|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
chyba mnie przeziębienie łapie znowu
ale lecicie dziś - nie nadążam
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-10-01 o 17:35 |
|
|
|
#2912 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Ze śląska
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
aaa no właśnie....ja to mam sklerozę normalnie....
![]() a w której klinice zostałaś w końcu??
|
#2914 |
|
Konto usunięte
|
Jana a skąd dokładnie? Bo ja też
I do kogo chodzisz? Ja chcesz, to napisz mi na PW, jeśli nie chcesz na ogólnym.Kubek ja się czasami zastanawiam, dlaczego takie osoby zostają lekarzami lub farmaceutami... Ich zadaniem jest leczyć bądź wydawać leki, a nie sądy..... :/ |
|
|
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja teraz praktycznie co mierzę to mam 37st. A dlaczego nie możesz paracetamolu??ok.80 km |
|
|
|
|
#2918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Piękne mieszkanko
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
Anitka kurcze not o kawałek....;/
Hosenka super mieszkanie! Takie jasne! Superowe! Masz więcej fotek? lubię oglądać mieszkania innych! Może w klubie wstawisz?? ![]() I obraz jest superowy!! Pokaż cała kuchnię!
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam się z dziewczynami - piękne mieszkanie Hosenko
|
#2921 |
|
Zadomowienie
|
Iza- na kolacje ostatnio pomysłów brak.
Na pierwsza kolacje zwykle teraz jem to co na obiad, tylko mniej. Robie tak z lenistwa. ![]() Dzisiaj mam znow curry. Wpadłam w ciąg - pasta curry do wszystkiego. (Filet z indyka, cukinia, dynia, pasta curry, mleko kokosowe + brązowy ryż basmati.) Wczoraj kawałek kurczaka (pieczony, obsmarownay oliwa z pasta curry ) i brokulami- tez z obiadu...Szkoda, ze i po obiedzie taki cukier u Ciebie. Ale dołożysz insuline i możesz byc spkojna. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-10-01 o 18:27 |
|
|
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Też ją lubię
![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Zdjęć za bardzo nie mam więcej (jeszcze sypialnię wygrzebię zaraz), bo mieszkanie nie jest jest tak ostatecznie urządzone część mebli to prowizorka (stara szafa w przedpokoju, pożyczony stół w kuchni, pożyczony stoliczek w salonie, stare wersalki w salonie - robią nam za narożnik , tymczasowe lampy w salonie), ale sukcesywnie dokupujemy i wymieniamy jak coś uciułamy - ostatnio wymienialiśmy drzwi wejściowe, kupiliśmy lampy do kuchni i sypialni (w końcu), a wcześniej, przed Wielkanocą zamówiliśmy szafę do sypialni.![]() Tu są zdjęcia części sypialni: http://lakierowo.blogspot.com/2013/03/ida-swieta.html (tylko że teraz nad łóżkiem jest lampka, a dywanik jest z przodu a nie z boku, bo mamy nową szafę która jest głębsza i już się nie mieści dywanik) A tu już z nową szafą: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1364640274 , https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1364640274 lampy się już dorobiliśmy Po drugiej stronie łóżka jest toaletka i regalik. No i w załączniku 3 pokój - zdjęcie zrobione jak czekaliśmy na Kamilka w tym pokoju gromadziliśmy wszystkie rzeczy dla dziecka i miał to być docelowo Jego pokój.Jeszcze Wam zaraz pokażę łazienkę i WC "przed" i "po"
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-10-01 o 18:17 |
|
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
"Przed" czyli w jakim stanie kupiliśmy mieszkanie
![]() 1. WC "przed" - dłuuuugi 2., 3. WC "po" - skrócony, trochę zwężony na rzecz większej łazienki, we wnęce zamiast szafki - lustro + umywalka. Nad WC jest szafka. Zdjęcie zrobione jak jeszcze drzwi nie było. 4., 5, 6. - łazienka "przed" 7., 8., 9. - TŻ w akcji
|
#2924 | |||
|
Zakorzenienie
|
śliczny brzusio!
nie kojarzę... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
heh. moja koleżanka pracuje w aptece katolickiej. dla mnie przegięcie - nie mieć na stanie prezerwatyw, ale i tabletek anty. jak widać, choćby na naszym wątku, tabsy nie tylko są dla tych co nie chcą... a o genetycznym się nie wypowiadam. ale ja jestem lewicowcem, więc poglądy mam takie jakie mam... Hosenka, ładne mieszkanko. pamiętam kiedyś wstawiałaś sypialnię. Konsekwentne wybory. U mnie też aż za mało na ścianach....
|
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
I łazienka "po".
"Kiedyś tam" chcemy zrobić 2-3 półeczki we wnęce koło wanny. Z wanny jestem strasznie niezadowolona - co z tego, że jest długa, jak jest za wąska
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-10-01 o 18:32 |
|
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
ślicznie Hosenko
|
#2927 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jest bardzo ważne żebyś miała zaufanie do gina.Nie wiem co doradzić... Cytat:
Wiesz co wydaje mi się że mają mocny klej, jak na razie nic nie odchodzi. Cytat:
![]() Cytat:
Hosenko masz bardzo ładne mieszkanie
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||
|
|
|
#2928 |
|
Konto usunięte
|
Śliczne mieszkanko
![]() Pani ja kiedyś byłam mega lewicowcem, z biegiem czasu trochę mi się poglądy utemperowały Ale i tak jestem absolutnie przeciwna takim praktykom, jak niemożność zakupienia w aptece tabletek....A swoją drogą dziewczyny-staraczki z problemami... Oglądam sobie taki serial teraz "Przyjaciółki" i tam jest taka postać, Patrycja i ona walczy o dziecko, in-vitro i te sprawy... Ile razy na nią patrzę, to myślę o Was... Wiem, że to głupie, bo to tylko taki głupi serialik, ale w sumie fajnie jest prowadzony ten wątek, tak dość... prawdziwie. Przytulam Was mocno
|
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43078168]Śliczne mieszkanko
[/QUOTE]Dziękuję ![]() Jeszcze trochę zakupów przed nami, ale na szczęście już bez remontów (chyba, że wliczać w remont tapetowanie pokoju dla dziecka)
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43078168]
Pani ja kiedyś byłam mega lewicowcem, z biegiem czasu trochę mi się poglądy utemperowały [/QUOTE]hue hue, a ze mnie taki lewicowiec (mój chłop mówi "kawiorowy"), co głosuje na PO ale to nie głosowanie ZA czymś, tylko przeciwko czemuś
|
|
#2931 |
|
MBZ♥
|
Iza śliczny masz brzunio
![]() Na ścianach się dzieje koty klimatyczne![]() Hosenko mieszkanie super lubię taki minimalizm![]() Ja już się nie mogę doczekać malowania dużego pokoju na szaro Kubku bardzo mądre podejście ma Twój lekarz ![]() Nie ogarniam takich aptek, w których nie sprzedają tabletek anty bo taki mają światopogląd. To jak w mięsnym zatrudni się wegetarianin to mi nie sprzeda mięsa bo żal mu kuciaka? ![]() Pani my też spacerujemy codziennie ![]() Anita ja bym temu lekarzowi już nie ufała |
|
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
BYu: z szara farbą uważajcie bo niektóre wpadają czasem w zależności od światła w błękit jak np dotyk mgły który mamy w sypialni. Żałuję że nie szukaliśmy lepiej.
|
#2933 |
|
Zadomowienie
|
Iza, BY - mądre.
Ale ma tez mnostwo przeciwników... Tu jest wywiad z nim i żona. Ciekawy IMO. http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...,11518946.html |
|
|
|
#2934 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale się uśmiałam z kuciaka ![]() A tych lekarzy znam z telewizji, faktycznie mądrzy, ale i kontrowersyjni. :O Dopiero teraz doczytałam - to Twój lekarz Kubku?? Wow... Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-10-01 o 19:53 |
|
|
|
|
#2935 | ||
|
Konto usunięte
|
śliczny brzunio - chciałabym taki mieć
---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- TZ sam remontował? |
||
|
|
|
#2936 |
|
MBZ♥
|
Kubku znam ten wywiad
po pierwszym przeczytaniu poraziło mnie z iloma ludzkimi tragediami mają Oboje do czynienia ale też ilu rodzicom dają nadzieję przeprowadzając takie operacje.Hosenko, tak wiem o tym mglistym poranku
|
|
|
|
#2937 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() nadrabiam powolutku jeszcze 10 stron ![]() u nas własnie koniec choroby, mały miał katar i kaszlał, bardzo się męczył i mnie zaraził więc oboje nie do życia byliśmy cały weekend. Na szczęście wczoraj lekarka go badała i nic poważniejszego mu nie dolega ufffostatnio byliśmy na szczepieniu i mój maluszek waży 9,4kg i mierzy 75cm ![]() tęskniłam za wami ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42910816] Maga ja pije Karmi, najczęściej odgazowane. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] to podobno też mit i u mnie się sprawdziło, że gazy gdzieś sie tam rozkładają w ciele (nie znam się) i mimo że Kamilek miał duże i długo problemy z brzuszkiem to nigdy nie po gazowanym-za to po wszystkim innym ![]() ale też na początku piłam Karmi wygazowane ![]() Cytat:
![]() Cytat:
) w ciąży to wezmę od Ciebie namiary bo chyba mało kto zna się u nas na acardach i tych sprawach. Mój gin nie miał zbytniego pojęcia-chociaż złoty człowiek/lekarz, a w szpitalu jak byłam z krwawieniem to żaden nie wiedział czy mam brać czy przestać (byłam w 23tc)Cytat:
![]() ja Cię rozumiem, bo jechać z pół rocznym dzieckiem które ledwo siada to ok, ale jechać z dzieckiem które rwie się do chodzenia to udręka ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42972980]Edyta możliwe, ale na razie tak to wygląda. Byłam u gina, widziałam dwie babki w ciąży i jak sobie pomyślałam o tym, że zaraz będzie USG, nerwowe oczekiwanie na słowa "wszystko ok", itd., to mi było słabo. Tak samo, jak przeglądałam stronę szpitala, w którym urodził się Artuś i widziałam te wszystkie sprzęty, sale. W tej chwili czuję, że mam niejako traumę. Może kiedyś przejdzie, a może nie, zobaczymy.[/QUOTE] mam to samo [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42975256]Ja jako skończę kp, to też będę brała tabletki pewnie. Ciekawe, jak to będzie z tą @...[/QUOTE] Ja biore tabletki dla KP więc puki co @ nie miałam Maga cieszę się że Olo mniej płaczliwy ![]() Był jeszcze temat brzuszkowy, no więc my się strasznie użeramy przed każdym zaśnięciem, bo młody namiętnie chce zasnąć na brzuszku ale nie potrafi. Przewraca się i jęczy bo ma głowe w górze i za nic jej nie chce położyć ![]() jade dalej...
|
||||
|
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
jak czytałam w WO byłam głęboko wstrząśnięta... głęboko.
|
|
#2939 |
|
MBZ♥
|
Luna ten etap z niekładzeniem główki po przewrocie na brzuszek minie
![]() U Ciebie mógł pomóc acard ale też kontrolowanie tarczycy i branie leku
|
|
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie wszystko
Przeróbkę i wymianę instalacji (wod-kan, gazową i elektryczną) musieli zrobić fachowcy, podobnie jak prostowanie ścian i płytki w łazience i WC. Pozostałe rzeczy (wylewki, układanie podłóg, burzenie ściany i postawienie nowej między WC a łazienką, demontaż wanny, szpachlowanie i potem malowanie ścian, sufitów) robił TŻ z teściem i/lub bratem. Płytki na balkonie kładł nam teść. Ja w zasadzie miałam umiarkowany udział : pomagałam przy skuwaniu płytek w łazience (część była usunięta, a część została nam do zrobienia), czyszczeniu i gładzeniu ścian, czyszczeniu framug okiennych (potem malował już TŻ - na wymianę na razie nas nie stać, bo jak wymieniać to na drewniane), czyszczeniu i malowaniu kaloryferów no i chyba tyle Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.

(sama mam gołe ściany, tylko w kuchni wisi obraz -ostatnie zdjęcie:
ja teraz praktycznie co mierzę to mam 37st. A dlaczego nie możesz paracetamolu??

, tymczasowe lampy w salonie), ale sukcesywnie dokupujemy i wymieniamy jak coś uciułamy - ostatnio wymienialiśmy drzwi wejściowe, kupiliśmy lampy do kuchni i sypialni (w końcu), a wcześniej, przed Wielkanocą zamówiliśmy szafę do sypialni.
w tym pokoju gromadziliśmy wszystkie rzeczy dla dziecka i miał to być docelowo Jego pokój.