|
|
#61 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wiek a długość włosów.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
W pewnym wieku włosy mogą być liche i zapuszczanie dla samego zapuszczania powoduje że na głowie pojawia się garstka lichych włosków ale za to długich. Takie hodowanie kłaczków, byle jak najdłuższych bez pomyślenia o tym w jakiej sa one kondycji.
Jeszcze jak są upięte to ujdą ale rozpuszczone niekoniecznie. Cytat:
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się wydaje, że u niej te włosy to już pewien element wizerunku, ona jest kojarzona z rozpuszczonymi blond włosami, ciemniejszym makijażem oka i przerwą między jedynkami (sorry), więc to trochę co innego. Trudno mi ją sobie wyobrazić z inną fryzurą, a gdy wyguglałam jakieś jej zdjęcie w kucyku, wyglądała jak nie ona, imho gorzej.
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
a mi sie podoba ten jej niedbały look ... cos a la rockndrollówa, hippiska 30 lat później.
|
|
#66 | |
|
Zadomowienie
|
Myślę, że można wyglądać bardzo kobieco w długich, siwych włosach. Ale to wszystko zależy od urody i samych włosów: ich kondycji i odcienia.
Widziałam kiedyś babcię o ładnych rysach twarzy i jasnej cerze bez ani jednej plamki, z koczkiem z jasnych, siwych włosów, takich prawie białych. Tak jej to wszystko pasowało, a ta cera! Jak tutaj: http://www.stylissima.pl/wp-content/...akup-po-50.jpg No coś pięknego. Miała zmarszczki oczywiście, ale chodzi o samą jakby jej kolorystykę, była po prostu piękna a przecież siwa i stara ![]() Dlatego nie przemawia do mnie argument, że jak jestem stara to nie wypada mieć długich włosów albo ich nie farbować. Poza tym dobrym przykładem są też Hinduski, które często aż do śmierci mają długie włosy i jakoś nie wyglądają z tym jak czarownice. Jeśli się nie mylę, jest to modelka, która szybko osiwiała i po jakimś czasie zrezygnowała z farbowania: http://blog.anataka.pl/wp-content/up...2/11/466_1.jpg A tu już inne panie: http://blog.anataka.pl/wp-content/up...6f96dff88f.jpg http://herbimania.blogspot.com/2009_01_01_archive.html Jestem jeszcze młoda ale póki co nie planuję wracać do krótkiej fryzury. Miałam ze 2 razy i to były porażki. Nie z moimi włosami! Myślę też, że może spróbuję nosić siwe, ale to już gdy będę miała wnuki ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
"Aby wziąć udział w akcji wystarczy ściąć włosy, według niżej wymienionych wskazówek" A wskazówek brak
|
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle wydaje mi się, że to jest klucz do doboru fryzury, powinna pasować nie tylko do kształtu twarzy, jak się często twierdzi, ale i rysów jako całokształtu... |
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W dodatku cięcie powinno byc bardziej "lekkie" a nie od krzywej linijki ciachnięta grzywka i pozostałą reszta, w dodatku jej włosy łączą się w strąki- tu potrzeba innej pielęgnacji i dodania puszystości włosom. NA chwilę obecną jest kiepsko, mogłoby byc znacznie lepiej. Ale gust to rzecz względna i co jednym się podoba innym nie musi. |
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skojarzył mi się jeszcze przypadek Manueli Gretkowskiej, która będąc młodą kobietą, ok 30 całkowicie osiwiała i właściwie takie włosy zaakceptowała i takie stały się jej znakiem rozpoznawczym. Czy siwizna niezafarbowana może w ogóle być Waszym zdaniem atrakcyjna? Chyba także projektantka Klimas nosi niefarbowane, ale króciutkie siwe włosy.. |
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
BAN stały
|
Spory bajzel na tej stronie bo tej zakładki nie znalazłam. Natomiast mam coś takiego: http://raknroll.pl/daj-wlos/daj-wlos/2292 "Aby wziąć udział w akcji wystarczy ściąć włosy, według niżej wymienionych wskazówek" A wskazówek brak [/QUOTE]Faktycznie coś się tam porobiło , że ja też nie mogę znaleźć tej zakładki o włosach. A była jakiś czas temu. ![]() Ktoś coś zaniedbał. Jedynie jak się wpisze w wyszukiwarkę "daj włos" to jest ta akcja i instrukcje obcinania włosów np. na 'fejsbuku" i na innych stronach. |
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
BAN stały
|
A co sądzicie o włosach dwóch pań już w słusznym wieku też długowłosych, chodzi mi o prezenterkę Grażynę Torbicką i aktorkę Annę Dymną.
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Torbicką moim zdaniem odmładzają i kolorystycznie nadają twarzy świeżości, jeśli chodzi o Dymną to niestety jestem na nie jeśli chodzi o długość właśnie. Nie wyglądają na zbyt zadbane. Choć weszłam teraz w jej fotki za młodu i także włosy nie wyglądały dobrze, cienkie raczej i postrzępione. Choć w sumie zależy na jakim zdjęciu.
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-10-01 o 23:51 |
|
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Dymna zrobiła z siebie coś strasznego, była piękną dziewczyną, teraz nie dość, że utyła, to z tymi długimi rozpuszczonymi włosami wygląda co najwyżej jak Nenneke, którą grała... |
|
|
|
|
|
#76 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
Pani Anna na niekórych zdjęciach ma ładne włosy, ale jednak na większości to brzydkie siano. Ale nie widzę jej w krótkich, jest zbyt duża na dole i została by jej mała, krągła głowa. Dłuższe włosy jeszcze jakoś ją bronią. Tutaj mi się bardzo podoba: http://1.fwcdn.pl/ph/25/79/182579/103984.1.jpg http://www.we-dwoje.pl/p/a/0/0/0/160...anna_dymna.jpg http://www.superpani.pl/kobiety/anna%20dymna.jpg - tutaj widać, że trochę jej wyszczuplają szyję. W dzieciństwie babcia wpajała mi teorię, że kobiety na południu, np. w Grecji od słońca mają białe, a nie siwe włosy. Czy to prawda? Jako dowód, pokazywała mi swoją znajomą Polkę, która od lat mieszka w Atenach. Edytowane przez 2ystem1645 Czas edycji: 2013-10-02 o 00:10 |
||
|
|
|
|
#77 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
Ja mam prawie 30. i właśnie zaczynam zapuszczać włosy. Idę na maksa, nic nie ścinam. Niektóre strączki mam prawie do pasa i lubię, kiedy powiewają mi na wietrze ) Z kolei moja mama ma ponad 60 lat i włosy długie aż po łopatki. Dzięki temu może robić codziennie koczek i wygląda ślicznie ![]() Naprawdę dużo zależy od gatunku włosów, dziewczyny. Ja mam falujące i spuszone tak bardzo, że gdyby były krótsze niż do ramion wyglądałabym jak Szopen albo Kopernik :P |
||
|
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krótkie włosy na pewno nie, nie te rysy twarzy i figura. Najlepsze faktycznie takie półdługie, ciemne, pofalowane. [1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;43083924]Pani Anna Dymna przede wszystkim: raz - straciła ukochanego męża, dwa - poświęciła się pomaganiu chorym / niepełnosprawnym / potrzebującym pomocy. Jej fryzura nie ma żadnego znaczenia. To jest po prostu Wielki Człowiek.[/QUOTE] To fantastycznie, ale to wątek o włosach i fryzurach. A kultu jednostki nie odnotowano w Polsce od czasów Bieruta, żeby nie można było stwierdzić, że dana osoba w czymś źle wygląda. To tak, jak stwierdzenie, że ma niebieskie oczy
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
[1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;43083924]Pani Anna Dymna przede wszystkim: raz - straciła ukochanego męża, dwa - poświęciła się pomaganiu chorym / niepełnosprawnym / potrzebującym pomocy. Jej fryzura nie ma żadnego znaczenia. To jest po prostu Wielki Człowiek.[/QUOTE]
Ale Grubella zapytała o nią w wątku pt "Wiek a długość włosów" czyż nie? |
|
|
|
|
#80 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pociągnę jeszcze chwilę off top i zakończę z mojej strony: Pani Anna jest tak cudowną osobą, że przez to też inaczej patrzę na to jak wygląda. Dla mnie mimo tuszy i lekkiego zaniedbania np. w kwestii włosów, przez tę jej dobroć bije od niej takie jakby anielskie piękno, którego ja też nie jest w stanie kwestionować. Ale to nie temat wątku. |
|
|
|
|
|
#81 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak są ładne i ładnie się w nich wygląda to wiek nie ma znaczenia, bo co ma wiek do długości włosów?
Ja noszę krótkie i napuszone specjalnie, a mam poniżej 30 lat, bo w takich się czuje świetnie, czuję że dobrze w krótkich wyglądam. Jak kobieta czuje się dobrze w długich mając np: 57 lat, to niech sobie takie nosi. |
|
|
|
|
#82 | |
|
BAN stały
|
Dla mnie nie jest atrakcyjna
Cytat:
). Moja teściowa też tak ma Bardzo źle to wygląda moim zdaniem, kobieta przy kości i długie, rozpuszczone i jeszcze na dodatek siwe włosy równa się czarownica stajl.U szczupłych osób sprawa ma się nieco lepiej. Ale generalnie uważam, że im starszy wiek, tym krótsze włosy ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- [1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;43083924]Pani Anna Dymna przede wszystkim: raz - straciła ukochanego męża, dwa - poświęciła się pomaganiu chorym / niepełnosprawnym / potrzebującym pomocy. Jej fryzura nie ma żadnego znaczenia. To jest po prostu Wielki Człowiek. [/QUOTE] Nieźle żeś pocisła Edytowane przez Catjusza Czas edycji: 2013-10-02 o 12:58 |
|
|
|
|
|
#83 |
|
BAN stały
|
Ja akurat się nie zgodzę, że osobom z nadwagą i to nawet znaczną nie pasują długie włosy.
Moim zdaniem te włosy odciągną jakby uwagę od niekorzystnej sylwetki. Przynajmniej optyczne wrażenie takie jest, wiadomo grubas pozostanie grubasem nawet z włosami do pięt. Nie wyobrażam sobie pani Dymnej w krótkich włosach. Uważam, że wyglądałaby niekorzystnie w krótkich. Trochę bym ją wprawdzie ufryzowała aby te włosy nie były takie pozostawione samym sobie. Nie zawsze wystarczy długie włosy umyć, przeczesać i na tym koniec. Co do pani Torbickiej to moim zdaniem dobrze wyglądałaby w każdej fryzurze, zarówno krótkie jak i długie włosy jej pasują. Jeszcze długie włosy nosi pani Maryla Rodowicz i też uważam, że lepiej jej jest w długich niż krótkich. W jej przypadku też dlugie wlosy odciągają uwagę od mankamentów korpulentnej sylwetki. |
|
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniston chyba na pewno ma naturalne właśnie - w pewnym momencie dość mocno skróciła włosy co trochę odjęło jej urody - bo ma mocno zaznaczony podbródek - i im dłuższe wlosy tym bardziej 'zmiękcza' jej rysy - opowiadała o tym w wywiadach, że to chyba była najgorsza decyzja żeby skrócić włosy i teraz nic tylko czekac aż odrosną - gdyby miała doczepy to po prostu nigdy nie wyszłaby z salonu w krótszych
|
|
|
#85 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Krótka fryzurka nadaje lekkości, odciąża sylwetkę, podczas gdy długie włosy (rozpuszczone) tworzą jakby pelerynę i optycznie sprawiają, że sylwetka staje się bardziej przysadzista. Czego nie można powiedzieć o koku lub końskim ogonie..może to kwestia odsłoniętej szyi.
|
||
|
|
|
|
#86 |
|
BAN stały
|
Jest to dla mnie niezrozumiałe, ale skoro tak masz to trudno. Nie wiem czemu się przyjęło, że siwy facet to szapakowaty, dojrzały i seksowny pan, a siwa kobieta jest już stara i dlatego siwa oraz powinna to koniecznie maskować. Nie lubię podwójnych standardów nawet jak chodzi o siwiznę. Siwe to siwe, dla mnie nieatrakcyjne bez względu na płeć. Co nie znaczy, że uważam, że każdy powinien siwiznę maskować i farbować. To już rzecz gustu. Niemniej - jak dla mnie - siwizna nikomu uroku i powabu nie dodaje ani kobiecie ani facetowi.
Edytowane przez Catjusza Czas edycji: 2013-10-03 o 10:42 |
|
|
|
|
#87 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A co do facetów też mi się siwizna podoba, najlepiej szpakowaci, robią wrażenie takich zrównoważonych. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum |
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli włosy są zdrowe, zadbane i odpowiednio gęste, to jak najbardziej wypada. Do pracy obowiązkowo spięte.
Z kolei jeśli włosy są wysuszone, rzadkie, mają poniszczone końcówki, (a 90% posiadaczek bardzo długich włosów takie ma i tylko im się wydaje, że włosy są super), to jednak nie wypada. ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Na większości zdjęć wygląda zwyczajnie niechlujnie, takie zwisające strąki wokół twarzy, a`la baba jaga.
|
|
#89 |
|
Rozeznanie
|
Ja także uważam, że piękne, długie włosy można mieć w każdym wieku.
Mam 25 lat i włosy za pupę, do tego jestem niska, ale nie wyobrażam sobie, że miałabym je ściąć. Chociaż pewnie wiele osób uważa, że wygląda to karykaturalnie Bardzo dbam o włosy i często słyszę komplementy na ich temat, więc dlaczego miałabym je ścinać ![]() Kiedyś śniło mi się, że obcięłam włosy, to obudziłam się ze łzami w oczach
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
A dlaczego obowiązkowo spiete? Dużo zależy od pracy. U nas jest luzny styl ubierania się i fryzury też mamy, jaka komu się zamarzy. Dlatego jeśli mam akurat ochotę, przychodzę w rozypuszczonych włosach
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.