|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
0 | 0% |
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
1 | 1,75% |
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
0 | 0% |
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
16 | 28,07% |
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
1 | 1,75% |
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
29 | 50,88% |
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
1 | 1,75% |
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
8 | 14,04% |
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby pieniążki przyznali i w ogóle. A jeszcze mam takie pytanko odnośnie kasy z ubezpieczalni. W wielu ubezpieczeniach jest jakaś kwota za urodzenie dziecka, u mnie i u tż też tak jest. Jak myślicie, pewnie trzeba jakieś podanie złożyć z załączeniem aktu urodzenia, żeby dali? Musze sie dowiedzieć co i jak z tym, ile mamy czasu i w ogóle.... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#4412 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]()
![]() |
#4413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4414 | |||||
Wtajemniczenie
|
AAlle się nabiegałam po schodach aż musiałam usiąśc bo mi się w głowie zakręciło..
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Miss doczytałam ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w ogóle to mamy fotelik ale bez tej takiej budki, zastanawiam się czy to dokupować, czy da radę przeżyć bez tego ![]()
![]() |
#4416 | |
Zadomowienie
|
Tylko proszę nie bierz tego tak poważnie, bo mi wydaje się, że ten Pan delikatnie mówiąc sobie ze mnie zadrwił ta odpowiedzią. Przecież nikt nie będzie mierzył kątomierzem czy dziecko jest ułożone pod kątem 45 stopni, toż to absurd!
Pisałam wczoraj, ze ten Pan był przemądrzały i gburowaty dlatego ja tej odpowiedzi nawet nie wzięłam na serio, tylko przytoczyłam ją Wam abyście się pośmiały. Cytat:
![]() Do wieczora będziemy mieć tytuły na przyszły wątek jak i na kilka kolejnych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() witam się i ja dziś w końcu wyspana, pije sok malinowy na wstrętny katar ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4418 |
Raczkowanie
|
Ja do fotelika mam taką wkładkę jak na zdjątku. Trochę się boję, że mimo wszystko pod pupką będzie miał za nisko...
![]() W ogóle ostatnio jak za szybko wstanę, albo za szybko chcę się przewrócić na drugi bok to kłuje mnie w podbrzuszu. Też ktoś coś takiego ma? Mam się niepokoić? :/
#4419 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ta budka wydaje mi się przydatna podczas deszczu i żeby ochromić dziecko przed silnym wiatrem. Według mnie jeśli zamierzasz używać fotelika tylko do samochodu i przenoszenia dziecka do domu to da radę przeżyć bez budki. No chyba, że będziesz wpinać fotelik w stelaż wózka i tak wychodzić na spacery to jednak budka by się przydała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4420 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4421 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny.
![]() Co do bolących bioder w nocy, to dobrze by było gdyby Wasi TZowie wam je wymasowali rano i wieczorem. Mój wczoraj zrobił mi masaż bioder i dziś trochę dłużej pospałam bez bólu. I chyba to będzie nasz rytuał do rozwiązania. Co do wyłączania przedniej poduszki to u mnie akurat trzeba przekręcić kluczykiem gdzieś w drzwiach. Ja jak będziemy jeździli sami to też mam zamiar małego wozić z przodu, żeby go widzieć. Spadam się umyć i trochę posprzątać. Trzymajcie się.
![]() |
#4422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4423 |
Zadomowienie
|
A co do pessara: ja np nie mogłam go mieć założonego, bo mam nawracająca silną infekcję dróg moczowych [paciorkowiec jakiś] i nawracające infekcje dróg rodnych. I mój gin powiedział, że nie może mi go założyć. Jak byłam w szpitalu powiedzieli to samo. Więc chyba nie zawsze się da.
A co do 45 stopni i fotelika- u nas na Mamo to Ja pan mówił, że to fotelik musi być pod kątem 45 stopni, żeby nie ściskać go za bardzo pasem na siłę, bo wtedy kąt się zmniejsza i może być katastrofa. Właściwie chyba chodziło mu o to [sądząc z tego, co pokazywał], że w prawidłowo wpiętym foteliku, postawiony pałąk jest skierowany pod kątem 45 stopni w stosunku do siedzenia. Bo jak scisnął mocniej, to widać było, że pałąk [ i on też na niego pokazywał], jest bardziej pochylony na kanapę i było jakieś 30 stopni. A fotelik nie był stabilny. Ja to tak zrozumiałam, TŻ też |
![]() ![]() |
![]() |
#4424 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
3mam za Was kciuki mocno! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień Dobry ![]() Zaczynamy dziś 37 tydzień ![]() Nadrobiłam Was na szybko i uciekam sprzątać komodę... miałam to zrobić wczoraj ale jakoś chęci nie bylo ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4425 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Odnośnie spacerów w foteliku przypinanym do wózka - słyszałam, że to nie najlepszy pomysł, bo dziecko też za długo nie powinno siedzieć tak ułożone jak w foteliku, ale nie wiem czy to prawda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Muszę obczaić jak u nas w aucie będzie wyglądało wyłączanie poduszki z przodu po stronie pasażera, bo też jeżdżąc sama wolałabym mieć Kubę z przodu żeby go widzieć. Dzastin - ![]() ![]()
Edytowane przez lubieolowki Czas edycji: 2013-10-02 o 11:07 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4426 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4427 |
Zakorzenienie
|
Tak w ogóle gratuluję wszystkim rozpoczętych tygodni!
![]() Ale ten czas leci! Mamy październik, matko, zaraz po kolei zaczniemy się rozpakowywać ![]() I tak do końca grudnia ![]() Wygońcie mnie do tej torby ![]()
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2013-10-02 o 11:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4428 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
Myślał indyk o niedzieli .... Może jakiś wypad na weekend w takim razie? ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
Nasturcja ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4429 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Powiedział, że pójdzie do skarbówki i zrzuci wszystko na mnie, że mu nie ujęłam jednego pita 11 w zeznaniu... Niech sobie tak robi, ale to on go gdzieś rzucił w kąt i nawet mi nie pokazał... Dla mnie to za dużo: moja papierologia, comiesięczne rozliczenia z dotacji na firmę, ZUS, rachunki, ciągłe telefony z namawianiem mnie na reklamowanie firmy, telefony od klientów i nie klientów- ludzie dzwonią z ciekawości o ceny popytać... Już się nie mogę doczekać aż pójdę na urlop macierzyński, wyłączę telefon i będę miała wszystkich w d*pie ![]() Póki pamiętam: De - trzymam mocno kciuki żeby było dobrze!!! Mya - coś Ci zaradzą w szpitalu na tą szyjkę i dotrwacie na pewno dłużej! Malutka jeszcze podrośnie. A na pieczary to nie martw się, leki pomogą- ja mam teraz takie jak smalec ;p Leci ze mnie cały dzień ale jest lepiej. A jeszcze dodam, że szyjka może się skracać właśnie od grzybków więc trzeba je szybko leczyć. Trele - do porodu marsz- co ta Majcia taka uparta? ![]() Paulinka - trzymam mocno kciuki za powodzenie w czasie cc i żebyś szybciutko wróciła do formy i wspierała dzieciątko. Na pewno wszystko będzie dobrze! A co do fotelików to ja miałam przy Olci nowy 4Baby (za 98zł), ale sprzedałam, a teraz kupiliśmy taki sam, ale w komisie (za 40zł) i jest w stanie idealnym- tylko właśnie wkładki nie ma. Ola ma teraz już większy z regulowanym zagłówkiem. Jejuu niedobrze mi dzisiaj i co zjadłam na śniadanie to poszło w kibel, ale druga stroną... i tak od kilku dni, nic nie mogę zjeść rano... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4430 |
Raczkowanie
|
Właśnie stanęłam przed lustrem i widzę w końcu typowo ciążowego brzucha
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez lubieolowki Czas edycji: 2013-10-02 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4431 |
Zakorzenienie
|
Aaby nie widzę foto ale mój stary fotelik właśnie nie mógł mieć palaka tak jak do przenoszenia. Zamontowany w aucie mial opierac fotelik o oparcie kanapy. Inaczej zresztą nie można było go zapiac bezpiecznie.
Nemosku bo moja wersja mondeo może mieć wbudowany iso ale niedostepny l.większość aut nowej generacji mal np szerokie wyposazenie komputera ale nie ma wyświetlacza itd.tak też bywa z isofixem. A co do wiadomości odnosnie becikowego-u nas w urzędzie miasta w wydziale swiadczen rodzinnych i alimentacyjnych. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4432 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie wyłącza się kluczykiem od samochodu po lewej stronie kierownicy na dole tak mniej więcej . ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4433 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno nie jesteś beztalenciem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też się wyganiam do roboty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4435 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4436 |
Zakorzenienie
|
wstawiłam kolejne pranie i sobie myślę czy ja kiedyś przestanę prać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4437 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jejku to jużżżżżż........... ja sie czuje o niebo lepiej....... co do fotelików to w naszym mimo wkłądki dla noworodków tż wkłądał pod spód jaśka bo jak włożyliśmy małego to sie normalnie dziecko wpół zgieło....teraz tez tak bedzie trzeba włożyć.... ale sie dziś wyspałammmmm obudziłam sie o 10 ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4438 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie też przydałoby się posprzątać w szafie. Ehh... Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4439 |
Zakorzenienie
|
Czesc mamuski
![]() Mya - Ty czujesz jakies skurcze? Dzidzia - mowisz ze Witus taki ssak ze polozne nie wierza? Ma chlopczyk apetyt - to dobry znak ![]() ![]() Dobrze ze moj Tz jest mega punktualny az za nadto bo pewnie nie raz mielibysmy odlaczony prad czy cos bo ja mam zawsze czas ![]() Paula - to juz jutro ![]() De - ja tez wczoraj rozmawialam ze znajoma nt znieczulenia. Przerabane ze Twoje samopoczucie po I przed zalezy Od jakiegos goscia I jego podejscia do roboty. Juz nie mowiac o innych skutkach wbicia w kregoslup Mnie dzis w nocy obudzilo cos cco strzelilo w moim kroku ![]() ![]() Przy sniadaniu dosc mocno bolal mnie brzuch ale juz przeszlo , wczoraj bylo to samo. A I w nocy kolana mnie zdrowo naparzaja - podejrzewam ze juz maja dosc ciezaru ciala. Ide obiad robic, będę pozniej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4440 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:17.