![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 13
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;43084292]Słyszałam, że tak
![]() A są faktycznie tak pyszne, warto na nie wydać aż tyle? |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |||
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:15 ---------- Cytat:
Jak dla mnie nie muszą mieć jakiegoś głębszego znaczenia, jak ktoś lubi patrzeć na motylki to niech sobie ma. Grunt to mając tatuaż w obcym języku dowiedzieć się co to znaczy (żeby nie było, że chińska zupka pomidorowa ![]() ---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:15 ---------- Cytat:
I bywa taka kwaśna, fuuuj. Ale to może przez niezbyt dobrze czyszczone ekspresy. Za to w starbuniu/coffe heaven to biorąc 'fajną' kawę smakową piję się rozpuszczony cukier dosłownie.
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- [1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;43084303]Jak dla mnie są przepyszne ale faktem jest, że trochę szkoda jest tyle kasy dawać za 500ml. Dlatego kupuje jak jest promocja. 17-18zł już mogę lekką ręką wydać na te lody ![]() w Almie często są na nie promocje i są pyszne ![]() Dziwi mnie, że czas tak szybko ucieka i zaraz będą święta i choinka ![]()
Miłośniczka kosmetyków naturalnych i nietestowanych na zwierzętach Jestem Naturalna Dusza ![]() Podróże Duszy ![]() Wybierz Zielone z CCL Edytowane przez beeets Czas edycji: 2013-10-02 o 06:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
zawsze mam racje
|
Dla mnie pyszne. I wydajne, że tak powiem- nie da się ich dużo zjeść, nie to co jakieś inne rozwodnione lody.
Chociaż kupuję je głównie dlatego, że to jedyne lody, w których nie zalazłam nic z mojej zakazanej listy składników ![]() Tylko takich zwykłych smaków jak czekolada, wanilia moim zdaniem nie warto kupować. Co innego strawberry chesscake czy vanilla caramel brownie. I dziwi mnie, że ludzie kupują czasami takie lody bez smaku po 4 zł za litr. Bo ważne, żeby zjeść mega porcję. Ja wolę zjeść mniejszą porcję, ale dobrych. Tak samo z innymi słodyczami. ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Źle mi na samą myśl. Dziwi mnie wątek o czekaniu na święta- czynny cały rok. Ja świąt nie obchodzę (bo na kija, skoro nie jestem tzw.wierząca) ale ogólnie widzę to tak- sprzątanie, stanie przy garach, przejedzenie, nudne rodzinne posiedzenia. I gdzie tu dni odliczać? ![]()
#126 |
Wtajemniczenie
|
A ja lubię święta, tj. cały ten klimat [choć niekiedy sztucznie wywołany], mimo, że też nie jestem wierząca i nie przeżywam tego duchowo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A o tez zależy od marki, na przykład w Lidlu lody są pyszne i tanie ale już na przykład w Realu te lody tańszej marki są bezsmakowe i niedobre. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;43084987]
Ja to widzę inaczej ![]() ![]() Pod koniec sierpnia byłam w Aldi, były tam czekoladowe lizaki-mikołaje. Na początku myślałam, że to wyprzedaż po zeszłorocznych świętach, ale później spostrzegłam, że wcale nie są przecenione i obok nich leży dużo innych słodyczy w klimacie świątecznym. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziwi mnie jeszcze narzekanie ludzi. Skończyli robić ostatnio we Wrocławiu kolejkę linową między dwoma budynkami Politechniki, żeby studenci szybciej się przemieszczali. Mnóstwo ludzi zbluzgało pomysł, bo po co, szkoda kasy. Jeszcze żeby szło z budżetu miasta, ale za większość zapłaciła Politechnika, miasto dołożyło tylko trochę. Zbudowali rok lub dwa lata temu sky towera, źle, bo ktoś tam ma daleko. Ale że mnóstwo ludzi w tej dzielnicy mieszka, to już nikt nie pomyśli.
Edytowane przez Duszaniola Czas edycji: 2013-10-02 o 12:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Konto usunięte
|
Zaraz mnie zjedziecie, ale ja nie rozumiem po co niektórzy studiują.. Np. mam na roku dziewczynę, która jjeździ na wózku, nie mówi, praktycznie się nie porusza, wozi ją matka wózkiem. No ja wiem, rozumiem, że nie chce siedzieć w domu i się marnować, ale jak będzie sesją, egzaminami, praktykami (studiuję pedagogikę)? No nie ogarniam no.
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
damn good coffee
|
Widziałam dziś taką malutką dziewczynkę, ledwo chodzącą, z ufarbowanymi włosami (ombre)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Raczkowanie
|
Podobno sporo osób tak robi, ale nie zamierza być potem lekarzem, a prawnikiem, który tych lekarzy skarży w sądzie
![]() Ale czy to prawda nie wiem, osobiście nie spotkałam ![]() Cytat:
![]() ![]() Staż jest, może inaczej się to nazywa, ale w praktyce pewnie będzie wyglądać to podobnie. Tyle, że po prostu będzie on jeszcze w trakcie studiów, tak jakby VI rok, a nie oddzielny staż po studiach. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Ogólnie to dziwi mnie, że w niektórych święta wyzwalają chęć do kłótni, narzekań bardziej niż każdy inny dzień w roku. ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
![]() Co ci rodzice mają w głowach. ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
![]()
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2013-10-02 o 15:50 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
często są w cenie 16,99 zł. tylko jak spróbujesz, to możesz już nie chcieć jeść innych lodów
![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
znam dziewczynę niewidomą i skończyła studia i pracuje. na uczelni przyjezdzała z mamą lub tatą, a później z psem przewodnikiem ![]()
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Ja to widzę inaczej ![]() ![]() Co prawda nienawidzę świątecznych piosenek i sklepów, które w kółko je puszczają (szukanie prezentów w Home&You było dla mnie czymś strasznym), ale resztę z tego, co opisałaś też lubię. Pierogi pieczone i sernik babci... ![]()
Edytowane przez Darkoz Czas edycji: 2013-10-02 o 16:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A z tymi lodami to naprawdę warto raz zaszaleć i kupić podczas promocji pudełeczko na spróbowanie, cena wprawdzie duża ale mogę powiedzieć, że nie żałowałam zakupu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;43094099]Ja szczególnie uwielbiam ten zapach piernika i choinki
![]() A z tymi lodami to naprawdę warto raz zaszaleć i kupić podczas promocji pudełeczko na spróbowanie, cena wprawdzie duża ale mogę powiedzieć, że nie żałowałam zakupu ![]() niektórzy bez wahania potrafią codziennie wydać tyle na papierosy, więc co sobie będziesz żałować na lody ![]() Dziwi mnie nieumiętność zrozumienia, że ktoś może nie chcieć mieć dzieci. Moja koleżanka świadomie wybiera bezdzietność, bo jest mało cierpliwa do dzieci, a stale jest "przekonywana", "nawracana na właściwą drogę" oraz zarzucana argumentami "bo bez dzieci, to co to za życie".
#144 | ||
wańka wstańka
|
Cytat:
To, że ktoś ma prblem z ciałem nie oznacza, że ma problem z ciałem nie oznacza, że ma roblem z myśleniem i przyswajaniem wiedzy. A co z Hawkingiem? Cytat:
![]() ![]() Musze spróbować ![]()
![]() |
#145 | ||
zawsze mam racje
|
Ja to widzę inaczej ![]() ![]() Ale rzecz też w tym, że wiele rzeczy można robić przez cały rok- nie trzeba świąt, żeby jeść piernik czy spotkać się z bliskimi. (zaraz będzie, że w roku to praca, tamto i owamto- no cóż jak się coś lubi tj, siedzenie z rodziną to trzeba na rzęsach stanąć, ale coś wymyślić, żeby mieć więcej czasu) Prezenty też można sobie dawać częściej (inna sprawa, że trzeba by więcej pracować, żeby na nie zarobić) I uciec się od tego nie da, bo pojedzie człowiek gdzieś na początku Grudnia zagramanicę, a tam kolędy przygrywają w markecie ![]() Cytat:
![]() O dalszej nie wspomnę, dzięki czemu kuzynka nazywa mnie dzikusem ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Ludzie zmęczenie zakupami, sprzątaniem, gotowaniem. Wydali do tego sporo kasy, więc liczą na święta jak z bajki. A takie nierealistyczne oczekiwania w połączeniu z taką sobie rzeczywistością wzbudzają złość. (bo ojciec liczy, że jak się natrzepał dywanów i kupił dzieciom puzzle to z dzieci zrobią się aniołki)Plus nagle za dużo wolnego czasu i mamy mieszankę wybuchową.
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2013-10-02 o 18:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie brak poczucia humoru Kanye West i brak dystansu do siebie
Jimmy Kimmel - amerykański komik zrobił tą parodię ![]() http://www.youtube.com/watch?v=VIO6Zy0PzQQ a Kanye West tak na nią zareagował: http://www.youtube.com/watch?v=H9DZV6U1eIM
#147 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Znałam kilka niepełnosprawnych w znacznym stopniu, które studiowały. Nikt ich do studiowania nie zmuszał, nie wymuszał chęci do zycia. Chicały więc kontynuowały nauke... i chciały zyc.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() |
#149 |
Konto usunięte
|
Ale mnie nie przeszkadza, że ona studiuje, broń boże! a niech sobie studiuje, ma do tego prawo, niech sobie robi co chce, uczy się, pracuje, ma chłopaka, męża, dziewczynę czy co jej się uwidzi - tylko mi chodzi o podejście praktyczne do tego - JAK ona będzie praktyki robić, czy ćwiczenia w grupach? Nie mam zamiaru jej wywalać z zajęć czy coś!
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.