![]() |
#4201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Ale sie wczoraj odstresowalam z kolezanka w miescie
![]() ![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4202 |
Zakorzenienie
|
Princi, na razie wamp sie spisuje super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4203 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Cytat:
![]() mam 2 sloiki ogorkow, ale moj Tz nie lubi wiec raczej zupy nie bede robic ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4204 |
Rozeznanie
|
bambi by³am wczoraj w Bergamo - jak tam ³adnie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
Ciao! u mnie mega wilgoc, wczoraj spotkalismy sie ze znajomymi, poszlismy cos zjesc, dostalismy zaproszenie na wesele
![]() Cytat:
a jakie ogorki? u mnie nie widzialam...
![]() |
#4206 |
Zakorzenienie
|
Bylismy na grillu. Pogoda sie uda³a a tak zapowiadali deszcz ktory poczeka³ az do teraz.
Jutro jade do miasta na uniwerek szukac nowych ksiazek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4207 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ogorki mialam od tescia. ![]()
![]() |
#4208 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 311
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4304219 0]chodzi Ci o ser tarty pecorino? ja tez wlasnie go bardziej lubie, bo ma ostrzejszy smak. cozze i baklazany tez lubie
![]() mam 2 sloiki ogorkow, ale moj Tz nie lubi wiec raczej zupy nie bede robic ![]() ![]() nie, nie chodzi mi o tarty. kupuje pecorino w wiekszych kawalkach, ale nie stagionato tylko morbido... ![]() ja nie mam jak przywiezc ogorkow, bo samolotem latam...ostatni raz autem bylismy w 2008 roku... |
![]() ![]() |
![]() |
#4209 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 411
|
Laczupakabra – bylas sama w Bergamo? Mialas wychodne? Z tego co pamietam opiekujesz sie dziecmi tak? Fajnie, ze ci sie podobaly okolice w ktorych zamieszkuje. Pewnie zwidzilas Città Alta co? Tak w gwoli ciekawostki – ceny w tej czesci miasta przechodza nasze najsmielsze wyobrazenia. Mieszka tam np. Cristina Parodi – ta ktora czyta wiadomosci w telewizji.
Ja z kolei musze sie wybrac do Mediolanu zeby sie “odchamic” ale to po wyplacie ![]() Spotkanie sobotnie uwazam za udane! Para, ktora poznalismy jest b. sympatyczna. Maja corcie 1 rok i 2 msc. ktora byla nadzwyczaj ruchliwa – caly czas uciekala – zatem rozmowa byla trocha taka urywana. Tej dziewczyny bylo mi troche szkoda , bo taka tez strasznie zagoniona. Tutaj na polnocy nie mozna sobie pozwolic zeby nie pracowac – wiec mimo iz ona jest po zarzadzaniu tutaj musiala zadowolic sie praca przy pakowaniu jakichs szynek czy parowek w chlodni i jeszcze zatrudniona przez agencje. Ostetecznie w zeszly piatek jej podziekowali za wspolparce tlumaczac, ze ma slaby charakter ( !!! pozwolila sobie na tydzien urlopu bo jej mama umarla w Polsce). Zobaczymy, czy bedzie z drugiej strony chec kontynuacji znajomosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4210 |
Zakorzenienie
|
Bambi - szok - zwolnic za urlop na pogrzeb matki - ktory pewnie i tak jej sie nalezal.
![]() Zrobilam wczoraj muffinki z czerwonej fasoli borlotti bez maki. Dobre sa i wcale fasoli sie nie wyczuwa. ![]() Jakby ktos chcial zrobic to polecam - podobno sa dietetyczne plus ta fasola tez zdrowa - no i w ten sposob mozna warzywo przemycic do diety (Princi - jak tam Flavcio?) ![]()
#4211 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() bambibidulka a najgorsze to jest to ze czlowiek studiuje a pozniej taka byle jaka robote tu znajduje ![]() sjoannaciekawe te muffinki a mozna z innych warzyw tez je zrobic??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4212 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do tej dziewczyny - masakra :/ ale mo¿e teraz uda jej siê znale¼æ co¶ lepszego i wyjdzie jej to na dobre dziewczyny zna³y¶cie ten sposób na chrupi±cy bekon z mikrofali? :P wczoraj hostka mi pokaza³a - na talerz k³adzie siê rêcznik papierowy, na to cienkie plasterki boczku, znowu rêcznik papierowy i do mikrofalówki na jakie¶ 2-2,5 minuty i wychodzi super chrupi±cy bekon, dzisiaj sama próbowa³am - czad ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4213 |
Zakorzenienie
|
woski przepieknie pachna!
![]() Na sloik szkoda mi kasy ![]() Bylam po ksiazki, znow 600 stron no ja cie! ![]() princi kropelka jedwabiu czyni cuda ![]() Spotkalam sie potem z kolezanka, jaki juz ma brzuszek a to 4 miesiac ![]() dostalam olio piccante fatto in casa, made in Napoli ale fajnie! mniam mniam! ![]() ten bekon tez musze wyprobowac! Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2013-09-30 o 14:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4214 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4215 | |
Zakorzenienie
|
Hejka w koncu ma chwilke zeby napisac...
cuciola a tez swieczki to w coinie kupujesz? ja zazwyczaj w ikei... wow 4ty miesiac i juz brzuszek ![]() moja sasidaka z kolei jest w 6tym miesiacu, rozumiem jej radosc, wiecznie chwali sie brzuszkiem, tylko ze biedna jest tak gruba, ze tego ciazowego w ogole nie widac, nic nie mowie tylko sie usmiecham, bo tak naprawde nie wiem co powiedziec ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a dziekuje Flavcio ma sie lepiej, nawet ma apetyt ![]() laczupakabra pancetta w sensie taka z mikrofali? nigdy nie robilam, brzmi lakomie ![]() bambi ciesze sie, ze spotkanie sie udalo, rzeczywiscie bardzo niefajnie potraktowali ta dziewczyne w pracy, niestety jest duzo firm/fabryk, ktore nie przestrzegaja przepisow, a moze byla redukacja etatow albo mala jej czesto chorowala i brala czesto wolne prawy nigdy nie poznasz ![]() ![]()
![]() |
#4216 |
Zakorzenienie
|
Princi, nie ta. Ta ze slubu chodzi na kurs do esame di stato. Nie planuje dzieci na razie. To taka starsza kolezanka tez pozna³am ja na studiach bo sie z po³udnia przenios³a. Ma juz synka, dzisiaj da³ jej popalic mial muchy w nosie..
Ona z Neapolu pochodZi. Tak w Coinie kupuje, do ikei mam za daleko.. Chcia³abym zamowic bilet 30 list 10 gru, trzymac kciuki zeby tz sie zgodzi³ bo znow go tu zostawiam Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4217 |
Zakorzenienie
|
Zamówi³am bilet
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4218 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam mikrofali wiec takie wynalazki nie dla mnie.
Cuciola - czyli sie zgodzil. ![]() Bylam dzisiaj na targu - widze ze duzo juz jesiennych rzeczy. Wczoraj na zajeciach z wloskiego rozbolala mnie glowa - chyba od nadmiernego wysilku umyslowego. Przez wakacje myslec nie musialam. ![]()
#4219 |
Zakorzenienie
|
Mozg sie szybko rozleniwia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4220 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje ze szybko tez wraca do formy.
![]() Jak ladnie, cieplo dzisiaj. ![]()
#4221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o to sie w dociu zrelaksujesz i jeszczez dobroci przywieziesz na swieta ![]()
![]() |
#4222 |
Wtajemniczenie
|
sjoannapytalam Ciebie wczesniej o te muffinki chcialabym zrobic dla malej
![]() ![]() Moja mama wczoraj dotarla to Polski zimno jak ch........i juz sa pzrymrozki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4223 |
Zakorzenienie
|
Ja tez bede probowac robic muffinki bo tz dosta³ taki piecyk. Chcia³abym zrobic z nutella
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4224 |
Zakorzenienie
|
Tylko ostrzegam - przepis ten jest bardzo dowolny - po prostu inspirowalam sie kilkoma przepisami ale nie chcialo mi sie odmierzac i wazyc skladnikow wiec dalam dosyc dowolnie.
Jak sie juz robilo muffinki to wiadomo jaka jest konsystencja ciasta. Oto nie-przepis. ![]() 1 puszka czerwonej fasoli borlotti odsaczona z zalewy i przelana woda zeby nie byla slona, 2 jajka, chlust jogurtu (w przepisach bylo ile gram ale mi sie mierzyc nie chcialo), troche kakao - dalam mezowska czekolade z Nestwicka bo mu nie smakuje - wiec zeby zuzyc zybciej, doslodzic i zagescic ciasto dalam tego troche. ![]() garsc otrebow owsianych, garsc wiorek kokosowych, doslodzilam jeszcze lyzka stewii, 2 lyzeczki proszku do pieczenia, troche cynamonu i imbiru do smaku, chlust oleju - w przepisie byly 3 lyzki - i pewnie trzeba bylo dac tyle ile bylo napisane bo ciasto kruszace wyszlo. Wszystko zmiksowac w malakserze zeby fasola stala sie papka. Nakladac do foremek- ja uzylam silikonowych z Ikei - wyszlo mi troche wiecej niz 6 wiec wlalam do metalowej foremki i upieklam mini ciastko. Pieklam mniej niz 30 przepisowych minut w 180 stopniach. Sprawdzalam patyczkiem. Mozna dac owoce jakies do srodka albo orzechy ale nic nie mialam. ![]() A z cukinii tez sa przepisy na ciasto. ![]()
#4225 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Cytat:
![]() ale mi stopy zmarzly. bede musiala wyciagnac kapcie zimowe no i zrobic porzadek w szafie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4226 |
Zakorzenienie
|
Slodkie - zalezy jak bardzo poslodzisz.
![]() Sama fasola nie ma smaku. To znaczy nie jest slona. Tylko trzeba przeplukac woda z zalewy - to ona daje slonosc. A wiorek nie trzeba dawac. Widzialam gdzies weganskie muffinki z fasoli bez wiorkow a nawet jajek. Za to z mlekiem w proszku.
#4227 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ooo albo z cukini ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4228 |
Zakorzenienie
|
Z cukinii nie robilam jeszcze ale na tym blogu sa dobre przepisy http://www.mojewypieki.com/przepis/c...dowe-z-cukinia
Poszukajcie same bo ja do szkoly ide zaraz. ![]()
#4229 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 902
|
Cytat:
Wcale nie jest zimno w PL, przez ostatnie kilka dni wydawalo sie ,ze jest srodek pieknej wiosny ![]() ![]() sjoanna - znowu cos przegapilam, ze co? ,ze wiorki kokosowe z nesquikiem i z ...fasola ![]()
![]() |
#4230 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Romanaccia;43077701]Wcale nie jest zimno w PL, przez ostatnie kilka dni wydawalo sie ,ze jest srodek pieknej wiosny
![]() ![]() sjoanna - znowu cos przegapilam, ze co? ,ze wiorki kokosowe z nesquikiem i z ...fasola ![]() wiesz jak ona tu juz od 20 lat przyzwyczajona do tych wysokich temperatur to i zimno poza tym te przymrozki brrrrrrrrr ja sama pamietam jak w zeszlym roku bylismy latem w lipcu ciagle padalo i bylo zaledwie 20 stopni to tez marzlismy nie powiem nic o Tz.cie ![]() ![]() ![]() ![]() no ale Ty to goraca dziewczyna jestes ![]() sjoanna ![]() ![]() ![]() ![]()
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2013-10-01 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.