Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-01, 12:12   #4051
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
chcieliśmy jakieś proste polskie imię, chłopcy moi to Mateusz / mówimy do niego Mati, młodszy synuś nazywa go Matiś/ , młodszy to Damian / mówimy do niego Danuś/
Mój TŻ ma na imię Damian i jego kuzynka mówiła do niego "Banan" a jego siostrzeńcy dość długo mówili do niego "Damdam" i tak się przyjęło, teraz i ja tak do niego mówię

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-10-01 o 12:14
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 12:15   #4052
Miss Triss
Zadomowienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Pampers na przemian z Dadą
Czy zauważasz jakieś różnice między tymi dwoma firmami? Chodzi mi o np. reakcje Maluszka na nie, czy nie ma obtarć, uczulenia?
Które z nich byś polecała?
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Może na foto to tak wygląda, bo ciężko mi złapać dobre światło i tak musiałam przyciemnić te fotki.
Naprasowankę kupiłam w pasmanterii, ale na all też ich jest mnóstwo.
Bardzo dobrze widać te motywy tylko tak lekko się zlewają. Może to mi się tak wydaje, a może po prostu wina światła. Nie zmienia to jednak faktu, że to bardzo ładnie wygląda.
Rozejrzę się także za takimi naprasowankami, bo zwykłe białe body można ślicznie odmienić.
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
my byliśmy w 31 i nie zaluje,choc balam się,ze slabo będzie widać...lekarzWSZYSTKO pomierzyl, zbadal, bo wszystko jest już uksztaltowane. wyklucza wady itd.

badanie trwalo ok.30 min, mamy 25 min nagrania na plytce

ja tez się boje,ze będą mała przezywac - Marysia, wiadomo - trawka itd.
nawet szwagierka mi napisala, ze "niezle z niej będzie ziółko"
Ja też chciałam mieć nagranie na płytce, ale moja Bąblica za każdym razem spała sobie smacznie i jedyne co robiła to ziewała i się przeciągała więc nie opłacało nam się brać nagrania.
Porównanie Marysi do "ziółka" nie jest jeszcze takie strasznie, mnie najbardziej przerażają różne rymowanki np. Denis-penis itp.
Cytat:
A jeszcze pisałam wam kiedyś że zgłębiam temat pieluszek wielorazowych i jednak się na nie zdecydujemy. Na początek kupiłam tylko paczkę pampków do szpitala i na pierwsze dni w domciu. Później planuję wielorazówki, ewentualnie pampki na wyjście czy na noc. Wyjdzie sporo taniej. A teraz pieluszki wielo są tak urocze i kolorowe do tego ekologiczne i zdrowe. Coś mi się wydaje że któraś też już na ten temat kiedyś coś pisała, tylko nie pamiętam która.
Te pieluszki wielorazowe to jest duży koszt na pierwszy zakup, bo trzeba kupić wszystkie wkłady itd, ale ogólnie się to opłaca. Chociaż ja zapewne nie miałabym cierpliwości żeby je po użyciu zapierać, a potem prać w pralce. Na pranie-wodę, prąd i środek piorący także zejdzie dużo pieniędzy.
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 12:15   #4053
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
My do naszej Marysi mówi Mari jakoś tak się utarło że albo est Mari albo Maryś ale najczęściej Mari - chyba nie ma żadnych problemów w przedszkolu że ktoś ją przezywa niesłyszałam przynajmniej (ma 5 lat )

ja byłam na prenatalnych w 23 tygodniu i mam płytkę a teraz pomyślałam sobie żeby iść na 3D a już jest 28 tydzień prawie i tak myślę czy jakoś na ten tydzień się nie zapisać. Tylko to koszt jakieś 200zł...

Jesli chodzi o chrzestnych to muszą mieć bierzmowanie no i raczej nie mogą być zbut młodzi 14 lat np bo chodzi o to żeby byli świadomi że zostają chrzestnymi na mocy sakramentu

muszę zrobić jakiś obiad... a dalej siedzę w piżamie
Źle to ujęłam, aż takich młodziaków nie miałam na myśli, chodziło mi bardziej o 16-17 lat.

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 12:17   #4054
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Czy zauważasz jakieś różnice między tymi dwoma firmami? Chodzi mi o np. reakcje Maluszka na nie, czy nie ma obtarć, uczulenia?

Bardzo dobrze widać te motywy tylko tak lekko się zlewają. Może to mi się tak wydaje, a może po prostu wina światła. Nie zmienia to jednak faktu, że to bardzo ładnie wygląda.
Rozejrzę się także za takimi naprasowankami, bo zwykłe białe body można ślicznie odmienić.

Ja też chciałam mieć nagranie na płytce, ale moja Bąblica za każdym razem spała sobie smacznie i jedyne co robiła to ziewała i się przeciągała więc nie opłacało nam się brać nagrania.
Porównanie Marysi do "ziółka" nie jest jeszcze takie strasznie, mnie najbardziej przerażają różne rymowanki np. Denis-penis itp.

Te pieluszki wielorazowe to jest duży koszt na pierwszy zakup, bo trzeba kupić wszystkie wkłady itd, ale ogólnie się to opłaca. Chociaż ja zapewne nie miałabym cierpliwości żeby je po użyciu zapierać, a potem prać w pralce. Na pranie-wodę, prąd i środek piorący także zejdzie dużo pieniędzy.

u nas tez spala i ziewala ale nagranie było w cenie nawet się nas nie pytal w sumie, czy chcemy

ale ciesze się, bo slychac serduszko
Stary 2013-10-01, 12:18   #4055
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

Poleciłabym jedne i drugie . Przed porodem wszyscy mnie straszyli że Dada się nie nadają do niczego bo uczulają maluszka. Póki co nie zauważyłam żadnych obtarć, uczulenia ani nic takiego
Stary 2013-10-01, 12:20   #4056
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
A Tż nic nie miał przeciwko? U mnie by nie przeszło raczej imię po dziadku/babci.

Hm nie wiem jak to jest, raczej myślałam że jak kandydat ma bierzmowanie to nie ma problemu z chrztem nasza przyszła chrzestna za to nie ma bierzmowania

a czemu??

nie w tym temacie, to akurat jesteśmy zgodni, żeby dac po dziadku czy babci wlasnie

Jaś bylby tez po dziadku M., a przy okazji imie nam się podobalo

bardziej jest uprzedzony jeżeli chodzi o przezywanie, boi się Marychy

Zosia tez mi się podoba,ale to tesciowa;p to zaraz moja mam by mowila, ze czemu nie po niej hehe
Stary 2013-10-01, 12:21   #4057
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
witam się i ja po założeniu cudownego pessara, nienawidzę szpitali, bo samo założenie trwało 10min a papierologia 3h, wróciłam do domu głodna i zła, nie ma jak to o 12:30 zjeść śniadanie dopiero
Dobrze, że masz to już za sobą.
Cytat:
chcieliśmy jakieś proste polskie imię, chłopcy moi to Mateusz / mówimy do niego Mati, młodszy synuś nazywa go Matiś/ , młodszy to Damian / mówimy do niego Danuś/
Ładne imiona dla chłopców wybraliście i Zosia jak najbardziej do nich pasuje!
Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
A ja dziś wkońcu idę do fryzjera
Pofarbować i ściąć
Trzeba się doprowadzić do ładu przed porodem ;D
Też by mi się przydała taka wizyta, bo odrosty już mam na pół głowy i połamane końcówki. Muszę wygospodarować troszkę pieniędzy i w końcu doprowadzić się do ładu.
Cytat:
u nas tez spala i ziewala ale nagranie było w cenie nawet się nas nie pytal w sumie, czy chcemy

ale ciesze się, bo slychac serduszko
Jeśli u mnie byłoby w cenie to także bym z przyjemnością wzięła, ale niestety koszt samego badania w 2D to 280zł, w 3D to już 380zł, a za nagranie trzeba dodatkowo zapłacić 40zł. Rozbój w biały dzień!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 12:22   #4058
domii29
Zakorzenienie

Tak szybko piszecie że nie wyrabiam
Stary 2013-10-01, 12:24   #4059
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość

Kurde nie wiem już co myśleć, my ciągle nie mamy pomysłu na chrzestnych, jest opcja, ale dziewczyna nie ma 17 lat, bierzmowanie już miała i dzwoniłąm do kancelarii to mi jakaś babka mówi, że absolutnie nie ma granicy wieku wszędzie w necie wyskakuje, że po bierzmowaniu i 17 lat skończone, nie wiem już
U mnie też jest wciąż ten sam problem... O ile chrzestną wykombinujemy to na chrzestnego ciężko kogoś znaleźć bo mój brat się wyrzekł wiary, a jak już kiedys Wam pisałam, ja nie potrafiłabym odegrać szopki tylko na potrzeby chrztu..

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość

rybka za Was, no cóż, szpital, jak mus to mus, już jesteście na ostatniej prostej A jak już tam będziesz to się upomnij o badania, a co! Choć jak zobaczą, że nie masz grupy krwi i Gbs to pewnie sami na to wpadną.

Objadłam się przez Was śliwek, narobiłyście mi ochoty I jeszcze jabłkiem doprawiłam, dzieć chyba szczęśliwy bo skacze aż miło
Mój też jest bardzo rozszalały po śliwkach a teściowa codziennie mi donosi miseczkę takich słodziutkich!

A z pójściem do szpitala to jestem zdania, że jak mus to mus- i może to i lepiej, Rybko będziesz pod opieką medyczną i jakby się coś działo to od razu zareagują.

Sama to bym właśnie tak chciała- żeby mnie moja pani dr skierowała przed samym porodem do szpitala już. Bo my mamy 60km do szpitala i za 1 razem tak jechaliśmy w ostatniej chwili (Jezzzu jeszcze mieliśmy taki zawodny samochód, który mógł w każdej chwili stanąć ).
Nie chcę teraz takich ekscesów.

Wczoraj szukaliśmy w Lublinie ciepły kombinezonik dla Miśka, ale były tragicznie drogie i wróciliśmy niezadowoleni (szczególnie ja bo to ostatnia rzecz na mojej liście potrzebnych rzeczy).
A dziś dzwoni moja mama i mówi, że znalazła za 40zł i czy nam kupić - i już jest

Jeszcze tylko pampersy zostały na ostatnią chwilę bo nie wiemy jak wielgi będzie Michasiek

A co do imion po dziadkach to u nas taka opcja odpadała
Bo nasi dziadkowie to Antoni, Bogdan, pradziadkowie to (byli/są): Jerzy, Kazimierz, Józef, Feliks.

Nie podobają mi się te imiona. Jakby była dziewczynka to mogłaby być po prababciach (wszystkich 4 naraz ) Helena Zofia.

A tak dzieci mają imiona po nas (w sensie, że jak miałam być Olą, a mój mąż Michałem)

Edytowane przez a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Czas edycji: 2013-10-01 o 12:28
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 12:25   #4060
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Poleciłabym jedne i drugie . Przed porodem wszyscy mnie straszyli że Dada się nie nadają do niczego bo uczulają maluszka. Póki co nie zauważyłam żadnych obtarć, uczulenia ani nic takiego
Mi też właśnie dużo znajomych mówi, że Dady nie są za dobre, bo uczulają, ale jak będzie to przekonamy się sami jak je założymy dziecku na pupkę i zobaczymy czy wszystko jest dobrze.
Dziękuję za odpowiedź.
Cytat:
a czemu??

nie w tym temacie, to akurat jesteśmy zgodni, żeby dac po dziadku czy babci wlasnie

Zosia tez mi się podoba,ale to tesciowa;p to zaraz moja mam by mowila, ze czemu nie po niej hehe
U nas jest taki dylemat, bo na drugie imię chcemy dać Małej imię po babci tylko nie wiemy po której, tak żeby żadna się nie obraziła.
Stary 2013-10-01, 12:26   #4061
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Źle to ujęłam, aż takich młodziaków nie miałam na myśli, chodziło mi bardziej o 16-17 lat.
to nie powinno być problemu, w zeszłym roku mieliśmy chrzest w rodzinie i chrzestna 16lat właśnie - spokojnie dało radę
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 12:27   #4062
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też właśnie dużo znajomych mówi, że Dady nie są za dobre, bo uczulają, ale jak będzie to przekonamy się sami jak je założymy dziecku na pupkę i zobaczymy czy wszystko jest dobrze.
Dziękuję za odpowiedź.

U nas jest taki dylemat, bo na drugie imię chcemy dać Małej imię po babci tylko nie wiemy po której, tak żeby żadna się nie obraziła.
Nie ma się co sugerować opiniami znajomych bo każde dziecko jest inne i jednemu maluszkowi spasują a drugiego uczulą

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-10-01 o 12:29
Stary 2013-10-01, 12:28   #4063
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Tak szybko piszecie że nie wyrabiam
Ja ledwo co, ale boję się odejść od komputera, bo później nie będę mogła Was nadrobić, a roboty mam od groma i trochę.
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43073397]
Wczoraj szukaliśmy w Lublinie ciepły kombinezonik dla Miśka, ale były tragicznie drogie i wróciliśmy niezadowoleni (szczególnie ja bo to ostatnia rzecz na mojej liście potrzebnych rzeczy).
A dziś dzwoni moja mama i mówi, że znalazła za 40zł i czy nam kupić - i już jest

Jeszcze tylko pampersy zostały na ostatnią chwilę bo nie wiemy jak wielgi będzie Michasiek [/QUOTE]
To wypraweczka już dopięta na ostatni guzik! Super!
Stary 2013-10-01, 12:28   #4064
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

Też by mi się przydała taka wizyta, bo odrosty już mam na pół głowy i połamane końcówki. Muszę wygospodarować troszkę pieniędzy i w końcu doprowadzić się do ładu.

Jeśli u mnie byłoby w cenie to także bym z przyjemnością wzięła, ale niestety koszt samego badania w 2D to 280zł, w 3D to już 380zł, a za nagranie trzeba dodatkowo zapłacić 40zł. Rozbój w biały dzień!
o matko, faktycznie - ceny powalają!!!

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź.

u nas nie było takich dylematów,bo tylko babcie M. żyją, ale imiona mają...średnie
Stary 2013-10-01, 12:29   #4065
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
fajne
a co do naprasowanki to nie popęka albo nie zlezie po praniu?

witam się i ja po założeniu cudownego pessara, nienawidzę szpitali, bo samo założenie trwało 10min a papierologia 3h, wróciłam do domu głodna i zła, nie ma jak to o 12:30 zjeść śniadanie dopiero
Są jakieś wytyczne dot. prania z naprasowanką

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
A ja dziś wkońcu idę do fryzjera
Pofarbować i ściąć
Trzeba się doprowadzić do ładu przed porodem ;D
Ja się farbłam 2 tyg temu więc do porodu fryz gotowy

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 12:30   #4066
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Nie ma się co sugerować opiniami znajomych bo każde dziecko jest inne i jednemu maluszkowi spasują a drugiego uczulą
Dlatego stwierdziłam, że kupię Dady (akurat załapałam się na jedną mega pakę) i Pampersa i wypróbuję sama, które są lepsze dla naszej Dzidzi.
Stary 2013-10-01, 12:32   #4067
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
A wiec wróciłam niestety nie zrobił mi żadnych badań, nie sprawdził nawet podwozia, nie sprawdził tętna. Wysłał od razu do szpitala. Skierowanie dostałam na patologię i w piątek sie wybieram. niestety, bo jak wiecie wcale nie chce tam iść. Ciśnienie 150/100 i nie chciało w ogóle spaść. ;/ Wypisał mi recepty na tabletki, dał to skierowanie, odradził mi ten "mój" szpital, i sie pożegnaliśmy. W piatek idę bo w piątek odstawiam Fenka, oprócz tego w szpitalu maja zbadać czy będzie SN czy CC bo to zależeć będzie od ordynatora oddziału. Jezeli CC to pewnie w przyszłym tygodniu, jeżeli SN to jak sie zacznie. Kiedy? nie wiem ogólnie nie wiem czy bede leżeć, bo zależy to od KTG i jakiegoś tam jeszcze badania no i od ordynatora, ale jeżeli leżeć to minimum 5 dni, jak sie ustabilizuje ciśnienie to mnie wypuszczą aż do porodu SN, a jeżeli CC to wiadomo..
Jedyny plus jaki widze w tym wszystkim, że dopytam co jeszcze musze miec dla małego w szpitalu i w razie "W" mąz zapakuje. Troche mi smutno bo wcale a wcale nie chce tam iść.
Z tego wszystkiego poszłam i kupilam małemu czapeczkę taką cieniutką bo stwierdziłam że nie mam, a po kąpieli chciałabym taką cieniutką zakładać bo w domu ciepło i 2x śpiochy. a wszystko za łączną kwotę 4 zł
I uwaga!!!! LEKARZ NIC SIE NIE ODEZWAŁ NT WAGI A od ostatniej wizyty mam prawie +5 kg.??? nie wiem jak to możliwe, ale byłam w szoku. to na pewno przez te słodycze
Jak trzeba to trzeba. Czemu Ci odradzał szpital w Bytomiu? Gdzie w końcu się zgłosisz?

Cytat:
Zaraz zrobię i wrzucę.
Każdy,element wycieliśmy osobno,przyklejaliśmy do ściany (bo one są ala nalepki), malowaliśmy takim pędzlem z gąbki i farbką akrylową (zamawialiśmy to u tego sprzedawcy co szablon) i jak trochę przeschnie to ladnie się odkleja ten szablon i zostaje gotowiec na ścianie.. mój mądry Tż nie przeczytał instrukcji do końca i zostawiliśmy to tak do rana.. i było ciężko odkleić, trochę się "zrywało" ale jakoś to zaradziliśmy.
A wczoraj jak poprawiałam to już zwykłym cieńkim pędzelkiem i farbą do ścian
Dzięki za opis, trochę roboty z tym jestem, ale fajnie wyszło! Tylko mnie się te kolory bardzo gryzą, ale może faktycznie na żywo wyglądają inaczej. Bodziak słodki Też mam 3 białe, może coś z nimi pokombinuję...

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Witam ja po wizycie u mojej gin, przepisala mi żelazo oraz duphaston ze względu na moje twardnienie brzucha. Powiedziała że na skurcze przepowiadające to za wcześnie a ja w necie czytałam że skurcze takie mogą się już pojawić więc nie wiem.....
Rybko zapisz wizytę proszę:
14.10- usg (ciekawe ile mała waży)
za wizytę!

Cytat:
cześć dziewczyny. Czuję się dziś lepiej ale w nocy i starszego synka złapało , zaczął wymiotować o 1 w nocy, później doszła biegunka. Teraz już mu lepiej. Ha został tylko mąż zobaczymy czy obstoi, no i moja mamusia mam nadzieję że ją ominie.
Każdego dnia nowa ofiara jelitówki... już niedługo się od Was odczepi, trzeba przetrwać. A u Ciebie już całkiem się uspokoiło?

Cytat:
fajne
a co do naprasowanki to nie popęka albo nie zlezie po praniu?

O chyba jesteś pierwsza z tym pessarem. Kiedy to się ściąga?

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 12:32   #4068
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
o matko, faktycznie - ceny powalają!!!

u nas nie było takich dylematów,bo tylko babcie M. żyją, ale imiona mają...średnie
Chodziło mi o drugie imię dla Małej po babci, czyli albo po mojej mamie albo po mamie męża. Nie chcemy żeby ta druga się obraziła i nie wiemy jak to rozwiązać.
Stary 2013-10-01, 12:32   #4069
anulka2205
Wtajemniczenie

Fajnie by było, jakby rzeczywiście te 17 lat nie obowiązywało jeszcze złapie księdza z parafii żeby potwierdzić, bo potem by kiepsko było w ostatniej chwili jakby jednak powiedzieli, że nie

Trela coś fajnie milczy

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 12:33   #4070
domii29
Zakorzenienie

Leżę sobie właśnie na łóżku, na kolanach mam laptopa i w ekranie odbija mi się lekko zaokrąglony brzuszek, przejechałam po nim ręką i jakoś mi dziwnie.. Jeszcze niedawno był dość sporych rozmiarów, czułam kopniaki i ogólnie mój brzuch żył własnym życiem a teraz zostało troszkę rozciągniętego brzuszka... Choć mam Jaśka obok i niesamowicie cieszę się że jest już na świecie to tęskno mi za tym zaokrąglonym brzuszkiem
Stary 2013-10-01, 12:34   #4071
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
a czemu??

A bo pewnie byśmy się sprzeczali czy po moim dziadku dać imię czy po dziadku Tż

Cytat:

Ja cię jakie ceny

Przeziębienie mnie bierze
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 12:35   #4072
metkaa
Zakorzenienie

czesc

Miss Triss gratuluje corci,
nie do mnie bylo pytanie odnosnie pampersow ale jesli moge to powiem, ze wszystko zalezy od dziecka, my na poczatku uzywalismy pampersow tych bialych, potem przeszlismy na zielone i sie okazalo ze go uczulaja, po dada nic mu nie bylo, a np kolezanki corka miala mega uczulenie od dady a najlepiej znosila haggisy,
Dzastin08 ładnie chociaz mi sie nie do konca podoba to polaczenie, zlewa sie,

ryba trzymam kciuki,
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 12:35   #4073
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

dzwoniłam przed chwilką do tych usg 3d do Katowic i Pani mi mówi 300zł z płytką... masakra jakaś ... nie wiedziałam chyba żę to aż tylko kosztuje
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 12:37   #4074
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

O chyba jesteś pierwsza z tym pessarem. Kiedy to się ściąga?
36/37 tydzień więc się za długo nie nanoszę

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 12:40   #4075
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Leżę sobie właśnie na łóżku, na kolanach mam laptopa i w ekranie odbija mi się lekko zaokrąglony brzuszek, przejechałam po nim ręką i jakoś mi dziwnie.. Jeszcze niedawno był dość sporych rozmiarów, czułam kopniaki i ogólnie mój brzuch żył własnym życiem a teraz zostało troszkę rozciągniętego brzuszka... Choć mam Jaśka obok i niesamowicie cieszę się że jest już na świecie to tęskno mi za tym zaokrąglonym brzuszkiem
Ja też już teraz myślę o tym, że po porodzie będzie mi brakować brzuszka i tej małej lokatorki tam w środku, tych szturchań i kopniaków. No cóż tak już musi być. Ale za to masz przy sobie wspaniałego mężczyznę Jaśka i możesz go przytulić i ucałować.
Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Ja cię jakie ceny

Przeziębienie mnie bierze
Ceny straszliwe. Na same USG już wydaliśmy prawie 900zł, jak o tym pomyślę to mi się słabo robi, bo tyle mogliśmy za to rzeczy nakupić dla Małej.
Lecz się póki wcześnie - syrop z cebuli, herbatka z cytrynką, miodem i imbirem i wygrzewanie w łóżku!
Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
czesc

Miss Triss gratuluje corci
Dziękuję!
Stary 2013-10-01, 12:41   #4076
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Na początku jak się jeszcze bałam to ubierany był po kąpieli i tak później przez cały dzień w tym był do następnego wieczora i kolejnej kąpieli Teraz już się nauczyłam go przebierać, idzie mi to dość sprawnie więc przebieram go jak się mu uleje żeby to od razu zaprać, albo jak zrobi siku poza pampersa bo jest tak maleńki że żeby mu założyć pampersa tak idealnie musiałabym mu na wysokości pach zapinać

Co do pieluszek... Mam jedną do wycierania jak się młodemu uleje + 2 na zmianę, 1 do kąpieli żeby go przykryć w wodzie, 1 po kąpieli jak go wyciągam i przenoszę do ręcznika... Ja mam pieluch całą masę ale wypisałam Ci do czego używam mniej więcej

Jaśkowe pranie robię co 3 dzień mniej więcej, bo jednak troszkę tych rzeczy się zbiera

Kupkę robi systematycznie, zje i oddaje

Jakby nie patrzeć to jakie imię by nie było to zawsze znajdzie się ktoś kto wymyśli jakieś głupie przezwisko - to nieuniknione więc akurat na to nie ma co patrzeć

Co do tych braw, jeszcze troszkę i będą się należały każdej z Was Też będziecie tak organizować sobie czas żeby na wszystko znaleźć chwilkę
To jednak muszę jeszcze dokupićDzięki za odpowiedź
Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Juz po wizycie,Tymus nie zrobil niespodzianki i dupina dalej w dole. W przyszlym tyg. usg,zeby dokladnie zobaczyc, ktg,no i 14.10 stawiam sie w szpitalu,ale kiedy dokladnie cesarka jeszcze nie wiem :/liczylam po cichutku, ze sie stawiam,rachu ciachu i bach odrazu,no ale...i tak nie mam co narzekac

Wiec mozna wpisac 10.10 usg 12:15
14.10 szpital

Pozatym wspominalam jakis czas temu,ze ustawiam sie 5.w kolejce...czyzby szanse na trafienie wzrastaly

Popoludniu SR,wiec zajrze wieczorem na spokojnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jjeku już niedługo będziesz tuliła TymusiaZazdroszczę: brzydal:
Cytat:
Strasznie Ci współczuję tych przebojów z synkiem i wymiotami, chyba teraz jakaś epidemia jelitówki panuj, bo prawie każda z nas przechodziła podobne problemy u siebie.
Może mąż ma silny organizm i się uchroni przed zarazkami, oby!
Też mam nadzieję że mnie to ominie..wszyscy w domu TŻta mieli jelitówkę mój mąż też.jak narazie mnie nie wzięło..

Dzastino pięknie ta ściana wygląda i prasowanka ekstra!
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 12:41   #4077
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
dzwoniłam przed chwilką do tych usg 3d do Katowic i Pani mi mówi 300zł z płytką... masakra jakaś ... nie wiedziałam chyba żę to aż tylko kosztuje
I tak taniej niż u mnie!
Cytat:
36/37 tydzień więc się za długo nie nanoszę
Może długo nie będziesz nosić, ale zawsze troszkę dłużej Dzieć posiedzi w brzuszku przez to.
Stary 2013-10-01, 12:42   #4078
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hej, póki co dowiedziałam się tylko, że cc mam zaplanowane na czwartek

Poczytam co u Was

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-10-01, 12:42   #4079
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
czesc

Miss Triss gratuluje corci,
nie do mnie bylo pytanie odnosnie pampersow ale jesli moge to powiem, ze wszystko zalezy od dziecka, my na poczatku uzywalismy pampersow tych bialych, potem przeszlismy na zielone i sie okazalo ze go uczulaja, po dada nic mu nie bylo, a np kolezanki corka miala mega uczulenie od dady a najlepiej znosila haggisy,
Dzastin08 ładnie chociaz mi sie nie do konca podoba to polaczenie, zlewa sie,

ryba trzymam kciuki,
U mojej siostry małej było identycznie, dada uczulały, pampers też w haggisach najlepiej

Cytat:
Drogo, dobrze że mój gin ma u siebie w gabinecie te 3D i 4D
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 12:43   #4080
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też już teraz myślę o tym, że po porodzie będzie mi brakować brzuszka i tej małej lokatorki tam w środku, tych szturchań i kopniaków. No cóż tak już musi być. Ale za to masz przy sobie wspaniałego mężczyznę Jaśka i możesz go przytulić i ucałować.

Ceny straszliwe. Na same USG już wydaliśmy prawie 900zł, jak o tym pomyślę to mi się słabo robi, bo tyle mogliśmy za to rzeczy nakupić dla Małej.
Lecz się póki wcześnie - syrop z cebuli, herbatka z cytrynką, miodem i imbirem i wygrzewanie w łóżku!

Dziękuję!
Szkoda że nie da się mieć Jaśka obok i w środku jednocześnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości