|
|
#1831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Myślałam, że Was nadrobię, ale nie dam rady... Obejrzeliśmy w końcu 1. odcinek ostatniej serii Dextera
Uwieeelbiam ![]() TŻ chory, boję się, że zarazi Małego i mnie... W dodatku będzie chrapał przez katar... ![]() Dobranoc
|
#1832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Takie pytanie odnośnie kaszek... Jak myślicie od kiedy można dać dziecku np kaszę jaglaną? Zwykła dla dorosłych? Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z drugiej sukienki wyrzucilabym pasek, zamiast tworzyc talie, to skraca ![]() Te buty co masz na sobie bardzo dobrze wygladaja, a na zime mozna sprobowac moze z wysokimi przed kolano kozakami na obcasie?
|
|
#1834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A poza tym tak samo pies wyje, no i rodzinka z donośnymi głosami mu się trafiła![]() Oj widzę, że nie tylko mój chłop chory. Też się boję, że się zarazimy, ale nic nie poradzę, musimy przetrwać, takie to już są uroki jesieni:/ |
||
|
|
|
#1835 | |||
|
Zakorzenienie
|
czesc
Cytat:
zreszta to jedna wielka masakra ....moj Jakub juz teraz prowadzi podobny tryb zycia a ma 7 lat ,szkola ,treningi czy dodatkowe zajecia , mnostwo lekcji do domu + jakies pierdy wiersze,konkursy .... a czas na kapanie ,zabawe ,dobranocke ... ale jak na razie udaje mi sie polozyc ich spac o 20.......... ............. jak widac z wiekiem coraz gorzej. Cytat:
ja czesto mam podobna sytuacje -moj tz zaczyna a ja odprawiam modly abysmy sie nie zarazili .najczesciej udaje sie .Cytat:
zreszta mam wrazenie ze zyjemy gdzies obok jeszcze nie dawalam Roszkowi nic ,zaraz zaczniemy pierwszy sloiczek..... w ogole to mam wrazenie tez ze ja najmniej z Was sie tym wszystkim przejmuje .......
|
|
#1836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monika to ile ty juz posilkow masz dziennie? Z rozpiski sa kolejno zastepowane 3 posilki (lub uzupelniane) - poludniowy obiad (ok.12) czyli warzywa +ziemniak (ryz)+mieso, wieczorny (niektorzy zastepuja nim sniadanie) kaszka na mleku, i popoludniowy ok.16 kaszka z owocami. Oprocz tego po obiedzie mozna dac deserek. Sniadanie najczesciej pozostaje posilkiem mlecznym. Ze sloiczkami nie pomoge, bo ich nie znam. A te schematy ja rozumie tak, ze stopniowo zastepujemy posilki mleczne pokarmem stalym, ale na poczatku pokarmy stale uzupelniaja posilek (nie zastepuja go - to dopiero z czasem sie dzieje.) Pomiedzy posilkami, jezeli dziecko jest glodne otrzymuje mleko (tylko, ze ja bazuje na karmieniu piersia, z MM nie wglebialam sie w temat i tu niestey nie pomoge, nie wiem, jak czesto mozna podac dziecku butle mm pomiedzy posilkiem ). I nie zappminijmy rowniez o tym, ze dziecko przy wprowadzaniu pokarmow stalych powinno rowniez otrzymac wode lub herbatke.---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
no moze na poczatku troche czytalam roznych schematow, artykulow, ksiazek zeby sobie to wszystko zobrazowac mniej wiecej ![]() No i podstawy jakies mam a reszte podyktuje mi dziecko, my pojdziemy intuicyjnie pod potrzeby malego ![]() A co do cyca to masz absolutna racje, w wielu opracowaniach stoi czarno na bialym, ze w pierszym roku zycia to mleko jest podstawa i nie powinnysmy sie martwic niedoborami - nawet jak dziecko zje niewiele pokarmu stalego, zostanie to uzupelnione przez mleko ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- A gdzies mi jeszcze mignelo zapytanie o kasze manna - ja sie trzymam rozpiski, ze pszenica na koncu. Kolejno od najlepiej strawnych to: ryz, jaglana, orkisz, owsiana i pszenica (grysik). Bezglutenowe to ryz, kukurydza i jaglana.
|
|
#1837 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej wam
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
u nas nadal głównie cyc + raz dziennie obiadek jakiś Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- no i kończymy dziś 7 miesięcy
|
|
#1838 |
|
MBZ♥
|
Dzień dobry
Witam się tylko bo mamy awarię internetu:/będę podczytywać z telefonu ale z pisaniem gorzej. Dołączam do życzeń dla Chłopaków z okzji wczorajszego święta I uściski dla Kolejnych Miesięczniaków Aaaa dziękujemy za komentarze dla "dorosłej Roszpunki"![]() Lunka, tak mało kto wierzy, że Ona ma skończone 6 msc ostatnio miałam sytuację w przychodni podobną do tej Marii-pani przyszła na szczepienie mmr z 13 miesięczniakiem i pytała czy my też Jej Synek był niewiele wyższczy od Roszpunki tyle, że chodził
|
|
|
|
#1839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do pogrubionego
|
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1841 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
dziś nocka ok, o 20 zasnął po 4 obudził się na jedzenie i spał do 7, ale znów musiałam się usunąć z drogi żeby ułożył się wygodnie-na środku łożka od choroby jęczy jak nie może się ułożyć w nocy i nad ranem, a jak ja go szybko nie podeprę np ręką itp to zaczyna się w ogromny płacz i wtedy to już trzeba wstać i chwile ponosić żeby sie uspokoił. Choroba przechodzi a te krzyki nie... mam nadzieje że się to unormuje bo jak nie to ciężko to widzę, nie będe się co noc stresować że się rozpłacze z niewygody swoją drogą wogole płaczek się zrobił, nawet jak mu zasłaniam tv więc skurczybyk coraz więcej rozumie, i coraz więcej się złości ![]() no ale najważniejsze że choróbsko przechodzi Cytat:
ale źle mnie zrozumiałaś, nie chodziło mi o nakazywanie dzieciakom spać o tej 20/21 tyle że jak sama pisałaś dzieciaki mają troche zajęć i są zmęczone, nie każdy wytrzyma do tej 22, a powtórki nie ma. I jako dziecko też mi było, szczególnie przez te reklamy dlatego mnie wkurzają bajki o 20, już o 19 było by lepiej bo do 21 to jeszcze spoko Cytat:
![]() nasivin-leczyłam bo tylko dwa dni tym, katarek+woda morska i oklepywanie. Kupiłam też maść depulol-super jest, rozgrzewa i lepiej się dziecku oddycha, musze polecić w klubie wczoraj lekarka kazała kupić syropy neosine (na recepte, przeciw wirusom) i drosetux na kaszel (bez recepty, homeopatyczny) ale już mu przechodzi więc za wiele nie pomogą Cytat:
a w US o Liwce bo nie mogłam sobie przypomnieć imienia jej córeczki-czego nie mogłam sobie wybaczyć więc myślałam, myślałam i do puki nie wymyśliłam, nie dałam sobie spokoju ![]() Cytat:
Cytat:
ja tak chciałam wychować dziecko ale niestety się nie udało... TŻ od rana do późnego wieczora w pracy, ja sama w domu cały dzień więc nie było szans żeby ciągle hałasować... ale do 3 miesiąca lubił hałas, lepiej mu się zasypiało jak byli u nas gościeCytat:
Cytat:
a dopajam młodego strzykawką-wstyd ![]() Cytat:
Zresztą wczoraj spotkałam w przychodni swojego kuzyna i kurcze ma miesiąc młodszego syna i taki maluszek, niby 7 kg ale przy moim to takie malenstwo było ![]() I wiem jak to jest bo mi też nikt nie wierzy w moje pół roczne maleństwo ![]() czasami chyba nawet krzywo patrzą że taki duży a nawet porządnie siedzieć nie potrafi
|
||||||||
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
dziś w nocy u nas był nalot kosmitów. zaczynamy dzień od kupy w pampersie i na gaciach, ale ponieważ Florek od jakiegoś czasu nie lubi się przebierać odrazu chce na brzuch to kupa była u niego w pampersie, na jego gaciach, na moich gaciach, moje ręce w kupie, jego nogi eh ;/ do tego obroty raz w jedną raz w drugą strone połączone z darciem się ( jego darciem póki co) nie wiem ile nam to zajeło czasu i chusteczek do wycierania. masakra! tylko na rękach bo inaczej ryk, jeść nie, spać nie, nosić tak! no więc teraz siadam do śniadania bo chwilowo bawi się książeczką Tiny Love w łóżeczku eh;/ a teraz do soboty włącznie jestem praktycznie sama
|
#1843 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
heh. martwię się. dobrze, że za godzinę mamy lekarza, to zapytam
|
|
|
#1844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo telewizja juz dawno przestała pełnic role edukacyjną- pamiętam jak byłąm mała- lecialo Domowe Przedszkole, gdzie pokazywali co robić z kartonów, żołędzi, kasztanów, był i te;leranek i 5-10-15 i Tik-Tak a teraz jest wielkie g.....- dobranocka coraz krótsza, o ile dalej jest- bo docelowo ma juz nie być... O Neosine już pisałam kiedyś- Milka dostała w sierpniu- własnie przeciwwirusowy i to jest coś pośredniego między syropkiem a antybiotykiem, a dla starszych dzieci i dorosłych jest w tabletkach ( przy bólu gardła, objawach mocnych przeziębienia)
|
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panika tak sobie mysle, ze dobrze kombinujesz w pewnym momencie diete trzeba rozszerzyc, bo i dziecko ma wieksze potrzeby - nie tylko poznawcze ale takze potrzebuje wiecej pozywienia do swojego rozwoju (choc jezeli mamy w sobie tyle uporu to pewnie i pierwszy rok cycek dalby rade wykarmic dziecie )Ale przeciez Torresik dosc dobrze sobie radzi z papkami
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1846 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Cytat:
Co do tych butów zasiałaś we mnie wątpliwość i teraz już nie wiem jakie buty![]() Cytat:
Cytat:
Po co oni w ogóle go dawali do tej sukienki![]() Lubię czarne klasyczne buty i na zimę też się zaopatrzę w takie kozaki Dzięki za poradę![]() Cytat:
i obyście się nie zarazili![]() A ja nie byłam do tej granatowej przekonana, ale mama mnie zmusiła żebym kupiła. Ma fajne czarne wstawki a'la skóra. Tylko myślę co do niej ubrać Chyba muszę się zopatrzyć w jakiś krótki czarny żakiet.Cytat:
![]() za skończone 7 miesięcyCytat:
|
|
#1847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to jaka a najgorsze jest przebieranie, bo dziecie fika juz dosc mocno tymi nozkami i wpycha raczki nie tam gdzie trzeba ojjjj nagimnastykuje sie czasami, a i tak wszystko ufajdane ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() a leki wstaw do K. deserki wedlug mnie to zaden obowiazek, raczej przyjemnosc dla dziecka hihia z dopajaniem to kazdy sposob jest dobry a moze sprobujecie ze zwyklego plastikowego kubka lub z kubkiem doidy?
|
|
#1848 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
patrzac na dokonania synka to powinien niedlugo dowod dostac wiec moze choc ten "tylko cyc" robi z niego jeszcze niemowlaka zobaczysz raz -dwa sie przestawi ,nie ma wyboru ..... Cytat:
sorki za duze litery -niechcaco Cytat:
i zdrowka Cytat:
sorki za smiechy ale .....jest to zabawne szczegolnie dla otoczenia (jak sama tone w kupie Roszka to mi nie smieszno )Cytat:
A Roszek tez czesto pije w nocy praktycznie spi z cyckiem i ciagnie- spiac,ciagnie -spiac ,ciagnie -spiac,spi,spi ,spi i ciagnie spiac ,ciagnie spiac .....czasem az mnie budzi tym przelykaniem Cytat:
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-10-01 o 11:08 |
||||||
|
|
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) tylko, ze teraz na jesien/zime to juz za bardzo nie poszaleje, chyba , ze na prywatke w domu czy disco z dowozem ![]() a zakiecik wcale nie musi byc czarny do tej granatowej sukienki, taki kolor bardzo ladnie wyglada z czerwonym, brazowym ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- to juz duzy chlopak z Karolka
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1850 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do drugiego rozumiem Cię Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- [QUOTE=Moderna;43070964]te buty (sandalki) co poakzala Despa tez sa bardzo fajne, te siateczkowe mi sie podobaja (sukienka juz w sobie ma wzor, wiec unikalabym cwiekow na butach ) tylko, ze teraz na jesien/zime to juz za bardzo nie poszaleje, chyba , ze na prywatke w domu czy disco z dowozem ![]() a zakiecik wcale nie musi byc czarny do tej granatowej sukienki, taki kolor bardzo ladnie wyglada z czerwonym, brazowym [QUOTE] Właśnie czerwony żakiet! Ostatnio sobie kupiłam i będzie pasował. Dziękuję
|
|
#1851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i produkty dla dzieci sa z kontrolowanych zrodel, bio - te dla doroslych niekoniecznie, chyba, ze poszukasz produktu BIO
|
|
#1852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
proszę: http://allegro.pl/show_user.php?uid=23433171 a czemu czarny? Cytat:
o czerwony fajnie, jeszcze o żółtym bym pomyślała- tylko żółty trzeba lubic
|
|
#1854 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak nie wiem co ubrać to zawsze czarny żakiet albo sweter ![]() Żółty też super by wyglądał. Jak to dobrze się Was o coś zapytać Już mam dylemat rozwiany
|
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech awaria zostanie jak najszybciej usunieta, bo najwieksza spamerka watku ucieka w statystykach ![]() Kasiu witaj w Polsce
|
|
#1856 |
|
Raczkowanie
|
Wysoką dziewczynę będziesz miała, tak jak ja
Jutro mamy szczepienie i się okaże ile ma moja. Obstawiam, że ok 74cm bo jak ostatnio ją mierzyli to miała 71 Chociaż nie wiem jak to jest bo jak leży na przewijaku wyprostowana to nie wystaje z niego a przewijak ma 70cm
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1858 |
|
MBZ♥
|
Moderna o kurde aż tak mnie dużo?
![]() moglabyś bloga prowadzić z Twoją wiedzą o żywieniu, kosmetykach Czytelniczek byś miała sporo![]() Mamo, chyba będzie wysoka po dziadkach, mężu ![]() za szczepienie![]() Luna to też podobnie bo patrzą niektórzy i pytają:a co nie siedzi? ![]() Piszecie o papkach ja blenderuję mniej i Mała sobie radzi ogólnie to lubi sobie pojeść-zwłaszcza mięsko-to po nas
|
|
|
|
#1859 |
|
Zadomowienie
|
Cześć laski!
![]() Czuje się wywołana myślami przez Nestelle , więc się odzywam (chociaż już wczoraj się zbierałam żeby coś napisać).Jakoś ostatnio mało zorganizowana jestem, bo ciągle brakuje mi czasu, bo ciągle coś (Janek, spacery, zabawy, zapasy na zime, zakupy w necie, fb itd), wizaz czytam ale pisac już nie ma kiedy ![]() Nestelle, witaj ponownie ![]() Pani, super że u neurologa ok z karmieniem też będzie dobrze ![]() Monicca, dla Filipka również i jaki on jest śliczny Kasia, witaj ponownie na polskiej ziemi ![]() Brawa za wszystkie nowe umiejętności i zęby ![]() Fotki dzieciaczków cudne Nati, widzę ze Mateusz goni Karolka Malpki brawa za stawanie, ale domyślam się ze teraz musisz mieć oczy dookoła głowy.Katka, zdrówka dla Oliwii dla pozostałych chorowitek też szybkiego powrotu do zdrowia Buziaki dla wszystkich miesięcznych jubilatów Teraz w skrócie co u nas. Dziś kończymy 7 miesięcy (Malpka, dla Karolka cmok od nas). I wciąż jesteśmy tylko na cycu. Chciałam wprowadzać jedzonko metodą blw, ale Janek jeszcze nie siada, więc na razie z rozszerzania diety nici. Chociaż ostatnio daliśmy mu marchewkę, (trzymałam go na kolanach i sam jadł), było ogromne zdziwienie i mina pt. co to jest, gdzie mój cyc ale troszkę zjadł, bo wyszła na drugi dzień w stanie niezmienionym potem robiliśmy podejście do brokuła (znalazł się wszędzie tylko nie w buzi ) no i w końcu jabłko, nawet fajnie poszło, bo mógł się wgryźć, ale krzywił się strasznie, a my z tz nie mogliśmy się powstrzymać ze śmiechu, bo takie miny strzelał Ale tak jak pisała Nestelle, nie stresuje się na zapas, na razie cyc wystarcza, jak nie zacznie siadać w najbliższym czasie to spróbuje słoiczki, ale ciśnienia nie mam.A poza tym to Jankowi idą górne jedynki, bo w zeszłym tyg mieliśmy dwa dni marudera, ale już jest ok, choć nowych zębów wciąż brak ![]() Aha, kupiłam puzzle Skip-hop, te które pokazywała Bzinka i Katka (już dawno się na nie czaiłam) i są super. Piękne kolory, nie śmierdzą chemią i są grube. Tż też z nich bardzo zadowolony, bo jak opiekuje się Jankiem, to może sobie na nich poćwiczyć ![]() I dla wszystkich fanek Jankowych włosów foto z nową fryzurą
|
|
|
|
#1860 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A poważnie ja też się nie stresuję - przykro mi było tylko, że musiałam wcześniej wprowadzić kleiki, ale z resztą zdaję się na intuicję (chyba że okaże się, że W. dalej za słabo przybiera...). mądrala Dobrze, że choróbsko przechodzi! Cytat:
Nie będzie tak źle Cytat:
Tak mi się przypomniało, że czytałam, że można dawać zwykłą jaglaną rozgotowaną, a potem jeszcze zblendowaną. I po próbie z Holle pewnie tak właśnie będę robić. Bez cackania się
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:59.

Uwieeelbiam 

Jak myślicie?
A poza tym tak samo pies wyje, no i rodzinka z donośnymi głosami mu się trafiła
jaki to ma cel?
). I nie zappminijmy rowniez o tym, ze dziecko przy wprowadzaniu pokarmow stalych powinno rowniez otrzymac wode lub herbatke.
05.07.2008 

Jej Synek był niewiele wyższczy od Roszpunki

a najgorsze jest przebieranie, bo dziecie fika juz dosc mocno tymi nozkami i wpycha raczki nie tam gdzie trzeba