Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-30, 12:30   #4411
carpaibex
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio na nowo zakochałam się w minerałkach Od kwietnia uzywałam BB creamu (hot pink), ale ostatnio coś mnie naszło na powrót do annabelle minerals i od tamtego dnia codziennie maluję się tylko tym

Nie mam za wiele swetrów. Jeden, bardzo gruby i ciepły kupiłam kilka late temu w Anglii. Do dziś prezentuje się świetnie. Drugi mam z zary, czarny, cieplutki. Tylko niestety ma rękaw lekko za łokieć co jest jednak średnio praktyczne przy takiej grubości swetra :/

Nie oglądaj się na byłego! Żyj swoim życiem i swoim tempem

Niestety nie widziałam bo raczej nie zwracam uwagi na tapety, ale przyznam, że ta jest wyjątkowo ładna!

Dziewczyny jakie oleje możecie polecić do problematycznej cery? Aktualnie piję ogórczenik, czasami smaruję też twarz na noc i jestem bardzo zadowolona, ale już myślę jaki kupić jak mi się ten skończy. Nie chcę używać ciągle tego samego żeby mi się cera nie przyzywczaiła.
Masz na myśli do picia czy do smarowania ? Jeżeli to drugie to : tamanu, arganowy i różany.
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 12:36   #4412
Ag4
AGA :)

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Masz na myśli do picia czy do smarowania ? Jeżeli to drugie to : tamanu, arganowy i różany.
Jedno i drugie
Tamanu! zapomniałam o tamanu! Dziękuję

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 15:09   #4413
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikisa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, gdzie kupujecie jakieś ciepłe swetry na zime?
Pracuje w sklepie odzieżowym i jestem przerażona, że wszystko to akryl z poliestrem
H&M dział Trend kaszmirowe sweterki
Stary 2013-09-30, 16:16   #4414
marylinda
BAN stały

Cytat:
Dziewczyny, gdzie kupujecie jakieś ciepłe swetry na zime?
Pracuje w sklepie odzieżowym i jestem przerażona, że wszystko to akryl z poliestrem
Ja również nie lubię tego typu sztucznych tkanin; polecam swetry z H&M dział L.O.G.G. - ja je uwielbiam i obecnie mam już chyba z 5
marylinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 18:17   #4415
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez OnaZakupoholik Pokaż wiadomość
o tak
te z zeszłego sezonu są rewelacyjne w tym roku też mają?
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 19:31   #4416
lleenka
Rozeznanie

Cytat:
Co do ćwiczeń - wraz z nadejściem jesieni odeszła mi ochota na ćwiczenia :/ Jest tak brzydko, mokro i zimno że po powrocie do domu chcę sę tylko wykąpać i siedzieć po kocem :/ Ale muszę się zmobilizować w końcu bo podobnmie jak Ty, kiedy ćwiczyłam czułam się duuużo lepiej Fizycznie i psychicznie

Jesli czujesz, że potrzebujesz spotkać się ze specjalistą to nie wahaj się ani chwili

Dziewczyny, dużo siły!

Super zakupy!
Dziękuję

Pogoda też mnie nie nastraja pozytywnie. Choć przyjemnie było mi dzisiaj w autobusie czuć na policzku piekące promienie słoneczne

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
W internecie, na różnych stronach, kosztują ok 600zł chyba, ale teraz ciężko je dostać.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dziękuję za informacje

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
Ja też nie mogę za bardzo liczyć na pomoc bliskich, a wręcz to moje wsparcie jest potrzebne bliskiej mi osobie aletrzeba pamiętać, że co nas nie zabije to nas wzmocni
Fajne zakupy ja muszę rozejrzeć się za jakimś nowym podkładem, ale nie wiem co wybrać
Po takich złych dniach, jak ostatnio, kiedy dociera do mnie, że nie mogę wiecznie płakać w poduszkę po nocach sięgam po książkę i na oślep wybieram dowolną stronę i czytam i myślę... Dziś w autobusie znalazłam przypadkowo: Twoje życie jest w Twoich rękach. Bez względu na to, kim jesteś i co wydarzyło się w Twoim życiu, możesz zacząć świadomie wybierać swoje myśli i tym samym zmienić życie. Nie ma czegoś takiego jak beznadziejna sytuacja. Każda okoliczność Twojego życia może się zmienić! Dało mi to do myślenia i czuję się trochę lepiej, jakbym dostrzegła światełko w tunelu

Ja standardowo kupię EL DW, bo mi się kończy, ale żałuję, że przegapiłam ostatnie promocje np. w Sephorze i będę musiała go kupić w cenie regularnej

Cytat:
Właśnie wróciłam z wykładów, niewyspana i przerażona chemią fizyczną

Dziewczyny, trzymam za Was kciuki Jeżeli wizyta u specjalisty może Wam pomóc, nie wahajcie się ani chwili. W końcu po to oni są!
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez sandra8859 Pokaż wiadomość
Zakupy doprawdy poprawiają humor Ja w zeszłym tygodniu zakupiłam koszulę jeansową, rude,płaskie, długie kozaki oraz czarne botki na stabilnym obcasie. Uwielbiam jesień jeśli chodzi o ubrania

Ja też mam kiepski okres ostatnio. Właśnie dowiedziałam się, ze mój były z którym planowałam przyszłość zaręczył się. Mam głupie wrażenie, że on poszedł do przodu a ja stoję w miejscu. Hmm. Trzeba się wziąć za siebie! Nie ma innego wyjścia. Smutające się dziewczyny głowa do góry!
Pokażesz kozaki? Mam podobne z opisu z Venezii i planuję je niedługo wyciągnąć. Ale na początku muszę oddać je do szewca, bo obcas się starł

Też głowa do góry Też mam wrażenie, że stoję w miejscu...

Cytat:
Zamówiłam dziś na BU olej tamanu, z pestek malin i z róży rdzawej plus hydrolat z róży i pomarańczowy olejek do mycia Po Waszych opiniach musiałam Arganowego używam od kilku tygodni, ale nie widzę spektakularnych efektów Ostatnio strasznie panikuję, bo mam wrażenie, że na mojej buzi zrobiło się milion zmarszczek i wszędzie je widzę

Schudłam
69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg

APARATKA w połowie
29.04.2011r. - góra metalowa
18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy

https://www.instagram.com/lena.m.lena/

lleenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 19:39   #4417
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lleenka Pokaż wiadomość
Dziękuję

Pogoda też mnie nie nastraja pozytywnie. Choć przyjemnie było mi dzisiaj w autobusie czuć na policzku piekące promienie słoneczne

Dziękuję za informacje

Po takich złych dniach, jak ostatnio, kiedy dociera do mnie, że nie mogę wiecznie płakać w poduszkę po nocach sięgam po książkę i na oślep wybieram dowolną stronę i czytam i myślę... Dziś w autobusie znalazłam przypadkowo: Twoje życie jest w Twoich rękach. Bez względu na to, kim jesteś i co wydarzyło się w Twoim życiu, możesz zacząć świadomie wybierać swoje myśli i tym samym zmienić życie. Nie ma czegoś takiego jak beznadziejna sytuacja. Każda okoliczność Twojego życia może się zmienić! Dało mi to do myślenia i czuję się trochę lepiej, jakbym dostrzegła światełko w tunelu

Ja standardowo kupię EL DW, bo mi się kończy, ale żałuję, że przegapiłam ostatnie promocje np. w Sephorze i będę musiała go kupić w cenie regularnej

Dziękuję

Pokażesz kozaki? Mam podobne z opisu z Venezii i planuję je niedługo wyciągnąć. Ale na początku muszę oddać je do szewca, bo obcas się starł

Zamówiłam dziś na BU olej tamanu, z pestek malin i z róży rdzawej plus hydrolat z róży i pomarańczowy olejek do mycia Po Waszych opiniach musiałam Arganowego używam od kilku tygodni, ale nie widzę spektakularnych efektów Ostatnio strasznie panikuję, bo mam wrażenie, że na mojej buzi zrobiło się milion zmarszczek i wszędzie je widzę
O kurczę, widzę że porządne zakupy Mam nadzieję, że wszystko będzie służyło. A tego pomarańczowego olejku to sama chciałabym spróbować, więc czekam na opinię.

Ja też mam ostatnio powiedzmy .. refleksyjny czas. Nie wiem czy to kwestia jesieni czy rzeczywiście coś jest nie tak. I możecie uznać mnie za głupią, ale jest mi przykro, bo zaprzyjaźniłam się z jedną dziewczyną z mojego roku, jest cudowną, ciepłą i pomocną osobą, ale strasznie zazdroszczę jej .. w sumie wszystkiego. Jest ode mnie wyższa, szczuplejsza, ma ładniejsze włosy, ładniejszy uśmiech, jest bardziej żywa, wzbudza zainteresowanie ludzi. Czuję się przy niej jak szara mysz

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-30, 21:19   #4418
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Masz rację! Czasem popadam w totalną paranoję i przejmuję się głupotami, a prawda jest taka, że jak ktoś będzie chciał krytykować, to znajdzie powód. Nie ważne czy mam skrócone i pogrubione łydki w botkach, czy wydłużone w szpilkach. Moim problemem jest to, że za bardzo przejmuję się tym, co inni sobie pomyślą, ale wszystkim nie dogodzę.
Obcymi ludźmi w ogóle nie warto się zajmować, szkoda cennej energii, której mamy tak mało o tej porze roku Narzekanie i krytyka to część "naszej" mentalności narodowej, co mnie strasznie wkurza nawet jak się ma w życiu naprawdę dobrze, zaraz należy szukać drugiego dna Nie umiemy przyjmować ani komplementów ani krytyki. Pracujecie nad tym? Bo ja bardzo, z lepszym lub gorszym efektem, pewne naleciałości są trudne do wytępienia

Cytat:
Napisane przez Roza1414 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, wątek idealny dla mnie, więc się witam

Zakochałam się w tym płaszczu ze skórzanymi rękawami, wiecie skąd on jest? albo gdzie można dostać podobny?
Witamy

Cytat:
Napisane przez dorotajot Pokaż wiadomość
Hej, potrzebuje rady zamóiłąm sobie kozaki z Zary, wysokie za kolano

http://static.zara.net/photos//2013/...=1376380511823

nie wiem jaka kurtka będzie do nich pasować, doradźcie coś
Szukałam tutaj: http://allani.pl/wyszukaj/plaszcze

ale nie wiem co wybrać
Bardziej płaszcz niż kurtka będzie pasować czy one ściśle przylegają do łydki?

Cytat:
Dziękuję

Tylko jak ma się kryzys ciężko to światełko zauważyć:/ wiem z doświadczenia:/ trzeba mocno nad sobą pracować, żeby dostrzegać piękno małych rzeczy i umieć się nimi cieszyć. Ale warto. Wtedy rzeczywistość jest łatwiejsza do przyjęcia. I uważam, że za wszelką cenę należy być pozytywnym, mimo trudności

Cytat:
O kurczę, widzę że porządne zakupy Mam nadzieję, że wszystko będzie służyło. A tego pomarańczowego olejku to sama chciałabym spróbować, więc czekam na opinię.

Ja też mam ostatnio powiedzmy .. refleksyjny czas. Nie wiem czy to kwestia jesieni czy rzeczywiście coś jest nie tak. I możecie uznać mnie za głupią, ale jest mi przykro, bo zaprzyjaźniłam się z jedną dziewczyną z mojego roku, jest cudowną, ciepłą i pomocną osobą, ale strasznie zazdroszczę jej .. w sumie wszystkiego. Jest ode mnie wyższa, szczuplejsza, ma ładniejsze włosy, ładniejszy uśmiech, jest bardziej żywa, wzbudza zainteresowanie ludzi. Czuję się przy niej jak szara mysz
Ale zaprzyjaźniłyście się, więc macie wspólne cechy, prawda? A jeśli jest w niej coś, co podziwiasz i doceniasz, może spróbuj się tego nauczyć? Wiem, co mówię, bo mam taką samą przyjaciółkę, jesteśmy bardzo różne i fizycznie i charakterologicznie, łączą nas poglądy i cudowna, ciepła relacja. Życia sobie bez niej nie wyobrażam, chociaż czasem się ścieramy. Uczę się od niej panowania nad sobą i spokoju, bo jest w tym naprawdę dobra
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 21:55   #4419
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:

Jeśli faktycznie się zaprzyjaźniłyście, to może zapytaj ją jak możesz się zmienić? Ja mam swoją przyjaciółkę od pięciu lat i jak coś mnie u mnie drażni, bądź wiem, że innych może irytować, to pytam czy tak jest i co mogę z tym zrobić. Pomaga

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość
Obcymi ludźmi w ogóle nie warto się zajmować, szkoda cennej energii, której mamy tak mało o tej porze roku Narzekanie i krytyka to część "naszej" mentalności narodowej, co mnie strasznie wkurza nawet jak się ma w życiu naprawdę dobrze, zaraz należy szukać drugiego dna Nie umiemy przyjmować ani komplementów ani krytyki. Pracujecie nad tym? Bo ja bardzo, z lepszym lub gorszym efektem, pewne naleciałości są trudne do wytępienia
Ja lubię ludziom mówić co mi się w nich podoba, np że koleżanka ma ładne włosy, zazdroszczę ślicznej sukienki, ładny makijaż inna ma... i wiecie co? Zazwyczaj żadna nie wie co powiedzieć...
Jak mnie ktoś skomplementuje i ja podziękuję i powiem, że to stąd, albo zrobiłam coś tak, to wielka obraza! Bo musze być strasznie zadufaną księżniczką, skoro nie zaczynam zaprzeczać (nie skąd, włosy brudne, kiecka ze śmietnika, a makijaż robiłam po ciemku) a zadowolona dziękuję.

Dlaczego uczy się ludzi NIE CIESZYĆ z zasłużonych komplementów? Dlaczego mam się wstydzić jak się ładnie uczeszę, zdam egzamin na 5 czy kupię sobie okazyjnie super kieckę?

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"

Edytowane przez Kociaak
Czas edycji: 2013-09-30 o 22:00
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 23:45   #4420
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

Gratuluję takiego powodzenia Ja na moim sierpniowym weselu usłyszałam jedynie jeden komplement od pewnego wysokiego blondyna Wpadł mi w oko od samego początku mimo że nie był ciemny. Też był sam. Jakoś po oczepinach tańczyłam w kółku z moim rodzeństwem i ich partnerami i nagle zostałam poproszona do tańca przez tego właśnie blondyna, zgodziłam się. Piosenka się zaraz skończyła, podziękował i kilka sekund później poprosił mnie drugi do tańca. Zapytał, czy jestem ze strony pana czy pani młodej i zdziwił się, kiedy powiedziałam, że jestem kuzynką pana młodego i pochodzę stąd, bo on również i jest jego kolegą. Po kilku minutach ciszy dodał: Wojtek ma ładne kuzynki Wojtek to imię mojego kuzyna- pana młodego. Podziękowałam. Więcej już nie tańczyliśmy. Ogólnie tańczyłam wtedy tylko z dwoma facetami- z nim i po pierwszej piosence dla państwa młodych z listonoszem z moich okolic, bo akurat tańczył obok, ale miał dwie lewe ręce i nogi do tańczenia

Na pomysł z przeniesieniem się na mgr do Wa-wy też wpadłam potem. Jeśli naprawdę o tym marzysz to próbuj! Mam nadzieję, że się uda!

Niestety nie wróciłam jeszcze do ćwiczeń... Powoli zbieram się, ale mi nie wychodzi. W najbliższych czasie muszę to zrobić! muszę! Bo widzę, że moje ciało cierpi z powodu braku regularnego ruchu i też psychicznie lepiej się czułam ćwicząc. Super, że jesteś tak zmotywowana! Jak Ci idzie? Ile razy w tygodniu ćwiczysz i co? Też marzy mi się jakiś tatuaż ale nie wiem, gdzie i nie znalazłam jeszcze odpowiedniego mojego cytatu, bo na pewno zdecydowałabym się na cytat.

Doskonale rozumiem Twoją fascynację ciemnymi mężczyznami Właśnie- nie każdy odbiera to prawidłowo... Bo zaraz słyszę, że to przecież zwykły Arab i zaczynam być oświecana, jak oni traktują kobiety Moja jedna z koleżanek ze studiów przyznała się również, że podobają się jej ciemni obcokrajowcy. Akurat wtedy spotykała się z Syryjczykiem poznanym na kursie językowym w Niemczech i często opowiadała o prezentach, jakie jej robi i ogólnie o ich bogactwie. Trochę mnie to zdziwiło, ale nie wnikam...
Nie usłyszałam od moich rodziców słów krytyki, kiedy wspominałam, że znam Turka i Hiszpana. Jedynie moja babuszka kategorycznie zabroniła mi czarnoskórego męża.

Do spotkania z kolegą Hiszpanem nie doszło. Czekam na kontakt z jego strony, bo sama nie lubię się narzucać. Jak tylko dojdzie to skutku to podzielę się wrażeniami.

Obecnie nie chodzę na dodatkowe lekcje angielskiego i ogólnie zaniedbałam się z językiem... A Ty?

Jak kuracja siemieniem? Smakuje?

Dziękuję za trzymanie kciuków

Nie widziałam Cię nigdy w brązowych włosach, więc nie mam porównania, ale rude pasują Ci idealnie

Och zazdroszczę takiego męża Czyli jest nas już więcej, które uwielbiają ciemnych mężczyzn! Udanego urlopu!

Po Waszych zachwytach- planuję na BU zrobić wielkie zakupy. Inspirujecie! A wątek jest niewyczerpaną kopalnią wiedzy

Ogólnie od dłuższego czasu nie dzieje się u mnie dobrze... Czeka mnie trochę zmian. Coraz poważniej myślę też o wizycie u specjalisty, bo sama sobie nie poradzę...
Jeśli czujesz, że Twoje problemy Cię przerastają i sama sobie z nimi nie poradzisz, to wizyta u specjalisty jest dobrym rozwiązaniem Nie ma co się męczyć, dręczyć i zamartwiać - szkoda życia! Najważniejsze, abyś trafiła na fachowca, który zna się na rzeczy, przed którym będziesz umiała się otworzyć i nie będziesz czuła się skrępowana.
Moja przyjaciółka znalazła tak świetną terapeutkę, że po pierwszej wizycie wyszła z jej gabinetu niesamowicie odmieniona Czasami jeden impuls wystarczy, aby zmienić nastawienie do wielu spraw i spojrzeć na wszystko w pozytywnych barwach
Agnessa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 00:08   #4421
nikisa
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam trendu, jedynie widziałam taki gładki z angory bodajże, tylko się bałam czy będzie gryzł i nie wziełam

---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ----------

Cytat:
Napisane przez marylinda Pokaż wiadomość
Ja również nie lubię tego typu sztucznych tkanin; polecam swetry z H&M dział L.O.G.G. - ja je uwielbiam i obecnie mam już chyba z 5
logg ma dobre rzzeczy jakościowo

Piękno rodzi się w bólach niestety
290cc anatomy 29.04.2017 piękna data

nikisa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 00:37   #4422
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociaak Pokaż wiadomość
Jeśli faktycznie się zaprzyjaźniłyście, to może zapytaj ją jak możesz się zmienić? Ja mam swoją przyjaciółkę od pięciu lat i jak coś mnie u mnie drażni, bądź wiem, że innych może irytować, to pytam czy tak jest i co mogę z tym zrobić. Pomaga

Ja lubię ludziom mówić co mi się w nich podoba, np że koleżanka ma ładne włosy, zazdroszczę ślicznej sukienki, ładny makijaż inna ma... i wiecie co? Zazwyczaj żadna nie wie co powiedzieć...
Jak mnie ktoś skomplementuje i ja podziękuję i powiem, że to stąd, albo zrobiłam coś tak, to wielka obraza! Bo musze być strasznie zadufaną księżniczką, skoro nie zaczynam zaprzeczać (nie skąd, włosy brudne, kiecka ze śmietnika, a makijaż robiłam po ciemku) a zadowolona dziękuję.

Dlaczego uczy się ludzi NIE CIESZYĆ z zasłużonych komplementów? Dlaczego mam się wstydzić jak się ładnie uczeszę, zdam egzamin na 5 czy kupię sobie okazyjnie super kieckę?
Staram się robić podobnie i bliskie mi osoby na szczęście z uśmiechem przyjmują komplementy. Miałam jednak kiedyś koleżankę, która od razu zaczynała zaprzeczać i to było dla mnie strasznie przykre. Szkoda, że nie potrafiła dostrzec tego, że jest naprawdę śliczną dziewczyną. Mam nadzieję, że teraz to się zmieniło.
a34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 04:23   #4423
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia

Cytat:
Napisane przez user_k Pokaż wiadomość
Czy w wersji mobilnej wizazu nie sa widoczne zdjęcia? Czy to kwestia ustawień?

Niestety mi tez sie nie ładują... Ani na iPhone ani na iPadzie...

Stary 2013-10-01, 06:57   #4424
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Tyś młodziutka, także głowa do góry! Powiem Ci,że mi same oleje też nie wprowadziły wiele zmian. Za to polecam żel hialuronowy + olej. Moja uwaga : zerknij jedynie jaki wybierasz, te o większych cząsteczkach nie przenikają w głąb skóry. Ale efekty są fan-ta-sty-czne! Jak to usłyszałam, twarz Photoshop - idealnie utrzymane dłuuugie nawilżenie, drobne zmarszczki znikają. Szczerze polecam.
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 08:19   #4425
Ag4

Cytat:
No niestety cena zabija :/ Mi jeszcze zostało pół buteleczki i trochę wersji light na szczęście. Używam tylko na większe wyjścia bo na codzień DW jest dla mnie za ciężki.

Cytat:

Zgadzam się z Tobą!
Jak mnie ktoś komplementuje to też po prostu dziękuję, ale mam właśnie koleżanki które reagują - no co Ty!, stare! źle leży! itp :/

Cytat:
Napisane przez Phoebee Pokaż wiadomość
Tyś młodziutka, także głowa do góry! Powiem Ci,że mi same oleje też nie wprowadziły wiele zmian. Za to polecam żel hialuronowy + olej. Moja uwaga : zerknij jedynie jaki wybierasz, te o większych cząsteczkach nie przenikają w głąb skóry. Ale efekty są fan-ta-sty-czne! Jak to usłyszałam, twarz Photoshop - idealnie utrzymane dłuuugie nawilżenie, drobne zmarszczki znikają. Szczerze polecam.
oo mam żel ha, ale jakoś nie używam. Nakładasz w ten sposób, że wylewasz trochę oleju na dłoń i do tego dodajesz kroplę żelu i mieszasz? Czy jak?

Aga

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 08:45   #4426
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
oo mam żel ha, ale jakoś nie używam. Nakładasz w ten sposób, że wylewasz trochę oleju na dłoń i do tego dodajesz kroplę żelu i mieszasz? Czy jak?
Ja mam ten, spisuje się doskonale. Dokładnie, mieszam żel z olejem na dłoni albo w jakimś pojemniku ( większa część oleju, a jedynie kropelka żelu), ale na stronie podana jest również informacja o drugim sposobie. Mianowicie, najpierw nakładany jest żel, później olej, ale ten mnie jakoś nie przekonuje.
Stary 2013-10-01, 08:53   #4427
Ag4

Cytat:
Ja mam ten, spisuje się doskonale. Dokładnie, mieszam żel z olejem na dłoni albo w jakimś pojemniku ( większa część oleju, a jedynie kropelka żelu), ale na stronie podana jest również informacja o drugim sposobie. Mianowicie, najpierw nakładany jest żel, później olej, ale ten mnie jakoś nie przekonuje.
Mnie ten drugi sposób też nie przekonuje. Jeśli nakładam to właśnie tak jak Ty. Muszę zacząć być bardziej systematyczna w tej kwestii bo póki co robię to jak mi się przypomni

Dostałam własnie harmonogram wykładów do wyboru i jestem załamana bo wszystkie są w tygodniu :/ Nie dość, że studia kosztują mnie bardzo dużo pieniędzy to jeszcze 2-3 razy w tygodniu jezdzić do Poznania, pójdę z torbami :/ Do tej pory raczej miałam zajęcia w weekendy i tak, że 2 przedmioty mogłam zaliczyć jednego dnia a teraz porozbijane na cały tydzień :/ Jestem załamana

Aga
Stary 2013-10-01, 10:12   #4428
nikisa
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie ten drugi sposób też nie przekonuje. Jeśli nakładam to właśnie tak jak Ty. Muszę zacząć być bardziej systematyczna w tej kwestii bo póki co robię to jak mi się przypomni

Dostałam własnie harmonogram wykładów do wyboru i jestem załamana bo wszystkie są w tygodniu :/ Nie dość, że studia kosztują mnie bardzo dużo pieniędzy to jeszcze 2-3 razy w tygodniu jezdzić do Poznania, pójdę z torbami :/ Do tej pory raczej miałam zajęcia w weekendy i tak, że 2 przedmioty mogłam zaliczyć jednego dnia a teraz porozbijane na cały tydzień :/ Jestem załamana
studiujesz zaocznie czy wieczorowo?

Prosze upewnijcie mnie, mam plan zajęć: swój rok i następny, a dopiero po następnym liste monografów, które nakładają się na moje wykłady...
Dobrze myśle, że te monografy są tylko dla roku wyżej i nie musze się zapisywać?
Bo zgupiałam, gdzieś przeczytałam, że musze zebrać 15 ects w ciągu roku za mono, ale to się tak pokrywa, że aż niemożliwe...

Piękno rodzi się w bólach niestety
290cc anatomy 29.04.2017 piękna data

nikisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 11:04   #4429
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnio na nowo zakochałam się w minerałkach Od kwietnia uzywałam BB creamu (hot pink), ale ostatnio coś mnie naszło na powrót do annabelle minerals i od tamtego dnia codziennie maluję się tylko tym

Nie mam za wiele swetrów. Jeden, bardzo gruby i ciepły kupiłam kilka late temu w Anglii. Do dziś prezentuje się świetnie. Drugi mam z zary, czarny, cieplutki. Tylko niestety ma rękaw lekko za łokieć co jest jednak średnio praktyczne przy takiej grubości swetra :/

Nie oglądaj się na byłego! Żyj swoim życiem i swoim tempem

Niestety nie widziałam bo raczej nie zwracam uwagi na tapety, ale przyznam, że ta jest wyjątkowo ładna!

Dziewczyny jakie oleje możecie polecić do problematycznej cery? Aktualnie piję ogórczenik, czasami smaruję też twarz na noc i jestem bardzo zadowolona, ale już myślę jaki kupić jak mi się ten skończy. Nie chcę używać ciągle tego samego żeby mi się cera nie przyzywczaiła.
Kiedyś miałam próbki z EDM, ale nie pamiętam czy byłam zadowolona myślałam też o powrocie do Colorstaya
strasznie denerwuje mnie moja skóra... jak jest poprawa to dosłownie chwilowa, a potem tragedia. Teraz mnie chyba coś uczuliło/podrażniło, a jedyne nowe produkty, które wprowadziłam to próbki Avene Cleanance i Benzacne. Muszę znaleźć dobrego dermatologa
Cytat:
Dziękuję

Dziękuję za informacje

Dziękuję

Bardzo prawdziwy cytat ciężej z wprowadzeniem w życie, ale trzeba myśleć pozytywnie, inaczej nic nie wyjdzie...
Obawiam się, że ten podkład o którym piszesz będzie dla mnie za drogi
Ja mam najgorsze zmarszczki pod oczami a tak jak kiedyś pisałam, chyba wszystkie kremy pod oczy, które stosowałam mnie uczulały... A czoło mam ok, jak porównuję z rówieśniczkami, szkoda, że pokryte wysypką.....

Olejek pomarańczowy używałam kiedyś nic specjalnego nie zdziałał.
Cytat:

Nie wiem co Ci napisać, doradzić, bo sama mam podobnie, czuję się gorsza od innych, ale to wszystko wynika z niskiej samooceny. Może trzeba porozmawiać z TŻ, a on pomoże Ci ją podwyższyć...? Jesteś wartościową osoba, m.in. inaczej Twoja przyjaciółka by nią nie została!
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 11:16   #4430
lola23
Wtajemniczenie

Cześć!
Wyczytałam, że pijecie olej lniany. Mam zalecenia od foniatry aby pic ten właśnie olej. Gdzie go kupujecie?

targowisko:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=211273
lola23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 12:39   #4431
Ag4

Cytat:
studiujesz zaocznie czy wieczorowo?

Prosze upewnijcie mnie, mam plan zajęć: swój rok i następny, a dopiero po następnym liste monografów, które nakładają się na moje wykłady...
Dobrze myśle, że te monografy są tylko dla roku wyżej i nie musze się zapisywać?
Bo zgupiałam, gdzieś przeczytałam, że musze zebrać 15 ects w ciągu roku za mono, ale to się tak pokrywa, że aż niemożliwe...
Zaocznie. Dlatego tak denerwują mnie wykłady w środku tygodnia :/

Wydaje mi się, że mono nie musisz zaliczać w tym roku, ale nie chcę Ci źle doradzić. Najlepiej zapytaj w dziekanacie/u opiekuna roku

Cytat:
Kiedyś miałam próbki z EDM, ale nie pamiętam czy byłam zadowolona myślałam też o powrocie do Colorstaya
strasznie denerwuje mnie moja skóra... jak jest poprawa to dosłownie chwilowa, a potem tragedia. Teraz mnie chyba coś uczuliło/podrażniło, a jedyne nowe produkty, które wprowadziłam to próbki Avene Cleanance i Benzacne. Muszę znaleźć dobrego dermatologa

Ja EDM lubiłam, ale teraz wolę Anabelle. Co prawda zostało mi już na może 2 max. 3 uzycia i będę dokańczać edm (ale zmieszam go z jasnym korektorem od annabelle)

Mnie olejek pomarańczowy też nie zachwycił.

Teraz stosuję OCM i jestem zadowlona Od wczoraj przy okazji robię sobie masaż twarzy

Cytat:
Napisane przez lola23 Pokaż wiadomość
Cześć!
Wyczytałam, że pijecie olej lniany. Mam zalecenia od foniatry aby pic ten właśnie olej. Gdzie go kupujecie?
np. na dozie

Aga
Stary 2013-10-01, 13:18   #4432
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;43063242]o tak
te z zeszłego sezonu są rewelacyjne w tym roku też mają?[/QUOTE]

Tak, szkoda tylko, że bardziej postawili na rozpinane
Kolory takie sobie, może kupie szary jakosc rewelacyjna

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
nie mam trendu, jedynie widziałam taki gładki z angory bodajże, tylko się bałam czy będzie gryzł i nie wziełam

---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ----------

logg ma dobre rzzeczy jakościowo
Angorowy czarny miałam i nic się nie działo tzn.nie gryzło.
Stary 2013-10-01, 13:56   #4433
carpaibex
Zakorzenienie

Dziękuję Wam dziewczyny za odzew i rady Postaram się coś zmienić w sobie i swoim nastawieniu, bo moja przyjaciółka to wspaniała osoba i cieszę się, że łączy nas taka relacja
Cytat:

Ja też zauważyłam, że jeżeli komplementuję kogoś np. jak ładnie się dziś ubrałaś, to w odpowiedzi dostaję : nie no co ty, stare ciuchy, od siostry pożyczone, kasy wiecznie nie mam

Nie rozumiem tego, że macie na studiach zaocznych zajęcia w tygodniu Przecież idea studiów zaocznych jest taka, że są w weekendy

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 15:11   #4434
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rozumiem tego, że macie na studiach zaocznych zajęcia w tygodniu Przecież idea studiów zaocznych jest taka, że są w weekendy
Nic bardziej mylnego, Moja Droga.
Miałam roczny epizod ze studiami niestacjonarnymi i pamiętam,że konsultacje pewnego przedmiotu odbywały się...we wtorek o 9.00.
Co tam,że zaoczni.
Stary 2013-10-01, 18:53   #4435
lleenka
Rozeznanie

Cytat:

Też mam nadzieję, że wszystko będzie służyło mojej buźce Napiszę, jak sprawuje się olejek. Dziewczyny pisały, że bez rewelacji. Ja w sumie nie oczekuję po nim wiele- jedynie, żeby sprawdzał się idealnie podczas mycia i demakijażu, bo nie mam sprawdzonego preparatu do tego.

Kochana- też często się tak czułam i czuję nadal... W moim przypadku jest to spowodowane niską samooceną i brakiem wiary w siebie Liczę, że podczas terapii pokonam to, ale zdaję sobie sprawę, że będzie bardzo ciężko. Myślę, że niepotrzebnie wpędzasz się w kompleksy. Skoro to z Tobą przyjaźni się ta cudowna dziewczyna to znaczy, że nie jest z Tobą tak źle, jak myślisz A jeśli szczególnie coś Ci imponuje w przyjaciółce i chciałabyś podobnie to tak, jak dziewczyny pisały- postaraj się tego nauczyć.

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość

Tylko jak ma się kryzys ciężko to światełko zauważyć:/ wiem z doświadczenia:/ trzeba mocno nad sobą pracować, żeby dostrzegać piękno małych rzeczy i umieć się nimi cieszyć. Ale warto. Wtedy rzeczywistość jest łatwiejsza do przyjęcia. I uważam, że za wszelką cenę należy być pozytywnym, mimo trudności
Przyznaję, że mam z tym problem. Za komplement oczywiście podziękuję, ale nigdy nie wierzę w jego szczerość mimo że może być prawdą... Po prostu nie wierzę w siebie... Ale zamierzam z tym walczyć!

Masz rację Mam nadzieję, że uda mi się pozytywnie odbierać samą siebie i otaczającą mnie rzeczywistość.

Cytat:
Napisane przez Agnessa* Pokaż wiadomość
Jeśli czujesz, że Twoje problemy Cię przerastają i sama sobie z nimi nie poradzisz, to wizyta u specjalisty jest dobrym rozwiązaniem Nie ma co się męczyć, dręczyć i zamartwiać - szkoda życia! Najważniejsze, abyś trafiła na fachowca, który zna się na rzeczy, przed którym będziesz umiała się otworzyć i nie będziesz czuła się skrępowana.
Moja przyjaciółka znalazła tak świetną terapeutkę, że po pierwszej wizycie wyszła z jej gabinetu niesamowicie odmieniona Czasami jeden impuls wystarczy, aby zmienić nastawienie do wielu spraw i spojrzeć na wszystko w pozytywnych barwach
Masz rację! Mi sprawdzonego fachowca ma polecić znajomy, więc jestem pewna, że będzie świetny. A tę terapeutkę w jakim mieście ma Twoja przyjaciółka?

Cytat:
Och! Żałuję, że nie zamówiłam polecanego przez Ciebie tego żelu wczoraj, jak składam zamówienie wczoraj Dodatkowo dziś koszt wysyłki jest tańszy i tym samym nie zaoszczędziłam 1,20zł

Cytat:
Też bym się zdenerwowała na Twoim miejscu! Ale spokojnie, może jakoś uda się to jeszcze jakoś zmienić? Rozumiem na studiach niestacjonarnych wieczorowych, ale na zaocznych Aaa do co zaocznych- planowałam się na nie przenieść teraz, ale chyba dopiero od przyszłego roku... Zastanawiam się jeszcze... Dziś też byłam na mojej pierwszej uczelni, złożyłam podanie i czekam na decyzję. Trzymajcie kciuki, bo wreszcie chyba mam odwagę zmierzyć się z przeszłością...

Cytat:
Bardzo prawdziwy cytat ciężej z wprowadzeniem w życie, ale trzeba myśleć pozytywnie, inaczej nic nie wyjdzie...
Obawiam się, że ten podkład o którym piszesz będzie dla mnie za drogi
Ja mam najgorsze zmarszczki pod oczami a tak jak kiedyś pisałam, chyba wszystkie kremy pod oczy, które stosowałam mnie uczulały... A czoło mam ok, jak porównuję z rówieśniczkami, szkoda, że pokryte wysypką.....

Nie wiem co Ci napisać, doradzić, bo sama mam podobnie, czuję się gorsza od innych, ale to wszystko wynika z niskiej samooceny. Może trzeba porozmawiać z TŻ, a on pomoże Ci ją podwyższyć...? Jesteś wartościową osoba, m.in. inaczej Twoja przyjaciółka by nią nie została!
Pozytywne myślenie to podstawa!

Też dostrzegłam nagle kilka dni temu zmarszczki pod oczami i się przeraziłam Nie wiem, czy panikuję tylko i szukam kolejnych rzeczy do zamartwiania się Nie mam też pewności, że są to faktycznie zmarszczki

Też mam niską samoocenę Zastanawiałaś się, z czego ona wynika w Twoim przypadku?

Odebrałam dziś wreszcie siemię lniane z dozu i wracam do codziennego picia, bo jakiś czas temu przestałamW ogóle pierwszy raz miałam taki problem z zamówieniem na dozie Pijecie nadal?

Znalazłam wreszcie zdjęcie mojego kożuszka z Zary i mam pytanie- czy na taką pogodę, jak teraz się nadaje? Pamiętam, że nosiłam go w tamtym roku w październiku, ale chyba dopiero pod koniec miesiąca.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (7,9 KB, 79 załadowań)

Schudłam
69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg

APARATKA w połowie

Edytowane przez lleenka
Czas edycji: 2013-10-01 o 20:43
Stary 2013-10-01, 19:27   #4436
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
Tak, szkoda tylko, że bardziej postawili na rozpinane
Kolory takie sobie, może kupie szary jakosc rewelacyjna
muszę w takim razie przejść się do hm
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 20:05   #4437
lleenka
Rozeznanie

Linda po raz kolejny mnie zachwyca i generuje nowe potrzeby Conversy mam, rękawiczki też, więc teraz pora na płaszczyk

Dziewczyny mam też pytanie odnośnie nauki języków obcych-ile czasu dziennie jej poświęcacie? Te z Was, które uczyły się z English Grammar in Use - napiszcie, ile działów przerabiałyście codziennie? Te, które uczą się z Pawlikowską- podobnie- ile dziennie jej poświęcacie? Chcę w miarę sensownie zaplanować naukę języka angielskiego i codziennie(!) się uczyć, dlatego pytam Nie ukrywam, że dostrzeżone wczoraj czarne oczy i czarne włosy pewnego mężczyzny w banku mnie do tego zmobilizowały

Aha- czy narzucacie sobie limit spędzania czasu na wizażu?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG0185as_657_908_DEFAULT_resize.jpg (73,1 KB, 147 załadowań)

Schudłam

APARATKA w połowie

Edytowane przez lleenka
Czas edycji: 2013-10-01 o 20:15

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 20:25   #4438
lola23
Wtajemniczenie

Cytat:

np. na dozie

Dziękuję

targowisko:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=211273
lola23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 22:10   #4439
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Zaocznie. Dlatego tak denerwują mnie wykłady w środku tygodnia :/

Wydaje mi się, że mono nie musisz zaliczać w tym roku, ale nie chcę Ci źle doradzić. Najlepiej zapytaj w dziekanacie/u opiekuna roku

Ja EDM lubiłam, ale teraz wolę Anabelle. Co prawda zostało mi już na może 2 max. 3 uzycia i będę dokańczać edm (ale zmieszam go z jasnym korektorem od annabelle)

Mnie olejek pomarańczowy też nie zachwycił.

Teraz stosuję OCM i jestem zadowlona Od wczoraj przy okazji robię sobie masaż twarzy

np. na dozie
W takim razie chyba zamówię próbki tych z Annabelle, bo na razie kompletnie nie wiem jaki odcień wybrać używałaś może od nich też korektory? Myślę czy ten light nie byłby dobry do rozświetlenia miejsca pod oczami

Ileenka, moje zmarszczki pod oczami są chyba zmarszczkami mimicznymi więc chyba nic z nimi nie zrobię? ale nie chciałabym dopuścić do ich rozwoju
Moja samoocena... Hmm, na pewno między innymi dlatego, że jak zaczęłam dorastać to szybko nabrałam 'kobiecych' kształtów, ważyłam kilka kg więcej niż powinnam
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 22:56   #4440
Fionaaa
Zakorzenienie

Cytat:
W takim razie chyba zamówię próbki tych z Annabelle, bo na razie kompletnie nie wiem jaki odcień wybrać używałaś może od nich też korektory? Myślę czy ten light nie byłby dobry do rozświetlenia miejsca pod oczami

Ileenka, moje zmarszczki pod oczami są chyba zmarszczkami mimicznymi więc chyba nic z nimi nie zrobię? ale nie chciałabym dopuścić do ich rozwoju
Moja samoocena... Hmm, na pewno między innymi dlatego, że jak zaczęłam dorastać to szybko nabrałam 'kobiecych' kształtów, ważyłam kilka kg więcej niż powinnam
Tak na szybko ode mnie - odcień Light jest zielony, więc on nadaje się zdecydowanie na krycie wszystkiego co czerwone, pod oczy Medium/Dark, ten pierwszy ma na pewno żółte tony, bo sama używam, dlatego jest świetny na moje sińce pod oczami.

Jeszcze co do podkładów:

są 3 formuły:
rozświetlająca
kryjąca
matująca (tę mam, ale żeby jakoś bardzo matowała to nie

Do tego jeszcze musisz określić, jakim jesteś typem i jakie tony ma twoja cera (hmm, to chyba nie po polsku, ale inaczej tego napisać nie umiem )

Beige ma beżowe
Natural różowe
zaś Golden żółte tony

potem jeszcze wybiera się odpowiedni odcień (od Fairest, najjaśniejszego). Ja np. mam Golden Fair, za niedługo zamawiam drugie opakowanie. Aaaa, jeśli masz suchą skórę - zdecydowanie odradzam minerały. Paskudnie wszystko podkreślają

Edytowane przez Fionaaa
Czas edycji: 2013-10-01 o 22:58
Fionaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości