![]() |
#1831 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Myślałam, że Was nadrobię, ale nie dam rady... Obejrzeliśmy w końcu 1. odcinek ostatniej serii Dextera
![]() ![]() TŻ chory, boję się, że zarazi Małego i mnie... W dodatku będzie chrapał przez katar... ![]() Dobranoc ![]()
#1832 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Takie pytanie odnośnie kaszek... Jak myślicie od kiedy można dać dziecku np kaszę jaglaną? Zwykła dla dorosłych? Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z drugiej sukienki wyrzucilabym pasek, zamiast tworzyc talie, to skraca ![]() Te buty co masz na sobie bardzo dobrze wygladaja, a na zime mozna sprobowac moze z wysokimi przed kolano kozakami na obcasie?
![]() |
#1834 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Oj widzę, że nie tylko mój chłop chory. Też się boję, że się zarazimy, ale nic nie poradzę, musimy przetrwać, takie to już są uroki jesieni:/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1835 | |||
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Cytat:
zreszta to jedna wielka masakra ....moj Jakub juz teraz prowadzi podobny tryb zycia a ma 7 lat ,szkola ,treningi czy dodatkowe zajecia , mnostwo lekcji do domu + jakies pierdy wiersze,konkursy .... a czas na kapanie ,zabawe ,dobranocke ... ale jak na razie udaje mi sie polozyc ich spac o 20.......... ............. jak widac z wiekiem coraz gorzej. Cytat:
ja czesto mam podobna sytuacje -moj tz zaczyna a ja odprawiam modly ![]() Cytat:
zreszta mam wrazenie ze zyjemy gdzies obok ![]() jeszcze nie dawalam Roszkowi nic ,zaraz zaczniemy pierwszy sloiczek..... w ogole to mam wrazenie tez ze ja najmniej z Was sie tym wszystkim przejmuje ![]() ![]()
![]() |
#1836 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monika to ile ty juz posilkow masz dziennie? Z rozpiski sa kolejno zastepowane 3 posilki (lub uzupelniane) - poludniowy obiad (ok.12) czyli warzywa +ziemniak (ryz)+mieso, wieczorny (niektorzy zastepuja nim sniadanie) kaszka na mleku, i popoludniowy ok.16 kaszka z owocami. Oprocz tego po obiedzie mozna dac deserek. Sniadanie najczesciej pozostaje posilkiem mlecznym. Ze sloiczkami nie pomoge, bo ich nie znam. A te schematy ja rozumie tak, ze stopniowo zastepujemy posilki mleczne pokarmem stalym, ale na poczatku pokarmy stale uzupelniaja posilek (nie zastepuja go - to dopiero z czasem sie dzieje.) Pomiedzy posilkami, jezeli dziecko jest glodne otrzymuje mleko (tylko, ze ja bazuje na karmieniu piersia, z MM nie wglebialam sie w temat i tu niestey nie pomoge, nie wiem, jak czesto mozna podac dziecku butle mm pomiedzy posilkiem ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() No i podstawy jakies mam a reszte podyktuje mi dziecko, my pojdziemy intuicyjnie pod potrzeby malego ![]() A co do cyca to masz absolutna racje, w wielu opracowaniach stoi czarno na bialym, ze w pierszym roku zycia to mleko jest podstawa i nie powinnysmy sie martwic niedoborami - nawet jak dziecko zje niewiele pokarmu stalego, zostanie to uzupelnione przez mleko ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- A gdzies mi jeszcze mignelo zapytanie o kasze manna - ja sie trzymam rozpiski, ze pszenica na koncu. Kolejno od najlepiej strawnych to: ryz, jaglana, orkisz, owsiana i pszenica (grysik). Bezglutenowe to ryz, kukurydza i jaglana.
![]() |
#1837 | ||||
Zakorzenienie
|
hej wam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas nadal głównie cyc ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- no i kończymy dziś 7 miesięcy ![]() ![]()
![]() |
#1838 |
MBZ♥
|
Dzień dobry
![]() Witam się tylko bo mamy awarię internetu:/będę podczytywać z telefonu ale z pisaniem gorzej. Dołączam do życzeń dla Chłopaków z okzji wczorajszego święta ![]() I uściski dla Kolejnych Miesięczniaków ![]() Aaaa ![]() ![]() Lunka, tak mało kto wierzy, że Ona ma skończone 6 msc ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do pogrubionego ![]()
![]() |
#1840 |
Zakorzenienie
|
#1841 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
dziś nocka ok, o 20 zasnął po 4 obudził się na jedzenie i spał do 7, ale znów musiałam się usunąć z drogi żeby ułożył się wygodnie-na środku łożka ![]() ![]() swoją drogą wogole płaczek się zrobił, nawet jak mu zasłaniam tv więc skurczybyk coraz więcej rozumie, i coraz więcej się złości ![]() no ale najważniejsze że choróbsko przechodzi ![]() Cytat:
![]() ![]() dlatego mnie wkurzają bajki o 20, już o 19 było by lepiej bo do 21 to jeszcze spoko Cytat:
![]() nasivin-leczyłam bo tylko dwa dni tym, katarek+woda morska i oklepywanie. Kupiłam też maść depulol-super jest, rozgrzewa i lepiej się dziecku oddycha, musze polecić w klubie ![]() wczoraj lekarka kazała kupić syropy neosine (na recepte, przeciw wirusom) i drosetux na kaszel (bez recepty, homeopatyczny) ale już mu przechodzi więc za wiele nie pomogą Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a dopajam młodego strzykawką-wstyd ![]() Cytat:
Zresztą wczoraj spotkałam w przychodni swojego kuzyna i kurcze ma miesiąc młodszego syna i taki maluszek, niby 7 kg ale przy moim to takie malenstwo było ![]() I wiem jak to jest bo mi też nikt nie wierzy w moje pół roczne maleństwo ![]() czasami chyba nawet krzywo patrzą że taki duży a nawet porządnie siedzieć nie potrafi ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1842 |
Zakorzenienie
|
dziś w nocy u nas był nalot kosmitów. zaczynamy dzień od kupy w pampersie i na gaciach, ale ponieważ Florek od jakiegoś czasu nie lubi się przebierać odrazu chce na brzuch to kupa była u niego w pampersie, na jego gaciach, na moich gaciach, moje ręce w kupie, jego nogi eh ;/ do tego obroty raz w jedną raz w drugą strone połączone z darciem się ( jego darciem póki co) nie wiem ile nam to zajeło czasu i chusteczek do wycierania. masakra! tylko na rękach bo inaczej ryk, jeść nie, spać nie, nosić tak! no więc teraz siadam do śniadania bo chwilowo bawi się książeczką Tiny Love w łóżeczku eh;/ a teraz do soboty włącznie jestem praktycznie sama
![]()
#1843 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
heh. martwię się. dobrze, że za godzinę mamy lekarza, to zapytam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo telewizja juz dawno przestała pełnic role edukacyjną- pamiętam jak byłąm mała- lecialo Domowe Przedszkole, gdzie pokazywali co robić z kartonów, żołędzi, kasztanów, był i te;leranek i 5-10-15 i Tik-Tak a teraz jest wielkie g.....- dobranocka coraz krótsza, o ile dalej jest- bo docelowo ma juz nie być... O Neosine już pisałam kiedyś- Milka dostała w sierpniu- własnie przeciwwirusowy i to jest coś pośredniego między syropkiem a antybiotykiem, a dla starszych dzieci i dorosłych jest w tabletkach ( przy bólu gardła, objawach mocnych przeziębienia)
![]() |
#1845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Panika tak sobie mysle, ze dobrze kombinujesz ![]() ![]() ![]() Ale przeciez Torresik dosc dobrze sobie radzi z papkami ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1846 | ||||||
Raczkowanie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Lubię czarne klasyczne buty i na zimę też się zaopatrzę w takie kozaki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja nie byłam do tej granatowej przekonana, ale mama mnie zmusiła żebym kupiła. Ma fajne czarne wstawki a'la skóra. Tylko myślę co do niej ubrać ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#1847 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() a leki wstaw do K. ![]() deserki wedlug mnie to zaden obowiazek, raczej przyjemnosc dla dziecka ![]() a z dopajaniem to kazdy sposob jest dobry ![]() ![]()
![]() |
#1848 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() zobaczysz raz -dwa sie przestawi ,nie ma wyboru ..... Cytat:
sorki za duze litery -niechcaco Cytat:
![]() i zdrowka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sorki za smiechy ale .....jest to zabawne szczegolnie dla otoczenia (jak sama tone w kupie Roszka to mi nie smieszno ![]() Cytat:
![]() A Roszek tez czesto pije w nocy praktycznie spi z cyckiem i ciagnie- spiac,ciagnie -spiac ,ciagnie -spiac,spi,spi ,spi i ciagnie spiac ,ciagnie spiac .....czasem az mnie budzi tym przelykaniem ![]() Cytat:
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-10-01 o 10:08 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a zakiecik wcale nie musi byc czarny do tej granatowej sukienki, taki kolor bardzo ladnie wyglada z czerwonym, brazowym ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- to juz duzy chlopak z Karolka ![]() ![]()
![]() |
#1850 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do drugiego rozumiem Cię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- [QUOTE=Moderna;43070964]te buty (sandalki) co poakzala Despa tez sa bardzo fajne, te siateczkowe mi sie podobaja (sukienka juz w sobie ma wzor, wiec unikalabym cwiekow na butach ![]() ![]() a zakiecik wcale nie musi byc czarny do tej granatowej sukienki, taki kolor bardzo ladnie wyglada z czerwonym, brazowym ![]() [QUOTE] Właśnie czerwony żakiet! Ostatnio sobie kupiłam i będzie pasował. Dziękuję ![]()
![]() |
#1851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i produkty dla dzieci sa z kontrolowanych zrodel, bio - te dla doroslych niekoniecznie, chyba, ze poszukasz produktu BIO ![]()
![]() |
#1852 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
proszę: http://allegro.pl/show_user.php?uid=23433171 a czemu czarny? Cytat:
o czerwony fajnie, jeszcze o żółtym bym pomyślała- tylko żółty trzeba lubic
![]() |
#1854 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak nie wiem co ubrać to zawsze czarny żakiet albo sweter ![]() Żółty też super by wyglądał. Jak to dobrze się Was o coś zapytać ![]() ![]()
![]() |
#1855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kasiu witaj w Polsce ![]()
![]() |
#1856 |
Raczkowanie
|
Wysoką dziewczynę będziesz miała, tak jak ja
![]() ![]() ![]()
#1857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1858 |
MBZ♥
|
Moderna o kurde aż tak mnie dużo?
![]() ![]() moglabyś bloga prowadzić z Twoją wiedzą o żywieniu, kosmetykach ![]() ![]() Mamo, chyba będzie wysoka po dziadkach, mężu ![]() ![]() ![]() Luna to też podobnie bo patrzą niektórzy i pytają:a co nie siedzi? ![]() Piszecie o papkach ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1859 |
Zadomowienie
|
Cześć laski!
![]() Czuje się wywołana myślami przez Nestelle ![]() Jakoś ostatnio mało zorganizowana jestem, bo ciągle brakuje mi czasu, bo ciągle coś (Janek, spacery, zabawy, zapasy na zime, zakupy w necie, fb ![]() ![]() Nestelle, witaj ponownie ![]() ![]() Pani, super że u neurologa ok ![]() ![]() Monicca, dla Filipka również ![]() ![]() Kasia, witaj ponownie na polskiej ziemi ![]() Brawa za wszystkie nowe umiejętności i zęby ![]() Fotki dzieciaczków cudne ![]() Nati, widzę ze Mateusz goni Karolka Malpki ![]() Katka, zdrówka dla Oliwii ![]() dla pozostałych chorowitek też szybkiego powrotu do zdrowia ![]() Buziaki dla wszystkich miesięcznych jubilatów ![]() Teraz w skrócie co u nas. Dziś kończymy 7 miesięcy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A poza tym to Jankowi idą górne jedynki, bo w zeszłym tyg mieliśmy dwa dni marudera, ale już jest ok, choć nowych zębów wciąż brak ![]() ![]() Aha, kupiłam puzzle Skip-hop, te które pokazywała Bzinka i Katka (już dawno się na nie czaiłam) i są super. Piękne kolory, nie śmierdzą chemią i są grube. Tż też z nich bardzo zadowolony, bo jak opiekuje się Jankiem, to może sobie na nich poćwiczyć ![]() I dla wszystkich fanek Jankowych włosów foto z nową fryzurą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1860 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A poważnie ja też się nie stresuję - przykro mi było tylko, że musiałam wcześniej wprowadzić kleiki, ale z resztą zdaję się na intuicję (chyba że okaże się, że W. dalej za słabo przybiera...). ![]() mądrala ![]() Dobrze, że choróbsko przechodzi! Cytat:
![]() Nie będzie tak źle ![]() Cytat:
![]() Tak mi się przypomniało, że czytałam, że można dawać zwykłą jaglaną rozgotowaną, a potem jeszcze zblendowaną. I po próbie z Holle pewnie tak właśnie będę robić. Bez cackania się ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.