Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-01, 14:35   #3631
klarites
Raczkowanie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Ja D. Leze homeopatycznie od 3 lat i nawet zapalenie ucha i obylo sie bez antybiotyku

Jetem z m. U lekarza a rano u okulisty z D. Bylam:banghead:

Jak bym miala z trzexim isc to masakra hehe
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Hehe wprawę masz już to z trzecim by poszło gładko

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Tak, będę karmiła dłużej, teraz mi się bawić w to nie chce nie mam zamiaru wprowadzać warzyw a mleka odciągać nie będę na to no i oni badania prowadzili na grupie, która jest narażona na celiakię a B. nie jest raczej

Ciebie doskonale rozumiem, gdybym nie była pewna jak dalej się potoczy moje kp to też bym wcześniej wprowadziła.

u nas najdłużej ssie na leżąco

fuj, jaki brzydki
Co do glutenu to teraz rozumiem (wygoda)
Też bym wolała poczekać (bo mi się nie chce kombinować), ale z drugiej strony nie wiem jak z karmieniem piersią się u nas potoczy.
Lekarka dzisiaj mówiła, żeby dodawać kaszę do zupy i że mogę podawać zupę, ale nie muszę, że w sumie mogę zrobić jak chcę...
Pewnie się jeszcze wstrzymam chwilę z zupą, jabłuszko próbowałam mu podawać (takie swoje, niepryskane, pyszne), ale brzuszek go bolał i już nie eksperymentuję na razie.
klarites jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 14:40   #3632
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klarites Pokaż wiadomość
Też bym wolała poczekać (bo mi się nie chce kombinować), ale z drugiej strony nie wiem jak z karmieniem piersią się u nas potoczy.
Lekarka dzisiaj mówiła, żeby dodawać kaszę do zupy i że mogę podawać zupę, ale nie muszę, że w sumie mogę zrobić jak chcę...
Pewnie się jeszcze wstrzymam chwilę z zupą, jabłuszko próbowałam mu podawać (takie swoje, niepryskane, pyszne), ale brzuszek go bolał i już nie eksperymentuję na razie.
Ja i tak planowałam pierwsze 6 miesięcy karmić tylko piersią
A jabłko młody dostał polizać, kwiczał z radości co jakiś czas dam mu liznąć, niech ma

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 14:50   #3633
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Moja skończyła tydzień temu 4 miesiące a nic nie wprowadzam, ja już nic nie wiem, myślałam że do ukończenia 6 miesiąca tylko kp...jak to w końcu jest, że Ty już wprowadzasz i marchewe i kasze?
ja wprowadzam, bo tak uważam młody je po 2 cycki co 2h i jest zainteresowany jedzeniem więc czemu nie oczywiście jeśli były by problemy z brzusiem albo nie bedzie chciał to nic na siłeprzez najbliższe 2 miesiące planuje mu dawać tylko obiadki i łyżeczkę kaszki do mojego mleka apotem zobaczymy planuje w styczniu wrócić do pracy więc chcę go oswoić z jedzeniem wcześniej moja przyjaciółka na cycu rozszerzała tak jak ja planuje, mała ma rok i je wszystko i brzuś w porządku
Stary 2013-10-01, 14:50   #3634
klarites
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
o, wlasnie, potencjonowanie sie to zwalo...
jesli viburcol to tez tylko takie goofno, to chyba na te dzieci dziala wsadzenie czegos w pupe ale leki homeopatyczne tutaj to tez ziola. moze tak po prostu to wcisneli do tej kategorii? te ziolowe drazetki co ja wcinam to chrzan i nasturcja. i maja udowodnione dzialanie antybiotyczne (na szereg bakterii, na ktore istnieja antybiotyki tradycyjne), antywirusowe i przeciwgrzybiczne jesli chodzi o uklad oddechowy. cos w tym jednak jest...

no ale przepis pierwsza klasa na co to, moze sobie zrobie?
ale wlasnie, jak to "ugotowac" na mleku z cyca? bo niego nie powinno sie przegrzewac...
do pogrubionego- chyba tak

No to u nas zioła to zupełnie inna kategoria niż homeopatia. Działają, jak najbardziej i to czasem bardzo mocno Więc może masz normalne lekarstwo

A w homeopatii piszą, że niby zioła są w składzie preparatu (piękne łacińskie nazwy na opakowaniu!!!), ale nie podają ilości w gramach ani innych jednostkach, tylko w tych ichniejszych rozcieńczeniach (generalnie im mniej tym lepiej, w efekcie czego dostajesz cukier, który może kiedyś leżał koło cukru, który leżał na przykład na rumianku). Nie wiem, jak takie oszustwo może być dopuszczone do obrotu.
Stary 2013-10-01, 14:53   #3635
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
nie dziwie sie, ze mleka nie chcesz odciagac tylko zeby sie w kaszke pobawic juz wystarczy zabawy z robieniem zapasow na weekendy, nie?

ale wlasnie, jak to "ugotowac" na mleku z cyca? bo niego nie powinno sie przegrzewac...
ja karmię osttani raz przed 20, a że nie karmię w nocy to wieczorem przed snem odciągam spokojnie 50 ml akurat na porcje więc to nie będzie dla mnie problem

czytałam, że wystarczy 37 stopni dla kaszki i w tak podgrzanym mleku podam, zresztą jak je przegrzeje to najwyżej padną przeciwciała w tych całych 50 ml jakoś to przeżyjemy z młodym
Stary 2013-10-01, 14:53   #3636
klarites
Raczkowanie

Cytat:
A jabłko młody dostał polizać, kwiczał z radości co jakiś czas dam mu liznąć, niech ma
Hihi przynajmniej jakaś rozrywka w tym niemowlęcym życiu
Stary 2013-10-01, 14:54   #3637
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
widziałam dziś taki wózek na żywo http://www.bobowozki.com.pl/product_...4ncvdpogr6f225 normalnie ko(s)miczny!
dla mnie brzydki, a cenę ma zabójczą. za taką kasę sam się powinien teleportować po schodach i przechodzić przez zamknięte drzwi

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
dokładnie, nawet nie przesuną się na chodniku niektórzy ... mam ich staranować?
Antoś musi włączyć syrenę żeby zauważyli pojazd uprzywilejowany

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Moja skończyła tydzień temu 4 miesiące a nic nie wprowadzam, ja już nic nie wiem, myślałam że do ukończenia 6 miesiąca tylko kp...jak to w końcu jest, że Ty już wprowadzasz i marchewe i kasze?
ja też wprowadzam za 3 tygodnie

Cytat:
też mnie to intryguje. ja planuję gotować w wodzie, a potem wymieszać z moim mlekiem
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 15:10   #3638
xal
Zakorzenienie

W homeopatii chodzi o właściwości energetyczne, ale to inna bajka niż współczesna medycyna.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 15:11   #3639
ankaaa206
Wtajemniczenie

ja dziś robiłam ten gluten, pół łyżeczki kaszy, trochę wody - rozgotowałam przez kilka min i dodałam mleka, młody nie był tym jakoś szczególnie zachwycony, kupiłam kiedyś kasze z bobovity na mm i chyba bede mu taką podawac bo trochę zachodu z tym gotowaniem i ściaganiem mleka

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 15:16   #3640
klarites
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
W homeopatii chodzi o właściwości energetyczne, ale to inna bajka niż współczesna medycyna.

Cytat:
ja dziś robiłam ten gluten, pół łyżeczki kaszy, trochę wody - rozgotowałam przez kilka min i dodałam mleka, młody nie był tym jakoś szczególnie zachwycony, kupiłam kiedyś kasze z bobovity na mm i chyba bede mu taką podawac bo trochę zachodu z tym gotowaniem i ściaganiem mleka
no właśnie...
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja wprowadzam, bo tak uważam młody je po 2 cycki co 2h i jest zainteresowany jedzeniem więc czemu nie oczywiście jeśli były by problemy z brzusiem albo nie bedzie chciał to nic na siłeprzez najbliższe 2 miesiące planuje mu dawać tylko obiadki i łyżeczkę kaszki do mojego mleka apotem zobaczymy planuje w styczniu wrócić do pracy więc chcę go oswoić z jedzeniem wcześniej moja przyjaciółka na cycu rozszerzała tak jak ja planuje, mała ma rok i je wszystko i brzuś w porządku
i super bardzo mi się spodobało wytłumaczenie
Stary 2013-10-01, 15:18   #3641
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
... gluten, który jest gównem już kiedyś pisałam, że to zło wcielone
i jest nam naprawdę do szczęścia niepotrzebny...
rozumiem, ze wy tez bezglutenowo zyjecie?
Cytat:

No to u nas zioła to zupełnie inna kategoria niż homeopatia. Działają, jak najbardziej i to czasem bardzo mocno Więc może masz normalne lekarstwo

A w homeopatii piszą, że niby zioła są w składzie preparatu (piękne łacińskie nazwy na opakowaniu!!!), ale nie podają ilości w gramach ani innych jednostkach, tylko w tych ichniejszych rozcieńczeniach (generalnie im mniej tym lepiej, w efekcie czego dostajesz cukier, który może kiedyś leżał koło cukru, który leżał na przykład na rumianku). Nie wiem, jak takie oszustwo może być dopuszczone do obrotu.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja karmię osttani raz przed 20, a że nie karmię w nocy to wieczorem przed snem odciągam spokojnie 50 ml akurat na porcje więc to nie będzie dla mnie problem

czytałam, że wystarczy 37 stopni dla kaszki i w tak podgrzanym mleku podam, zresztą jak je przegrzeje to najwyżej padną przeciwciała w tych całych 50 ml jakoś to przeżyjemy z młodym
no ale sie zastanawiam, czy jest sens podawac z cyckowym, skoro bedzie przegrzane... ale jak sie da to w 37 stopniach zrobic to co innego normalna manna czy jakas specjalna dzieciowa?
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
też mnie to intryguje. ja planuję gotować w wodzie, a potem wymieszać z moim mlekiem
o takiej metodzie tez myslalam

no ale w ogole sie nad tym glutenem zastanawiam teraz...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 15:25   #3642
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
dla mnie brzydki, a cenę ma zabójczą. za taką kasę sam się powinien teleportować po schodach i przechodzić przez zamknięte drzwi

Antoś musi włączyć syrenę żeby zauważyli pojazd uprzywilejowany

ja też wprowadzam za 3 tygodnie

A jeśli chodzi o rozszerzanie diety..no rozumiem, że jak ktoś szybciej do pracy wraca Jutro mamy szczepienie to się jeszcze naszej lekarki zapytam. Ogólnie raczej myślę żeby poczekać, jakoś mi się nie spieszy, zresztą nie czuje się gotowa
Stary 2013-10-01, 15:26   #3643
NoBoTak
Rozeznanie

Ja to juz się gubię w tych miesiącach . Gdy jest napisane od 4 miesiąca tzn po skończonym 3 a zaczetym 4 a gdy jest napisane po 4 miesiącu tzn po skończonym 4 a zaczetym 5? Dobrze to rozumiem?
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 15:26   #3644
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem, ze wy tez bezglutenowo zyjecie?
niestety nie, jestem uzależniona od glutenu ale naprawdę uważam, że to nic dobrego

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-10-01 o 15:29
Stary 2013-10-01, 15:28   #3645
deb
Zakorzenienie

Justi - dzięki za odpowiedź co do fotoksiązki, chyba zaryzykuję i zapłacę im za wysyłkę zobaczymy co przyjdzie

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Ja to juz się gubię w tych miesiącach . Gdy jest napisane od 4 miesiąca tzn po skończonym 3 a zaczetym 4 a gdy jest napisane po 4 miesiącu tzn po skończonym 4 a zaczetym 5? Dobrze to rozumiem?
no ja bym to tak rozumiała, ale ja to ciemna jestem
Stary 2013-10-01, 15:30   #3646
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
no niby tak, ale rozszerza się diete na (kp) i mm po skończonym 4 czyli w 17 tygodniu
dobra, pomieszałam za dużo myślenia

Julka

Edytowane przez ankaaa206
Czas edycji: 2013-10-01 o 15:33
Stary 2013-10-01, 15:34   #3647
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
no niby tak, ale rozszerza się diete na (kp) i mm po skończonym 4 czyli w 17 tygodniu
dobra, pomieszałam za dużo myślenia
Dziekuje! I tak powinno być na opakowaniach. Tygodnie są łatwiejsze niż miesiace:-P
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 15:38   #3648
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
tak bym to rozumiała, ale nie ogarniam tego całkowicie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 15:39   #3649
ankaaa206
Wtajemniczenie

chyba nam minął skok i odzywskałam swojego aniołka, mały cały dzień jest pogodny, sam się bawi, non stop buzia uśmiechnięta, śpi 2 razy po 2 godziny w dzień i noc też jest ok

Julka
Stary 2013-10-01, 15:56   #3650
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
A są jakieś od 4 miesiąca (czyli po skończonym trzecim??) przecież tak szybko diety się nie rozszerza nawet na mm, ale tak... po 5 miesiącu to po ukończeniu a od 5 to po ukończeniu 4.

Stary 2013-10-01, 16:28   #3651
deb
Zakorzenienie

Cytat:
chyba nam minął skok i odzywskałam swojego aniołka, mały cały dzień jest pogodny, sam się bawi, non stop buzia uśmiechnięta, śpi 2 razy po 2 godziny w dzień i noc też jest ok
O to super, czyli jest i dla nas nadzieja. Teoretycznie patrząc na tabele i na to na kiedy miałam termin porodu to moja już też nie powinna marudzić

A w ogóle przyszła dzisiaj przesyłka z Coccodrillo - zamawiałam czapeczki i rajstopki, wszystko cudne i trafiłam z rozmiarami czapeczek, zamawiałam 44 i 46, i 44 jest trochę luźny więc będzie w sam raz na początek zimy
Gdyby nie wizaż nawet bym nie wiedziała, że mieli takie fajne promocje Mysia to Ty pisałaś czy Kinga? Nie pamiętam kto - ale dzięki wielki

Edytowane przez deb
Czas edycji: 2013-10-01 o 16:30
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 16:35   #3652
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

ja sie bardzo ciesze sie ze takie oszustwo jest

Cytat:
Hehe wprawę masz już to z trzecim by poszło gładko

Heee o nie przy 2 nie raz wychodze z siebie :banghead:

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Fajna ta strona Hippa. Któraś już z niej zamawiała?
Ceny są OK jeśli doliczyć koszty wysyłki?

http://dodomku.pl/kategoria/3112/swi...t_obiadki.html

nie ale zajrze i wylicze jak to wyglada

Cytat:
Calgel jest z etanolem? To prościej wyciągnąć z barku jakieś % i posmarować, albo samej wypić i młoda z mleczkiem dostanie Ja posmakuję a ona dostanie zamiast calgelu
Heee a no jest heee dlatego zdecydowalam sie na bobodent

My po lekarzu a wiec M. Jest zagilany mam dawac marimer a na noc nasivin - nad tym jeszcze zastanowie sie i moj zloty srodek notakhel - homeopatyczny heee na naturalnej penicylinie i chyba skusze sie na katarek - ktoras z Was miala a uzyla jyz?
D. Dostal skierowanie na badania z krwi i moczu i bactrim w raxie gdyby to byla jakas bakteri w jelitach... padam bylam jeszcze w pracy rozliczyc fakture za D. Basen ach jak dobrze ze istnieje socjal
A i m. Ma glowe w 97 centylu trzeba obserwowac:banghead: masakra ma 45cm niestety glowe sprawdza sie z wiekiem a nie ze wzrostem bo wzrost tez ma kolo 100 centyla:banghead:
W aptece pewnie wydam majatek i jeszcze mnie zatoki dobijaja:banghead:

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Aa M. Skonczyl 2 dni temu 5 mc:p
Wiec witamy sie w 6 mc
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 16:45   #3653
deb
Zakorzenienie

Cytat:

Heee o nie przy 2 nie raz wychodze z siebie :banghead:

nie ale zajrze i wylicze jak to wyglada

Heee a no jest heee dlatego zdecydowalam sie na bobodent

My po lekarzu a wiec M. Jest zagilany mam dawac marimer a na noc nasivin - nad tym jeszcze zastanowie sie i moj zloty srodek notakhel - homeopatyczny heee na naturalnej penicylinie i chyba skusze sie na katarek - ktoras z Was miala a uzyla jyz?
D. Dostal skierowanie na badania z krwi i moczu i bactrim w raxie gdyby to byla jakas bakteri w jelitach... padam bylam jeszcze w pracy rozliczyc fakture za D. Basen ach jak dobrze ze istnieje socjal
A i m. Ma glowe w 97 centylu trzeba obserwowac:banghead: masakra ma 45cm niestety glowe sprawdza sie z wiekiem a nie ze wzrostem bo wzrost tez ma kolo 100 centyla:banghead:
W aptece pewnie wydam majatek i jeszcze mnie zatoki dobijaja:banghead:

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Aa M. Skonczyl 2 dni temu 5 mc:p
Wiec witamy sie w 6 mc
Bosh, a mąż dzisiaj kupił ten Calgel, posmarowałam kilka minut temu małej i usnęła jak zabita no ale chyba takie ilości jej nie zaszkodzą? przecież nie byłoby tego na rynku jakby szkodziło czy naiwna jestem?

za skończony 5 miesiąc, jak ten czas leci.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 17:13   #3654
Veronic
Wtajemniczenie

hejjj

wczoraj po buczacym dniu W spał od 20 do 4 jak zabity

dzisiaj nie jest idealnie, ale zdecydowanie ma juz lepszy dzien nawet na spacerze lezał grzecznie w wózku i nie musiałam go nosic

dzisiaj wystartowalismy z wprowadzaniem glutenu
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 17:19   #3655
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Lonely super, ze jedziecie do rodzinki. Wiktorek ju troszeczke starszy wiec moze lepiej zniesie podroz.
My w ost weekend wybieralismy sie do znajomych w odwiedziny ale za pozno wzielismy sie za opracowanie planu i z dostepnymi srodkami lokomocji spedzilibysmy 2 dni w podrozy a jeden na miejscu wiec zrezygnowalismy... W takich chwilach zaluje ze nie mamy auta ale pocieszylismy sie mini wycieczka do tego zamku

Ale dzis piz.dzi wiatr okropny wiec zaraz zmykamy z parku do domu...
jak był młodszy to całkiem fajnie nam znosił długie trasy. Nie licząc tego wyjazdu do szczecina, za to dorgę powrotną całą przespał
a Wasza wycieczka super. Świetne fotki i widać S. jest stworzona do chustowania
Fajna z Was rodzinka

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Dziewczyny warto dać za tą matę Rainforest ok. 130 zł z przesyłką? Używana ale podobno w bardzo dobrym stanie? Można ją prać?
wydaje mi się, że warto. My kupiliśmy nową za 3 stówki. Strasznie dużo, ale już nie przeżywam tej kwoty bo młody jest zachwycony i uważam tę matę za najtrafniejszy zakup

Cytat:
1. w końcu by odwisł od cyca, oby teraz nie było takich atrakcji

2.byliśmy na spacerze, bardzo wiele, aż mnie głowa rozbolała nie chcę, żeby Bartek przechodził na spacerówkę na zimę w gondoli jest chociaż dobrze schowany
1. pewnie tak.. ale przy takiej długiej trasie nie można sobie pozwolić na aż takie długie przerwy wolałam dojechać o ludzkiej porze by na spokojnie młodego nakarmić i położyć spać
2. Dokładnie.. też się nad tym zastanawiałam.. widziałam dzieciątka w fotelikach na stelażu, widziałam gondole z odkrytym daszkiem i widziałam takie maluszki w spacerówkach..
i się zastanawiam czy ze mną coś nie tak
bo ja małego nie ubieram jakoś grubo,ale od wiatru to go chronię jak mogę, z gondolki go nie wyciągam i daszek ciągle mam zasłonięty..

Cytat:
widziałam dziś taki wózek na żywo http://www.bobowozki.com.pl/product_...4ncvdpogr6f225 normalnie ko(s)miczny!
jaka cena

Cytat:

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 17:24   #3656
maarchewka
Zakorzenienie

Dziewczyny ten lew z fisher price to warty rejestrowania? Bo tam sporo trzeba danych swoich podac i się zastanawiam czy mi się opłaca to tanio sprzedawać

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 17:27   #3657
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Diabli u nas czasami tez bywaja fajne smaki, ostatnio kupilam z hippa lososia z cukinia po 5 miesiacu ale pierwszy raz widzialam. Chyba ze do tej pory ograniczalam sie do 4m .
na razie patrzyłam tylko na te po 4 mies. i tylko malutkie. może faktycznie później jest lepiej

Cytat:
daje popalic, nie martw sie
a co do cycow - jesli naprawde masz wrazenie, ze Nele meczy glod, to pozwol na mala flache. tak bez wyrzutow sumienia. ale wiesz, wieczorami to takie marudzenie to standard. ja jednak dokarmialam Florka czy to moim odciagnietym czy humana, bo jednym z warunkow do wypisu bylo, zeby mlody przybieral, a na obecnych lekach to okropnie trudne. teraz w domku sie bedziemy rozkrecac na nowo, no i zaczynam rozszerzac diete. nie jest to moje widzimisie, tylko zalecenia wielu lekarzy - to z powodu florkowych kupek i nietolerancji...
teraz już nie wiedzielam co z nia począć, caly dzień piszczy jeczy, steka. obstawiam żeby, ale calgel nie pomogl...cyce jakies niemrawe, dostala 120 mm, wypila polowe i dalej bez zmian na szczęście tatuś się zlitowal i zabral ja na szybki spacer. mam 30 min tylko dla siebie i nie wiem czy myc leb, czytac ksiazke, przejrzeć forum, czy po prostu cieszyc się cisza i nic-nie-robieniem uciekam, forum jak mloda będzie spac. teraz RELAKSIK!
jak lekarze w de rozszerzają diete?

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
właśnie w Niemczech mają ogromny wybór, zastanawiam się czy nie kupić kilku słoiczków dyni na all, bo widziałam że sprowadzane są
tez mnie kusza, ale chyba najpierw wybiorę cos ze sloikow holle. tam to dopiero jest smakowy szaaaal.

Cytat:
Chyba tylko dentysta ...
Jaki drut retencyjny? jak mi ściągali aparat to nic nie zostawili a ząbki trzymają się na swoich miejscach.
chyba dentysta, bo nadal dlubie i nic drut mam taki na dlugosci jedynek-trojek. wzdłuż zebow przyplombowany - na obu lukach. nie wiem czy to miało być na zawsze czy na jakiś czas. kontrola miała być po roku, ale o niej zapomniałam, a później bylo mi jakos nie po drodzie i minelo kolejnych kilka lat hehe.

Cytat:
niemki tez gotuja, cala masa ksiazek na ten temat ale drogi to interes, bo u nas np. pasternak 10 zl za kilo, i to nie bio... a bio pewnie 2 razy tyle. to samo z reszta warzyw. za kilo bio ziemniakow 8 zl to minimum... no i lazic po sklepie kupujac pojedyncze bio warzywa, pociachac sie idzie...
dlatego ja najpierw na sloikach bede jechac, i to wlasnie hippa mam kupione marchewe, pasternaka i dynie, niedlugo zaczynamy!
ile kosztuje wysylka paczki z de? może u Ciebie zloze zamówienie a holle macie dostępne w sklepach?
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 17:28   #3658
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

Ps ktoras z was spi jeszcze z dzieckiem? ?

my spimy w 3.. ale nie całą noc.. tzn jak jesteśmy u teściów to cała bo tam nie ma nic innego.. a u nas W. zasypia w swoim łożeczku a konczy u nas
a sie tak zażekałam ze nie będę spać z dzieckiem bo to trochę chorę jest i związek i w ogole.. a teraz jedno przez drugie a może by wziąśc W. do nas do łóżka...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 17:30   #3659
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też, bo ja lubię takie "inne bajki"

Pojechałam na szybko do banku bo się lokata skończyła, mąż został z Paulinką. Wracam a mała na ręce u taty, mina nie tęga, mąż wykończony. Dodam, że nie było mnie może z 40 minut. I co słyszę? "Ty mówiłaś, że skok się już skończył? Żadnego skoku nie było, teraz to ja mam skok" Obudziła się po drzemce i nie chciała dalej spać,karuzela nie, na macie nie, przewijak nie, na rękach nie, ledwo w pozycji antykolkowej ją uspokoił.
Marudna jest bo popołudniu nie chciała zasnąć i tyle, teraz leży w łóżeczku, wyje co jakiś czas typowo "przemęczeniowo" i muszę ją przetrzymać i wytrzymać to żeby zasnęła bo inaczej się nie da.
Po jakim czasie działa u was calgel? Posmarowałam jej dziąsełka jak się darła ale zmiany nie zauważyłam, u mnie to chyba nie zęby.

Poza tym, ja nie wiem jak ona to wyczuwa, ale zawsze ma "skok" jak tatuś sam zostaje, czyli już 2gi raz i to ekspresowy bo godzinny

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 17:43   #3660
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ten lew z fisher price to warty rejestrowania? Bo tam sporo trzeba danych swoich podac i się zastanawiam czy mi się opłaca to tanio sprzedawać
a nie sprzedałaś już się gdzieś wcześniej?
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ile kosztuje wysylka paczki z de? może u Ciebie zloze zamówienie a holle macie dostępne w sklepach?
do 5kg chyba 50zł tak szwagierka płaciła za jakiegoś kuriera

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości