Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-01, 09:30   #3961
Kociak85
Zadomowienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

nemosku, jak tam nocka na nowym łóżku?

De, a jest jakaś przyczyna tego, że Daniel się tak w nocy wybudza z płaczem. Bo dość często o tym piszesz. Jakieś złe sny, czy ciemności się boi czy po prostu potrzebuje czyjejś obecności jak się obudzi?

nasturcja, przynajmniej wiesz, o co chodzi. Dobrze, że w razie czego nie jest to przeciwwskazaniem do cc. Ale zrób badania, żeby sprawdzić czy z tej strony na pewno wszystko ok.

U nas też dzisiaj mroźno, lecz słonecznie. Dosuszy się nasze pranie to wstawię chyba ostatnią turę dzieciowych na razie. Mąż dzisiaj pracuje z domu, do tego boli go ząb więc cały dzień będzie jęcząco pewnie a do dentysty dopiero jutro bo dzisiaj nikt go nie ma czasu przyjąć.
Zmykam na zakupy jakieś drobne.
A! Zaczęłam wczoraj czytać osławione "Pięćdziesiąt twarzy Greya" Zobaczymy, czy i mi się udzieli szał na Greya
Stary 2013-10-01, 09:31   #3962
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Witam się i ja
Dziś po raz kolejny ma przyjechać serwisant do lodówki..muszę zaczą coś ogarniać bo wstyd kogokolwiek wprowadzić do domu. Chociaż nie wiem czy jest sens, mam jasne płytki a ostatnio wszedł mi w butach do domu a że padało to miałam pełno błota wszędzie..no ale nieładnie jest prosić kogoś o to aby ściągnął buty..

Taszanta no wyjaśnij tę fakturkę, może to jakaś pomyłka?Ale wkurzyli ciężarną..

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
a no fakt to Anoula pisała :P

nie, nie to nie jest dżem http://www.wielkiezarcie.com/recipe23922.html

Zaczynamy dzisiaj 36/38 tydzień, a więc to już 9 miesiąc

zaczęliśmy wczoraj palić w piecu bo już chłodanwo w domu i od razu się przyjemniej zrobiło
Mmm ta nutella śliwkowa musi być pyszna!
za 9 miesiąc!!
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Muszę iść na pocztę, bo chyba moje koszule przyszły. Swoją drogą powiem, co myślę o listonoszu. Przyłazi, dzwoni domofonem pod numery, dla których ma jakieś polecone plus do jakiegoś emeryta, który zawsze mu otworzy. Wczoraj jak tylko domofon zadzwonił, to od razu wstałam i odebrałam, ale już słyszałam zamykające się drzwi od klatki i jakieś kroki na schodach. Czyli jeśli w sekundę nie odbiorę, to ten burak zakłada, że mnie nie ma i nie wchodzi na 3p., tylko zostawia awizo A ja potem muszę łazić na pocztę Co to za sprawdzanie frekwencji przez domofon?
A taki emeryt pewnie siedzi pod domofonem bo nie ma nic innego do roboty i otworzy zawsze pierwszy

Kolorowe pranie chyba już suche. A to znaczy, że trzeba to będzie poprasować... Któraś chętna?
Zaraz kolejną porcję wrzucę... Albo kocyk truskawkowy, albo kocyki jasne... No coś tam znajdę.
I torba jest sucha (i działa! ), więc chyba dziś zacznę pakować

A w ogóle w nocy się obudziłam i chciałam się obrócić, i nie wiem, co to było - czy młoda jakoś wsadziła kolano gdzie nie trzeba czy co, ale myślałam, że mi odbyt od środka rozerwie! Dżizas, jeśli przy porodzie tak boli, tylko kawałek dalej, to pragnę cc!

beatko
dzidzia - super, że Wituś tak pięknie zassał!
Jak będziesz odbierała przesyłkę to poskarż się na niego bo tak nie powinno być.
A co do prasowania, to ja podziękujęWczoraj cały wieczór prasowałam i kręgosłup aż mnie palił
Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
A dziś witamy sie w 36 tyg, czyli 9 miesiac ;D
A co do mojego ciśnienia to znów podskoczyło;/, te tabletki są widocznie za słabe a pewnie nic mocniejszego nie mogę;/
Naczytałam się już oczywiście na necie, że nadciśnienie w ciązy częstokończy się cesarką...ehh Już sama nie wiem, może byloby nawet lepiej jakby go wyciągneli...
za kolejny miesiąc
Kasiula nie czytaj nic na necie bo tylko się dobijasz, poczekaj co lekarz powie i zadcyduje
Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
a ja szykuje meza,pozniej szykuje siebie na wizyte (gimnastyka szalonego dzika),a po wizycie posiedze u mamy (bo mieszka niedaleko gabinetu do ktorego chodze),wiec dzisiaj zdecydowanie mniej mnie bedzie- ale posaram sie zlozyc zeznanie w miedzy czasie co tam u nas...
hahaha
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Hello! Ja już po wizycie u lekarza POZ. Pojechałam specjalnie na 7.20, bo babka od 7.30 przyjmuje i mimo braku miejsc, mnie przyjęła przed wszystkimi. Wybadała, wypytała i oceniła, ze tak jak mówiła Trele: mdłości ciążowe Podobno niewielka część kobiet ma je na końcu ciąży, a nie na początku. Potęguje je w dodatku ten duży Lokator w brzuchu, który uciska różne rzeczy

Mam zrobić morfo, i jeśli nie będzie strasznych spadków to spoko, z cc nie powinno być problemów mimo mdłości- po prostu anestezjolog będzie musiał się skupiać podczas wymyślania i wprowadzania znieczulenia. Ale, jeśli spadki będą duże w morfo- no to szpital i kroplówy. W życiu nie słyszałam tyle "trzeba by się położyc w szpitalu" niż w ciągu ostatnich kilku miesięcy. Jak dotąd- większość uchodzi mi na sucho, liczę, że i tym razem tak będzie. Mam pić herbatkę z imbirem.

I zaczynamy dziś 33/35 tydzień!!
za kolejny tydzien
Kurcze nawet nie wiedziałam że są mdłości ciążowe na końcu...
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość

Chciałam Was pocieszyc odnosnie diety-mimo wczesniaka jem wszystko poza bardzo tlustym i wzdymajacym. Lacznie z odrobina czekolady i orzechow, kawy. Mój Maly niedojrzaly jeszcze brzuszek nie reaguje wzdeciem, kolkami ani kolorowymi kupami. Wszystko jest jak najbardziej ok.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Wiecie ze jeszcze do mnie nie dociera ze zaraz zaczniecie sie sypac bo już pazdziernik

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Pocieszenie ogromne!!!Mam nadzieję że mój mały brzuszek też będzie taki dzielny
I...faktycznie..dziś 1 października!
Niunia i Luesita za córeczki!!!Margot gratuluję chłopczyka
Beatka trzymam za Was
Nemosek i jak?wyspałaś się na nowym łożu?
Paulinko również gratuluję kolejnego tygodnia
aaby za dwa dni zaczynam 35 tc i moja również jest ułożona pośladkowo..ale już tak się przyzwyczaiłam i nastawiłam na cesarkę że już nawet ją chyba chce

Edytowane przez kyte
Czas edycji: 2013-10-01 o 09:35
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 09:35   #3963
Olenka_24
Zadomowienie

Dzień dobry Mamusie !

Nasze szpitalne dziewczyny przesyłam mocne

Lineczka gratki 9 miesiąca , ciekawe czy będziesz rodziła w tym październikowym terminie czy listopadowym

Gratuluję też udanych wizyt , poznanych płci i mocne za dzisiejsze wizyty

Lusesita w końcu się doczekałaś

Ja dziś coś nie mogę się ogarnąć normalnie, chyba za długo spałam
Dziś na szkole rodzenia mamy mieć kąpiel noworodka , w praktyce
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 09:37   #3964
Dzastin08
Wtajemniczenie

Nemosku,cały czas sypiasz z rogalowym kochankiem?
bo ja zauważyłam,że zasypiam z rogalem ale w nocy ląduje on na podlodze albo Tż go przejmuje;D hehe

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-10-01 o 09:38
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 09:38   #3965
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
A! Zaczęłam wczoraj czytać osławione "Pięćdziesiąt twarzy Greya" Zobaczymy, czy i mi się udzieli szał na Greya
Życzę miłej lektury Mnie mega to wciągnęło - tylko ostatnia część tak nie bardzo
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 09:44   #3966
sorento
Rozeznanie

Dzień dobry!!

za wszystkie wizyty, wagi maluszków i ujawnienienie się dwóch córeczek

paulinaizabela : kciuki: za Was!!!! Będzie Majeczka wcinać mamy mleczko poza brzuszkiem i rosnąć jak na drożdżach!!!!

lineczka1989 dzięki za przepis na nutellę, właśnie miałam pytać

dzidziadziumdzia dla Witusia! i za załatwianie urzędowych spraw w środę

Beatka za Was!

aaby za zapiekankę za pranie A dla listonosza

nemosek ale z Ciebie nocny marek za materac, nie ma jak się dobrze wyspać! mówisz, że Rinco ma taki wózek, muszę ją wywołać do odpowiedzi

RINCO, RINCO masz wózek Seka Carlo Lux?? Pomóż też grudniowej mamusi jak wrażenia
Właśnie spojrzałam, że mamy taki sam termin i obie chłopaczków w brzuszku

sanrioo witaj!!!

A ja Wam się pochwalę, że po wczorajszej wyprawie zakupiliśmy Tomciowi komodę i wreszcie mogę coś kombinować W końcu nie z Jyska bo ta co była na promocji trochę za płytka, wylądowaliśmy w Ikei i jest taka:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg malm-komoda--szuflady__0132189_PE286969_S4.jpg (14,0 KB, 10 załadowań)

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 09:50   #3967
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
bo ja zauważyłam,że zasypiam z rogalem ale w nocy ląduje on na podlodze albo Tż go przejmuje;D hehe
Mi rogal jakoś nie przypadł do gustu śpię bez niego
Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
A ja Wam się pochwalę, że po wczorajszej wyprawie zakupiliśmy Tomciowi komodę i wreszcie mogę coś kombinować W końcu nie z Jyska bo ta co była na promocji trochę za płytka, wylądowaliśmy w Ikei i jest taka:
Bardzo ladna ta komoda
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 09:51   #3968
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry!!

paulinaizabela : kciuki: za Was!!!! Będzie Majeczka wcinać mamy mleczko poza brzuszkiem i rosnąć jak na drożdżach!!!!

Beatka za Was!

nemosek ale z Ciebie nocny marek za materac, nie ma jak się dobrze wyspać! mówisz, że Rinco ma taki wózek, muszę ją wywołać do odpowiedzi

RINCO, RINCO masz wózek Seka Carlo Lux?? Pomóż też grudniowej mamusi jak wrażenia

sanrioo witaj!!!

Bardzo ładna
Ja widziałam tą z Jyska i sama się nad nią zastanawiałam.. ale to było dobrych kilka miesiecy temu i wtedy cena była dość wysoka jak na taką komodę więc wzieliśmy inną z Bodzia.

kyte, ja też ostatnio coś z nim sypiam od niechcenia

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-10-01 o 09:53
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 09:52   #3969
De28
Wtajemniczenie

kociak- to taki wiek-zle sny, potwory itp wczoraj mnie wola i mowi, ze pod kanapa jest potwor. No i budzi sie na siku, bo od roku odpieluchowany. Chce mu sie siusiu i nie chce sie zsikac, to czesto jest powodem placzu.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 09:55   #3970
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

De, a jest jakaś przyczyna tego, że Daniel się tak w nocy wybudza z płaczem. Bo dość często o tym piszesz. Jakieś złe sny, czy ciemności się boi czy po prostu potrzebuje czyjejś obecności jak się obudzi?

nasturcja, przynajmniej wiesz, o co chodzi. Dobrze, że w razie czego nie jest to przeciwwskazaniem do cc. Ale zrób badania, żeby sprawdzić czy z tej strony na pewno wszystko ok.

U nas też dzisiaj mroźno, lecz słonecznie. Dosuszy się nasze pranie to wstawię chyba ostatnią turę dzieciowych na razie. Mąż dzisiaj pracuje z domu, do tego boli go ząb więc cały dzień będzie jęcząco pewnie a do dentysty dopiero jutro bo dzisiaj nikt go nie ma czasu przyjąć.
Dziękuję całkiem dobrze się niuniało

Przejście z szerokości 125 na 160 cm robi różnicę.Tyle miejsca miałam że mogłam się turlać

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny,

postanowiłam się przywitać my grudniowo-styczniowi wg. wyliczeń medyków 31 grudnia jako środkowy termin na prenatalnych w 23 tygodniu lekarz mówił że widzi 100% kobitkę ale moja lekarka nie chce potwierdzić bo mówi że nie widzi dokładnie gdyż mała usadowiła się na zadku i się zwyczajnie do nas wypina

szczerze nie wiedziałam że istnieje taki wątek i trochę odświerzam swoje wizażowe bycie :P

napisz coś o sobie :0
Jakby się udało wstrzelić w termin to wszystkie fajerwerki dla Was

Imię wybrane?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 09:55   #3971
Sylwiaaa88
Rozeznanie

A postanowiłam że dziś się przywitam codziennie podczytuje i jestem na bierzaco ale jakos tak weny i humoru brak na pisanie. Mały coś leniwy od weekendu, coś nie chce mu się kopać, tż znowu w delegacji ale chociaż dziś słoneczko się pojawiło to jakos tak milej.
Nemosku najgorsze są właśnie do poukladania te duperelki dlatego ja sie starałam jak najmniej ich pozabierac z domu hehe
Paulinka jestem tego samego zdania co dziewczyny i trzymam i w sumie jestem pod wrażeniem tamtejszej opieki
dzidzia brawo dla dzielnego Witusia
dla Beatki,
Gratuluję wszystkich tyg i miesięcy i trzymam za dzisiejsze wizyty
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 09:59   #3972
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Witam się i ja
Dziś po raz kolejny ma przyjechać serwisant do lodówki..muszę zaczą coś ogarniać bo wstyd kogokolwiek wprowadzić do domu. Chociaż nie wiem czy jest sens, mam jasne płytki a ostatnio wszedł mi w butach do domu a że padało to miałam pełno błota wszędzie..no ale nieładnie jest prosić kogoś o to aby ściągnął buty..

Taszanta no wyjaśnij tę fakturkę, może to jakaś pomyłka?Ale wkurzyli ciężarną..

Mmm ta nutella śliwkowa musi być pyszna!
za 9 miesiąc!!

Jak będziesz odbierała przesyłkę to poskarż się na niego bo tak nie powinno być.
A co do prasowania, to ja podziękujęWczoraj cały wieczór prasowałam i kręgosłup aż mnie palił

za kolejny miesiąc
Kasiula nie czytaj nic na necie bo tylko się dobijasz, poczekaj co lekarz powie i zadcyduje

hahaha

za kolejny tydzien
Kurcze nawet nie wiedziałam że są mdłości ciążowe na końcu...

Pocieszenie ogromne!!!Mam nadzieję że mój mały brzuszek też będzie taki dzielny
I...faktycznie..dziś 1 października!
Niunia i Luesita za córeczki!!!Margot gratuluję chłopczyka
Beatka trzymam za Was
Nemosek i jak?wyspałaś się na nowym łożu?
Paulinko również gratuluję kolejnego tygodnia
aaby za dwa dni zaczynam 35 tc i moja również jest ułożona pośladkowo..ale już tak się przyzwyczaiłam i nastawiłam na cesarkę że już nawet ją chyba chce
Dziękuję w końcu tak

A mój kręgosłup jest mi bardzo wdzięczny

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie !

Nasze szpitalne dziewczyny przesyłam mocne

Lineczka gratki 9 miesiąca , ciekawe czy będziesz rodziła w tym październikowym terminie czy listopadowym

Gratuluję też udanych wizyt , poznanych płci i mocne za dzisiejsze wizyty

Lusesita w końcu się doczekałaś

Ja dziś coś nie mogę się ogarnąć normalnie, chyba za długo spałam
Dziś na szkole rodzenia mamy mieć kąpiel noworodka , w praktyce
O fajnie, idziesz z tz?

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Biorę go między nogi lub pod brzuszek ale w nocy tak jak Ty pozbywam się.Bidok przytula się do ściany

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-01, 10:02   #3973
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!!

Beatka za Was!

sanrioo witaj!!!

Taki śpioch jak ja w końcu trafił na porządne łoże
Tak mi się wydaje że pisała o tym wózku
Najlepiej napisz jej priv.
Fajna komoda,model Malm?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-01, 10:03   #3974
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Hello! Ja już po wizycie u lekarza POZ. Pojechałam specjalnie na 7.20, bo babka od 7.30 przyjmuje i mimo braku miejsc, mnie przyjęła przed wszystkimi. Wybadała, wypytała i oceniła, ze tak jak mówiła Trele: mdłości ciążowe Podobno niewielka część kobiet ma je na końcu ciąży, a nie na początku. Potęguje je w dodatku ten duży Lokator w brzuchu, który uciska różne rzeczy

Mam zrobić morfo, i jeśli nie będzie strasznych spadków to spoko, z cc nie powinno być problemów mimo mdłości- po prostu anestezjolog będzie musiał się skupiać podczas wymyślania i wprowadzania znieczulenia. Ale, jeśli spadki będą duże w morfo- no to szpital i kroplówy. W życiu nie słyszałam tyle "trzeba by się położyc w szpitalu" niż w ciągu ostatnich kilku miesięcy. Jak dotąd- większość uchodzi mi na sucho, liczę, że i tym razem tak będzie. Mam pić herbatkę z imbirem.

W poniedziałek mam wizytę u gina. Jak mu powiem jeszcze o mdłościach, to on chyba padnie. Ja to jestem jego pacjentką - wyzwaniem

Aaby- na poprzednim mieszkaniu też takiego listonosza miałam. Ludzie z bloków się skarżyli i go wymienili

Gratuluję dziewczynek: Niunia i Luesita!! Kolejne księżniczki na wątku

Dzidzia- aż ciężko uwierzyć, ze taki mały szkrab jak Witek ma w sobie taką siłę i wolę przetrwania!! Rozczula mnie to strasznie

za udana wizyte i za rozpoczęty nowy tydzień

Cytat:
cześć dziewczyny,

postanowiłam się przywitać my grudniowo-styczniowi wg. wyliczeń medyków 31 grudnia jako środkowy termin na prenatalnych w 23 tygodniu lekarz mówił że widzi 100% kobitkę ale moja lekarka nie chce potwierdzić bo mówi że nie widzi dokładnie gdyż mała usadowiła się na zadku i się zwyczajnie do nas wypina

szczerze nie wiedziałam że istnieje taki wątek i trochę odświerzam swoje wizażowe bycie :P
Witam Wow, to w ciekawych okolicznościach możesz przywitać nowy rok i gratuluje dziewczynki

Cytat:

Mój szał Greya skonczyl się w polowie drugiego tomu i stwierdziłam, ze jeszcze tak nudnej książki dawno nie czytałam

A my w czwartek rozpoczynamy SR Mam nadzieje, ze zajecia będą ciekawe i nie usne na pierwszym wykładzie

Mała się dziś tak rozpycha, ze az mi ciary przechodzą - takie dziwne odczucia Lekarz na usg stwierdził, ze ja wogole tłuszczu nie mam i Mała jest zaraz przy skórze i stad takie dziwne, wyraźne odczucia i ruchy. Np. wiem kiedy tylkiem się wypina, a kiedy stopa - czasem ja laskocze po stopkach ale nie wiem czy ma laskotki
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 10:04   #3975
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:

Mam zrobić morfo, i jeśli nie będzie strasznych spadków to spoko, z cc nie powinno być problemów mimo mdłości- po prostu anestezjolog będzie musiał się skupiać podczas wymyślania i wprowadzania znieczulenia. Ale, jeśli spadki będą duże w morfo- no to szpital i kroplówy. W życiu nie słyszałam tyle "trzeba by się położyć w szpitalu" niż w ciągu ostatnich kilku miesięcy. Jak dotąd- większość uchodzi mi na sucho, liczę, że i tym razem tak będzie. Mam pić herbatkę z imbirem.

W poniedziałek mam wizytę u gina. Jak mu powiem jeszcze o mdłościach, to on chyba padnie. Ja to jestem jego pacjentką - wyzwaniem

Współczuje tych mdłości- mam nadzieję, że szybko ustąpią.
Wczoraj u swojej pani dr spotkałam koleżankę z gimnazjum, w 4 miesiącu i mówiła, że pierwsze 3 miesiące wymiotowała non stop- teraz 4 miesiąc, a ona jak cień człowieka...

Widzę, że u Ciebie też 33/35 tc Ciekawe kiedy przyjdzie nam rodzić, wcześniej czy później Ja obstawiam, że u mnie to jest 35 tydzień i na pewno nie będę rodzić 23.11, ale kto wie ;p

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość

ja tez już po wizycie, Młody waży 2300g (34/35tydz) no i szyjka skrócona i dr mówi że bez szaleństw to on mi daje 2-3 tyg....no i Mały ma odstające uszy hehe na USG wyszedł jak elf ale Buzi znów nie pokazał...przyssał się do kręgosłupa i miał jak zwykle gdzieś mnie i dr....
Ooo też spory chłopaczek- jak mój Miś moja gin powiedziała, że właśnie w granicach 2300-2400 waży i jest bardzo silny- co z resztą wciąż odczuwam.

Melduję, że dziś pierwszy raz od dawna czuję się lepiej- może to też psychika płata mi figle i dobre informacje pozytywnie na mnie wpłynęły, ale po lekach już nie boli mnie tak nerka i pęcherz. Mogłam w miarę spokojnie spać, przewracałam się w z boku na bok, ale już bez kłującego bólu. Mogłam pierwszy raz od dawna przytulic się do męża i spać
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 10:05   #3976
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
A postanowiłam że dziś się przywitam codziennie podczytuje i jestem na bierzaco ale jakos tak weny i humoru brak na pisanie. Mały coś leniwy od weekendu, coś nie chce mu się kopać, tż znowu w delegacji ale chociaż dziś słoneczko się pojawiło to jakos tak milej.
Nemosku najgorsze są właśnie do poukladania te duperelki dlatego ja sie starałam jak najmniej ich pozabierac z domu hehe
Paulinka jestem tego samego zdania co dziewczyny i trzymam i w sumie jestem pod wrażeniem tamtejszej opieki
dzidzia brawo dla dzielnego Witusia
dla Beatki,
Gratuluję wszystkich tyg i miesięcy i trzymam za dzisiejsze wizyty
Mi się trochę uzbierało rzeczy,dawniej byłam zbieraczem teraz już tak nie gromadzę,mam nauczkę.
Mężul musi mi przykręcić regał i półki na ścianę to coś zacznę działać z ustawianiem.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-01, 10:05   #3977
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Kochane, spieszę donieść, że jednak dziewczynka
proszę o dopisanie na 1 stronie

najważniejsze, ze pięknie rosnie - gin posprawdzal wszystko wody w normie, z lozyskiem tez ok...jedyne co, to,ze jeszcze ulozona jest pośladkowo...ale do 35 tyg. jeszcze się może obrócić

mamy piękne nagranie jak ziewa i api z raczka pod policzkiem
usta ma duże po Tatusiu
Gratuluję dziewczynki

Dzidzia dla Witusia, dzielny chłopak

Beatka za Ciebie i małą

Lineczka, Kasiula za 9 miesiąc

Trzymam za dzisiejsze wizyty

Tak w ogóle to witam nową mamusię

Dzień dobry
Dzisiejszej nocy nasz mały Jaśko jakiś niespokojny był i od 0:00 do ponad 3 kręcił się zamiast spać ale o dziwo się wyspałam .
Teraz zabieram się za czytanie książki bo mam zaległości a później zamierzam poprasować, tylko czekam aż mi Jaśkowe rzeczy całkowicie wyschną

Jutro mamy wizytę kontrolną u lekarza i mam tyle pytań do niego że chyba z godzinę w gabinecie będziemy siedzieć

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-10-01 o 10:08
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 10:06   #3978
anulka2205
Wtajemniczenie

Beatka tzrymam kciuki

Gratuluję wizyt i tygodni

Witam nową mamusię

Nasturcja fajnie, że wiesz na czym stoisz i trzymam kciuki, zeby i tym razem tekst o szpitalu okazął się tylko straszakiem

Nemosek fajnie, że już bliżej niż dalje z pudłami

Paulina ciesze się bardzo z Twojego nastawienia wyprzytulaj brzuszek

Newtrend jak się czujesz?

Dzidzia super z tą dietką

Dziewczyny zachciało mi się bloku czekioladowego, mam mleko granulowane- myslicie, że mozna z takim czy musi być takie typowo w proszku

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 10:08   #3979
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
za udana wizyte i za rozpoczęty nowy tydzień

Witam Wow, to w ciekawych okolicznościach możesz przywitać nowy rok i gratuluje dziewczynki

Mój szał Greya skonczyl się w polowie drugiego tomu i stwierdziłam, ze jeszcze tak nudnej książki dawno nie czytałam

A my w czwartek rozpoczynamy SR Mam nadzieje, ze zajecia będą ciekawe i nie usne na pierwszym wykładzie

Mała się dziś tak rozpycha, ze az mi ciary przechodzą - takie dziwne odczucia Lekarz na usg stwierdził, ze ja wogole tłuszczu nie mam i Mała jest zaraz przy skórze i stad takie dziwne, wyraźne odczucia i ruchy. Np. wiem kiedy tylkiem się wypina, a kiedy stopa - czasem ja laskocze po stopkach ale nie wiem czy ma laskotki

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43071129]Współczuje tych mdłości- mam nadzieję, że szybko ustąpią.
Wczoraj u swojej pani dr spotkałam koleżankę z gimnazjum, w 4 miesiącu i mówiła, że pierwsze 3 miesiące wymiotowała non stop- teraz 4 miesiąc, a ona jak cień człowieka...

Widzę, że u Ciebie też 33/35 tc Ciekawe kiedy przyjdzie nam rodzić, wcześniej czy później Ja obstawiam, że u mnie to jest 35 tydzień i na pewno nie będę rodzić 23.11, ale kto wie ;p

Ooo też spory chłopaczek- jak mój Miś moja gin powiedziała, że właśnie w granicach 2300-2400 waży i jest bardzo silny- co z resztą wciąż odczuwam.

Melduję, że dziś pierwszy raz od dawna czuję się lepiej- może to też psychika płata mi figle i dobre informacje pozytywnie na mnie wpłynęły, ale po lekach już nie boli mnie tak nerka i pęcherz. Mogłam w miarę spokojnie spać, przewracałam się w z boku na bok, ale już bez kłującego bólu. Mogłam pierwszy raz od dawna przytulic się do męża i spać [/QUOTE]
I oby tak dalej

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 10:09   #3980
Miss Triss
Zadomowienie

Dzień dobry Mamusie!

Wreszcie zmotywowałam się do działania i pisania. Ostatni tydzień to jakiś koszmar dla mnie, zupełnie się rozleniwiłam, nic mi się nie chciało, nic nie robiłam, ale koniec tego dobrego! Trzeba ścisnąć pośladki i do przodu. Wczoraj cały dzień miałam zabawę z grzybami, nazbieraliśmy baaaardzo dużo w niedzielę i wczoraj robiłam marynowane rydze i maślaczki. Jeszcze dzisiaj muszę z nimi dokończyć.

W piątek byliśmy na USG i wreszcie wiem, że mój kochany Bąbelek to dziewczynka! Mężul bardzo się cieszy i jest niesamowicie dumny!
Malutka w 30tc5d waży 1830g (Rybko proszę zmień wagę i wpisz dziewczynkę na pierwszą stronę), ma piękny, zgrabny nosek, śliczne pucołowate policzki i ogólnie jest podobna do mamusi. Malutka już leży główką do dołu.

dla wszystkich dziewczyn zaczynających nowe tygodnie i miesiące oraz za poznane płcie!
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczynki wizytujące dzisiaj i robiące badania.

Domii - Twoje wypowiedzi napawają mnie wielkim optymizmem i podnoszą na duchu. Wspaniale jest czytać jak dobrze Wam się układa poznawanie Jasia i opieka nad nim. Jestem wspaniałą mamą.

Dzidzia - całym serduchem jestem przy Tobie i Witusiu, z wielkim oczekiwaniem i niepewnością czytałam każdą Twoją wiadomość i za każdym razem po przeczytaniu jej uśmiechałam się i robiło mi się cieplej na duszy, że u Was jest wszystko dobrze. Szczególnie ostatnia wiadomość, że Maluszek zaczyna już ssać utwierdziła mnie w przekonaniu, że jest niesamowicie silny i ma wielką wolę życia i walki. Podziwiam Was i trzymam mocno kciuki, żeby dalej szło Wam tak dobrze!

Paulinka - chciałabym Cię przytulić! Jesteś silną i dzielną kobietką, nie obwiniaj się o to, że Majeczka tak mało przybiera w brzusiu. Jesteś pod fantastyczną opieką i lekarze dobrze wiedzą co robią. Już niedługo Majcia będzie przy Tobie i będzie ładnie przybierała. Trzymam kciuki z całego serca za Was!

Angie, Beatka - trzymajcie się cieplutko i jak najdłużej w dwupakach. Myślę o Was!
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 10:10   #3981
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Zazdroszczę bo moje dziecko to strasznie leniwe jest a po za tym zawsze byłam chuda a powiem wam że nieraz jest tak że widzę na brzuchu jak mały się poruszył a wogóle tego nie czuję
Stary 2013-10-01, 10:12   #3982
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Zazdroszczę bo moje dziecko to strasznie leniwe jest a po za tym zawsze byłam chuda a powiem wam że nieraz jest tak że widzę na brzuchu jak mały się poruszył a wogóle tego nie czuję
chyba żadna nie czuje wszystkich ruchów dziecka

Weronisiek super, że lepiej się czujesz

Miss

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 10:14   #3983
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie!

Wreszcie zmotywowałam się do działania i pisania. Ostatni tydzień to jakiś koszmar dla mnie, zupełnie się rozleniwiłam, nic mi się nie chciało, nic nie robiłam, ale koniec tego dobrego! Trzeba ścisnąć pośladki i do przodu. Wczoraj cały dzień miałam zabawę z grzybami, nazbieraliśmy baaaardzo dużo w niedzielę i wczoraj robiłam marynowane rydze i maślaczki. Jeszcze dzisiaj muszę z nimi dokończyć.

W piątek byliśmy na USG i wreszcie wiem, że mój kochany Bąbelek to dziewczynka! Mężul bardzo się cieszy i jest niesamowicie dumny!
Malutka w 30tc5d waży 1830g (Rybko proszę zmień wagę i wpisz dziewczynkę na pierwszą stronę), ma piękny, zgrabny nosek, śliczne pucołowate policzki i ogólnie jest podobna do mamusi. Malutka już leży główką do dołu.

dla wszystkich dziewczyn zaczynających nowe tygodnie i miesiące oraz za poznane płcie!

Domii - Twoje wypowiedzi napawają mnie wielkim optymizmem i podnoszą na duchu. Wspaniale jest czytać jak dobrze Wam się układa poznawanie Jasia i opieka nad nim. Jestem wspaniałą mamą.

Dzidzia - całym serduchem jestem przy Tobie i Witusiu, z wielkim oczekiwaniem i niepewnością czytałam każdą Twoją wiadomość i za każdym razem po przeczytaniu jej uśmiechałam się i robiło mi się cieplej na duszy, że u Was jest wszystko dobrze. Szczególnie ostatnia wiadomość, że Maluszek zaczyna już ssać utwierdziła mnie w przekonaniu, że jest niesamowicie silny i ma wielką wolę życia i walki. Podziwiam Was i trzymam mocno kciuki, żeby dalej szło Wam tak dobrze!

Paulinka - chciałabym Cię przytulić! Jesteś silną i dzielną kobietką, nie obwiniaj się o to, że Majeczka tak mało przybiera w brzusiu. Jesteś pod fantastyczną opieką i lekarze dobrze wiedzą co robią. Już niedługo Majcia będzie przy Tobie i będzie ładnie przybierała. Trzymam kciuki z całego serca za Was!

Angie, Beatka - trzymajcie się cieplutko i jak najdłużej w dwupakach. Myślę o Was!
za dziewczynkę
Imię już macie wybrane ?
Stary 2013-10-01, 10:21   #3984
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

wow ale macie tempo

dziękuję za miłe powitanie

Cytat:

sanrioo witaj!!!

MALM! też mam ją na oku troszkę niższą i zastanawiam się czy nie będzie za niska żeby umieścić na nie przewijak (mamy małe mieszkanie i jakoś muszę to upchać...)

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
[/COLOR]

napisz coś o sobie :0
Jakby się udało wstrzelić w termin to wszystkie fajerwerki dla Was

Imię wybrane?
coś o sobie sotsunkowo młody rocznik bo 90 mąż sarszy 4 lata, jesteśmy małżeństwem od maja 2012, mieszkamy na śląsku. Ostatnio udało mi się skończyć pierwszy stopień studiów (jestem potocznie zwaną panią przedszkolanką i panią uczącą w 1-3), nie pracuję niestety ale uczę angielskiego i zajmuje się domowymi wyrobami :P szyję na maszynie ostatnio namiętnie króliki i zajmuje się domem i czekam na dziecia ach no i to nasz pierwszy dzidziuś

Imię nie wybrane ciągle debatujemy

z tym terminem to ja tak do końca nie wiem wolałabym chyba nie rodzić w Sylwestra...

Cytat:

dziękuję taaak okoliczności na pewno będą ciekawe ja właśnie też szukam szkoły rodzenia, mam nadzieję że coś uda mi się dobrego znaleźć
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 10:21   #3985
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość

Miss
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
za dziewczynkę
Imię już macie wybrane ?
Dziękuję!
Domi - padło mi na głowę! Na końcu miało być, że jesteś wspaniałą mamą a wyszło "jestem". Przepraszam!
Kiedyś myśleliśmy, ze będzie Zosia, mąż mówi, że on już się przyzwyczaił do Zosieńki w brzuszku i nie ma innej opcji, ale ja jeszcze nie powiedziałam ostatecznego słowa.
Stary 2013-10-01, 10:24   #3986
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Mi się trochę uzbierało rzeczy,dawniej byłam zbieraczem teraz już tak nie gromadzę,mam nauczkę.
Mężul musi mi przykręcić regał i półki na ścianę to coś zacznę działać z ustawianiem.
Ha ja też wszystko zbieralam, a bo to się przyda a tamto też, albo to ładne i szkoda wyrzucić, ale przy przeprowadzce powiedziałam stop i wywalilam większość bo i tak żadnego pożytku nie bylo.

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dzisiejszej nocy nasz mały Jaśko jakiś niespokojny był i od 0:00 do ponad 3 kręcił się zamiast spać ale o dziwo się wyspałam .
Teraz zabieram się za czytanie książki bo mam zaległości a później zamierzam poprasować, tylko czekam aż mi Jaśkowe rzeczy całkowicie wyschną

Jutro mamy wizytę kontrolną u lekarza i mam tyle pytań do niego że chyba z godzinę w gabinecie będziemy siedzieć
Ale fajnie, Domi naprawdę dajesz nadzieję, ja to już czarne scenariusze pisze że nie umyta, nie ubrana z tlustymi włosami będę po domu latala bo nie będzie na nic czasu hehe

Cytat:
Dzień dobry Mamusie!

Gratuluję :brawo: spora już ta twoja cora
Stary 2013-10-01, 10:27   #3987
ktosiula
Wtajemniczenie

Dziewczyny zeskanowałam Wam ten program ćwiczeń po porodzie ale mam to w pliku PDF. Gdzie moge go wrzucić tak, żebyście mogły sobie ściągnąć? Jakieś pomysły???

Cytat:
cześć dziewczyny,

Witam nową mamusię! Ty masz jeszcze ciekawszą sytuację, nie wiesz czy urodzisz jeszcze w 2013 czy już w 2014 Wyprawkę kompletujecie? Jakieś potencjalne imiona wybrane? Idziecie na jakieś USG dodatkowo, żeby potwierdzić płeć?

Cytat:

Wkleję później foto szablonu, co malowaliśmy na ścianie... ogólnie na początek zrobiliśmy kuchę, bo ścianę mamy zieloną a szablon malowaliśmy na żółto.. i gów..no było widać...miałam w domu jeszcze niebieską farbę Duluxa więc się wkurzyłam i przemalowałam wczoraj ten szablon na niebisko- o niebo lepiej... zajeło mi to pół dnia ale było warto
Czekam na foto! A ten szablon to jakoś przyklejałaś do ściany na czas malowania? Opowiedz jak to zrobiłaś? Malowalaś pędzelkiem/wałkiem/gąbką?

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Życzę miłej lektury Mnie mega to wciągnęło - tylko ostatnia część tak nie bardzo
Do 3 części miałam już 2 podejścia i oba nieudane. Może kiedyś przeczytam... tylko pierwszą pochłonęłam szybko a z drugą też już się męczyłam. W sumie temat robi sie nudny.

Cytat:

Sypią się dziewczynki jak z rękawa! moje gratulacje Ładna waga!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 10:33   #3988
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:

coś o sobie sotsunkowo młody rocznik bo 90 mąż sarszy 4 lata, jesteśmy małżeństwem od maja 2012, mieszkamy na śląsku. Ostatnio udało mi się skończyć pierwszy stopień studiów (jestem potocznie zwaną panią przedszkolanką i panią uczącą w 1-3), nie pracuję niestety ale uczę angielskiego i zajmuje się domowymi wyrobami :P szyję na maszynie ostatnio namiętnie króliki i zajmuje się domem i czekam na dziecia ach no i to nasz pierwszy dzidziuś

Imię nie wybrane ciągle debatujemy
Witaj nowa mamusiu! Wspaniale, że się do nas odezwałaś!
Jeśli masz termin na sylwestra to może na imię Sylwester? Za jednym zamachem będzie świętował i urodziny i imieniny, no chyba , że spodziewacie się dziewczynki.

Cytat:
Oj tak, zapowiada się, że na wyjściu będzie miała blisko 4kg. Mój mąż się śmieje, że to po mamusi, bo ja do chudzinek nie należę.

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Dziewczyny zeskanowałam Wam ten program ćwiczeń po porodzie ale mam to w pliku PDF. Gdzie moge go wrzucić tak, żebyście mogły sobie ściągnąć? Jakieś pomysły???

Sypią się dziewczynki jak z rękawa! moje gratulacje Ładna waga!
Ktoś kiedyś coś wrzucał przez stronkę bodajże przeklej.net, ale nie jestem tego pewna.

Dziękuję! I tak nadal jest na wątku więcej chłopaczków, więc może chociaż uda się i będzie po równo dziewczynek i chłopców.
Stary 2013-10-01, 10:39   #3989
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję!
Domi - padło mi na głowę! Na końcu miało być, że jesteś wspaniałą mamą a wyszło "jestem". Przepraszam!
Kiedyś myśleliśmy, ze będzie Zosia, mąż mówi, że on już się przyzwyczaił do Zosieńki w brzuszku i nie ma innej opcji, ale ja jeszcze nie powiedziałam ostatecznego słowa.
Dziękuję Ależ mi się miło zrobiło
Zosia to bardzo ładne imię

Cytat:
Ha ja też wszystko zbieralam, a bo to się przyda a tamto też, albo to ładne i szkoda wyrzucić, ale przy przeprowadzce powiedziałam stop i wywalilam większość bo i tak żadnego pożytku nie bylo.

Ale fajnie, Domi naprawdę dajesz nadzieję, ja to już czarne scenariusze pisze że nie umyta, nie ubrana z tlustymi włosami będę po domu latala bo nie będzie na nic czasu hehe

Wszystko da się pogodzić Wczoraj np obierałam ziemniaki na obiad, myłam naczynia, pilnowałam żeby mi się obiad na gazie nie przypalił a w międzyczasie nogą kołysałam wózek bo młody niespokojny był Nawet nie wiedziałam że da się tyle czynności naraz zrobić
Stary 2013-10-01, 10:42   #3990
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Beatka tzrymam kciuki

Gratuluję wizyt i tygodni

Witam nową mamusię

Nasturcja fajnie, że wiesz na czym stoisz i trzymam kciuki, zeby i tym razem tekst o szpitalu okazął się tylko straszakiem

Nemosek fajnie, że już bliżej niż dalje z pudłami

Paulina ciesze się bardzo z Twojego nastawienia wyprzytulaj brzuszek

Newtrend jak się czujesz?

Dzidzia super z tą dietką

Dziewczyny zachciało mi się bloku czekioladowego, mam mleko granulowane- myslicie, że mozna z takim czy musi być takie typowo w proszku
Oj tak

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Dzień dobry Mamusie!

O znowu dziewczynka kolejna Jaki klocuszek
W końcu się doczekaliście wiadomości,długo Was mała trzymała w niepewności

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości