Zaznaczę, że ja jestem ogólnie mało wrażliwa na mrozy i nie potrzebuję jakiejś szczególnie grubej kurtki W każdym razie, kiedy przeszłam się po sieciówkach, popatrzyłam na jakość oferowanych kurtek i porównałam ją z ceną - pomyślałam, że na łeb upadli
Zauważyłam, że w ogóle w tych wszystkich sieciówkach poupadali na łby i to z pewnością nie raz- za byle szmatkę trzeba słono zapłacić a co dopiero za zimową kurtkę! Poza tym większość z nich jest taka, że bym i jesienią zmarzła...Na szczęście w tamtym roku zaopatrzyłam się w puchowy płaszczyk, który jest ciepły i już nie muszę szukać. Jedyne co to marzy mi się jakiś milusi szalik i czapka...
Stary 2013-10-01, 10:34   #3716
sherlook
Zadomowienie

Cytat:
Ha! Moja mama i babcia bez przerwy mi trują, że chcą już dzidziusia Niestety (dla nich ) - prędko się nie doczekają Ja ogólnie za dziećmi nie przepadam, nie widzę u siebie za grosz instynktu macierzyńskiego, mężu też nie pali się do dzieciaka. Dzidziusia to byśmy chcieli, ale psiego Niestety, sprawienie sobie mastifa angielskiego, posiadając już jednego dużego psa, mieszkając w niewielkim, wynajmowanym mieszkaniu w bloku na 4 piętrze - ryzykowna decyzja
To tak samo jak u nas Nasi rodzice od dawna męczą nas o wnuka, a my 3 lata po ślubie już jesteśmy i jakoś nam się nie śpieszy. Ja dzieci lubię, ale jakoś czuję, że to jeszcze dla nas za wcześnie, instynktu macierzyńskiego brak i mój mąż też na razie się nie pali do bycia ojcem. Rodzice muszą czekać cierpliwie Pewnie kiedyś się doczekają.
sherlook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 10:50   #3717
justysiaa89
Zakorzenienie

83 dni !!

Cytat:
No i futerko przy kapturze obowiązkowe
popieram, z futerkiem od razu cieplej i jak śnieg sypie, to nie prosto w twarz bo zawsze to futro mam tak duże, ze trochę chroni

Cytat:
cześć

Cytat:
U Was też takie zimno?
oj tak, rano jak szłam do sklepu, para leciała z ust muszę kupić sobie jakieś botki, bo latam jeszcze w baletkach, ale już za zimno jest
justysiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 11:03   #3718
paulinusia180
Raczkowanie

http://kwejk.pl/obrazek/1920800/29-wrzesnia-a-w-lidlu-juz-swieta.html
paulinusia180 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 11:05   #3719
wioleta20
Zakorzenienie

Bym chciala wlasnie taki kalendarz
wioleta20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 11:18   #3720
paulinusia180
Raczkowanie

Ja co roku sobie w grudniu kupuję Jednak nigdy nie wytrzymuję do końca i go zjadam
paulinusia180 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości