|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
0 | 0% |
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
1 | 1,75% |
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
0 | 0% |
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
16 | 28,07% |
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
1 | 1,75% |
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
29 | 50,88% |
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
1 | 1,75% |
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
8 | 14,04% |
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Właśnie sobie uświadomiłam że 2 tygodnie temu o tej porze leżałam na porodówce i czekałam na rozwój wydarzeń... Nigdy nie pomyślałabym że na początku października Jaś będzie już z nami i że będę mogła go przytulać, całować...
![]() Dziś rano leżałam, patrzyłam na niego i zastanawiałam się jak taki człowieczek zmieścił się w moim brzuchu ![]() Młody od wczoraj jest jakiś niespokojny, wzięłam go na ręce i zasnął... a przy tym tak słodko pomrukuje ![]() Aaa i obliczyłam że przez 2 tygodnie poszło nam 154 pampersy ![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-10-01 o 10:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3992 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() ![]() Na tym etapie to raczej takie pływanko-przepychanko-wypychanki. No i mam mniej wód to też swoje robi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3993 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3994 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A poza tym wymyślam różne przezwiska do imienia Zosia (przezwiska będą nieuniknione na etapie wczesnoszkolnym i nie chciałabym, żeby były jakoś mega wulgarne). Przeczytałam ostatnio artykuł o "dziwnych" imionach, a także o przezwiskach i dało mi to do myślenia. Świetnie, że potrafisz sobie tak zorganizować czas, że możesz przygotować obiad, poprać, posprzątać, pooglądać seriale, poczytać książkę i zająć się Jasiem i utulić męża. Należą Ci się duże brawa! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3995 |
Wtajemniczenie
|
Miss Triss dziękuję za pomoc.
Wrzucam broszurkę z ćwiczeniami: Program ćwiczeń dla kobiet po porodzie
#3996 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3997 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3998 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3999 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zazdraszczam znajomości grzybów - ja uwielbiam grzyby ale niestety nie znam się na tyle żeby samej zbierać ![]() Marynowane rydze :ślina: podeślij słoiczek ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mama Pepper też szyje króliki, ciekawe czy podobne ![]() Co do terminu, moja kuzynka ma urodziny w nowy rok i zawsze narzeka że nikt o niej nie pamięta bo wszyscy mają kaca ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4000 |
Wtajemniczenie
|
domii-albo brzuszek albo poprostu potrzebuje bliskosci.Szczegolnie, ze po wzieciu na rece sie uspokaja. Ja sie wzielam za okna a tu trzeba juz mlodego odbierac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4001 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
![]() Kurcze już 2 tygodnie zleciały ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Ktosiula Przejrzałam,dzięki skorzystam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4002 |
Wtajemniczenie
|
Ja po przeprowadzce tutaj odkurzalam i sprzatalam w domu z malym w nosidelku. Mial faze, ze nie moglam mu zniknac z pola widzenia, wiec sprzatal ze mna. On na moich plecach a ja mialam wolne rece. Uroki niestety domu kilkupoziomowego. No ale dzieki temu wyrobily mi sie miesnie nog.Takie cwiczenie z obciazeniem.
![]() ![]() ![]() ![]() A mnie cmi i cmi. Dzis ide na ctg moze i mnie zbada. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-10-01 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4003 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() z imionami ciężko jakieś tam mamy ale nic konkretnego - jesteśmy na etapie rozmyślania, a wprawkę już mam (dostałam bardzo duuużo ubranek i masę ciuszków kupuję w lumpeksie - takie uzależienie ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4004 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W szpitalu mi zbili ładnie do 120/70 nawet, ale wczoraj znowu 140/100;/ Wystarcze, że troche pochodze i już skacze, a przecież nie powinno przynormalnych czynnosciach skoro trzy razy dziennie biore tabletke;/ Białka na szczęscie nie mam nic a nic, a obrzeki? Moze delikatnie jak to w ciazy.. Jestem ciekawa co robia w takiej sytuacji, bo polozyc mnie do szpitala znow na 3 dni zbić cisnienie i wypuscic to bez sensu, wizyte mam 9tego to juz bedzie 37 tydzien wiec mozna byc juz ciaze rozwiązać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4005 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Prawie 10 papmków na dzień, masakra! Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4006 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4007 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4008 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4009 |
Zakorzenienie
|
tak coś mi ostatnio tłumaczyła że jak jest bliżej do skończonego to wpisuje skończony, idę do niej w przyszłym tygodniu w czwartek i zobaczymy co powie, jak na raziewszytskie wyniki mam dobre nie biorę żadnych zestawów witamin tylko omege 3 i magnez łykam i w sumie tyle i staram się pić dosyć dużo, ale jak na razie to przytyłam całe 5kg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chodziło mi o to że mały ma nogi jakos tak z tyłu ułożone i nie kopie i nie wkłada pomiędzy żebra. Jak czytam co dzieciaki dziewczyn tutaj wyprawiają to aż się dziwię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4011 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a skąd jesteś, z jakiego miasta? ;> Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43071129] Melduję, że dziś pierwszy raz od dawna czuję się lepiej- może to też psychika płata mi figle i dobre informacje pozytywnie na mnie wpłynęły, ale po lekach już nie boli mnie tak nerka i pęcherz. Mogłam w miarę spokojnie spać, przewracałam się w z boku na bok, ale już bez kłującego bólu. Mogłam pierwszy raz od dawna przytulic się do męża i spać ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a jakie Ty bierzesz tabletki ? A wiec wróciłam ![]() ![]() Jedyny plus jaki widze w tym wszystkim, że dopytam co jeszcze musze miec dla małego w szpitalu i w razie "W" mąz zapakuje. Troche mi smutno bo wcale a wcale nie chce tam iść. Z tego wszystkiego poszłam i kupilam małemu czapeczkę taką cieniutką bo stwierdziłam że nie mam, a po kąpieli chciałabym taką cieniutką zakładać bo w domu ciepło i 2x śpiochy. a wszystko za łączną kwotę 4 zł ![]() I uwaga!!!! LEKARZ NIC SIE NIE ODEZWAŁ NT WAGI ![]() ![]()
![]() |
#4012 | ||
Zadomowienie
|
Dziękuję serdecznie!
![]() Cytat:
![]() Rydze robiłam pierwszy raz więc jak wyszły nie wiem, ale z chęcią się podzielę. ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4013 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Każdy,element wycieliśmy osobno,przyklejaliśmy do ściany (bo one są ala nalepki), malowaliśmy takim pędzlem z gąbki i farbką akrylową (zamawialiśmy to u tego sprzedawcy co szablon) i jak trochę przeschnie to ladnie się odkleja ten szablon i zostaje gotowiec na ścianie.. mój mądry Tż nie przeczytał instrukcji do końca i zostawiliśmy to tak do rana.. i było ciężko odkleić, trochę się "zrywało" ale jakoś to zaradziliśmy. A wczoraj jak poprawiałam to już zwykłym cieńkim pędzelkiem i farbą do ścian ![]() Cytat:
Nie wiem czy pisałaś,jakich pieluch używacie? ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4014 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4015 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje kochane za
![]() ![]() Niunia nasza też ułożona pośladkowo ![]() ![]() ![]() ![]() MissTriss ![]() ale wysyp dziewczynek ![]() Rybko możesz imię dopisać - Marysia - na dzień dzisiejszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4016 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to moze byc cesarka przez to cisnienie? Chyba podziele Twój los.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4017 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Rybko zapisz wizytę proszę: 14.10- usg (ciekawe ile mała waży)
#4018 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do wizyty to ja bym nieźle się wkurzyła na takiego gościa i powiedziałabym mu prosto w twarz co o nim myślę. Gdzieś na kompie miałam rozporządzenie ministra zdrowia o tym jakie badania i kiedy powinnyśmy mieć wykonane. Poszukam i jeśli chcesz mogę Ci podesłać. Co do szpitala to wcale Ci się nie dziwię, że nie chcesz tam iść, ale już niedługo odstawiasz fenka to może od razu zaczną się skurcze i będziesz rodzić i ominie Ci długie leżenie w szpitalu i będziesz miała już Kacperka po drugiej stronie brzuszka. ![]() Cytat:
![]() Jak opisujesz to malowanie to aż mi na samą myśl się odechciewa, wygląda to na bardzo pracochłonne, ale efekty pewnie są świetne. Pokaż fotki. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4019 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mam nakaz picia dużej ilości wody,ze względu na małą ilość wód. Cytat:
![]() Wszystko już niedługo się okaże. Cytat:
Mój tato to prawdziwy grzybiarz,czekam na jego pyszniutkie grzybki marynowane ![]() Która to godzina?Już 12.30 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4020 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ciekawa jestem ile z Nas urodzi SN bo póki co, to dużo z Was ma zaplanowane cc. Jestem ciekawa Ryba jak to będzie u Ciebie... ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.