|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
0 | 0% |
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
1 | 1,75% |
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
0 | 0% |
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
16 | 28,07% |
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
1 | 1,75% |
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
29 | 50,88% |
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
1 | 1,75% |
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
8 | 14,04% |
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
my mamy wózek z maxi cosi... faktycznie jakiś dziwny ten Pan :|
nemosek ja teraz mam jedną Dalie pasującą i jest super wygodna, wcześniej miałam ze 3 modele w tym taki wściekle różowy ![]() ja już idę spać i leczyć katar... Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4322 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() Ale wkurzyłaś się... Tutaj akurat miał rację,z przodu jest bardzo niebezpiecznie i trzeba pamiętać o wyłączeniu poduszki. No i najbezpieczniejsze miejsce dla dziecka to środek tylnej kanapy ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-10-01 o 22:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4323 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej nie powiemy....ustaliliśmy wersję, że na rutynowej wizycie wyszło, że mała nie rośnie i zdecydowali od razu o cc ![]() W piątek będzie 3 tygodnie...jakoś zleciało ![]() Mówiłam dziś do małża, że nie wierzę, że za tydzień wyjdę do domu (podobno po cc 5 dni trzymają) szkoda tylko, że malutka będzie musiała zostać ![]() Tu jest wyż chyba cały czas ![]() Nic Ci nie mówili jakie mają plany na Ciebie?? Oby jak najszybciej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4325 |
Zadomowienie
|
No właśnie nie. Gdyby to było wysyłane gdzieś tam nie wiadomo skąd to bym się nie dziwiła. A to z Warszawy jakaś firma
Też lubię Dalię ![]() Miss Triss, co do warsztatów - to i tak dobrze trafiłaś. Bywałam na warsztatach gdzie było więcej prezentacji typowo reklamowych bez większego sensu. Ale widzisz, to zależy od prezentującego. na warsztatach "Mamo to ja" też była prezentacja Maxi Cosi i powiem szczerze, że pani super wszystko przedstawiała i właśnie w ogóle nie wychwalała Maxi Cosi tylko ogólnie opowiadała o bezpiecznym przewożeniu dziecka w foteliku, o systemie Isofix itd.A z nagrodami to faktycznie powinny tylko kobiety w ciąży brać udział w losowaniu
#4326 |
Zakorzenienie
|
IDE spac dziewczynki
![]() Paulina , De - ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4327 |
Rozeznanie
|
Witam się w 32 tyg.
Przepraszam, że nie cytuję, ale nadrobiłam i spadam. Kciukasy za wszystkie szpitalanki. De mam nadzieję Twojemu maleństwu to sie wchłonie. ![]() I chce się pochwalić, że dzis pojechałam na badania bez siuśków. Zauważyłam to dopiero pod budynkiem i wracałam się. Wkurzyłam się na siebie!!!!! ![]() ![]() Idę spać. Dobranoc.
![]() |
#4328 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pierwsza pomoc - ten sam chłopak, chyba że paru tam mają przystojnych ![]() Babeczka z OsmozaCare - taka malutka, śmieszna. Nawet ciekawie mówiła. Babeczka z Enfamilu też fajnie, bo nie namawiała nachalnie na karmienie mlekiem modyfikowanym, wręcz sporo mówiła o zaletach karmienia piersią. Facet z MaxiCosi bankowo ten sam. Niestety miałam tę wątpliwą przyjemność już drugi raz patrzeć na niego. U mnie był na warsztatach mamo to ja i na bezpiecznym maluchu. Na pierwszych warsztatach zapamiętałam go głównie z tego, że jak dziewczyna (ochotniczka) montowała fotelik, to bezczelnie z niej drwił i robił z niej głupią blondi. Bardzo mi się to nie podobało. Na bezpiecznym maluchu, komentował fotelik koleżanki, bo była z dzieckiem w pierwszym rzędzie akurat. Już nie pamiętam o czym mówił wtedy, ale padł komentarz "oczywiście mówię o fotelikach maxicosi, a nie takim czymś co tu stoi" Ogólnie całą swoją postawą pokazywał jaki z niego cwaniak. Palant i tyle. A odnośnie nagród, to u mnie też wygrywali mężczyźni i nawet jedna mama na oko lat 60 ![]() Mya1989 i De28 kciuki mocno zaciśnięte ![]() Chyba za każdym razem czegoś mi nie cytuje. Też tak macie? Niestety o tej porze nie potrafię sobie przypomnieć, bez zacytowania, co to jeszcze mądrego chciałam napisać ![]() U mnie imprezka udana. Fajnie tak się spotkać w babskim gronie. Ogólnie uwielbiam te kobiety ![]() ![]() A mąż wrócił z zakupów i od mamusi o 24 i wyobraźcie sobie nawet niespodziankę mi kupił. Także cofam narzekanie na niego ![]() Myślę, że wypadałoby iść już spać ![]() Dobranoc mamuśki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4329 |
Wtajemniczenie
|
Przepraszam, ze nie cytuje. Zator mogl sie zrobic, bo np maly mial skok i duzo przytyl i gdzies naciska ze nie ma prawidlowego przeplywu. Taka ma pozycje, ze prawidlowy przeplyw nie nastepuje i w najlepszym wypadku po porodzie, jak bedzie mial wiecej ruchu to zniknie. Moze byc tez zwezenie cewki i czekaloby go jej poszerzenie. Zator to nawet ja zauwazylam, bo na usg nerka byla czarna a druga szarawa. Na usg ladnie bylo widac, ze jest glowka w dol, ale bocznie i ma obie stopki na moich zebrach. Stad ten bol. Ehh nie moge od 4 spac..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4330 |
Raczkowanie
|
De28 trzymam kciuki za małego, oby wszystko samo się rozeszło.Ja również od 4 nie śpię, już nie wiem co mam ze sobą zrobić, kaszel mnie dobija nie mogę się ułożyć, poza tym to moja pierwsza noc w nowym mieszkaniu, wszystko na walizkach i farbach, ogólnie wielki bałagan i zimno.
Nie mam skończonej sypialni wiec z porządnego wyspania się nici. |
![]() ![]() |
![]() |
#4331 | ||
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4332 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4333 |
Zakorzenienie
|
De kurcze, strasznie współczuję. Już myślałam, że na takim etapie ciąży to nic złego stać się nie może... A tu taka złośliwość... Normalnie wkurza mnie to :<
|
![]() ![]() |
![]() |
#4334 |
Rozeznanie
|
ja dziś też miałam jakąś ciężką noc, latałam siku i kręciłam się w łóżku okropnie. Mała brykała w najlepsze i co chwila miała czkawkę.
Na dziś mam w planach małe prasowanko dzieciowych rzeczy ale tak na siedząco spokojnie, muszę coś zrobić bo nie wytrzymam psychicznie kolejnego dnia w łóżku. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4335 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4336 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dzień doberek, ja już nie śpię ale poleguje jeszcze. A dzisiaj koleżanka ma być jakoś po 10 więc trzeba się będzie ogarnąć. Jakaś zła noc dzisiaj za mną, nie mogłam się dobrze ułożyć, wszystko mnie bolało, często siku
![]() |
#4337 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
lubieolowki, właśnie też chciałam coś jak najmniej workowatego ![]() ![]() W dotyku są fajne ![]() ![]() nemosek, nie mierzyłam, do ilu się rozciągają, ale zmierzyłam je przed chwilą. Nie jest źle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zrobiłam fotki: 20131002_070427-1.jpg 20131002_070406-1.jpg 20131002_070455.jpg 20131002_070510.jpg 20131002_070801-1.jpg Przepraszam za jakość, robione telefonem. Wrzucam też foto jak wyglądają te zakładki (z przodu i z góry, z mojej perspektywy). Powinny być wygodne ![]() Aaa, nemosek, jakbyś się na coś z intymnej decydowała, to zaczekaj do weekendu - mają -25% ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 1. NUKa nie było ![]() ![]() 2. PBKM - babka faktycznie fajnie mówiła, może gdybym była zainteresowana tematem, to byłoby to jeszcze ciekawsze ale od początku wiedziałam, że nie będzie bankować krwi (koszty ![]() 3. OsmozaCare... Myślałam, że kobietę rozniosę ![]() A jeszcze w trakcie mówi, że przeprasza, ale jest chora, bla bla bla, głos, gardło... a potem w trakcie prezentacji Maxi Cosi siadła w pierwszym rzędzie, tuż przede mną ![]() ![]() 4. Pierwsza pomoc - bardzo fajny wykład, zwłaszcza dla kogoś, kto jest totalnym laikiem w temacie ![]() 5. Enfamil - zwróciłam uwagę, że laska zdecydowanie nadaje się do tego, co robi ![]() ![]() 6. Położna - nie zapadła mi w pamięć specjalnie, więc w sumie chyba średnio ![]() 7. Maxi Cosi - wykład bardzo mi się podobał ![]() ![]() A co do środka tylnej kanapy - to faktycznie jest to najbezpieczniejsze miejsce na fotelik ![]() a) musi być to pełnowymiarowy, oddzielny fotel, a nie taki półdupek wąski; b) pasy muszą być normalne, nie te takie przez pas tylko. No, to się rozpisałam ![]() Heloł o poranku! Ja już po śniadanku i kakałku ![]() I wrzucam mój fuksjowy kombinezon ![]() 20131002_072912.jpg Do kompletu są dopinane buciki i rękawiczki, ale do prania zdjęłam.
![]() |
#4338 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny, nadrobiłam.
Ale mam paskudny humor i nie dam rady pocytować. Współczuje smutnych nowinek z wizyt, jednak mam nadzieje, ze wszystko się wyprostuje i będzie dobrze. Witam Nową Mamcię i życzę miłego dnia. Trzymam kciuki za wizyty i za samopoczucie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4339 |
Zakorzenienie
|
Na tym foto amarantowej widać z lewej strony, gdzie jest brzeg tego białego materiału spod spodu na biuście
![]() ![]()
#4340 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. akurat Recaro to są dobre foteliki, a to ze akurat pan z Maxi Cosi jest to o niczym nie świadczy chyba tylko o tym że to był sponsor warsztatów ![]() 2. no oczywiście, bo muszą namówić klientów do kupienia ich fotelików, poza tym nawet w naszym samochodzie amerykańskim byłby problem z przymocowaniem nawet ich fotelika no chyba że dokupilibyśmy bazę IsoFix, ale tu TŻ mowił że i z tym mógby byćć problem ![]() 3. a co ma powiedzieć? że są średnie? liczy się sprzedaż 4. poduszka powietrzna chroi dziecko? ![]() ![]() po pierwsze nie można montować fotelika na przednim fotelu JEŻELI jest włączona poduszka powietrzna, po jeżeli przy wypadku wystrzeli z prędkością jakąś ok 300 km/h to dziecko przygniata i jest kaput, natomiast jeżeli poduszka powietrzna jest wyłączona bądź jej nie ma to owszem mozna wozić dziecko tylko tyłem do kierunku jazdy z podniesionym pałąkiem fotelika bo w momencie uderzenia dziecko jest chronione przez ten pałąk bo on zapiera się o fotel (jak jest tyłem do kierunku jazdy) i amortyzuje uderzenie. no i najlepiej zamontować jest fotelik na tylnej kanapie za fotelem pasażera ![]() Cytat:
![]() Miss Triss, dziękuję Ci za to że napisałaś co ten gościu mówił o fotelikach, dawno się tak nie uśmiałam ![]() dzień dobry! ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-02 o 07:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4343 |
Zakorzenienie
|
Lineczka ale Miss pytala o wklad dla noworodka
![]() Nadrabialam wczoraj i nie skończyłam ![]() Mya trzymaj sie dzielnie i niech Ci dadza fenka w kroplowie :/. De chyba lepiej operacja na tym etapie niż pozniej jak maluch wszystko pamieta. Takie malenstwa sie szybciej regeneruja. Ryba Tobie też tego szpitala wspolczuje ale tu w końcu chodzi o Wasze dobro! Czy Paula ma dziś zabieg? Co z Beatka i Trele? Prosze o streszczenie. Do nas na sale trafiły wczoraj bliźniaczki z 31 tygodnia. Jakie maja dluuuuugie nogi.masakra. Maly cycolil ladnie a potem polozna wlala w niego normalna porcje mleka i az mu ciśnienie zaczęło wariowac. :/ w sumie dostal wg mnie około 40ml a zapisane ma 25.bo mnie nie sluchala baba jedna jak mówiłam ze sporo zjadl. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4344 |
Zakorzenienie
|
Kurde, pisałam post i mi się zamknęła przeglądarka
![]() Pani doktor powiedziała, że to nie są skórcze ![]() Boję się, wiem, że na przykładzie Witusia dzidzi, ze wszystko może być ok, ale boję się, że ona za wcześnei chce wyjść. Chociaż waży już 1,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4345 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() my dzisiaj całą rodzinką spaliśmy u moich rodziców. spać mi się chce. najpierw mnie budzik o 5 obudził (tata wstawał do pracy), potem męża. zaraz potem wstała córka i po spaniu... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paulina, ma cc jutro Beatka, leży w szpitalu ale nie rodzi, tylko ma wysokie ciśnienie i rozwarcie jakieś małe też ma a Trele rodzić nei chce, znaczy chce ale Majka nie chce :P ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4347 |
Zakorzenienie
|
wybaczcie dziewczyny, na razie nie nadrabiam dnia wczorajszego :x małe zakręcenie mieliśmy, a za chwilę wybieram się na uczelnię, na pierwsze zajęcia
![]() moja uczelnia sobie z nas kpi, podali plan, ale moje koleżanki są czuje, okazuje się że brakuje co najmniej 2 przedmiotów dla wszystkich, jednego dla jednej z grup + pracowni artystycznych nie wpisali :/ o podziale zajęć na grupy nie wspomnę... BO PO CO? |
![]() ![]() |
![]() |
#4348 |
Zakorzenienie
|
Dzidzia, no zobaczymy co wymyślą...
Gupie babsko, tak Ci dziecko przekarmić...one to też niepoważne. Ja na babeczki na oddziale narzekać nie mogę. Super są ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4349 |
Zakorzenienie
|
mieliśmy do wybory mure 3, lub 4 i 4 plus ale nie umiałam jej podnieść (strasznie ciężka
![]() ![]() ja się wyspałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4350 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Lineczko za info.
Mya ja generalnie nie narzekam. Położne sa super. Tylko tej sie nie pomyslalo/nie uwierzyla (?). Nie wiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:19.