O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-01, 18:47   #3001
iza243
Zakorzenienie

Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII

Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość

Maz dzis wrocil z pracy z wielkim pieknym bukietem kwiatow narzekalam ze nie kupuje to w koncu zaszalal.
Moje malenstwo tez szaleje,kopie i wierci sie jak szalone teraz je juz czuje niezaleznie od tego co robie,bardzo mile uczucie
Tż się super postarał

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
Napisane przez arletka1313 Pokaż wiadomość
jestem już po. tak wiec wszystko jest dobrze, macica dobrej wielkosci,szyjka zamknieta, zrobił cytologie. przytyłam niecały kg od ostatniej wizyty. na te bóle i kregosłupa i brzucha powiedział ze to normalne w ciaży, brzuszek rosnie zabierajac miejsce pecherzowi. mam brac nospe i juz.co jeszcze? no cisnienie dobre, badania wszystkie tez.co mnie zmartwiło to to ze usg gdzies dopiero za półtora miesiaca, myslałam ze bedzie wczesniej...tyle czekania na płec i czy wszystko dobrze...chyba oszaleje!!!
a dzis tez byłam w lumpku i sobie pare szmatek kupiłam,tak zeby po domu chodzic.
iza cudowny brzunio i te koty super wyszły, wogóle ile masz obrazów! i na kompie wizaz
Bardzo się ciesze że wszystko ok

Widzisz bólami się nie ma co martwić

Oczywiście że wizaż co by mogło innego być

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 19:09   #3002
89migotka
Zakorzenienie

Witam się wieczornie
Mysiu spokojnie, bez nerwów kochana wiadomo czasami trzeba się pokłócić żeby później fajnie się godzić
Iza super kolor ścian i fajne kotki, sama chciałam mieć chociaż jedną ścianę czerwoną, ale TŻ za bardzo nie był zdecydowany... zobaczymy, może jak będzie następny remont to się zgodzi :P
Arletka super, że na wizycie wszystko ok
Ja zrobiłam dzisiaj prolaktynę, ale jeszcze wyników nie ma
A do gina zapisałam się na następny wtorek, mam nadzieję, że to ten właściwy lekarz

Edytowane przez 89migotka
Czas edycji: 2013-10-01 o 19:18
89migotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 19:23   #3003
arletka1313
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Tż się super postarał

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Bardzo się ciesze że wszystko ok

Widzisz bólami się nie ma co martwić

Oczywiście że wizaż co by mogło innego być
iza a wy sie juz przytulacie czy nie?

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Napisane przez 89migotka Pokaż wiadomość
Witam się wieczornie
Mysiu spokojnie, bez nerwów kochana wiadomo czasami trzeba się pokłócić żeby później fajnie się godzić
Iza super kolor ścian i fajne kotki, sama chciałam mieć chociaż jedną ścianę czerwoną, ale TŻ za bardzo nie był zdecydowany... zobaczymy, może jak będzie następny remont to się zgodzi :P
Arletka super, że na wizycie wszystko ok
Ja zrobiłam dzisiaj prolaktynę, ale jeszcze wyników nie ma
A do gina zapisałam się na następny wtorek, mam nadzieję, że to ten właściwy lekarz
spokojnie, wyniki pewnie jutro beda
Hania 6.09.2016

http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png

http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png
arletka1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 19:26   #3004
mysia1986
Zakorzenienie

Arletko, bardzoo sie ciesze No i gratuluje łowów!!
Iza, super te kotki I też wizaz zauważyłam i jak sie tak dobrze skupie to tam widze nawet avatar Kluski
Migotka, dobrze , że zrobiłaś prolaktyne Czekam na Twój wynik z niecieprliwością - oby był dobry! Co do tz to dalej z nim nie gadam. Ma mnie przeprosi i kropka! Inaczej nie mamy o czym rozmawiac

Coś i mnei chyba bierze, gardło mnie boli ale tak nisko, jakby krtań Zaraz herbatka z miodem i cytryna, ciepła kąpiel i do wyrka z ksiązką
Miłego wieczorku.
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 19:30   #3005
arletka1313
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Iza, super te kotki I też wizaz zauważyłam i jak sie tak dobrze skupie to tam widze nawet avatar Kluski
Migotka, dobrze , że zrobiłaś prolaktyne Czekam na Twój wynik z niecieprliwością - oby był dobry! Co do tz to dalej z nim nie gadam. Ma mnie przeprosi i kropka! Inaczej nie mamy o czym rozmawiac

Coś i mnei chyba bierze, gardło mnie boli ale tak nisko, jakby krtań Zaraz herbatka z miodem i cytryna, ciepła kąpiel i do wyrka z ksiązką
Miłego wieczorku.
tych chłopów to !
kuruj się kochana żeby cie nie rozebrało.
Hania 6.09.2016

Stary 2013-10-01, 19:35   #3006
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
tych chłopów to !
kuruj się kochana żeby cie nie rozebrało.
a żebyś wiedziała! Normalnie Ale ja sie przejmowa nie będę - o nie! Przeprosi to pogadamy.
Jeszcze sie vickiem wysmaruje i założe grube skarpety
Marcel <3

Stary 2013-10-01, 19:38   #3007
Gianna M
Zakorzenienie

Arletko super ze na wizycie wszystko dobrze no szkoda ze na usg tyle trzeba czekac ale zleci moze uda sie wczesniej podejsc.

Mysiu to rzeczywiscie polez zeby cie nie rozebralo.

Migotko nie martw sie wynikami na pewno wszystko bedzie dobrze,trzymamy

A gdzie nam Kluska zginela i Aga ?
Rossa a co tam u ciebie?
Mysti tez nie napisala jak tam na usg bylo?
Czekamy na wiesci

Gianna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 19:44   #3008
Rossa1988
Raczkowanie

Kochane, cały czas Was podczytuje, ale jakoś wypadłam z obiegu pisania... co do mojej toxo jeśli ktoś pamięta to na szczęście okazało się, że to stare zakażenie.. odetchnęłam z wielką ulgą... natomiast męczy mnie kolejne zapalenie pęcherza i biorę antybiotyk;/ ale hurraaa czuje już od środka swojego dzidziola, a raczej dzidziolkę bo w sobotę na usg nic nie merdało między nogami... jestem w szoku, bo miałam mega przeczucie na chłopca... Tż bardzo ucieszony bo chciał córeczkę

dbajcie o siebie wszystkie
Rossa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 19:48   #3009
arletka1313
Zakorzenienie

Cytat:
Arletko super ze na wizycie wszystko dobrze no szkoda ze na usg tyle trzeba czekac ale zleci moze uda sie wczesniej podejsc.

Mysiu to rzeczywiscie polez zeby cie nie rozebralo.

Migotko nie martw sie wynikami na pewno wszystko bedzie dobrze,trzymamy

A gdzie nam Kluska zginela i Aga ?
Rossa a co tam u ciebie?
Mysti tez nie napisala jak tam na usg bylo?
Czekamy na wiesci
wizyte mam pod koniec pazdziernika i powiedzial ze jakies 2 tyg po wizycie zrobi usg. nie bede kombinowac bo nic sie nie dzieje,trzeba poprostu czekac...

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
Kochane, cały czas Was podczytuje, ale jakoś wypadłam z obiegu pisania... co do mojej toxo jeśli ktoś pamięta to na szczęście okazało się, że to stare zakażenie.. odetchnęłam z wielką ulgą... natomiast męczy mnie kolejne zapalenie pęcherza i biorę antybiotyk;/ ale hurraaa czuje już od środka swojego dzidziola, a raczej dzidziolkę bo w sobotę na usg nic nie merdało między nogami... jestem w szoku, bo miałam mega przeczucie na chłopca... Tż bardzo ucieszony bo chciał córeczkę

kolejna pipka!! fajnie.
dobrze ze to tylko stare zakazenie
Hania 6.09.2016

Stary 2013-10-01, 20:07   #3010
Gianna M
Zakorzenienie

Cytat:

Super ze wszystko dobrze eh ten pecherz w ciazy czesto nistety lapie kuruj sie i dbaj o siebie A ruchy dzidziola sa cudowne
Brawo za cipeczke

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

[QUOTE=arletka1313;4307930 4]wizyte mam pod koniec pazdziernika i powiedzial ze jakies 2 tyg po wizycie zrobi usg. nie bede kombinowac bo nic sie nie dzieje,trzeba poprostu czekac...[COLOR="Silver"]

Pewno ze tak tym bardziej ze wszystko jest dobrze,a do usg zleci.A wtedy to juz na pewno bedzie widac co ma miedzy nozkami .Najwazniejsze ze wszystko jest dobrze

Stary 2013-10-01, 20:33   #3011
agabiwro
Wtajemniczenie

dziewczyny, chciałabym Wam tyle napisać że szkoda gadać, ale padam na twarz. Nie mogę się rano dobudzić i raczej zaliczam spadek formy...

18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko

07.03.2014 wreszcie jesteś

http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png
agabiwro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 20:41   #3012
RudaEwcia25
Zakorzenienie

Rossa to mamy kolejna cipcię na forum gratuluję

Arletko super że wszystko dobrze tylko z tym usg to dziwne trochęja miałam praktycznie co wizytę-nawet jak badał tylko tętno i go poprosiłam o podejrzenie Marnego to mówił że nie ma problemu.

Mysia co za chłop niech bezdyskusyjnie przeprasza i szybko zaciąga Cię na bara buch

Gianna mi np.czas szybko płynął w ciąży a już w 3trymetrze w ogóle,a jak się poród zbliżał i miałam "syndrom wicia gniazda" to byłam tak zestresowana że masakraale poród nie jest niczym strasznym-dla mnie był pięknym przeżyciem

Kluseczo TŻ jedzie w niedzielę więc jeszcze się z nami namęczy trochęa Ty odpoczywaj bo stres potęguje częstotliwość skurczy

Arletko boskie ciuszki,a śliniaczek z Kubusiem przecudny

Izka jaki brzusiokotki boskie

Migotka cześćtrzymam kciuki za wyniki

Lila a jakiego lokatorka byś sobie życzyła?

Kami ja też czasem dodać nie mogę-może masz za duży rozmiar zdjęcia?

Laski TŻ dzisiaj kupił Kostusiowi używaną huśtawkę-taką do domu,mina Synka jak się na niej pierwszy raz bujał-bezcenna W ogóle gadał dzisiaj jak katarynka-ciągle tata i dada.On się codziennie zmienia-byliśmy dzisiaj na szczepionce i Młody ma już 71cm i waży 7,5kgLekarka do niego że jest śliczny a on wypluł dyda i pokazał jej swoje 2białe ząbki.Jak byłam dzisiaj na pazurach (zrobiłam sobie różowe)to Synio został z Tatusiem-siedzę u kosmetyczki i dostaję smsa" Synek zjadł obiad i smacznie śpi,kiedy wracasz do domku bo żem głodny"TŻ jak zawsze romantycznyjutro jedziemy na rynek-Kochany chce mi kupić ciepłą kurtkę na jesieńLecę grzać zapiekankęStosunko wo udanej nocki

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cześć Aga
13.03.2013R GODZ.16:05Zostałam Mamusią
> http://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09kwoztnmir.png
http://www.suwaczki.com/tickers/fdqgxqpkse5uzrmp.png
Run bitch!Ruuun!
RudaEwcia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 21:08   #3013
89migotka
Zakorzenienie

Są wyniki, moja prolaktyna w 5 dc. jest w normie. Badanie powtórzę po owulacji wraz z progesteronem. Teraz tylko myślę, co jest nie tak, że nam nie wychodzi, skąd te plamienia przed @???? ;(

Stary 2013-10-01, 21:24   #3014
RudaEwcia25
Zakorzenienie

Laski dodałam 2nowe focie do albumu więc możecie zobaczyć mojego Tłuścioszka.Zapiekanka zjedzona-czas na spalanie kalorii Dobranoc
13.03.2013R GODZ.16:05Zostałam Mamusią
> http://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09kwoztnmir.png
http://www.suwaczki.com/tickers/fdqgxqpkse5uzrmp.png
Run bitch!Ruuun!
RudaEwcia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 21:49   #3015
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
iza a wy sie juz przytulacie czy nie?[COLOR="Silver"]
Niestety całą ciaże nie
Cytat:

Miłego wieczorku.
Kuruj się
Cytat:

Gratuluje córeczkiMacie imię?
Cytat:
Są wyniki, moja prolaktyna w 5 dc. jest w normie. Badanie powtórzę po owulacji wraz z progesteronem. Teraz tylko myślę, co jest nie tak, że nam nie wychodzi, skąd te plamienia przed @???? ;(
Zobaczysz co gin powie.Ale dobrze że wynik jest ok

Stary 2013-10-01, 22:34   #3016
_Kluska_
Zakorzenienie

Arletko, cieszę sie, że wizyta ok i wszystko w normie usg za 1,5 to chyba standard, u mnie też tak to wygląda. Czasem tylko jak są obawy to włącza na chwilkę sprawdzić czy na pewno ok, ale to nie oglądanie dzidziusia tylka szybkie spojrzenie na szyjkę czy łożysko.

Rossa gratuluję córeczki

Migotko a który to cs?

Iza jakie śliczne koty super wygląda a w ramkach to chyba puzzle?

Przepraszam, że więcej nie cytuję ale padam na twarz dziś

nie ma wolnych wizyt do mojego gina, jutro do niego zadzwonię porozmawiam. Dziś naliczyłam 7 skurczy, w tym 2 takie mocne, że aż bolące to takie uczucie jakby mi parło bardzo w dół, na pęcherz
Tak szybko mi leci ciąża i aż mi przykro jest chciałabym odpocząć, posiedzieć w domu, mieć czas dla siebie, nacieszyć się brzuchem. A wychodzi tak, że ledwo zauważam, że minął kolejny tydzień a nawet miesiąc. Ewciu przeraża mnie to co piszesz, że 3 trymestr jeszcze szybciej
W ogóle zaczęłam mieć strachy przed wcześniejszym porodem...

Dobranoc

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 23:38   #3017
89migotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Migotko a który to cs?
Staramy się od września 2012, minus 2 cykle (1 cykl nie pamiętam dlaczego odpuściliśmy, a 2 byliśmy u mojej siostry i nie było jak :P )

Stary 2013-10-02, 08:21   #3018
mysia1986
Zakorzenienie

Hej.

Ewunia, cieszę się jak opisujesz rozwój Kostusia, jakby to był mój malec Na pewno taka huśtawka to istna frajda. No a mój mąż nie przeprosił i nie gadam z nim dalej, żadnego bara buch nie będzie! trudno.. tyle czekałam to i jeszcze poczekam

Kluska, martwię się o Ciebie. Weź trochę tz wciągnij w te wszystkie obowiązku - powinnaś teraz odpoczywać, siły zbierać na potem jak Hanka będzie na świecie. No i do tego te skurcze...

Aga, a co to za spadek formy? Co to się dzieje?

Migotka, super, ze wyniki w normie!! A co do plamień to je też mam i z tego co wiem, wiele kobiet je ma i zachodzą w ciąże - ja sama kilka znam Jeżeli progesteron będzie dobry i po badaniu gin nie stwierdzi żadnych innych problemów, to po prostu tak mamy

Ja dzisiaj lepiej Gardło jakby nie boli, cieszę się!
Marcel <3

Stary 2013-10-02, 09:20   #3019
arletka1313
Zakorzenienie

iza sory ze tak wypytuje o te przytulanki, a z jakich powodów nie mozecie do końca ciaży?
u mnie sytuacja wyglada tak ze tan lekarz co na IP byłam zakazał do 12 tyg,czyli do 10 wg usg, jak byłam u mojego na wizycei to powiedział ze nie zalecałby, wiec nic nie było, potem na wizycie mówił o tej szyjce ze wporzadku,ze badania dobre żadnych plamień nie było wiec zapytałam, powiedział ze poczekamy do usg,na usg było wszytsko dobrze, no oprócz tej małej torbielki ale nie kazał się nią martwic no i ja zapomniałam zapytac o to a lekarz tez nic nie powiedział, wiec stwierdzilismy ze spróbujemy,tak bardzo delikatnie,no i tak pare razy było, wczoraj na wizycie miałam zapytac i kurde znowu zapomniałąm, tz nie byłby zadowolony ze zapomniałąm o to zapytac wiec go okłamałam ze lekarz pozwolił ale bardzo delikatnie,niestety moje przytulakni kończa sie okropnym pieczeniem, nie wiem czy to przez luteine przypadkiem? i teraz poweim szczerze mam dylemat, niby juz pare razy było i nic się nie działo, no oprócz pieczenia. teraz musze znowu czekac do wizyty i koniecznie napisac na kartce. ale mysle że jakby były przeciwskazania to by powiedział

ruda jak czytam twoje posty to ja chce juz miec mojego maluszka w domku
widac lekarz nie widzi potrzeby robic usg wczesniej, nic sie nie dzieje, wiec standardowo połówkowe bedzie ok 22tc.
Hania 6.09.2016

Stary 2013-10-02, 09:35   #3020
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:

Iza jakie śliczne koty super wygląda a w ramkach to chyba puzzle?

nie ma wolnych wizyt do mojego gina, jutro do niego zadzwonię porozmawiam. Dziś naliczyłam 7 skurczy, w tym 2 takie mocne, że aż bolące to takie uczucie jakby mi parło bardzo w dół, na pęcherz
Tak szybko mi leci ciąża i aż mi przykro jest chciałabym odpocząć, posiedzieć w domu, mieć czas dla siebie, nacieszyć się brzuchem. A wychodzi tak, że ledwo zauważam, że minął kolejny tydzień a nawet miesiąc. Ewciu przeraża mnie to co piszesz, że 3 trymestr jeszcze szybciej
W ogóle zaczęłam mieć strachy przed wcześniejszym porodem...

Dobranoc
Tak puzzle,oboje z tż lubimy układać

Kochana przy tych skurczach naprawde zwolnij obroty.To nie ma żartów.

Strach przed wcześniejszym porodem towarzyszy chyba każdej mamie.Najważniejsze żeby dotrwać do 30 tc bo wtedy dziecko ma już bardzo duże szanse.

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
iza sory ze tak wypytuje o te przytulanki, a z jakich powodów nie mozecie do końca ciaży?
u mnie sytuacja wyglada tak ze tan lekarz co na IP byłam zakazał do 12 tyg,czyli do 10 wg usg, jak byłam u mojego na wizycei to powiedział ze nie zalecałby, wiec nic nie było, potem na wizycie mówił o tej szyjce ze wporzadku,ze badania dobre żadnych plamień nie było wiec zapytałam, powiedział ze poczekamy do usg,na usg było wszytsko dobrze, no oprócz tej małej torbielki ale nie kazał się nią martwic no i ja zapomniałam zapytac o to a lekarz tez nic nie powiedział, wiec stwierdzilismy ze spróbujemy,tak bardzo delikatnie,no i tak pare razy było, wczoraj na wizycie miałam zapytac i kurde znowu zapomniałąm, tz nie byłby zadowolony ze zapomniałąm o to zapytac wiec go okłamałam ze lekarz pozwolił ale bardzo delikatnie,niestety moje przytulakni kończa sie okropnym pieczeniem, nie wiem czy to przez luteine przypadkiem? i teraz poweim szczerze mam dylemat, niby juz pare razy było i nic się nie działo, no oprócz pieczenia. teraz musze znowu czekac do wizyty i koniecznie napisac na kartce. ale mysle że jakby były przeciwskazania to by powiedział

ruda jak czytam twoje posty to ja chce juz miec mojego maluszka w domku
widac lekarz nie widzi potrzeby robic usg wczesniej, nic sie nie dzieje, wiec standardowo połówkowe bedzie ok 22tc.
U nas na początku lekarz zakazał profilaktycznie.Potem mówił żeby lepiej się wstrzymać bo uderzanie w szyjke i sperma mogą powodować jej otwieranie.A teraz to przy skurczach to wogóle mowy nie ma,nie wolno pobudzać macicy do skurczy.Damy radeMoże przed samym porodem się pobzykamy wykurzyć małego

Co do twojej sytuacji to nic nie poradze,może zadzwoń do gina?

Stary 2013-10-02, 10:34   #3021
arletka1313
Zakorzenienie

jak badał to mówił ze szyjka sie zamknieta i jest wszystko dobrze. dzwonic nie bede to bez sensu. i tak jest raz w tyg bo mnie piecze, wiec te 4 razy do kolejnej wizyty jakos przezyje. ja sie wogóle naczytałam ze sperma otwiera szyjke ale dopiero ok 38 tc. a sam seks nie powpduje otwierania, ale za to jak sie o piersiach i sutkach naczytałam to mnie sparalizowało, bo ten moj tz to nic nie moze, a niby seks w ciazy jest bezpieczny no oczywiscie jesli jest wszystko dobrze.
tylko wiesz poprostu głupio mi okłamywac tz,a jakbym wiedziała ze mozna czy nie można to bym sie tak nie denerwowała.

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

dziewczyny przed chwilą poczta dostałam z programu bebilon fajną teczke na dokumenty (takiej mi właśnie brakowało),mini poradnik i płytke z kołysankami instrumentalnymi ale super!
Hania 6.09.2016

Stary 2013-10-02, 11:07   #3022
_Kluska_
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Staramy się od września 2012, minus 2 cykle (1 cykl nie pamiętam dlaczego odpuściliśmy, a 2 byliśmy u mojej siostry i nie było jak :P )
Oj to mija ten słynny rok
starań. Moim zdaniem Mysia dobrze pisze, niektóre z nas tak mają, że plamią przed. To może być objaw niskiego progesteronu ale nie musi, jeśli badanie po owu wyjdzie ok to nie ma się czym przejmować dodatkowo progesteron po owu powie czy była owu (na ok 80% może potwierdzić). Trzymam kciuki

Cytat:
Kluska, martwię się o Ciebie. Weź trochę tz wciągnij w te wszystkie obowiązku - powinnaś teraz odpoczywać, siły zbierać na potem jak Hanka będzie na świecie. No i do tego te skurcze...

Ja dzisiaj lepiej Gardło jakby nie boli, cieszę się!
A tż już się zreflektował?
Dobrze, że przeziębienie przeszło,
dbaj o siebie

nie martw się o mnie, zaczynam marudzić bo inaczej sobie wyobrażałam to wszystko. Chyba myślałam, że wszystko samo się zrobi i strasznie uciążliwe jest to wicie gniazda, że psychika tak chciałaby już być w nowym domu i mieć wszystko gotowe - a się nie da.

Tżta wciągam na ile się da, dziś się zrywa z pracy odebrać piekarnik i płytę kuchenną, w sobotę będzie wieszał karnisze a w niedzielę mył okna on teraz ma sporo pracy, dostał nagrodę za pewne projekty i teraz je kontynuuje i może jeszcze jakiś grosz nam wpadnie z tego. No i inna rzecz, że on zawsze marudził na pracę a teraz widzę, że się cieszy i mnie to też cieszy

Do tego wczoraj na budowie zajął się mną przemiły i przystojny majster pownosił mi wszystko z auta, poodpowietrzał kaloryfery etc i powiedział, że co tylko trzeba to mam mu mówić i będzie zrobione Dla mnie zostały do zrobienia drobiazgi czyli pojechać do ikei kupić oświetlenie (i na pewno też coś dla Hanki ), kupić halogeny w hurtowni, odebrać faktury w komforcie, dokupić listwę podłogową i oddać karnisz w praktikerze i inne tego typu duperele. Co najgorsze to trzeba sprzątnąć mieszkanie i ja właśnie takich robót się boję. Dziś tam popakuję co do śmieci i odkurzę a jutro kupię mopa i przelecę po 3 razy podłogę, to nie wysiłek a powinno starczyć. Jutro wieczorem koleżanka będzie mi pomagać to umyjemy łazienki i parapety.

Cytat:
Witam
Tak puzzle,oboje z tż lubimy układać

Kochana przy tych skurczach naprawde zwolnij obroty.To nie ma żartów.

Strach przed wcześniejszym porodem towarzyszy chyba każdej mamie.Najważniejsze żeby dotrwać do 30 tc bo wtedy dziecko ma już bardzo duże szanse.
W sumie skurcze mogą być od 20tc, ja mam 27tc to chyba już pora po prostu
Myślałam, że tylko ja mam tA schizę z porodem.....

Arletko jak fajnie pokaż link gdzie się logowałaś

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Heh, no tak, bebilon, ja wczoraj tam się logowałam ciekawe czy coś mi przyślą

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2013-10-02, 11:11   #3023
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:

A tż już się zreflektował?
Dobrze, że przeziębienie przeszło,
dbaj o siebie
Co Ty! On myśli, ze jak pomilczeliśmy sobie jeden dzień to wszystko samo przeszło. Chyba śni! wczoraj próbował zagadywać, ale nie ma..
Pojechał po bandzie i teraz musi ponieść konsekwencje.
Oby do przyszłej środy się polepszyło - bo się zabijemy nad tym morzem
No na pewno ciąża + remont to mały sajgonik. Fajnie , ze koleżanka pomoże. A Ty korzystaj chociaż z tych krótkich chwil i się regeneruj
Marcel <3

Stary 2013-10-02, 11:23   #3024
Lila_27
Zakorzenienie

Cześć !Dziewczyny proszę o mocne kciuki, całą noc się budziłam z nerwów... Mam nadzieję, że wszystko będzie Ok. O 14;00 idę tam się zarejestrować, doktor przychodzi o 16;00, więc trochę się wysiedzę Wieczorem dam znać co i jak

Cytat:
Wrzucam obiecane fotki brzuszka i remontu:
Śliczny brzuszek Mam wrażenie, że mój przybiera podobny kształt, czy to znaczy, że spodziewam się syneczka?
Pokoiki też śliczne i dużo zdjęć z podróży

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:

Lila u mnie na genetyku powiedzial plec i u Agi tez wiec nic nie wiadomo moze juz podejrzy

Maz dzis wrocil z pracy z wielkim pieknym bukietem kwiatow narzekalam ze nie kupuje to w koncu zaszalal.
Moje malenstwo tez szaleje,kopie i wierci sie jak szalone teraz je juz czuje niezaleznie od tego co robie,bardzo mile uczucie
Ale byłoby super, jakby coś było widać
Kwiaty cudnie, kochany małż

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
jestem już po. tak wiec wszystko jest dobrze, macica dobrej wielkosci,szyjka zamknieta, zrobił cytologie. przytyłam niecały kg od ostatniej wizyty. na te bóle i kregosłupa i brzucha powiedział ze to normalne w ciaży, brzuszek rosnie zabierajac miejsce pecherzowi. mam brac nospe i juz.co jeszcze? no cisnienie dobre, badania wszystkie tez.co mnie zmartwiło to to ze usg gdzies dopiero za półtora miesiaca, myslałam ze bedzie wczesniej...tyle czekania na płec i czy wszystko dobrze...chyba oszaleje!!!
a dzis tez byłam w lumpku i sobie pare szmatek kupiłam,tak zeby po domu chodzic.
Cieszę się, że wszystko OK
28.08.2013 12 mm serduszko

07.04.2014 godz.11.25 urodził się Nasz skarb NATAN
Lila_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 11:42   #3025
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]dziewczyny przed chwilą poczta dostałam z programu bebilon fajną teczke na dokumenty (takiej mi właśnie brakowało),mini poradnik i płytke z kołysankami instrumentalnymi ale super!
Gdzie można takie coś dostać?
Cytat:

nie martw się o mnie, zaczynam marudzić bo inaczej sobie wyobrażałam to wszystko. Chyba myślałam, że wszystko samo się zrobi i strasznie uciążliwe jest to wicie gniazda, że psychika tak chciałaby już być w nowym domu i mieć wszystko gotowe - a się nie da.

Tżta wciągam na ile się da, dziś się zrywa z pracy odebrać piekarnik i płytę kuchenną, w sobotę będzie wieszał karnisze a w niedzielę mył okna on teraz ma sporo pracy, dostał nagrodę za pewne projekty i teraz je kontynuuje i może jeszcze jakiś grosz nam wpadnie z tego. No i inna rzecz, że on zawsze marudził na pracę a teraz widzę, że się cieszy i mnie to też cieszy

Do tego wczoraj na budowie zajął się mną przemiły i przystojny majster pownosił mi wszystko z auta, poodpowietrzał kaloryfery etc i powiedział, że co tylko trzeba to mam mu mówić i będzie zrobione Dla mnie zostały do zrobienia drobiazgi czyli pojechać do ikei kupić oświetlenie (i na pewno też coś dla Hanki ), kupić halogeny w hurtowni, odebrać faktury w komforcie, dokupić listwę podłogową i oddać karnisz w praktikerze i inne tego typu duperele. Co najgorsze to trzeba sprzątnąć mieszkanie i ja właśnie takich robót się boję. Dziś tam popakuję co do śmieci i odkurzę a jutro kupię mopa i przelecę po 3 razy podłogę, to nie wysiłek a powinno starczyć. Jutro wieczorem koleżanka będzie mi pomagać to umyjemy łazienki i parapety.

W sumie skurcze mogą być od 20tc, ja mam 27tc to chyba już pora po prostu
Myślałam, że tylko ja mam tA schizę z porodem.....

Arletko jak fajnie pokaż link gdzie się logowałaś

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Heh, no tak, bebilon, ja wczoraj tam się logowałam ciekawe czy coś mi przyślą
Dobrze że tż pomaga

Poprasowałam troche ciuchów małego i musiałam przerwać bo zaczął mi brzuch twardnieć

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Lila_27 Pokaż wiadomość
Cześć !Dziewczyny proszę o mocne kciuki, całą noc się budziłam z nerwów... Mam nadzieję, że wszystko będzie Ok. O 14;00 idę tam się zarejestrować, doktor przychodzi o 16;00, więc trochę się wysiedzę Wieczorem dam znać co i jak

Śliczny brzuszek Mam wrażenie, że mój przybiera podobny kształt, czy to znaczy, że spodziewam się syneczka?
Pokoiki też śliczne i dużo zdjęć z podróży[COLOR="Silver"]
Spokojnie wszystko będzie dobrze

Bardzo możliweU mnie się sprawdziło że spiczasty to na chłopca.

Stary 2013-10-02, 12:21   #3026
Gianna M
Zakorzenienie

Hej

Ewcia Kostus ma swoja pierwsza huśtawkę super Oj chcialabym zobaczyc jego minke jak sie bujal

Kluska moze rzeczywiscie zadzwon do gina niech sie wypowie a moze kaze cie wcisnac gdzies na wizyte miedzy pacjentkami.A ty na ten czas zwolnij tempo i nospe bierz plus duzo magnezu.A ktory to juz tydzien u ciebie?Tz na pewno sie cieszy bardzo ze moze cos sam zrobic,moj juz sie pali normalnie zeby sie wziac za odswiezanie chalupkiDobrze ze masz tez kolezanke ktora ci pomoze to duzo zwlaszcza w ciazy jak ktos nas choc troszke odciazy.

Iza to uwazaj tez na siebie,dobrze ze umiesz to kontrolowac i wiesz kiedy trzeba odpoczac.Boze jak ja sie boje tych skurczy...Czasem mi tez brzuch nagle twardnieje i zaczyna dolem bolec,jak pow to na poprzedniej wizycie to dr mowila ze do 25tc nie moze mi nic dac mam brac nospe magnez do 1gr dziennie i duzo odpoczywac.Ale ja juz sie boje,co prawda teraz mam tak raz na kilka dni ale czasem jednak twardnieje.

Arletko mi dr tez powiedziala ze niby wszystko jest ok szyjka macica,dziecko rosnie prawidlowo ale lepiej uwazac jesli chodzi o przytulanki.Powiedziala ze niby przeciwskazan nie mam ale (no wlasnie zawsze jest jakies ale) sami musimy podjac decyzje.Wiec my zyjemy w celibacie.Moze ze dwa razy sprobowalismy ale wlasnie potem tez czulam lekkie pieczenie i na ta chwile odpuscilismy calkiem.

Mysia niech sie tz postara a nie,moj czasem jak cos nabroi to tez najpierw zagaduje a ja nic udaje ze nie slysze to juz na drugi dzien chodzi i sie lasi eh te chlopy z nimi to zawsze jak nie urok to sracz*a.Najwazniejs ze ze juz sie lepiej czujesz bo jak za tydzien wyjazd to zdrowa musisz byc kochana,jak ja wam zazdroszcze ile bym oddala za taki krotki urlop.

Lila nic sie nie martw bedzie dobrze trzymamy mocno i czekamy na wiesci

Migotko kochana super ze wyniki sa dobre. Plamienia na pewno ma duzo kobiet przed @ i mysle ze nie ma to jakiegos wplywu na ciaze.Oby reszta wynikow wyszla dobrze,a dzidzia sie pojawi na pewno,kazdemu sie w koncu uda,jedni czekaja krocej inny dluzej ale uda sie

Dziewczyny idzie mi 8 boli jak .
Mam tez taki problem i chcialabym sie was poradzic. W nocy czesto budzi mnie bol brzucha dolem,taki rwacy i przyprawia mnie o niezlego stresa.Wystarczy ze zmienie pozycje spania i sam ustaje,ale nie jestem w stanie sie kontrolowac jak usne i co jakis czas znow sie budze z tym bolem.Czy ktoras moze tak miala,czy macie jakies sposoby na spanie nie wiem na ulozenie na to zeby sie tak nie przewracac (uwielbiam spac na brzuchu).Chcialam kupic tego rogala do snu ale niestety finanse mi nie pozwalaj bo to dosc droga poduszka jednak.

Edytowane przez Gianna M
Czas edycji: 2013-10-02 o 12:41
Stary 2013-10-02, 14:01   #3027
12mu05
Rozeznanie

Siemka Dziewczyny
Dawno nie pisałam, ale albo sił brak, albo coś trzeba było zrobić i tak leci ale stale Was podczytuje

Nie będę Was wszystkich cytować, bo Was zanudzę

Gratuluję dobrych wyników, wizyt, ruchów Bobaskowych
3mam kciuki za te skurcze, żeby się nie nasilały

Ewcia Tobie mnóstwa sił życzę

Staraczkom podsyłam fluidy i czekamy na Wasze 2 kreski

My w tym czasie kupiliśmy komode (177x43x80) i witrynke (80x34x180) i mam miejsce na rzeczy dla Dzidziusia
Trzeba było meza wykorzystac przy skladaniu ahhh.. chlopy i srobki... nie wiem jak u Was, ale mój sie przerazil jak rozpakowal pudla
ale udalo sie, i mebelki stoja tylko trzeba przemalowac i przemeblowac sypialnie no i znowu czekam na dobra wole i sily meza

A i kilka rzeczy dla Maluszka kupilismy dokladniej, to ja kupilam.. hih
znalazlam maly SH w DE i jak mi wykladali te ubranka to oczy jak kot ze shreka i mam troszke rzeczy nawet kombinezon i kurteczke dorwalam i czapeczke z uszkami krolika

A teraz najważniejsze
Wczoraj na wizycie nasza Kropeczka sie pieknie ustawila i.... bedziemy miec SYNKA Juz nie bedzie Marysi, to szukamy imienia Dzidzi zdrowe, rośnieserduszko bije jak dzwon

Wstawie Wam zdjecie Bąbla) dzis poczatek 19 td

Pozdrowienia dla Was wszystkich Jestescie wspaniale i z przyjemnoscia się Was czyta
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzidzc2.jpg (33,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dzidzc1.jpg (23,5 KB, 20 załadowań)
12mu05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 14:24   #3028
Gianna M
Zakorzenienie

Mu super ze u ciebie wszystko dobrze No mezczyzni niestety tacy sa gadac gadaja a jak przyjdzie co do czego to mina karpia .Dzidzia boska.Fantastycznie ze bedzie syn,chociaz pewno zaskoczenie bylo.Ja tez czekam na potwierdzenie plci czy dalej jest dziewcztnka czy jej cos uroslo miedzy nozkami chociaz do brzuszka mowimy caly czas Natalka Trzymaj sie,uwazaj na siebie i wpadaj czasem do nas

Stary 2013-10-02, 15:45   #3029
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Co Ty! On myśli, ze jak pomilczeliśmy sobie jeden dzień to wszystko samo przeszło. Chyba śni! wczoraj próbował zagadywać, ale nie ma.. :
uwielbiam to męskie podejście, że niby mamy sklerozę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2013-10-02, 16:34   #3030
arletka1313
Zakorzenienie

iza ja sie na poczatku ciazy rejestrowałam w serwisie bebi program, i dzis własnie to dostałam
gianna ja tak własnie tz powiedziałam (okłamałam go) ze niby jest dobrze ale szalec nie mozna. ja poprostu wiem ile dla niego znaczy seks, on tez sie martwi o dzidzie ale mówi ze skoro jest wszystko dobrze i lekarz nie powiedział teraz ze nie można to mozna. czasem sie ciesze ze mnie piecze wtedy jest krótko i delikatnie a ja mam to z głowy.

byłam dziś w przedszkolu i u mamy. no z przedszkola wyjsc nie mogłam,gdzie się nie obejrze tam ktos znajomy i z kazdym chwilka...i jak mnie wszytskie zapraszały w odwiedziny,do jednej chyba pojade w sobote jesli te okna nie przyjda, i powiem szczerze ze nie tesknie za przedszkolem,popatrzyłam na te krzyczace dzieciaki i odeszła mi ochote powrotu do pracy

nic, ide szykowac obiado-kolacje.
Hania 6.09.2016

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości