Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3. - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-01, 15:30   #1891
colorblue
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Colorblue, napisz do Zlosliwca, albo AgiZ

Maria, to u nas podobnie
Dziękuje!
Zrobione Czekam na to co mi odpisze. Mam nadzieję,że wyrazi zgodę.. Ja prześlę wtedy dokumentację by sytuacja została potwierdzona.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 15:39   #1892
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

A Torres w nocy to naprawde pije czy tylko podziobie i spi dalej?
o nie... pije. żadne głaskanie, żadna woda (lekarka popukała się w głowę - takie numery dopiero w 9 miesiącu)... 10 minut picia - jak w dzień- i nie ma przeproś.

Cytat:
a meningo dlaczego tak szybko szczepicie?
tak zdecydowała nasza lekarka od szczepień. jakoś jej ufam...

Colorblue, bardzo mi przykro... też bym do Złosia uderzyła

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 15:45   #1893
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
o nie... pije. żadne głaskanie, żadna woda (lekarka popukała się w głowę - takie numery dopiero w 9 miesiącu)... 10 minut picia - jak w dzień- i nie ma przeproś.

tak zdecydowała nasza lekarka od szczepień. jakoś jej ufam...

Colorblue, bardzo mi przykro... też bym do Złosia uderzyła

Czekam czy odpisze mi AgaZ
Jeśli nie to napiszę do Złośliwca

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 15:58   #1894
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

a ja właśnie zrobiłam zakupy na allegro dla Florka bo już mu się aktualne zabawki znudziły. kupiłam wiec 4 nowe Fisher Price sorter, gadający aparat, młotek chichotek i aktywne klocki. razem 150zł z przesyłką.
zaraz zrobie liste na święta

ja wszystko mam choc ostatnio wypatrzylam http://www.smyk.com/fisher-price-kap...y-dla-dzieci-p
i chce to miec-tzn Roszek
Cytat:
heh. lekarka powiedziała mi o magicznej sile kobiecego cyca (jakbym tego nie wiedziała...). on się w pełni dostosowuje do potrzeb dziecka (każdych: kalorychnych również). więc on (czyt. Torres), po prostu, ma potrzebę częstego jedzenia. świetnie przybiera. KASZKI NIE POTRZEBUJE (jeśli nie chce...). Lekarka - na 8 pobudek nocnych - poleca MM. a jak nie chcę mm, to się bujam po nocach... heh.

Mój syńcio potroił wagę (zawrotną ) urodzeniową. Ważymy ok. 8 kg (8250 w bodziaku i pamperaku). Ostatnia 6w1, pierwsze meningo... heh. czekam na poszczepiennego marudera
za wage i szczepienia -moze obejdzie sie bez marudera
i za magicznego cyca aby dal rade
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Boshe jaki wstyd - poszlam do "stokrotki" bo jest promocja kaszek z Nestlle 3za2 - tylko ze same Mleczno-ryzowe i co Kasia wziela 2 ryzowe i 1 mleczno-ryzowa i zdziwko na kasie ze nie wbilo promicji - mowie kasjerce ze jest ta promocja na nie i Musi to wbic, przyszla kierowniczka i uswiadomila mi ze nam rozne kadzki dlatego nie nie weszlo - Zonk jak nic, nistety mieli tylko jedna mleczna wiec zawitam tam we czwartek bo jutro ma byc distawa. No ale wstydu sie najadlam kolejke wstrzymalam haha. Bioshe :-/
oj tam zdarza sie
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Kochane Mamusie!!!
bardzo Ci wspolczuje -straszna sytuacja . mam nadzieje ze Aga czy Zlosliwiec rozpatrza pozytywnie twoja prosbe i sie uda zebrac kase .
Cytat:
lek separacyjny, juz?
jak myslicie, dopada kazde dziecko ?
.
z tego co slyszalam to chyba nie . u nas tego nie bylo ale to dlatego ze ja jestem z dziecmi non-stop jesli zniknie to raz poraz i zostana z tata ktorego traktuja prawie jak mame tylko bez cyckow

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2013-10-01 o 16:00
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 17:02   #1895
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
mój też jada spaghetti z BD i jak widzę ten słoik to czuje się jak patologia. No jak takiemu malemu dziecku spaghetti?
hehe w No z Nestlle kupowalam ... pisalo fra 6mader wiec chyba oni lepiej wiedza czy nie zaszkodzi

no i Zdrowia kochana zycze

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

hmmmmoj dzis zjadl pierwszy raz troche laszki ze słoiczka BD, wczesniej mial nestle bez cukru pelno-zbożowa i gardził...Pediatra ostatnio mowila, ze kasze mozna podawac, a ja, ze on i tak gruby jest, a ona,ze no w sumie nie ma go co rozpychać...to juz sama nie wiem, ale skoro taka zdrowa...
JA w ogole chyba zle karmie moje dziecko- pewnie niedlugo mi go będa chcieli zabrać, ze za gruby;p;p (Dragusia- bujak podobno sie przestawia na krzesłko-wiec jeszcze w nim posiedzi;p) ..
oj tam oj tam, nie zabiora - by z jedzeniem sie ulozylo.

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
dzisiaj biorac prysznic myslalam ..... o alliw no nie wiem dlaczego akurat w takiej chwili o niej myslalam -ale myslalam ..... i jak tam Jas pewnie fryz na mariana przedluzyl sie sporo .

Liwka tez dawno sie chyba nie odzywala......
hehe ... dobre

a ja ciekawa co s;ychac u nyaa i nikosia. bo jak mnie pamiec nie myli byl tam problem z susiakiem, ew ja jakas zakrecona jestem

mamaNastuni - bralabym druga kiecke bez paska i boty te czarne z drugiego postu od Espy - i laska jak taLaLA

moze uda mi sie oc strone jeszcze nadrobic

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 17:54   #1896
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja już sama nie wiem. dzisiaj Jakub przespał porę obiadu i nie wiedziałam o której się obudzi więc nie mogłam się przygotować z jedzeniem. potem podgrzałam tylko słoiczek bo wydawało mi się, że ma mało kawałeczków a przy jedzeniu okazało się, że jest ich mnóstwo. zjadł wszystko bez marudzenia, nie ulał tymi kawałkami. tylko on to połyka.. nie powinien troche mamlać i rozdrabniać dziąsłami
Chyba nie zaszkodzi, dzieci teraz dopiero uczą się memłać

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
he,he,he- to dobrze, ja kaszki muszę zamówić, bo wtedy mnie przyćmiło - a ten sprzedawca był wówczas jedynym, który miał smoczki, sliniak tommiego i kidsme
Właśnie dlatego go znalazłam, bo miał wszystko, co chciałam, a do tego jeszcze kaszki A potem zobaczyłam, że Ty też goi polecasz

Cytat:
obyscie sie nie zarazili - kciuki wielkie !
ja czesto mam podobna sytuacje -moj tz zaczyna a ja odprawiam modly abysmy sie nie zarazili .najczesciej udaje sie .

ja tam nie wiem ...... nie pamietam .......
zreszta mam wrazenie ze zyjemy gdzies obok ......
jeszcze nie dawalam Roszkowi nic ,zaraz zaczniemy pierwszy sloiczek..... w ogole to mam wrazenie tez ze ja najmniej z Was sie tym wszystkim przejmuje .... ja po prostu mysle ze dziecku jesli jest na cycu nic nie zabraknie i obojetnie ile sloiczkow i czego sie naje ,ile i jakich kaszek zje badz nie zje - bedzie ok .......
Jakoś się jeszcze z Krzysiem trzymamy... Oby nic nas nie dopadło od TŻ... Dzięki za życzenia zdrowia od wszystkich Was
A co do jedzonka - ja z tych przejmujących się Chcę wiedzieć jak najwięcej o prawidłowym żywieniu, bo ja po prostu lubię znać się na tym, co robię Ale raczej po prostu traktuję to jako przygodę i świetną zabawę Gdyby nie to forum, to mało co bym wiedziała, bo żaden lekarz NIC nie mówił o rozszerzaniu diety
Na razie smakujemy z Krzysiem nowe jedzonko, uczymy się jeść łyżeczką (jeszcze będzie nauka picia z kubeczka ) i mam wrażenie, że obojgu nam sprawia to wielką frajdę
Dziś kończyliśmy słoiczek marchewki - jak podeszłam do Krzysia z miseczką papu i pustą jeszcze łyżeczką, to już rozdziawił paszczunię!

Cytat:
A gdzies mi jeszcze mignelo zapytanie o kasze manna - ja sie trzymam rozpiski, ze pszenica na koncu. Kolejno od najlepiej strawnych to: ryz, jaglana, orkisz, owsiana i pszenica (grysik).
Bezglutenowe to ryz, kukurydza i jaglana.
Czyli jak mam jaglaną, to nie traktować jej jako produkt glutenowy, tylko witaminki? (tak uogólniając ?)

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
no i kończymy dziś 7 miesięcy
Najlepszości!!!

Cytat:
dziś w nocy u nas był nalot kosmitów. zaczynamy dzień od kupy w pampersie i na gaciach, ale ponieważ Florek od jakiegoś czasu nie lubi się przebierać odrazu chce na brzuch to kupa była u niego w pampersie, na jego gaciach, na moich gaciach, moje ręce w kupie, jego nogi eh ;/ do tego obroty raz w jedną raz w drugą strone połączone z darciem się ( jego darciem póki co) nie wiem ile nam to zajeło czasu i chusteczek do wycierania. masakra! tylko na rękach bo inaczej ryk, jeść nie, spać nie, nosić tak! no więc teraz siadam do śniadania bo chwilowo bawi się książeczką Tiny Love w łóżeczku eh;/ a teraz do soboty włącznie jestem praktycznie sama
Ło matko i córko!!!

Cytat:
A Roszek tez czesto pije w nocy praktycznie spi z cyckiem i ciagnie- spiac,ciagnie -spiac ,ciagnie -spiac,spi,spi ,spi i ciagnie spiac ,ciagnie spiac .....czasem az mnie budzi tym przelykaniem
No właśnie, miałam Cię już kiedyś spytać - jak Wam się udaje tak leżeć, żeby miał cycka w buzi? Oboje na boku? Nie przekręcasz się? Tak się zastanawiałam, bo kilka razy rano tak karmiłam, leżąc i trochę zdrętwiałam

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
I dla wszystkich fanek Jankowych włosów foto z nową fryzurą
Cześć, tęskniłam za Wami!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 18:54   #1897
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
ja ostatnio myjąc naczynia o Pani (ale naczynia nie miały nic do skojarzenia) a w US o Liwce bo nie mogłam sobie przypomnieć imienia jej córeczki-czego nie mogłam sobie wybaczyć więc myślałam, myślałam i do puki nie wymyśliłam, nie dałam sobie spokoju
Michalinka - moja synowa

Cytat:
dziś w nocy u nas był nalot kosmitów. zaczynamy dzień od kupy w pampersie i na gaciach, ale ponieważ Florek od jakiegoś czasu nie lubi się przebierać odrazu chce na brzuch to kupa była u niego w pampersie, na jego gaciach, na moich gaciach, moje ręce w kupie, jego nogi eh ;/ do tego obroty raz w jedną raz w drugą strone połączone z darciem się ( jego darciem póki co) nie wiem ile nam to zajeło czasu i chusteczek do wycierania. masakra! tylko na rękach bo inaczej ryk, jeść nie, spać nie, nosić tak! no więc teraz siadam do śniadania bo chwilowo bawi się książeczką Tiny Love w łóżeczku eh;/ a teraz do soboty włącznie jestem praktycznie sama
oooo zaKupiany interes hihi.

Cytat:
racja,racja .w ogole to mam wrazene ze szkola coraz MNIEJ OFERUJE ,CORAZ MNIEJ UCZY A ZWIEKSZA SWE WYMAGANIA .
sorki za duze litery -niechcaco
sie moge zgodzic ... az strach dzieci do szkoly puszczac ...
za moich czasow tak nie bylo, no chyba ze ja bylam mega-leniem i bylo mi wsio radno hihi.

Cytat:
Cześć laski!

Teraz w skrócie co u nas. Dziś kończymy 7 miesięcy (Malpka, dla Karolka cmok od nas). I wciąż jesteśmy tylko na cycu. Chciałam wprowadzać jedzonko metodą blw, ale Janek jeszcze nie siada, więc na razie z rozszerzania diety nici. Chociaż ostatnio daliśmy mu marchewkę, (trzymałam go na kolanach i sam jadł), było ogromne zdziwienie i mina pt. co to jest, gdzie mój cyc ale troszkę zjadł, bo wyszła na drugi dzień w stanie niezmienionym potem robiliśmy podejście do brokuła (znalazł się wszędzie tylko nie w buzi ) no i w końcu jabłko, nawet fajnie poszło, bo mógł się wgryźć, ale krzywił się strasznie, a my z tz nie mogliśmy się powstrzymać ze śmiechu, bo takie miny strzelał Ale tak jak pisała Nestelle, nie stresuje się na zapas, na razie cyc wystarcza, jak nie zacznie siadać w najbliższym czasie to spróbuje słoiczki, ale ciśnienia nie mam.
A poza tym to Jankowi idą górne jedynki, bo w zeszłym tyg mieliśmy dwa dni marudera, ale już jest ok, choć nowych zębów wciąż brak . Z umiejętności na razie nic nowego sie nie pojawiło (wciąż tylko pełza), ale zaczął podnosić dupkę wiec powoli szykujemy sie do raczkowania. I to chyba wsio z serii mój pamietniczku
Aha, kupiłam puzzle Skip-hop, te które pokazywała Bzinka i Katka (już dawno się na nie czaiłam) i są super. Piękne kolory, nie śmierdzą chemią i są grube. Tż też z nich bardzo zadowolony, bo jak opiekuje się Jankiem, to może sobie na nich poćwiczyć

BOSKI !!!!!!!!

chcialam pogratulowac solenizantom - wzcorajszym - dzisiejszym i jutrzejszym

tak to jest jak sie o kompa trza haha

zycze slodkich snow.
moze uda mi sie kiedys w calosci nadrobic

aaaaa i zapisalam sie na ''bezpieczny maluch'' 3.10 jest w Katowicach
ale godziny maja boskie od 17 do 20-30 ... jak Milus pada o 20 ... a chce isc z racji tej 1wszej pomocy, bo w sumnie nigdy nie wiadomo :niewiem:

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 19:21   #1898
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34;43078400A co do jedzonka - ja z tych przejmujących się :brzydal: [B
Chcę wiedzieć jak najwięcej o prawidłowym żywieniu, bo ja po prostu lubię znać się na tym, co robię [/B] Ale raczej po prostu traktuję to jako przygodę i świetną zabawę Gdyby nie to forum, to mało co bym wiedziała, bo żaden lekarz NIC nie mówił o rozszerzaniu diety
Na razie smakujemy z Krzysiem nowe jedzonko, uczymy się jeść łyżeczką (jeszcze będzie nauka picia z kubeczka ) i mam wrażenie, że obojgu nam sprawia to wielką frajdę
Dziś kończyliśmy słoiczek marchewki - jak podeszłam do Krzysia z miseczką papu i pustą jeszcze łyżeczką, to już rozdziawił paszczunię!
ale ja nie napisalam ze sie nie znam albo ze mam to w pompie . mi chodzi tylko o to ze moim zdaniem nie ma sensu sie przejmowac kazdym szczegolem na tym etapie bo natura tak sprytnie wymyslila ze teraz wszystko jest jeszcze zapewnione przez moje mleko .
a na temat zdrowego odzywiania to jestem zakrecona i przejmuje sie ale to w starszym wieku dziecka - wtedy to wszystko zalezy od rodzicow -ich wyboru i stylu zycia .
teraz wystarczy mu moj pokarm -ewentualnie dodatki ....dobry humor i spokoj matki

dziewczyny miala ktoras stycznosc z kombinezonami Nexta ? cieple to ?bo ja szukam i szukam i nic mi sie nie podoba..... i trafilam na fajny z nexta ale trudno mi ocenic.

a drugie pytanie -jak rozmiar kupujecie na zime?Roch nosi 74 ale wiadomo -rozmiar czesto wypada troche wiekszy a chce aby wystarczylo na cala zime .... to 80? (bedzie duzy?)
Stary 2013-10-01, 19:55   #1899
nati_85
Raczkowanie

Cytat:
Kochana wiem, tyle ze nie lubie generalizowania ( w sensie większośc, czy też że powinny), dlatego to napisałam -co z tego ze moze bym chciała zeby o 20 chodziła spać ale wróci np. z basenu o 18 (tak jak dziś) zrobi na jutro 27 zadań z matematyki ( z dziś na jutro), 3 strony zadań z przyrody powtórzy słówka na sprawdzian i jest 22 i tak praktycznie dzień w dzień ( w szkole zajęcia od 7.45 do 14/15)
masakra, żeby tyle zadawać.

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
TŻ chory, boję się, że zarazi Małego i mnie... W dodatku będzie chrapał przez katar...
Dobranoc
Zdrówka i żeby tż nie zaraził małego

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość

Oj widzę, że nie tylko mój chłop chory. Też się boję, że się zarazimy, ale nic nie poradzę, musimy przetrwać, takie to już są uroki jesieni:/
Zdrówka no i żeby nie zaraził

Cytat:
no i kończymy dziś 7 miesięcy

Cytat:
co do kupy to sorki ale . No u nas też dzisiaj cały czas na rękach.

Cytat:
ja to wszystko wiem. ale co by było gdyby nagle (od dziś) Karol czy Roszek zwiększyli potrzebę cyca. Mój zawsze jadł często (10, częściej 12 razy dziennie). Nie przeszkadzało mi to, z resztą tak rozumiem ideę kp. ale od 6mż mój syn je mega często. np. dziś w nocy 8 razy... wyglada to jakby zwiększyły się nagle potrzeby. na szczęście cycki wyrabiają na zakrętach, ale - chyba - to sygnał do rozszerzenia diety...
heh. martwię się. dobrze, że za godzinę mamy lekarza, to zapytam
ja chyba na Twoim miejscu już dawała bym mm. Szacun za wytrwałość

Cytat:

dla Janka i śliczny jest
nati_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 20:03   #1900
BYou
MBZ♥

Nestelle miałam nexta kombinezonyciepłe
Ten hm-owy, z racji tego, że ich rozmiarówka jest z wielkoludów mamy 74, w 80 by się Mała utopiła-a kurtkę zamierzam ubierać także bez spodniaszków, np do dżinów. Ale ze smyka i coccodrillo brałabym 80. Nie wiem jeszcze jak wypada wójcik.

Roszpunka śpi od 18=przespała porę kąpania, karmienia. I co teraz?

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2013-10-01 o 20:09
BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 20:14   #1901
nati_85
Raczkowanie

Cytat:
zapomniałamRoszpunka dostała od Dziadków ten kombinezon z hm-u dwuczęściowyprześliczny jestma takie gumki regulowane przy nogawkach żeby trzymał buciki-akurat w muklukach czy emu będzie Jej ciepłotakże kupię jeszcze jeden jednoczęściowy i wsio
Dostała jeszcze berecik/czapeczkę z rękawiczkami z hmu-u taki różowy komplet i koszulę dżinsową
dla babci za zakupy

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Jak taki menel Zachwiej spod sklepu wyglądałam, no tylko że on bez dziecka chodzi ale zawsze reklamówkami obwieszony .

Witamy,
Tomek wsio ok. Zdrowy, więcej z nosa leci ale odciągam na bieżąco. A i coś wam powiem, wstał dzisiaj przed 7 doszłam do wniosku że wcześniej spał tak krótko bo mogło mu być po prostu zimno w głowę, bo reszta ciała porządnie otulona była. Ostatnie noce dosyć chłodne były a dopiero od wczoraj u nas w bloku grzeją. Odkręciłam na noc grzejnik i było ciepło. Ciekawe jak jutro będzie. A i muszę jakiś dobry termometr pokojowy kupić.
i super, że Tomek zdrowy

Cytat:

dzis zaprowadzilam pedem Kube do szkoly - i czekamy ,czeeeekamy ..... a pani spokojnym kroczkiem z luzikiem przybyla na lekcje 13 minut pozniej .....
wiec mowie do innych mam -ze tu takie spoko a ja pakowalam Kubie szybko do buzi jajka aby migiem zjadl 2 sniadanie w domu .na to inna mama - "to jeszcze nic ,ja zaspalam ,zrywam sie zlozka i lece po bartka ,sadzam na krzesle i stawiam miseczke z platkami i wmuszam bo dziecko zaspane gotowe jeszcze zasnac nad tym sniadaniem i krzycze -bartek szybko jedz bo spoznimy sie do szkoly . nagle patrze a to nie bartek -pomylilam dzieci i obudzilam bezsensu drugiego syna ......" lezalam jak to opowiadala . dodam ze ma 5 dzieci .
i podziwiam, że w dzisiejszych czasach ma 5 dzieci

Cytat:

a ja właśnie zrobiłam zakupy na allegro dla Florka bo już mu się aktualne zabawki znudziły. kupiłam wiec 4 nowe Fisher Price sorter, gadający aparat, młotek chichotek i aktywne klocki. razem 150zł z przesyłką.
zaraz zrobie liste na święta
za zakupy a jak zrobisz listę to wrzuć to może coś podpatrze

Cytat:

Mój syńcio potroił wagę (zawrotną ) urodzeniową. Ważymy ok. 8 kg (8250 w bodziaku i pamperaku). Ostatnia 6w1, pierwsze meningo... heh. czekam na poszczepiennego marudera
za wagę no i kciuki, żeby nie było maruda

Cytat:
Boshe jaki wstyd - poszlam do "stokrotki" bo jest promocja kaszek z Nestlle 3za2 - tylko ze same Mleczno-ryzowe i co Kasia wziela 2 ryzowe i 1 mleczno-ryzowa i zdziwko na kasie ze nie wbilo promicji - mowie kasjerce ze jest ta promocja na nie i Musi to wbic, przyszla kierowniczka i uswiadomila mi ze nam rozne kadzki dlatego nie nie weszlo - Zonk jak nic, nistety mieli tylko jedna mleczna wiec zawitam tam we czwartek bo jutro ma byc distawa. No ale wstydu sie najadlam kolejke wstrzymalam haha. Bioshe :-/
Wyobraziłam sobie jak się kłócisz o kaszke

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 20:21   #1902
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
no bo jak Jadra sa Ok to wszytsko musi hihi.
No fakt

Cytat:
"to jeszcze nic ,ja zaspalam ,zrywam sie zlozka i lece po bartka ,sadzam na krzesle i stawiam miseczke z platkami i wmuszam bo dziecko zaspane gotowe jeszcze zasnac nad tym sniadaniem i krzycze -bartek szybko jedz bo spoznimy sie do szkoly . nagle patrze a to nie bartek -pomylilam dzieci i obudzilam bezsensu drugiego syna ......" lezalam jak to opowiadala . dodam ze ma 5 dzieci .
Leżę

Cytat:
No bravissimo! I + za cyce

Cytat:
ja wszystko mam choc ostatnio wypatrzylam http://www.smyk.com/fisher-price-kap...y-dla-dzieci-p
A co to robi?

Cytat:
ale ja nie napisalam ze sie nie znam albo ze mam to w pompie . mi chodzi tylko o to ze moim zdaniem nie ma sensu sie przejmowac kazdym szczegolem na tym etapie bo natura tak sprytnie wymyslila ze teraz wszystko jest jeszcze zapewnione przez moje mleko .
a na temat zdrowego odzywiania to jestem zakrecona i przejmuje sie ale to w starszym wieku dziecka - wtedy to wszystko zalezy od rodzicow -ich wyboru i stylu zycia .
teraz wystarczy mu moj pokarm -ewentualnie dodatki ....dobry humor i spokoj matki
A ja nie napisałam, że Ty się nie znasz czy nie przejmujesz! No co Ty! Przecież już kiedyś pisałam Ci, że podziwiam Twoje podejście do żywienia Niny i Kuby
Chodziło mi tylko o to, że właśnie rozkminiam każdy szczegół tego wprowadzania jedzenia, kaszki, słoiczki, warzywka własne, sklepowe, gluten, sruten, kiedy, po co, w jakiej kolejności itp Forum, internet, jakieś broszury, książka... Bo sobie lubię porozkminiać A i tak wprowadzam na wyczucie - miałam czekać 6 mcy, Krzyś zadecydował, że chce spróbować wcześniej I tak rzeczywistość ma się nijak do planów (i dobrze )
(a potem będę rozkminiać dalsze jedzenie, a i tak wszystko zapewne wyjdzie w praniu )
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 20:25   #1903
nati_85
Raczkowanie

Cytat:
a drugie pytanie -jak rozmiar kupujecie na zime?Roch nosi 74 ale wiadomo -rozmiar czesto wypada troche wiekszy a chce aby wystarczylo na cala zime .... to 80? (bedzie duzy?)
Mateuszek teraz nosi też 74 i planuje kombinezon kupić 80. Mam nadzieję, że całą zimę ponosi.

Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi. Ja wracam w listopadzie do pracy i chciałabym, żeby młody rano jadł kaszkę, później obiad i owoc i jak wrócę z pracy to cyc. Ale coś opornie nam to idzie więc nie wiem jak to będzie.

My dzisiaj byliśmy u lekarza. Młody zakatarzony ale na płuckach czysto. I to przez zęby. Na dole już widać drugi. A na górze dziąsła opuchnięte.
Stary 2013-10-01, 20:36   #1904
maria28
Kniaginia

Byliśmy u fizjo. Są postępy, ale niestety to nie koniec męczarni dla dziecka

Pani
, nieźle Cię Torres wysysa.

Cytat:
jak rozmiar kupujecie na zime?Roch nosi 74 ale wiadomo -rozmiar czesto wypada troche wiekszy a chce aby wystarczylo na cala zime .... to 80? (bedzie duzy?)
Ja mam dwa, 80 i 86, bo w ten pożyczony 74 to Róża wchodzi na gołe ciałko, w ubraniu się nie mieści.
Wiadomo, że zależy od firmy. Ja bym brała ciut większy.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 20:38   #1905
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Teraz w skrócie co u nas. Dziś kończymy 7 miesięcy (Malpka, dla Karolka cmok od nas). I wciąż jesteśmy tylko na cycu. Chciałam wprowadzać jedzonko metodą blw, ale Janek jeszcze nie siada, więc na razie z rozszerzania diety nici. Chociaż ostatnio daliśmy mu marchewkę, (trzymałam go na kolanach i sam jadł), było ogromne zdziwienie i mina pt. co to jest, gdzie mój cyc ale troszkę zjadł, bo wyszła na drugi dzień w stanie niezmienionym potem robiliśmy podejście do brokuła (znalazł się wszędzie tylko nie w buzi ) no i w końcu jabłko, nawet fajnie poszło, bo mógł się wgryźć, ale krzywił się strasznie, a my z tz nie mogliśmy się powstrzymać ze śmiechu, bo takie miny strzelał Ale tak jak pisała Nestelle, nie stresuje się na zapas, na razie cyc wystarcza, jak nie zacznie siadać w najbliższym czasie to spróbuje słoiczki, ale ciśnienia nie mam.
A poza tym to Jankowi idą górne jedynki, bo w zeszłym tyg mieliśmy dwa dni marudera, ale już jest ok, choć nowych zębów wciąż brak . Z umiejętności na razie nic nowego sie nie pojawiło (wciąż tylko pełza), ale zaczął podnosić dupkę wiec powoli szykujemy sie do raczkowania. I to chyba wsio z serii mój pamietniczku
Aha, kupiłam puzzle Skip-hop, te które pokazywała Bzinka i Katka (już dawno się na nie czaiłam) i są super. Piękne kolory, nie śmierdzą chemią i są grube. Tż też z nich bardzo zadowolony, bo jak opiekuje się Jankiem, to może sobie na nich poćwiczyć

O ja czadoa fryzurka- tylko jak to Janek bez Mariana?

gdzie puzzle kupowałaś?

Cytat:

co do Johna ... szkoda slow

do pozniej.

to co się podziało?

Cytat:
dluuuuga .zmierzylam groszka bo spal ma 76 cm . ale jest malutki

biedactwo ....

Janek boski cudowny ,pogodny chlopiec i wloski urosly
dla solenizanta
tez mysle ze OC mogla wrocic . no i Ptaszysko (choc pewnie po ostatnim nie powinnam ich wymieniac w jednej linii)

ale kiedys tez bylam pierworodka i podchodzilam podobnie ,wierz mi

kciuki za przybieranie !

co do rozgotowywania jedzenia - ja nie jestem za tym - traci sie cenne wartosci .lepiej zmixowac itp.

qrcze ja wlasnie szukam kombinezonu razem z ocieplaczem na stopki -jako calosc .Roszek co chwila gubi,zdejmuje ,skopuje buty -wszystkie ...na rzepy,sciagacze....

co 3 dziecka -jak juz pisalam kiedyyys mialam tylko 1 i tez mialam podobne podejscie -pelen luzik

dzis zaprowadzilam pedem Kube do szkoly - i czekamy ,czeeeekamy ..... a pani spokojnym kroczkiem z luzikiem przybyla na lekcje 13 minut pozniej .....
wiec mowie do innych mam -ze tu takie spoko a ja pakowalam Kubie szybko do buzi jajka aby migiem zjadl 2 sniadanie w domu .na to inna mama - "to jeszcze nic ,ja zaspalam ,zrywam sie zlozka i lece po bartka ,sadzam na krzesle i stawiam miseczke z platkami i wmuszam bo dziecko zaspane gotowe jeszcze zasnac nad tym sniadaniem i krzycze -bartek szybko jedz bo spoznimy sie do szkoly . nagle patrze a to nie bartek -pomylilam dzieci i obudzilam bezsensu drugiego syna ......" lezalam jak to opowiadala . dodam ze ma 5 dzieci .
padłam

Cytat:
heh. lekarka powiedziała mi o magicznej sile kobiecego cyca (jakbym tego nie wiedziała...). on się w pełni dostosowuje do potrzeb dziecka (każdych: kalorychnych również). więc on (czyt. Torres), po prostu, ma potrzebę częstego jedzenia. świetnie przybiera. KASZKI NIE POTRZEBUJE (jeśli nie chce...). Lekarka - na 8 pobudek nocnych - poleca MM. a jak nie chcę mm, to się bujam po nocach... heh.

dream team groszek z nestelle

heh. czekałabym jednak...

aaaaa?! gdzie jaś?! toż to pan Jan!!!!!! ale się zmienił!!!

hehe, masz zdrowe podejście. moje zapiski nikomu nic nie dają nawet mnie :P

padłam. malutki??????????
synek koleżanki, od którego dostajemy ciuszki, ma teraz 14 miesięcy i mierzy 77 ,5 cm... aaaa!

a to Palczewska?

za wage

Cytat:
jest moc
a meningo dlaczego tak szybko szczepicie?

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

tak z FP
http://www.ceneo.pl/2231784

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

ooo telefon, to chyba tez bylaby niezla zabawka

lek separacyjny, juz?

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

wspolczuje
BYou dobrze radzi, popros adminow o podwieszenie watku (moze nawet lepiej by bylo na plotkowym?)

a ze zbieraniem pieniazkow to najlepiej zglosic sie do jakies fundacji, by Wam otworzyli takie specjalne konto (tak mysle, bo inaczej mozecie miec problemy)..
oby nie, u nas to masakra była/jest...(mam nadzieje ze się skończy no 27 tydzień skończony)

Cytat:

dziewczyny miala ktoras stycznosc z kombinezonami Nexta ? cieple to ?bo ja szukam i szukam i nic mi sie nie podoba..... i trafilam na fajny z nexta ale trudno mi ocenic.

z kurtkami owszem, kombinezony niet- kurteczki oprócz wzrostu/miesięcy mają wage rozpisaną i waga sie sprawdza wzrost/miesiące niestety nie
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 21:31   #1906
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
poprosze o zdjecia lub chociazby linki?

szukam fajnych zabawek

(ale najbardziej kusi mnie ten stoliczek polecany przez malpke)
http://www.smyk.com/fisher-price-pie...y-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/fisher-price-akt...y-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/fisher-price-gad...y-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/fisher-price-mlo...y-dla-dzieci-p

Cytat:

mój syńcio potroił wagę (zawrotną ) urodzeniową. Ważymy ok. 8 kg (8250 w bodziaku i pamperaku). Ostatnia 6w1, pierwsze meningo... heh. czekam na poszczepiennego marudera
za wage
o to nie trzeba kaszek a do jakiegoś wieku czy w ogole?
Cytat:
Dagusiu ale zakupysuperja muszeę kupić zabawkowy telefon i pilota do tv bo to Roszpunkę interesuje teraz
tez mam to na liscie

Cytat:

Cytat:
polujemy na 80
Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość
za zakupy a jak zrobisz listę to wrzuć to może coś podpatrze
proszę bardzo:
http://www.smyk.com/fisher-price-wes...y-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/fisher-price-sma...y-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/fisher-price-wes...y-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/fisher-price-gra...y-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/fisher-price-dwu...y-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/fisher-price-gas...y-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/fisher-price-gad...y-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/fisher-price-cie...y-dla-dzieci-p
http://pwtoys.pl/zabawki-edukacyjne/...775045678.html
http://pwtoys.pl/fisher-price-zabawk...084033953.html

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 23:08   #1907
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Ten posilek popoludniowy to kaszka na wodzie z owocami. (JolanT wstawila kiedys przepis 20g platkow, 90g wody, 100g owocow, + odrobina oleju)

Monika to ile ty juz posilkow masz dziennie?

Z rozpiski sa kolejno zastepowane 3 posilki (lub uzupelniane) - poludniowy obiad (ok.12) czyli warzywa +ziemniak (ryz)+mieso, wieczorny (niektorzy zastepuja nim sniadanie) kaszka na mleku, i popoludniowy ok.16 kaszka z owocami. Oprocz tego po obiedzie mozna dac deserek. Sniadanie najczesciej pozostaje posilkiem mlecznym.

Ze sloiczkami nie pomoge, bo ich nie znam.

A te schematy ja rozumie tak, ze stopniowo zastepujemy posilki mleczne pokarmem stalym, ale na poczatku pokarmy stale uzupelniaja posilek (nie zastepuja go - to dopiero z czasem sie dzieje.) Pomiedzy posilkami, jezeli dziecko jest glodne otrzymuje mleko (tylko, ze ja bazuje na karmieniu piersia, z MM nie wglebialam sie w temat i tu niestey nie pomoge, nie wiem, jak czesto mozna podac dziecku butle mm pomiedzy posilkiem ). I nie zappminijmy rowniez o tym, ze dziecko przy wprowadzaniu pokarmow stalych powinno rowniez otrzymac wode lub herbatke.

A gdzies mi jeszcze mignelo zapytanie o kasze manna - ja sie trzymam rozpiski, ze pszenica na koncu. Kolejno od najlepiej strawnych to: ryz, jaglana, orkisz, owsiana i pszenica (grysik).
Bezglutenowe to ryz, kukurydza i jaglana.
a, to nie mam tego oleju z Holle bo babka od której zamawiałam kaszki nie miała. nie wiedziałam, że to na wodzie ma być. tylko jak tych owoców 100g to do kaszy rano zostaje mi 50g żeby mu nie "przedawkować", a to mało. ale przepis sobie spisałam i chyba będę tak właśnie robić a do kaszy dawać mniej.

posiłki stałe Jakub ma 2/3, zależy od dnia. zawsze kasza z owocami na mleku przed południem i ok 13 obiad. często, ale nie zawsze deser. jeśli na deser robię kisiel to jest on osobnym posiłkiem, a jak pół małego słoiczka owoców to między butlami, ale wtedy wydłużam przerwę w karmieniu.

na wieczór nie mam jak dać kaszy bo Jakub jest tak zmęczony, że czasem przysypia przy butli, marudzi. wiem, że nie miałby siły jeść łyżeczką, dlatego daję rano. są jakieś specjalne tzw kasze na dobranoc ale mam od pediatry zakaz dawania tego.

pomiędzy posiłkami nie daję mleka. do wody i herbatki co jakiś czas robię kolejne próby ale Jakub konsekwentnie odmawia picia. jedynie rozcieńczone soki czasem wypije (raz na jakiś czas daję). generalnie nie pije nic poza mm, które dostaje +/- 3 razy na dobę. czaję się na kubeczek doidy, ale nie wiem czy to ma sens. mam kubeczek z butelki lovi, tylko Jakuba bardzo ciężko tym napoić. jest bardzo porywczy, strasznie macha rączkami, odpycha kubeczek albo bardzo energicznie próbuje go szarpnąć i ugryźć, wytrąca mi z ręki. na butelkę się rzuca, ale jak poczuje wodę/herbatkę wścieka się, gryzie smoczek albo wywala. jak próbuję mu wyciskać wodę z butelki do buzi to połyka, ale dla niego to zabawa, śmieje się i czeka aż wycisnę, sam z siebie, świadomie nie chce pić.

dziękuję za rozpiskę kasz, szukałam tego ostatnio bo zamówiłam różne kasze i nie wiedziałam jaką dalej dać. póki co wykańczamy ryżową.

Cytat:
do zupki daję. to jest teraz (już ponad miesiąć eksponuję) płaska łyżeczka.
dajesz bezpośrednio do ciepłej zupki, czy rozrabiasz z wodą i dopiero do zupy? nie wiem czy to przejdzie u nas, bo te kasze trzeba w jakimś krótkim terminie chyba zużyć od otwarcia

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:51 ----------

Cytat:
czyli kasza tylko na tycie?
a co jak Torres będzie jak Miśka Liwki, która na mm regularnie budziła się w nocy (nie wiem jak teraz)?
będziesz próbować z mm na noc?

Cytat:
ja wzięłam troszkę za duży, ale nie taki żeby mi się dziecko topiło. nie wiem ile większy bo rozmiarówka była z kosmosu i na oko brałam. liczę się z tym, że może nie starczyć na całą zimę, dziecko rośnie skokowo i nie wiem ile mi urośnie..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 07:15   #1908
anika_s
Wtajemniczenie

czesc dziewczynki
Muszę Wam powiedziec że sama strzeliłam sobie w kolano
mojej znajomej oszczeniła się suczka - nie mogła wszystkich maluchów zatrzymac a chciała oddać w dobre ręce pare maluchów. Z dobrego serca wzięłam pieska który ma ponad miesiąc i co...?
już drugą noc mamy nieprzespaną ciągle piszczy (płacze) i chce na ręcę, do łożka - akurat tego nie chce go uczyć. Mam teraz urwanie kapelusza, tż dzisiaj do niego wstawał bo ja już "wysiadłam"
ciekawe ile to jeszcze potrwa. A więc jako pierwsza mam drugie "dziecko" a Oliwia braciszka o imieniu Hachiko (bez wizyty na poczekalni)
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 07:26   #1909
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki
mojej znajomej oszczeniła się suczka - nie mogła wszystkich maluchów zatrzymac a chciała oddać w dobre ręce pare maluchów. Z dobrego serca wzięłam pieska który ma ponad miesiąc i co...?
już drugą noc mamy nieprzespaną ciągle piszczy (płacze) i chce na ręcę, do łożka - akurat tego nie chce go uczyć. Mam teraz urwanie kapelusza, tż dzisiaj do niego wstawał bo ja już "wysiadłam"
ciekawe ile to jeszcze potrwa. A więc jako pierwsza mam drugie "dziecko" a Oliwia braciszka o imieniu Hachiko (bez wizyty na poczekalni)
kolezance naleza sie baty
za wsczesnie wydala szczenieta, powinna poczekac az ukoncza przynajmniej te 8 tygodni nie dziwie sie, ze maluszek szuka bliskosci i ciepla...

Sprobuj wlozyc do koszyka termoforek, lub butelke z ciepla woda, popros kolezanke by dala rowniez kawalek szmatki jaka byla w koszyku ze szczenietami - chodzi o zapach mamy
mam nadzieje, ze maluszek szybko sie zaadaptuje

imie slodkie ogladalam film, splakalam sie jak bobr

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-02, 07:43   #1910
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

Roszpunka śpi od 18=przespała porę kąpania, karmienia. I co teraz?
i co było?

Cytat:
rozkminiam każdy szczegół tego wprowadzania jedzenia, kaszki, słoiczki, warzywka własne, sklepowe, gluten, sruten, kiedy, po co, w jakiej kolejności itp
i co? nie drażnią Cię sprzeczne informacje (zwłaszcza kolejność...)?

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
tj.? nowe ćwiczenia czy kontynuacja?

Cytat:
a to Palczewska?
, hehe jej się nie poskarżę
do niej w piątek idziemy.

Cytat:
o to nie trzeba kaszek a do jakiegoś wieku czy w ogole?
ona powiedziała, że jak ładnie przybiera, to nie ma potrzeby.

Cytat:
dajesz bezpośrednio do ciepłej zupki, czy rozrabiasz z wodą i dopiero do zupy? nie wiem czy to przejdzie u nas, bo te kasze trzeba w jakimś krótkim terminie chyba zużyć od otwarcia
w tej chwili już powoli rozszerzam gluten. zaczynałam od pół łyżeczki, w weekend czytałam, że po miesiącu ekspozycji można stopniowo zwiększać "dawkę", by pod koniec drugiego miesiąca dojść do pełnej porcji. Holle otworzyłam w niedzielę. Mamy miesiąc.-

Cytat:
będziesz próbować z mm na noc?
Cytat:
ja chyba na Twoim miejscu już dawała bym mm.
nie będę dawać mm... nie wtedy gdy dziecko przybiera a ja mam cyce pełne mleka. nie po to zostałam na rodzicielskim by się wysypiać

Małpka, dziś miałam tylko 3 pobudki w nocy - da się!!!! chyba synio miał poszczepienną zmułę a ja się wyspałam. nawet coś mi się śniło świat wygląda inaczej.
Gdyby nie to, że prawy cycek od razu się zbuntował/zdziwił i ogłosił strajk w postaci totalnego zastoju (jednak T. rozhulał laktację po całości), to brykałabym radośnie jak różowy jednorożec

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
wow. jest taki kawał o żydzie, który miał sobie wziąć kozę, by docenić to co ma
podziwiam!!!!! nie wyobrażam sobie takiego obowiązku w tej chwili. na dodatek obowiązku, który miłości potrzebuje. dzielna jesteś

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2013-10-02 o 07:38
Stary 2013-10-02, 07:44   #1911
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Sprobuj wlozyc do koszyka termoforek, lub butelke z ciepla woda, popros kolezanke by dala rowniez kawalek szmatki jaka byla w koszyku ze szczenietami - chodzi o zapach mamy
mam nadzieje, ze maluszek szybko sie zaadaptuje
dziekuje za rade na pewno wyprobuję, każda porada dla mnie jest na wage złota
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 07:47   #1912
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
i co? nie drażnią Cię sprzeczne informacje (zwłaszcza kolejność...)?
a mnie tam nie draznia, wylapuje te informacje, ktore mi pasuja

W ostaniej ksiazce wyczytalam, ze nie ma co popadac w paranoje, bo od czego zaczynamy jest rowniez zupelnie rozne w innych krajach. I tak np. w Niemczech na pierwszy rzut najczesciej wybiera sie marchewke, we Francji karczochy, w Azji ryz z ryba, a w USA kleik ryzowy, w Belgii i Holandii sa to owoce, we Wloszech slodka kaszka na mleku, Hiszpanie wybieraja jabluszko

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-10-02 o 07:53
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 08:14   #1913
nestelle
Zakorzenienie

czesc
Cytat:
No właśnie, miałam Cię już kiedyś spytać - jak Wam się udaje tak leżeć, żeby miał cycka w buzi? Oboje na boku? Nie przekręcasz się? Tak się zastanawiałam, bo kilka razy rano tak karmiłam, leżąc i trochę zdrętwiałam
oboje na boku najczesciej na lewym -ja . Przekrecamy sie oboje jak czuje ze cyc pusty i drugi czeka -wtedy biore go na swoj brzuch(Roszek spi ja zreszta tez prawie)i przekulamy sie na druga strone . jak maly sie opije jak bak to odwracam sie do niego tylkiem aby troche odsapnac (on mi wtedy nogi kladzie na plecy badz na posladki -mala czujka ....). co do zdretwienia to "troche zdretwialam" czasem to bardzo lightowe okreslenie .... do tego reke trzymam pod glowa (moja) a potem wyprostowac ja to wyzwanie ..... .
No ale wole to niz siedziec w nocy i karmic ...
Cytat:
Nestelle miałam nexta kombinezonyciepłe
Ten hm-owy, z racji tego, że ich rozmiarówka jest z wielkoludów mamy 74, w 80 by się Mała utopiła-a kurtkę zamierzam ubierać także bez spodniaszków, np do dżinów. Ale ze smyka i coccodrillo brałabym 80. Nie wiem jeszcze jak wypada wójcik.
ale mialas nexta na zime?

Cytat:
Chodziło mi tylko o to, że właśnie rozkminiam każdy szczegół tego wprowadzania jedzenia, kaszki, słoiczki, warzywka własne, sklepowe, gluten, sruten, kiedy, po co, w jakiej kolejności itp Forum, internet, jakieś broszury, książka... Bo sobie lubię porozkminiać A i tak wprowadzam na wyczucie - miałam czekać 6 mcy, Krzyś zadecydował, że chce spróbować wcześniej I tak rzeczywistość ma się nijak do planów (i dobrze )
(a potem będę rozkminiać dalsze jedzenie, a i tak wszystko zapewne wyjdzie w praniu )
wiem.... ale no wlasnie w takim razie jesli chodzi o ten gluten,sruten,kaszki ..... to chyba mam w pompie bo ja nie daje ...
Cytat:
My dzisiaj byliśmy u lekarza. Młody zakatarzony ale na płuckach czysto. I to przez zęby. Na dole już widać drugi. A na górze dziąsła opuchnięte.

Cytat:

co do rozmiarku -86 ? to juz gigant - Roszek by sie utopil . Roza musi byc faktycznie spora.

Cytat:
z kurtkami owszem, kombinezony niet- kurteczki oprócz wzrostu/miesięcy mają wage rozpisaną i waga sie sprawdza wzrost/miesiące niestety nie
waga ? dziwne to .....
Cytat:
czesc dziewczynki
ojejku ..... fajnie miec pieska ale teraz to srednia pora na takie cos ...
i faktycznie Moderna ma racje -za szybko maluchy opuscily mame ! I moze przydac sie cos z zapachem mamy i cos cieplego ..... biedactwo tak teskni
a co do imienia-jak to sie wymawia ? tak jak sie pisze ?
Cytat:
nie będę dawać mm... nie wtedy gdy dziecko przybiera a ja mam cyce pełne mleka. nie po to zostałam na rodzicielskim by się wysypiać

Małpka, dziś miałam tylko 3 pobudki w nocy - da się!!!! chyba synio miał poszczepienną zmułę a ja się wyspałam. nawet coś mi się śniło świat wygląda inaczej.
Gdyby nie to, że prawy cycek od razu się zbuntował/zdziwił i ogłosił strajk w postaci totalnego zastoju (jednak T. rozhulał laktację po całości), to brykałabym radośnie jak różowy jednorożec
pogrubione no nie moge ....... uwielbiam Cie
jednak wytrwalosc ,zawzietosc i determinacja matki powala !!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Stary 2013-10-02, 08:16   #1914
maria28
Kniaginia

Witam

anika_s, nie zazdroszczę nowych obowiązków. Szkoda mi tego szczeniaczka. Tak szybko został odebrany od mamy.

Cytat:
tj.? nowe ćwiczenia czy kontynuacja?

Małpka, dziś miałam tylko 3 pobudki w nocy - da się!!!!

Gdyby nie to, że prawy cycek od razu się zbuntował/zdziwił i ogłosił strajk w postaci totalnego zastoju
I to, i to. Róża się albo szybko przyzwyczaja do niektórych ćwiczeń i przestaje pracować, albo mi się tak wywija, że nie potrafię nad nią zapanować. Silna jest skubana. Chwyt nożny ma taki, że chyba będzie po tacie ćwiczyć taekwondo.

Cytat:
I tak np. w Niemczech na pierwszy rzut najczesciej wybiera sie marchewke, we Francji karczochy, w Azji ryz z ryba, a w USA kleik ryzowy, w Belgii i Holandii sa to owoce, we Wloszech slodka kaszka na mleku, Hiszpanie wybieraja jabluszko
A i w Polsce różne matki zaczynają od różnych produktów.
Luzik.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 08:26   #1915
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
no ja tak samo. jak mi było trzeba to znalazłam że banana można wcześniej niż w 9 mc
właśnie moja holenderska koleżanka się śmieje z diety matki karmiącej i z "kolejności"

Cytat:
waga ? dziwne to .....
, luknij sobie na metki. dużo firm tak ma. angielskie, amerykańskie - na bank. ja to lubię. bo inne oznaczenia są bardzo mylące. (np. H&M...)

Cytat:
Chwyt nożny ma taki, że chyba będzie po tacie ćwiczyć taekwondo

Stary 2013-10-02, 08:33   #1916
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
brawa dla T.

Cytat:
dziekuje za rade na pewno wyprobuję, każda porada dla mnie jest na wage złota
jak mi jeszcze jakis pomysl wpadnie to sie podziele

Cytat:
oboje na boku najczesciej na lewym -ja . Przekrecamy sie oboje jak czuje ze cyc pusty i drugi czeka -wtedy biore go na swoj brzuch(Roszek spi ja zreszta tez prawie)i przekulamy sie na druga strone . jak maly sie opije jak bak to odwracam sie do niego tylkiem aby troche odsapnac (on mi wtedy nogi kladzie na plecy badz na posladki -mala czujka ....). co do zdretwienia to "troche zdretwialam" czasem to bardzo lightowe okreslenie .... do tego reke trzymam pod glowa (moja) a potem wyprostowac ja to wyzwanie ..... .
No ale wole to niz siedziec w nocy i karmic ...
ooo to tak jak my tylko ja rzadko zmieniam strone, przekrecam sie bardziej w strone dziecka i juz moge drugim karmic
Cytat:
I to, i to. Róża się albo szybko przyzwyczaja do niektórych ćwiczeń i przestaje pracować, albo mi się tak wywija, że nie potrafię nad nią zapanować. Silna jest skubana. Chwyt nożny ma taki, że chyba będzie po tacie ćwiczyć taekwondo.

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
no ja tak samo. jak mi było trzeba to znalazłam że banana można wcześniej niż w 9 mc
właśnie moja holenderska koleżanka się śmieje z diety matki karmiącej i z "kolejności"
:

ja mam tez tak z prognoza pogody, bede tak dlugo przegladac portale pogodowe, az dojrzę słońce (daje nadzieje, i ciul z tym, ze sie nie sprawdzi )

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:

ojejku ..... fajnie miec pieska ale teraz to srednia pora na takie cos ...
z nauka czystosci jest najtrudniej, w dodatku teraz jesien, zima.. ale anika da jakos rade
postaramy sie pomoc z radami
Stary 2013-10-02, 08:34   #1917
Malpka
Zakorzenienie

hej
Cytat:
a zje ci z butli w nocy próbowałaś? bo mój o ile w dzień jak jest świadomy pociągnie z butlli to w nocy na śpiocha jak poczuje coś innego niż cyc robi dziką awanturę musi być cyc i już

Cytat:
lek separacyjny, juz?
Julka nie przechodziła, zresztą ona nie miała ani skoków ani lęków Karol na razie nie wykazał tego też
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 08:38   #1918
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
.

Cytat:
, luknij sobie na metki. dużo firm tak ma. angielskie, amerykańskie - na bank. ja to lubię. bo inne oznaczenia są bardzo mylące. (np. H&M...)
haha slepa jestem chyba - bo faktycznie na metkach jest waga po tylu latach sie dowiedzialam
a hm jest dla nas szczegolnie szeroki ,nawet dla starszakow
Cytat:
ooo to tak jak my tylko ja rzadko zmieniam strone, przekrecam sie bardziej w strone dziecka i juz moge drugim karmic

ja mam tez tak z prognoza pogody, bede tak dlugo przegladac portale pogodowe, az dojrzę słońce (daje nadzieje, i ciul z tym, ze sie nie sprawdzi )
pokrecona jestes

z tym przekrecaniem tez tak robie co jakis czas -ale to jednak mniej wygodne a ja lubie spac i karmic a tak mi trudniej ....
za to dzis mniej zmienialam strony i efekt taki ze jeden cycek mam duzo wiekszy
zaraz basen-na 10.15 -musze mojego spiocha obudzic
Stary 2013-10-02, 08:40   #1919
monnagiovanna
Raczkowanie

Dzień dobry
ja tylko na chwilkę, bo u nas katarek od wczoraj co prawda bardzo lekki, na razie obserwuję, nie wybieram się do lekarza, nic nie leci z noska, mało co można odciągnąć, ale słychać od czasu do czasu że coś tam mu charczy. Mam nadzieję, że się obejdzie bez lekarza...
To się pożaliłam... Ale to u nas pierwszy katarek, no i wiadomo, że się człowiek martwi...
Stary 2013-10-02, 08:41   #1920
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Julka nie przechodziła, zresztą ona nie miała ani skoków ani lęków Karol na razie nie wykazał tego też
no wlasnie - MY nie wiemy co to skoki leki itp ....? zadne moje dziecko tego nie mialo ? moze nie czytaja ze powinny?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości