W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wiza¿anek. Wejd¼, poznaj rodaczki, wymieñ siê opiniami i swoim do¶wiadczeniem.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-09-29, 08:09   #4201
cuciola
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 227
GG do cuciola
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

Ale sie wczoraj odstresowalam z kolezanka w miescie kupilam sobie nowe swieczki a wieczorem bylismy u chinczykow z ta przyjaciolka co wysz³a za maz. Dzis grill u kuzyna, a lejeImageUploadedByWizaz Forum1380438576.683136.jpg

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

cuciola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-09-29, 08:11   #4202
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Princi, na razie wamp sie spisuje super

Stary 2013-09-29, 08:22   #4203
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 697

Cytat:
Napisane przez marmotta Poka¿ wiadomo¶æ
sjoanna ale mi smaku narobilas na te zupke, kurde nie mam juz kiszonych ogorkow, tak to bym zrobila. moj TZ ja bardzo lubi...
kupilas ketchup Heinz?
ja dzis wieczorem robie cozze alla marinara...juz ladnie wyczyscilam te 3 kg (dla nas z TZtem to i tak malo) i czekaj±, a¿ ty³ek z kanapy ruszê...uwielbiam cozze, dla mnie we wloszech to bylo prawdziwe odkrycie, tak samo jak ser pecorino czy mozzarella di buffala albo baklazany w kazdej postaci..mysle, ze gdybym miala wrocic do pl to bardzo by mi tych wlasnie przysmakow brakowalo...
bambi moj TZ tez tak na poczatku umawial nas z kazdym znajomym, ktory mial zone obcokrajowca (szczegolnie z Europy Wschodniej) , ale po kilku poznanych ewenementach juz teraz odpuscil...
co do polek, to niby na bezrybiu i rak ryba, ale ja juz nawet na takie znajomosci nie jestem otwarta...
opowiesz nam jak bylo, udanego wieczoru!
cuciola79 ja tez bym chetnie poszla na jakies ballo , ale TZ nie chce a ja sama nie pojde bo bezsensu...

princi tez gdzies czytalam o tych warszawskich neonowych sloikach...
chodzi Ci o ser tarty pecorino? ja tez wlasnie go bardziej lubie, bo ma ostrzejszy smak. cozze i baklazany tez lubie

mam 2 sloiki ogorkow, ale moj Tz nie lubi wiec raczej zupy nie bede robic czasem sobie zjem ogoreczka jak mnie najdzie ochota na cos kwasnego
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-09-29, 09:40   #4204
laczupakabra
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 708
GG do laczupakabra

bambi by³am wczoraj w Bergamo - jak tam ³adnie!
laczupakabra jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-09-29, 14:37   #4205
principessina
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 083

Ciao! u mnie mega wilgoc, wczoraj spotkalismy sie ze znajomymi, poszlismy cos zjesc, dostalismy zaproszenie na wesele po powrocie do domu spojrzalam w lustro i mowie do meza, ze co on mi nic nie powiedzial ze wygladam jak czarownica! jak jest wilgotno to wlosy robia sie straszne!

Cytat:
Napisane przez bambi1980 Poka¿ wiadomo¶æ
Hej a ja wlasnie wrocilam z pracy - i teraz bedzie najlepsze - ide sobie spac w nagrode na 1-2 godzinki
Wieczorem wychodzimy na spotkanie: okazalo sie ze znajomy mojego Tz ma dziewczyne Polke- Moj tz od razu jak sie o tym dowieddzial uznal ze to wspaniale i ze musimy sie poznac - dla mnie to jest troche dziwne bo to ,ze jest Polka wcale nic nie znaczy - ale co tam, w najgorszym wypadku sie przemecze przez jeden wieczor a w lepszym: pozyskam kolezanke.
no - ide spac, papap
jak udal sie wieczor i nowe znajomosci?

Cytat:
Napisane przez sjoanna Poka¿ wiadomo¶æ
Bambi - no wlasnie - malo tracisz a mozesz zyskac.

Ugotowalam ogorkowa - z tych eksperymentalnych ogorkow - czuje jednak ze smak nie jest taki jaki byc powinien - brak kopru.
Ale da sie zjesc.
a jakie ogorki? u mnie nie widzialam...
Stary 2013-09-29, 22:37   #4206
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Bylismy na grillu. Pogoda sie uda³a a tak zapowiadali deszcz ktory poczeka³ az do teraz.
Jutro jade do miasta na uniwerek szukac nowych ksiazek

Stary 2013-09-30, 08:36   #4207
sjoanna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 082

Cytat:
Napisane przez cuciola Poka¿ wiadomo¶æ
Ale sie wczoraj odstresowalam z kolezanka w miescie kupilam sobie nowe swieczki a wieczorem bylismy u chinczykow z ta przyjaciolka co wysz³a za maz. Dzis grill u kuzyna, a lejeZa³±cznik 5425837

Co jest takiego w tych swieczkach ze sa takie popularne?

Cytat:
Napisane przez principessina Poka¿ wiadomo¶æ
Ciao! u mnie mega wilgoc, wczoraj spotkalismy sie ze znajomymi, poszlismy cos zjesc, dostalismy zaproszenie na wesele po powrocie do domu spojrzalam w lustro i mowie do meza, ze co on mi nic nie powiedzial ze wygladam jak czarownica! jak jest wilgotno to wlosy robia sie straszne!

a jakie ogorki? u mnie nie widzialam...
A co ci sie dzieje? Kreca sie? To na jesieni zakrecaj wloski i nos takie pokrecone - nikt nie bedzie wiedzial czy to z wilgoci czy specjalnie.

A ogorki mialam od tescia.

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-09-30, 08:50   #4208
marmotta
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 311

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4304219 0]chodzi Ci o ser tarty pecorino? ja tez wlasnie go bardziej lubie, bo ma ostrzejszy smak. cozze i baklazany tez lubie

mam 2 sloiki ogorkow, ale moj Tz nie lubi wiec raczej zupy nie bede robic czasem sobie zjem ogoreczka jak mnie najdzie ochota na cos kwasnego [/QUOTE]
nie, nie chodzi mi o tarty. kupuje pecorino w wiekszych kawalkach, ale nie stagionato tylko morbido...

ja nie mam jak przywiezc ogorkow, bo samolotem latam...ostatni raz autem bylismy w 2008 roku...
marmotta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-09-30, 11:09   #4209
bambi1980
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 411

Laczupakabra – bylas sama w Bergamo? Mialas wychodne? Z tego co pamietam opiekujesz sie dziecmi tak? Fajnie, ze ci sie podobaly okolice w ktorych zamieszkuje. Pewnie zwidzilas Città Alta co? Tak w gwoli ciekawostki – ceny w tej czesci miasta przechodza nasze najsmielsze wyobrazenia. Mieszka tam np. Cristina Parodi – ta ktora czyta wiadomosci w telewizji.
Ja z kolei musze sie wybrac do Mediolanu zeby sie “odchamic” ale to po wyplacie ale to moze nastapic tez dopiero po “trzynastce” .. uff
Spotkanie sobotnie uwazam za udane! Para, ktora poznalismy jest b. sympatyczna. Maja corcie 1 rok i 2 msc. ktora byla nadzwyczaj ruchliwa – caly czas uciekala – zatem rozmowa byla trocha taka urywana. Tej dziewczyny bylo mi troche szkoda , bo taka tez strasznie zagoniona. Tutaj na polnocy nie mozna sobie pozwolic zeby nie pracowac – wiec mimo iz ona jest po zarzadzaniu tutaj musiala zadowolic sie praca przy pakowaniu jakichs szynek czy parowek w chlodni i jeszcze zatrudniona przez agencje. Ostetecznie w zeszly piatek jej podziekowali za wspolparce tlumaczac, ze ma slaby charakter ( !!! pozwolila sobie na tydzien urlopu bo jej mama umarla w Polsce).
Zobaczymy, czy bedzie z drugiej strony chec kontynuacji znajomosci
bambi1980 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-09-30, 12:56   #4210
sjoanna
Zakorzenienie

Bambi - szok - zwolnic za urlop na pogrzeb matki - ktory pewnie i tak jej sie nalezal.

Zrobilam wczoraj muffinki z czerwonej fasoli borlotti bez maki.
Dobre sa i wcale fasoli sie nie wyczuwa.
Jakby ktos chcial zrobic to polecam - podobno sa dietetyczne plus ta fasola tez zdrowa - no i w ten sposob mozna warzywo przemycic do diety (Princi - jak tam Flavcio?)

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-09-30, 13:45   #4211
cucciola79
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 998

Cytat:
Napisane przez marmotta Poka¿ wiadomo¶æ
cuciola79 ja tez bym chetnie poszla na jakies ballo , ale TZ nie chce a ja sama nie pojde bo bezsensu...
dai moze sie jeszcze nakrecimoj tez na poczatku byl na nie ale jak tak napatrzal sie jak ludzie sie bawia a my jak takie d...wolowe stoimy i sie patrzymy to zmnienil zdanie te balli di gruppo to fajna sprawa i czlowiek sie rozerwielatino i inne sa jak dla nas za bardzo impeniative a przy malej to nie latwo z czasem
bambibidulka a najgorsze to jest to ze czlowiek studiuje a pozniej taka byle jaka robote tu znajduje
sjoannaciekawe te muffinki a mozna z innych warzyw tez je zrobic???
cucciola79 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-30, 14:37   #4212
laczupakabra
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 708
GG do laczupakabra

Cytat:
Napisane przez bambi1980 Poka¿ wiadomo¶æ
Laczupakabra – bylas sama w Bergamo? Mialas wychodne? Z tego co pamietam opiekujesz sie dziecmi tak? Fajnie, ze ci sie podobaly okolice w ktorych zamieszkuje. Pewnie zwidzilas Città Alta co? Tak w gwoli ciekawostki – ceny w tej czesci miasta przechodza nasze najsmielsze wyobrazenia. Mieszka tam np. Cristina Parodi – ta ktora czyta wiadomosci w telewizji.
Ja z kolei musze sie wybrac do Mediolanu zeby sie “odchamic” ale to po wyplacie ale to moze nastapic tez dopiero po “trzynastce” .. uff
Spotkanie sobotnie uwazam za udane! Para, ktora poznalismy jest b. sympatyczna. Maja corcie 1 rok i 2 msc. ktora byla nadzwyczaj ruchliwa – caly czas uciekala – zatem rozmowa byla trocha taka urywana. Tej dziewczyny bylo mi troche szkoda , bo taka tez strasznie zagoniona. Tutaj na polnocy nie mozna sobie pozwolic zeby nie pracowac – wiec mimo iz ona jest po zarzadzaniu tutaj musiala zadowolic sie praca przy pakowaniu jakichs szynek czy parowek w chlodni i jeszcze zatrudniona przez agencje. Ostetecznie w zeszly piatek jej podziekowali za wspolparce tlumaczac, ze ma slaby charakter ( !!! pozwolila sobie na tydzien urlopu bo jej mama umarla w Polsce).
Zobaczymy, czy bedzie z drugiej strony chec kontynuacji znajomosci
wychodne haha, mam wolne codzinnie 9-16 i wieczory po 21 a w sobotê pomagam do 13 i jestem wolna, a w niedzielê w ogóle jestem wolna, ale akurat w Bergamo by³am z rodzink±, bo jechali¶my rano na ¶lub kolegi hostki i potem pojechali¶my na spacer po Bargamo

co do tej dziewczyny - masakra :/ ale mo¿e teraz uda jej siê znale¼æ co¶ lepszego i wyjdzie jej to na dobre

dziewczyny zna³y¶cie ten sposób na chrupi±cy bekon z mikrofali? :P wczoraj hostka mi pokaza³a - na talerz k³adzie siê rêcznik papierowy, na to cienkie plasterki boczku, znowu rêcznik papierowy i do mikrofalówki na jakie¶ 2-2,5 minuty i wychodzi super chrupi±cy bekon, dzisiaj sama próbowa³am - czad haha
laczupakabra jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-09-30, 14:52   #4213
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Cytat:
woski przepieknie pachna! w calym mieszkaniu roznosi sie zapach! Ja kupuje malutkie woski, to kwestia 2 euro a jak umila czas!
Na sloik szkoda mi kasy

Bylam po ksiazki, znow 600 stron no ja cie! 3 ksiazki, prawie 150 euro! (kupilam tylko jedna, 2 juz mialam a 3 odsprzeda mi kolega)..drozyzna!

princi kropelka jedwabiu czyni cuda

Spotkalam sie potem z kolezanka, jaki juz ma brzuszek a to 4 miesiac
dostalam olio piccante fatto in casa, made in Napoli ale fajnie! mniam mniam!
ten bekon tez musze wyprobowac!

Edytowane przez cuciola
Czas edycji: 2013-09-30 o 14:55
Stary 2013-09-30, 15:12   #4214
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laczupakabra Poka¿ wiadomo¶æ
wychodne haha, mam wolne codzinnie 9-16 i wieczory po 21 a w sobotê pomagam do 13 i jestem wolna, a w niedzielê w ogóle jestem wolna, ale akurat w Bergamo by³am z rodzink±, bo jechali¶my rano na ¶lub kolegi hostki i potem pojechali¶my na spacer po Bargamo

co do tej dziewczyny - masakra :/ ale mo¿e teraz uda jej siê znale¼æ co¶ lepszego i wyjdzie jej to na dobre

dziewczyny zna³y¶cie ten sposób na chrupi±cy bekon z mikrofali? :P wczoraj hostka mi pokaza³a - na talerz k³adzie siê rêcznik papierowy, na to cienkie plasterki boczku, znowu rêcznik papierowy i do mikrofalówki na jakie¶ 2-2,5 minuty i wychodzi super chrupi±cy bekon, dzisiaj sama próbowa³am - czad haha
ciekawe ciekawefajnie zawsze jakies ciekawostki kulinarne tu wrzucicie
Stary 2013-09-30, 17:01   #4215
principessina
Zakorzenienie

Hejka w koncu ma chwilke zeby napisac...

cuciola a tez swieczki to w coinie kupujesz? ja zazwyczaj w ikei...
wow 4ty miesiac i juz brzuszek a to ta kolezanka, u ktorej bylas swiadkowa na slubie?
moja sasidaka z kolei jest w 6tym miesiacu, rozumiem jej radosc, wiecznie chwali sie brzuszkiem, tylko ze biedna jest tak gruba, ze tego ciazowego w ogole nie widac, nic nie mowie tylko sie usmiecham, bo tak naprawde nie wiem co powiedziec

Cytat:

A co ci sie dzieje? Kreca sie? To na jesieni zakrecaj wloski i nos takie pokrecone - nikt nie bedzie wiedzial czy to z wilgoci czy specjalnie.

A ogorki mialam od tescia.
moj wlosy to ani proste ani krecone, jak troszke je podsusze na szczotke to jak jest wilgoc to sie robi pelno malych sterczacych
a dziekuje Flavcio ma sie lepiej, nawet ma apetyt

laczupakabra pancetta w sensie taka z mikrofali? nigdy nie robilam, brzmi lakomie

bambi ciesze sie, ze spotkanie sie udalo, rzeczywiscie bardzo niefajnie potraktowali ta dziewczyne w pracy, niestety jest duzo firm/fabryk, ktore nie przestrzegaja przepisow, a moze byla redukacja etatow albo mala jej czesto chorowala i brala czesto wolne prawy nigdy nie poznasz nie jest milo byc tak potraktowanym, ale to ze jej wspolczujesz iz pracowala na takim stanowisku? nie rozumiem tego, przeciez kazdy jest kowalem wlasnego losu, jesli w Pl byloby jej lepiej to by sie na taka prace tu nie decydowala, a ze milosc jest slepa i zrezygnowala ze swoich marzen, to wiadomo nie od dzis
Stary 2013-09-30, 18:04   #4216
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Princi, nie ta. Ta ze slubu chodzi na kurs do esame di stato. Nie planuje dzieci na razie. To taka starsza kolezanka tez pozna³am ja na studiach bo sie z po³udnia przenios³a. Ma juz synka, dzisiaj da³ jej popalic mial muchy w nosie..
Ona z Neapolu pochodZi.
Tak w Coinie kupuje, do ikei mam za daleko..

Chcia³abym zamowic bilet 30 list 10 gru, trzymac kciuki zeby tz sie zgodzi³ bo znow go tu zostawiam

Stary 2013-10-01, 12:20   #4217
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Zamówi³am bilet

Stary 2013-10-01, 12:58   #4218
sjoanna
Zakorzenienie

Ja nie mam mikrofali wiec takie wynalazki nie dla mnie.

Cuciola - czyli sie zgodzil.

Bylam dzisiaj na targu - widze ze duzo juz jesiennych rzeczy.

Wczoraj na zajeciach z wloskiego rozbolala mnie glowa - chyba od nadmiernego wysilku umyslowego.
Przez wakacje myslec nie musialam.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-10-01, 13:11   #4219
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Mozg sie szybko rozleniwia

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 13:38   #4220
sjoanna
Zakorzenienie

Mam nadzieje ze szybko tez wraca do formy.

Jak ladnie, cieplo dzisiaj.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-10-01, 13:50   #4221
principessina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cuciola Poka¿ wiadomo¶æ
Princi, nie ta. Ta ze slubu chodzi na kurs do esame di stato. Nie planuje dzieci na razie. To taka starsza kolezanka tez pozna³am ja na studiach bo sie z po³udnia przenios³a. Ma juz synka, dzisiaj da³ jej popalic mial muchy w nosie..
Ona z Neapolu pochodZi.
Tak w Coinie kupuje, do ikei mam za daleko..

Chcia³abym zamowic bilet 30 list 10 gru, trzymac kciuki zeby tz sie zgodzi³ bo znow go tu zostawiam

a no to przy drugiej ciazy moze byc, ze wczesniej brzuszek widac!
o to sie w dociu zrelaksujesz i jeszczez dobroci przywieziesz na swieta
Stary 2013-10-01, 14:32   #4222
cucciola79
Wtajemniczenie

sjoannapytalam Ciebie wczesniej o te muffinki chcialabym zrobic dla malej podalabys mi przepis??a i czy z brokulow moge zrobic??albo innych warzyw mala kocha verdure

Moja mama wczoraj dotarla to Polski zimno jak ch........i juz sa pzrymrozkichce wracac do ITpoza tym jak mi mowila szaro buro i ponuro che Tristezza
Stary 2013-10-01, 14:40   #4223
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Ja tez bede probowac robic muffinki bo tz dosta³ taki piecyk. Chcia³abym zrobic z nutella

Stary 2013-10-01, 14:51   #4224
sjoanna
Zakorzenienie

Tylko ostrzegam - przepis ten jest bardzo dowolny - po prostu inspirowalam sie kilkoma przepisami ale nie chcialo mi sie odmierzac i wazyc skladnikow wiec dalam dosyc dowolnie.
Jak sie juz robilo muffinki to wiadomo jaka jest konsystencja ciasta.

Oto nie-przepis.
1 puszka czerwonej fasoli borlotti odsaczona z zalewy i przelana woda zeby nie byla slona,
2 jajka,
chlust jogurtu (w przepisach bylo ile gram ale mi sie mierzyc nie chcialo),
troche kakao - dalam mezowska czekolade z Nestwicka bo mu nie smakuje - wiec zeby zuzyc zybciej, doslodzic i zagescic ciasto dalam tego troche.
garsc otrebow owsianych,
garsc wiorek kokosowych,
doslodzilam jeszcze lyzka stewii,
2 lyzeczki proszku do pieczenia,
troche cynamonu i imbiru do smaku,
chlust oleju - w przepisie byly 3 lyzki - i pewnie trzeba bylo dac tyle ile bylo napisane bo ciasto kruszace wyszlo.
Wszystko zmiksowac w malakserze zeby fasola stala sie papka.
Nakladac do foremek- ja uzylam silikonowych z Ikei - wyszlo mi troche wiecej niz 6 wiec wlalam do metalowej foremki i upieklam mini ciastko.
Pieklam mniej niz 30 przepisowych minut w 180 stopniach. Sprawdzalam patyczkiem.
Mozna dac owoce jakies do srodka albo orzechy ale nic nie mialam.

A z cukinii tez sa przepisy na ciasto.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-10-01, 15:06   #4225
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 697

Cytat:
Tylko ostrzegam - przepis ten jest bardzo dowolny - po prostu inspirowalam sie kilkoma przepisami ale nie chcialo mi sie odmierzac i wazyc skladnikow wiec dalam dosyc dowolnie.

Oto nie-przepis.
1 puszka czerwonej fasoli borlotti odsaczona z zalewy i przelana woda zeby nie byla slona,
2 jajka,
troche kakao - dalam mezowska czekolade z Nestwicka bo mu nie smakuje - wiec zeby zuzyc zybciej, doslodzic i zagescic ciasto dalam tego troche.
garsc otrebow owsianych,
garsc wiorek kokosowych,
chlust oleju - w przepisie byly 3 lyzki - i pewnie trzeba bylo dac tyle ile bylo napisane bo ciasto kruszace wyszlo.
Nakladac do foremek- ja uzylam silikonowych z Ikei - wyszlo mi troche wiecej niz 6 wiec wlalam do metalowej foremki i upieklam mini ciastko.
Pieklam mniej niz 30 przepisowych minut w 180 stopniach. Sprawdzalam patyczkiem.

z Nesquika? dziwne to polaczenie fasoli i wiorkow kokosowych. a w smaku byly slodkie czy slone?

ale mi stopy zmarzly. bede musiala wyciagnac kapcie zimowe no i zrobic porzadek w szafie
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-01, 15:11   #4226
sjoanna
Zakorzenienie

Slodkie - zalezy jak bardzo poslodzisz.
Sama fasola nie ma smaku. To znaczy nie jest slona.
Tylko trzeba przeplukac woda z zalewy - to ona daje slonosc.

A wiorek nie trzeba dawac.
Widzialam gdzies weganskie muffinki z fasoli bez wiorkow a nawet jajek. Za to z mlekiem w proszku.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-10-01, 15:12   #4227
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:

Oto nie-przepis.
2 jajka,
garsc otrebow owsianych,
garsc wiorek kokosowych,

a no wlasnie jakie byly w smaku lekko slodkie??
ooo albo z cukinipoprosze o przepis
Stary 2013-10-01, 15:15   #4228
sjoanna
Zakorzenienie

Z cukinii nie robilam jeszcze ale na tym blogu sa dobre przepisy http://www.mojewypieki.com/przepis/c...dowe-z-cukinia

Poszukajcie same bo ja do szkoly ide zaraz.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2013-10-01, 17:07   #4229
Romanaccia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 902

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Poka¿ wiadomo¶æ
sjoannapytalam Ciebie wczesniej o te muffinki chcialabym zrobic dla malej podalabys mi przepis??a i czy z brokulow moge zrobic??albo innych warzyw mala kocha verdure

Moja mama wczoraj dotarla to Polski zimno jak ch........i juz sa pzrymrozkichce wracac do ITpoza tym jak mi mowila szaro buro i ponuro che Tristezza

Wcale nie jest zimno w PL, przez ostatnie kilka dni wydawalo sie ,ze jest srodek pieknej wiosny , tylko wieczorami i noca jest chlodno, ale nie jest zle, ja kocham taka pogode

sjoanna - znowu cos przegapilam, ze co? ,ze wiorki kokosowe z nesquikiem i z ...fasola
Stary 2013-10-01, 21:33   #4230
cucciola79
Wtajemniczenie

[QUOTE=Romanaccia;43077701]Wcale nie jest zimno w PL, przez ostatnie kilka dni wydawalo sie ,ze jest srodek pieknej wiosny , tylko wieczorami i noca jest chlodno, ale nie jest zle, ja kocham taka pogode

sjoanna - znowu cos przegapilam, ze co? ,ze wiorki kokosowe z nesquikiem i z ...fasola [/QUOT]

wiesz jak ona tu juz od 20 lat przyzwyczajona do tych wysokich temperatur to i zimno poza tym te przymrozki brrrrrrrrr
ja sama pamietam jak w zeszlym roku bylismy latem w lipcu ciagle padalo i bylo zaledwie 20 stopni to tez marzlismy nie powiem nic o Tz.cieon to juz w ogole a najlepsze bylo to jak bylismy w Kolobrzegu przy temperaturze 18 stopni na zewnatrz ludzie kapali sie w Baltyku mojego meza to az brividi braly
no ale Ty to goraca dziewczyna jestes
sjoanna: cmok:[COLOR="Silver"]

Edytowane przez cucciola79
Czas edycji: 2013-10-01 o 21:36
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Emigrantki

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: Wy³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.