Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-02, 09:22   #151
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

o chuju złoty, dopieto teraz skapnęłam,że czytam nowy wątek a starego jeszcze nie dokończyłam
nienormalne jesteście, biedna Silver choruje to jej nianki pewie mają wolne i są na dyżurach u Was,że zdażyłyście tyle naskrobać

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
widzę, że ktoś o mnie pytał
no więc tak, u mnie zła passa nadal trwa. Borys uszkodził mi telefon, bawiąc się nim - czytaj uderzając z całej siły. Na szczęście jeszcze jakoś ledwo zipie, ale pewnie długo nie pociągnie. Dalej .. Już mam takiego doła, bo wszytsko idzie nie tak i myślałam, że już gorzej nie będzie i nagle wczoraj w tramwaju hamulec od wózka mi się zablokował i nie miałam jak wysiąść Dopiero prawie na zajezdni jakośmi się udało, oczywiście tylne koła zablokowane więc nigdzie z takim wózkiem się nie ruszymy, pizga tak że masakra, naszczęście Borys ciepluko ubrany, TZ przyjechał po nas po 30 min, w tym czasie Borys musiał oczywiście zrobić kupę i nie było jak go przebrać. Później oczywiście z TZ sie lekko pokłociliśmy bo on chciał do tesciow jechac - wrocili niestety z Chorwacji, a ja bylam juz na granicy placzu, wsciekla, zla, zmarznieta, zmeczona! i powiedzialam mu ze nie mam ochoty w gosci jezdzic, bo mam dosc tego dnia, ze chce z Borysem polezec na macie i doczekac jakos do kapieli. Na co on odpowiedzial ze moglam zadzwonbic po moich rodzicow zeby po nas przyjechali. Ch*j tak sobie pomyslalam tylko, bo mowilam mu juz od jakiegs czasu ze ten hamulec sie blokuje, ale on to ma gleboko w ☠☠☠☠zie za przeproszeniem, bo nie on musi sie meczyc! Generalnie znowu mam go dość, bo gra na tym jaki on to jest nieszczesliwy strasznie, bo caly swiat mu sie na glowe zwalil, stracil prace, wiec na paluszkach tzreba wokol niego lazic, i niczego bron boze nie wymagac, bo przeciez on ma dola. A ja to nie mam, mi jest lekko.

A z dobrych newsow, mamy piatego zeba ale noc byla tak koszmarna ze ja juz nie mialam sily i o 3 jak Borys plakal i nie mogl zasnac wyciagnelam go z lzeczka i oszlismy bawic sie na macie - chcialabym zeby tak pieknie sam soban sie zajmowal i bawil jak wczoraj pomiedzy 3 a 4ta
Wroce do Was jak ta zła passa chociaz troszke minie i odzyskam humor bo poki co nic tylko sie pociac.
wwwwrrr z tym TZ
oby zła passa mineła i brawo za zęba

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
nancy - takie rzeczy się zdarzają, dobrze że wszytsko jest w porządku. Nie zadręczaj się! Przecież spaliście.
Tż ma znajomych, kórzy samo dziecko zostawili na stole na przewijaku - bo oni wszyscy zakatarzeni byli i nie chcieli się do niego zbliżać (wtf?) i to dziecko spadło na kafelki ze stołu. To jest dopiero głupota! Na szczęscie nic się nie stało. Ale dajcie spokój.
straszna głupota, ja nawet na sekunde małego nie zostwialam samego na przewijaku

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
dla Igusia i Nataszki za 9 miesięcy i dla Ani za 8 miesięcy
buziaki

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
hej, poczytałam Was wczoraj na tel ale nie miałam siły pisać, Tż późno wrócił ale zdążyliśmy razem wykąpać Kubunia. W nocy pobudki co 2 h tak jak wczoraj także spoko. Za to rano mieliśmy przygodę aż wstyd pisać ale jeszcze się trzęsę. No więc śpię z Kubusiem a tż w dużym pokoju. Ja śpię od zewnątrz, żeby Kubuś przypadkiem się nie zsunął. A on od środka. o 5:30 budzę się bo Kubuś strasznie płaczę, patrzę a on na podłodze leżę. Zamarłam, zaczęłam drzeć się do tż. Chyba nic się nie stało, bo po chwli przytulenia zaczął się w najlepsze chichrać. Nie wiem, jak on to zrobił, czy przepełz czy co jestem tępą matką, jak mogłam do tego dopuścić
kochana, już wiele z nas to przeszło, u nas się zdarzyło ze trzy razy
teraz mały już tyłem schodzi- TZ go uczył

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
http://www.pudelek.pl/artykul/59511/..._przez_pieklo/

bo jakby tak po nieprzespanej nocy sama musiala ogarniac dziecia przez caly dzien, z rana jeszcze zrobic sie na wysoki polysk, do tego wysprzatac chalupe, zrobic obiad dla malucha i szanownego ksieciunia, isc po cos slodkiego do biedry, a w miedzy czasie lajzazingowac co by byc na bieząco z lasencjami to by jej sie w momencie depresji odechcialo
kocham Cię może napiszemy do Kate list ?

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kuba i jego glowa xxl w nowej czapie
A drugie zdjecie normalne, zebyscie serio nie pomyslaly, ze ma łeb jak dzban

cudeńko
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Black: dzięki
Mnie to załamuje, bo pamiętacie, że moja antybutelkowa, ona nic nie zje jak jestem na uczelni urywam się bez przerwy z zajęć, mam przez to luki i żyję w stresie, mało mi wpada z zajęć tak na prawdę, nie przewietrzę głowy, nie nauczę się czegoś nowego, nie porozmawiam spokojnie z koleżanką..tylko wiszę na telefonie i martwię się o jedzenie mojego dziecka
Gdyby to jeszcze było tak, że pominie posiłek ale zachowuje się normalnie (przecież wiem, ze z głodu nie umrze), ale nie, ona płacze krokodylimi łzami...więc ja się zbieram i wracam do domu, a potem jadę na uczelnie znowu..
Debrah będzie dobrze zobaczysz

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
aleś wyrywna

uciekam chcociaz troche zorientowac sie w sytuacji z poprzedniej czesci na początek od siebie napisze tylko, że po dzisiejszym dniu kamien spadł mi z serca... ufffff, pokazało sie swiatełko w tunelu.
no to zadzieram kiece i lecem
hello bejbe, superowo,że się ukłąda

Dziewczyny, zrobiłam wczoraj te kluseczki z dyni dla małego- są przepyszne, polecam, myślę,że jak Wasze maluszki już żują to spokojnie można zrobić takie drobniutkie:
moj przepis wyglądał tak ( na sporą kulę ciasta-wyszło tego całę dzikie mnostwo )
pół dyni
pół jajka
mąka zwykłą lub kukurydziana

dynie upiekłam w piekarniku, dokładnie rozdrobniłam widelcem, dodałam pół rozkłóconego jajka i mąke kładłam łyżeczką na wrzątek
dodłam odrobinkę masełka i troszkę parmezanu
mój Dzidź robił tak: mmmmmmmmmmm

a tak wogole to wczoraj pytałam pediatry,jak to będzie z małym kiedy odstawię go od UU, ile będzie musiał jeść MM, no i jak się okazuje,skoro jest taki zaawansowany w jedzeniu, to wcale nie musi już pic mm, z butelki,wystarczy,że je kaszkę mleczną
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 09:23   #152
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Czesc Wam

Witam sie i ja w nowej czesci..

Dzis mialam ostatni zastrzyk, zostalo jeszcze kilka dni antybiotykow, no i od wczoraj chodze na rehabilitacje.
Trzymajcie kciuki zeby jak najszybciej pomoglo, dzieki za mile slowa w klubie
Na pewno rehabilitacja pomoże

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 09:26   #153
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
A jeśli odłożysz go śpiącego to do razu się budzi?

Jak chronimy...rano jak ją biorę do karmienia to jeśli ma ze mną spać to tylko na mnie, przy piersi, jak się obudzi i kombinuje to ja też już muszę wstać i nie ma dosypiania;/ bo ona rano ma dobry humor, bawiłaby się sama, no ale nie mogę jej zostawić z wiadomych powodów, więc wstajemy razem. Ona raczkuje i się śmieje a ja siedzę jak zoombie i stawiam wodę na kawę, to jest pierwsze co robię po wstaniu z łożka

Czasem jak bardzo głęboko śpi to ją kładę między mną a Tż, a od nóg daję te poduszki, i to się sprawdza w miarę bo jak ona się budzi to zawsze któreś z nas też, bo jest dość głośna.

Ale generalnie między innymi dlatego nie przepadam za wspólnym spaniem, bo się o nią boję po prostu, że spadnie, a spanie na mnie całą noc, noc w noc - bardzo mnie wykańcza, ona jest po prostu ciężka a ja nie lubię spać na plecach :P
Chociaż gdy na mnie leży i może ciumkać to śpi wtulona, bardzooo spokojnie i dużo dłużej, wczepia się jak rzep, kocham to bardzo, że jest taka przytulaśna.
jak odkładam do dużego łóżka to przewraca się na bok albo brzuch i śpi a przełożony do łóżeczka zaczyna płakać

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Dobra, udalo sie nasiusiala do woreczka mocz oddany ale krew, masakra, w przychodni Panie nie umieja, jedzcie do szpitala, w szpitalu Panie nie maja czasu, nie maja obowiazku i nie zrobia, a my z Mala na rekach juz od godziny 7 po lekarzach. W szpitalu nie gowno ich obchodzi, one nie maja obowiazku, moze zrobia jak jenpoprosimy, po poludniu. Ale.konkretnie nie wiedza kiedy...awanture zrobilismy i wyszlismy..wrocilismy do przychodi i jednak daly r ad e pobrac krew,...
Sluzba zdrowia!!!!wielka kupa!!!
ale z drugiej strony, chciałabyś, żeby ktoś kto nie umie się wkłuć udawał, że umie i męczył Małą? Ja niby umiem pobierać, bo na studiach miałam takie zajęcia ale uczyliśmy się na sobie, co innego pobrać osobie dorosłej a co innego dziecku... naprawdę...a w szpitalu faktycznie nie mają obowiązku pobierać, niestety :/
[QUOTE=meneq;43086460]Trzymaj sie! Czekamy tu na Ciebie a im predzej wrocisz, tym lepiej!

Spimy na podlodze ;-) Przynajmniej nie ma z czego spasc, ale uwaga teraz wychodzi sama z pokoju: staje przy drzwiach i napiera na nie z calej sily; one puszczaja i droga wolna...[/QUOTE]
o ja nie mogę
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 09:27   #154
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam dopisać.
Aga: ona sobie jedzenie "nadziewa" na ząbki, odgryza normalnie ząbkami kawałek. Ale często spory i potem ma problem. Memła, memła i... potem wypluwa.
A raz jej dziś za daleko poszło i od razu rzyg (więc chyba dość dobrze dzieci się same chronią przed zadławieniem)

A ogólnie odgryziony kawałek długo trzyma w buzi i memla go, jakby się bała połknąc , mija to?
czytałam że dzieci tak trzymaja pokarm bo poznają smak i konsystencję, pewnie mija z czasem

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Oszalały dopiero nowy wątek i już 5 stron

Bokeh, co do mojej mamy i lekarzy szkoda gadać...
Widzisz, oni są cwani i się zabezpieczają takim pismem podpisanym przez pacjenta... Nie wiem czy dałoby radę coś wywalczyć jakby się ich zaskarżyło
No ale jak moja mama ma latać po sądach jak nie ma sił...??
Przez miesiąc schudła 9 kilo przez ten szpital

Normalnie tak jak dla nas zrobiłam na skrzydełkach tylko dla niej bez przypraw.
Ziemniaczki, szpinak,marchewka,pietrus zka, mięsko. Potem wszystko do blendera i gotowe.

Ale cudny Super czapa

Tak,w Chorzowie tam gdzie teraz leżała. Właśnie zauważyłam że oni tam są baaaaaaaaaaardzo dokładni. I wszystkim się bardzo przejmują.

Super!
ja bym się chociaż prawnika poradziła, kurde taki uszczerbek na zdrowiu. A jakby pojechała gdzieś albo coś no kurcze to poważna sprawa nie wiem sama..

Ewik http://www.youtube.com/watch?v=FdbTBO4mYwI proszę bardzo miś

Szklanko ok piątek może być :P
Stary 2013-10-02, 09:33   #155
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:

ale z drugiej strony, chciałabyś, żeby ktoś kto nie umie się wkłuć udawał, że umie i męczył Małą? Ja niby umiem pobierać, bo na studiach miałam takie zajęcia ale uczyliśmy się na sobie, co innego pobrać osobie dorosłej a co innego dziecku... naprawdę...
No ale to kto mial pobrac krew, tu nie umieja, tu im sie nie chce...
Stary 2013-10-02, 09:33   #156
Ewik86
Zakorzenienie

Bokeh dzięki za misia - później sprawdzę czy Domci się spodoba

Dominika

Alicja
Stary 2013-10-02, 09:34   #157
bokeh
Zakorzenienie

Nancy co do wypadku, ważne że nic się nie stało, nam się zdarzyło dwa razy.. no cóz nic na to nie poradzisz... u Nas małą nad ranem bierzemy do siebie i miedzy nami leży no ale że już jest na tyle mobilna to nie problem dla niej przezemnie przepełznąć. I było tak że nie spałam ale wiecie no zmęczenie robi swoje musiało mi się przysnąć ona przeszła przezemnie i tez obudził mnie płacz.
Nawet wczoraj miałam sytuację że obudziłąm się jak ona była na moich nogach w kierunku krawędzi łózka. Już tak staram się nie spać ale nie wiem dopada mnie i amen.
Ale już ją odkłądam do łóżeczka nawet jak marudzi bo wiem że np nie ejstem w stanie jej upilnować.

nie martw się ;*

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-02, 09:36   #158
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Najgorszy jest nadmiar czasu...
W spiworku dziecko moze sie przewracac podczas snu? Musze sposob na zimowe noce wymyslec...

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

charlizz jakie swierki dorzucalas do szpinaku?
W śpiworku moja potrafi raczkować, siadać, przewracać się i uwaga wstawać. W mniemaniu mojego dziecka może wszystko
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 09:38   #159
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Czesc Wam

Witam sie i ja w nowej czesci..

Dzis mialam ostatni zastrzyk, zostalo jeszcze kilka dni antybiotykow, no i od wczoraj chodze na rehabilitacje.
Trzymajcie kciuki zeby jak najszybciej pomoglo, dzieki za mile slowa w klubie

Boże bidulko, ale się nacierpisz

Pstryczek pytałąś w poprzednim wątku o Leosia bo ja pisałam,że jest mniejszy- wzrostem jest git, powiedziałąbym nawet że typ longer bo ma kopyta strasznie długie, ale jest taki drobniusi, nózia taka marna, łapi drobne, nie że jest chudy, ale przy innych dzieciach wygląda na zabiedzonego, no ale jak babka zobaczyła jak jeździ krzesłem po gabinecie pewnie zasuwając na nogach to powiedziała,że nie dziwota skoro koleś pali tyle kcal

a tak wogóle, ostatnio pisałam o pierwszym kroczku, od wczoraj powtórzył akcje ze 2-3 razy, jeju mój bąbel zaczyna łazić, myślę,że jeszcze troszkę i będę mogła uchwycić pierwsze kroczki na kamerze, to wrzucę na YT
Stary 2013-10-02, 09:40   #160
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
No ale to kto mial pobrac krew, tu nie umieja, tu im sie nie chce...
w labie powinny Wam to "załatwić" tzn, jeśli one nie umieją to proszą kogoś w szpitalu, żeby pobrali, nie mogą odmówić pobrania ani Wam kazać, żebyście Wy chodzili i sami się prosili.
Stary 2013-10-02, 09:42   #161
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Włączyłam Darii ale się cieszyła ! Był szał
Stary 2013-10-02, 09:46   #162
ILLUSION
Wtajemniczenie

Witam się w nowej części
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
dla Igusia i Nataszki za 9 miesięcy i dla Ani za 8 miesięcy
Dziękujemy wszystkim za życzenia. Tak...Iguś dziś kończy 9 miesięcy.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kuba i jego glowa xxl w nowej czapie
A drugie zdjecie normalne, zebyscie serio nie pomyslaly, ze ma łeb jak dzban
i ta fryzura jak z żurnala
Cytat:
dziewczyny mam pytanie apropo Tablicy.pl

Jak chcę kupić jakiś przedmiot to co??? muszę dzwonić na ten telefon co jest podany czy można jakoś inaczej? i trzeba dzwonic czy można sms?:P

I tam jest jaka informacja o uzytkownikach w sensie komentarze itp?
Z założenia jest to serwis ogłoszeń lokalnych z odbiorem osobostym. Jeśli z wysyłką to przelew robisz na własną odpowiedzialność...kwesti a zaufania do sprzedającego. Ja już dużo razy wysyłałam, ludzie jakoś się nie boją. Nikt nie nalegał żeby za pobraniem wysyłać. Komentarzy nie ma. Możesz albo napisać wiadomość do sprzedającego, albo zadzwonić. Jeszcze mi się nie zdarzyło żeby ktoś pisał smsy.

Cytat:
hej, poczytałam Was wczoraj na tel ale nie miałam siły pisać, Tż późno wrócił ale zdążyliśmy razem wykąpać Kubunia. W nocy pobudki co 2 h tak jak wczoraj także spoko. Za to rano mieliśmy przygodę aż wstyd pisać ale jeszcze się trzęsę. No więc śpię z Kubusiem a tż w dużym pokoju. Ja śpię od zewnątrz, żeby Kubuś przypadkiem się nie zsunął. A on od środka. o 5:30 budzę się bo Kubuś strasznie płaczę, patrzę a on na podłodze leżę. Zamarłam, zaczęłam drzeć się do tż. Chyba nic się nie stało, bo po chwli przytulenia zaczął się w najlepsze chichrać. Nie wiem, jak on to zrobił, czy przepełz czy co jestem tępą matką, jak mogłam do tego dopuścić
nancy nie zdręczaj się, obserwuj tylko czy zachowuje się normalnie i najwazniejsze żeby nie wymiotował. A uderzył się w główkę czy spadł jak kto na cztery łapy?
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Laski szok, pisze pisze a tu mi mala obok sama usiadla Tak, juz wierze w skoki rozowojowe !!
Stary 2013-10-02, 09:48   #163
s i l v e r
Zakorzenienie

A właśnie. Co do tablicy.pl. Ja kupuję tylko z odbiorem osobistym. A jak nie ma w moim rejonie to kupuję na allegro
Stary 2013-10-02, 09:55   #164
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
W śpiworku moja potrafi raczkować, siadać, przewracać się i uwaga wstawać. W mniemaniu mojego dziecka może wszystko
To by nas urzadzalo
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 09:58   #165
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Witam się w nowej części

Dziękujemy wszystkim za życzenia. Tak...Iguś dziś kończy 9 miesięcy.

i ta fryzura jak z żurnala

Z założenia jest to serwis ogłoszeń lokalnych z odbiorem osobostym. Jeśli z wysyłką to przelew robisz na własną odpowiedzialność...kwesti a zaufania do sprzedającego. Ja już dużo razy wysyłałam, ludzie jakoś się nie boją. Nikt nie nalegał żeby za pobraniem wysyłać. Komentarzy nie ma. Możesz albo napisać wiadomość do sprzedającego, albo zadzwonić. Jeszcze mi się nie zdarzyło żeby ktoś pisał smsy.

nancy nie zdręczaj się, obserwuj tylko czy zachowuje się normalnie i najwazniejsze żeby nie wymiotował. A uderzył się w główkę czy spadł jak kto na cztery łapy?

leżał na pleckach ale nie wiem, czy się w nią uderzył póki co obserwuję, zachowuje się tak jak wczoraj tzn jest mniej więcej tak samo marudny i nie wymiotuje. Apetyt ma, zjadł sporo kaszki, potem dopełnił uu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-02, 10:24   #166
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
w labie powinny Wam to "załatwić" tzn, jeśli one nie umieją to proszą kogoś w szpitalu, żeby pobrali, nie mogą odmówić pobrania ani Wam kazać, żebyście Wy chodzili i sami się prosili.

No dokladnie, a my latamyz dzieciakiem. No nic, najwazniejsze ze juz po...
Stary 2013-10-02, 10:39   #167
aska27adopcje
Zadomowienie

hejka laseczki, postaram sie ju byc na bierzaco, nie piszcie duzo

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Jadę dziś do lekarza z moimi oczami bo nie ma poprawy

Ja już naprawdę tymi lekarzami...
Kochanie trzymam kciuki za wizyte ... co do mamy, mam kolezanke lekarza i spytam sie ... wiesz kurde niby mama cos podpisala, ale to chyba sie tyczy powiklan ... a to ze przebili jelito to chyba jest ich wina i to blad w sztuce lekarskiej ... podpytam kolezanki

Cytat:
Kochanie moge Cie pocieszyc, ze mloda spadla z wyrka juz kilka razy, panikowalam pierwsze 3 ... kazdy kolejny juz mnie ... niestety nie uchronisz od tego, a jak juz zacznie sie przemiezczac to juz wogole ..
My spimy z mloda, spi w srodku, na nasze szczescie jak sie budzi to idzie do nie albo TZ na glowe, wlazi na nas, szarpie za wlosy, szczypie ..

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
http://www.pudelek.pl/artykul/59511/..._przez_pieklo/

bo jakby tak po nieprzespanej nocy sama musiala ogarniac dziecia przez caly dzien, z rana jeszcze zrobic sie na wysoki polysk, do tego wysprzatac chalupe, zrobic obiad dla malucha i szanownego ksieciunia, isc po cos slodkiego do biedry, a w miedzy czasie lajzazingowac co by byc na bieząco z lasencjami to by jej sie w momencie depresji odechcialo
uwielbiam Twoje teksty, gdybym byla lez to chyba bym Cie rwala zycie z Toba musi byc za☠☠☠iaszczo wesole

Cytat:
Aha w ogole mój dzieć ma szał na gummi misia.... Jak tylko puszczam to spokój patrzy jak zaczarowana tańczy i gada po swojemu jak się wyłączy to marud

Sent from my HTC One X using Wizaz Forum mobile app
Nagraj i wrzuc na youtuba ... Uwielbiam filmiki z Hanula

Cytat:
Dobra, udalo sie nasiusiala do woreczka mocz oddany ale krew, masakra, w przychodni Panie nie umieja, jedzcie do szpitala, w szpitalu Panie nie maja czasu, nie maja obowiazku i nie zrobia, a my z Mala na rekach juz od godziny 7 po lekarzach. W szpitalu nie gowno ich obchodzi, one nie maja obowiazku, moze zrobia jak jenpoprosimy, po poludniu. Ale.konkretnie nie wiedza kiedy...awanture zrobilismy i wyszlismy..wrocilismy do przychodi i jednak daly r ad e pobrac krew,...
Sluzba zdrowia!!!!wielka kupa!!!
Masakra wspolczuje ... I po cholere my te skladki placimy tym konwala

Lady wspolczuje nocki, kurcze podziwiam Cie, ze dajesz rade ... A co do mamy brak slow ... Strasznie mi przykro ze takie ma podejscie ... Brawo dla TZ twojego, strasznie go lubie, mimo, ze go nie znam ... przez caly czas tak cie wspieral, cala ciaze, pomagal, teraz tez ... niejednokrotnie mowilam TZ ze maz Lady to sprzata sam z siebie i moglby wziac przyklad

Blogerko gratki za zeba Boryskowego ... wracaj do nas .. w klubie jest watek w ktorym bedziesz nasza gwiazdeczka ... poprosimy o zdjecie do niego, co by nas motywowalo laseczko
Co do TZ szkoda gadac .. tacy sa wlasnie faceci, najlepeiej chodzic i glaskac po glowce, nic nie wymagac, tulic i pociesazac .. jak male dzieci, kurna ile mozna sie dolowac .. bylo minelo trzeba zyc dalej ... ehh kop w dupe dla niego

Koncze nadrabiac i ja sie wyzale
Stary 2013-10-02, 10:47   #168
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Kochanie trzymam kciuki za wizyte ... co do mamy, mam kolezanke lekarza i spytam sie ... wiesz kurde niby mama cos podpisala, ale to chyba sie tyczy powiklan ... a to ze przebili jelito to chyba jest ich wina i to blad w sztuce lekarskiej ... podpytam kolezanki
Dziękuję
Stary 2013-10-02, 10:48   #169
bokeh
Zakorzenienie

Aśka, zaraz wkleje link :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-02, 10:57   #170
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Blogerko gratki za zeba Boryskowego ... wracaj do nas .. w klubie jest watek w ktorym bedziesz nasza gwiazdeczka ... poprosimy o zdjecie do niego, co by nas motywowalo laseczko
Co do TZ szkoda gadac .. tacy sa wlasnie faceci, najlepeiej chodzic i glaskac po glowce, nic nie wymagac, tulic i pociesazac .. jak male dzieci, kurna ile mozna sie dolowac .. bylo minelo trzeba zyc dalej ... ehh kop w dupe dla niego

Koncze nadrabiac i ja sie wyzale

ja tego nie ogarniam, naprawdę! ja też mam swoje problemy, też nie czuję się wspaniale, ale czy to znaczy, że mam olać dziecko i położyć się do wyra z tabletem/laptopem tak jak on i oglądać filmy na kinolive? dół, dołem ale jest dziecko.
No ale tu wracamy do punktu wyjścia, "poproś" o pomoc mamę / teściową "jak Ci tak ciężko"
No to sobie wymyśliłam, że skoro Borys śpi od 19 a ja mam dość siedzenia w domu jak ta cipa będę chodzić na siłownię / saunę raz w tygodniu. W zasadzie tego nie potrzebuję jakoś szczególnie ale chce żeby TZ też miał jakiś obowiązek. Mam dość tego że jak raz na 2 miesiące średnio zostawiam TZ samego z dzieckiem to on zaraz po mamuske dzwoni/ albo po siostrę zeby miec z głowy. Po 19 jak dziecko spi nei sadze zeby chcialo im sie przyejzdzac na podanie smoczka, czy łyka wdoy co godzine a TZ bedzie musiał.
Pytanie co on teraz jak on zareaguje na taki pomysł. Dzisiaj wieczorem mam zamiar mu to oznajmic.
A co do pierwszej czeście Twojej wypowiedzi bardzo dziekuje
A do klubu dawno nie zagladalam, bo mam tam taaaakie zaleglosci.
Stary 2013-10-02, 11:02   #171
bokeh
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=SGpDu...ature=youtu.be proszę Haniula
Stary 2013-10-02, 11:04   #172
iffonka7
Zadomowienie

Sory że tak na szybko ale jestem przerażona, mały pełza po całym pokoju jak szalony i mam takie wąskie wysoki regały które na dole maja szuflady i on ciągnie za uchwyty, boje się że te regał zaraz na niego poleci.
Stary 2013-10-02, 11:10   #173
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
rewelacja I jaka skupiona

Dominika

Alicja
Stary 2013-10-02, 11:12   #174
bokeh
Zakorzenienie

hehee no popatrzała się tylko na chwile

Aśka może cię zainteresuje ten kanał na yt Pani robi białkowe obiady http://www.youtube.com/user/Skuteczn...&shelf_index=2
niby pod dukana ale myślę że spokojnie można to wykorzystac jako białkowy obiad a w ciagu dnia w owocach i warzywach jesć węglowodany
Stary 2013-10-02, 11:16   #175
Debrah
Zakorzenienie

O bożesz, dopiero 12:15 a pęka mi głowa. Amelcia ma piszcząco-jęczący dzień. Raczkuje za mną i krzyczyyyy , łapie za nogę, też krzyczy, bawi się 3 minuty i piszczy, krzyczy A kiedy zabrać jej z rączki coś czego nie może mieć (subtelnie się staram, nie wyrywam) to..zgadnijcie co? tak, też krzyczy
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 11:26   #176
LadyWhisper
Zakorzenienie

ja puściłam małemu gumimisia to się rozpłakał

on się boi i tv i lapka, bo u nas w ogóle nie chodzi a seriale oglądamy jak młody śpi więc dla neigo to chyba jakieś ufo czy coś

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 11:33   #177
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć laski. Mam zapiernicz z Oskarem-odezwę się niebawem.

Od rana próbuje coś napisać ale nie dam rady.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-02, 11:38   #178
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ja puściłam małemu gumimisia to się rozpłakał

on się boi i tv i lapka, bo u nas w ogóle nie chodzi a seriale oglądamy jak młody śpi więc dla neigo to chyba jakieś ufo czy coś
mój też nie znosi gumimisia za to kocha wszystkie piosenki a Piersi i Balkanice po prostu uwielbia podobnie jak Bregovic Bella Ciao- aż mu dupka skacze
Stary 2013-10-02, 11:44   #179
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2013-10-02, 11:46   #180
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
O bożesz, dopiero 12:15 a pęka mi głowa. Amelcia ma piszcząco-jęczący dzień. Raczkuje za mną i krzyczyyyy , łapie za nogę, też krzyczy, bawi się 3 minuty i piszczy, krzyczy A kiedy zabrać jej z rączki coś czego nie może mieć (subtelnie się staram, nie wyrywam) to..zgadnijcie co? tak, też krzyczy
u mnie to samo....najgorsze że ona lubi takie zabawki jak kable, usb, pendrive, papierki i wziąć jej to z ręki to masakra..... siedzi obok mnie i jęczy nie wiem o co jej chodzi.... tylko wstane żeby podejśc gdzie w tym samym pokoju już marud i płacz.... właśnie myłam z nią włosy ona siedziała w łazience na dywaniku a ja myłam....

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości