|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
No zasnal pimpus na lozku obok mnie. Juz go nie bede przekladac bo nie ma sensu. Chcial bardzo sie do mnie przytulic.
A jak Wy kapiecie w oliwce? Poprostu dodajecie oliwke do wody? Tez myslalam o tym tyle, ze o oliwie z olivek. I ile tego na wanienke? Ogladalam ma YT tego Zawitkowskiego i nauczylam sie zmieniac pieluche bez lapania za stopki Z noszeniem prawidlowo nie mam problemu bo nosze zawsze na rece. Nie moge tylko zczaic tego kladzenia na ramie bo moj maly jest ciezki bardzo i nie mam sily i do tego on chyba za tym nie przepada zbytnio. No , ale jak ten gosc w kapieli manewruje to normalnie Moj maly tez jest happy jak zaczyna sie kapiel gorzej z wyjeciem , ale super on tam myk pokazuje z tym recznikiem na ramie i wtedy zawinac wlasnie dziecko. Musze sprobowac moze moj maly nie bedzie tak plakal wtedy. No i myslalam ze jak moj tak sie kopie w wodzie nogami to go kolanka beda bolaly, a tu sie okazuje ze mozna tak wiec super bo ja tak robie. Musze kupuc stol ewidentnie bedzie latwiej mnie i przyjemjiej synowi ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
ją też nie zmywamczystą woda kąpieli. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#423 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za słowa pocieszenia.
Dzisiaj mała zrobiła prawie idealna kupke wiec to chyba ryby. Poczekam kilka dni i spróbuje po mału wprowadzac nowe produkty. W piatek mam wizyte u innego pediatry to moze ta kobita mnie poratuje
|
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Mała dalej śpi
![]() Pies puszcza bąki, ja nadal w koszuli nocnej, mąż mnie zaprasza na przejażdżkę "konnym ekspresem", ale chyba odmówię, nie mam ochoty na kontakt ze "zwierzakiem" z rana |
|
|
|
#425 |
|
Konto usunięte
|
Hahaha konny ekspres
![]() Odciagniete, teraz usypiamy Krolewicza. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#426 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiem jak Wam cieżko.. Pamiętajcie że oprócz Was na oddziale przy Adasiu siedzimy wszyscy wiec nie jesteście sami. ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cynamonku, też bym siedziała non stop przy dziecku. nie rozumiem tamtych rodziców, ale Wy patrzcie na siebie. Trzymam kciuki za operację. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#428 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!!
wczoraj nie zdążyłam się nawet przywitać. Najpierw wczorajsze odpowiedzi, a później jak zdąrzę to jeszcze poczytam. ") U nas wszystko dobrze, wczoraj urządziłam sobie wycieczkę samodzielnie moim samochodem Zdrówka dla Was Cytat:
Super że skoku Was już opuszcza, Tymoteuszek wyczynia bardzo podobne numery przy kp, ja się cieszę, że przynajmniej mm normalnie je i wciąga całą porcję, bo inaczej martwilabym się że on glodny, bo z kp zbytnio jeść nie chce. Cytat:
nie jesteś sama - ja chodzę wciąż w bawelnianych ciążowych koszulkach bo w nic nie wchodzę, nie mówiąc o spodniach, sukienkach i spódnicach, chciałam sobie coś kupić, ale jak na zlość wszystko na mnie źle leży, spodnie rozmiar 38 albo zaciasne w pasie, albo w udach, albo ogólnie wyglądam fatalnie, więc kupiłam póki co 2 sukienki, jedne spodnie materialowe, jeden sweterek i więcej nic nie kupuje bo nie chce sobie psuć humoru w przymierzalniach, że wszystko źle leży.Dziś wybieramy się do galerii na jakies zakupy dla Tymoteuszka, on tak szybko rośnie, że ubranka które niedawno kupiliśmy rozmiar 68cm już małe i znów trzeba tworzyć nową kolekcję. Cytat:
![]() za piękny wiek ![]() Lecę jeszcze poczytać kolejne wieści, które mnie ominęły
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny,
U Fi zaczyna się katar... Stwierdzilam, że za kasę z chrzcin kupię Fi termometr brauna, bo mam zwykły, ale Fi taki skrecony, ze boję się włożyć mu do pupy, żeby krzywdy dziecku nie zrobic. Roxi hahha przejazdzka-taka okazja, a Ty nic?:P Ja nie splukuje Filipa po myciu. Oplukuje wodą z wanienki. Co do wycinania w literę c, do 3 miesiąca to normalne. Trzeba tylko obserwować, czy dziecko wygina się w dwie strony. Jest to właśnie powiązane z np. noszeniem. Ja robiłam błąd bo karmilam Fi trzymając tylko na jednej ręce, teraz zamieniał mu strony co karmienie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
hejjjj
Cynamonku zaciskam kciuki, aby jednak na piatek znalzl czas i lekarz i znalazlo sie lozko ![]() Katerine mnie nie chodzilo, abys dzwonila po policje od razu, ale go "nastraszyla" poprostu. Ale z dalszej wypowiedzi juz wiem ze powiedzialas do sluchu troche jego matce. wiem, ze zdrowie niuni najwazniejsze.Co do mleka Bebiko, moja Marysia pila je od 8 miesiaca do 22 miesiaca i NIGDY nie widzialam nic niepokojacego po nim. Moim zdaniem nie kazdemu dziecku kazde mleko pasuje. Tak samo jest z pieluchami, kosmetykami i pozniej jak zaczna przyjmowac posilki, takze posilkami. A twierdzenie jakiegos tam znajomego, ze jest ono z Chin i temu jest beeeeee to smieszne. Ktos te mleka wprowadza na rynek, ktos je kontroluje i dopuszcza do uzycia. Ponadto najczesciej konkurencja ma na ten temat duzo do powiedzenia. To tyle w tym temacie. Co do linku o trzymaniu dziecka - nie zagladalam tam, ale po waszych wypowiedziach juz wiem ze nie warto. Ja uwazam, ze nasz instynkt jest tu najwazniejszy, bo przeciez zadna z Was nie chce zrobic krzywdy dziecku i "wie" jak to robic. Mysle, ze nie trzeba sie nakrecac. Moze znajdzmy link prawidlowego trzymania malucha. Surka pieknie Lili wyglada i te rajstopki i skarpetki
|
#431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() AgaPlast a kasze? Jesz kaszę, ryż? Komosę ryżową spróbuj bardzo zdrowa (można wyprodukować na niej naturalne probiotyki). Kurczak to tylko z pewnego źródła, bo te sklepowe czy marketowe to tylko kupa hormonów i troszkę mięsa. Podobnie z wieprzowiną. Jak już chcesz coś wprowadzać to polecam królika i cielęcinę (o ile jesteś w stanie). Ja dalej z zatkanymi uszami od kataru. No słyszę wszystko jak za ścianą. Wiem, że jakbym wzięła antybiotyk to by mi było już lepiej, ale wolę się dłużej pomęczyć. W nocy chyba 2 razy karmiłam. Piszę, że chyba bo nie pamiętam pierwszego razu. Wywnioskowałam to po tym, że mała inaczej leżała i poduszka, którą kładę jej za pleckami była po drugiej stronie. Mąż w nocy w pracy więc to nie jego sprawka. Myślę co tu na obiad zrobić, bo odmroziłam żeberko ze swojskiej świnki (bez hormonów) i mam włoszczyznę ogródkową i chyba jakąś zupkę strzelę.
|
|
#432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wartosciowe rzeczy, bo wiecej krzywdy zrobisz niz pozytku ![]() bedzie dobrze,dziecko sie przyzwyczai do smakow, zna te smaki z brzuszka przeciez. a Ty jakies tabletki dla karmiacych jesz? suplementacja witaminowa? jakies kwasy omega? czy nic?? ja Ci powiem, ze ja jem wszystko normalne obiady, ciasta tez mi sie zdarza a czasami frytki i pizze i curry. i jest ok. jak zjem za duzo fasoli to mała bąki puszcza jak stary, ale to do przewidzenia. ale musisz pwoli wprowadzać nowe rzeczy, bo jak tak dalej pójdzie to stracisz mleko z tego stresu!!! a tego chyba nie chcesz co nie?? ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
a co do oliwki, to ja na poczatku dawalam oliwke hippa do wody, ale pozniej mała włosy miała cały czas tłuste, więc teraz nie dodaje. mam dobre kosmetyki HIPPa i tylko dodaje troche tego plynu do wanienki i koniec. |
||
|
|
|
#433 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
-------- Hej U nas super nocka-mały spał od 19 do 7 z dwiema pobudkami Zatem dziś jestem super wyspana i już ugotowałam zupę, przyprawiłam mięso na obiad, ogarnęłam dom i zrobiłam laminowanie włosów ![]() Chyba Skoku jednak jeszcze się nie wprowadził, tylko zajrzał sprawdzić co się u nas dzieje Mały leży na macie i podoba mu się ![]() Co do kąpieli-kąpię w płynie Hipp i spłukuję tylko główkę na koniec, a ciałko smaruję oliwką Hipp. Wczoraj stwierdziłam, że wolę jednak kąpać Małego sama nawet, gdy TŻ jest w domu, bo mi wygodniej Zatem TŻ będzie tylko szykował kąpiel i sprzątał po niej a ja resztę "siama" ![]() Roxi Twój synek jest super-jego texty wymiatają Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-10-02 o 10:06 |
||||||||
|
|
|
#434 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Umiem tylko tak, że on leży na lewej, a ja prawą podaję butlę i od początku tak karmię.Właśnie, dajcie link do filmów Zawitkowskiego! ![]() A i Artek też wyczynia cuda przy karmieniu. |
|
|
|
|
#435 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43085293]Ehhh masakra... Z autopsji niestety wiem o czym piszesz... Tak jest czesto na oddzialach że maluchy placza, cos sie dzieje, albo sprzet wyje i nikogo nie ma... Też wdziałam jak olewają dzieciaczki na intensywnej terapii jak mój Kacperek leżał w szpitalu... Straszne to jest! Cytat:
|
||
|
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43086318]Ja nie umiem Artka karmić lewą ręką
Umiem tylko tak, że on leży na lewej, a ja prawą podaję butlę i od początku tak karmię.Właśnie, dajcie link do filmów Zawitkowskiego! ![]() A i Artek też wyczynia cuda przy karmieniu.[/QUOTE] dla mnie nie ma "nie umiem". Łatwiej mi dziecko przełożyć na prawą rękę i karmić lewą niż uczyć się ćwiczeń rehabilitacyjnych poźniej |
|
|
|
#437 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja u swego mam dość problemów brzuszkowych Cytat:
Cytat:
Cytat:
brak słów na służbę zdrowia, a to że jesteście przy dziecku to normalne mój brat z bratową się wymieniali, jedno przy dziecku jedno w hotelu Neni brałam na ręce mówiłam do niego aaaggiii i oooo milion razy i on po próbach wypowiadał, a potem zaczęłam inne popularne możliwości, cały czas patrzył na ,mniie i sam próbował aż wychodziły mu te "słowa", robiłam to po jedzeniu tak ze 4xdziennie i dalej robię ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- ufff nadrobiłam wczoraj kupiłam na tablicy karuzele simply play słodkich snów - fajna , zapłaciłam 50zł dziś idziemy do mojej siostry na urodziny kończy 37 lat, a wygląda młodziej ode mnie kupiłam jej szpilki w cerfurze za 15zł mam nadzieje że będą jj pasowaćmój syn przez bąki to spać nie może, już tak pare dni się męczymy |
|||||||||
|
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
Samanta: dosłownie kilka kropelek oliwki.
Cynamonkowa: cały czas trzymam kciuki,oby to wszystko szybko było za wami i Adaś był w domku spokojny i zdrowy. Chyba też bym nie zostawiła dziecka gdyby była możliwość spędzania z nim 24h na dobę w szpitalu.
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dla mnie dzień zaczął się kiepsko. rozłożyła mnie choroba konkretnie. Nie mam siły nawet siedzieć.
Do tego byliśmy z mała na pobraniu krwi. Płakała mi strasznie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego nie klikacie w Surki link???? ja sie pytam??? bo ja tu 2 razy dziennie klikam, a nadal nie ma jej na liscie, wiec o co kaman???
|
#442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43086318]Ja nie umiem Artka karmić lewą ręką Umiem tylko tak, że on leży na lewej, a ja prawą podaję butlę i od początku tak karmię.Właśnie, dajcie link do filmów Zawitkowskiego! ![]() A i Artek też wyczynia cuda przy karmieniu.[/QUOTE] Ja od początku karmię opierając małego na kolanach. Siadam oparta na łóżku, zginam nogi w kolanach i kładę na nich dziecko. Mam dzięki temu wolną rękę. Tak mi też pokazywali na rehabilitacji. To ta pozycja od 2 minuty: Cynamonku: trzymam mocno kciuki. Jesteście wspaniałymi dzielnymi rodzicami. Ja wiem że będzie dobrze!!!
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak zjesz trojkat pizzy to co maly robi???? jak reaguje po kawalki pizzy?? i skad wiesz ze to po pizzy? |
|
|
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
ten zawitkowski to jakies super grzeczne dzieci ma
))wasze dzieci tez takie pol zywe??????? moja mala to szogun przy tych jego na filmikach. zywsza, rusza sie, rece lataja itp. dziwne.. |
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
surka a powiedz mi 2 razy dziennie mozna glosowac czy wiecej. Bo na ogol w tych konkursach bylo max 2 razy.
Edit. juz wiem co 5 minut mozna
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! 12.06.2010![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2013-10-02 o 10:54 |
|
|
|
#447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żeby nie pojawiły się skrzepy. Tak piszecie o tych katarach i przeziębieniach że zaczęłam się bać. Myślicie że to wirusy czy gdzieś Was przewiało? Ja odpukać od 2 lat nie miałam nawet kataru, mąż też. To chyba zasługa tranu, który regularnie łykamy. Boję się jednak o młodego.
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
surka kliknelam
|
|
|
|
#449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.

Wychodzą o 19, przychodzą o 9-10 rano, w międzyczasie idą na obiad...

Poza tym jak pomyślę, że nadal nie mam butów, żadnych nowych ciuchów..spodni, swetra.. i znowu będę stała przed tą durną szafą w poszukiwaniu 'czegoś', to mi się
chce..
nie jesteś sama - ja chodzę wciąż w bawelnianych ciążowych koszulkach bo w nic nie wchodzę, nie mówiąc o spodniach, sukienkach i spódnicach, chciałam sobie coś kupić, ale jak na zlość wszystko na mnie źle leży, spodnie rozmiar 38 albo zaciasne w pasie, albo w udach, albo ogólnie wyglądam fatalnie, więc kupiłam póki co 2 sukienki, jedne spodnie materialowe, jeden sweterek i więcej nic nie kupuje bo nie chce sobie psuć humoru w przymierzalniach, że wszystko źle leży.
za piękny wiek 

12.06.2010

kupiłam jej szpilki w cerfurze za 15zł mam nadzieje że będą jj pasować