|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
nemosku, jak tam nocka na nowym łóżku?
![]() De, a jest jakaś przyczyna tego, że Daniel się tak w nocy wybudza z płaczem. Bo dość często o tym piszesz. Jakieś złe sny, czy ciemności się boi czy po prostu potrzebuje czyjejś obecności jak się obudzi? nasturcja, przynajmniej wiesz, o co chodzi. Dobrze, że w razie czego nie jest to przeciwwskazaniem do cc. Ale zrób badania, żeby sprawdzić czy z tej strony na pewno wszystko ok. U nas też dzisiaj mroźno, lecz słonecznie. Dosuszy się nasze pranie to wstawię chyba ostatnią turę dzieciowych na razie. Mąż dzisiaj pracuje z domu, do tego boli go ząb więc cały dzień będzie jęcząco pewnie a do dentysty dopiero jutro bo dzisiaj nikt go nie ma czasu przyjąć. Zmykam na zakupy jakieś drobne. A! Zaczęłam wczoraj czytać osławione "Pięćdziesiąt twarzy Greya" Zobaczymy, czy i mi się udzieli szał na Greya
|
#3962 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Witam się i ja
![]() Dziś po raz kolejny ma przyjechać serwisant do lodówki..muszę zaczą coś ogarniać bo wstyd kogokolwiek wprowadzić do domu. Chociaż nie wiem czy jest sens, mam jasne płytki a ostatnio wszedł mi w butach do domu a że padało to miałam pełno błota wszędzie..no ale nieładnie jest prosić kogoś o to aby ściągnął buty.. Taszanta no wyjaśnij tę fakturkę, może to jakaś pomyłka?Ale wkurzyli ciężarną.. ![]() Cytat:
![]() za 9 miesiąc!! Cytat:
A co do prasowania, to ja podziękuję ![]() Cytat:
za kolejny miesiącKasiula nie czytaj nic na necie bo tylko się dobijasz, poczekaj co lekarz powie i zadcyduje Cytat:
Cytat:
za kolejny tydzien![]() Kurcze nawet nie wiedziałam że są mdłości ciążowe na końcu... ![]() Cytat:
![]() I...faktycznie..dziś 1 października! ![]() Niunia i Luesita za córeczki!!!Margot gratuluję chłopczyka![]() Beatka trzymam za Was ![]() Nemosek i jak?wyspałaś się na nowym łożu? ![]() Paulinko również gratuluję kolejnego tygodnia aaby za dwa dni zaczynam 35 tc i moja również jest ułożona pośladkowo..ale już tak się przyzwyczaiłam i nastawiłam na cesarkę że już nawet ją chyba chce
Edytowane przez kyte Czas edycji: 2013-10-01 o 10:35 |
||||||
|
|
|
#3963 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamusie !
Nasze szpitalne dziewczyny przesyłam mocne ![]() Lineczka gratki 9 miesiąca , ciekawe czy będziesz rodziła w tym październikowym terminie czy listopadowym ![]() Gratuluję też udanych wizyt , poznanych płci i mocne za dzisiejsze wizyty ![]() Lusesita w końcu się doczekałaś Ja dziś coś nie mogę się ogarnąć normalnie, chyba za długo spałam ![]() Dziś na szkole rodzenia mamy mieć kąpiel noworodka , w praktyce
|
|
|
|
#3964 |
|
Wtajemniczenie
|
Nemosku,cały czas sypiasz z rogalowym kochankiem?
![]() bo ja zauważyłam,że zasypiam z rogalem ale w nocy ląduje on na podlodze albo Tż go przejmuje;D hehe
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-10-01 o 10:38 |
|
|
|
#3965 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3966 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!!
za wszystkie wizyty, wagi maluszków i ujawnienienie się dwóch córeczek![]() paulinaizabela ![]() ![]() : kciuki: za Was!!!! Będzie Majeczka wcinać mamy mleczko poza brzuszkiem i rosnąć jak na drożdżach!!!! lineczka1989 dzięki za przepis na nutellę, właśnie miałam pytać ![]() dzidziadziumdzia ![]() dla Witusia! i za załatwianie urzędowych spraw w środęBeatka ![]() za Was!aaby za zapiekankę za pranie A dla listonosza nemosek ale z Ciebie nocny marek ![]() za materac, nie ma jak się dobrze wyspać! mówisz, że Rinco ma taki wózek, muszę ją wywołać do odpowiedziRINCO, RINCO masz wózek Seka Carlo Lux?? Pomóż też grudniowej mamusi jak wrażenia Właśnie spojrzałam, że mamy taki sam termin i obie chłopaczków w brzuszku sanrioo witaj!!! A ja Wam się pochwalę, że po wczorajszej wyprawie zakupiliśmy Tomciowi komodę i wreszcie mogę coś kombinować
|
#3967 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3968 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo ładna ![]() Ja widziałam tą z Jyska i sama się nad nią zastanawiałam.. ale to było dobrych kilka miesiecy temu i wtedy cena była dość wysoka jak na taką komodę więc wzieliśmy inną z Bodzia. kyte, ja też ostatnio coś z nim sypiam od niechcenia
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-10-01 o 10:53 |
|
|
|
|
#3969 |
|
Wtajemniczenie
|
kociak- to taki wiek-zle sny, potwory itp
wczoraj mnie wola i mowi, ze pod kanapa jest potwor. No i budzi sie na siku, bo od roku odpieluchowany. Chce mu sie siusiu i nie chce sie zsikac, to czesto jest powodem placzu.
|
|
|
|
#3970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przejście z szerokości 125 na 160 cm robi różnicę.Tyle miejsca miałam że mogłam się turlać ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
napisz coś o sobie :0 Jakby się udało wstrzelić w termin to wszystkie fajerwerki dla Was ![]() Imię wybrane? |
||
|
|
|
#3971 |
|
Rozeznanie
|
codziennie podczytuje i jestem na bierzaco ale jakos tak weny i humoru brak na pisanie. Mały coś leniwy od weekendu, coś nie chce mu się kopać, tż znowu w delegacji ale chociaż dziś słoneczko się pojawiło to jakos tak milej. Nemosku najgorsze są właśnie do poukladania te duperelki dlatego ja sie starałam jak najmniej ich pozabierac z domu hehePaulinka jestem tego samego zdania co dziewczyny i trzymam i w sumie jestem pod wrażeniem tamtejszej opiekidzidzia brawo dla dzielnego Witusia dla Beatki, Gratuluję wszystkich tyg i miesięcy i trzymam za dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
#3972 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój kręgosłup jest mi bardzo wdzięczny ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak mi się wydaje że pisała o tym wózku Najlepiej napisz jej priv. Fajna komoda,model Malm? |
|
|
|
|
#3974 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za udana wizyte i za rozpoczęty nowy tydzień ![]() Cytat:
Wow, to w ciekawych okolicznościach możesz przywitać nowy rok i gratuluje dziewczynki ![]() Cytat:
A my w czwartek rozpoczynamy SR Mam nadzieje, ze zajecia będą ciekawe i nie usne na pierwszym wykładzie ![]() Mała się dziś tak rozpycha, ze az mi ciary przechodzą - takie dziwne odczucia Lekarz na usg stwierdził, ze ja wogole tłuszczu nie mam i Mała jest zaraz przy skórze i stad takie dziwne, wyraźne odczucia i ruchy. Np. wiem kiedy tylkiem się wypina, a kiedy stopa - czasem ja laskocze po stopkach ale nie wiem czy ma laskotki ![]()
|
|||
|
|
|
#3975 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wczoraj u swojej pani dr spotkałam koleżankę z gimnazjum, w 4 miesiącu i mówiła, że pierwsze 3 miesiące wymiotowała non stop- teraz 4 miesiąc, a ona jak cień człowieka... Widzę, że u Ciebie też 33/35 tc Ciekawe kiedy przyjdzie nam rodzić, wcześniej czy później Ja obstawiam, że u mnie to jest 35 tydzień i na pewno nie będę rodzić 23.11, ale kto wie ;pCytat:
moja gin powiedziała, że właśnie w granicach 2300-2400 waży i jest bardzo silny- co z resztą wciąż odczuwam.Melduję, że dziś pierwszy raz od dawna czuję się lepiej- może to też psychika płata mi figle i dobre informacje pozytywnie na mnie wpłynęły, ale po lekach już nie boli mnie tak nerka i pęcherz. Mogłam w miarę spokojnie spać, przewracałam się w z boku na bok, ale już bez kłującego bólu. Mogłam pierwszy raz od dawna przytulic się do męża i spać
|
||
|
|
|
#3976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mężul musi mi przykręcić regał i półki na ścianę to coś zacznę działać z ustawianiem. |
|
|
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzidzia dla Witusia, dzielny chłopak Beatka za Ciebie i małą ![]() Lineczka, Kasiula za 9 miesiąc ![]() Trzymam za dzisiejsze wizyty Tak w ogóle to witam nową mamusię Dzień dobry Dzisiejszej nocy nasz mały Jaśko jakiś niespokojny był i od 0:00 do ponad 3 kręcił się zamiast spać ale o dziwo się wyspałam . Teraz zabieram się za czytanie książki bo mam zaległości a później zamierzam poprasować, tylko czekam aż mi Jaśkowe rzeczy całkowicie wyschną ![]() Jutro mamy wizytę kontrolną u lekarza i mam tyle pytań do niego że chyba z godzinę w gabinecie będziemy siedzieć Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-10-01 o 11:08 |
|
|
|
|
#3978 |
|
Wtajemniczenie
|
Beatka tzrymam kciuki
Gratuluję wizyt i tygodni ![]() Witam nową mamusię Nasturcja fajnie, że wiesz na czym stoisz i trzymam kciuki, zeby i tym razem tekst o szpitalu okazął się tylko straszakiem Nemosek fajnie, że już bliżej niż dalje z pudłami ![]() Paulina ciesze się bardzo z Twojego nastawienia ![]() Newtrend jak się czujesz? Dzidzia super z tą dietką ![]() Dziewczyny zachciało mi się bloku czekioladowego, mam mleko granulowane- myslicie, że mozna z takim czy musi być takie typowo w proszku
|
|
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43071129]Współczuje tych mdłości- mam nadzieję, że szybko ustąpią. Wczoraj u swojej pani dr spotkałam koleżankę z gimnazjum, w 4 miesiącu i mówiła, że pierwsze 3 miesiące wymiotowała non stop- teraz 4 miesiąc, a ona jak cień człowieka... Widzę, że u Ciebie też 33/35 tc Ciekawe kiedy przyjdzie nam rodzić, wcześniej czy później Ja obstawiam, że u mnie to jest 35 tydzień i na pewno nie będę rodzić 23.11, ale kto wie ;pOoo też spory chłopaczek- jak mój Miś moja gin powiedziała, że właśnie w granicach 2300-2400 waży i jest bardzo silny- co z resztą wciąż odczuwam.Melduję, że dziś pierwszy raz od dawna czuję się lepiej- może to też psychika płata mi figle i dobre informacje pozytywnie na mnie wpłynęły, ale po lekach już nie boli mnie tak nerka i pęcherz. Mogłam w miarę spokojnie spać, przewracałam się w z boku na bok, ale już bez kłującego bólu. Mogłam pierwszy raz od dawna przytulic się do męża i spać [/QUOTE]I oby tak dalej
|
|
|
|
|
#3980 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamusie!
Wreszcie zmotywowałam się do działania i pisania. Ostatni tydzień to jakiś koszmar dla mnie, zupełnie się rozleniwiłam, nic mi się nie chciało, nic nie robiłam, ale koniec tego dobrego! Trzeba ścisnąć pośladki i do przodu. Wczoraj cały dzień miałam zabawę z grzybami, nazbieraliśmy baaaardzo dużo w niedzielę i wczoraj robiłam marynowane rydze i maślaczki. Jeszcze dzisiaj muszę z nimi dokończyć. W piątek byliśmy na USG i wreszcie wiem, że mój kochany Bąbelek to dziewczynka! Mężul bardzo się cieszy i jest niesamowicie dumny! Malutka w 30tc5d waży 1830g (Rybko proszę zmień wagę i wpisz dziewczynkę na pierwszą stronę), ma piękny, zgrabny nosek, śliczne pucołowate policzki i ogólnie jest podobna do mamusi. Malutka już leży główką do dołu. ![]() dla wszystkich dziewczyn zaczynających nowe tygodnie i miesiące oraz za poznane płcie!Trzymam kciuki za wszystkie dziewczynki wizytujące dzisiaj i robiące badania. Domii - Twoje wypowiedzi napawają mnie wielkim optymizmem i podnoszą na duchu. Wspaniale jest czytać jak dobrze Wam się układa poznawanie Jasia i opieka nad nim. Jestem wspaniałą mamą. Dzidzia - całym serduchem jestem przy Tobie i Witusiu, z wielkim oczekiwaniem i niepewnością czytałam każdą Twoją wiadomość i za każdym razem po przeczytaniu jej uśmiechałam się i robiło mi się cieplej na duszy, że u Was jest wszystko dobrze. Szczególnie ostatnia wiadomość, że Maluszek zaczyna już ssać utwierdziła mnie w przekonaniu, że jest niesamowicie silny i ma wielką wolę życia i walki. Podziwiam Was i trzymam mocno kciuki, żeby dalej szło Wam tak dobrze! Paulinka - chciałabym Cię przytulić! Jesteś silną i dzielną kobietką, nie obwiniaj się o to, że Majeczka tak mało przybiera w brzusiu. Jesteś pod fantastyczną opieką i lekarze dobrze wiedzą co robią. Już niedługo Majcia będzie przy Tobie i będzie ładnie przybierała. Trzymam kciuki z całego serca za Was! Angie, Beatka - trzymajcie się cieplutko i jak najdłużej w dwupakach. Myślę o Was! |
|
|
|
#3981 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a po za tym zawsze byłam chuda a powiem wam że nieraz jest tak że widzę na brzuchu jak mały się poruszył a wogóle tego nie czuję
|
|
|
|
|
#3982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Weronisiek super, że lepiej się czujesz Miss
|
|
|
|
|
#3983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za dziewczynkę ![]() Imię już macie wybrane ? |
|
|
|
|
#3984 | |||
|
Zakorzenienie
|
wow ale macie tempo
![]() dziękuję za miłe powitanie Cytat:
też mam ją na oku troszkę niższą i zastanawiam się czy nie będzie za niska żeby umieścić na nie przewijak (mamy małe mieszkanie i jakoś muszę to upchać...)Cytat:
sotsunkowo młody rocznik bo 90 mąż sarszy 4 lata, jesteśmy małżeństwem od maja 2012, mieszkamy na śląsku. Ostatnio udało mi się skończyć pierwszy stopień studiów (jestem potocznie zwaną panią przedszkolanką i panią uczącą w 1-3), nie pracuję niestety ale uczę angielskiego i zajmuje się domowymi wyrobami :P szyję na maszynie ostatnio namiętnie króliki i zajmuje się domem i czekam na dziecia ![]() ach no i to nasz pierwszy dzidziuśImię nie wybrane ciągle debatujemy ![]() z tym terminem to ja tak do końca nie wiem wolałabym chyba nie rodzić w Sylwestra...Cytat:
ja właśnie też szukam szkoły rodzenia, mam nadzieję że coś uda mi się dobrego znaleźć
|
|||
|
|
|
#3985 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję!
Domi - padło mi na głowę! Na końcu miało być, że jesteś wspaniałą mamą a wyszło "jestem". Przepraszam! Kiedyś myśleliśmy, ze będzie Zosia, mąż mówi, że on już się przyzwyczaił do Zosieńki w brzuszku i nie ma innej opcji, ale ja jeszcze nie powiedziałam ostatecznego słowa.
|
|
|
|
#3986 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3987 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zeskanowałam Wam ten program ćwiczeń po porodzie ale mam to w pliku PDF. Gdzie moge go wrzucić tak, żebyście mogły sobie ściągnąć? Jakieś pomysły???
Cytat:
Wyprawkę kompletujecie? Jakieś potencjalne imiona wybrane? Idziecie na jakieś USG dodatkowo, żeby potwierdzić płeć?Cytat:
Cytat:
Cytat:
moje gratulacje Ładna waga!
|
|
#3988 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli masz termin na sylwestra to może na imię Sylwester? Za jednym zamachem będzie świętował i urodziny i imieniny, no chyba , że spodziewacie się dziewczynki. ![]() Oj tak, zapowiada się, że na wyjściu będzie miała blisko 4kg. Mój mąż się śmieje, że to po mamusi, bo ja do chudzinek nie należę. ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
Dziękuję!
|
||
|
|
|
#3989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zosia to bardzo ładne imię Cytat:
Wczoraj np obierałam ziemniaki na obiad, myłam naczynia, pilnowałam żeby mi się obiad na gazie nie przypalił a w międzyczasie nogą kołysałam wózek bo młody niespokojny był Nawet nie wiedziałam że da się tyle czynności naraz zrobić
|
||
|
|
|
#3990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
Jaki klocuszek ![]() W końcu się doczekaliście wiadomości,długo Was mała trzymała w niepewności |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:47.

a do dentysty dopiero jutro bo dzisiaj nikt go nie ma czasu przyjąć.

za 9 miesiąc!!

Już sama nie wiem, może byloby nawet lepiej jakby go wyciągneli...

ale uczę angielskiego i zajmuje się domowymi wyrobami :P szyję na maszynie ostatnio namiętnie króliki i zajmuje się domem i czekam na dziecia