Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-01, 08:25   #4831
treselle0
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Tres, wiadomka, o kasę się rozchodzi przede wszystkim
Jeśli masz bardzo ciemną oprawę (zazdroszczę!), to czarne pewnie będą Ci pasować Dla mnie by były aż "za ciężkie"...
ciemno-ciemną, po tatusiu
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Treselleo, a Ty się nam pokazywałaś? Jak nie, to czekamy na fotencję.
tu za bardz nie ma, co ogądać
Moze kiedys, jak trafię do elitarnego klubu, co by mnie nikt nie powołany nie lookał
Cytat:
No przecie że... Jak Ci ☠☠☠☠a zaczaszkuje, to i to też
gryps?

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Fewciu, ale on nie chce piersi za kazdym razem czasem jak podsuwam piers to wpada w histerie bo nie chce. Takze nie mam zielonego pojecia o co moze chodzic
tez to przechodzimy cały czas
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziękuję za wszystkie odpowiedzi w sprawie obiadków, ja robię tak, że po prostu wrzucam i gotuję, dodaję oliwę i blenduję, ale chyba mój blender nie miksuje tak dobrze jakby Kubuś chciał...
moj tez zostawiał grudki az... zaczełam wlewac wiecej wody i sie okazało, ze blenduje bardzo dobrze
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 08:47   #4832
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Czołem wizażoholiczki

Lady, fewcia,
ale Wy się macie z tymi nockami. Współczuję strasznie, bo to się ciągnie u Was tyyyle czasu... A rady jakiejkolwiek brak... żeby się to zmieniło jak najszybciej.

fewcia, dawaj co tam Ci na sercu leży. Wiesz, że na nas można liczyc

nawijko, z tym chlebem bankowo bedzie pychotka!

co do blendera, to u mnie też jest tak, że jak dam więcej wody, to ładniej zblenduje

miłego dnia!
do wieczora

mój tż ma dzisiaj huurodziny

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 08:47   #4833
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
ciemno-ciemną, po tatusiu

tu za bardz nie ma, co ogądać
Moze kiedys, jak trafię do elitarnego klubu, co by mnie nikt nie powołany nie lookał
gryps?

tez to przechodzimy cały czas

moj tez zostawiał grudki az... zaczełam wlewac wiecej wody i sie okazało, ze blenduje bardzo dobrze
ha ha no mój blender jednak nie da się tak oszukać
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 09:05   #4834
Delicjanka
Zakorzenienie

Kurcze, tak piszecie o tym wzroku... moj też się pogorszył chyba...ale nie wiem jak bardzo... musze isc do vision express zbadać wzrok haha...a tak serio, to do Wawy jezdze ale tam wizyta ok 400zl aaaaaaaaaaa i przydałoby się zeby Amelce sprawdzić wzrok bo ja mam astygmatyzm i nie wiem czy Amelka też może to mieć.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 09:13   #4835
meneq
Zakorzenienie

lady pamietam, ile spalas w ciazy... Nigdy sie nie chwalilam, ale w tej kwestii dotrzymywalam Ci kroku i az sie kolejnej ciazy boje...
nawijko u nas tez roznie z nocami. Do tej pory byla jedna lepsza, druga gorsza, a teraz jest jedna lepsza i dwie gorsze.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 09:13   #4836
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej Kochane, u nas noc nie najgorsza jak to bywało ostatnio, to pewnie te zęby tak daja w kość, bo już widzę drugiego ząbka.
Czyli gratulować?

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dziewczyny POMÓŻCIE!
Obudziłam się ze spuchniętymi górnymi powiekami. I swędzą Okropne to jest. Źle mi się patrzy.Nie używam nowym kosmetyków, ani kremów
Może któraś z Was też tak kiedyś miała?
Tusz do rzęs? Alergia? Do okulisty raz!

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zwadą wzroku. Wiem że głupie pytanie, ale jak wygląda badanie u okulisty? w sensie czy coś niemiłe? Bo TZ mnie nastraszył że boli

I druga kwestia do mam, których bąble już pełzają, raczkują, wstają i mają w poważaniu bezruch: sprzedajecie już bujaczki? Ja mam do 18 kg niby ale Młody ma go w dupie, nie usiedzi
Co do badania wzroku odp. przy poście Małej.
A bujaczek oddaliśmy już miesiąc temu. Młoda tylko pełza, ale w nim już nie usiedzi, wyłaziła i się wkurzała.

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hope-powiedz mu że jest guuuupi

Siadasz sobie na wygodnym fotelu (podobnym do dentystycznego ) opierasz brodę na takim czymś specjalnym i patrzysz przez takie a'la okulary -ale to taka maszyna jest tak naprawdę potem musisz czegoś tam wypatrywać. Jakiś punkt,czasem drzewko. Później gaszą światło i musisz powiedzieć czy widzisz wystarczająco ostro punkt a i punkt b. Trzeba też czytać literki. No i po takim badaniu zakładają Ci mega ciężkie bryle i dokładają soczewki tak żebyś widziała wystarczająco ostro i wyraźnie. Wszystko w kwestii badania wzroku. Później jeszcze pomiary są przy doborze oprawek. Rozstaw oczu,cylinderków,oś. I to wszystko
Mam nadzieję że coś zrozumiałaś. Ale jedno powiem napewno-nie boli

Poza tym Cześć
A to u nas przy tym to jest tak: tam, gdzie ta maszyna jest, to cały czas ciemno. I jak się patrzysz w jeden punkt (zazwyczaj domek), to okulista robi takie jakby zdjęcie, że czujesz na oku tylko takie dmuchnięcie powietrza Potem dajesz drugie oko i to samo.
No i reszta już identyczna, tylko jak pierwszy raz zrobi się całe badanie, to zakrapla się oczy (nie lubię, bo chujowo się po tym widzi i oczy pieką, ale nie boli), czeka 10-15 minut i z powrotem do gabinetu. Wtedy się powtarza to badanie z dokładaniem soczewek i czytaniem liter. Bo ten płyn chyba źrenice rozszerza i się po prostu porównuje

Ale tu na pewno nic nie boli, przy robieniu tego zdjęcia to nawet cliwi oko , a po zakraplaniu przez jakiś czas oczy pieką jak się patrzy. No i lepiej nie prowadzić samochodu, szczególnie jak słońce świeci.

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
mój tż ma dzisiaj huurodziny
No to mu zorganizuj tugezę!

--------------------------------

Nocka u nas spoko, pobudka o 2 i 6.30, potem jeszcze drzemka 8-9.
Wczoraj chwaliłam Polę za samodzielne zasypianie na noc, ale jest też druga strona medalu.
Niestety sama ją nauczyłam i jeśli nie zaśnie w dzień przy butli, to pomaga tylko lulanie. Choć na pewno mamy wersję light, w porównaniu do niektórych, bo wystarczy góra 10 minut i śpi, a czasem to nawet tylko ją przytulę i też zasypia

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-10-01 o 09:14
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 09:14   #4837
aska27adopcje
Zadomowienie

Hejka laseczki ;*
Udalo mi sie odezwac jeszcze w starym watku ... postaram sie cos nadrobic, ale nie obiecuje ...

Lady, Fewciu
wspolczuje nocy, mam nadzieje, ze to w koncu minie
Deli gratuluje zebola i staniecia w lozeczku
Black gratuluje 2 zebola
Silver super, ze mamusia juz w domku, bedzie cos robic z tym szpitalem, tzn bedzie ich sadzic ???
Bokeh najlepszego z okacji 1 rocznicy .. kurde a ja pamietam niedawno jak wstawialas foty ze slubu

Wiecej nie pamietam, mloda ostatnio jeczydlowata sie zrobila, musze sie caly czas z nia bawic, nic sie sama soba nie zajmie ..
Mamy problem z psem, dostal jakiejs kontuzxji i michu pojhechal z nim wczoraj do weta i okazalo sie, ze ma zwyrodnieniowe zapalenie stawow kolanowych, cos w ten desen .. dostal sterydy, leki i ma zakaz ruchu wiekszego, krotkie spacerki ... zostaje juz ze mna w domu bo zimno jest ... mam nadzieje, ze to bedzie krok w kierunku oswajania sie z mloda ... chociaz kurde ja mu i tak nie ufam i on to chyba wyczuwa, przy tz zachwuje sie na luziku, chociaz i tak zdaza mu sie warknac na nia ...

Moj TZ jest chory, wczoraj przyszedl z katarem, dzis juz rano kaszlal, nos zapchany, zalamana jestem. mamy 1 pokoj, wspolne lozko, mloda z nami spi ... nie wiem czy sie nie zarazimy od niego ... mowie mu zeby sie trzymal sie z daleka, to ta tempa dzida lazi za mna, przytula mnie, obrazil sie dzis na mnie bo morde na niego wydarlam zeby sie trzymal z daleka .... zachowuje sie gorzej niz dziecko ...

spadam troche nadrobic bo mloda spi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 09:15   #4838
ILLUSION
Wtajemniczenie

elllmi no co za gejos

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Że tak się wetnę z pytaniem... jak często wasze dzieci kupki robią?
Zazwyczaj jedną dziennie, ale zdarzają się 1-2 dniowe przerwy.
Dłużej niż 2 dni nigdy na kupę nie czekaliśmy, też bym się martwiła na Twoim miejscu A brzuzek ma wzdęty Amelka? Spróbuj może śliwki, zje może troszkę...
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
evel, 8 zębów? nieźle. U nas 6, ale chyba idą gdzieś następne, bo ślina do pasa i wszystko w buzi.
A dwójki u Julaska wyszły dolne czy górne? Bo ja widzę że u Igorka lada dzień górne wyjdą a chyba według kolejności to z dołu powinny
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
I druga kwestia do mam, których bąble już pełzają, raczkują, wstają i mają w poważaniu bezruch: sprzedajecie już bujaczki? Ja mam do 18 kg niby ale Młody ma go w dupie, nie usiedzi
Ja już sprzedałam a też mieliśmy do 18 kg. Jak Igiego sadzałam w nim to się denerwował, tylko jak łaził po podłodze to właził na niego nogami i stawał
Cytat:
ninagg fajny sposób na kisiel, tylko chyba jak już wprowadzę gluten...
nancy spokojnie możej już tweraz, mąka ziemniaczana nie zawiera glutenu

Aaaa nie przywitałam się
Stary 2013-10-01, 09:18   #4839
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Hejka laseczki ;*
Udalo mi sie odezwac jeszcze w starym watku ... postaram sie cos nadrobic, ale nie obiecuje ...

Lady, Fewciu
wspolczuje nocy, mam nadzieje, ze to w koncu minie
Deli gratuluje zebola i staniecia w lozeczku
Black gratuluje 2 zebola
Silver super, ze mamusia juz w domku, bedzie cos robic z tym szpitalem, tzn bedzie ich sadzic ???
Bokeh najlepszego z okacji 1 rocznicy .. kurde a ja pamietam niedawno jak wstawialas foty ze slubu

Wiecej nie pamietam, mloda ostatnio jeczydlowata sie zrobila, musze sie caly czas z nia bawic, nic sie sama soba nie zajmie ..
Mamy problem z psem, dostal jakiejs kontuzxji i michu pojhechal z nim wczoraj do weta i okazalo sie, ze ma zwyrodnieniowe zapalenie stawow kolanowych, cos w ten desen .. dostal sterydy, leki i ma zakaz ruchu wiekszego, krotkie spacerki ... zostaje juz ze mna w domu bo zimno jest ... mam nadzieje, ze to bedzie krok w kierunku oswajania sie z mloda ... chociaz kurde ja mu i tak nie ufam i on to chyba wyczuwa, przy tz zachwuje sie na luziku, chociaz i tak zdaza mu sie warknac na nia ...

Moj TZ jest chory, wczoraj przyszedl z katarem, dzis juz rano kaszlal, nos zapchany, zalamana jestem. mamy 1 pokoj, wspolne lozko, mloda z nami spi ... nie wiem czy sie nie zarazimy od niego ... mowie mu zeby sie trzymal sie z daleka, to ta tempa dzida lazi za mna, przytula mnie, obrazil sie dzis na mnie bo morde na niego wydarlam zeby sie trzymal z daleka .... zachowuje sie gorzej niz dziecko ...

spadam troche nadrobic bo mloda spi
Wczoraj Ci pisalam: maseczka dla niego i dla Ciebie i bedzie dobrze
Stary 2013-10-01, 09:26   #4840
Delicjanka
Zakorzenienie

Hje, tak, juz czuć drugą jedynkę

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 09:29   #4841
hje
Zakorzenienie

Kurde, u mnie młoda też coś jojcząca od rana, a zazwyczaj właśnie o tej porze ma najlepszy humor
Spróbujemy ululać za jakąś godzinkę albo pójdziemy na spacerro.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 09:31   #4842
Lenova
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny
ktoś mnie pamięta jeszcze? :P

Nie nadrobię za cholerę aczkolwiek coś tam Was podczytywałam i mniej więcej wiem o co chodzi. Ja dołączam do grona zdołowanych jak stąd do wieczności, w weekend byłam na uczelni i jeszcze bardziej się zdołowałam. Pewnie niedługo będziecie mnie w Tworkach odwiedzać buuu

Blanka w niedzielę skończyła 8 miesięcy. Umie już raczkować po całym mieszkaniu, stawać,siedzieć, dawać buzi, klaskać,i jak ma dobry humor to naśladuje moje miny
Mamy jednak problem bo nie schodzi nam odparzenie, niby nie jest duże ale ciagle jest, takie krosty czerwone na pupie.Wydaje mi się że to alergiczne.Zmieniłam jej babydreamy na pampersy, zobaczymy
Do tego co jakiś czas wyskakują jej na buzi plamki, raz suche, raz pojedyńcze czerwone kropki i nie mam pojęcia od czego.
I tak myślę, że przetrzymam Jąkilka dni na samym nutramigene i jak to zniknie to od początku będę jej po jednym produkcie wprowadzać, bo tak to chyba się nie dowiem inaczej.Myślicie że to dobry pomysł??

Marsi pytałaś o wzrok. U mnie jest masakerjos,już w ciąży mi sie popsuł o 2 dioprie do dołu, ale okulista mówił że po karmieniu wróci do normy ale guzik , szukam właśnie okulisty bo jestem ślepa jak kret.
Aha i brawa ogromne dla Leosia za kroczek !!!

Charlizz,Fewcia mogę się wprosić z Wami na kawkę?

Evel ale zszokowana jestem, że Maja ma już tyle zębów. Pędzidzie jak szalone ! U nas brak

Aśka współczuje jęczydła i plus do tego chorego psiaka i tż,Teraz wszystko pewnie na Twojej głowie ;/

Deli jak przyjedziesz do Wawy na badanie wzroku to tam się odezwij do mnie

Hope Badanie nic a nic nie boli !
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 09:52   #4843
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
nawijko a wiesz, że mi się dziś śniłaś byłyśmy z naszymi bąblami w jakimś parku i szukałyśmy krzesełka do karmienia. Ja zrobiłam zupkę - marchewkę z jabłkiem, Ty powiedziałaś, że to nie jest zupka a ja na to, że jak nie skoro dodałam oliwę z oliwek
u nas nie wiem, w czym problem, może faktycznie w tych grudkach :/ spróbuję dziś do tego słoiczka co mi został dodać dynię zmiksowaną, może zje
Krzeselko w parku

Jeeeeej, jak Kuba jeczy od rana
O 8 wstalam, a nic nie zrobilam! Glodna jestem jak wilk...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 09:56   #4844
aska27adopcje
Zadomowienie

Meneq zapomnialam napisac zebys sie na mnie nie obrazala za tekst o azjatach ... ja sie strasznie duzo naogladalam zlych rzeczy ktore oni robia ... ale wiadomo ze nie wszyscy sa tacy sami
Stary 2013-10-01, 10:00   #4845
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Meneq zapomnialam napisac zebys sie na mnie nie obrazala za tekst o azjatach ... ja sie strasznie duzo naogladalam zlych rzeczy ktore oni robia ... ale wiadomo ze nie wszyscy sa tacy sami
Spoko, zartowalam. Wiem, jak jest

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 10:03   #4846
misiaeel
Wtajemniczenie

heej

u nas noc średnia:/ Hania się co chwilę budziła, w nocy odkurzacz włączaliśmy, żeby odciągać. temperatury chyba dostała bo była trochę rozpalona i miała wypieki, tylko nasz termometr cały czas pokazuje 34:/ o kant dupy te elektorniczne szity.
kaszel w nocy nie męczył tylko ten katar tragiczny w ogóle jakaś taka smutna jest, oczka załzawione, tak mi Jej szkoda

a jeszcze dzisiaj 8 miesięcy kończy

charlizz brawa dla Oli za wstawanie i za MAMA

Debrah Hania robi różnie, ale zazwyczaj jedna kupa dziennie, czasem 2 a nawet 3

elllmi swego czasu sexi papi była Hani ulubioną piosenką cieszyła się w głos do niej;p

hje brawa dla Poli za usypianie

ninagg muszę wypróbować ten kisiel

hope moja co prawda nie raczkuje, ani nie siedzi ale bujaka już sprzedałam

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 10:05   #4847
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Zazwyczaj jedną dziennie, ale zdarzają się 1-2 dniowe przerwy.
Dłużej niż 2 dni nigdy na kupę nie czekaliśmy, też bym się martwiła na Twoim miejscu A brzuzek ma wzdęty Amelka? Spróbuj może śliwki, zje może troszkę...
U nas pomaga tez surowe jabłuszko

http://rodzicewkuchni.blogspot.com/s...0miesi%C4%85cu Jakby ktos poszukiwał inspiracji

A jest tu jeszcze ktos, kto nie ma fotelika do karmienia?

Edytowane przez treselle0
Czas edycji: 2013-10-01 o 10:09
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 10:05   #4848
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
lady pamietam, ile spalas w ciazy... Nigdy sie nie chwalilam, ale w tej kwestii dotrzymywalam Ci kroku i az sie kolejnej ciazy boje...
nawijko u nas tez roznie z nocami. Do tej pory byla jedna lepsza, druga gorsza, a teraz jest jedna lepsza i dwie gorsze.
Gdzie sa te 8-miesieczne dzieci przesypiajace cala noc, pytam sie??

misiael, dla Hanny

Ale mam podly humor :|

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 10:06   #4849
ILLUSION
Wtajemniczenie

aska jak idzie sprzedaż Blankowych ubranek?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 10:09   #4850
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Gdzie sa te 8-miesieczne dzieci przesypiajace cala noc, pytam sie??

misiael, dla Hanny

Ale mam podly humor :|
Sa jak Yeti ;-)
Stary 2013-10-01, 10:11   #4851
Debrah
Zakorzenienie

Kupka poszła, dałam pół czopka jak obudziła się z płaczem wielkim i prężeniem z prostowaniem nóżek.
Dla wyjaśnienia: gdyby nie te wymioty 2 razy to bym nie podała jeszcze, ale ogólnie to się wystraszyłam, że ją coś przytkało...
Kupka zielona, normalna, nie zbita ale duużo jej, kąpiel zaliczyliśmy od razu. Ale chyba ulgę poczuła.
Wymiotów nie było i mam nadzieję, że już nie będzie.

Zaraz jej spróbuję podać gruszkę z jabłkiem, może zje chociaż 2-3 łyżeczki...

A potem na obiad ziemniaka jej ugotuję, kawałek brokuła i mięska i będziemy walczyć. Strasznie mnie temat jedzenia dołuje, w dodatku nie mogę laktatora znaleźć, a nie wiem nawet czy bym dała radę z odciąganiem jak ona teraz tak często je i laktacja ustabilizowana.. a tu weekend na uczelni przede mną.

Lenova: co cię na uczelni zdołowało?
Ja też mam doła w temacie, bo muszę coś na piątek zrobić, a w ogóle nie mam siły/czasu, wczoraj miałam czytać ale po 2 stronach mała się obudziła i była "akcja kupa" więc nic nie zrobiłam..
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 10:14   #4852
bokeh
Zakorzenienie

Kurcze tak piszecie że dzieciaczki Wam daja buzi czy biją brawo lub robią papa.... Hania nie robi nic takiego. Jedyne co to umie zrobić "buc" w czoło jak się jej mówi buc to przybliża czoło do czoła mojego i uderza

nie wiem cyz się martwić...
Stary 2013-10-01, 10:18   #4853
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Kupka poszła, dałam pół czopka jak obudziła się z płaczem wielkim i prężeniem z prostowaniem nóżek.
Dla wyjaśnienia: gdyby nie te wymioty 2 razy to bym nie podała jeszcze, ale ogólnie to się wystraszyłam, że ją coś przytkało...
Kupka zielona, normalna, nie zbita ale duużo jej, kąpiel zaliczyliśmy od razu. Ale chyba ulgę poczuła.
Wymiotów nie było i mam nadzieję, że już nie będzie.

Zaraz jej spróbuję podać gruszkę z jabłkiem, może zje chociaż 2-3 łyżeczki...

A potem na obiad ziemniaka jej ugotuję, kawałek brokuła i mięska i będziemy walczyć. Strasznie mnie temat jedzenia dołuje, w dodatku nie mogę laktatora znaleźć, a nie wiem nawet czy bym dała radę z odciąganiem jak ona teraz tak często je i laktacja ustabilizowana.. a tu weekend na uczelni przede mną.

Lenova: co cię na uczelni zdołowało?
Ja też mam doła w temacie, bo muszę coś na piątek zrobić, a w ogóle nie mam siły/czasu, wczoraj miałam czytać ale po 2 stronach mała się obudziła i była "akcja kupa" więc nic nie zrobiłam..
A to , że się obudziłam 3 lata za późno że to jednak nie dla mnie jest... Wolałabym być perfekcyjną panią domu albo jak kto woli kurą domową niż psychologiem. Ogólnie fajna sprawa interesuje mnie i kiedyś chciałam, ale teraz za dużo stresu mnie to kosztuje. Jak ide na uczelnie to brzuch mnie boli od razu , żałosne
Stary 2013-10-01, 10:19   #4854
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
heej

u nas noc średnia:/ Hania się co chwilę budziła, w nocy odkurzacz włączaliśmy, żeby odciągać. temperatury chyba dostała bo była trochę rozpalona i miała wypieki, tylko nasz termometr cały czas pokazuje 34:/ o kant dupy te elektorniczne szity.
kaszel w nocy nie męczył tylko ten katar tragiczny w ogóle jakaś taka smutna jest, oczka załzawione, tak mi Jej szkoda

biedna

BRAWO

no właśnie sprzedam, bo jak go zainteresuje, to tylko tak:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN2077.jpg (66,4 KB, 26 załadowań)

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 10:21   #4855
Ewik86
Zakorzenienie

Podłączam się pod pytanie Lenovy - ktoś mnie jeszcze pamięta? Chyba nie było mnie 3 albo 4 dni i przyznaję, że nadrobiłam tylko po łebkach, bo za dużo tego.

Marsi gratulacje dla Leosia za pierwszy kroczek Doszła już do Ciebie przesyłka?

Gratuluję dzieciaczkom zębów i kolejnych miesięcy

Domcia nadal ma katar, to już ponad tydzień. Ja znowu w pracy od dzisiaj - ciężko mi było małą zostawić, bo już przywykłam do spędzania z nią całych dni. A, kupiliśmy wreszcie blender - w kauflandzie był za 105 zł, firmy Sencor, świetny jest - ma 800 wat i robi miazgę z warzyw i mięska

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 10:35   #4856
Debrah
Zakorzenienie

Lenova: a jaka działka cię interesowała i czemu teraz odpada?
Pamiętaj, że to szeroki zawód, sporo możliwości, i na pewno znajdziesz obszar dla siebie.
Może zbyt wiele wymagasz od siebie?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 10:37   #4857
Lenova
Wtajemniczenie

Hope ale fajny Dadol <3 , u nas fotelik już dawno na strychu.

Ewik jo pamiętam !
Zdrówka dla Domci

Mamy dziewczynek, jakby któraś była zainteresowana to moja znajoma sprzedaje ciuchy na allegro. Poświadczam że stan idealny bo kiedyś od niej kupowałam, obecnie mnie na nią nie stać ;/ tu macie linka : http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1714596
Stary 2013-10-01, 10:40   #4858
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

No to mu zorganizuj tugezę!
Zboczuszek z Ciebie :brzyda l:

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

A dwójki u Julaska wyszły dolne czy górne? Bo ja widzę że u Igorka lada dzień górne wyjdą a chyba według kolejności to z dołu powinny
Jula idzie poza kolejnością
Ill, wyszły górne dwójki- może teraz dolne idą, ale jeszcze ich nie widzę
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Kurcze tak piszecie że dzieciaczki Wam daja buzi czy biją brawo lub robią papa.... Hania nie robi nic takiego. Jedyne co to umie zrobić "buc" w czoło jak się jej mówi buc to przybliża czoło do czoła mojego i uderza

nie wiem cyz się martwić...
moja też nic nie robi takiego i nic nie sylabizuje.
zluzuj stringi jak to Illusion mówi

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Podłączam się pod pytanie Lenovy - ktoś mnie jeszcze pamięta?
nie kojarzę, kim Pani jest i co tutaj robi?

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 10:40   #4859
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
heej

charlizz brawa dla Oli za wstawanie i za MAMA

Debrah Hania robi różnie, ale zazwyczaj jedna kupa dziennie, czasem 2 a nawet 3

elllmi swego czasu sexi papi była Hani ulubioną piosenką cieszyła się w głos do niej;p

hje brawa dla Poli za usypianie

ninagg muszę wypróbować ten kisiel

za 8 m-cy, wszystkiego najlepszego dla Hani, dużo zdrówka
Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
U nas pomaga tez surowe jabłuszko

http://rodzicewkuchni.blogspot.com/s...0miesi%C4%85cu Jakby ktos poszukiwał inspiracji

A jest tu jeszcze ktos, kto nie ma fotelika do karmienia?
jaaaa
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Sa jak Yeti ;-)
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 10:40   #4860
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Lenova: a jaka działka cię interesowała i czemu teraz odpada?
Pamiętaj, że to szeroki zawód, sporo możliwości, i na pewno znajdziesz obszar dla siebie.
Może zbyt wiele wymagasz od siebie?
Faktycznie dużo od siebie wymagam, ale to przez moją cholerną niską samoocenę chyba ;/
Głównie interesują mnie dwie działki: stricte kliniczna czyli praca na oddziale psych. lub terapeuta uzależnień,współuzależnie ń,DDA.
Czemu odpada? Bo chyba jestem zbyt nieśmiała i nie umiem tego zmienić i to mój główny problem.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości