|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
0 | 0% |
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
1 | 1,75% |
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
0 | 0% |
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
16 | 28,07% |
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
1 | 1,75% |
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
29 | 50,88% |
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
1 | 1,75% |
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
8 | 14,04% |
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
nemosku, jak tam nocka na nowym łóżku?
![]() De, a jest jakaś przyczyna tego, że Daniel się tak w nocy wybudza z płaczem. Bo dość często o tym piszesz. Jakieś złe sny, czy ciemności się boi czy po prostu potrzebuje czyjejś obecności jak się obudzi? nasturcja, przynajmniej wiesz, o co chodzi. Dobrze, że w razie czego nie jest to przeciwwskazaniem do cc. Ale zrób badania, żeby sprawdzić czy z tej strony na pewno wszystko ok. U nas też dzisiaj mroźno, lecz słonecznie. Dosuszy się nasze pranie to wstawię chyba ostatnią turę dzieciowych na razie. Mąż dzisiaj pracuje z domu, do tego boli go ząb więc cały dzień będzie jęcząco pewnie ![]() Zmykam na zakupy jakieś drobne. A! Zaczęłam wczoraj czytać osławione "Pięćdziesiąt twarzy Greya" Zobaczymy, czy i mi się udzieli szał na Greya ![]()
#3962 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Witam się i ja
![]() Dziś po raz kolejny ma przyjechać serwisant do lodówki..muszę zaczą coś ogarniać bo wstyd kogokolwiek wprowadzić do domu. Chociaż nie wiem czy jest sens, mam jasne płytki a ostatnio wszedł mi w butach do domu a że padało to miałam pełno błota wszędzie..no ale nieładnie jest prosić kogoś o to aby ściągnął buty.. Taszanta no wyjaśnij tę fakturkę, może to jakaś pomyłka?Ale wkurzyli ciężarną.. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A co do prasowania, to ja podziękuję ![]() ![]() Cytat:
![]() Kasiula nie czytaj nic na necie bo tylko się dobijasz, poczekaj co lekarz powie i zadcyduje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kurcze nawet nie wiedziałam że są mdłości ciążowe na końcu... ![]() Cytat:
![]() I...faktycznie..dziś 1 października! ![]() Niunia i Luesita ![]() ![]() Beatka trzymam za Was ![]() Nemosek i jak?wyspałaś się na nowym łożu? ![]() Paulinko również gratuluję kolejnego tygodnia ![]() aaby za dwa dni zaczynam 35 tc i moja również jest ułożona pośladkowo..ale już tak się przyzwyczaiłam i nastawiłam na cesarkę że już nawet ją chyba chce ![]() Edytowane przez kyte Czas edycji: 2013-10-01 o 09:35 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3963 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamusie !
Nasze szpitalne dziewczyny przesyłam mocne ![]() Lineczka gratki 9 miesiąca , ciekawe czy będziesz rodziła w tym październikowym terminie czy listopadowym ![]() Gratuluję też udanych wizyt , poznanych płci i mocne ![]() ![]() Lusesita w końcu się doczekałaś ![]() Ja dziś coś nie mogę się ogarnąć normalnie, chyba za długo spałam ![]() Dziś na szkole rodzenia mamy mieć kąpiel noworodka , w praktyce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3964 |
Wtajemniczenie
|
Nemosku,cały czas sypiasz z rogalowym kochankiem?
![]() bo ja zauważyłam,że zasypiam z rogalem ale w nocy ląduje on na podlodze albo Tż go przejmuje;D hehe
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-10-01 o 09:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3965 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3966 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry!!
![]() ![]() paulinaizabela ![]() ![]() ![]() ![]() lineczka1989 dzięki za przepis na nutellę, właśnie miałam pytać ![]() dzidziadziumdzia ![]() ![]() ![]() ![]() Beatka ![]() ![]() aaby za zapiekankę ![]() ![]() ![]() nemosek ale z Ciebie nocny marek ![]() ![]() ![]() ![]() RINCO, RINCO masz wózek Seka Carlo Lux?? Pomóż też grudniowej mamusi jak wrażenia ![]() Właśnie spojrzałam, że mamy taki sam termin i obie chłopaczków w brzuszku ![]() ![]() sanrioo witaj!!! ![]() ![]() A ja Wam się pochwalę, że po wczorajszej wyprawie zakupiliśmy Tomciowi komodę i wreszcie mogę coś kombinować ![]()
#3967 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3968 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo ładna ![]() Ja widziałam tą z Jyska i sama się nad nią zastanawiałam.. ale to było dobrych kilka miesiecy temu i wtedy cena była dość wysoka jak na taką komodę więc wzieliśmy inną z Bodzia. kyte, ja też ostatnio coś z nim sypiam od niechcenia ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-10-01 o 09:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3969 |
Wtajemniczenie
|
kociak- to taki wiek-zle sny, potwory itp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3970 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przejście z szerokości 125 na 160 cm robi różnicę.Tyle miejsca miałam że mogłam się turlać ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]() napisz coś o sobie :0 Jakby się udało wstrzelić w termin to wszystkie fajerwerki dla Was ![]() Imię wybrane? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3971 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() Nemosku najgorsze są właśnie do poukladania te duperelki ![]() Paulinka jestem tego samego zdania co dziewczyny i trzymam ![]() dzidzia brawo dla dzielnego Witusia ![]() Gratuluję wszystkich tyg i miesięcy i trzymam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3972 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A mój kręgosłup jest mi bardzo wdzięczny ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak mi się wydaje że pisała o tym wózku ![]() Najlepiej napisz jej priv. Fajna komoda,model Malm? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3974 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A my w czwartek rozpoczynamy SR ![]() ![]() Mała się dziś tak rozpycha, ze az mi ciary przechodzą - takie dziwne odczucia ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3975 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Wczoraj u swojej pani dr spotkałam koleżankę z gimnazjum, w 4 miesiącu i mówiła, że pierwsze 3 miesiące wymiotowała non stop- teraz 4 miesiąc, a ona jak cień człowieka... Widzę, że u Ciebie też 33/35 tc ![]() ![]() Cytat:
![]() Melduję, że dziś pierwszy raz od dawna czuję się lepiej- może to też psychika płata mi figle i dobre informacje pozytywnie na mnie wpłynęły, ale po lekach już nie boli mnie tak nerka i pęcherz. Mogłam w miarę spokojnie spać, przewracałam się w z boku na bok, ale już bez kłującego bólu. Mogłam pierwszy raz od dawna przytulic się do męża i spać ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mężul musi mi przykręcić regał i półki na ścianę to coś zacznę działać z ustawianiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzidzia ![]() ![]() Beatka ![]() ![]() Lineczka, Kasiula ![]() ![]() Trzymam ![]() ![]() Tak w ogóle to witam nową mamusię ![]() Dzień dobry ![]() Dzisiejszej nocy nasz mały Jaśko jakiś niespokojny był i od 0:00 do ponad 3 kręcił się zamiast spać ale o dziwo się wyspałam ![]() Teraz zabieram się za czytanie książki bo mam zaległości a później zamierzam poprasować, tylko czekam aż mi Jaśkowe rzeczy całkowicie wyschną ![]() Jutro mamy wizytę kontrolną u lekarza i mam tyle pytań do niego że chyba z godzinę w gabinecie będziemy siedzieć ![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-10-01 o 10:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3978 |
Wtajemniczenie
|
Beatka tzrymam kciuki
![]() Gratuluję wizyt i tygodni ![]() Witam nową mamusię ![]() Nasturcja fajnie, że wiesz na czym stoisz i trzymam kciuki, zeby i tym razem tekst o szpitalu okazął się tylko straszakiem ![]() Nemosek fajnie, że już bliżej niż dalje z pudłami ![]() Paulina ciesze się bardzo z Twojego nastawienia ![]() ![]() Newtrend jak się czujesz? Dzidzia super z tą dietką ![]() Dziewczyny zachciało mi się bloku czekioladowego, mam mleko granulowane- myslicie, że mozna z takim czy musi być takie typowo w proszku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43071129]Współczuje tych mdłości- mam nadzieję, że szybko ustąpią. Wczoraj u swojej pani dr spotkałam koleżankę z gimnazjum, w 4 miesiącu i mówiła, że pierwsze 3 miesiące wymiotowała non stop- teraz 4 miesiąc, a ona jak cień człowieka... Widzę, że u Ciebie też 33/35 tc ![]() ![]() Ooo też spory chłopaczek- jak mój Miś ![]() Melduję, że dziś pierwszy raz od dawna czuję się lepiej- może to też psychika płata mi figle i dobre informacje pozytywnie na mnie wpłynęły, ale po lekach już nie boli mnie tak nerka i pęcherz. Mogłam w miarę spokojnie spać, przewracałam się w z boku na bok, ale już bez kłującego bólu. Mogłam pierwszy raz od dawna przytulic się do męża i spać ![]() I oby tak dalej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3980 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamusie!
Wreszcie zmotywowałam się do działania i pisania. Ostatni tydzień to jakiś koszmar dla mnie, zupełnie się rozleniwiłam, nic mi się nie chciało, nic nie robiłam, ale koniec tego dobrego! Trzeba ścisnąć pośladki i do przodu. Wczoraj cały dzień miałam zabawę z grzybami, nazbieraliśmy baaaardzo dużo w niedzielę i wczoraj robiłam marynowane rydze i maślaczki. Jeszcze dzisiaj muszę z nimi dokończyć. W piątek byliśmy na USG i wreszcie wiem, że mój kochany Bąbelek to dziewczynka! Mężul bardzo się cieszy i jest niesamowicie dumny! Malutka w 30tc5d waży 1830g (Rybko proszę zmień wagę i wpisz dziewczynkę na pierwszą stronę), ma piękny, zgrabny nosek, śliczne pucołowate policzki i ogólnie jest podobna do mamusi. ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dziewczynki wizytujące dzisiaj i robiące badania. Domii - Twoje wypowiedzi napawają mnie wielkim optymizmem i podnoszą na duchu. Wspaniale jest czytać jak dobrze Wam się układa poznawanie Jasia i opieka nad nim. Jestem wspaniałą mamą. ![]() Dzidzia - całym serduchem jestem przy Tobie i Witusiu, z wielkim oczekiwaniem i niepewnością czytałam każdą Twoją wiadomość i za każdym razem po przeczytaniu jej uśmiechałam się i robiło mi się cieplej na duszy, że u Was jest wszystko dobrze. Szczególnie ostatnia wiadomość, że Maluszek zaczyna już ssać utwierdziła mnie w przekonaniu, że jest niesamowicie silny i ma wielką wolę życia i walki. Podziwiam Was i trzymam mocno kciuki, żeby dalej szło Wam tak dobrze! ![]() Paulinka - chciałabym Cię przytulić! Jesteś silną i dzielną kobietką, nie obwiniaj się o to, że Majeczka tak mało przybiera w brzusiu. Jesteś pod fantastyczną opieką i lekarze dobrze wiedzą co robią. Już niedługo Majcia będzie przy Tobie i będzie ładnie przybierała. Trzymam kciuki z całego serca za Was! ![]() Angie, Beatka - trzymajcie się cieplutko i jak najdłużej w dwupakach. Myślę o Was! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3981 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3982 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Weronisiek super, że lepiej się czujesz Miss ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Imię już macie wybrane ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3984 | |||
Zakorzenienie
|
wow ale macie tempo
![]() dziękuję za miłe powitanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Imię nie wybrane ciągle debatujemy ![]() z tym terminem to ja tak do końca nie wiem ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3985 |
Zadomowienie
|
Dziękuję!
![]() Domi - padło mi na głowę! Na końcu miało być, że jesteś wspaniałą mamą a wyszło "jestem". Przepraszam! Kiedyś myśleliśmy, ze będzie Zosia, mąż mówi, że on już się przyzwyczaił do Zosieńki w brzuszku i nie ma innej opcji, ale ja jeszcze nie powiedziałam ostatecznego słowa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3986 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3987 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zeskanowałam Wam ten program ćwiczeń po porodzie ale mam to w pliku PDF. Gdzie moge go wrzucić tak, żebyście mogły sobie ściągnąć? Jakieś pomysły???
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3988 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli masz termin na sylwestra to może na imię Sylwester? Za jednym zamachem będzie świętował i urodziny i imieniny, no chyba , że spodziewacie się dziewczynki. ![]() Oj tak, zapowiada się, że na wyjściu będzie miała blisko 4kg. Mój mąż się śmieje, że to po mamusi, bo ja do chudzinek nie należę. ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
Dziękuję! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3989 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zosia to bardzo ładne imię ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3990 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() W końcu się doczekaliście wiadomości,długo Was mała trzymała w niepewności ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.